Dierenmissies Weekjournaal van 17 november 2019

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week begon met het prachtige nieuws dat Hermes en Bruno op 24 november naar Nederland kunnen komen, zien we een mooie reddingsactie, vinden er twee keer zoveel onderzoeken plaats naar dierenleed sinds 2017,  is er extreem winterweer in Spanje, stellen we Cocoo en Cherry aan u voor, blijken er nu ook Orka’s in de Middellandse Zee te zwemmen en zijn de uitslagen van de bloedtesten van Hermes en Bruno perfect. In de column hebben we nog even de maatregelen tegen de Stikstofcrisis besproken en in de (on)zin van de week zien we geen boekenwurm maar boekenhond. Er is nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar…

– De reis van Hermes en Bruno is geboekt
– Een prachtige reddingsactie.
– De uitslag van de bloedtest van Hermes is binnen
– Stevie’s World
– Veilige hondentuigjes
– Verdubbeling van onderzoeken naar dierenleed in Nederland
– Winterweer in Spanje
– Leuk filmpje: “afgericht met de stem …..”.
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Hier twee nieuwe koppies
– Orka’s voor de haven van Cartagena
– De uitslag van de bloedtest van Hermes is binnen
Berichten van Pum en Trixie
– De vierkante column van Ton met : ”Nieuwe tak in veeteeld”
– De (on)zin van de week gaat over: “Geen boekenworm maar boekenhond”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

.
Maandag 11 november 2019 

.

Bruno

De reis van Hermes en Bruno is geboekt.
.

Hermes

Vandaag kregen we te horen dat Ineke het baasje van Hermes voornemens was om zelf met vriendin Dirkje,  naar Barcelona te vliegen om Hermes en Bruno te halen. We waren al een paar weken op zoek naar een geschikte vlucht in november maar dit fantastische nieuws maakt het voor de twee kanjers Hermes en Bruno, extra speciaal. De grote dag is op zondag 24 november en dan zullen ze aankomen in Rotterdam om 17.30 uur. Uiteraard zullen wij daar aanwezig zijn om Ineke en Dirkje met de hondjes hartelijk welkom te heten. Voor de baasjes van Bruno kwam het nieuws dat ze zouden aankomen op 24 november wat onverwachts.  Toevallig zijn zij door familieomstandigheden niet in staat om bij de aankomst aanwezig te zijn. De beschikbare vluchten zijn nu eenmaal erg beperkt in november dus hebben naar een oplossing gezocht om deze vlucht niet verloren te laten gaan. We hebben besloten dat Bruno met mij mee naar huis gaat en een nachtje bij ons logeert. Ik zal hem de dag daarna naar de baasjes brengen. Overigens zal Bruno in zijn nieuwe leven Ringer gaan heten….

.

.


.

.

Dinsdag 12 november 2019

.

Een prachtige reddingsactie.
.
Afgelopen vrijdag kreeg de burgemeester van het dorp Villafranca del Bierzo (León) een melding dat er op een dak van een half ingestort huis in de Calle del Agua straat een hond vastzat. De burgemeester spoedde zich naar de woning en probeerde zelf de hond weg te halen maar dat mislukte, mede omdat het om een zeven meter hoog dak van een half ingestorte woning ging.
.
De burgemeester besloot daarna de brandweer te bellen die uit Ponferrada moest komen om te proberen de hond te redden. Vanwege de extreme weersomstandigheden kon de brandweer echter het afgelopen weekend nog niet bij de jonge Beagle komen. Op dinsdag kon men met de hulp van een lange ladder uiteindelijk de hond, die gedurende vier dagen de wind, kou en regen had getrotseerd, redden.
.
De burgemeester is nu op zoek naar de eigenaar van de jonge Beagle maar het kan ook zijn dat de hond, van een ras dat veel bij de jacht gebruikt wordt, verdwaald is geraakt bij een jachtpartij.
.
Mocht er geen eigenaar gevonden worden dan kan de hond er zeker van zijn dat hij een nieuwe familie (en wellicht betere) zal krijgen want verschillende inwoners van Villafranca del Bierzo hebben aangegeven dat ze de hond willen adopteren.

bron Spanje Vandaag

.


.

