Dierenmissies Weekjournaal van 3 november 2019

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week begon met het beschermen van  zwarte katten door de asielen in Spanje  rond Halloween, de adoptie van Hermes gaat de goede kant op, hopen we dat ook Annie naar een baasje kan, staat ook Mulan in de belangstelling. Kregen we een triest bericht over Harrie en vanzelfsprekend hebben we weer een boel berichtjes van baasjes uit het land. In de column hebben we het over een compliment voor de Nederlandse zeevisserij en in de (on)zin van de week is je verbeelding erger dan de werkelijkheid. Er is nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar…

– Zwarte katten zijn rond Halloween niet te adopteren uit een asiel.
– De adoptie van Hermes lijkt serieus

– Annie in de belangstelling
– Leuk filmpje: “Halloween”.
– Mulan in de belangstelling
– Stevie’s World
– Veilige hondentuigjes
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Hoera! Hermes mag definitief naar Nederland…
– Deze week hebben we Bruno in het spotlicht staan.
– In Memoriam Harrie
– Berichten van Zeno, Nando, Lara, Kino, Trixie, Senna en Bentley
– De vierkante column van Ton met : ” Hulde aan de Nederlandse zeevisserij ”
– De (on)zin van de week gaat over: ” Verbeelding doet een hoop …. Wat is hier gebeurd??? ”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

.
Maandag 28 oktober 2019 

.
Zwarte katten rond Halloween niet te adopteren uit een asiel.
.
Het hele jaar door is het al moeilijk in Spanje om zwarte honden of zwarte katten aan een baasje te helpen. Bijgeloof speelt hierin een cruciale rol.  Je kunt erom lachen maar het is niet voor niets dat we daarom altijd erg blij zijn als we een zwarte hond aan een baasje kunnen helpen.  Een ander vervelend issue voor met name zwarte katten is het gebrek aan respect voor een dierenleven. Omdat nog steeds stierengevechten plaatsvinden als volksvermaak kun je ook begrijpen dat het niet zo gek is om je bezorgd te maken over het welzijn van dieren als een culturele aangelegenheid hiertoe een reden geeft.

De katten opvangcentra en asiels hebben regelmatig rond Halloween en Allerheiligen op 31 oktober en 1 november te maken met verzoeken om zwarte katten maar zij hebben daar geen vertrouwen in. Vanwege de angst om rituelen rond deze data zullen deze dagen geen zwarte katten in adoptie worden geven.

.

.

Dinsdag 29 oktober 2019

.

De adoptie van Hermes lijkt serieus.
.
Gisteren hebben we contact gehad met de mevrouw die belangstelling had getoond voor Hermes. Na dit prettig gesprek hebben we het gevoel dat het een prima huis voor Hermes zou kunnen zijn. Wel moesten we nog even kijken of hij met katten kan. Vandaag heeft Hermes de kattentest gekregen en is hij daar glansrijk voor geslaagd. Dat hij een super lieverd is wisten we al. Hij is een zogenaamde 10+ hond en dat is niet voor niets….

.

.

.

.

.

.

.


.

Annie in de belangstelling.
.
Leuk dat deze kleine meid in de belangstelling staat. De adoptie moet even via een omweg gebeuren want Annie woont niet in het reguliere asiel. Zij woont bij de mevrouw die haar heeft gered uit handen van de zigeuners. Hierdoor kunnen er ook geen traces afgegeven worden voor haar reis naar Nederland. Dit heeft weer het gevolg dat Dierenmissies niet de bemiddelaar kan zijn omdat wij zonder traces geen hondjes kunnen laten reizen naar Nederland. . Natuurlijk doen we er alles aan om met Miranda te kijken hoe we dit kunnen oplossen want Annie lijkt een lief baasje in Amsterdam gevonden te hebben….

.

.

.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.

.

.

 


.

Woensdag 30 oktober 2019

.

.

