Dierenmissies Weekjournaal van 4 december 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een enorme bevalling, maken we kennis met de zusjes Noa en Cora, lezen we hoe Decaf stoned werd, krijgen we tips van meldpunt 144 hoe de kou te trotseren met de hond, nemen we afscheid van Shirza, lezen we de noodkreet van deze hondjes die op een baasje wachten, is Thor met glans geslaagd voor de kattentest, en is Kiara nog steeds niet geadopteerd. In de column vertellen we hoe poep je hond kan vergiftigen en ide (on)zin van de week zien we dat deze Zwarte Pieten nog welkom zijn in het verpleegtehuis. Natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Enorme bevalling….
– Kennismaken met Noa en Cora
– Hond Decaf stoned en vergiftigd door eten van ‘junkpoep’
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– 
Politie: Meldpunt 144 geeft tips voor uw hond bij een koude temperatuur.
– 
Shirza In Memoriam
– Deze hondjes zijn reisklaar en wachten op baasje…
– Pup Thor heeft kattentest gehad.
Kiara nog niet geadopteerd
– Leuk filmpje: Leuke filmpjes van Husky’s die een willetje hebben en dit laten blijken.
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Poep dat je hond kan vergiftigen
– De (on)zin van de week: Sint moet heel even binnen zijn en dan helpen we een handje …
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 14 november 2022

 .

Enorme bevalling….

Driek en zijn vrouw trainen politiehonden. Deya, hun eigen hond, was eigenlijk aanstaande maandag uitgerekend. “Ze had ook geen voortekenen dat ze ging bevallen, dus ik dacht: dat loopt wel los”, zegt Driek. Hij was vrijdag de schuur aan het opruimen toen hij even terug het huis in ging. Zijn vrouw kwam net van haar werk af. Toen hij weer terug ging naar de schuur, had ze ineens al één pup geworpen.

“Dit gaat ineens wel heel snel, dacht ik toen. Maar daarna duurde het nog twee uur voordat de volgende pas kwam”, aldus Driek, die constant bij de Mechelse herder bleef. Toen beviel ze van nummer twee en drie, maar ook daarna duurde het weer twee uur voordat de volgende kwam.

De baasjes vertrouwden het niet dat er steeds zo’n lange tijd tussen zat, dus belden ze de dierenarts. Die adviseerde ze om langs te komen met Deya. “De dierenarts heeft toen besloten om de andere puppy’s te halen via een keizersnede”, zegt Driek.

Eerder had de dierenarts al een echoscopie gemaakt, en toen waren er ongeveer acht puppy’s te zien in de buik. Maar na die acht bleven er nog meer puppy’s komen. “Het duurde en het duurde maar, ze bleven maar komen. Ik dacht: arme hond. Dit gun ik haar niet”, aldus Driek. Hij maakte zich flink zorgen om haar. “Het is toch m’n maatje.”

“En toen kwam het magische getal van vijftien. Plus die drie die via een natuurlijke manier waren geboren, maakt totaal achttien.” Driek zegt dat het “bijna nooit voorkomt” dat er zo veel puppy’s worden geboren. “Dat is wel heftig”, zegt hij.

Deya is nu gelukkig aan de betere hand, maar helaas hebben inmiddels 5puppy’s het niet overleefd. Met de anderen gaat het goed, aldus Driek. Of het later ook allemaal politiehonden worden? “Dat hoeft niet. Onze honden zijn namelijk geschikt om politiehond te worden of om alleen te houden als huisdier.”

Beeld: Driek van Dartel

.


.

.

Dinsdag 15 november 2022  

.

Kennismaken met Noa en Cora

.

De twee zusjes zijn in gedrag en karakter identiek dus zal het u niet kunnen verbazen dat de beschrijving vrijwel hetzelfde is ….

.

Dit is Noa, teefje, geboren 1 augustus 2022, gewicht 5 kg, hoogte 40 cm lengte 42 cm. Noa woont in het asiel, bij Elena in de regio Ciudad Real. Karakter : Gedraagt zich prima in huis,, speelt graag met andere hondjes,  is aanhankelijke en aanhalig, vindt het heerlijk om dicht bij je te zijn, lief en speels voor volwassenen en kinderen. Achtergrond informatie: Noa en haar zus Cora zijn uit het gemeentelijke asiel gehaald omdat ze het daar vermoedelijk niet zouden overleven. Is het niet de kou dan wel een ziekte die hen de das om zou doen.

.

Dit is Cora, teefje, geboren 1 augustus 2022, gewicht 5 kg, hoogte 40 cm lengte 42 cm. Cora woont in het asiel, bij Elena in de regio Ciudad Real. Karakter : Gedraagt zich prima in huis,, speelt graag met andere hondjes,  is aanhankelijke en aanhalig, vindt het heerlijk om dicht bij je te zijn, lief en speels voor volwassenen en kinderen. Achtergrond informatie: Noa en haar zus Cora zijn uit het gemeentelijke asiel gehaald omdat ze het daar vermoedelijk niet zouden overleven. Is het niet de kou dan wel een ziekte die hen de das om zou doen.

