Dierenmissies Weekjournaal van 28 januari 2024

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met het geweldige nieuws dat opnieuw drie hondjes een baasje hebben gevonden, zien we heldendaden van de brandweer, schetsen we het einde van de avond met onze hondjes, zien we dat hondjes gebarentaal kunnen leren, zoekt de politie naar verdachten van egelmishandeling, zoekt de politie weer getuigen, positief milieunieuws voor automobilisten, komt Mellow logeren en hebben we vijf nieuwe flinke hondjes ter adoptie. In de vierkante column hebben we het over het verkeerd gebruik van een sliplijn en in de (on)zin van de week ageren we tegen het schieten met een paintball geweer tegen een tamme wolf. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Hoera weer drie asielverlaters
– 
Baasje onderkoeld na redden hondje uit ijskoud water
– Redding door brandweer van hondjes uit wak
– Het einde van de avond…

– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– Leuk filmpje:  Honden die gebarentaal kennen
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– Politie: getuigen gezocht van egelmishandeling
– Milieu nieuws dat mogelijk een nieuwe revolutie teweegbrengt. 

– Mellow komt bij ons vakantie vieren
– Nieuwe koppies: Dakar, Tambor, Tomy, Careta, Berlin

– De 4-kanten column van Ton met: Verkeerd en gevaarlijk gebruik van een sliplijn.
– (On)zin van de week: Niet schieten maar kussen.
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 22 januari 2024 

.

Hondjes die het asiel mogen verlaten.

.

Deze week hebben we weer 3 gelukkige hondjes die een baasje hebben gevonden.

Bill

Afrika

Kabel

.

.

.

.

.

.

We wensen deze drie kanjers een geweldig nieuw leven toe …

.


.

.

Dinsdag 23 januari 2024  

.

Baasje onderkoeld na redden van hondje uit ijskoud water.

Toevallig hebben we vorige week nog aandacht besteed aan het redden van een hond uit een wak… Vooral dat je het beste de brandweer kunt bellen. Alleen als hun komst niet kan worden moet je zelf voorzichtig op je buik over het ijs gaan om je gewicht te spreiden.

Zie onderstaand filmpje van Hart van Nederland.

De brandweer heeft zaterdagmiddag een man gered die in problemen kwam nadat hij zijn hondje redde. Dat gebeurde in de roervijver aan de Kievitswaard in Drunen. De viervoeter was aan het spelen op het ijs, waarna het beestje er doorheen zakte. Het baasje bedacht zich geen moment en sprong het ijskoude water in.

De winterse taferelen blijven een man uit Drunen en zijn trouwe viervoeter nog lang bij. Na een speelsessie ziet het baasje ineens dat zijn hond door het ijs zakt. De man komt direct in actie en snelt zich naar zijn hond. Samen zwemmen ze naar de kant, een eiland middenin de vijver. Maar ze weten niet hoe ze terug aan de kade moeten komen. Daarom komen hulpdiensten massaal in actie.

Onderkoeld

Een duiker van de brandweer zwemt naar het eiland. Via een speciale plank werden de man en de hond over het water naar de kant getrokken. De man is met onderkoelingsverschijnselen gecheckt door ambulancepersoneel en meegenomen naar het ziekenhuis. Bekenden ontfermen zich over de hond totdat zijn geliefde baasje weer thuis is.

Redding door brandweer van hondjes uit wak

.


.

.

Woensdag 24  januari 2024

.

Het einde van de avond…

.

Lizzy gaat als eerste naar bed  

Lizzy gaat als eerste naar bed. Ging voorheen Mia als eerste naar bed … Nu Mia is overleden heeft Lizzy die gewoonte overgenomen. Zoals al vele jaren de gewoonte is krijgen de hondjes na onze kaatste wandeling nog wat lekkere dingetjes en brokjes uit de hand. Lizzy heeft natuurlijk moeiteloos deze gewoonte eigen gemaakt en staat dan ook al klaar zodra we thuis komen en de riemen hebben afgedaan.

