Dierenmissies Weekjournaal van 10 november 2019

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week begon met fantastisch nieuws voor Bruno. Des te belangrijker is het nu dat we een vlucht vinden voor Bruno en Hermes want beide kanjers zullen in november klaar zijn voor de reis van hun leven. Er is een onverwachts grote toeloop van asielbewoners en onze Flor had even “een vuiltje in haar oog”. In de column hebben we het over het welzijn van dieren stellen we de paardenmarkt in Hedel ter discussie en in de (on)zin van de week zien we dat boxers een andere sport hebben gekozen is

Er is nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar…

– Bruno in de belangstelling
– GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS 

– Twee kleine filmpjes door onverwachte drukte op asiel
– Leuk filmpje: “Ambulancehond”.
– Nieuwe koppies
– Stevie’s World
– Veilige hondentuigjes
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Eindelijk wordt er iets gedaan aan het leed bij dierentransport
– Flor naar de Dierenarts
– Hondjes die het asiel mogen verlaten
Berichten van Toppie, en Beer (Baxter) en Maxi
– De vierkante column van Ton met : ”Wanneer zorgt u voor voldoende welzijn van uw huisdier ???”
– De (on)zin van de week gaat over: “Afgekeken van het free-style worstelen”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

We zoeken met spoed voor Hermes en Bruno een vlucht in november of december…

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

.
Maandag 4 november 2019 

.

Bruno in de belangstelling

.

Hoera Bruno heeft al een geweldige fan gevonden. Als het een beetje mee zit mag hij in Emmeloord gaan wonen maar we moeten natuurlijk de adoptie nog wel formeel maken.

.

.

.

.

.


.

.

 

Dinsdag 5 november 2019

.

Hoera, Bruno mag naar Nederland.
.
Alles lijkt op zijn plaats te vallen dus gaan we er voorzichtig van uit dat de adoptie van Bruno een feit wordt. Jippie…

.

.


.

Twee kleine filmpjes door onverwachte drukte op asiel.
.

Je kunt nooit voorspellen wanneer er ineens meer hondjes het asiel binnen komen dan anders. Je hebt wel bepaalde perioden waarin altijd wel wat meer in- en uitplaatsingen zijn maar soms is dat toch vrij onverwachts. Zo was het ook gisteren en vandaag druk. Twaalf intakes vergen een boel werk zoals observatie, dierenartsbezoek, zoeken naar een geschikt plekje in het asiel. Altijd is het spannend om een vreemde hond te plaatsen want je moet kunnen zien en goed kunnen aanvoelen of de hond voldoende sociaal is om bij andere honden geplaats te worden. Je begrijpt dat in een vol asiel, het aantal één persoons-kennels, zeer beperkt is.
Zo kwam het dat er slechts kleine videootjes werden gemaakt van Hermes en Bruno. Toch is het altijd leuk om die te laten zien want het geeft een inkijkje in het asielleven.

In het eerste videootje is Hermes te zien die de beentjes strekt in het speelveld.

 

In het tweede filmpje staat Bruno met een andere hond te wachten tot ze terug naar de kennel worden gebracht. Het is een onrustig moment van de dag en dat is goed te horen…

.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.

.

.

 


.

Woensdag 6 november 2019

.

Nieuwe koppies.
.
Deze hondjes zullen deze week een plekje krijgen op onze website…. Wilt u eerder meer info ontvangen over hen… Stuur ons dan direct een mailtje ….

 

Dit is Maui, Reu – 5 jaar – Bodeguero andaluz

.

hond

Dit is Nairobi, Teef – 1 jaar, 8 maanden – Mix Warren Hound – 48 cm

 

.

hond

Dit is Mocú, Reu – 2 jaar, 10 maanden – Ibizan Hound

 

.

.

.

.

.

.

.

hond

Dit is Linda, Teef – 2 jaar, 10 maanden – Mix German Shepherd – 60 cm

 

hond

Dit is Anuska, Teef – 2 jaar, 10 maanden – Mix German Shepherd – 58 cm

 

hond

Dit is Ailana, Teef – 3 jaar, 2 maanden – Mix – 45 cm

.

