Dierenmissies Weekjournaal van 25 februari 2024

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met nieuwe hondjes in het asiel van Elena die een baasje zoeken, hebben we ook weer asielverlaters en hekelen we het achterblijven van een verhoging van de boetes bij het plegen van dierenmishandeling in slachthuizen. Ook zien we dat de zoekactie naar een baasje van een pup is geslaagd, komt een misbruiker van dieren voor de rechter en komt de verplichte cursus en aansprakelijkheidsverzekering in Spanje ergens in 2024.  In de vierkante column zien we huiselijk geweld door dierenleed en in de (on)zin van de week zien we hoe iedereen helpt om de auto op gang te krijgen. Voorts hebben we berichtjes van baasjes uit het land en natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Nieuwe koppies Peluche, Paloma, Lara, Thor, Marga, Milka en Dora
– Arce en Fauna hebben een baasje gevonden

– Boetes voor dierenleed in Slachtluizen moet hoger.

– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– Leuk filmpje:  Samen muziek maken
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– Boetes voor dierenleed in Slachtluizen moeten hoger
– Politie: Zoekactie naar baasje pup was succesvol
– Verdachte van misbruiken hond naar Pieter Baan centrum
– Verplichte cursus en aansprakelijkheidsverzekering voor hondeneigenaren gaat nog even duren…
– Berichten van baasjes: Dibbah en Soof
– De 4-kanten column van Ton met: Huiselijk geweld door dierenleed…
– (On)zin van de week: Allemaal meehelpen.
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 19  februari 2024 

.

Nieuwe koppies Preluche, Paloma, Lara, Thor, Marga, Milka en Dora

.

Peluche en Paloma hopen samen naar een baasje te mogen gaan.

 

Dit is Peluch, teefje, mix van mix, geboortedatum: 15/07/2017, Gewicht: 19 kg, Afmetingen: 59 hoog 63 lang, Vaccins en analyse: Ja, Ontwormen: Ja, Gesteriliseerd: Ja. Peluche woont ni het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Compatibel met kinderen: Ja, Compatibel met katten: niet getest. Is geen blaffer en loopt prima aan de lijn. Kan prima in de auto. Heeft super lief karakter, is braaf en aanhankelijk. Geschiedenis: Is samen

met Paloma naar het asiel gebracht omdat het baasje niet meer voor hen kan zorgen. Peluche en Paloma wonen al 7 jaar samen en zijn erg aan elkaar verknocht in alles. Daarom hopen we ook op een baasje waar ze samen naar toe kunnen gaan. Als die twee gescheiden moeten worden zou dat heel erg zijn. Ze zijn allebei echte toppertjes.

.

.


.

.

 

Dit is Paloma, teefje, mix van mix, Geboortedatum: 15/07/2017, Gewicht: 16 kg, Afmetingen: 56 hoog 58 lang, Vaccins en analyse: Ja, ontwormen: Ja, Gesteriliseerd:  Paloma woont ni het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Ja, Compatibel met kinderen: Ja, Compatibel met katten: niet getest.  Is geen blaffer en loopt prima aan de lijn. Kan prima in de auto. Heeft super lief karakter, is braaf en aanhankelijk. Geschiedenis: Is samen met Peluche naar het asiel gebracht omdat het baasje niet meer voor hen kan zorgen. Peluche en Paloma wonen al 7 jaar samen en zijn erg aan elkaar verknocht in alles. Daarom hopen we ook op een baasje waar ze samen naar toe kunnen gaan. Als die twee gescheiden moeten worden zou dat heel erg zijn. Ze zijn allebei echte toppertjes.

.

.


.

.