Mulan in de belangstelling.
.
Ze staat pas op de site en is afgelopen weekend nog mee geweest naar de feria (braderie) en dan nu “HOERA” is er een familie in Nederland die alles wil weten over Mulan. We hebben natuurlijk gelijk alle gevraagde info opgestuurd. We wachten met spanning op hun reactie… Als je nu haar filmpje ziet dan kunt u toch begrijpen waarom we zo graag willen dat ook haar adoptie lukt….

.

.

.

.


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 31 oktober 2019
.
Hermes mag definitief naar Nederland…
.

Hoera !!!!! Hermes heeft zijn mandje gevonden. Alle formaliteiten worden nu afgerond en met spoed wordt er gezocht naar een geschikte vlucht. 

.

.

.

.

 


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning: “Halloween”

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Langs de deur gaan om wat lekkers te scoren……

 

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 1 november 2019
.

Deze week hebben we Bruno in het spotlicht staan.
.
Een herder, die in vakantietijd zwervend is aangetroffen op straat, geen chip had en ongelooflijk lief is ….

Klik op de foto en bezoek zijn adoptiepagina voor meer info en er zijn daar veel filmpjes te zien waardoor u hem goed leert kennen….
.
WAARSCHUWING:   PAS OP ….  U kunt zo verliefd op hem worden…. !!!!!!!   

 

.

.

.

.

.

.

.


..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.

.

.

.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 2 november 2019

.

Wat leuk is het als je iemand een dier ziet helpen …. 

.

KLIK op de foto.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

In memoriam Harrie

.

Het was een vervolg op een serie van nare berichten over de gezondheid van Harrie die de kankercellen al in zijn bloed had. De dierenarts waarschuwde al dat het niet lang meer zou duren. Natuurlijk werd er alles aan gedaan om Harrie nog zo een comfortabel mogelijke tijd te geven. Helaas heeft hij de strijd op moeten geven.

Nu kregen we van Linda het volgende trieste bericht over Harrie.

Hoi Ton en Annerie,

Ik wil jullie even laten weten dat we Harrie gisteren in hebben moeten laten slapen. Hij werd ineens slecht en Ben had toevallig al een afspraak voor controle van zijn wond. Hij was ook al de hele dag onrustig en een plek aan het zoeken.
Maar gelukkig heeft Harrie het nog even fijn gehad in zijn vertrouwde omgeving en is hij extra verwend. Hij had geen kracht meer, al zijn rode bloedcellen waren waarschijnlijk vernietigd door de slechte cellen, het zat natuurlijk al door zijn hele lijf.
Hij is heel snel en vredig ingeslapen, we zullen die grote knuffelbeer allemaal enorm missen.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 3 november 2019

.

Zoals gewoon is ook vandaag in alle vroegte dit weekjournaal gepubliceerd.
We hopen dat u er weer veel leesplezier aan beleeft…   

.


.

Berichten van …..

.

Petra, Jeroen en Dani, baasjes van Zeno en Buzzy, laten weten dat Zeno nu 2 jaar in Nederland is.

.

Zeno

Zeno

Hoi Ton,
Zeno & Bizzy gaan nog steeds heel goed samen. Ze hebben ook een gezamenlijke hobby: behendigheid! Zie de foto’s. Eén avond in de week hebben ze samen les in een overdekte locatie in Pijnacker. Geweldig vinden ze dat.

.

.

Bizzy

Bizzy

Met andere honden kan hij het nog steeds niet goed vinden als we buiten aan de lijn lopen. Afgelopen week echter zijn ze samen bij pension Roma geweest tijdens onze vakantie. Hier verblijven ze met een stuk of 7 honden in een soort huiskamer en lopen ze los in een grote tuin. Dit ging perfect! Het zal dus best goed komen allemaal. Veel succes nog met de Stichting!
Dani, Petra & Jeroen..

.

 

Hartelijk dank voor jullie steun en betrokkenheid !!!!

.


.

Stefanie, baasje van Nando, laat weten dat hij nu 1 jaar in Nederland is.. 