De uitslag van de bloedtest van Hermes is binnen.
.
Het mooiste nieuws dat we ons hebben kunnen wensen is uit gekomen. Hermes is voor een tweede maal getest en is helemaal gezond. Niets staat zijn nieuwe leven in de weg… nu maar wachten op het vliegtuig die hem op 24 november naar Rotterdam zal brengen. Nu moeten we nog op de uitslag van Bruno wachten want die wil ook mee. We houden de vingers gekruist…

.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.

.

.

 


.

Woensdag 13 november 2019

.
Verdubbeling van onderzoeken naar dierenleed in Nederland
.
Het aantal zaken van dieren in nood dat door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) in behandeling wordt genomen stevent af op een ruime verdubbeling ten opzichte van 2017. Van zo’n 3000 in 2017, naar ruim 6000 dit jaar. Deze stijging is het gevolg van nieuwe werkafspraken tussen de LID en haar partners in de keten handhaving dierenwelzijn. Sinds september 2018 gaat een deel van de meldingen van dierenleed dat binnenkomt bij het landelijke Meldpunt 144 niet meer eerst naar de politie, maar rechtstreeks naar de LID. Ook het aantal inspecties verdubbelt, van zo’n 4000 naar ruim 8000. Dankzij de nieuwe afspraken worden meer zaken opgepakt en inspecties uitgevoerd, met het verbeteren van dierenwelzijn als doel en resultaat. Gevolg is wel dat de werkdruk bij de 17 inspecteurs van de dienst flink is toegenomen.

Opkomen voor dieren in nood

De inspecteurs van de LID komen in actie na meldingen van dieren in nood bij Meldpunt 144. Het gaat dan vooral om huis- en hobbydieren. Honden, katten, paarden, konijnen en vogels zijn de meest voorkomende diersoorten die hun hulp nodig hebben. Recent speelden inspecteurs van de LID bijvoorbeeld een belangrijke rol in de zaak rond mensen die hondengevechten organiseerden, redden ze dit voorjaar 100 honden uit erbarmelijke omstandigheden bij een fokker en moesten er drie zwaar verwaarloosde katten in beslag genomen worden omdat de eigenaar niet voor de dieren kon zorgen. De inspecteurs zijn Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). Dit houdt in dat zij speciale strafrechtelijke bevoegdheden hebben. Daarnaast zijn de inspecteurs toezichthouder: ze zien erop toe dat wet- en regelgeving rondom dierenwelzijn wordt nageleefd. Dit gebeurt via bestuursrecht, gericht op het herstellen van het dierenwelzijn.

Inspecteur controleert de conditie van paardenHet aantal inspecties ter plaatse is verdubbeld, van zo’n 4000 naar ruim 8000.

Toename werkdruk

De nieuwe werkafspraken hebben tot gevolg dat de werkdruk voor de LID en haar inspecteurs flink is toegenomen. Hierdoor komt een aantal andere taken van de dienst onder druk te staan. Zo is er bijvoorbeeld veel minder ruimte voor routinecontroles bij dierenwinkels. Om de toename van het aantal zaken van dieren in nood en inspecties ter plaatse het hoofd te kunnen bieden zijn er structureel extra inspecteurs nodig. De LID is hierover in gesprek met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en het ministerie van Justitie en Veiligheid. De dienst voert als particuliere organisatie namelijk haar handhavingstaken voor de overheid uit.

Handhaving dierenwelzijn

Sinds de komst van de dierenpolitie in 2011 zijn de taken op het gebied van handhaving dierenwelzijn gezelschapsdieren vastgelegd in het ‘convenant handhaving’. Dit convenant is gesloten tussen de LID, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), het ministerie van Justitie en Veiligheid, de politie en de NVWA. Voor de LID was oorspronkelijk een taak weggelegd als ‘tweedelijns’ organisatie. Meldingen van dieren in nood gingen van Meldpunt 144 eerst naar de dierenpolitie en werden waar nodig of van toepassing doorgezet naar de LID. Door een toename van het aantal meldingen en om efficiënter dierenleed aan te kunnen pakken worden sinds september 2018 (eerst als proef, maar inmiddels structureel) zaken die gaan over het onthouden van de nodige verzorging, rechtstreeks naar de LID doorgezet.

