Dierenmissies Weekjournaal van 14 januari 2024

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de twee nieuwe kanjers Pumba en Timon waar we kennis mee maken, zien we dat er gestreden wordt tegen hondenvlees voor consumptie. komt reddingsactie van politie en Landelijke Inspectie Dienst voor 1 hond  te laat, zien we een hond in kattenhuis kruipen, krijgen gepensioneerde politiehonden en politiepaarden in Spanje nieuw leven, geven we tips voor het uitkiezen van het juiste ras als gezinshond. In de vierkante column zien we hoe een baasje verantwoordelijk blijft na een bijtincident en in de (on)zin van de week zien we je  niet op je mobieltje moet kijken tijdens het uitlaten van je hond. Natuurlijk hebben we meer interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Kennismaken met Pumba en Timon
– Hondenvlees ter consumptie wordt bestreden
– Politie : Hulp voor hond in donkere kamer kwam te laat

– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– Leuk filmpje:  Daar pas ik ook in… 
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– Een nieuw leven voor gepensioneerde politiehonden en -paarden in Spanje
– Hondenrassen die mogelijk niet goed bij u passen
– Rakker komt logeren.
– Botas weer niet lekker ….
– Berichten van baasjes: Sjors & Millie & Mike
– De 4-kanten column van Ton met: Baasje blijft verantwoordelijk voor bijtincident
– (On)zin van de week: hond uitlaten en kijken op je mobieltje
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 8 januari 2024 

.

Kennismaken met Pumba

Dit is Pumba, reutje, geboren  02/2/2023,  Mastin, Gewicht: 40 kg, Afmetingen: 68 hoog 74 lang, ontwormd, gevaccineerd, gecastreerd. Pumba woont bij Elena in het asiel in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Zeer sociaal en echte knuffelbeer. Heel rustig van aard vindt aangehaald worden het einde. Kan goed met andere honden en kan prima met kinderen. Pumba vindt autorijden leuk. Achtergrondinformatie: Pumba en Timon zijn samen aangetroffen en door de politie opgepakt door de politie.  Beiden waren in prima conditie dus werd eerst vermoed dat ze ergens ontsnapt waren. Echter niemand kwam hen claimen. Hoewel ze samen close zijn en we ze graag samen naar een baasje zien gaan, snappen we dat een gezamenlijke adoptie naar één baasje moeilijk wordt dus een bieden we hen apart aan.

.


.

Kennis maken met Timon

Dit is Timon, reutje, geboren  02/2/2023, Duitse Herder (mix), Gewicht: 28 kg, Afmetingen: 67 hoog 72 lang, ontwormd, gevaccineerd, gecastreerd. Timon woont bij Elena in het asiel in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Timón is een sociale en aanhankelijke hond, hij wordt graag geaaid en gekust, hij houdt van wandelen en spelen. Het is een hond die vriendelijk is tegenover andere honden, ongeacht geslacht. In de auto heeft hij geen probleem met reizen. Achtergrondinformatie: Pumba en Timon zijn samen aangetroffen en door de politie opgepakt door de politie.  Beiden waren in prima conditie dus werd eerst vermoed dat ze ergens ontsnapt waren. Echter niemand kwam hen claimen. Hoewel ze samen close zijn en we ze graag samen naar een baasje zien gaan, snappen we dat een gezamenlijke adoptie naar één baasje moeilijk wordt dus een bieden we hen apart aan.

.


.

.

Dinsdag 9 januari 2024  

.

.

Hondenvlees ter consumptie wordt bestreden.

.

Indonesië is een van de weinige landen waar de verkoop van honden- en kattenvlees nog toegelaten is, maar protesten tegen die praktijken winnen terrein. En dan zien we dit bericht van enkele dagen geleden:

Meer dan 200 honden bedoeld voor consumptie aangetroffen in vrachtwagen in Indonesië

De Indonesische politie heeft een vrachtwagen tegengehouden met aan boord meer dan tweehonderd honden die onderweg waren naar het slachthuis. Dat melden de autoriteiten.

 


.

.

Woensdag 10  januari 2024

.

 

De 15-jarige hond werd gevonden tijdens een controle van de politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenveld (LID). Hierbij troffen ze de woning aan met drie honden, een slang en twee vogels. Een van deze honden lag dus alleen in een donkere kamer.

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 11 januari 2024

.

.

