Dierenmissies Weekjournaal van 3 oktober 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal leren we Lady kennen, geven we een update over hoe het met onze hondjes en de logés gaat, zien we dat de NVWA weer niet doet wat ze moet doen tegen illegale puppyhandel, hebben we ook weer geluksvogels die het asiel mogen verlaten, zoekt de politie in Pernis een kattenkiller, nemen we afscheid van Fray, zijn we weer een stukje dichter bij de afschaffing van het eten van hondenvlees in Zuid Korea. In de column zien we dat een psychotische dierenmishandelaar een gevaar is voor mens en dier en dat hij zonder behandeling vrij is om opnieuw toe te slaan. Ide (on)zin van de week zien we dat het maar net is hoe je het bekijkt.  Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Nieuwe koppies op de site Lady
– Updeetje van ons hondenhuis
– Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) een tandenloze tijger…
– 
De vakantie voor Sara en Arie zit er weer op.

– Zuid-Korea overweegt verbod op hondenvlees
– Asielverlaters: Gineste, Sombra en Martina
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Politie deelt het volgende mee: Getuigen gezocht van moord op poes.
– In Memoriam Fray
SteVie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: Liefdesbetuigingen
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bericht van Charlie, Bruno
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Is 17 dagen celstraf zwaar genoeg voor het martelen en doden van 7 katten?
– De (on)zin van de week: Het is maar hoe je het bekijkt

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

. Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


..

Maandag 27 september 2021

.

Nieuwe koppies op de site:

.

Dit is Lady, geboren februari 2021, teefje, Podenco. Lady woont in het particuliere asiel van Elena uit Ciudad Real omgeving, midden van Spanje. . Karakter: Super lief  en aanhankelijk. Kan met katten. Lady is met gebroken pootje gevonden aan de kant van de weg. Ze was vermoedelijk aangereden en de chauffeur was doorgereden. Niemand bekommerde zich om haar tot Elena haar opnam  en door de dierenarts liet opereren. Nu is ze weer helemaal beter en loopt ze als een kievit. Nu wordt het tijd dat deze jonge dame een nieuw eigen baasje krijgt die wel voor haar wil zorgen. Ze verdient een baasje die haar verder wil helpen om de grote wereld te ontdekken.

.

.

.

.

.


.

.

.

SteVie’s World. KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

.

.

.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd . Voor vragen over SteVie’s World mail naar:  info@steviesworld.nl

.

.

.

.

.


.

.

 

Dinsdag 28 september 2021  

.

Updeetje van ons hondenhuis.

.

Als de vroege morgenwandeling achter de rug is en er is lekker gegeten, dan is het rustig in huis. Tijd om zelf een boterham te eten en het nieuws te kijken. Als je het filmpje bekijkt dan zie je waar de hondjes mee bezig zijn…

.

.

LINKS: Later die morgen gaat Annerie boodschappen doen.

Nu geef ik de lezer te raden waar de hele club naar staat te kijken …

Natuurlijk heeft Annerie lekkere dingen mee gebracht….

.

RECHTS: Arie voelt zich niet te groot voor een

klein mandje hoor kijk maar…

(We hebben echt ook grote manden hoor !!!)

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen. Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 29 september 2021.

.

Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) een tandenloze tijger… 

.

Animals Today bericht het volgende:
We beginnen met een bericht van acht maanden geleden.

NVWA lapt Europese en nationale regelgeving aan de laars

De NVWA lapt openlijk nationale en internationale regelgeving aan de laars. Dat blijkt uit onderzoek van House of Animals naar een puppyhandelaar in Lelystad. Op een industrieterrein in Lelystad worden puppy’s afkomstig uit Hongarije verhandeld die te jong zijn, vaak ziek en waarvan de paspoorten niet kloppen. De NVWA is hiervan op de hoogte gebracht maar er wordt er niet ingegrepen. Hiermee negeert de NVWA zowel Nederlandse als Europese regelgeving.
NVWA lapt Europese en nationale regelgeving aan de laars
Slachtoffer van malafide hondenhandel Lelystad | Foto: screenshot video House of Animals

House of Animals maakte een afspraak bij de betreffende handelaar in Lelystad en filmde het bezoek undercover. De resultaten zijn ronduit schokkend. Puppy’s op betonnen vloeren die hoesten en diarree hebben – en dat bleek pas het begin te zijn van vele misstanden en wetsovertredingen.

Zo heeft House of Animals met 22 puppykopers contact gezocht en de paspoorten opgevraagd. Deze zijn aan enkele deskundigen voorgelegd en hun conclusie luidde: de paspoorten kloppen op vele punten niet, waardoor deze puppy’s illegaal in Nederland zijn.

De NVWA lapt Europese en nationale regelgeving aan de laars
Rabiësentingen in de paspoorten zijn vals | Foto: screenshot video House of Animals

Foto’s van de met de hand beschreven stickers in de paspoorten van de rabiësentingen zijn volgens de fabrikant van het rabiësvaccin niet door hen uitgegeven en dus ook vals. De NVWA is daarvan door de fabrikant op de hoogte gebracht maar grijpt nog steeds niet in. In een reactie laat de NVWA weten:

“Onderzoek dat naar de vaccinaties is uitgevoerd – en waarbij contact is geweest met de leverancier van de vaccins – heeft niet aangetoond dat er overtredingen zijn begaan.”

