Dierenmissies Weekjournaal van 21 augustus 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met het afscheid van de logees Lynn en later ook van Lizzie, hebben we weer adoptienieuws en een nieuw koppie ter adoptie, hebben egeltjes het erg zwaar, is er weer een ‘liegebeestverkiezing’ en hebben we een filmpje van Britt met tips voor baasjes. In de column staan we stil bij de dood van Freya de walrus en ide (on)zin van de week heeft moeder prioriteiten gesteld. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– De dag dat Edgar en Jolande Lynn op kwamen halen.
– De Bayron Special
– Kennis maken met Boira, Tula en Sazan
– De dag dat Linda en haar moeder Lizzie op kwamen halen
– Socks mag het asiel verlaten
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Egels sterven van de dorst
– Wie wordt liegebeest van 2022
– De Politie waarschuwt voor botulisme …
– Leuk filmpje: tipjes voor het baasje.. beetje voor de hand liggend maar wel goed om te herhalen…
– Bericht van baasje over:  Zora & Ziva & Zando, Lara, Fanta
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: En toen hoorden we dat de walrus Freya dood was maar door wiens schuld ??? 
– De (on)zin van de week: Blijkbaar heeft mama prioriteiten gesteld !!!
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 15 augustus 2022

.

 

.

.

 

.

Dinsdag 16  augustus 2022  

.

De Bayron Special

.

We kregen nieuwe foto’s van Bayron en dat vonden we een mooie gelegenheid om Bayron eens extra in het zonnetje te zetten. Deze senior van 11 jaar is schitterend om te zien en zo is ook zijn karakter. Super lief en wel opgevoed. Heeft het grootste deel van zij leven in huis gewoond en loopt keurig aan de lijn. Tja,..

.

.

.

.

Lief, nieuwsgierig en aanhankelijk. 

Wie meer wil weten over Bayron kijk dan eens HIER en bezoek zijn adoptiepagina.

Wil je meer weten over de eventuele adoptie… stuur dan een mailtje direct naar dierenmissies@gmail.com of bel 06-22225271.

Het formulier onder aan de adoptiepagina komt soms niet aan …

 

.

.

.


.

.

Kennis maken met Boira

.

Dit is Boira, teefje, geboren 1 dec 2020, mix van mix, tussen 10 en 20 kg, vacht kort, kleur zwart/wit. Boira woont momenteel in het asiel CAAAD nabij Barcelona. Karakter: Super lief voor kinderen. Woonde met katten waarmee hij speelde. Is actief en zeer intelligent. Kan met katten, is wat terughoudend bij nieuwe mensen en in nieuwe situaties. Zij heeft een nieuwekans nodig. Achtergrond: Was al jong vanuit het asiel geadopteerd, maar na anderhalf jaar is zij teruggebracht omdat het baasje niet meer de financiële middelen had om goed voor haar te zorgen. Toen ze net binnen was in het asiel was ze enorm angstig. Het drukke geblaf en de vreemde omgeving maakte haar  onzeker. Nu is dat helemaal verdwenen en is ze een grote kroel. Ze heeft een nieuwe kans nodig!

 

KLIK OP HAAR FOTO om haar adoptiepagina te zien met filmpjes.

Ook kun je direct een mailtje sturen naar dierenmissies@gmail.com.
Het invulformulier onderaan de adoptiepagina werkt niet. Sorry…

.


.

.

Dit is Tula, teefje, podenco, geboren 1 juli 2020, 37 cm hoog en 43 c lang. Tula woont in het asiel van Elena in Solena in de regio Ciudad Real. Karakter: Lief met en voor  kinderen en andere hondjes, hoewel ze nog niet getest is met katten denken we dat zij ook met poezen overweg kan. Achtergrondinformatie: Tula is weggehaald uit het gemeenteasiel waar ze al meerdere maanden woonde om te voorkomen dat ze bij een jager terecht zou komen. Vanuit het gemeenteasiel had ze erg weinig kans op het vinden van een goed baasje die het beste met haar voor had.  Daar wordt niet gekeken naar de kwaliteiten van iemand die een hond op komt halen en we weten hoe jagers met honden omgaan na het jachtseizoen of als ze niet goed genoeg presteren. Tula is gewoon te lief, te aanhalig en te vriendelijk om ooit aan de wensen van een jager te kunnen voldoen. Ze loopt prima aan de lijn en vindt autorijden prima. Ze komt als je haar roept. Ze vindt het rennen en spelen met kinderen geweldig. Een medewerkster van het asiel komt met regelmatig met haar kinderen om haar kennel schoon te maken en dan is het elke keer weer een feest. Tula laat zien hoe zeer ze snakt naar een familie waar ze onderdeel vanuit mag maken.