Een nieuw leven voor gepensioneerde politiehonden en -paarden in Spanje

Politiehonden en -paarden werken jarenlang hard om de inwoners en bezoekers van Spanje te beschermen. Maar wat gebeurt er met hen als ze met pensioen gaan? Dankzij Spaanse organisaties als Héroes de 4 Patas en Adopta K9 vinden veel gepensioneerde politiehonden en -paarden een liefdevol nieuw thuis, maar het is de hond die een nieuwe familie uitzoekt en niet andersom.

Politiehonden hebben vaak een indrukwekkende carrière achter de rug. Ze zijn getraind om drugs en explosieven op te sporen en criminelen te arresteren. Na jaren van trouwe dienst verdienen ze een rustige oude dag.

Adoptieorganisaties als Héroes de 4 Patas en Adopta K9 helpen gepensioneerde politiehonden met het vinden van een nieuw thuis. Anders dan bij reguliere asielen is het de hond die kiest wie zijn nieuwe baasje wordt, niet andersom. “We willen voorkomen dat er honden worden teruggebracht of dat adopties mislukken. Daarom laten we de hond zelf kiezen, dat werkt het beste”, legt een woordvoerder van Adopta K9 uit.

Het adoptieproces is zorgvuldig en intensief. Potentiële baasjes moeten eerst een uitgebreide vragenlijst invullen. Als ze door de selectie komen volgt een telefonisch gesprek en een huisbezoek. Dit betekent nog niet dat de adoptie rond is. De organisatie bewaart de gegevens en neemt contact op zodra er een hond is die bij het baasje past.

Vooral voor eerste honden kan dit traject lang duren. “We praten op vrijdag en maandag was de hond al thuis”, vertelt een vrouw die via Héroes de 4 Patas twee politiehonden adopteerde. Maar dat is niet gebruikelijk. De organisaties volgen de geadopteerde honden hun hele leven om er zeker van te zijn dat ze goed verzorgd worden.

Een hond is geen speelgoed

Rond de feestdagen duiken vaak verhalen op over honden die als verrassingsgeschenk onder de kerstboom liggen. Hondenorganisaties waarschuwen hier steevast voor. Een huisdier aanschaffen is een grote verantwoordelijkheid, geen impulsaankoop.

Dit geldt des te meer voor gepensioneerde politiehonden. Ze zijn vaak al op leeftijd en sommige hebben medische klachten. “Alle honden verdienen een goed thuis, maar deze hebben jarenlang voor ons gewerkt. We hebben de plicht om ze een waardig pensioen te geven”, benadrukt een woordvoerder van Héroes de 4 Patas.

Een oude politiehond adopteren vraagt extra inzet. Ze zijn gewend aan een strikte routine en kunnen moeite hebben met wennen aan een rustiger leven. Ook hebben ze meer zorg nodig. “Als je niet bereid bent te accepteren dat de hond ziek wordt, neem hem dan niet op”, aldus de woordvoerder. Het is een grote verantwoordelijkheid, maar met liefde en toewijding vinden veel brave honden een fijn tweede thuis.

Een nieuw leven voor politiepaarden

Paarden die jarenlang voor de politie hebben gewerkt, verdienen ook een waardig pensioen. Politiepaarden werken doorgaans tot hun 18e tot 20e levensjaar. Daarna gaan ze met pensioen, maar zijn vaak nog fit genoeg voor lichtere taken. Steeds vaker worden ze daarom herplaatst binnen het politiekorps. Ze helpen bijvoorbeeld met de training van jonge paarden of doen dienst als lespaard voor agenten. Zo blijven ze actief en maken ze nog jaren nuttig gebruik van hun ervaring. Ook geeft dit mentaal rust, omdat ze in een vertrouwde omgeving blijven.

Paarden die echt met pensioen gaan worden waar mogelijk geadopteerd door politieagenten of andere betrouwbare mensen die ze kennen. Zo’n vertrouwde nieuwe eigenaar is ideaal. Het paard went sneller en kan geleidelijk afbouwen in plaats van abrupt te stoppen met werken. De politie houdt contact met de nieuwe eigenaars om te controleren of alles goed gaat.