Bekijk de reportage van House of Animals hieronder:
.

.
Geen actie

Uit de reportage van House of Animals blijkt dat de NVWA onderscheid maakt tussen zogenaamde ‘hoog risico landen’ en ‘niet hoog risico landen’.

NVWA lapt Europese en nationale regelgeving aan de laars
Vraag aan de NVWA over te weinig antistoffen tegen rabiës | Foto: screenshot video House of Animals

Als een hond na een titerbepaling niet gevaccineerd blijkt te zijn en de hond komt niet uit een door de NVWA benoemd ‘hoog risico land’ dan wordt er geen actie ondernomen.

NVWA lapt Europese en nationale regelgeving aan de laars
Antwoord NVWA | Foto: screenshot video House of Animals

NVWA lapt regelgeving aan de laars

Dierenarts-microbioloog Paul Overgaauw, verbonden aan de Faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht, reageert op het onderzoek van House of Animals:

“Men kan zich afvragen wat het nut is van de aangescherpte regelgeving, die per 29 december 2014 van kracht is geworden, betreffende de import en export van pups, als hierop blijkbaar niet wordt gehandhaafd? Op deze wijze heeft het geen enkel nut om als dierenarts of nieuwe eigenaar nog meldingen te doen over geconstateerde afwijkingen met betrekking tot het vaccinatieboekje en rabiëstiters.”

De reactie van de NVWA hierop luidt echter:

“Binnen de Europese Unie is een titerbepaling niet verplicht om met een huisdier te mogen reizen. Een titertest kan dus niet gebruikt worden om op te treden tegen vermeende illegale transporten binnen de Europese Unie.”

Karen Soeters, oprichter van House of Animals, over de lakse stellingname van de NVWA:

“De NVWA stelt zich boven de Nederlandse en Europese wetten en dat is werkelijk ongehoord. Het heeft geen enkele zin na te denken over nieuwe maatregelen, zoals de minister doet, als er geen handhaving is op de huidige wetgeving. De NVWA werkt hiermee niet alleen ernstig dierenleed in de hand, maar het is ook een groot gevaar voor de volksgezondheid, want rabiës (hondsdolheid) is levensgevaarlijk voor mensen. Daarbij hebben we achterhaald dat de puppy’s van de handelaar uit Lelystad worden geleverd door een beruchte hondensmokkelaar uit Hongarije en de puppy’s kunnen heel goed uit een voor rabiës ‘hoog risico land’ komen, zoals bijvoorbeeld Roemenië, dat grenst aan Hongarije.”

Een bron van House of Animals in Hongarije heeft verklaard dat deze Hongaarse handelaar puppy’s vanuit buurlanden naar Hongarije smokkelt, ze voorziet van Hongaarse papieren en weer doorverkoopt naar onder andere Nederland.

NVWA lapt Europese en nationale regelgeving aan de laars

Puppy’s bij de malafide hondenhandelaar in Lelystad | Foto: screenshot video House of Animals

In Hongarije hebben de onderzoeksresultaten van House of Animals inmiddels geleid tot een strafrechtelijk onderzoek naar de dierenarts die de puppy’s bestemd voor Lelystad van een paspoort heeft voorzien. Hem is sinds eind oktober 2020 een exportverbod opgelegd.

Aangifte en handhavingsverzoek

House of Animals heeft bij de politie in Nederland aangifte gedaan tegen de handelaar in Lelystad. Ook is een handhavingsverzoek met betrekking tot het bestemmingsplan bij de gemeente Lelystad neergelegd. De uitkomst is tot op heden positief: de handelaar moet de locatie in ieder geval verlaten. Lelystad handhaaft dus, echter kan de handelaar nog in verweer gaan en dan bepaalt de bestuursrechter de afloop.

NVWA lapt Europese en nationale regelgeving aan de laars

De NVWA lapt Europese en nationale regelgeving aan de laars | Foto: House of Animals

Ook van honden met gecoupeerde staarten (hetgeen verboden is) die verkocht werden bij deze handelaar heeft House of Animals melding gemaakt bij de NVWA. Anderhalve maand later gaf de NVWA per mail aan dat er geen strafbaar feit werd gepleegd. Pas na dreigen met de Nationale ombudsman kwam men in actie en meldde de NVWA dat ze dit gaan onderzoeken.

De NVWA blijft in deze zaak op alle fronten in gebreke, trekt zich helemaal niets aan van Nederlandse en Europese regelgeving en laat daarmee een vreselijke handel voortbestaan, die al heel veel dieren- en mensenleed heeft veroorzaakt.

.

.