Wat schijfjes worst, enkele botjes en kippenstrips later vindt ze het dan genoeg en trekt ze haar plan. Het is dan  meestal rond 22.30 uur. Ze hobbelt naar de slaapkamer en neemt ze naast het bed plaats. Ze vult dan de gehele ruimte  tussen bed en muur. Mocht ze op willen staan dan moet achteruit lopen tot ze kan keren maar dat vindt ze niet erg. Dat soms Flor in de weg ligt neemt ze op de koop toe. Want zodra we de lichten in de kamer uit doen hobbelt Flor naar de slaapkamer en gaat ze voor het bed liggen. De ruimte in  de slaapkamer is beperkt dus ook als we zelf er in of uit moeten is het altijd uitkijken om niet over Flor te struikelen.

Botas heeft zijn eigen ritueel. Als alles op bed een plekje heeft springt hij op het bed en hobbelt naar het kussen van Annerie waar hij voor zichzelf een plekje graaft onder de wekker en tussen het schutbord en haar kussen. Dan gaat hij liggen met zijn koppie tegen mijn gezicht en in de morgen treffen we hem zo aan…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Menig logé heeft ons ook ons bed voor de nacht als slaapplaats uitgekozen. Hun ideale plek is steevast tussen Annerie en mij in. Gelukkig zijn die meestal wat kleiner van stuk zoals Ian, Babs, Doska en Nelson. Ach ja, het is dan een beetje inschikken …

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 25 januari 2024

.

.


.

.

Vrijdag 26 januari 2024

.

.

Milieu nieuws dat mogelijk een nieuwe revolutie teweegbrengt.

.

We kunnen wel eens wat goed nieuws gebruiken. Ik wilde trouwe lezers dit bericht niet onthouden. Het heeft niets met hondjes te maken maar wel met het milieu. Ik weet ook niet of dit voor ons een geweldige oplossing is maar in ieder geval klinkt het veel belovend.

Repsol introduceert hernieuwbaar brandstof zonder aardolie voor alle auto’s

Repsol introduceert hernieuwbaar brandstof zonder aardolie voor alle auto's
In een tijd waarin de Europese Unie de druk opvoert om de klimaatdoelstellingen te halen, is het belangrijk dat bedrijven innoveren en oplossingen vinden voor duurzame mobiliteit. Het Spaanse oliebedrijf Repsol heeft onlangs een nieuwe doorbraak aangekondigd: een ‘gasolina renovable’ of ‘100% hernieuwbaar brandstof’ die volledig vrij is van aardolie en geschikt is voor gebruik in alle auto’s. Deze innovatie is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de toekomst van de transportsector en de consumenten.
.

De nieuwe ‘gasolina renovable’ is ontwikkeld in het laboratorium van Repsol Technology Lab, gevestigd in Móstoles (Madrid). Het is een benzine, maar gemaakt met behulp van geavanceerde biobrandstoffen technologie. Dit maakt het een bijna perfecte brandstof, omdat het dezelfde prestaties biedt als conventionele benzine, maar zonder de negatieve impact op het milieu.

AANVULLING: er zijn twee types op de markt: Gasolina 95 Renovable 100% met een verkoopprijs van € 1,81 per liter en Diésel Renovable 100% met een verkoopprijs van € 1,68 per liter (zoals we hebben gevonden op verschillende websites)

Er zijn verschillende redenen waarom deze nieuwe brandstof van Repsol zo belangrijk is voor de toekomst van duurzame mobiliteit. Volgens gegevens van het Europees Milieuagentschap (EEA) is de transportsector verantwoordelijk voor ongeveer 25% van de totale broeikasgasemissies in de EU. Om de klimaatverandering te bestrijden, is het daarom cruciaal om de uitstoot van deze sector te verminderen. Met de nieuwe ‘gasolina renovable’ kan Repsol een aanzienlijke bijdrage leveren aan de vermindering van de CO₂-uitstoot. Volgens schattingen kan deze brandstof wel 70% minder CO₂ uitstoten dan conventionele benzine.