.

.

Kijk voor de kanjers op Dierenmissies – Honden ter Adoptie

.


.

.

Woensdag 16 november 2022.                                                .

.

Hond Decaf stoned en vergiftigd door eten van ‘junkpoep’

Een hond uit Den Haag is afgelopen weekend vergiftigd door ‘junkenpoep’. Hond Decaf liep in het hondenbos van Clingendael en haar baasje had niet door dat ze een drol at. Na een uurtje was de hond knetterstoned en kon ze nog nauwelijks op haar poten staan.

Helaas hebben veel honden de gewoonte om wel eens een drol te eten. Vaak is dit een hondendrol en kan dat weinig kwaad. Gevaarlijker wordt het als het menselijke uitwerpselen zijn. Wanneer iemand drugs gebruikt, komt dit namelijk in zijn of haar ontlasting terecht. Wanneer dit gegeten wordt, kan een hond de effecten van de drugs ondervinden. Decaf werd er stoned van maar het kan ook erger aflopen, soms overlijden er zelfs honden aan.

Gelukkig gaat met Decaf weer goed en is ze weer helemaal zichzelf.

Braken

Dierenarts Daphne van Laar van Dierenkliniek Scheveningen laat de regionale omroep weten wat je moet doen als je hond poep heeft gegeten. Zo is het het beste om je hond te laten braken. Een dierenarts kan een injectie geven om dit voor elkaar te krijgen.

Mocht het al te laat zijn en staat je hond al te zwalken, geef je viervoeter dan geactiveerde kool (Norit). Dit zorgt ervoor dat niet alle drugs worden opgenomen in het maagdarmkanaal. Krijgt je hond epileptische aanvallen? Dan is het natuurlijk tijd om naar een dierenkliniek te gaan.

Helaas is dit niet een op zichzelf staand verhaal.

Zie de 4-kante column van Ton verder in dit weekjournaal.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 17 november 2022

.

Meldpunt 144 geeft tips voor uw hond bij een koude temperatuur.

 

.


.

Vrijdag 18 november 2022.

.

Shirza In Memoriam.

.

Opnieuw hebben we triest nieuws te melden. Vandaag kregen we van Gerard en Hanneke het bericht dat ze hun Shirza hebben moeten laten inslapen. We hadden al wat berichten gekregen dat het niet zo goed ging met haar maar dat we goede moed hadden dat het goed zou komen want de afgelopen jaren werd ze gekweld door meer kleinere kwaaltjes. Shirza woonde sinds februari 2018 bij hen. Ze mocht helaas niet ouder worden dan 8 jaar.

Hoi Ton. Helaas hebben we Shirza moeten laten inslapen. Ze at niet meer vermagerd erg, begon door haar poten te zakken. Moeilijke beslissing maar we hebben er alles aangedaan. Hanneke heeft het er erg moeilijk mee. Ze was voor iedereen zo lief, we zullen haar erg missen. 

groet Gerard en Hanneke.

Dit lijkt misschien wat kort door de bocht maar talloze onderzoeken zijn er aan vooraf gegaan. Ondanks een Leishmania besmetting boden ze Shirza de vlucht uit het asiel naar een veilige, fijne mand en de zorg die ze verdiende.

Beste Gerard en Hanneke, 
Tuurlijk laat Shirza een enorm gat achter… juist de lieverd die extra aandacht nodig had voor zoveel kleine kwaaltjes. We kunnen jullie alleen maar ontzettend dankbaar zijn dat Shirza bij jullie haar mandje mocht krijgen. Dat jullie  hebben laten zien dat jullie ook op het moeilijkste moment hebben gekozen voor het meest humane einde dat jullie haar konden bieden. Het verdriet is er niet minder om maar er komt een moment dat als jullie terugdenken aan Shirza dat kunnen doen met een glimlach omdat de mooie herinneringen zullen overheersen. Haar sociale enthousiaste gedrag naar iedereen behalve de postbode, haar relatie met de buren…het stoeien met Bodhi, haar iets te enthousiast spelen met de Australien Copper pup en de idioot snelle nagelgroei… kortom
We leven erg met jullie mee en wensen jullie heel veel sterkte…

Lieve groetjes Annerie en Ton 

.

 

Zaterdag 19 november 2022.

.

We plaatsen nog maar eens een hartenkreet voor de hondjes die reisklaar zijn en op een baasje wachten in het asiel van Elena…

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 20 november 2022 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Leuke filmpjes van Huskys die een willetje hebben en dit laten blijken.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

Poep dat je hond kan vergiftigen

.
Ik heb vaker gezegd dat je hond beter poep kan eten in een bos dan in de stad. Helemaal voorkomen kun je het niet maar de kans dat je lieverd er ziek van wordt, of zelfs  dood gaat, is in de stad naar schatting 15 x groter… en dan heb ik het niet eens over honden of kattenhaters die opzettelijk vergiftigd vlees achterlaten dat onbevangen snuffelaars op kunnen eten. Nee we beperken ons in deze column tot het poepprobleem ….