Bron Dierenbescherming

 


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 14 november 2019
.

Winterweer in Spanje
.

Vandaag heeft het slechte weer in het noorden, noordwesten en midden van Spanje gezorgd voor meer dan 40 wegen die afgesloten zijn vanwege de sneeuw en ijsvorming. Het is de storm Cecilia die voor het slechte weer zorgt waardoor de regio’s zoals Cantabrië, Asturië en het noorden van León voor het eerst in de weergeschiedenis een rood weeralarm hebben gekregen in een novembermaand vanwege de sneeuw. Laten we hopen dat de bewoners in de Spaanse asielen  voldoende bescherming vinden tegen de kou want verwacht wordt dat er in deze gebieden in noord Spanje 80 cm of meer sneeuw zal vallen en de sneeuwgrens zal dalen tot 700-800 meter hoogte.

.

In het noorden van Spanje zijn vanwege de hevige sneeuwval op dit moment al meer dan 40 wegen en drie bergpassen afgesloten. Dat is niet alleen het geval in regio’s als Asturië en Cantabrië maar ook de provincies Madrid, Ávila en Segovia.

De regio’s Asturië, Galicië, Castilië en León, Aragon, Cantabrië, Castilla-La Mancha, Catalonië, Madrid, Navarra, Valencia regio, Extremadura, Balearen, La Rioja, Baskenland, Murcia en Andalusië hebben een rood, oranje of geel weeralarm gekregen vanwege de kou, regen, wind en sneeuw. De enige regio die vrij is van het slechte weer zijn de Canarische Eilanden.

.

bron Spanje Vandaag


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning: “Afgericht met de stem…”

klik op dit plaatje voor het filmpje

 

Als je heel lang oefent, dan kun je dit bereiken.

Zonder de stem te verheffen …. erg knap hoor…

 

 

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 15 november 2019
.

Hier twee nieuwe koppies.
.

KLIK HIER om de adoptantjes te bekijken
.

Dit is Cocoo, Reu – 4 jaar, 10 maanden – Mix Pinscher – 20 cm. Cocoo woont momenteel in het asiel nabij Barcelona
Karakter: Erg aanhankelijk maar is bij een vreemde wel op zijn hoede. Eenmaal in vertrouwde handen is het een echt schoothondje…

.

.

.

Dit is Cherry, Teef – 3 jaar, 10 maanden – Mix Chihuahua – 20 cm. Cherry woont momenteel in het asiel nabij Barcelona, Karakter: Ze is erg rustig en lief maar in een bench is ze erg bang. Dus opsluiten is geen goed idee …

.

.

.

.

Voor Cocoo is al belangstelling getoond dus u moet vlug zijn als u meer info wilt …

.


.

Ook de uitslag van Bruno’s bloed is binnen.
.
Hoera ook Bruno is helemaal gezond. Nu staat er ook voor hem helemaal niets meer in de weg voor een fijn nieuw leven in Nederland.

Bruno en Hermes kunnen definitief samen de grote reis van hun leven maken…

.

.


..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.

.

.

.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 16 november 2019

..

Orka’s voor de haven van Cartagena gezien.

.

Voor het eerst in de geschiedenis zijn er voor de kust van de provincie Murcia orka’s gezien. Dat gebeurde in dit geval voor de kust van de stad Cartagena waar vier orka’s, die niet veel of bijna helemaal niet voorkomen in de Middellandse Zee, op foto en video werden vastgelegd door onderzoekers en de havenpolitie..

.

.

.

.

.
.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 17 november 2019

.

Zoals gewoon is ook vandaag in alle vroegte dit weekjournaal gepubliceerd.
We hopen dat u er weer veel leesplezier aan beleeft…   

.


.

Berichten van …..

.

Germ Henk en Emily, baasjes van Pum stuurden ons deze foto’s.

.

.

.

Groetjes van Pum vanaf Texel!

.

Gelukkig gaat het weer beter met zijn zusje Flor.

.

.

.

.


.

Marleen en Jean, baasjes van Trixie, laten zien dat zij steeds beter met poezen om kan gaan
.

.

 

.

” Gaat prima, mand is groot genoeg “.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
Het volgende weekjournaal komt uit op 24 november 2019.

