Dierenmissies Weekjournaal van 18 februari 2024

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met tekenverzoek voor een petitie, stond Pep even in de  belangstelling, hebben we voor hondentransport naar Nederland een vervoersmogelijkheid verloren, heeft de politie weer een flinke inbeslagname gedaan en hebben we ook een redding van dieren bij mensen die zelf hulp nodig hebben, maken we kennis met Arche en nemen we afscheid van logé Mellow. In de vierkante column hebben we de wolf die lang niet altijd de dader blijkt en in de (on)zin van de week hebben we over de liefde van de hond die wat onstuimig kan uitpakken. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Verzoek tekenen Petitie
– Pep was in de belangstelling.

– Weer een tansportmogelijkheid minder.

– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– Leuk filmpje:  De volhouder wint
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– Politie: Opnieuw Dierenverwaarlozing
– Kennismaken met Arche
– Afscheid van Mellow
– Remo mag het asiel verlaten
– De 4-kanten column van Ton met: De wolf is niet altijd de schuldige
– (On)zin van de week: de liefde van je hond
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 12  februari 2024 

.

Verzoek tekenen Petitie

Deze week beginnen we met een verzoek om een petitie te tekenen tegen de oplopende dierenartskosten.

Toevallig hebben we in het Dierenmissies Weekjournaal van vorige week al onderstaand berichtje opgenomen:

De Tweede Kamer wil dat het kabinet maatregelen neemt om prijsstijgingen bij dierenartsen tegen te gaan. Drie moties die daarom vragen, kregen dinsdag een meerderheid.

De eerste motie vraagt om ingrijpen tegen “massale overnames” van dierenartsenpraktijken door investeringsmaatschappijen. Dat zorgt voor onbetaalbare behandelingen, zei indiener Dion Graus (PVV) vorige week in een debat. Een soortgelijk voorstel van SP-Kamerlid Sandra Beckerman verzoekt het kabinet om maatregelen of wetgeving over te nemen die in het buitenland al effectief zijn gebleken.

Om steun voor dit initiatief vanuit de maatschappij te laten blijken, is het tekenen van deze petitie alleen maar goed.

KLIK HIER voor het ondertekenen van de petitie.

 

Hartelijk dank.

Tip: Lees ook het bericht dat u te zien krijgt als u op de foto klikt.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 13  februari 2024  

.

Pep was in de belangstelling

Afgelopen week stond Pep in de belangstelling. Een bevriende familie van Dierenmissies was op zoek naar een lieve rustige hond die bij een wat oudere, dominant en bezitterig teefje zou kunnen. Na overleg met dierenarts Ana van het asiel Caad in Barcelona, zou Pep van 9 jaar, hiervoor in aanmerking kunnen komen. Pep zou ook voor de familie geschikt kunnen zijn maar het hartzeer van hun recent overleden hond, waarvan Pep de plaats zou innemen, is toch nog net iets te groot. Daarom werd verzocht om de eventuele adoptie wat maanden uit te stellen. Natuurlijk hebben we hier alle begrip voor. Ondertussen houden we de vingers voor senior Pep gekruist.

.

.

.


.

.

Woensdag 14  februari 2024

.

Weer een tansportmogelijkheid minder.

.

Quety Transport Celtic

In het verleden maakten we veel gebruik van vluchtbegeleiders die een geadopteerd hondje lieten meevliegen vanuit Spanje naar Nederland. Helaas is dat door extra regelgeving eigenlijk niet meer toegestaan en omdat we beslist geen ellende willen op een luchthaven zijn we destijds overgestapt op wegtransport om geadopteerde hondjes naar Nederland te laten komen. We hadden dat bij de keuze uit twee beroepsvervoerders. De één was een Spaanse en de andere was van een Nederlandse onderneming. Nu is de Nederlandse onderneming A&V Pet transport gestopt. Hierdoor zijn we aangewezen op de Spaanse club Quety Transport Celtic. Daar hebben we al vaker gebruik van gemaakt dus dat is wel in orde. De hoop is alleen dat ze nu niet al te veel om gaan rijden om hondjes af te leveren op veel plaatsen zodat de reis erg lang duurt …. We gaan het wel zien.

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 15  februari 2024

.


.

.

Vrijdag 16  februari 2024

.

Honden gered uit ernstig vervuilde woning

Er zijn mensen die hulp nodig hebben voor zich zelf en echt niet in staat zijn voor dieren te zorgen.

