Dierenmissies Weekjournaal van 11 februari 2024

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een verzoek voor de ondersteuning van particulier initiatief, maken we kennis met Fauna, Remo, Aiden en Alegra, paintball wordt gevaarlijk voor wolf, vele dieren in beslag genomen, actie tegen dure dierenartsen, strijd tegen hondengevechten. In de vierkante column hebben we het de naderende Valentijnsdag en in de (on)zin van de week hebben we over samen genieten op een terras. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Steun gevraagd voor Judit en haar zwerfkatten
– Nieuwe koppies Fauna, Remo, Aiden en Alegra

– Wolf misschien in heel Gelderland vogelvrij voor helden met paintball geweren.

– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– Leuk filmpje:  als het maar lekker ligt…..
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– Politie: Mega in beslagname van dieren bij recidivist……
– Politiek tegen steeds duurder wordende dierenarts
– Hondengevechten komen nog steeds voor in Nederland

– De 4-kanten column van Ton met: Valentijnsdag voor uw hond
– (On)zin van de week: Ook voor een grote stoere kerel is alleen eten niet gezellig.
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 5  februari 2024 

.

Steun gevraagd voor Judit en haar zwerfkatten.

.

We zijn als Stichting Dierenmissies over het algemeen erg terughoudend om klakkeloos steun betuigen aan allerlei goed bedoelde initiatieven. Vaak ligt het niet in onze scoop of is het voor ons onmogelijk de nut en noodzaak te toetsen en of te verifiëren hoe het ingezamelde geld besteed wordt. Anders wordt het als goede vriendinnen van ons waar we al vele jaren mee samenwerken bij ons een verzoek neerleggen.

Hoi Ton en Annerie, Voor Judit een vriendin van mij die ook altijd ons in Odena hielp met de honden, zijn we Jolien (Stichting Lemoja) en ik een inzamelingsactie begonnen voor haar kattenasieltje en de zwerfkatten op straat. Ik stuur het hieronder even door, zouden jullie dit in jullie nieuwsbrief willen plaatsen? ???????? het loopt namelijk helemaal niet storm, voor de katten, daar mijn netwerk meer voor honden is. Ontzettend bedankt! de link voor de tikkies zitten er al onder. ????✌

.

HULP NODIG VOOR KATTENVERZORGSTER JUDIT!
Het voer in de kattenopvang van Judit is op! Kunnen we haar alsjeblieft helpen?
Judit voert en verzorgt met een klein groepje lokale vrijwilligers gemiddeld zo’n 60 zwerfkatten in haar primitieve opvang in Odena, regio Barcelona.
Maar buiten Odena lopen ook nog veel verwilderde katten, die niet meer gesocialiseerd kunnen worden en het zonder haar hulp niet redden. Er zijn 26 voederplekken rond Odena waar bij elkaar gemiddeld zo’n 140 katten naartoe komen om te kunnen overleven!
Odena ligt niet aan de kust en er zijn daar dus bijna geen toeristen die kunnen helpen om het voer te betalen of zelf gaan voeren.
Van de gemeente krijgt Judit een klein bedrag per jaar om zwerfkatten te laten castreren, daarvan kan ze maar 28 katten in een jaar laten helpen. Natuurlijk lang niet genoeg omdat een poes wel 10-15 kittens per jaar kan krijgen.
De situatie is inmiddels dus schrijnend! Steeds meer katten en steeds minder geld om ze te kunnen laten overleven. Hier in NL zijn er meerdere werkgroepen via de Dierenbescherming om katten te helpen en sociale katten kunnen in het asiel terecht, op zoek naar een nieuw baasje.
Judit heeft al die hulp niet, zij moet het alleen doen met haar clubje trouwe kattenliefhebbers!
WELKE KATTENLIEFHEBBERS HIER WILLEN HAAR HELPEN DOOR EEN BIJDRAGE TE DOEN VOOR VOER, IN DE EERSTE PLAATS, MAAR WE WILLEN HAAR OOK GRAAG HELPEN OM HET AANTAL KATTEN TE BEPERKEN. DAT KAN ALLEEN ALS ER OOK MEER GECASTREERD KAN GAAN WORDEN!
Kunt u wat missen? Via onderstaande tikkies. Dan zorgen Miranda en ik dat het zo snel mogelijk bij Judit terechtkomt zodat ze in ieder geval vast voer kan kopen. Wij blijven ons vanaf nu ook structureel inzetten voor hulp aan Judit, het is hard nodig.
Het is ook mogelijk om kattenvoer voor Judit’s katten af te geven in Gouda. Stuur daarvoor een mailtje naar jolienverheul@hotmail.com Het gaat dan via een transportbedrijf naar Judit’s opvang.
De stichting van Judit in Spanje heet 7 Vides, dat betekent 7 Levens. Haar website is te vinden via www.7vides.es
Alvast heel erg bedankt namens de katten, Judit, Miranda en Jolien.
https://tikkie.me/pay/sk2b60e0nsbrleftivtr
https://tikkie.me/pay/dj72k36trim53s1atq6p
https://tikkie.me/pay/ugkelfr7aa4ub6baf7oo
Rek.nr. in NL op naam van Jolien Verheul: NL09 TRIO 0784687390.