 

Voor meer info klik HIER en bekijk haar adoptiepagina.

Ook kun je direct een mailtje sturen naar dierenmissies@gmail.com.
Het invulformulier onderaan de adoptiepagina werkt niet. Sorry…

.


.

.

Dit is Sazan, reutje, mix, geboren 1 januari 2022, gewicht 10 kg, kleur bruin/wit, 50 cm hoog en 52 cm lang. Sazan woont in het asiel bij Elena in Solena in de regio Ciudad Real. Karakter: sociaal met andere honden. Goed met kinderen. Kan met katten. Wandelt goed aan de lijn en vindt autorijden prima. Achtergrondinformatie: Er is niet zoveel bekend van Sazan omdat hij is aangetroffen is in de afgelegen natuur waar hij is achtergelaten.

.

Hij is bij toeval opgemerkt en liet zich gelijk vangen door iemand die hem vriendelijk aansprak. Zijn redder bracht hem bij Elena in de hoop dat hij vlug een baasje zal vinden die voor hem wil zorgen. Onbegrijpelijk dat deze lieve gehoorzame hond zo achtergelaten is in de veronderstelling dat hij zich wel in het wild zou kunnen redden. Zijn aanhankelijkheid en lieve zachte karakter maakt duidelijk dat hij mensen en een huiselijke woonomgeving gewend is. We hopen dat deze jonge man, die aan het begin van zijn volwassen leven staat, snel een lief baasje zal vinden.

.

Voor meer info klik HIER en bekijk zijn adoptiepagina.

Ook kun je direct een mailtje sturen naar dierenmissies@gmail.com.
Het invulformulier onderaan de adoptiepagina werkt niet. Sorry…

.

.


.

.

Woensdag 17 augustus 2022.                                                .

.

De dag dat Linda en haar moeder Lizzie op kwamen halen.

.

Nadat Lynn afgelopen maandag was opgehaald door haar baasjes leek het erop dat Lizzie een dippie had maar gelukkig was dat weer gauw over. Er gebeurt altijd wel iets wat de aandacht vraagt en voor afleiding zorgt. Nieuwe mensen, die in een chalet naast ons hun intrek namen en die een hond hebben die regelmatig zijn stem laat horen. Net als hun jonge kinderen die met hun hoge stemmetjes de aangename stilte doorklieven…. . Het is dan eerder Mia die daar op reageert maar Lizzie kan dan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Lizzie hebben we gedurende de hele vakantie welgeteld twee keer gehoord. Het grommen tijdens het spelen met Lynn niet meegerekend.

Nu is het haar beurt om verrast te zijn als ineens Linda en haar moeder voor de voordeur staan. Ja en toen was het meteen feest. Mia en Botas moeten daar natuurlijk bij zijn. Flor houdt zich zoals gebruikelijk op afstand.

.

Na het uitgebreid begroeten namen we even de tijd om bij te praten en dat vond Lizzie het juiste moment om haar baasje ook te laten zien waar zij in de tuin haar favoriete plekje had gecreëerd.

Tja, en toen werd het rustig in huis en waren we weer met onze eigen drie senior hondjes…

.

De dag erop kregen we al een berichtje over Lizzie dat ze thuis de oude routine weer had opgepakt. Daarbij hoorde we dat ze haar eigen wandelroute opnieuw heeft verkend waarbij elke grasspriet onderzocht moest worden.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Socks mag het asiel verlaten

We kregen het fijne bericht dat Socks het asiel mag verlaten omdat hij een baasje gevonden heeft.