Bericht dat nu pas bekend werd…

Hond hondenpootjes

De politie heeft vorige maand zes honden gered uit een ernstig vervuilde woning in de Bospolder-Tussendijken in Rotterdam. De woning lag bezaaid met drollen en plas. “De stront zat tot een halve meter hoog op de muren.”

Agenten gingen ter plaatse nadat meerdere buurtbewoners hadden geklaagd over de stank en het geblaf van de honden. De bewoners wilden niemand binnenlaten, waarop agenten na een machtiging besloten de woning te betreden. Nog voor de deur helemaal open was, kwamen de vliegen de agenten al tegemoet.

Eenmaal binnen treffen de agenten zes honden aan, onder erbarmelijke omstandigheden. “De vloer van letterlijk iedere ruimte is bezaaid met drollen en plas, stront zit metershoog op de muren. Er ritstelt ongedierte door de rotzooi op de grond”, schrijft de politie. “Het aanrecht is verdwenen onder viezigheid, vliegen, rotzooi.”

De honden bleken slecht verzorgd en zijn door de Dierenpolitie in beslag genomen. De politie spreekt van een zielige situatie. “De bewoners zijn geen slechte mensen. Het is vooral dat ze alles niet overzagen. Ze konden niet goed voor zichzelf zorgen, laat staan voor de hele beestenbende. Ze zijn letterlijk verdwaald in hun huis.”

Een speciaal team is ingeschakeld om de woning grondig te reinigen. Daarnaast krijgen de bewoners de kans om samen met een begeleider hun leven weer op de rit te krijgen. Een wijkagent zal daarna een ogen in het zeil houden om te voorkomen dat de bewoners opnieuw huisdieren gaan houden.

.


.

.

Zaterdag 17  februari 2024

.

Kennismaken met Arche

 

Dit is Arhce, reutje, mix van mix, Geboortedatum: 15/8/2023, Gewicht: 8 kg, Afmetingen: 38 hoog 40 lang. Arche woont in het asiel van Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Arche is een zeer aanhankelijke en vriendelijke hond. Hij is speels en vrolijk en houdt van spelen. Hij is precies zoals een pup moet zijn. Met andere honden is hij erg goed, ongeacht geslacht. Hij is een zeer dankbare hond en weet hoe hij aan de lijn moet lopen. Achtergrondinformatie: Arche werd samen met zijn broers Remo en Fauna van een veld gehaald.
.
Bekijk de adoptiepagina van Arche voor meer informatie en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 06-22226271 voor meer info over het adoptieproces.
..


.

.

Vandaag namen we rond 10.00 uur afscheid van Mellow.

Ook de afgelopen week hebben we nog mogen genieten van onze logé Mellow en daar laten we graag nog een paar beelden van zien.

.

.

Mellow op de bank in afwachting of er we bij komen zitten….

.

.

.

.

.

.

Links zijn we op weg naar het bos. We moeten nog langs de Range Rover van het laatste huisje voor het bos. .

.

Rechts lopen we in het bos en zijn we al weer richting huis aan het gaan. Flor heeft duidelijk geen haast om thuis te komen. .

.

.

.

.

.

.

.

Ook de laatste nacht laat Mellow nog zien dat zij in goede conditie is. Als we midden in het bos zijn rent ze eindeloos van Annerie naar mij.

.

Wim kwam Mellow halen en Mellow liet zien dat zij erg blij was om hem te zien. We weten zeker dat zij minstens zo blij zal zijn als zij  baasje Ellen weer ziet.

Dag Mellow tot de volgende keer. !!!


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 18  februari 2024 

.

.

Remo mag het asiel verlaten

.

We wensen Remo een fijn nieuw leven toe … !

.

.

.

.

.

.

.

 


 

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

.Weer een leuk filmpjes ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

De aanhouder wint …

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton

De wolf is beslist niet altijd de schuldige ….

.

