Dierenmissies Weekjournaal van 3 maart 2024

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met wat nieuwe meningen over de wolf in Nederland, komt onze clubje tot rust, hebben we pechvogels waarvan de adoptie niet doorging en maken we kennis met nieuwe koppies. Voorts mag Lynnie deze zomer weer komen logeren en heeft een erg vervelend kind geluk dat de hond zich goed gedraagt. In een leuk filmpje zie je dat je gewoon groot moet dromen want misschien krijg je dan ook een groot cadeau. In de vierkante column is het niet erg als je hondjes niet kunnen of willen zwemmen en in de (on)zin van de week hebben we het over dat je niet te snel moet oordelen over een situatie die je aantreft. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Wederom de deskundige meningen over de wolf
– Ons clubje is tot rust gekomen

Hondjes die pech hadden bij de adoptie
– Kennis maken met Atenas, Luca en Luz
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Leuk filmpje:  Die grote daar … ja die is leuk
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– Neergestoken rottweiler ondanks meerdere operaties overleden
– Politie: Opnieuw 20 verwaarloosde Katten in beslag genomen
– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– Lynnie mag weer komen logeren
– Dit liep gelukkig goed af …
– Berichten van baasjes: Estela, Boira
– De 4-kanten column van Ton met: Gewoon genieten van je beestjes ook al is dat op het droge …
– (On)zin van de week: Het is niet wat het lijkt
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 26  februari 2024 

.

6 vragen beantwoord over de wolf in Nederland

De afgelopen jaren is het aantal wolven in Europa flink toegenomen, ook in Nederland. De Europese Commissie besluit eind maart of de beschermde status van het dier verlaagd moet worden. Wij vroegen wat jullie wilden weten over de wolf.

Hoogleraar natuurbeschermingsrecht aan Tilburg University Arie Trouwborst en professor ecologie en natuurbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen Chris Smit beantwoordden jullie vragen.

1. Wat is de oorzaak van de terugkeer van de wolf?

“Vroeger werd de wolf in Europa actief vervolgd, omdat hij schapen op het menu had staan. Maar halverwege de vorige eeuw is die aanpak gaan kantelen. Toen ontstond een verantwoordelijkheidsbesef en wilden we de wolf ook ruimte geven in de natuur”, vertelt Trouwborst. “Dat is vertaald naar wetgeving op Europees niveau. Sindsdien is de wolf een beschermd dier, waardoor hij terug heeft kunnen keren.”

Smit voegt daaraan toe: “Sinds de wolf in de jaren 90 werd beschermd is zijn leefgebied uitgebreid van oorspronkelijk Spanje en Oost-Europa richting andere gebieden waar ook plek en voldoende voedsel was. Zo’n 5 jaar geleden is de wolf zo ook in Nederland gekomen.”

INFO

5.000 meldingen van wolven

De aanwezigheid van wolven in Nederland wordt nauwkeurig in kaart gebracht dankzij meldingen bij het wolvenmeldpunt van BIJ12, het bureau dat verantwoordelijk is voor de afhandeling van wolvenzaken voor de provincies. Jaarlijks neemt het aantal meldingen toe. Het afgelopen jaar werden er maar liefst 5.000 meldingen gedaan.

Op de website van BIJ12 staat dat er op dit moment tien wolvenroedels in Nederland leven, volgens het meest recente voortgangsrapport van december. Een wolvenpaar bestaat uit een wolvin en een wolf die samen optrekken. Als het paar dit jaar of voorgaande jaren welpen heeft voortgebracht spreek je van een roedel.

Het blijft lastig om het exact aantal wolven in ons land vast te stellen, vanwege een gebrek aan sporen. Niet van elke wolf kan namelijk DNA worden herleid. In de periode van 1 augustus tot en met 20 oktober 2023 zijn er 127 meldingen van vermoedelijke wolvenschade aan landbouwhuisdieren binnengekomen bij BIJ12.

2. Hoe gevaarlijk is de wolf precies voor de mens?

“De allerlaatste keer dat de wolf in Europa een menselijk slachtoffer maakte, is meer dan 40 jaar geleden”, weet Trouwborst. “Dus als je dat vergelijkt met slachtoffers door honden, of simpelweg door het verkeer, moet je concluderen dat de angst voor de wolf irrationeel is.”