Wat is er niet leuker voor je hond als hij/zij lekker los kan snuffelen in de natuur. Misschien is het ruiken van een veldmuis voor je snuffelaar het ultieme genot of misschien ruikt hij wel een mol, konijn of andere hond die daar ook zijn vlag heeft achtergelaten.  Je hond kan zo echt even helemaal hond zijn en dat gunnen alle baasjes hun trouwe viervoeter. … En ja, dan kan het voorkomen dat hij iets eet dat voor ons u niet bepaald smakelijk is. Een paardendrol, kattendrol en waar we nog eens extra van walgen is natuurlijk een mensendrol. Maar een mensendrol kom je in de natuur slechts sporadisch tegen en zeker geen menselijke feces die vergeven is van verdovende middelen.

Kijk je echter naar een stedelijke omgeving dan komt het vaker voor dan je denkt. Mensen, vaak zonder vaste woon of verblijfplaats, die de grootste tijd van hun dagelijkse bestaan op straat doorbrengen en op zoek zijn naar de volgende kick of fix. De junks die hun verslaving meestal financieren  door het plegen van kleine criminaliteit, doen hun behoefte op de meest ongewone plaatsen. Zo heb je junks die hun grote boodschap op straat doen in een steeg achter een vuilcontainer, tussen geparkeerde auto’s, in het park achter een struik, of in de bosjes in een groenstrook van de stad, ik heb het allemaal als eens meegemaakt. Voor hen die denken dat het alleen voorkomt in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht…. dan zal ik u uit de droom helpen…

Lees het onderstaande bericht om een zomaar eens een  voorbeeld te laten zien…

Hond Scott vergiftigd door mensenpoep met THC en cocaïne

Hond Scott liep met zijn baasje een rondje door Helmond toen hij midden op het pad een traktatie zag liggen: mensenpoep. Scott at ervan en lag een paar uur later in het ziekenhuis. Wat bleek: in de poep zaten THC en cocaïne. Een dodelijke combinatie voor honden.

(redactie: THC is Tetra Hydro Canabinol of te wel Hasholie. Dit is het super sterke concentraat uit de plant Cannabis Sativa).

Dat schrijft Dierenkliniek Lieshout op Facebook. Het baasje van Scott zag een paar uur na de wandeling pas dat er iets helemaal mis was. Hij wilde alleen nog maar liggen, was nergens enthousiast over. Ze bracht hem vervolgens naar de dierenkliniek. “Hij liep alsof hij dronken was. En keek vreemd. Zat rechtop met zo’n wiebelhoofd”, zegt de kliniek.

Poepen in de bosjes

Uit onderzoek bleek dat er THC, de werkende stof in wiet, en cocaïne in de menselijke ontlasting zat. Scott werd meteen doorverwezen naar het Evidensia Dierenziekenhuis in Geldrop. “We hebben hem laten braken en een kuur gegeven met Norit. Het gaat inmiddels weer goed met hem. Hij was de volgende dag nog wat slaperig maar het ging met het uur beter met hem”, zegt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Scott is zeker niet de enige hond die dit meemaakt. “We zien bijna elke maand wel zo’n geval als Scott. Soms zelfs elke week, als het bijvoorbeeld lekkerder weer is. Mensen zijn dan meer buiten en dan ligt er ook meer mensenpoep in de natuur. Iemand die bijvoorbeeld gaat vissen, een jointje rookt en in de bosjes poept.”

Herken de symptomen

Opletten dus. Maar hoe weet je of het foute boel is met jouw hond? “Het advies is altijd: zie je dat je hond iets heeft opgegeten? Ga altijd naar de dierenarts. Ook als je niet weet wat het is. Dan kunnen ze het dier laten braken en is eigenlijk altijd alles er meteen uit”, zegt een woordvoerder van het Evidensia.

Heb je niet gezien dat hond iets eet? Dan merk je het vanzelf. “Ze gaan heel raar uit hun ogen kijken, want ze hallucineren. Daarom worden ze ook heel erg bang. Ze worden juist heel stil of juist agressief. Daarna zie je het ook lichamelijk: ze lopen alsof ze dronken zijn, daarna gaan ze ook trillen of heel heftig schudden. Soms leidt het zelfs tot een epileptische aanval.”

Foto: Dierenkliniek Lieshout op Facebook

 .


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Sint moet heel even binnen zijn en dan helpen we een handje …

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

Tayra vanaf 15 januari tot 15 februari 2023

Ian en Babs van 16 tot en met 26 april 2023

Ian en Babs van 12 mei tot en met 2 juni 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

 

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com