Dierenmissies Weekjournaal van 4 februari 2024

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met het geweldige nieuws dat opnieuw hondjes een baasje hebben gevonden, hebben een nieuwe asielbewoner, zien we dat Mellow haar plekje heeft ingenomen, geef de politie instructies hoe een schaap te helpen, honden en zeehondjes vormen slechte combinatie, honden in Spanje in gevaar door processierups. In de vierkante column hebben we het over de noodzaak om de signalen die een hond afgeeft te leren begrijpen en in de (on)zin van de week hebben we over een mogelijke mismatch. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Asielverlater Careta
– Nieuwe asielbewoner Ardi

– Onze gast Mellow heeft haar plekje gevonden

– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– Leuk filmpje:  Laat nooit zomaar een vriend achter…
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– Politie: help een hulpeloos schaap
– Beste hondenliefhebbers…  dit mag niet gebeuren …
– Helaas adoptiemogelijkheid af moeten wijzen of toch …???

– Processierups ook in Spanje een plaag en een gevaar voor uw hond.
– Rakker komt voor een paar uurtje op bezoek.

– De 4-kanten column van Ton met: “aub … leer begrijpen wat hij bedoelt…”
– (On)zin van de week: Mismatch
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 29 januari 2024 

.

Hondjes die het asiel mogen verlaten.

.

Careta

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 30 januari 2024  

.

Nieuwe asielbewoner

Dit is Ardi, teefje, Podenca, geboren  20/1/2023, Gewicht: 8 kg,  42 hoog 44 lang. Ardi woont in het asiel van Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter:  zeer aanhankelijke en vriendelijke hond. Ze is speels en vrolijk, onderdanig en houdt van spelen. Met andere honden is hij erg goed, ongeacht geslacht. Ze is een heel dankbare hond en weet hoe ze aan de lijn moet lopen. Achtergrondinformatie: Ardi werd in de nacht door de politie opgepakt en van een drukke weg gehaald. Ze was eerst gedesoriënteerd omdat het nacht was en er veel auto’s werden tegengehouden. De volgende dag brachten ze haar naar het asiel van Elena. Nu is ze weer zichzelf en van de stessbeleving heeft ze niets overgehouden. Een lieverdje die een fijne mand zoekt …

.

.

.


.

.

Woensdag 31  januari 2024

.

Onze gast Mellow heeft haar plekje gevonden
.

Mellow is lekker ingeburgerd en weet ook precies wanneer het tijd is om lekker lui te zijn. .

.

.

Niets is leuker dan het maken van de wandelingen in het bos. Als het dan ook nog donker is, wordt het altijd en lekker spannende wandeling.

.

.

Het begint al bij het aankleden. Ze doen al druk als ze horen “Wie gaat er mee plassen?” Dan volgt het aandoen van de riemen om over de camping naar het bos te lopen. Ze weten dan even van gekkigheid niet hoe ze over elkaar moeten klimmen om als eerste de riem aan te krijgen.

.

Even later staan we klaar bij het tuinhek om de tuin te verlaten.

.

Met de lichtjes aan gaan we op stap. Zodra we bij het bos zijn mag iedereen los lopen en kan het grote snuffelen beginnen…

Mellow loopt de hele route misschien we vier keer. Ze rent als een jonge God vooruit om steeds weer even terug te komen om een snoepje te halen. Tja….

.

.

.

.

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 1 februari 2024

.


.

.

Vrijdag 2 februari 2024

.

Beste hondenliefhebbers…  dit mag niet gebeuren …

.

Toen ik dit berichtje las kreeg ik plaatsvervangende schaamte. Als u uw hond op het strand los wilt laten lopen, wees er dan eerst van verzekerd dat er geen zeehondjes op het strand liggen. Dat geldt nog eens extra als u een grotere hond hebt die erg speels is en niet direct onder appèl komt als u hem of haar terug roept. Lees en huiver…
Nee, ik heb opzettelijk geen foto van dit voorval bij dit stukje geplaatst.