Smit is het daarmee eens: “De wolf is eigenlijk niet gevaarlijk voor de mens. De zeldzame keren dat een wolf aanviel ging het om hondsdolle wolven (hondsdolheid komt in Nederland zelden voor), om wolven die waren aangeschoten en vervolgens werden benaderd, of om wolven die gewend waren geraakt aan mensen.”

“Een normale wolf zal een mens echt mijden”, vervolgt de professor. “Als je er een tegenkomt, hoef je dus niet gillend weg te rennen. Sterker nog: dan gedraag je je als een prooi, en dat is niet verstandig. Tegelijkertijd moet je de wolf ook niet dichter benaderen en bijvoorbeeld gaan voeren. Blijf gewoon op een afstandje staan, en probeer ervan te genieten.”

Beide deskundigen snappen de angst voor de wolf wel. “Ze zien er soms best eng uit, met grote tanden”, verklaart Trouwborst. “En het is een roofdier dat Nederlanders hier niet kennen, dus die onbekendheid maakt ook bang.” Smit voegt toe: “De wolvenangst zit zo in onze cultuur, kijk alleen al naar het sprookje van Roodkapje. Het is daarom misschien onmogelijk om die angst volledig weg te nemen.”

Arie Trouwborst en Chris Smit

Bron: Eigen beeld
Arie Trouwborst en Chris Smit

3. Waarom is er zoveel discussie over de wolf?

Deze discussie vindt in elk land waar wolven zijn plaats, en vooral in landen waar de wolf eerst niet was, legt Smit uit. “In Nederland zijn we er niet aan gewend dat wolven soms vee pakken. Dat ze dat doen botst natuurlijk met de belangen van de veehouderij en landbouw, en leidt dus tot discussie.”

Bovendien moeten we de discussie over de wolf begrijpen als onderdeel van een bredere polarisatie, denkt Trouwborst. “De wolf is symbool geworden voor de polarisatie tussen de Randstad en het platteland, waarbij mensen op het platteland tegen allerlei problemen aanlopen die zij niet erkend zien worden door ‘de Randstad’ en door ‘de landelijke politiek’.”

Eigenlijk is het probleem op zich niet de relatie tussen wolf en mens, denkt Smit. “Die kunnen best samen.” Hij hoorde onlangs op een internationaal wolvencongres een, naar zijn mening, treffende omschrijving van het échte probleem: “Dat is dat mensen met verschillende meningen over de wolf samen moeten leven. Het is meer een mens-mens-probleem.”

4. Welke mogelijkheden zijn er voor boeren om hun dieren te beschermen?

Als preventieve maatregel kunnen boeren elektrische hekwerken plaatsen, vertelt Trouwborst. “De praktijk leert dat wanneer boeren hun vee achter zogenoemde wolf fences hebben staan, de kans echt heel klein wordt dat vee door een wolf gepakt wordt.”

Hekken zijn volgens Smit inderdaad effectief. “Maar nu zijn er vaak zwakke punten in een hek, of andere redenen waardoor ze niet voldoen aan de normen voor hekken. Daarnaast lukt het in Nederland nog niet altijd om de hekken goed te plaatsen. Er zijn wel tussenpartijen die daarbij helpen, maar in bijvoorbeeld Duitsland gaat dat een stuk beter. Daar is meer ervaring. We kunnen nog veel leren van ons buurland, denk ik.”

Trouwborst somt andere maatregelen op om de wolf te weren: “Herders kunnen door honden hun kudde laten beschermen, of een afschrikwekkende toeter gebruiken om de wolf af te schrikken.”

5. Wanneer mogen wolven momenteel worden afgeschoten?

“De wolf is strikt beschermd op Europees en daardoor ook Nederlands niveau”, zegt Trouwborst stellig. “Ze mogen niet verstoord worden, niet geschoten worden en niet gedood worden. Toch zijn er uitzonderingen waarin toestemming kan worden gegeven voor het schieten van een wolf. Maar dan moet je voldoen aan drie voorwaarden.”

“De eerste is dat de publieke veiligheid in gevaar is, doordat een ‘probleemwolf’ bijvoorbeeld heel actief mensen benadert, of dat je ernstige schade aan vee wil voorkomen. Maar de schade die wolven aan vee toebrengen, is eigenlijk vrij laag”, zegt de hoogleraar. “Als je het vergelijkt met bijvoorbeeld koolmezen en pimpelmezen die elk jaar schade toebrengen aan de fruitteelt: dat is een hele grote kostenpost waar de overheid schadevergoedingen voor uitkeert aan fruittelers. De schade door wolven is slechts een fractie daarvan. Dat maakt het al lastig om aan de voorwaarde te voldoen.”