Een ander groot voordeel van de 100% hernieuwbaar brandstof van Repsol is dat het geschikt is voor alle auto’s. Dit betekent dat gebruikers geen nieuwe voertuigen hoeven aan te schaffen om gebruik te kunnen maken van deze duurzame brandstof. Dit vermindert niet alleen de kosten voor consumenten, maar maakt ook de overgang naar duurzamere brandstoffen toegankelijker en makkelijker.

Op dit moment levert Repsol 100% hernieuwbaar brandstof bij meer dan 60 tankstations in de belangrijkste steden en snelwegen van Spanje. Met 46 stations in Spanje en 15 in Portugal, overtreft het bedrijf het doel dat het zich in mei zette toen het de eerste drie stations in Madrid, Barcelona en Lissabon in gebruik nam. Daarmee werd Repsol het eerste Spaanse bedrijf dat 100% hernieuwbare brandstof aan zijn klanten aanbood.

Repsol zal tegen het einde van 2024 meer dan 600 tankstations met 100% hernieuwbare brandstof hebben. Het bedrijf versnelt daarmee zijn inzet voor hernieuwbare brandstoffen, met een ambitieus doel van uitbreiding van zijn netwerk van tankstations in Spanje.

Hoop dat we ook in Nederland deze brandstof beschikbaar krijgen. Zijn we ook niet meer afhankelijk van brandstof uit de olieproducerende landen die naar eigen inzicht de prijzen op kunnen drijven.  


.

.

Zaterdag 27 januari 2024

.

Mellow komt vakantie vieren.

.

Vandaag werd Mellow gebracht door baasje Ellen en haar vriend Wim voor een vakantie van drie weekjes. Het was al wat jaartjes geleden maar Mellow was al eens eerder bij ons op vakantie geweest dus het zou voor haar vertrouwd terrein moeten zijn. Alleen Botas had ze toen meegemaakt Flor en Lizzy waren voor haar nieuw.

Zodra ze aankwamen op de parkeerplaats stapten we over in mijn auto. Mellow sprong vanzelf al achter in de auto.

.

Eenmaalaangekomen op onze stek vond Lizzy Mellow wel leuk en na en verkennend rondje in de tuin voelde Mellow zich weer helemaal thuis. Flor bleef zoals gewoon op afstand omdat ze zich niet wilde laten zien aan Ellen en Wim.

Toen kwam het moment dat er afscheid werd genomen. Ellen zei gedag tegen Mellow en Annerie bleef met Mellow even binnen om het moment van vertrekken voor Mellow wat makkelijker te maken.

Even later was alles weer rustig en toen werd het tijd om ook in het andere chaletje eens even aan grondige inspectie te onderwerpen. Het was de plek waar Flor zich al die tijd had opgehouden.

.

Het is natuurlijk hartstikke belangrijk om te zien waar Annerie al die lekkere dingen vandaan haalt en al gauw had ze ook het schaaltje met koekies gevonden.

Als we even later kijken waar ze gebleven was, bleek dat ze samen met Lizzy terug in het andere chaletje een plekje had gevonden.

.

Nu ze zich helemaal thuis voelde in beide chaletjes kon de vakantie van Mellow pas echt beginnen. Ze had al kennis gemaakt met Botas en Flor maar daar hadden we  nog geen foto’s van gemaakt. Maar zoals gebruikelijk zouden die ook gauw komen.

Even later gaf ze toch de voorkeur om weer bij ons in het chaletje te komen. Binnen op de bank bleek voor nu het einde want dan waren we dicht bij haar en kreeg ze de nodige aandacht.

.

Rond 17.00 uur gingen we het bos in. Helaas komen de foto’s van haar boswandelingen pas in het volgende weekjournaal want rond die tijd was dit weekjournaal al gepubliceerd.

.

.

.


.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 28 januari 2024 

.