Hoera !!!!! Hij had alles mee maar was wel getest op Leishmania. Nu heeft hij een baasje gevonden die dat niet erg vindt.  Gelukkig zijn er echt zulke baasjes hoor … wij kennen er meerdere … !!!! We wensen Socks alle goeds voor de toekomst.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 18 augustus 2022

.

Egels sterven van de dorst ….!!!

De aanhoudende droogte zorgt niet alleen voor problemen bij mensen en bijvoorbeeld de landbouw, maar ook dieren hebben er last van. Egels zijn uitgedroogd en hebben moeite om eten te vinden. Daarom zitten de opvanglocaties die ze helpen overvol. Egels eten slakken, spinnen, wormen, maar nu is er niets te vinden.  Heb je een tuin, zet water neer. Iedereen heeft dorst, ook de dieren. Natvoer voor katten eten ze en rozijnen kun je ook geven. Die zijn lekker om te eten en het geeft veel energie.”

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

De egel heeft het de afgelopen decennia niet bepaald makkelijk gehad in Nederland. De populatie van de egels in Nederland is de laatste tien jaar met vijftig procent afgenomen…

Wat kan jij nog meer doen voor de egel in je achtertuin?

– Zorg dat een egel makkelijk van jouw tuin naar die van de buren kan gaan, zonder dat ze daarvoor via de straat moeten gaan. Kies voor een haag of houtkant in plaats van een kunstmatige omheining. Heb je toch een omheining, voorzie die dan van een paar ‘egelpoortjes’ van 15×15 cm. De mazen in omheiningen zijn immers potentiële egelvallen. Je kan voorkomen dat egels vast komen te zitten door onderaan een fijnmazig kippengaas te gebruiken.

– Laat bladeren , een takkenhoop, boomstronken of een composthoop in de tuin liggen. Hieronder kunnen egels een nest maken. Ruim een composthoop nooit op alvorens te controleren of er geen egel in slaapt. Vanaf juli tot oktober kan er zelfs een moederegel met jongen in zitten. Wil je een egel in jouw tuin een fijn onderkomen geven, dan kan je ook een egelnestkast aankopen of er zelf in elkaar timmeren. Ze zijn al snel tevreden. ( zie Zo maak je een egelhuis – OERRR | Natuurmonumenten  )

– Gebruik geen gif (slakkengif, insecticiden). Egels eten heel wat ongewervelden en zijn dus gevoelig voor prooien die aan gif werden blootgesteld.

– Egels zijn goede zwemmers maar verdrinken toch soms in tuinvijvers met steile, rechte oevers. Leg een ruw loopplankje in jouw vijver. Beter nog: zorg voor een schuine oever, zodat egels (en andere dieren) er makkelijk op eigen kracht kunnen uit kruipen.

– Egels zijn niet in staat om de lactose die in koeienmelk zit te verteren. Opname van lactose geeft ernstige darmklachten en leidt tot diarree. Hierdoor kan een egel (door uitdroging) sterven. Geef egels dus nooit melk.

.

.


.

Vrijdag 19 augustus 2022.

.

Wie wordt Liegebeest van het jaar 2022

De 5 kandidaten zijn bekend voor de Liegebeestverkiezing 2022, jaarlijks georganiseerd door Wakker Dier. Het gaat om de ‘Boeren houden van koeien’ commercial, de ‘eerlijke ingrediënten’ van Van Dobben, de ‘vrije’ kalfjes van PLUS, de ‘natuurlijk’ gekweekte tilapia van JUMBO en ‘optimaal welzijn’ in de geitensector. Mensen kunnen vanaf afgelopen maandag stemmen op hun ‘favoriet’: wie wordt Liegebeest 2022?

Met de Liegebeestverkiezing wil Wakker Dier jokkende en misleidende uitspraken over dierenwelzijn aanpakken. Mooie praatjes houden consumenten voor de gek en verstoren de markt voor écht diervriendelijkere producten. Met de verkiezing houdt Wakker Dier bedrijven en consumenten scherp. Op 6 september wordt de winnaar bekendgemaakt..

.

Dit zijn de vijf genomineerden:

Van Dobben: ‘eerlijke’ dierenleedkroket | Foto: Wakker Dier

.