In uitzonderlijke gevallen, als een paard om medische of gedragsmatige redenen niet herplaatst of geadopteerd kan worden, gaat het naar een speciaal asiel. Hier wonen uitsluitend gepensioneerde politie- en legerpaarden, dus de sfeer is vertrouwd. Ze leven er in kuddes en hoeven niets meer te presteren, alleen van hun pensioen te genieten. Zo’n rustig leven in een bekend gezelschap is ideaal voor deze hardwerkende dieren.

.

.


.

.

Vrijdag 12 januari 2024

.

Hondenrassen die mogelijk niet goed bij uw kinderen passen.

Hondenrassen die niet altijd even makkelijk zijn en soms moeilijk of niet met kinderen om kunnen gaan. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen maar wellicht is dit overzichtje handig als je op zoek bent naar een hond maar niet weet wat voor ras bij jou zou passen.

Adoptiehondjes zijn doorgaans van een gemixt ras en nooit raszuiver. Daardoor zijn ze vaak gezonder, sterker en kunnen de beste eigenschappen van meerdere rassen samen komen in de door u gekozen hond.

 

de-10-hondenrassen-die-je-beter-kunt-vermijden-met-kinderen-in-huis

De Pekingees is een zeer bezitterige hond en kan agressief reageren als hij zich bedreigd voelt door kinderen.

de-10-hondenrassen-die-je-beter-kunt-vermijden-met-kinderen-in-huis

De Rottweiler is een grote hond met een sterk beschermend instinct, hij is misschien niet geschikt om met heel jonge kinderen samen te leven.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

de-10-hondenrassen-die-je-beter-kunt-vermijden-met-kinderen-in-huis

De Boxer is een speelse en levendige hond, maar kan te energiek en ruw zijn voor jongere kinderen.

de-10-hondenrassen-die-je-beter-kunt-vermijden-met-kinderen-in-huis

De Siberische Husky kan een dominant temperament hebben en de neiging om weg te rennen, en kan moeilijk zijn in de omgang met kinderen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

de-10-hondenrassen-die-je-beter-kunt-vermijden-met-kinderen-in-huis

De Doberman is een beschermende waakhond, maar kan agressief zijn als hij niet goed getraind is in de omgang met kinderen.

de-10-hondenrassen-die-je-beter-kunt-vermijden-met-kinderen-in-huis

De Chow Chow is een zeer onafhankelijk en territoriaal hondenras dat mogelijk niet geschikt is om met kinderen samen te leven.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

de-10-hondenrassen-die-je-beter-kunt-vermijden-met-kinderen-in-huis

De Dalmatische Hond kan een energieke hond zijn, maar kan snel geïrriteerd raken en negatief reageren op kinderen.

de-10-hondenrassen-die-je-beter-kunt-vermijden-met-kinderen-in-huis

De Dogo is een molossoid met een sterk territorium- en verdedigingsgevoel die oververtrouwdheid van kinderen mogelijk niet goed verdraagt.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

de-10-hondenrassen-die-je-beter-kunt-vermijden-met-kinderen-in-huis

De Franse Bulldog is een zeer aanhankelijk ras, maar kan jaloers zijn en kinderen niet goed verdragen.

de-10-hondenrassen-die-je-beter-kunt-vermijden-met-kinderen-in-huis

De Basenji is een onafhankelijke en koppige hond en kan moeite hebben om veilig met kinderen om te gaan.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.


.

.

Zaterdag 13 januari 2024

.


.

Botas weer niet lekker….

.

Vandaag kregen we weer de schrik van ons leven. De afgelopen dagen was hij nog de kerel zoals we hem kennen en hebben we niets aan hem gemerkt. Hij at en dronk goed en tippelde heerlijk met ons mee het bos in. Nu was het weer mis. Nadat onze 13 jarige Botas gisteravond al niet al te ver meer wilde wandelen, gaf hij vanmorgen te kennen niet ver buiten het hek van de tuin te willen gaan en geen ontbijt te willen. Dit deed ons natuurlijk onmiddellijk denken aan de ellende die we hadden meegemaakt op 3 november waarvan we in het weekjournaal van 5 november uitgebreid hebben bericht.

Rond de middag wilde hij niet mee gaan om een rondje te lopen. Hij had tot dat moment niets gegeten of gedronken. Ik heb hem opgepakt en even buiten de tuin gezet zodat hij een plasje kon doen. Een klein plasje bleek voldoende en toen heb ik hem weer terug in zijn mandje gelegd. Tegen 17.00 uur heb ik hem weer opgepakt en opnieuw naar buiten gedagen.