“De tweede voorwaarde is dat je pas mag schieten als je hebt aangetoond dat er geen andere manieren meer zijn om de wolf te weren”, vervolgt hij. “Die zijn er vaak wel: je kunt bijvoorbeeld niet-dodelijke maatregelen nemen zoals harde knallen, of schieten met paintballgeweren. En dus loopt het hier in rechtsprocedures al snel spaak.”

“De derde voorwaarde is dat het afschot dat je van plan bent geen negatief effect mag hebben op de wolvenpopulatie als geheel”, somt Trouwborst verder op. “Maar dat is in Nederland heel moeilijk te voorkomen, omdat we hier weinig wolven hebben. Ook die voorwaarde is dus lastig om aan te voldoen.”

6. Wordt er door de overheid een maximum gesteld aan het aantal wolven in een regio?

Regionale overheden kunnen het wildbeheer anders inrichten, suggereert Smit. “In Drenthe wordt de laatste tijd meer vee door wolven gegrepen dan op bijvoorbeeld de Veluwe, doordat er in Drenthe geen zwijnen en herten mogen lopen en doordat de dieren die vanuit Duitsland komen vaak heel snel worden afgeschoten. Wanneer je dat niet zou doen, kun je de druk op het vee verlagen.”

Toch lopen regionale overheden vaak tegen juridische grenzen aan, weet Trouwborst. “In Friesland gingen er stemmen op om een ‘wolfvrije’ regio te creëren, maar met dat doel mogen er geen hekken om zo’n grote regio geplaatst worden.” De enige manier om dan alsnog een maximum te stellen, is om toch wolven te gaan schieten. Maar in Nederland kun je bijna niet aan de voorwaarden daarvoor voldoen.”

De hoogleraar vindt dat de landelijke overheid een rol heeft bij het opnieuw wennen aan samenleven met wolven.. “Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid om diegenen die last hebben van de wolf te helpen.” Tegelijkertijd is daar een dilemma: “We hebben op Europees niveau ook met elkaar afgesproken dat we de achteruitgang van de natuur willen herstellen.”

Vandaar dat er in Brussel serieus wordt gekeken naar het versoepelen van de beschermde status van de wolf. “De Europese Commissie heeft voorgesteld om de status van de wolf te verlagen van ‘strikt beschermd’ naar ‘beschermd’, zodat je er in principe op mag jagen. Als je er maar voor zorgt dat de populatie als geheel in een gunstige staat blijft”, legt Trouwborst uit.

Maar dit voorstel van de Europese Commissie is zeer controversieel, weet hij. “Een solide wetenschappelijke basis lijkt te ontbreken, en het lijkt erop dat het vooral door politieke druk op tafel is komen te liggen. Het is ook zeer de vraag of het ervan gaat komen, want de status zal door allerlei stemmingen moeten en uiteindelijk de unanieme steun moeten krijgen van alle EU-lidstaten.”

7. Op welke manier is de wolf belangrijk voor Nederland, en zouden we met het dier kunnen ‘samenleven’?

Smit denkt ‘dat de wolf een blijvertje is’. “We móéten dus wel samenleven. Maar het vraagt wel om enige aanpassingen van ons”, benadrukt de professor. “Denk aan de bescherming van vee. Ik zou het goed vinden als er een wettelijke verplichting komt waardoor schapenhouders verantwoordelijk worden voor het beschermen van hun schapen die leven in de buurt van natuurgebieden waar de wolf rondloopt.”

“Aan de andere kant moeten we kunnen ingrijpen bij wolven op het moment dat het misgaat”, vindt hij. “Dat doen we nu niet, terwijl er nog steeds ‘probleemwolven’ zijn die schapen wegtrekken uit kuddes. Als dat gebeurt, moet een veehouder ook makkelijker een schadevergoeding krijgen. De bewijslast daarvoor zou niet bij de veehouder moeten liggen.”

.

.

.

.

.

Dinsdag 27  februari 2024  

.

 

Ons clubje is tot rust gekomen

.