Dit is Lara, teefje, galgo, geboren: 26/02/2022, Hoog: 57 cm en lang: 57cm. Lara woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Lara is een hele lieve hond met een zacht karakter. Lara is een zorgzaam type wat ook bleek toen ze werd gevonden omdat ze toen voor Marga zorgde die ook in het asiel is opgenomen. Met mensen is ze een beetje verlegen, maar als je met leifde met haar om gaat laat ze gauw zien dat ze ook van jou houdt. Ze is goed met andere honden. Ze heeft een prima gedrag in huis en autorijden is voor haar geen probleem. Wandelen en af en toe eens lekker rennen vindt ze heerlijk. Achtergrondinformatie: Ze is in het open veld aangetroffen waar ze zorgde voor Marga. Het is niet gek dat ze graag het gezelschap van Marga zoekt.

.

.

.


.

.

Dit is Marga, teefje, Bodeguero, geboren: 25/08/2023, lang: 34 cm en Hoog: 34 cm. Marga woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Ze is ontzettend aardig. Ze wil dat je altijd van haar houdt. Zij is grappig. Haar gedrag is zeer goed met andere honden, onafhankelijk van geslacht. Ze weet dat ze aan de riem moet lopen en kan prima in de auto. Achtergrondinformatie: Marga is in het open veld aangetroffen met Lara die beetje voor haar zorgde omdat ze nog een pup is/was. Bij hen lag een deken waar ze overheen stonden. Marga is nog een beetje verlegen tegenover vreemden maar dat zal gauw over zijn zodra ze zich wat vertrouwd voelt. Marga heeft veel liefde te geven en hoopt een lief baasje te vinden.

.

.

.

.

.


.

.

Dit is: Thor, reutje,  Mix labrador / mastin, geboren: 15/05/2023, hoogte: 54 cm (With out head) lengte: 63 cm. Thor woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Thor heeft een lief karakter., Is lief voor iedereen die hij tegenkomt. Kan prima met andere honden. Thor maar is nog een pup en kan wat onstuimig zijn dus moet het baasje dat aankunnen.  Kleine kinderen of ouderen die niet stevig ter been zijn dienen daar dus vooral rekening mee te houden. Thor is erg aanhankelijk en vindt het heerlijk om dicht bij het baasje te zijn. Hij zal onvermoeibaar zijn liefde voor zijn baasje tonen. Achtergrondinformatie: Thor woonde in een flat en gedroeg zich prima. Hij is een jonge hond die van spelen en flinke wandelingen houdt. Nadat zijn baasje in Madrid werk kreeg, moest zijn oude moeder voor Thor zorgen. De oudere dame kon dat niet opbrengen. Zo kreeg Thor niet meer  de lichaamsbeweging die een jonge sterke hond behoeft.  Daarom kwam Thor in het asiel bij Elena terecht.

.

.


.

.

Dit is Milka, teefje, mix St. Bernard, geboren: 13/10/2019, hoogte: 66cm, lengte: 66cm. Milka woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Milka is de liefde zelf en is gek op aandacht en knuffelen. Daarom is zo ook goed met kinderen. Ze is rustig van aard en geen beslist geen stresskip. Ze vindt het spelen met een bal en of met iedereen die bij haar is erg leuk. Ze is goed met alle andere honden. Ze vindt wandelen heerlijk en doet het aan de lijn goed. Maar als je een stuikje met de auto gat rijden zal ze ook graag mee gaan. Ze weet zich in huis prima te gedragen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.Dit is Dora, teefje, windhond, geboren 03/03/2022, Kleur: Zwart-witte stropdas, Gewicht: 24 kg, Afmetingen: 73 cm lang 64 cm hoog. Dora woont in het asiel van Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: erg lief voor iedereen en loopt prima aan de lijn. Is geweldig met kinderen en is zeer sociaal met andere honden. Ze is nergens bang voor en vindt menselijk aandacht het einde. Achtergrondinformatie: Ze werd opgepikt door een echtpaar in de straten van een stad. Zij gingen met aar een dierenarts waar het bleek dat ze geen chip had. Het echtpaar heeft overal bordjes opgehangen om zo het baasje te vinden. Helaas heeft niemand gereageerd en daarop hebben ze |Dora naar Elena gebracht zodat we naar een nieuw baasje konden zoeken. Ze hingen bordjes op, maar niemand vroeg naar haar. Dit echtpaar heeft haar naar het asiel gebracht zodat we voor haar een nieuw baasje konden zoeken.