Nieuwe koppies Dakar, Tambor, Tomy, Careta en Berlin.

.

Dit is Dakar, reutje, mix van mix, geboren  3 okt 2021, 25 kg, hoog 55 cm en lang 60 cm. Dakar woont in het asiel bij Elena in Solana en de regio Ciudad Real. Karakter: Stabiel, speels,  zeer sociaal met andere honden, is gek op mensen en erg lief, kent geen angst en is extrovert. Achtergrondinformatie: Dakar kwam bijna 3 jaar geleden als pup in het asiel nadat hij was opgepakt van straat en is sindsdien opzoek naar een lief baasje. Hij heeft een geweldige sociale opvoeding gehad en daarom is hij ook zo goed met andere honden en mensen. Dakar heeft gewoon een fantastisch karakter… deze topper verdient een lief baasje of gezin waar hij deelgenoot van mag worden..

.

Dit Tambor, reutje,  mix van mix, geboren  02/02/2023, 32 kg, 68 hoog 72 lang. Tambor woont in het asiel bij Elena in Solana en de regio Ciudad Real. Karakter: Tambor super brave, energieke hond, hij is heel aanhankelijk en speels, hij kan heel slecht tegen het in de kooi opgesloten worden. Hij kan prima overweg met andere honden, ongeacht geslacht, hij is erg speels en actief. Met kinderen en volwassenen gaat het heel goed. Hij loopt goed mee aan de riem en is erg aanhankelijk. Achtergrondinformatie: Tambor is opgepakt door de politie. Hij was bewust achtergelaten door zijn vorige baasje. Hij had een snee in zijn nek door het laten verwijderen van de chip. Deze flinke jongen verdient een baas die lekker met hem op stap wil gaan, die geen spel schuwt en die Tambor de zorg, liefde en knuffels geeft die hij zo verlangd.

.

Dit is Tomy, reutje mix van mix, geboren: 1/02/2023, 25 kg, hoog 64 cm lang  69 cm. Tomy woont in het asiel bij Elena in Solana en de regio Ciudad Real. Karakter: Energiek, speels en actief, is gek op knuffelsessies, wil niets liever dan mensen en ander honden om zich heen, wil met iedereen spelen, hij is super lief…. Kan wat onstuimig zijn bij kleine  kinderen.  Achtergrondinformatie: Is in de nacht op een weekend door de politie van straat gehaald..

.

.

.

.

.

Dit is Careta, teefje, Greyhound, geboortedatum: 01/01/2021, 20 kg, 57 cm hoog en 62 cm lang. Caretea woont in het asiel bij Elena in Solana en de regio Ciudad Real. Karakter:  Super lief, aanhankelijk, rustig, wil graag achter je aan lopen en graag met je gaan wandelen waar je ook maar naar toe gaat. Kan prima met kinderen en natuurlijk ook volwassenen. Kan ook prima met andere honden. Loopt prima aan de lijn en kan erg goed tegen autorijden. Ze is geen blafhond en gewoon een schatje …. Achtergrondinformatie: Baasje kon door Alzheimer niet meer voor haar zorgen en zo kwam ze ni het asiel terecht..
.
.
.
.

.

Dit is Berlin. reutje, Greyhound, geboren: 01/06/2020, 20,5 kg,  56 cm hoog 61 cm lang. Berlin woont in het asiel bij Elena in Solana en de regio Ciudad Real. Karakter:  Super lief, aanhankelijk, rustig, wil graag achter je aan lopen en graag met je gaan wandelen waar je ook maar naar toe gaat. Kan prima met kinderen en natuurlijk ook volwassenen. Kan ook prima met andere honden. Loopt prima aan de lijn en kan erg goed tegen autorijden. Ze blaft zelden en is een lieverdje Achtergrondinformatie: Berlin is door de politie van de straat gehaald met een wond aan zijn poot. Vermoedelijk is zze ergens in gaan staan.. Nu is die wond geheel genezen en is hij klaar voor adoptie.
.
.