Nu droeg hij zijn staartje weer omhoog en dat leek ons een goed teken maar omdat hij nog steeds niets had gedronken of gegeten was dat natuurlijk nog lang niet OK.  Te meer omdat we zo ook zijn pillen tegen de artrose niet konden geven. Van buiten droeg ik hem weer naar zijn mandje. Het is nu 18.00 uur en hij ligt nog precies zoals ik heb neergelegd. We maken ons zorgen en kunnen niet anders dan morgen doorkomen want maandagmorgen gaan we weer met hem naar de dierenarts. Misschien kan een nieuwe prik Prednison weer wonderen doen ?!? We we weten het niet en houden onze vingers gekruist voor onze kleine dappere man….

.

Ook Flor is een behoorlijk zorgenkindje van ons geworden en wordt op 18 januari 12 jaar. Over Flor hebben we het een andere keer want haar kwaaltjes lijken vooralsnog niet levensbedreigend.

.

.

.

.


.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 14 januari 2024 

.

 

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijkenGraag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

Weer een leuk filmpjes ter ontspanning

Daar pas ik ook in ….

.

.

.


.

.

Berichten van baasjes….

.

Linda, baasje van Sjors, Millie en Mike, stuurde ons deze beelden van het heerlijke buitenspelen in de natuur.

Heerlijk aan de waterkant van het Almeerder strand. Ook Benny (Wit hondje met blauw jasje) mocht mee.

En toen had het ineens gevroren. Daar moesten Mike, Millie en Sjors even over nadenken… nee we gaan niet op het ijs .

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton

 

Baasje blijft verantwoordelijk voor bijtincident

.

Hoe leuk is het niet als je twee honden met elkaar ziet spelen, stoeien en uitdagen. Het plezier straalt er vanaf en het is zonder twijfel de beste lichamelijke oefening en of conditietraining die je hond kan ondergaan. Daar kunnen uren wandelen niet tegen op.

Dat dit voor veel onbezorgd plezier kan zorgen is absoluut waar. Maar dat kan alleen als er gelijkheid is in de ogen van betreffende honden. Dat hoeft niet altijd gelijkheid in grootte te zijn.  Snelle wendbaarheid van een kleinere hond tegenover de kracht van een grotere hond is bijvoorbeeld een enorm verschil en dat kan toch goed gaan als de grotere hond maar goed weet wanneer  de andere hond zich overgeeft. Dat betekent dat beide honden de signalen in hondentaal moten kennen. Dit moeten ze geleerd hebben tijdens de socialisatieperiode in hun puppy tijd.

Daarnaast moet je je bij een verschil in grootte als baasje altijd attent blijven want een grote hond kan zijn eigen kracht wel eens onderschatten. dan is er kwade intentie maar heeft de hond gewoon niet door dat hij te groot of te lomp ni zijn doen is waardoor hij ongewild het kleintje pijn zou kunnen doen. Bij echte sociale gezinshonden  is er meestal wel tijd genoeg om even in te grijpen als er door een grote hond iets te ruw gespeeld wordt met een klein hondje.

 

Tja, en dan komen we weer op de zogenaamde ‘gevaarlijke honden’ die per definitie niet agressief hoeven te zijn. Mocht een dergelijke hond met enorme bijtkracht en het instinct om altijd vast te houden, een ander hond pakken dan zijn de rapen gaar. Als baasje kun je de hond op zo’n moment vrijwel nooit op tijd bewegen om de andere hond los te laten. De gevolgen zijn desastreus in 95% van de gevallen. Al gebeurt zoiets tijdens een speels moment dan nog ben je als baasje verantwoordelijk voor de schade die jouw hond de andere hond toebrengt. Let op niet alleen ben je verantwoordelijk voor de directe schade maar ook de nevenschade die het baasje mocht hebben die gerelateerd kan worden aan het voorval. Laat staan dat je hond zonder aanleiding ineens een ander hondje aanvalt… We hebben dit zelf meerdere malen meegemaakt en steeds konden we gelukkig op tijd ingrijpen zonder dat één van onze hondjes werkelijk letsel had opgelopen omdat de betreffende aanvaller zich liet wegtrekken of wegjagen van onze hondjes.