.

.


.

.

Dinsdag 20  februari 2024  

.

Arce en Fauna hebben een baasje gevonden

.

Arce

Fauna

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 21  februari 2024

.

Boetes voor dierenleed in Slachtluizen moeten hoger.

De Tweede Kamer wil dat de boetes omhooggaan voor slachthuizen die de regels voor dierenwelzijn overtreden. Die boetes zijn namelijk al sinds 2012 niet meer verhoogd, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. De boete voor ernstige overtredingen van de Wet Dieren, zoals mishandeling of het verkeerd doden, staat al twaalf jaar op 2500 euro per overtreding en is nooit voor inflatie gecorrigeerd. VVD, PVV, PvdA/GroenLinks en D66 noemen het gelijk blijven van de boetes onbegrijpelijk, juist omdat slachthuizen nog regelmatig de fout in gaan. VVD-Kamerlid Thom van Campen: “Ik vraag me af of die boetes nog wel echt een afschrikwekkende functie hebben op dit moment. Daar zullen we dus naar moeten kijken.”

Meeste boetes: 2500 euro

De NVWA kan in sommige gevallen het standaardboetebedrag wel verdubbelen. Bijvoorbeeld bij een herhaalde overtreding, of een buitengewoon grote overtreding. Verder kan de NVWA, bij meerdere overtredingen tegelijk, ook meerdere keren het standaardboetebedrag opleggen.

Wantoestanden in slachthuizen die inmiddels zijn beboet …

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat in de periode tussen 2015 en 2022 het merendeel van de boetes inderdaad 2500 euro was (79 van de 128). De hoogste boete was voor Slachterij Amstelland in 2019: 12.500 euro voor in totaal vier overtredingen: het niet goed verdoven, niet goed doden, een dier dat uit de stal was ontsnapt en misbruik van het stroomstootapparaat.

Wat betreft de PVV gaan de minister van Landbouw en de NVWA ‘er met gestrekt been in’ en moeten de boetes omhoog. Volgens Kamerlid Dion Graus zijn het zeer ernstige overtredingen waar het hier om gaat. “Dit is gewoon vaak zware dierenmishandeling. Dan moet je gewoon ingrijpen. Met torenhoge boetes en soms zelfs gevangenisstraffen.”

Geen inflatiecorrectie

Het ministerie van Landbouw, verantwoordelijk voor het bepalen van de hoogte van de boetes, laat in een reactie weten dat ‘het relatief veel tijd kost om een jaarlijkse inflatiecorrectie op de boetes toe te passen’.  Het zou negen maanden kosten om zo’n aanpassing door te voeren.

Veel andere boetes, zoals voor verkeersovertredingen, worden jaarlijks of eens in de paar jaar verhoogd met een inflatiecorrectie. Bij de boetes voor slachthuizen gebeurt dat niet. Als de boetes van 2500 euro waren gecorrigeerd voor inflatie, zouden ze nu 3282 euro moeten zijn, een stijging van 31,3 procent. Maar als ze dezelfde verhogingen hadden gekregen als sommige verkeersboetes, zouden de boetebedragen voor slachthuizen nog veel hoger zijn.

Zo is de boete voor het niet dragen van een gordel sinds 2012 met 50 procent verhoogd naar 180 euro. Rijden met je telefoon in je hand is met 133 procent gestegen naar 420 euro, onterecht parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats ging in die tijd zelfs met 144 procent omhoog, naar 440 euro.

© RTL Nieuws

‘Bedrijven tikken dit zo af’

Herman Bröring, hoogleraar bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, vindt de boetes voor slachthuizen ‘relatief laag’. Volgens hem ‘tikken bedrijven dit soort boetes zo af’. Het komt volgens hem doordat het ministerie van Landbouw verantwoordelijk is voor de hoogte van de boetes. “Andere bestuursorganen leggen veel hogere boetes op in de sectoren waar zij verantwoordelijk voor zijn.”