Een jong zeehondje is afgelopen week doodgebeten op het strand van Rockanje. Vermoedelijk is een loslopende hond de boosdoener. Dat meldt Stichting Strand in Zicht. Zeehondenwachters vonden de zeehondenpup nota bene één dag nadat ze waarschuwingsborden hadden geplaatst voor wandelaars met honden.

Vanwege de forse bijtwonden in de nek van het diertje, gaat het vermoedelijk om een grote hond die het zeehondje zou hebben aangevallen. Ook concludeert de stichting op basis van de bloedsporen die zijn aangetroffen, dat het zeehondje na de aanval nog heeft geprobeerd om de zee te bereiken.

.

.


.

.

Helaas adoptiemogelijkheid af moeten wijzen of toch …???

.

Pep

Vandaag kregen we een adoptie aanvraag binnen met de vraag of we mee wilden kijken naar een geschikte hond die als maatje moest dienen voor hun 12 jarige herder teefje die onlangs haar maatje was verloren. In een telefonisch voorgesprekje werd al aangegeven dat er gezocht werd naar een onderdanige hond. De nieuwe leefomgeving die een adoptant zou mogen verwachten zag er prachtig uit.  Toch was er een omstandigheid die voor ons deed besluiten om niet in te gaan op deze adoptieaanvraag. In de beschrijving van de thuissituatie stond dat het teefje  ‘zeer dominant en territorium beschermend’  was. Afgaande op deze beschrijving was de kans dat dit fout ging lopen te groot om een hond uit Spanje over te laten komen. Te meer omdat we niet een opvangplakje hebben om zo’n lieverd te parkeren gedurende de tijd dat er naar een nieuw baasje moet worden gezocht. We vonden het nemen van dit besluit extra pijnlijk omdat het nieuwe baasje juist de voorkeur had aangegeven aan een wat oudere hond. Hierop hebben we contact gezocht met het dierenasiel CAAD waar zij aanvankelijk een hond hadden gezien die zij leuk vonden. Het asiel kwam vervolgens met de hond Pep (9 jaar) die volgens hen een geschikte kandidaat voor hun teefje kon zijn. We hebben Pep aan de baasjes voorgesteld en wachten op antwoord.

.

.

.


.

.

Zaterdag 3 februari 2024

.

Processierups ook in Spanje een plaag en een gevaar voor uw hond.

.

We hebben er in Nederland in de omgeving van eikenbomen veel last van. Zeker langs wegen waar een lange rijen eikenbomen staan. Bomen raken, door deze vorm van monocultuur, snel geïnfecteerd. Niet voor niets doen gemeente er van alles aan om deze haarden van ongemak te bestrijden. Je hoeft er maar met de blote huid in de buurt te komen en door een zuchtje wind kun je dan al door de haartjes van de processierups uitslag krijgen.

De hoge temperaturen in veel delen van Spanje hebben ervoor gezorgd dat de gevaarlijke processierupsen ook nu al weer in groten getale aanwezig zijn. De kleine beestjes zien er ogenschijnlijk niet gevaarlijk uit maar kinderen goed ziek kunnen worden door het aanraken van deze rups en huisdieren zoals honden kunnen er zelfs aan overlijden.

De processierupsen of thaumetopoea pityocampa, zijn vermoedelijk een van de onaangenaamste insecten die je in Spanje kunt vinden, zeker in gebieden waar dennenbomen in grote aantallen voorkomen. Deze rupsen zijn te vinden in de warmere regio’s van Zuid-Europa en dus ook in Spanje. Zij veroorzaken grote schade aan de pijnboombossen.

.

.


.

.

Rakker komt voor een paar uurtje op bezoek.

.

In de namiddag kwam Rakker voor een paar uurtjes op bezoek. Hij werd in de avond weer opgehaald maar dat kunnen we helaas niet laten zien omdat het weekjournaal op dat moment al was gepubliceerd. Het is natuurlijk wel leuk om te zien hoe Rakker ontvangen werd door ons clubje waar nu tijdelijk ook Mellow bij hoort. Nu hadden ze elkaar allemaal al eerder ontmoet en dat was een leuke happening. Zo ook nu hoor.  Als de eerste begroeting achter de rug is gaan ze zo hun eigen weg. Prima.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 4  februari 2024 

.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

.Weer een leuk filmpjes ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

Laat nooit zomaar een vriend achter ….