Ik schrijf deze column naar aanleiding van het onderstaande berichtje dat ik deze week las:

Bulldog verscheurt poedel in Brabant, baasje ontkent maar is zwáár de pineut

Baasjes van bijtgevaarlijke honden lopen tegenwoordig grote financiële risico’s. Een man moet van de rechter ruim 10.000 euro betalen, omdat zijn bulldog zonder enige aanleiding een poedel op straat had gebeten. Talloze peperdure scans en operaties mochten niet baten. De rechter vindt nu dat de eigenaar van de bulldog voor alle gemaakte kosten moet opdraaien.

Het drama gebeurde op zondag 19 februari 2023, in het winkelcentrum Designer Outlet in het Brabantse Roosendaal. Een vrouw was daar met haar gezin aan het shoppen, samen met hun aangelijnde dwergpoedel. Op enig moment kwamen ze een man tegen die daar rondliep met zijn hond: een flink dier, gespierd en met een grote brede kop, erg lijkend op een Amerikaanse bulldog.

De bulldog verloor uit het niets zijn geduld en stormde op de poedel af. Zijn baasje kwam hierdoor ten val en werd door het dier meegesleurd. Hij probeerde nog te voorkomen dat de hond de poedel zou bijten, maar slaagde daar niet in. De poedel raakte zwaargewond en moest met spoed naar de dierenkliniek. Ook de dochter van het gezin verloor in al het tumult een armband en hield een bloedende hand over. Zij moest daarvoor naar de huisartsenpost, waar ze een tetanusprik en antibiotica kreeg.

Niet meer op achterpoten staan

In de kliniek zag het er niet goed uit. De poedel kon niet meer op de achterpoten staan en kreeg daarom pijnstillende medicatie. Ook werden er röntgenfoto’s gemaakt. Tegenwoordig kost dat al snel enkele honderden euro’s. Nadien ging het niet veel beter met de hond, en dus ging het gezin naar een andere kliniek om extra tests te doen. Hier werden opnieuw röntgenfoto’s gemaakt. Daaruit bleek dat het dier het mogelijk niet zou overleven.

Het gezin wilde alles op alles zetten om het dier te redden, en dus ging ze naar een faculteit diergeneeskunde van de universiteit Gent. Daar werden kneuzingen ter hoogte van de borstkas, een gebroken rib, een klaplong en na kaalscheren schuurplekken van tandafdrukken geconstateerd. De poedel werd opgenomen op de intensive care voor een cruciale operatie.

Tijdens die operatie vonden de artsen ook nog grote bloeduitstortingen op de lever. Om dit te stoppen werd een thoraxdrain geplaatst, een slangetje dat lucht of vocht uit borstholte haalt. Het zorgde niet voor verbetering. Weer een dag later kreeg het dier een hartstilstand die hem fataal zou worden. Artsen gingen nog over op reanimeren, maar konden niets meer betekenen.

Enorm kostenplaatje

Het gezin, kapot van verdriet, bleef achter met een gepeperde rekening van 10.000 euro. De moeder vond dat dit niet haar schuld was, maar dat van de eigenaar van de bulldog. Ze sleepte hem voor de rechter, maar het baasje kwam bij de eerste zitting niet opdagen. Bij de tweede zitting kwam hij wel opdagen, en ontkende dat zijn hond de ander had gebeten. Dat is tegen beter weten in, aldus de rechter. Er zijn beelden van het voorval en de medische dossiers van de behandelaars laten duidelijke bijtwonden zien, zo valt te lezen in het vonnis.

De gemaakte kosten betreffen onder meer de diergeneeskundige behandelingen, de crematie, de urn, de nieuwe hond, de medische behandeling van haar dochter en de verloren armband, de reiskosten, en het verlies aan inkomen. ‘De verschillende posten zijn niet weersproken en ook het totaalbedrag niet. Daarom wordt het bedrag van ruim 10.000 euro toegewezen, zo oordeelt de rechter. Verder moet de eigenaar de proceskosten van ruim 1100 euro betalen.

 

 

.

.

 

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

hond uitlaten en kijken op je mobieltje

.

.

.

.

KLIK op de foto om te zien wat er gebeurd met de mevrouw in haar smetteloze witte outfit ….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Ingrid: Dank voor je berichtje)

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Rakker op vrijdag 19 januari 2024

Mellow van 28 januari en 17 februari 2023

 

.

.

.

.

.

.

.

 

Arie van 10 tot 25 mei 2024

Ian en Babs van 26 mei tot en met 16 juni 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com