Zo legt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) veel hogere boetes op. In 2022 kreeg een webshop een boete van 100.000 euro omdat die consumenten misleidde over haar levertijden en over de online reviews op haar site. Boetes van de ACM kunnen oplopen tot 900.000 euro. Bovendien heeft de ACM in sommige gevallen een percentage van de omzet als boete geëist. Het ging dan om boetebedragen die opliepen tot miljoenen euro’s.

De gemeente Amsterdam geeft particulieren een boete van bijna 22.000 euro als ze hun huis via Airbnb verhuren zonder vergunning.

De vorige minister van Landbouw schreef in 2018 nog aan de Kamer dat ze ging onderzoeken of de boetes voor dierenleed verhoogd kunnen worden, maar dat leidde niet tot hogere straffen. Na vragen van RTL Nieuws laat demissionaire minister Adema van Landbouw nu weten dat hij voor de zomer met een voorstel komt om grote bedrijven hogere boetes op te kunnen leggen en een inflatiecorrectie gaat toepassen.

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 22  februari 2024

.


.

.

Vrijdag 23  februari 2024

.

Verdachte van misbruiken hond naar Pieter Baan centrum

Pieter Baan Centrum

Meneer F., de 52-jarige man uit Zegveld (gemeente Woerden) die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij seksueel misbruik van zijn hond, wordt voor observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum.

Hij is bereid mee te werken aan het onderzoek naar zijn psyche, zei Cornelis M. maandag in de rechtbank in Utrecht. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man ook van het misbruik van twee minderjarige kinderen en het bezit van 24 kinderporno-afbeeldingen.

De verdachte uit het Utrechtse dorp zou in januari 2022 zijn hond hebben aangeboden aan de 24-jarige Julian F. uit de Noord-Hollandse gemeente Schagen. F. zit sinds mei vorig jaar vast voor het misbruiken van dieren, een oppaskindje en een neefje van hem. F. bood zichzelf aan als oppas op Marktplaats en had oppasadressen in het hele land. Beelden van het kindermisbruik zou hij hebben gedeeld met de 38-jarige Marco H. uit Alkmaar. F. werd eerder deze maand opgenomen in het Pieter Baan Centrum.

In november maakte het OM in de zaak van F. bekend dat die drie video’s met de man uit Zegveld had gemaakt van het misbruik van de hond. In de telefoon had F. negentien contacten opgeslagen onder het woord hond. M. zit sinds zondag 5 november vast. Hij is inmiddels zijn baan en woning kwijt, vertelde zijn advocaat aan de rechters in Utrecht.

De volgende inleidende zitting in de zaak van M. is op donderdag 16 mei.

.

.


.

.

Zaterdag 24  februari 2024

.

Verplichte cursus en aansprakelijkheidsverzekering voor hondeneigenaren gaat nog even duren…

De dierenwelzijnswet in Spanje, die in september 2023 in werking trad, verplicht hondeneigenaren om een opleiding te volgen en een verzekering af te sluiten. Dit zijn belangrijke ontwikkelingen om het welzijn van honden in Spanje te verbeteren. De ‘Ley de bienestar Animal’ is een baanbrekende wet die de rechten en het welzijn van dieren in Spanje moet verbeteren.

 

Door een cursus te volgen leren baasjes hoe ze op een verantwoorde manier voor een hond moeten zorgen. Zo leren ze bijvoorbeeld over de behoeften van een hond, hoe ze een hond moeten opvoeden en trainen, gezondheidszorg, voeding en huisvesting. Dit moet leiden tot minder verwaarloosde en mishandelde honden.

De verplichte aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat baasjes verzekerd zijn voor eventuele schade die hun hond veroorzaakt. Zo worden slachtoffers gecompenseerd. Ook kan de drempel voor compensatie lager worden, waardoor meer slachtoffers daadwerkelijk een vergoeding krijgen.