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton. “aub … leer begrijpen wat hij bedoelt…”
.
Deze week zag ik op een parkeerplaats een meneer met een klein kind en een kleine fox. Het kind van ongeveer 6 jaar had de hond aan de lijn en aanvankelijk leek hij met de hond te spelen die rare capriolen maakte. Op een afstand leek het eerst een leuk tafereeltje. Maar toen ik wat dichterbij kwam zag ik dat dit een situatie was de tot veel ellende kon leiden. De beweeglijke hond liet duidelijk zien dat hij niet op zijn gemak was en dat zijn drukke doen voortkwam uit angst. Het kind maakte bezwerende gebaren en met luide stem sommeerde hij de hond dat die rustig moest zijn waarbij de lijn gebruikt werd om hem te beperken in zijn bewegingen. Ik vermoedde dat hij dit afgekeken had van zijn ouders maar op geen enkele manier had hij overwicht op de hond. Zijn drukke gedoe had een averechtse werking op het gedrag van de fox. Het hondje zocht juist veiligheid en rust om zijn angst de baas te kunnen.
.
Het ‘proberen weg te komen van het kind’ ging nu gepaard met opgetrokken lip en het gegrom had niets meer te maken met spelen. Je kon er op wachten dat op elk moment het hondje uit angst het ventje zou bijten…. Ik werd er misselijk van … Ik probeerde de man te waarschuwen maar die lachte en vond het wel komisch om te zien hoe de kleine de hond onder controle probeerde te houden. In ieder geval hield nu het geruk aan de lijn en het geschreeuw op.
.
Gelukkig kwam toen de moeder aanlopen met de handen vol boodschappen en werd de hond weggehaald van het kind en in de auto gezet. Hiermee was de stress voor het hondje voorbij, was hij voor even verlost van zijn plaaggeest en kon hij vrij in de kattenbak lopen.  Dat die man zich niet realiseert dat ook een klein hondje flink van zich af kan bijten is onbegrijpelijk. En wat nog erger is … wat gebeurt er daarna met dat arme beestje?  Moet hij dan weg omdat hij ‘vals’ is ???
.
Nee, we willen niet de les lezen… Maar een beetje hulp kan zoveel ellende voorkomen. Baasjes die nog nooit een hond hebben gehad moeten de moeite nemen om het gedrag van de hond te begrijpen. Ze geven tal van signalen af om te laten zien als ze het echt niet naar de zin hebben. Als je de plaatjes goed bekijkt is hier veel te leren en weet je veel beter waar je hond behoefte aan heeft…
.
Bang,     verdrietig,    bang
verbaasd, walgend,    boos.
.
.
.
.
Kleine kinderen de lijn vast laten houden kan alleen op gebieden waar een hond ook eventueel los zou kunnen lopen. En geloof me dat geeft ook erg leuke plaatjes hoor kijk zelf maar. ..
.
Wat je dan ziet is dat er niets van de hond verlangd wordt en dat ze er zelf voor kiezen mee te lopen.
.
.
Alleen bij de Ierse Wolfshond links onder wordt er stil gestaan en is dus niet echt een wandelplaatje, maar wel leuk om te zien…
.
.

.

.

.

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7 miljoen bezekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

 

Als een plasje bij het baasje onherstelbare schade

veroorzaakt, dan kun je wel spreken van een mismatch.

Dat geldt ook als het baasje over de toeren wanneer er een plasje of poepie in huis gedaan wordt.

Ook al is de hond zindelijk…. een ongelukje kan en zal altijd wel eens gebeuren.

Het gekke is dat het meestal zo is dat het te verwachten was.

(te lang alleen in huis, te korte uitlaatbeurt, ander vreemd eten, stress situatie, vreemde omgeving, etc…)

Als je ongelukjes niet wilt of kunt verdragen …. dan moet je niet aan een hond beginnen…

 

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie van 10 tot 25 mei 2024

Ian en Babs van 26 mei tot en met 16 juni 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com