Dierenmissies Weekjournaal van 28 augustus 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een ondernemende hond in het ruim van een vliegtuig, Nemen we afscheid van King, is Bella weer ter adoptie, komt Tayra logeren, lezen we over de idioot die een stier moest pesten, is de politie op zoek naar een dierenbeul die een pups van vier weken bij moeder heeft weggehaald en onbeheerd achter heeft gelaten in een maisveld, hebben we weer een zoet-zacht-lieflijk filmpje. In de column vertel ik over een gewetensvraag die nachtmerries veroorzaakt en ide (on)zin van de week: “zo zijn ze gecamoufleerd en zo zijn ze schoon”. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Hond los in ruim vliegtuig
– In memoriam KING
– Bella weer ter adoptie
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Tayra komt in januari logeren.
– Ik zeg: “eigen schuld”

– 
Politie: Gedumpte puppy’s van vier weken achtergelaten in een maisveld…
– Leuk filmpje: Als mijn hond een liedje zou schrijven
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: “Deze gewetensvraag zorgt bij mij voor nachtmerries…”
– De (on)zin van de week: Camouflage of gewoon vuil?
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 22 augustus 2022

.

Hond los in ruim vliegtuig

Een hond aan boord van een vliegtuig dat onderweg was naar Schiphol heeft zaterdagochtend avontuurlijke momenten beleefd. De hond was uit zijn bench ontsnapt en liep vrij door het bagageruim van het toestel.

Beeld: Marechaussee Schiphol

Nadat het vliegtuig veilig aan de grond stond, zijn hondengeleiders van de Marechaussee naar het bagageruim gegaan om de loslopende hond te traceren. Daar bleek dat de hond de tiewraps had doorgebeten waar de bench mee dicht zat en zo uit het verblijf wist te ontsnappen. Door te spelen met een balletje wisten de hondengeleiders de hond – die zich niet makkelijk liet vangen – weer terug te krijgen in zijn bench.

De baasjes van de hond zijn daarna naar het bagageruim gebracht om hun viervoeter gerust te stellen. “De hond was bij het zien van zijn baasjes erg blij en het gaat verder goed met hem”, aldus de Marechaussee. Eind goed, al goed.

Ook daar helpt de Kmar bij… 

.

.

.

Dinsdag 23  augustus 2022  

.

.

In Memoriam KING

.

En toen kwam in de vooravond het telefoontje van Martha en Jan, de baasjes van King, met de mededeling dat hun King was overleden.

.

.

We waren er stil van want King heeft de afgelopen jaren diverse periodes maanden achtereen bij ons vakantie gevierd omdat de baasjes ondertussen in Amerika voorbereidingen troffen om te emigreren.

.

.

Met liefde en plezier hebben we op hem gepast en gezorgd dat hij op tijd zijn medicijnen tegen suikerziekte kreeg.

.

.

.

.

.

.

Het mannetje was zo goed als blind en toch wist hij feilloos zijn weg bij ons te vinden en kon hij prima overweg met onze hondjes. Ook als Annerie terug kwam van het boodschappen doen, rende hij achter de meute aan om haar te begroeten. Natuurlijk wel voorzichtig bij de trap….

.

.

.

We hadden al maatregelen genomen om hem aan het eind van het jaar weer te verwelkomen maar zijn plekje zal nu leeg blijven. 

King werd afgelopen weekend plots ziek en lusteloos. Wilde slecht of niet eten en raakte meer en meer zijn kracht kwijt. Diverse bezoekjes aan de dierenarts mochten niet baten. Vermoedelijk heeft hij een bacterie van de vogelgriep binnen gekregen. In de directe omgeving zijn er erg veel ganzen en als hij door het gras loopt waar uitwerpselen liggen is het kwaad snel geschied. Het 14 jaar oude lichaampje kon het niet aan en zo is hij in de nacht van maandag op dinsdag ingeslapen. Martha heeft nog tot 03.00 uur bij hem gewaakt en toen om 05.00 uur Jan het overnam, was King al overleden. Gelukkig heeft King geen pijn geleden en mocht hij het aardse in vertrouwde kring verruilen voor het eeuwige.

We wensen Jan en Martha veel sterkte met hun verlies.

   

 

.


.

.

Woensdag 24 augustus 2022.                                                .

.

Bella weer ter adoptie.

.

Helaas liet haar potentiele Spaanse nieuwe baasje het afweten en is Bella dus weer beschikbaar voor adoptie voor een baasje die wel serieus voor deze super lieverd wil zorgen.

Kijk vooral eens op haar adoptiepagina… (klik op haar foto)

Ze is echt de moeite waard.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 25 augustus 2022

.

Tayra komt in januari logeren.

.

We hebben een verzoekje gekregen voor de vakantieopvang van Tayra. Baasjes Lex en Madelaine zijn voornemens een reis te maken en in overleg met ons hebben we de mogelijkheden bekeken voor een geschikte opvangplek voor Tayra. Eerst hebben we gekeken in de nabijheid van hun woonplaats maar uiteindelijk is toch gekozen voor een vakantie bij ons in IJhorst te midden van ons clubje van Flor, Botas en Mia. Lekker onderdeel uitmaken van ons clubje en meehobbelen in onze dagroutine heeft duidelijk de voorkeur boven een pensionsetting. Nu ligt IJhorst geografisch gezien best een stuk van hun woonplaats verwijderd maar daar wordt verder niet moeilijk over gedaan.  De exacte data moeten we nog krijgen maar we reserveren nu al de periode van half januari tot half februari 2023. We kijken er erg naar uit …

Goed dat ze lekker op tijd een vakantie-opvangplekje hebben geboekt… 

.