.

.

.

.

.

 

hond

Dit is Koa, Reu – 4 jaar, 2 maanden – mix Bodeguero Andaluz – 45 cm

hond

Dit is Bane, Reu – 4 jaar, 2 maanden – Mix Bodeguero andaluz – 45 cm

 

..

.

.

.


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 7 november 2019
.
Eindelijk wordt er iets gedaan aan het leed bij dierentransport
.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) treedt per 1 december strenger op tegen overtredingen van de regels rond dierenwelzijn tijdens transport en bij het doden van dieren. Vanaf dat moment worden eerder sancties opgelegd en minder waarschuwingen uitgedeeld, aldus de toezichthouder vrijdag.
In het nieuwe beleid is ook vastgelegd dat overtredingen drie jaar blijven staan. Als vervoerders of slachthuizen binnen die periode opnieuw in de fout gaan, wordt dat door de NVWA gezien als herhaalde overtredingen en dus zwaarder bestraft.
De NVWA benadrukt dat er niks verandert aan de wettelijke regels rond dierenwelzijn tijdens transport en bij het doden van dieren. Het nieuwe beleid richt zich op de manier waarop wordt omgegaan met overtredingen. Zo kunnen veelplegers via een maatwerkaanpak onder verscherpt toezicht worden geplaatst.

De zwaarte van de sancties die de inspecteurs kunnen opleggen, is afhankelijk van de mate van aantasting van het dierenwelzijn, aldus de NVWA. Naast boetes kan de toezichthouder ook andere sancties opleggen, bijvoorbeeld een dwangsom, een verbod tot het verrichten van bepaalde activiteiten of ingrijpen in het dodingsproces.
Het beleid is aangescherpt na groot ongenoegen in de Tweede Kamer over de huidige stand van zaken. Zo bleek halverwege september nog dat het toezicht op slachthuizen in het noorden van Nederland tekortschiet

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning: “Ambulancehond”

klik op dit plaatje voor het filmpje

 

Hier valt niets verder over te vertellen…. gewoon even kijken… .

 

 

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 8 november 2019
.

Flor naar de Dierenarts.
.
Vandaag zagen we plots een opgezwollen ader of kliertje in het rechter oog van Flor.  Dit was in enkele uren zo groot geworden dat het in de ooghoek naar buiten werd gedrukt. Dit kon niet goed zijn dus hebben wij onmiddellijk een afspraak gemaakt met de dierenarts. We konden om 18.00 uur al terecht. Wat was Flor toch een dappere meid. Rekening houdend met haar enorme angst voor vreemde mensen, was zij echt een topper die op de onderzoekstafel stijf tegen me aan leunde maar toch in haar oog liet kijken…. Het eerste wat de dierenarts zei was dat het leek op een  zogenaamd Cherry Eye.  Echter meestal komt dat voor op puppy leeftijd en bij totaal andere rassen. Daarom had zij toch sterk het vermoeden dat het een ontsteking moest zijn dat vermoedelijk veroorzaakt was door iets dat in haar oog heeft gestoken zoals een grassprietje of klein takje. We kregen CAF oogzalf en Oculsan oogdruppels mee en konden weer vertrekken. Zou het niet overgaan dan zou ze geopereerd moeten worden. Nou dat bleek gelukkig niet het geval.

Toen we thuis kwamen van de laatste ronde in het bos, wilden we de zalf opbrengen. Toen zagen we pus in haar ooghoek en was de zwelling verdwenen. We hebben er toch maar wat zalf op gedaan want dat kon nooit kwaad. Wat een opluchting. …..

.


..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.

.

.

.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 9 november 2019

..

Honden die ook het asiel mogen verlaten

.

Het is zo fijn om weer meer hondjes te kunnen laten zien die ook een baasje hebben gevonden en het asiel mogen verlaten. Jippie !!!!
.

hond

Kai

hond

Rocc

hond

Rose

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hond

Hobb

hond

Lanni

hond

Baset

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hond

Flopy

.
hond

Milka

hond

Lotta

.