.

 


.

.

Dinsdag 6  februari 2024  

.

Nieuwe koppies:  Fauna, Remo en Aiden

.

Dit is Fauna, teefje, mix van mix, Geboortedatum: 15/8/2023, Gewicht: 7,5 kg, Afmetingen: 38 hoog 40 lang. Fauna woont bij Elena in het asiel in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Het is een zeer aanhankelijke en vriendelijke hond. Ze is speels en vrolijk en houdt van spelen. Fauna is een vriendelijke en speelse puppy, goed voor kinderen, is aanhankelijk en houdt van liefkozingen, precies zoals normale actieve puppy’s behoren te zijn. Met andere honden is ze erg goed, ongeacht geslacht. Ze is een heel dankbare hond en ze weet hoe ze aan de lijn moet lopen. Achtergrondinformatie:  Fauna werd opgepikt met haar broers Remo en Arce uit een veld waar zij rondzwierven op zoek naar eten en drinken.

.

Zie de adoptiepagina van deze lieverd en als u meer wilt weten over de adoptie mail dan naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271

.

.

Dit is Remo, reutje, mix van mix, Geboortedatum: 15/8/2023,  Gewicht: 8,5 kg, Afmetingen: 39 hoog 41 lang. Remo woont bij Elena in het asiel in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Het is een zeer aanhankelijke en vriendelijke hond. Hij is speels en vrolijk en houdt van spelen. Remo is een vriendelijke en speelse puppy, goed voor kinderen, is aanhankelijk en houdt van liefkozingen, precies zoals normale actieve puppy’s behoren te zijn. Met andere honden is hij erg goed, ongeacht geslacht. Hij is een heel dankbare hond en ze weet hoe hij aan de lijn moet lopen. Achtergrondinformatie:  Remo werd opgepikt met haar broers Remo en en zus Fauna uit een veld waar zij rondzwierven op zoek naar eten en drinken.

Zie de adoptiepagina van deze lieverd en als u meer wilt weten over de adoptie mail dan naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271

.

.

Dit is Aiden, reutje, gemengd ras, geboren 03/08/2020, Hoog: 60 cm en Lang: 58 cm, Gewicht: 18’7 kg, Aiden woont bij Elena in het asiel in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Aiden is een hele goede lieve hond en lief voor de baby. Hij is actief, omdat hij nog heel jong is. Hij houdt van spelen met ballen. Hij houdt van zijn bed. In huis is zijn gedrag zeer goed. Bij andere honden is zijn gedrag ook heel goed. Achtergrondinformatie: Aiden woonde bij een gezin met een baby. Haar eigenaren zijn gescheiden. De man heeft hem gestraft omdat hij bang werd op winderige dagen en daarbij soms moest braken. Hij ging met Aiden naar een gedragstherapeut. Zijn baasje heeft geen geduld en weinig empathie voor Aiden. Vermoedelijk zijn daar de huwelijksproblemen en de komst van hun kind mede oorzaak van. In ieder geval is het goed dat Aiden een ander baasje krijgt. dan kan Aiden laten zien wat voor super kanjer hij is.