.

Vrijdag 26 augustus 2022.

.

Ik zeg: “eigen schuld”.

Ik kan geen medelijden voelen voor de het slachtoffer van de Spaanse stier.

Wat er is gebeurd…

Jaarlijks vindt er een festival plaats in de plaats Vallada. Het is dan traditie dat de uiteinden van de horens van een stier in brand worden gestoken.

.

.

Men vindt het dan erg leuk om zo’n stier te sarren. Waaghalzen lopen dan om hem heen om te laten zien hoe flink ze zijn…. Maar ja een stier die vol adrealine zit en in doodsangst verkeert zal snel zijn belager proberen uit te schakelen…. Tja, wie niet in zo’n situatie ….

.

Nou en dat ging dus deze keer weer eens verkeerd. Niet zelden vinden toeristen, net als sommige Spanjaarden, de dood of worden ernstig gewond omdat ze zich toreador waanden en ‘een potje stierpesten’ wel goed op hun CV vonden staan.

Deze keer sleurde de stier de jongen mee en gooide hem herhaaldelijk op de grond zonder dat hij in staat was te reageren. Er waren geen verwondingen te zien, maar de ernst van de situatie werd later ingezien. De artsen konden niet anders voor de 24 jarige Spanjaard doen dan constateren dat de milt gescheurd was, veroorzaakt door de horens van de stier die de jonge man spietsten. Een behandeling tegen de interne verwondingen bleek tevergeefs.

Een ander positief deel van het verhaal is dat de plaatselijke autoriteiten  het festival nu hebben opgeschort. We hopen voor een hele lang periode of misschien wel voor altijd …

.
.
.

.

.

Zaterdag 27 augustus 2022.

.

Meldpunt 144

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 28 augustus 2022 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Bekijk het filmpje:

“Als mijn hond een liedje zou schrijven”.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

Het is duidelijk dat het gewone leven voor veel baasjes weer is begonnen. Hierdoor hebben we helaas deze week geen vakantiekiekjes … maar: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

 

“Deze gewetensvraag zorgt bij mij voor nachtmerries…”

.
Wat er gebeurde:

Volgens getuigen reed een man per ongeluk een hond aan op straat. De hond lag nog levend op de grond maar had zichtbaar veel pijn. Op dat moment wist de dader niets anders te bedenken dan achteruit te rijden en diverse keren met zijn auto over de hond te rijden totdat deze overleed aan zijn verwondingen. (Bron: Spanje Vandaag)

Als puber heb ik zoiets in Spanje al eens eerder gezien. Ik praat nu over minstens 46 jaar geleden. Het betrof toen een kitten en het vond plaats op de Ramblas van een toeristenplaats. We zaten met het gezin daar koffie te drinken terwijl links en rechts van de terrasjes auto’s stapvoets voorbij reden.  Mijn maag keerde om en ik was er dagen lang niet goed van. De misselijkheid van dit afschuwelijke beeld slijt en inmiddels heb ik, door mijn werk, in mijn latere leven heel veel ellende gezien. Toch blijft dat beeld van het poesje nog altijd ergens op mijn netvlies hangen. Als je daar al geen slapeloze nachten van kunt krijgen zijn het wel de gedachten die hierop volgen…. Misschien was het in het geval van het poesje wel een humanitaire daad al kun je dat nu maar moeilijk voorstellen. Wat doe je als je een dier uit zijn ondraaglijk lijden wilt helpen als je weet dat er geen genezing mogelijk is? Wat doe je dan en wat zou jij gebruiken als je geen spuitje of dienstwapen bij je hebt? Ik stel me de vraag of ik dan de moed zou hebben om met mijn blote handen het leven van zo’n arm beestje te beëindigen?  Is mijn geloof en overtuiging, dat ik hiermee het beste doe voor het beestje, sterk genoeg om tot handelen over te gaan? Dit zijn gewetensvragen waar ik nu echt nachtmerries van kan krijgen….

Het klinkt allemaal hypothetisch omdat we altijd een dierenarts om de hoek hebben wonen. Die kan je helpen bij het nemen van de ultieme beslissing en zal uiteindelijk ook de euthanasie verrichten. Nee vermoedelijk, en gelukkig maar, zullen we nooit in zo’n situatie komen te verkeren waarbij we zelf de barmhartige Samaritaan moeten spelen.

Of de Spanjaard straf gekregen heeft weet ik niet. Nadat getuigen gezien hadden wat de automobilist gedaan had was er een heftige discussie ontstaan waarbij de man herhaaldelijk riep dat hij dit gedaan had om de hond uit zijn lijden te redden. Toen de man in de gaten had dat de omstanders de politie belden tilde hij de dode hond op en nam hij deze in zijn auto mee.
Policía Nacional in de provincie Cartagena van de regio Murcia kwam snel ter plaatse maar de man was reeds weggereden met de overleden hond. Omstanders wisten echter het nummerbord van de man op te schrijven en niet veel later werd hij thuis aangehouden. Het is niet bekend wat er verder met hem is gebeurd.  

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Camouflage of gewoon vuil ?????

KLIK op de foto om te zien wat het antwoord is ….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

Tayra vanaf 15 januari tot 15 februari 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

 

 

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com