Het is goed om te zien hoe ons eigen clubje ook een periode van rust waardeert. Even geen bijzondere zaken, geen logé’s en geen gedoe op de camping. Kortom gewoon de vaste dagstructuur. Vooral de uitlaatbeurten zijn erg rustgevend. In allervroegte net voor het licht wordt aangekleed voor het hekje klaar staan met lichtbandje om tot het moment dat we op weg gaan.

In het donker trekken we de bossen in. We zoeken het avontuur op door opnieuw een afwijkend pad te nemen waar we al lang niet zijn geweest. De storm Louis heeft vast  zijn sporen achter gelaten en daar gaan we nu naar op zoek.

In het spaarzame licht van een eenzame lantaarn van de camping lopen we naar het bos.

.

.

.Langzaam wordt het een tikje lichter. Na een kwartiertje  zien we een duidelijk spoor van Louis.

.

.

We treffen een omgevallen boom. Omgewaaide bomen zien we wel vaker en dan weet ik al wat er gaat gebeuren. Lizzy spring er over heen. Botas klimt er over heen of probeert er onderdoor te kruipen en Flor zal proberen om er omheen te lopen.

Tja, net als je denkt te weten wat je te zien zult krijgen zie ik ook dat Flor er voor de allereerste eerste keer in al die jaren over de boom heen springt.

.

.

Even later komen we op een veld waar we ook tijdens de laatste avondronde op terecht komen. Omdat het al aardig licht is geworden ziet alles er natuurlijk heel anders uit dan wanneer het hartstikke donker is.

Het is een open ruimte in het bos waar personeel van de camping restanten van bomen en snoeiafval naar toe brengen. Hierdoor ziet het er elke keer weer wat anders uit en is er volop snuffelwerk voor de hondjes te beleven.

.

Als we dan langs een andere kant het bos weer uitlopen om huiswaards te keren wacht ik op de hondjes tot zij het ook tijd vinden om te gaan ontbijten…

Flor loopt uiteindelijk als eerste het bos uit gevolgd door Lizzy en Botas.

 

.Halverwege tussen bos en onze chalets, zien we hoe Botas en Lizzy op hun gemakje door wandelen en zie je ook hoe Flor altijd wat gespannen de weg aflegt in de angst vreemde mensen tegen te komen. Gelukkig is het nog vroeg en ligt iedereen nog te slapen.

Als laatste glipt ook Lizzy het tuinhekje door en zoekt ook zij haar weg naar een lekker bak met pens ….

Uiteindelijk is het ochtendritueel afgerond en moet ik gaan werken.

Met mijn lunchpakketje onder de arm vertrek ik naar de auto. Annerie blijft achter met de hondjes op de veranda. Flor en Botas kijken hoe ik uit hun gezichtsveld verdwijn. Lizzy vindt het allemaal geweldig maar die moet nu nog even uitrusten van de ochtendwandeling en het lekkere ontbijt.

.

.


.

.

Woensdag 28  februari 2024

.

 

Hondje die pech had bij de adoptie

Careta

.

Bekijk haar adoptiepagina want ze is echt de moeite van het adopteren waard hoor .!!!

.

.

.

.

..


.

Kennis maken met Luca en Luz

.

.

Dit is Luca, reutje, Ras: Springerspaniël, Geboortedatum: 13/11/2016, Gewicht: 15 kg, Afmetingen: 45 hoog 52 lang. Luca woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Luca is een hele makkelijke hond, hij is heel aanhankelijk, hij is heel rustig, blaft niet en stapt zelfstandig in de auto zonder enig geluid te maken. Hij kan heel goed samenleven met andere honden. Luca loopt perfect aan de lijn, hij kent geen socialisatieproblemen en  kan goed overweg met kinderen en volwassenen. Kortom een perfecte hond die een 10 verdient. Luca heeft het moeilijk als hij opgesloten zit in een kleine ruimte. Achtergrondinformatie: Luca werd door zijn baasje in het asiel achtergelaten omdat hij niet meer voor hem kon zorgen.

Voor meer info over Luca kijk op de adoptiepagina of mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271
.

.


.

.