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

.Weer een leuk filmpjes ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

Honden die gebarentaal kennen 

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton

Verkeerd en gevaarlijk gebruik van een sliplijn.

.

Cesar Milan is voor veel mensen de goeroe als het gaat om het trainen van (moeilijkere) honden. In veel gevallen zie ik dat hij daarin succesvol is en echt het beste met de dieren voor heeft. Van een paar acties van hem ben ik niet zo’n fan. Toevallig werden we door Linda gewezen op het volgende artikel dat gaat over een manier waarop je de hond moet corrigeren. Ook Cesar Milan maakt soms gebruik van deze techniek. Dit is echt niet goed en daarom heb ik dit artikel integraal overgenomen in de column van deze week. 

.

Er komen steeds meer hondentrainers op de markt die het gebruik van een (slip)lijn hoog in de nek bij de hond adviseren en uitdragen. En dat is erg zorgwekkend! Het belangrijkste wat we als goede hondenprofessionals kunnen doen, is het effect ervan steeds weer te blijven delen:
HET GEBRUIK VAN EEN SLIPLIJN (HOOG IN DE NEK) EN DE EFFECTEN ERVAN
Er werd mij gevraagd om over het gebruik en biomechanica van een ‘sliplijn hoog-in-de-nek’ te schrijven. Ik hoop dat het mensen hierin bewust maakt.
Wat gebeurt er bij het gebruik van slip-lijn waarmee hoog in de hals door een opwaartse beweging wordt gecorrigeerd?
In deze hoge nek-positie zit de lijn naast de schedelbasis en waarbij de onderkant van de lijn met het tongbeenapparaat in aanraking komt (dit is het ophangmechanisme voor de tong en het strottenhoofd).
Daaronder zit de atlas (eerste halswervel) die aan het bovenkant een verbinding met de schedelbasis heeft. De onderkant met de tweede wervel heeft een pen die samen met het ruggenmerg in de boog van de atlas zit.
Het mechanisme
Deze twee bovenste gewrichten van de hondenhals zijn hoog bewegende gewrichten. De eerste maakt de op-en neer knikkende beweging (ja-knikken) mogelijk en de tweede de rotatie (nee-schudden). Deze gewrichten zijn in hun anatomie, articulatie* en vorm uniek in de wervelkolom.
(* Articulatie is de wijze waarop de boven- en ondertanden en kiezen over elkaar heen schuiven).
Wanneer er op de onderkant van de nek druk wordt uitgeoefend (door bijv de lijn), wordt het tongbeen samengedrukt en worden de wervels van de hond in buiging gebracht en wordt de schedel naar beneden getrokken (het hoofd van de hond maakt dan automatisch een knikkende beweging naar beneden).
Als er met een sliplijn- of ketting met kracht en/of hoge snelheid wordt gecorrigeerd kan de
2e wervel (de ophanging) breken.
Dus:
Correctie ➡️ tongbeen wordt samengedrukt ➡️ nek van de hond wordt hierdoor gebogen ➡️ schedel wordt hierdoor naar beneden getrokken ➡️ kans op breuk van de nekwervel is groot
Hoe voorzichtig het ook wordt uitgevoerd, deze methode mag vanuit veiligheid en pijn NOOIT gebruikt worden.
Tekst: Celia Cohen, MCSP, MSc dierenarts Fysica, Diergeneeskundig Fysiotherapeut ACPAT(A)

.

.

 

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7 miljoen bezekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

 

.

Niet schieten maar kussen

Als reactie op de toestemming om met een paintball geweer op wolven te schieten…
ook al is die wat tam geworden door menselijk handelen…

Omdat die wolf wat nieuwsgierig was naar mensen en zijn angst had verloren omdat hij werd gevoederd zou hij ineens een gevaar voor mensen zijn geworden ?!?!?!?

Een grotere onzin heb ik nog nooit gehoord…. 

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie van 10 tot 25 mei 2024

Ian en Babs van 26 mei tot en met 16 juni 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com