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

COLUMN NIEUWS

.

”Struisvogels…. de nieuwe tak in de veeteeld”

De 4-kanten column van Ton

.

We hebben een overvloed aan reacties gehad op de column uit het weekjournaal van 20 oktober waarin we de boeren en de veestapel bespraken in het licht van de Stikstofcrisis. Hierin deed ik wat voorstellen om het stikstofprobleem op te lossen zoals het verbieden van megastallen waardoor de kleine boeren nu en in de toekomst allemaal een goed bestaan kunnen hebben en, in plaats van het economische belang, het welbevinden van de dieren voorop kan staan.

Wilders

Ondertussen is door de oppositie een noodwet voorgesteld om voor een half jaar alle projecten doorgang te laten vinden zodat er op het gemak naar een pakket maatregelen gezocht kan worden. Geen banenverlies, geen halvering veestapel, geen ellende of paniekvoetbal. Nee, rustig kijken en zoeken naar de beste oplossingen. Knappe koppen hadden hier naar gekeken of het überhaupt een kans van slagen had en gelukkig was de conclusie een dikke JA omdat het een tijdelijke noodwet betrof die slechts een half jaar zou duren. Helaas bleek partijpolitiek en haantjesgedrag toch weer belangrijker te zijn dan landsbelang. Of het nu kwam omdat dat voorstel van Wilders af kwam of niet, het voorstel voor die noodwet werd getorpedeerd en mocht het levenslicht niet zien. Het zou juridisch toch geen kans van slagen hebben ?!?!?! Daarentegen werd er koortsachtig dagen lang tot diep in de nacht vergaderd. En toen EUREKA !!!!
.

Rutte

Er kwam een totaal nieuwe oplossing. Er werd een speciale persconferentie belegd om het Ei van Columbus uit de doeken te doen.  Rutte vertelde zuchtend en kreunend hoe moeilijk het was geweest om te beslissen dat we overdag niet harder mogen rijden dan 100 km per uur zodat er 75000 huizen gebouwd kunnen worden. Dit geweldige idee levert toch maar mooi iets minder dan 1 procent winst in de Stikstofcrisis op. En tot ieders verbazing… Jawel er komt een Noodwet die het mogelijk maakt om alle projecten die met de nationale veiligheid te maken hebben door te kunnen laten gaan. Gelukkig voor Rutte dat nu een Noodwet ineens wel kan ?!?!?!? Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het verzwaren van de dijken of het uitbaggeren van waterwegen om overstromingen te voorkomen. Voor andere projecten die te maken hebben infrastructurele werken, herinrichting van natuurgebieden of wat je ook maar kunt verzinnen… daar moet echt nog over na gedacht worden.  Aan de veestapel met 12 miljoen varkens, 4 miljoen koeien en zo’n 97 miljoen kippen wordt nog maar niets gedaan. Nee, natuurlijk niet anders staan er weer 1000 tractoren op het Malieveld en dat zou zo snel na de laatste actie, wel heel erg vervelend zijn.

Schouten

Immers Carola Schouten van de Christen Unie, minister van Landbouw heeft aan duizenden boeren op het Malieveld beloofd dat, zolang zij aan het bewind is, er geen halvering van de veestapel zal plaatsvinden. Tja… . Dat door die zelfde veestapel 46% procent van de stikstofcrisis veroorzaakt wordt, wordt voor nu maar even genegeerd.  In plaats daarvan wordt dus de automobilist gepakt waardoor maximale ergernis ontstaat en slechts een fractie winst wordt geboekt. Nee, massaal wegkijken van de boeren…. Nog even en we hebben in de kamer een nieuwe tak in de veeteelt gevonden “Struisvogels” genaamd. 

Helaas is er niet voor alle koeien die moeten verdwijnen een plekje in een ‘oude van dagen huis voor koeien’.  Bestaat er zoiets ??? Ja zeker Het is het koeienrusthuis Rundveeopvang stichting de Leemweg. (Met dank aan Golida en Lammert voor de tip)

 

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 3,9 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Geen boekenworm maar boekenhond”

En dat terwijl er geen plaatjes in staan…

 

Als dat toch eens waar kon zijn … !!!!

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Luna en Ocean van 15 juli tot 12 augustus 2020

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com