.

Zowel de inhoud van de cursus als de hoogte en voorwaarden van de verzekering moeten nog nader geregeld worden in lagere regelgeving. Dit zal naar verwachting in de loop van 2024 gebeuren.

Voor de cursus zal onder andere bepaald worden welke onderwerpen aan bod moeten komen, hoe lang de cursus duurt, op welke manieren de cursus gevolgd kan worden en of er een examen is. Voor de verzekering moet onder andere de minimale dekking bepaald worden en onder welke voorwaarden deze verzekering afgesloten kan worden. Ook wordt bekeken of deze verzekering gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld een inboedelverzekering.

De Spaanse overheid zal hierover in overleg gaan met deskundigen, belangenorganisaties en vertegenwoordigers van de autonome regio’s. Zo moet een zorgvuldige uitwerking ontstaan die recht doet aan het welzijn van hond én baasje.

In Spanje leven naar schatting tussen de 6 en 7 miljoen honden als huisdier en ongeveer 40% van de Spaanse huishoudens heeft een hond. Steeds meer Spanjaarden nemen een hond omdat dit sociale en actieve dieren zijn. Goede opvang en verzorging van deze honden is dan ook erg belangrijk. De nieuwe dierenwelzijnswet met verplichte cursus en verzekering moet hieraan bijdragen.

Helaas zijn er ook schaduwkanten aan de populariteit van honden in Spanje. Jaarlijks worden duizenden zwerfhonden en -katten opgevangen door asielen en opvangcentra. Ook bijtincidenten met honden komen nog te vaak voor in Spanje. In 2022 werden meer dan 12.000 mensen gebeten door een hond, vaak met ernstig letsel. Ongeveer de helft hiervan betrof kinderen.

De verplichte aansprakelijkheidsverzekering moet slachtoffers van bijtincidenten beter beschermen. Zij kunnen hierdoor makkelijker schadevergoeding krijgen. De nieuwe regels in de dierenwelzijnswet zijn daarom hard nodig. Met beter geïnformeerde baasjes en verzekerde honden moeten de problemen rondom honden in Spanje verminderen.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 25  februari 2024 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Berichten van baasjes

.

Cari, baasje van Dibbah, deelden met ons dit facebook bericht

(red. : vorige week lazen we dat het even wat minder ging met de 14 jarige Dibbah maar na een bezoekje naar de dierenarts Tim is het gelukkig weer een stuk beter)

.

Hey lieve mensen, hier even een berichtje van mij…
Zo lief, hoe jullie met mij meeleefden, daar voelde ik me al een stukje beter van ????. Het gaat wel weer goed met mij, al ben ik nog niet 100%. Komt goed!
Maar er is nog iets dat ik echt even kwijt moet, het zit me dwars.
Weet je hoe ome Tim mij vrijdag noemde? “Oud besje” ????!!! Is hij nou helemaal van de pot gewiebeld ????!
Nou, als ik hem weer zie en hij waagt dat nog een keer, dan zal hij eens beleven wat dit “ouwe besje” nog in haar mars heeft ????!

.

.


.

.

Dympfy, baasje van Soof, stuurde ons deze leuke update…

.

Hoi Ton, even weer een berichtje van Soof. Ze geniet met volle teugen nu we soms weer lekker buiten gaan klussen. Ze wijkt geen seconde van onze zijde. Soof is de hoofdopzichter. Met het regenachtige weer heeft ze wel weer veel last van haar kapotte longen en de artrose. Maar met wat hulp van medicatie doet ze het nog steeds heel erg goed. Ze geniet met volle teugen❤

Soof is al weer jaar hier. Mocht je weer eens van zulke lieverds hebben (mn labradors) dan geef je maar een seintje.???? Plek zat hier.

Vanzelfsprekend houden we dat in de gaten en toen we zeiden dat de lat door de lieverd Soof wel erg hoog was komen te liggen zei Dympfy ons :“Oh nee hoor. Ben wel wat gewend”.