Dit is Luz, teefje, Ras: windhond, Geboortedatum: 1-1-2023, Gewicht: 18 kg, Afmetingen: 56 hoog 62 lang, Vaccins en analyse: Ja, Ontwormen: Ja, Gesteriliseerd: Ja. Luz woont in het asiel van Elena ni Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Luz is heel braaf, aanhankelijk, niet bang, loopt goed aangelijnd en kan goed overweg met andere honden, ongeacht geslacht. Luz is erg speels maar tegelijkertijd ook rustig. Ze houdt van wandelen en rennen. In de auto is geen probleem en ze kan goed overweg met kinderen en volwassenen. Achtergrondinformatie: Luz is op straat gered door de politie die haar naar Elena heeft gebracht. Haar vangen was geen enkel probleem want ze kent geen angst voor mensen.

Voor meer info over Luz kijk op de adoptiepagina of mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271
.

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 29  februari 2024

.


.

.

Vrijdag 1 maart 2024

.

Neergestoken rottweiler ondanks meerdere operaties overleden

De rottweiler die vorige week zondag 15 keer gestoken werd, is in het dierenziekenhuis in Utrecht alsnog overleden. De baasjes van het hondje, de familie Brouwer, zegt dat hun hond afgelopen vrijdag ingeslapen is, ondanks twee zware operaties.

“Hij heeft genoeg geleden, we hadden geen andere keuze. Het trauma van het steken en het bloedbad in de garage; het is een horrorfilm die je niet meer uit kunt zetten”, aldus de familie. Het hondje Obbe heeft zes dagen lang gevochten voor zijn leven nadat hij werd neergestoken in een park aan De Geerenweg in Baarn.

Verdachte aangehouden

Het incident vond plaats tussen een baasje van een golden retriever en het baasje dat twee rottweilers uitliet, waaronder dus Obbe. Twee van de honden kwamen met elkaar in gevecht. De emoties liepen hoog op en de eigenaren probeerden hun eigen hond te redden, aldus de politie. Daarna werd er gestoken. De eigenaar van de rottweilers nam zijn honden mee naar huis, waar de dierenambulance en de normale ambulance met spoed naartoe kwamen. Omdat de hond zo zwaargewond was, kon hij niet vervoerd worden met de dierenambulance. Deze mag namelijk niet met spoed en zwaailichten door het verkeer rijden. De eigenaar van de rottweilers raakte lichtgewond aan zijn hand. Inmiddels heeft de verdachte zich gemeld bij de politie. Hij is aangehouden.

Opmerking Dierenmissies:

Nadere omstandigheden zijn bij ons niet bekend. Het is makkelijk om de Rottweiler als agressor aan te merken omdat die tot een zogenaamd gevaarlijk ras behoort. Echter omdat slechts 1 van de Rottweilers zich met het gevecht bemoeide en ook een labrador een hond is die absoluut van zich af kan bijten, is het moeilijk aan te geven wie van de twee het gevecht is gestart. Vaak weten de baasjes niet wat de oorzaak was van het gevecht. Soms is slechts een ‘kort licht optrekken van de lip’ al voldoende om de andere hond in de stress te laten springen. Het optrekken van de lip is een gewoon gebruik dat hoort bij hondengedrag maar wordt vaak door baasjes niet gezien. Als de andere hond de hondentaal niet kent of begrijpt of als een dominante hond dit ziet als aanval op zijn leiderschap, dan zal dit een agressieve reactie uitlokken. Voorts weten we niet of de honden los liepen of aan de lijn zaten. In ieder geval is het zeker dat er twee honden tegenover elkaar stonden en bij elkaar konden komen die om wat voor reden dan ook elkaars gezelschap niet op prijs stelden. Hoe dan ook is het natuurlijk absoluut verwerpelijk om, als de hitte van het gevecht is gesust, alsnog de andere hond neer te steken met 15 messteken.

.


.

.

Zaterdag 2 maart 2024

.

Hondjes die het asiel mogen verlaten

.

Dora

Fauna

Marga

.

.

.

.

.

.

Altenas

Ardi

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
.
.
.
..

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

.

Zondag 3 maart 2024 

.

Vakantie aanvraag voor Lynnie

Afgelopen dagen kregen we het verzoek om Lynnie weer een vakantieplekje te bieden in de periode van 20 juli tot 11 augustus. Natuurlijk willen we haar dat plekje bieden en we weten dat Lizzy hier erg blij mee zal zijn want die twee kunnen het samen erg goed vinden.

.

.


.

.

Dit liep gelukkig goed af … 

.

Waar zijn de ouders die dit vervelende kind terecht moeten wijzen …???

.

klik op de foto om het filmpje te bekijken…

 

.


.

.