.

.

.

.

.

.

.

.

hond

Nairobi

.

hond

Paris

.

.

..

.

.

.

.

.
.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 3 november 2019

.

Zoals gewoon is ook vandaag in alle vroegte dit weekjournaal gepubliceerd.
We hopen dat u er weer veel leesplezier aan beleeft…   

.


.

Berichten van …..

Dick en Tonnie, baasjes van Luna (Toppie), stuurden ons deze update…

Hallo Ton en Annerie,

Het gaat goed met ( Toppie ) nu LUNA haar definitieve naam.
De hele nacht is zij stil en slaapt in de mand of op de bank.
De verlatingsangst is bijna weg.
Met eten wacht ze in de mand tot wij het op hebben.
Met de angst voor mannen komt het ook wel goed.
Het lopen aan de riem gaat steeds beter.
Zij is altijd blij als ze ons ziet.

m.vr.gr.
Dick en Tonny.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Renske en Maxime, baasjes van Max en Beer (Baxter) stuurden ons deze update en foto’s.

.

Links is een zoekplaatje om de ondeugende Beer (Baxter) te ontdekken.
.
Rechts is Max.
Laatste nieuws over Max de tekkel: Na een jaar gezond verklaard geweest te zijn, gisteren toch maar een Leismania test laten doen…

Uitslag Max.Leismania is terug.
Ons schatje is erg vrolijk, Eet als een “bouwvakker”, weegt 16 kilo!en racet elke dag in het bos achter alles aan wat beweegt. Qua gezondheid merken we helemaal niets van de Leismania hond ….

.

.

.

.


.

.
Het volgende weekjournaal komt uit op 17 november 2019.

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

COLUMN NIEUWS

.

”Wanneer zorgt u voor voldoende welzijn van uw huisdier ???”

De 4-kanten column van Ton

.

“Ach, mijn huisdier komt echt niets te kort hoor…. “.
.
We geloven graag dat baasjes echt denken dat ze het beste met de huisdieren voor hebben.  Jammer dat het nogal eens voorkomt dat door onwetendheid het dier toch wegkwijnt van ellende. Hoe dat kan? Dit komt meestal omdat baasjes onvoldoende op de hoogte zijn van wat hun dier nodig heeft. Men heeft verzuimd om vooraf kennis te vergaren voor alles wat bij de verzorging van hun huisdier hoort.

Nu kun je hier alles bij voorstellen als het om een bijzonder dier gaat die je eigenlijk alleen in een dierentuin tegen zult komen. Echter als het om een kat, hond, kanarie, goudvis, hamster, konijn, paard etc…  gaat … dan denken veel baasjes onterecht dat ze het allemaal wel weten.

Om daar wat aan te doen zijn er in 1993 door de Britse Farm Animal Welfare Council de zogenaamde vijf vrijheden uitgewerkt . Als hier aan voldaan wordt, kun je stellen dat dieren een goed niveau van welzijn ervaren.

Om dit voor alle dieren van toepassing te laten zijn, wordt er van een baasjes verwacht dat ze een voorstelling hebben van hoe het leven van hun huisdier er ‘in de vrije natuur’ uit ziet.

De vijf vrijheden zijn:

  1. Dieren zijn vrij van honger en dorst. Ze hebben gemakkelijk toegang tot vers water en de juiste voeding.
  2. Dieren zijn vrij van ongemak.  Ze hebben een geschikte, voldoende grote leefomgeving met in ieder geval een plek om te schuilen en een comfortabele rustplaats.
  3. Dieren zijn vrij van pijn, verwonding en ziekte. Er is sprake van medische zorg door middel van preventie en een snelle diagnose en behandeling.
  4. Dieren zijn vrij van angst en chronische stress. Er wordt zorg gedragen voor voorwaarden en behandelingen die dit geestelijk lijden zoveel mogelijk voorkomen.
  5. Dieren zijn vrij om normaal, diersoortspecifiek  gedrag te vertonen. Ze hebben voldoende ruimte, goede voorzieningen en, indien dit past bij het natuurlijk samenlevingsverband van de betreffende diersoort, gezelschap van soortgenoten.

