Dierenmissies Weekjournaal van 21 januari 2024

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we de fijne berichten dat Botas weer beter is en dat Cros een baasje heeft gevonden. Maken we de ochtendwandeling mee in de sneeuw, leren we de kleine Tina kennen en tegelijkertijd mag Lorena het asiel verlaten. Voorts zijn er weer illegale pups gevonden en komt Rakker op bezoek. In de vierkante column hebben we het over hoe we ideale nazaten kunnen krijgen en in de (on)zin van de week hopen we nog eens mensen te laten overwegen om een senior hond te adopteren in plaats van een jonge god zodat zij ook een kans krijgen om een fijne oude dag te mogen ervaren. Natuurlijk hebben we weer berichtjes van baasjes uit het land en meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Botas weer beter
– Goed nieuws voor Cros
– Opstaan met sneeuw
–  Kennis maken met Tine

– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– Leuk filmpje:  De slimme hond …
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– Politie : Meldpunt 144: Illegale pups gevonden.
– Lorena heeft een baasje gevonden.

– Rakker op bezoek.
– Dit moet je doen als je hond door het ijs zakt.
– Berichten van baasjes: Sjors & Mike & Millie, Souris, Ramos
– De 4-kanten column van Ton met: Ethiek of gezond verstand bij het fokken of kweken
– (On)zin van de week: Een lans breken voor de adoptie van een senior hond.
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 15 januari 2024 

.

Botas weer beter.

.

Vandaag beginnen we met een kort berichtje dat Botas toch weer beter is. Het herstel dat zaterdagmiddag begon zette ook zondag door en nu is hij weer het ventje van weleer. Hij ging zondag plots weer eten als een dokwerker en werd met het uur sterker en levendiger. Hierdoor konden we vandaag een ritje naar de dierenarts achterwege laten.

.

.

.

.


.

.

Goed nieuws voor Cros.

.

Vandaag kregen we van Esmee van het Huis van de Dieren te horen dat Cros een nieuw baasje had gevonden. Zijn kennismaking met de hondjes van de nieuwe baasjes is perfect verlopen en de familie is hartstikke blij met onze vrolijke jongen. Esmee schreef:

“Hoihoi, Cros gisteren mocht naar z’n nieuwe thuis ! De ontmoeting met hun hondjes ging erg goed en hij mag blijven. We houden het nog een paar weken op een soort ‘proef-periode’ maar ik verwacht dat het goed blijft gaan!!????”

Zijn nieuwe baasje schreef:
“Vandaag is het ook weer erg goed gegaan. Samen naar het bos geweest. Hij laat zich prima corrigeren en reageert goed. Met de andere honden ook weinig tot geen interactie die voor een van beide storend is. Eten gaat goed.
Nu ligt hij lekker te slapen. Vannacht goed gegaan. Ik heb erbij gelegen op de bank. Hij kwam me af en toe even besnuffelen. Kijken of ik er nog was. Daarna weer lekker op zijn mat. Hij doet het prima…”

Nogmaals willen we de donateurs bedanken die het mogelijk maakten om Cros voor een stukje training naar Esmee van het Huis van de Dieren te laten gaan.

We wensen Cros alle goeds en een heerlijk leven toe …

.

.


.

.

Dinsdag 16 januari 2024  

.

.

Lizzy laat zien hoe fijn sneeuw kan zijn.

Lizzy kan niet wachten en kijkt om waar Botas en flor blijven. Het rode lichtje van Flor is nog net te zien.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
.

Ook in het bos is Lizzy degene die voorop loopt

Verder in het bos was het doodstil en terwijl we verder trokken werd het langzaam lichter en lichter.  Zo kwamen we bij een open veld aan. Daar durfde Flor wel even te poseren maar al gauw had ze er genoeg van en wilde ze naar huis.

.

.

.

Op weg naar huis liepen Flor en Botas voorop maar Lizzy besloot nog even een duik in de sneeuw te nemen.

Dat mag natuurlijk wel want dan wachten we gewoon even ….

.

.

Eenmaal weer terug in de tuin twijfelde Lizzy of ze nu nog even in de witte tuin wilde blijven of toch naar binnen zou komen ….