<-   Dit de favoriete pose van Soof …..

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

.Weer een leuk filmpjes ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

Samen muziek maken

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton

Huiselijk geweld door dierenleed…

.

Al eerder hebben we verteld over de relatie tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld. We zagen dat mishandelaars van dieren in 90% van de gevallen ook geen geweld schuwden in een huiselijke relatie waarbij de partner of kinderen er de dupe van werden. Niet voor niets dringen wij er steeds op aan dat, wanneer u dierenmishandeling ziet, handelend op te treden of op zijn minst dit te melden aan de autoriteiten. Dit is niet alleen om het betreffende dier te redden maar ook om huiselijk geweld en daarbij een mogelijke mishandeling van kinderen of partner te voorkomen. Immers is te lezen in een eerder artikel van dit weekjournaal, dat bij meneer F. (de dierenmishandelaar/dierenmisbruiker) ook kinderporno is gevonden.

Voorts is het onmiskenbaar aangetoond dat veel daders van fysiek huiselijk geweld ook als kind al dieren mishandelden. Kortom, alleszins is het nodig om alert te zijn op alle vormen van dierenmishandeling.

Nu heeft een nieuwe manier om iemand pijn doen, zonder die persoon fysiek aan te raken, de nodige aandacht gekregen. Om duidelijk te maken hoe dit plaatsvindt, geef ik eerst een voorbeeld zodat u in de stemming komt om in een bepaalde richting mee te denken.

Stel je voor dat  je kind wordt ontvoerd  en er gedreigd wordt je kind wat aan wordt gedaan als je niet voldoet aan de eisen van de kidnapper. Iedereen kan zich een dergelijke situatie wel voorstellen. Misschien heeft u een dergelijke situatie ooit in een film gezien of bent u zo al in staat om de zorg en leed, die dit bij een ouder veroorzaakt, voor de geest te halen. De angst en frustratie, door het onvermogen  om u kind te behoeden van leed, is onvoorstelbaar groot en dwingt u om in te stemmen met de wensen van de dader.

Nu vraag ik om een analoge redenatie te volgen in een volgend voorbeeld.
Een partner, dat baasje is van een geliefd huisdier, zit gevangen in een gewelddadige relatie waarbij geweldpleger het huisdier pijn doet of pijn dreigt te doen met als doel zijn wil door te drijven. Of het nu gaat om seksuele eisen, financiën of macht in wat voor vorm dan ook, is van minder belang want het gaat om het principe. In Nederland is er naast een “Blijf van mijn lijf huis” ook een “Blijf van mijn dier” waar ook huisdieren welkom zijn. Het is gebleken dat vrouwen die het huiselijk geweld willen ontvluchten gemiddeld een jaar langer in een gevaarlijke relatie blijven zitten omdat ze bang zijn voor het welzijn van hun huisdier die bij de geweldpleger achter zou blijven. Zie, voor meer informatie over “Blijf van mijn dier”, de 4-kanten Column in het Dierenmissies Weekjournaal van 25 juni 2023

Terugkomend bij het tweede voorbeeld, hebben we dus te maken met mogelijk dierenmishandeling maar ook met (mentaal) huiselijk geweld.  Nu heeft de Spaanse wetgeving hier speciale aandacht aan gegeven.

Het Spaanse wetboek van strafrecht erkent sinds enkele maanden al het verband tussen dierenmishandeling en gendergeweld. Het mishandelen van een huisdier om leed toe te brengen aan een partner of ex-partner, om deze onder dwang te zetten, te intimideren, lastig te vallen of geestelijk te kwellen, weegt wettelijk als verzwarende factor bij gendergeweld. Een dergelijke situatie valt dan onder de bevoegdheid van rechtbanken voor geweld tegen vrouwen, concludeert het Openbaar Ministerie.

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie van 10 tot 25 mei 2024

Ian en Babs van 26 mei tot en met 16 juni 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com