Berichten van baasjes

.

Jean Pierre, baasje van Estela, deelde deze beelden…

.

Zo lief en toch na 10 jaar nog steeds ondeugend en op zoek naar lekkere dingetjes.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Sandra, baasje van Boira, deelde met ons deze leuke update..!

.

Nog eens een update over onze lieve Boira die vandaag 12 jaar is geworden en al sinds 2015 onze lieve huisgenoot is.
Dank zij jullie konden we haar in september 2015 in Maastricht ophalen na een lange reis vanuit Spanje.
Onze lieve meid wordt natuurlijk een jaartje ouder maar geniet nog volop van haar leven en wij van haar.

.

.

.

.

.

..


 

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

.Weer een leuk filmpjes ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

Die grote daar … ja die is leuk

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton

Gewoon genieten van je beestjes ook al is dat op het droge …

Vandaag heb ik eens geen kritische kijk op de dingen om me heen maar meer een zogenaamde verwonderende blik. Ik werd destijds namelijk getriggerd door Roc die in 2016 bij ons logeerde en op een nieuw baasje wachtte.

basset

Ik ging er altijd van uit dat, als de nood daar was, alle honden konden zwemmen. Nou dat schijnt dus helemaal niet zo te zijn. Onze buurman die al jaren Bassets heeft vertelde mij dat die zinken als een baksteen omdat Bassets in verhouding een veel te groot bovenlijf hebben. Ik wist dat niet en had me daar ook nog nooit in verdiept om de eenvoudige reden dat we nooit rasechte bassets hebben gehad.  Ik nam dat dus van hem aan en voelde me weer een stukje rijker met die wetenschap.

Nu is het natuurlijk wel zo dat de ene hond veel meer van water houdt dan de andere hond. Zo heb ik tien jaar geleden geprobeerd om Sally ons bodeguerootje, dat helaas in december 2016 is overleden) te leren zwemmen in de Middellands zee maar dat was geen groot succes.

Het leverde leuke beelden op maar  daar was ook alles mee gezegd. Ik besefte me toen dat het echt in de hond zelf moest zitten. Ze moeten zelf de zin hebben om het water te verkennen.  Met regelmaat waren we met de hondjes bij het meertje in ons bos te vinden. sally botas RocZo heb ik toen nog eens geprobeerd om Sally te verleiden om uit eigen beweging het water in te gaan maar zonder resultaat. Nee het moet echt meer uit toeval zijn als ze meelopen met andere honden en zo toevallig in het water gaan staan.

Onze Botas begon de gein van het water in te zien. Hij heeft nooit iets van het water willen weten maar toen Roc op de leeftijd van 6 nog heeft leren zwemmen kreeg hij ineens ook zin om tot zijn buik in het water te staan. Zo probeert hij kikkervisjes te vangen en naar bellen te happen die hij zelf met zijn poot heeft veroorzaakt.  Het was een begin… maar verder is het nooit gekomen

Als de hond veel tijd en gelegenheid krijgt om vertrouwd te raken met water zijn er ineens hele nieuwe spelletjes mogelijk en daar hoort het duiken ook bij.

Heb hier een paar leuke voorbeelden van bij gesloten maar ik denk dat je dan wel een eigen zwembad moet hebben en heel veel mooi weer.

10996045_10153640128009179_4176988426827258876_n10978481_10153640127959179_3619361654128836119_n11008638_10153640127954179_4626167632395215168_n.

.

.

.

.

.

11038865_10153640127924179_3132596592722376863_n11248162_10153640127964179_505711992643469548_n

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Nu onze roedel nog bestaat uit Botas 13, Flor 12 en Lizzy 7 jaar, ga ik er maar vanuit dat we onze hondjes nooit zover zullen krijgen….

Maar dat hoeft natuurlijk ook niet…..

.

.

.

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Het is niet wat het lijkt.!!!!!!

.

.

.

.

In eerste instantie zou je denken … dat heeft de hond gedaan. Maar dat is onwaarschijnlijk.

Zijn kop steekt er wel uit maar die komt van onderaf door de bank. Zo kan hij nooit de bank toegetakeld hebben.

Misschien een tweede hond ???? Of tijdens een eerdere sessie ????

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie van 10 tot 25 mei 2024

Ian en Babs van 26 mei tot en met 16 juni 2024

Lynnie van 20 juli tot 11 augustus 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com