‘Eerlijk’ dierenleed

Van Dobben pocht op verpakkingen over ‘eerlijke ingrediënten’. Opvallende woordkeuze voor vlees van kalfjes die zonder moeder, op een rooster, zo snel mogelijk worden vetgemest. Of net zo eerlijk: plofkip. Een doorgefokt dier, levend in propvolle stallen en in amper zes weken al klaar voor de kroket. Anne Hilhorst van Wakker Dier: “Dat noemen wij geen eerlijke ingrediënten, maar gepaneerd dierenleed.”

.

.

.

.

Zuivellobby: uitgemolken koe ‘goed verzorgd’ | Foto: Wakker Dier

Boeren houden van koeien

‘Boeren zorgen goed voor hun koeien’ klinkt het in de commercial gemaakt door de jonge boerenvereniging van Nederland. Beelden van gezonde koeien, lekker in de wei. Een veel te rooskleurig beeld. Een kwart van de koeien komt nooit buiten en veel koeien zijn ziek. Zo heeft jaarlijks meer dan de helft last van ontstekingen aan de klauw (voet) en bij een kwart is de uier pijnlijk ontstoken. Hilhorst: “Veel boeren zorgen vooral goed voor hun eigen hachje.”

.

.

.

PLUS: kalfjes lopen ‘vrij rond’ | Foto: Wakker Dier

.

Boerentrots: opgesloten kalfjes

PLUS Boerentrots kalfsvlees is niets om trots op te zijn. Volgens de supermarkt kunnen de kalfjes ‘vrij rondlopen’, en ‘zelf bepalen of ze willen staan, lopen, liggen, spelen of slapen’. Maar wel in een dichte stal en in hun eigen poep, met slechts 1,8 m2 leefruimte per kalf. De enige keer dat de kalfjes buiten komen is op weg naar de slacht.

.

.

.

Jumbo: tilapia ‘natuurlijk’ op een kluitje | Foto: Wakker Dier

.

.

Onnatuurlijk gekweekt

Op de website bluft Jumbo dat hun tilapia wordt gekweekt in een omgeving waar ‘zoveel mogelijk natuurlijk gedrag wordt gestimuleerd’. In feite worden ze gekweekt met een hoge dichtheid in een vervuild meer. Met meer dan 33 vissen per kubieke meter. Als ze deze ‘natuurlijke’ omstandigheden al overleven, worden ze vervolgens vaak onverdoofd geslacht.

.

.

Geitensector: dode geitjes met ‘optimaal welzijn’ | Foto: Wakker Dier

.

‘Optimaal welzijn’ van de geit

De geitensector spreekt in de campagne ‘ontdek de geit’ over ‘optimaal welzijn’ van de Nederlandse geiten. Opvallend, want er is veel mis in de sector. Veel babygeitjes overlijden binnen twee weken, onder andere door slechte zorg. Hun moeders komen nooit buiten en mogen nooit klimmen, een basisbehoefte voor een geit. Hun leven is verre van optimaal.

.

.

.

.

.

Breng hier je stem uit voor de Liegebeestverkiezing 2022.

.

.

.


.

.

Zaterdag 20 augustus 2022.

.

Meldpunt 144

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 21 augustus 2022 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Tips voor baasjes… die voor de hand liggen maar wel goed om nog eens te zien…

.

Waar moet je allemaal op letten als je een hond als huisdier hebt? Jij bent natuurlijk verantwoordelijk voor het welzijn van je trouwe viervoeter. Britt geeft jullie verschillende tips en verteld ook wat je absoluut niet moet doen!!!

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

Ronald en Jolanda, baasjes van Zora, Ziva en Zando, stuurden ons deze update uit Oostenrijk…

.

Zo even weer een berichtje van Ziva Zando en Zora. Op vakantie in Oostenrijk. De hele roedel doet het prima. Lekker wandelen, de gondels in en duiken naar stenen en stokken Wel zijn ze ‘s middags moe, dus we lassen om de paar dagen een rustdag in Kunnen ze bijslapen.

Ze zijn dan al 8, 8 en 10.