Zie de adoptiepagina van deze lieverd en als u meer wilt weten over de adoptie mail dan naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271

.

.

Dit is Alegra, teefje, mix mastín, geboren 1/01/2022, 40 kg,  75 cm hoog en 83cm lang. Alegra woont bij Elena in het asiel in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Alegra is erg rustig en aanhalig, is erg lief voor iedereen (volwassenen en kinderen) en sociaal met alle andere honden. Ze loopt prima aan de lijn. Ze houdt er niet van om in een ren opgesloten te worden. Gezien haar verleden is ze is gewend om de ruimte te hebben. Achtergrondinformatie: Alegra is sinds puppy gewend om op straat te leven in een klein plaatsje waar iedereen haar kende. Inwoners gaven haar te eten en zo had ze een dagelijks rondje door de straten waar ze precies wist waar ze eten kreeg. Bij slecht weer schuilde ze onder een boom. In die gemeente was er niemand die zwerfhonden van straat haalde maar het was natuurlijk wachten op een verkeersongeluk of dat ze iemand tegenkwam die haar zou vergiftigen. Zo kwam het dat inwoners aan Elena vroegen om haar op te nemen. Zo kwam het dat een dorpsbewoner Alegra naar Elena bracht. Het asiel van Elena heeft slechts rennen van 3 vierkante meter waar Alegra zich natuurlijk helemaal niet fijn voelt.

..


.

.

Woensdag 7  februari 2024

.

Wolf misschien in heel Gelderland vogelvrij voor helden met paintball geweren.

.

Het is weer zover. Opnieuw wordt getracht de wolf vogelvrij te verklaren voor paintball schieters.

Gelderland werkt aan een plan dat het mogelijk moet maken om in heel Gelderland te schieten op de wolf met een paintballgeweer, bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van Omroep Gelderland. Het provinciebestuur verwacht dat zo’n uitgebreidere ontheffing opnieuw aangevochten zal worden tot aan de Raad van State.

“Wolven lopen ook nog elders in Gelderland”, licht de provinciewoordvoerster het voornemen toe. Hoe de ontheffing er precies uit moet komen te zien is nog niet bekend. Duidelijk is wel dat in alle gevallen alleen bevoegde mensen op de wolf mogen schieten, “in speciale situaties”.

Niet verlengd

De rechtbank in Utrecht bepaalde vorige week dat de provincie in Het Nationale Park De Hoge Veluwe met een paintballgeweer op niet-schuwe wolven mag schieten om ze te laten schrikken. De ontheffing daarvoor verliep op 31 januari en is dus niet meer geldig. De ontheffing werd niet verlengd omdat er geen recente waarnemingen zijn gedaan van wolven die niet meer bang zijn voor mensen.

Gelderland verwacht dat een eventueel plan dat voor de hele provincie geldt ook weer naar de rechter gaat. “Het onderwerp is controversieel, er zijn mensen voor en tegen, dan reken je op bezwaar en beroep”, zegt de woordvoerster. De Faunabescherming kondigde overigens vorige week al aan in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank Utrecht.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 8  februari 2024

.


.

.

Vrijdag 9  februari 2024

.

Politiek tegen steeds duurder wordende dierenarts

Klik op de foto

De Tweede Kamer wil dat het kabinet maatregelen neemt om prijsstijgingen bij dierenartsen tegen te gaan. Drie moties die daarom vragen, kregen dinsdag een meerderheid.