.

Nando houdt toch z’n baasjes goed in de gaten

Na z’n wandeling ploft hij het liefst lekker z’n mand in

Hoi Ton,

Met Nando gaat alles goed. Sinds deze maand, 17 oktober, is Nando alweer een jaar bij ons! Nando is erg sociaal en een stuk zelfverzekerder geworden.

.

.In het bos is hij vooral bezig met allerlei geurtjes en speuren, maar op de opvang speelt hij heel lief met andere honden. Zolang de honden maar rustig zijn!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Karin en Paul, baasjes van Lara, laten weten dat Lara nu twee jaar in Nederland is. 

.

Ola! 30/10/2019 Lara alweer 2 jaar in bij ons gezin, een lieverd en dol op lange…wandelingen.

Ja, Stella woont dichtbij, maar bijna met iedere hond wil Lara graag spelen. Alleen niet de dominante types…., geef haar ongelijk….

Knuffel van Lara , groetjes van Paul, Chiara & Karin.

.

.

.

.

Lara met vriendinnetje Stella. Stella komt ook uit het buitenland. Stella woont dichtbij, maar bijna met iedere hond wil Lara graag spelen. Alleen niet de dominante types…., geef haar ongelijk…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Sjors en Eline, baasjes van Kino, lieten ons het volgende weten…

.

Hallo Ton,

Ik wil je even complimenten geven voor je mooie stukje over de boeren in het weekjournaal! Mooi geschreven en waar.

Verder wilde ik je melden dat het heel goed gaat met Kino. In de zomer, zo’n 9 maanden na zijn hernia operatie ging het al stukken beter. Een paar weken geleden moesten nog wat kiezen getrokken worden, maar daarna is hij zo opgebloeid! Je wil niet weten hoe hard hij opeens kan lopen. Ik heb soms moeite om hem bij te houden. Dat is jaren niet zo geweest. Hij lijkt wel een jonge hond. Het duurt dus even na zo’n zware operatie, maar het is meer dan goed gekomen!

groetjes,
Eline (en Sjors)

.

.

.

.

.

.


.

Marleen en Jean, de baasjes van Trixie stuurden ons deze leuke foto..

Poes, Trixie en Kep op achtergrond, wachten op eten…

.

Duidelijk dat Trixie ook de poezen een rustig leven gunt …. Marleen laat weten:

“En zoals je ziet is een kat geen prooi om te vangen. …
Ze probeert ermee te spelen, maar de katten snappen het niet helemaal…haha
Ze krijgt al wel kopjes van de zwarte kat…”.

.

.

.


.

Jos en Len, baasje van Senna, Ace en Aika, stuurden ons deze beelden…

.

Alle drie krijgen ze een oor om op te kauwen. Hmmmm dat is lekker… en dan gauw naar ieders eigen plekje om te genieten van het oor….

.

.

.

Senna moet daarna echt even een tukkie doen hoor ….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Toon, baasje van Bentley, stuurde ons deze bijzondere foto

.

.

Welke surrealistische schilder zou hier aan het werk zijn geweest?

.

Salvador Dali ????? .

.

Bentley staat er in ieder geval prachtig op .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
Het volgende weekjournaal komt uit op 10 november 2019.

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

COLUMN NIEUWS

.

” HULDE AAN DE NEDERLANDSE ZEEVISSERIJ “

De 4-kanten column van Ton

.