Het ontbijt lokte en net als we, met een kop koffie op de bank, een beetje warm probeerden te worden, vonden Flor en Lizzy het hoogtijd worden om geaaid te worden. En zo geschiedde ….

.

Er werd gekozen voor het ontbijt en een knuffelsessie

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 17  januari 2024

.

Kennismaken met de kleine Tine

 

Dit is Tine, teefje, 3 jaar oud, 20 cm hoog, 7 kg. Tine woont in een particulier asiel in Catalonië. Karakter. Speels, eigenwijs, energiek, gek op een balletje. Houdt niet van katten. Erg lief voor kinderen, makkelijk aan de lijn en is zindelijk. Woont met andere honden maar zij is de baas. We zoeken een leuk gezin of baasje voor deze kanjer. Ze zou het heerlijk vinden om lekker verwend te worden en nieuwe ervaringen opdoen in Nederland. Nou en dat komt natuurlijk goed uit want dit is uw kans om Tine naast u op de bank te hebben om samen TV te kijken, lekker een stukje te wandelen, of samen te dollen.. Tine is overal voor in hoor.

.

.

 

 

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 18 januari 2024

.

.

 

.

 
Het is natuurlijk een heel schattige foto, het verhaal erachter is helaas minder lief. Agenten vonden gisteren 8 kleine puppy’s in een auto. De beestjes zijn vermoedelijk afkomstig uit de illegale dierenhandel en in beslag genomen.
Een automobilist vertoonde opvallend gedrag, waarna een controle werd uitgevoerd door de eenheid landelijke Expertise en Operaties. Uit een piepende tas kwamen de puppy’s tevoorschijn, die mee zijn genomen naar het bureau. De dierenpolitie Amsterdam werd er meteen bijgehaald. De verdachte is aangehouden voor het vervoeren van puppy’s zonder de juiste papieren. De hondjes zijn overgebracht naar een veilige plek waar er goed voor ze wordt gezorgd.
Gelukkig zagen deze hondjes er op het eerste gezicht verzorgd uit, ze worden nu nagekeken door een arts en hopelijk zijn ze in orde.
Een gevangenisstraf voor het mishandelen of verwaarlozen van een dier kan oplopen tot vijf jaar of een fikse geldboete. Ook kan een rechter het houden van één of meer dieren verbieden. Zie je een (gewond) dier in nood, bel dan meteen 112. Is er een dier in je omgeving dat wordt verwaarloosd of mishandeld, dan kun je bellen met ???? 144. Doe je liever online een melding? Dat kan via???? www.politie.nl/144
(Met dank aan Politie Eenheid Amsterdam voor de foto!)

.

.

.


.

.

Vrijdag 19 januari 2024

.

Lorena heeft een baasje gevonden.

.

Hoera, we hebben heerlijk nieuws voor de grote Lorena. Zij mag het asiel gaan verlaten want ze heeft een baasje gevonden. Dat baasje krijgt een brok liefde van 70 cm hoog om mee te knuffelen want dat vindt ze geweldig.

We wensen haar een geweldig leven toe …

.

.


.

.

Rakker op bezoek. 

.

Vandaag werd rond het middag uur Rakker bij ons gebracht. Vooral Lizzy vindt het geweldig want die twee zoeken elkaar elke keer op zodra daar de gelegenheid toe is.  Nu kon ze haar lol op tot later deze avond.

Rakker voelde zich al gauw thuis. Eerst werden alle brokjes, die her en der nog te vinden waren, opgegeten en wist hij feilloos waar de lekkere dingen vandaan komen. Voorts laat hij zien dat hij in huis een lieve hond kan zijn.

.

Natuurlijk is het uitgaan altijd erg leuk dus was dat ook deze keer zo

.

.De meiden waren samen al  op pad geweest en daarom zien we deze keer Botas en Rakker.

Het was nog volop sneeuw en dat is voor de twee mannen echt.

Hierna is het weer eten geblazen voor de hele club en gaan we wachten tot zijn baasjes hem weer op komen halen.

.

.

.