De eerste motie vraagt om ingrijpen tegen “massale overnames” van dierenartsenpraktijken door investeringsmaatschappijen. Dat zorgt voor onbetaalbare behandelingen, zei indiener Dion Graus (PVV) vorige week in een debat. Een soortgelijk voorstel van SP-Kamerlid Sandra Beckerman verzoekt het kabinet om maatregelen of wetgeving over te nemen die in het buitenland al effectief zijn gebleken.

.

.


.

.

Zaterdag 10  februari 2024

.

Hondengevechten komen nog steeds voor in Nederland

Hondengevechten veroorzaken gruwelijke verwondingen en immens veel pijn. De dieren vechten met elkaar op leven en dood, terwijl toeschouwers weddenschappen afsluiten. De wreedheid van mensen die hierbij betrokken zijn is ongekend en angstaanjagend. House of Animals strijdt tegen deze hartverscheurende vorm van dierenmishandeling, die helaas structureel in Nederland voorkomt.

Criminelen verdienen een fortuin door het gokken op illegale hondengevechten en zijn vaak ook betrokken bij andere misdrijven. Niet alleen de gevechten zijn heel lucratief: winnende vechthonden en hun nakomelingen leveren veel geld op.

Deze bloeddorstige evenementen vinden meestal plaats op afgelegen locaties, maar soms worden ook kleinschalige hondengevechten in woningen gehouden. Zoals in het geval van 4 mensen uit Amersfoort en Zeist, die veel te lage straffen kregen opgelegd.

 

Getuigen gezocht: Wie dumpte deze gewonde dode hond? | Foto: Politie AmsterdamHonden worden vermoord

Voor de mensen die deze gevechten organiseren zijn honden die verliezen niets waard. De dieren worden vaak gedood, door ze te verdrinken of door hun schedel in te slaan. Bij gewonde dieren blijven ernstige verwondingen onbehandeld.

Hoewel gedode honden lang niet altijd worden teruggevonden, komt dumping van een hondenlijk soms voor. De arme dieren hebben ernstige bijtwonden in hun nek, snuit of kop en gewoonlijk is de chip verwijderd.

 

 

hondengevechten

Vechthonden getraind door verscheuren van prooidieren

Bovendien traint men honden voor gevechten door ze te laten oefenen op andere honden, of op diersoorten als katten, konijnen, kippen en wilde dieren als dassen. Gewetenloze handelaren vinden huisdieren die ze als levend aas gebruiken eenvoudig via online platforms als Marktplaats, of stelen ze. Ze weten zelfs met een smoes dieren uit het asiel te adopteren. Mensen hiervan bewust maken is daarom een van de speerpunten van House of Animals.

Hondengevechten veroorzaken vreselijk veel dierenleed. Dat deze misdadige praktijken nog zo veel voorkomen vinden wij onacceptabel. House of Animals is vastberaden hier een einde aan te maken en jouw hulp is daarbij essentieel.

.

Meld hondengevechten

Vermoed je dat er ergens hondengevechten plaatsvinden? Meld dit bij de (dieren)politie op telefoonnummer 144 of 0900-8844. Of stuur een bericht via tip@houseofanimals.nl (dit kan ook anoniem).

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 11  februari 2024 

.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

.Weer een leuk filmpjes ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

Een pup, een big en drie eendenkuikens

als het maar lekker ligt…..

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

.

.De 4-kanten column van Ton: “De Valentijnsdag voor uw hond”

.

.

.

Het is bijna 14 februari: ValentijnsdagAch wat een heerlijke bezigheid is de prille verliefdheid toch. Wie heeft dit niet eens meegemaakt? En voor hen die er nog midden in zitten… laat je lekker meevoeren door de roze wolk die je doet wegdromen naar een wereld van utopisch geluk.