Ik weet dat ik veel mensen op de tenen trap als ik zeg dat ik het sportvissen niet leuk vind en eigenlijk dierenmishandeling vindt. Een haakje in de lip en daaraan naar boven getrokken worden kan in mijn beleving geen leuke pijnloze ervaring zijn. Daar zijn inmiddels ook de deskundigen het over eens.
.
Waarom ik dit nu voor het voetlicht breng is om twee redenen.
.
1. Nog steeds moeten we vechten om het onverdoofd slachten van dieren verboden te krijgen. Animals Today heeft al sinds 2017 een petitie in de lucht die u echt zou moeten tekenen om dat overdoofd slachten te laten ophouden. KLIK op deze link om hun bericht te lezen. U bent dan gelijk op de hoogte van de nut en noodzaak van een nieuw wetsontwerp om dat voor elkaar te krijgen. U kunt op die link ook de petitie tekenen.
.
Kijk en nu komt de relatie met de visserij op tafel…..
.
2. De beroepsvisserij heeft vrijdag een absoluut nieuwe stap gezet. De eerste spiksplinternieuwe Urkerkotter UK 205 “Spes Nova” met een visverdovingsysteem is te water gelaten. Het schoonmaken van de vis (het slachten van de vis) aan boord gebeurde tot op heden onverdoofd.  Dat is natuurlijk gek als je je inzet voor het verdoofd slachten van zoogdieren maar dat we bij vissen ons er niet druk om maken. Nu dat is dus veranderd. De vis wordt voor de verwerking aan boord eerst door een stroomstootje verdoofd. Hoera weer een stukje minder lijden van dieren. Nee, u hoeft mij niet proberen over te halen om vegetariër te worden want dat lukt toch niet. Ik lust graag mijn stukje vlees en ben ook gek op vis. Maar als dan dat visje geen pijn hoeft te lijden dan is dat een prima ontwikkeling. De verwachting en hoop is dat steeds meer kotters hiermee uitgerust zullen worden.

Volgens Femmie Smit (programmamanager) komen we van ver, en is er nog een lange weg te gaan als het gaat om vissenwelzijn. “Gelukkig is er steeds meer besef dat vissen wezens zijn met gevoel, die net als andere dieren die we bijvoorbeeld voor consumptie houden, met respect moeten worden behandeld. Ruim een kwart eeuw geleden begon de Dierenbescherming al met het pleiten voor verdoving voor de slacht. Er was aandacht voor de dodingsmethoden van paling en meerval. Voor aal geldt dat de dieren nu verplicht verdoofd moeten worden voor verwerking en meerval wordt in de aquacultuur praktisch altijd bedwelmd. Dat is een vooruitgang te noemen en vandaag dus die belangrijke stap in de visserij op zee”. “Hopelijk is deze vissersboot voor velen een lichtend voorbeeld”, stelt Femmie. De vis is vooralsnog alleen als scholfilet onder de merknaam “Gijs” bij supermarkt Plus verkrijgbaar. Een deel van de vangst gaat naar Duitsland en Zwitserland. 
.
Ik vindt dit een schitterende vooruitgang. Net zo prachtig als destijds de stroomvisserij waarbij het zeemileu gediend was.  Jammer dat de Fransen  in de EU de stroomvisserij voor de platvissen de nek om hebben gedraaid. Waarom? dat was een pure geldkwestie. Hun vloot viste alleen op de traditionele manier met sleepnetten over de bodem terwijl de Nederlandse vloot vrijwel geheel was uitgerust met de allernieuwste ‘stroomnetten’  waarmee de ongewenste bijvangst optimaal werd verminderd en de zeebodem niet beschadigd werd … maar goed daarbij vissen wij dus achter het spreekwoordelijke net en hebben de beroepsvissers een financiële strop die door de Nederlandse overheid deels gecompenseerd moet worden om niet onze werknemers van de Nederlandse vissersvloot definitief de WW in te sturen.
.
Des te meer bewondering dat deze beroepsgroep in Nederland opnieuw vooraan staat en een serieuze poging doet om onnodig leed van vissen te voorkomen. HULDE… !!!

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 3,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

” Verbeelding doet een hoop …. Wat is hier gebeurd??? “

.

.

Het is niet altijd wat het lijkt hoor….

.

Misschien moet dit een ongewenste bezoeker afschrikken ..

Ach, het past wel bij Halloween…..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Luna en Ocean van 15 juli tot 12 augustus 202

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com