.
Bedenk dat je dus als baasje strafrechtelijk kunt worden vervolgd als je je niet aan die vrijheden houdt…
.

Maar … is dat ook werkelijk zo…? 

Hoe verhoudt zich de regelgeving in de praktijk bij bijvoorbeeld professionele paardenhandelaren ? Nou, niet zo goed kan ik u zeggen.  Neem nu de paardenmarkt in Hedel. Die staat al jaar na jaar in de negatieve belangstelling vanwege de afschuwelijke praktijken die daar plaatsvinden. De overheidsinstanties lijken echt met twee maten te meten of zijn gewoon blind voor wat daar gebeurd of zijn bang voor vervelende gevolgen. Welke gevolgen ….. daar heb ik het niet over want die mag u zelf verzinnen…

Lees met verbazing onderstaand artikel van Animals Today en gruwel met ons mee….
.

Aangifte tegen schrijnende misstanden paardenmarkt Hedel 2019
.
Vanwege massale wetsovertredingen op de ‘feestelijke’ 300ste editie van de paardenmarkt in Hedel, doen dierenwelzijnsinspecteurs van House of Animals Investigations, Eyes on Animals en 1037 Against Animal Cruelty aangifte om het dierenleed te stoppen. Hedel 2019 was geen feest, maar een drama voor dieren.

.
Met eigen dierenartsen hebben hun inspectieteams de nacht van paardenmarkt wederom zieke en gewonde paarden gezien en een totaal gebrek aan naleving van de Europese Transportwetgeving, bedoeld om paarden te beschermen. Gesterkt door het succes van de natuur-en milieubeweging die via de rechter de overheid dwingen de Europese regels na te leven, willen de dierenwelzijnsorganisaties dat Hedel en de circa 100 andere paardenmarkten die jaarlijks gehouden worden in NL illegaal worden verklaard.

.

Ook de Dierenbescherming gaat aangifte doen tegen de organisatie van de paardenmarkt in Hedel, die vandaag haar 300ste editie beleefde. Medewerkers hebben tijdens de markt ruim 2500 overtredingen op beeld vastgelegd. We zijn van mening dat de marktorganisatie in gebreken is gebleven, omdat het overgrote deel van de dieren geen beschikking had tot water en voer en verkeerd stond aangebonden.
.
Wetshandhaving belemmerd
Volgens de wet, en volgens de vergunning die de gemeente Maasdriel heeft afgegeven aan Hedel, zouden alle paarden bij aankomst gecontroleerd moeten worden of ze niet ziek, mager of gewond zijn. Maar in Hedel arriveren rond middernacht honderden vrachtwagens vol paarden die in het donker te midden van kermisherrie en het dorpsfeest worden uitgeladen. Er is geen paspoort- en chipcontrole van paarden, niemand registreert welk paard van wie is. Karen Soeters van House of Animals:
“Zo wordt op paardenmarkten al jarenlang bewust de wetshandhaving belemmerd. Als we verzoeken in te grijpen bij strafbare feiten, dan is opeens niemand de eigenaar.”
Haar teams constateren dat veel handelaren zeer ruw met hun paarden omgaan:
“Ook heb ik veel overbeladen trailers gezien en heel veel paarden die enorm bezweet zijn van de stress uit de transportwagens. En, zoals ieder jaar, staan er wel watertanks – maar niemand gééft daadwerkelijk water aan de paarden.”

.

De misstanden worden elk jaar aan de kaak gesteld door dierenvrienden en gerenommeerde organisaties doch steeds zonder politie of andere opsporingsdiensten in actie te krijgen.
.
Wilt u weten hoe het mogelijk is dat opsporingsinstanties het af laten weten wanneer er het echt op aankomt ????
.
Lees het hele artikel met bijlagen door HIER te klikken.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 3,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Afgekeken van het free-style worstelen”

.

 

Deze boxers begonnen ooit met judo …

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Luna en Ocean van 15 juli tot 12 augustus 2

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com