Persoonlijk vind ik het sowieso leuk als ik om me heen zie dat er aandacht wordt besteed aan warme gevoelens van genegenheid voor de medemens. Of dat nu pubers of volwassenen zijn die deze dag aangrijpen en de moeite te nemen hun gevoelens te tonen. Ik kon mijn glimlach niet onderdrukken toen ik een filmpje zag van een postbezorger die post bezorgde bij een kinderrijke familie. Bij het stapeltje brieven zag ik 2 blauwe een paar witte, één witte met een linker paarse rand en een kleurrijk envelopje met kaartje erin waarvan ik ook daarvan de inhoud wel kon raden. Nog voor de kaartjes in de bus in gingen ging de deur al open en stond er een meisje van een jaar of 10 in de deuropening. “Ik denk dat ik vandaag belangrijke post heb” zei de postbode en hij gaf de post aan de kleine meid. Gniffelend en met een zekere zelfverzekerdheid antwoordde ze ongevraagd: “Ik weet wel van wie die komt hoor..!!!” Hoe heerlijk was het om te zien dat haar wereld nog alleen draaide om haar en niet om de sores van volwassenen.

Toch is Valentijnsdag een leuk moment voor geliefden die om wat voor reden dan ook van elkaar gescheiden zijn. Tal van voorbeelden vullen mijn gedachten. Iemand die eenzaam in het ziekenhuis ligt en de pijn moet verbijten die tot genezing moet leiden of twee verliefde studenten die door verschillende studierichtingen in verschillende steden moesten gaan wonen of, en misschien nog schrijnender, uitgezonden militairen die aan het andere eind van wereld hun missie vervullen terwijl partner en of kinderen in spanning wachten op de terugkeer van hun naaste. Ach ja, dan zijn de gouden multimediale mogelijkheden een gouden uitkomst maar geloof me, niets is fijner dan als je overzee, zo’n special berichtje uit Nederland ontvangt.

Voor de cynici is het fijn om te lezen wat Wikipedia er over te vertellen heeft. Maar hoe je ook wendt of keert, de essentie van Valentijn is “genegenheid’ en “compassie”. Natuurlijk speelt de commercie daar op in. EN WAT DAN NOG ? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Niets moet en iedereen vult het naar eigen inzicht en believen in.

Ik pleit ervoor om Valentijn niet exclusief voor geliefden te laten zijn. Gewoon elkaar genegenheid tonen zoals die kan bestaan tussen ouders en kinderen of gewoon tussen goede vrienden. Wat mij betreft kan dat niet vaak genoeg naar elkaar uitgesproken worden want de wereld om ons heen is al hard en kil genoeg.

Wist u dat er veel mensen zijn die zich veel meer op hun gemak voelen met de aanwezigheid van hun hond dan met de zogenaamde mensen die in hun omgeving zich voordoen als vrienden? Dat is niet zo gek als je weet dat je hond de onvoorwaardelijke trouw in zich heeft, nooit iemand zal belazeren en zich nooit zonder reden tegen zijn baasje zal keren.

val 6Des te jammer dat je als mens niet op Valentijnsdag je warme gevoelens aan je huisdier kunt tonen door het sturen van een berichtje. Dat is eigenlijk wel gek als je bedenkt dat mensen zelf dieren betrekken bij een boodschap wanneer die een emotionele snaar moet raken. Getuige hiervan zijn de talrijke plaatjes die dit onderschrijven.

Dus wat houdt ons tegen om Valentijnsdag ook te gebruiken om eens extra lief te zijn voor het gezinslid dat blij is met een extra aai over het bolletje of een lekkere kluif….

Kijk, zo krijgt Valentijsdag toch nog een extra dimensie …. en wat mij betreft mogen daar de winkels ook best van profiteren… want er is maar één ding belangrijk en dat is dat degene voor wie de Valentijnsboodschap is bedoeld, zich gewaardeerd voelt …

 

 

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7 miljoen bezekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Ook voor een grote stoere kerel is alleen eten niet gezellig. Dus…. klik op de link

https://www.facebook.com/reel/354267300439561

 

 

 

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie van 10 tot 25 mei 2024

Ian en Babs van 26 mei tot en met 16 juni 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com