Groet Ronald en Jolanda

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Wat een luxe om met de hele familieclub op reis te kunnen. Heerlijk …!!!!

.

.


.

.

Karin en Paul, baasjes van Lara, met met z’n drietjes veilig thuis. 

.

Vorige week hebben we gezien hoe Lara met haar baasjes Karin en Paul in Berlijn de boel onveilig maakten.

Nu zijn ze weer thuis en Lara neemt het ervan ….

.

.

.

.


.

.

Sandra en Paul, baasjes van Fanta, stuurden ons deze foto van haar met hun dochter Naomi …

.

Elkaar goed vasthouden.

Zo hoort een kuffelsessie te zijn ….

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.En toen hoorden we dat de walrus Freya dood was maar door wiens schuld ??? 

.

Vorig jaar kregen we Freya nog op bezoek in ons land en rustte ze uit op de onderzeeër Dolfijn van de (hoe toepasselijk ook) de Walrusklasse.

.

.

.

Heel Nederland vond dat erg aandoenlijk en natuurlijk haalde dit het nieuws. Het was immers al 23 jaar geleden dat we bezoek hadden van een wilde walrus. We hadden even een nieuwe publiekslieveling. Zo bracht zij ook een bezoek aan Den Helder, Harlingen, Schiermonnnikoog en Simonszand.

.

Haar rondje door Europa was nog niet afgelopen en het werd voor haar tijd om wat noordelijker te gaan… Tja, en daar trok zij ook veel bekijks…

.

Overal waar ze kwam kwamen er mensen op af of haar te zien. Dat zij steeds minder mensenschuw werd was te verwachten.

.

.

.

Freya werd een groot volksvermaak.

.Een walrus is van nature een lui dier en als je af en toe wat lekkers krijgt dan ga je niet zomaar weg. Nee dan blijf je in de buurt en om te kunnen zonnen, kruip je even uit het water.

De meeste mensen zijn in de haven te vinden dus was het voor Freya ook heel logisch om daar haar middagdutje te doen. Bij voorkeur klom ze op de achterkant van een lage boot. Dat de eigenaren dat niet leuk vonden laat zich raden want menig bootje was al onder het gewicht van 600 kilogram onder water verdwenen …

Het Noorse Directoraat voor de Visserij had bepaald dat Freya’s aanwezigheid een voortdurende constante bedreiging was voor  mensen …

.

Hiermee was haar lot bezegeld.   Noorse autoriteiten hebben de rondzwervende walrus Freya laten inslapen.

.

Toch moeten we wel vermelden dat het niet is gebeurd zonder enige aanleiding.

Sinds juni zwom het dier in wateren rond de Noorse hoofdstad Oslo. Daar liet ze meerdere bootjes zinken door erop te klimmen en een dutje te doen. Ook viel ze kleinere dieren aan en werd ze op haar beurt door kinderen bekogeld met stenen en stokken.

.

Kunnen we de Noorse overheid verantwoordelijk houden voor de dood van Freya.

Ja, maar tegelijkertijd waren het ook de drommen mensen die haar niet de rust gunden en haar nou niet bepaald allemaal even aardig benaderden. De autoriteiten in Noorwegen waarschuwden eerder deze week al dat het dier eventueel gedood kon worden als mensen haar niet met rust lieten. Ze zou gestrest zijn en te weinig slapen. Hierdoor zou haar gezondheid achteruit zijn gegaan. Bovendien zouden mensen zichzelf in gevaar brengen omdat de mensen te weinig afstand hielden. Daarom werd besloten het dier af te maken.

Tientallen dierenorganisaties hebben hun ongenoegen geuit over deze totaal nodeloze actie. Het arme dier had op tal van manieren verjaagd of elders ondergebracht kunnen worden. Dierenopvangcentra SOS Dolfijn en Zeehondencentrum Pieterburen begrijpen niet waarom de Noorse autoriteiten walrus Freya hebben gedood. “Nu is ze dood, terwijl er ook andere opties waren”, zegt Annemarie van den Berg van het Zeehondencentrum.

Ik kan het daar helemaal mee eens zijn ….

.

 .


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Blijkbaar heeft mama prioriteiten gesteld !!!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

 

 

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com