Nou en als dat betekent dat Rakker even rustig moet gaan liggen wachten dan is dat geen enkel probleem.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 20 januari 2024

.

Water ijskoud en bevroren: dit moet je doen als je hond door het ijs zakt

Een krak, een woef, en een plons. En dan ligt je hond in het ijskoude water. Je raakt natuurlijk in paniek, maar wat kun je het beste doen om je trouwe vriend te redden? Het is essentieel dat je je nobele intuïties uitschakelt: spring niet klakkeloos achter je hond aan. De geschiedenis leert dat je dan zelf in de problemen raakt.

Bel de brandweer

Je kunt het beste meteen de brandweer bellen. “Wij hebben specialistische apparatuur waarmee wij veel makkelijker en veiliger je hond kunnen redden”, zegt Sander de Roos, regionaal coördinator waterongevallen bij Veiligheidsregio Groningen, tegen Hart van Nederland. Dit zijn bijvoorbeeld ijssleeën en droogpakken.

Hieronder zie je een filmpje van reddingsacties van de brandweer van dieren uit het ijs ….

Als de brandweer toch nog te ver weg is en je wilt per se meteen je hond redden, dan kan je het beste vlak op je buik over het ijs heen schuiven. Zo verspreid je je gewicht over het ijs en zak je minder snel door het ijs heen.

.


.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 21 januari 2024 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

.Weer een leuk filmpjes ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

Vindingrijke hond….

.

.

.


 

Berichten van baasjes….

.

Linda, baasje van Sjors, Mike en Millie stuurden ons foto’s van een uitlaatbeurt toen ook zwarte Kaatje

 mee mocht. 

Mike

Sjors met jas

Mike met trui

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Millie graaft onder de sneeuw

.

Mike heeft de stok en Kaatje heeft het nakijken …

.

Linda met de hele club op stap.

.

.


.

.

Ellen en Marc, baasjes van Catootje en Ramos, stuurden ons dit filmpje met Ramos in de hoofdrol.

Grote vreugde, een bal gevonden. Dus snel naar het veldje in het bos en eindeloos klooien met die bal. Ochtend kan niet meer kapot.
Topvoetballer. Hij is nog steeds veel beter dan die van FC Sevilla.????????

.

.


.

Huub en Emmy, baasjes van Souris, deelden de haar sneeuwpret…

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

Ethiek of gezond verstand bij het fokken of kweken.  

.

Waar gaat het nu weer over ????

Ik zal u eerst mijn gedachtenspinsels vertellen zodat u zelf kunt zien hoe er met twee maten gemeten wordt in de ethiek. Het blijkt dat eigen belang, sadisme, angst, geloof en geld een rol spelen…  en echt alles passeert de revue als het om fokken gaat. En dan maakt het niet uit of het nu om kinderen of puppy’s gaat.

 

Denk eens met me mee: 
Stel u bent zwanger en kunt de garantie krijgen om een gezond kind ter wereld te brengen. Zou u die garantie graag willen of bent u iemand die het allemaal in handen van God legt? Nou ik kan u het heugelijke feit vertellen dat die garantie al aardig dichtbij aan het komen is. Gezondere levensstijl. allerlei zwangerschapstestjes en vaccinaties hebben ons al ver gebracht en dan hebben we nu zelfs de genetische manipulatie … Het zou toch een prachtige wereld geven als we preventief erfelijke of andere nare ziekten zoals kanker kunnen uitsluiten? Of vindt u dat ook iets waar we af moeten blijven omdat dit iets is waarbij we volledig moeten rekenen op de “Voorzienigheid”?
.
Ik weet het, over genetische manipulatie is nog een heleboel discussie want dat zou je ook kunnen gebruiken om bijvoorbeeld alleen hele slimme, sterke en gezonde baby’tjes geboren te laten worden. Kortom alleen slimme, super gezonde en sterke kinderen geboren laten worden zou in ieder geval een boel schelen in de kosten van de gezondheidszorg. Dan hebben we dat probleem ook weer opgelost. Zou het eigenlijk niet zo zijn dat de mensen die er ethische bezwaren tegen hebben, bang zijn om overspoeld te raken door gastarbeiders omdat we dan het leger van lager geschoolde arbeidskrachten kwijt raken. Je moet er toch niet aan denken dat we dan zelf de gootsteen of riool moeten ontstoppen, of het eigen vuil af moeten voeren… ?   Tja, ieder mag daar het zijne van denken, Persoonlijk ben ik niet bang voor genetische manipulatie en zie ik het als een onmisbaar traject om kwaliteit van leven in al zijn vormen naar een hoger plan te brengen. Ik denk dan ook aan het de genetische manipulatie van allerlei gewassen om betere oogsten en een hogere weerbaarheid tegen allerlei ziekten te krijgen. Hierdoor wordt in ieder geval een grote stap gezet in de bestrijding van een mondiaal dreigend voedsel tekort en tegelijkertijd  kan het gebruik van bestrijdingsmiddelen drastisch worden verminderd. Overigens is het opvallend de mensen die het hardst roepen dat genetische modificatie verboden moet worden, in rijke landen wonen en zelf nooit een dag honger hebben hoeven  te lijden. Tja, dan lijkt het hebben van een geloof, die dit zou verbieden, een luxe te zijn…