Als je een discussie hoort over het grote gevaar in onze natuur dan is het steevast de wolf die als eerste genoemd wordt. Het zal vaste lezers wel bekend zijn dat ik geen tegenstander ben van de wolf in Nederland. Weerstand tegen de wolf komt voornamelijk door onkunde en onwetendheid van veel mensen. Natuurlijk zijn schapenhouders niet blij met de komst van de wolf omdat menig boer te maken heeft gehad met gedode schapen. Maar soms is de afscherming onjuist aangebracht en soms is er een andere dader van een moordpartij. Dat veel mensen bang zijn voor de wolf is absoluut onzinnig. Of het komt door enge sprookjes waar we als kind mee gevoed worden ik weet het niet, maar dat veel mensen geen enkel idee hebben over het werkelijke gedrag van wolven en ook niet de moeite nemen om zich hierover meer te laten informeren, is gewoon een kwalijke zaak. Tja, zo krijg je allerlei wilde verhalen.  Wolven zullen zoveel mogelijk mensen mijden en alleen als een wolf door mensen is gelokt met eten, zullen ze wat dichterbij komen. En dan nog zullen ze uiterst behoedzaam zijn en in geen geval mensen aanvallen. Mochten er mensen zijn die een wolf in het nauw drijven dan zal de wolf alleen in uiterste noodzaak van zich af bijten. Zo, nu we dat even helder voor de geest hebben kunnen we een stapje verder gaan.

Ik hoor al het commentaar van kritische lezers… en al die schapen dan die gedood zijn door wolven.!!!!! daar is toch geen discussie over ???

Ja zeker wel… gelukkig hebben we nu de beschikking over DNA onderzoek. Hieruit blijkt dat we nog andere moordlustige gegadigden in Nederland hebben.

Allereerst hebben we de Goudjakhals.
Voorbeeld: In 2022 doodde een goudjakhals op drie plaatsen in Friesland schapen. In 2023 werden tweemaal schapen aangevallen in de buurt van Lauwersoog in Groningen. De goudjakhals zou ook in Drenthe zijn waargenomen. Op 30 december vorig jaar greep een goudjakhals een schaap in Punthorst (gemeente Staphorst) in Overijssel. De goudjakhals is een beschermde diersoort, afkomstig uit Azië en Oost-Europa. De laatste paar jaar werd het dier al meerdere malen waargenomen in Nederland. Anders dan de wolf, is hij volgens Maurice La Haye van de Zoogdiervereniging erg gebonden aan natte gebieden zoals moerassen. De goudjakhals leeft vooral van ganzeneieren, kleine knaagdieren en dode dieren of vissen. Volwassen schapen zijn voor de goudjakhals eigenlijk te groot maar jonge dieren kunnen wel een prooi zijn.

Daarnaast hebben we ook onze vertrouwde huishond.
Nee, uw chihuahua zal geen schaap dood bijten maar een hond in de grootte van labrador, herder, rottweiler, bouvier enzovoort zijn wel degelijk in staat hiervoor verantwoordelijk te zijn. Nu zijn niet alleen schapen of ander klein vee mogelijk de dupe door deze maat hond maar ook in de natuur zijn er regelmatige slachtoffers te betreuren onder de kalfjes van reeën door honden, die de baasjes los laten lopen terwijl ze hond niet onder appèl hebben, omdat hun jachtinstinct te sterk is.

Verder zijn honden voor mensen veel gevaarlijker dan de wolf. Ik zal u niet vermoeien met het aantal jaarlijkse bijtincidenten want het verschil tussen het aantal honden en wolven in Nederland is evident. Afgelopen jaar was er zeggen en schrijven 1 bijtincident van een wolf met een boer. Een boer die de wolf in het nauw dreef en bedreigde met een riek. Tja, dan kun je dat verwachten… Zover bekend zijn er in Nederland geen mensen gedood door het toedoen van een wolf of wolven. Nee natuurlijk niet  !!!!!! …. Maar zijn er in  het verleden wel degelijk mensen overleden door bijtincidenten door één of meerdere honden. Meestal betrof dit kinderen die slachtoffer werden van een zogenaamde gevaarlijke hond. Ook hieraan ligt steevast onoordeelkundig handelen van een baasje (volwassene) ten grondslag. Echter, onlangs is er een volwassen man doodgebeten door drie Rottweilers die los liepen. De man, die aan het joggen was, werd aangezien voor prooi. Ook nu weer was het baasje van de honden op- zijn minst schuldig en of nalatig…

Dit zal door de wilde wolven in Nederland, die geen baasje hebben, nooit gebeuren.

Tot zover ….

.

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

De liefde van je hond

.

Hoe lief is het als je hond laat zien dat hij super blij is dat je thuis komt…

.

Dat zijn enthousiasme daarbij wat ongemak veroorzaakt, kun je hem toch niet kwalijk nemen…?!?!?! .

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie van 10 tot 25 mei 2024

Ian en Babs van 26 mei tot en met 16 juni 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com