Sorry dat ik even afweek van het onderwerp dus nu weer terug naar het krijgen van baby-tjes.

En als we het dan toch over misdadigheid hebben dan vraag ik u eens na te denken over het volgende voorbeeld…

Stel je probeert bewust zwanger te worden van een misvormd kindje. Je laat je bezwangeren door een eerste graads familielid, rookt en drinkt er op los vóór en tijdens de zwangerschap, kortom je doet er alles aan om maar kinderen te krijgen met allerlei tekortkomingen. Bewust stuur je aan op kinderen die allerlei fysieke problemen hebben waardoor ze hun leven lang een beperkte mobiliteit zullen kennen en een of andere fysieke of mentale problemen zullen hebben.

Vindt u dit ook misdadig? Is dit ook een manier om voor God te spelen ?

Dan kan het toch niet zo moeilijk zijn om te begrijpen dat dit ook bij dieren een afschuwelijk leed veroorzaakt?

Zo kwam ik het artikel tegen van Dier&Recht dat over het fokken gaat van honden die door het bewust doorfokken van foute lichaamskenmerken geen gezond hondenleven meer kunnen hebben. Ademhalingsproblemen, te korte kromme poten, constante gewrichtspijn, oogjes die er bijna uitvallen  en of talloze andere tekortkomingen. Beste mensen het gebeurt nog steeds op grote schaal met een groot aantal rassen en dat moeten we niet willen. Sterker nog, het is ronduit walgelijk gedrag dat onnoemlijk veel dierenleed veroorzaakt.

In dit geval ging het specifiek over de Toad bulls. Toad Bulls zijn bulldogs met een zeer misvormd uiterlijk en lijken nog het meest op een pad. De honden worden zo breed mogelijk gefokt, met korte, naar buiten staande poten. Daarnaast hebben de dieren een holle rug. Door hun platte, brede snuit verkeren ze bovendien in chronische ademnood.

Hierbij las ik de quote: “Het is ziek dat mensen dit soort mismaakte, ongelukkige honden willen fokken of bezitten. Wat ons betreft mogen zowel fokkers als kopers bestraft worden voor ernstige dierenmishandeling.”

Hier kan ik het dus mee eens zijn.

Het pleidooi van Dier&Recht voor een verbod op het fokken van Toad Bulls maakt deel uit van een doorlopende campagne tegen het fokken van gezelschapsdieren met schadelijke uiterlijke kenmerken.

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Een lans breken voor de adoptie van een senior hond.

 

.

.

.

.

“Het is beter om van een senior hond gehouden te hebben die overleed dan er een eenzaam en verlaten dood te laten gaan in een asiel”.

Gelukkig kennen we veel baasjes die ook senioren een kans hebben gegeven. 

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Mellow van 28 januari en 17 februari 2023

 

.

.

.

.

.

.

.

 

Arie van 10 tot 25 mei 2024

Ian en Babs van 26 mei tot en met 16 juni 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com