Vervolgens het laatste bericht:

NVWA faalt bij aanpak fraude puppyhandelaar 

Bij de NVWA zijn in drie jaar tijd zo’n 300 meldingen binnengekomen over puppyhandelaar De Meiboom in Diessen. Dat blijkt uit een WOB-verzoek door House of Animals. De meldingen gaan over ernstig zieke broodfokpuppy’s, dieren die veel jonger zijn dan in het paspoort staat vermeld en dieren die onvolledig ingeënt zijn. Er is daarop door de NVWA nauwelijks actie ondernomen. Ook blijkt de in België veroordeelde dierenarts Jantina B. een rol te spelen bij fraude met puppy’s die in Nederland via de broodfokhandel verkocht worden.
NVWA faalt bij aanpak malafide hondenhandel
Bij de NVWA zijn in drie jaar tijd zo’n 300 meldingen binnengekomen over de broodfokhandelaar in Diessen | Foto (illustratief): publiek domein

Karen Soeters van House of Animals is verbolgen over het gebrek aan daadkracht van de NVWA tegen de malafide broodfok puppyhandel:

“Het is onbegrijpelijk dat na zoveel klachten en ook na zoveel media-aandacht deze handelaar nog steeds niet is aangemerkt als ‘hoog risicobedrijf’. Er is slechts 1 fysieke controle geweest en de gemaakte rapportages zijn zeer beknopt. Zorgvuldigheid en objectiviteit zijn in de rapportages ver te zoeken. Ondanks de geconstateerde overtredingen wordt enkel voldaan met een waarschuwing en dat komt absoluut niet overeen met handhavingsstappenplan van de NVWA.”

Tevens blijkt uit onderzoek door House of Animals dat steeds dezelfde dierenarts de puppy’s ‘gezond’ verklaart. Het gaat om de eerder in België veroordeelde Jantina B., wegens medeplichtigheid aan illegale hondenhandel. Doodzieke puppy’s worden door haar gezond verklaard, alsmede dieren met een ernstige fysieke aandoening. Daarbij blijkt uit patiëntenkaarten die in het bezit zijn van House of Animals, dat onafhankelijke collega-dierenartsen de puppy’s veel jonger inschatten dat de leeftijd die in het paspoort vermeld staat.

Opgelicht?!

Het vermoeden bestaat zelfs dat Jantina B. de hondjes helemaal niet ziet. Een pup, die in het paspoort een reu is maar in werkelijkheid een teef, keurde ‘dierenarts’ B. goed. Ook is gebleken dat ze uit het buitenland geïmporteerde puppy’s van een Nederlandse chip voorziet, aldus House of Animals.

Het AVROTROS-programma Opgelicht?! van 28 september op NPO 1 besteedde aandacht aan het onderzoek van House of Animals. Met verborgen camera bezocht Opgelicht?! de hondenhandel in Diessen en ging langs bij Jantina B.. Bekijk de uitzending hieronder:
.

 

‘NVWA neem verantwoordelijkheid’

De NVWA heeft in haar inspectierapport dierenarts Jantina B. aangemerkt als ‘verdacht’; verstandig gezien haar medeplichtigheid aan illegale hondenhandel in België en de bewijzen aangeleverd door House of Animals. Karen Soeters:

“Jantina B. is onderdeel van een criminele organisatie en moet gestopt worden. Als de NVWA haar verantwoordelijkheid wederom niet neemt dan moeten we naar een andere manier kijken om deze dierenarts te stoppen. House of Animals heeft daarom melding gemaakt bij het Veterinair Tuchtcollege (VTC) en deze week ga ik ook aangifte doen bij de politie tegen Jantina B. wegens valsheid in geschrifte, economische delicten, dierenmishandeling en deelname aan een criminele organisatie.”

.

.

.

.

.

.

 


. <<advertentie>>

.

.

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 

Donderdag 30 september 2021.
.

.

De vakantie voor Sara en Arie zit er weer op.

.

Vandaag kwam Ingrid onze logees ophalen. Of het aan ons eigen gedrag ligt we weten het niet maar de honden voelen dat er iets staat te gebeuren. Rond 10.30 uur stapte Ingrid de tuin in en Sara en Arie hadden haar al gezien door het raam. Hij had de hele tijd al op de uitkijk gestaan. Hoe leuk is niet dat ze haar zo hartelijk begroeten.  Arie ziet haar eerst en dan komen natuurlijk alle hondjes even goede dag zeggen. Bange Flor blijft zoals gebruikelijk een beetje op afstand en gaat gauw weer naar binnen terwijl Botas en Mia vanaf het trapje de boel in de gaten houden.  Uiteindelijk blijven Sara en Arie bij haar want ze zijn duidelijk blij haar weer te zien … en zo hoort het ook.

Als de eerste drukte achter de rug is kunnen we nog even onder het genot van een kopje koffie bijkletsen. Arie en Sara blijven ondertussen dicht bij Ingrid. Ze weten dat ze zo weer terug naar huis gaan…

Later deze middag kregen we dit stukje van Ingrid en Inma toegestuurd:

Quote

Na een heerlijke vakantie in Griekenland vanochtend onze 2 honden opgehaald bij Ton en Annerie.
We begonnen stiekem een beetje jaloers te worden want op de foto’s die ze ons stuurden hadden ze het wel heel erg naar hun zin…..

Arie en Sara zijn twee Spaanse straatmadelieven. Saar hebben we nu 10 jaar en zal een jaar of 12 zijn en Arie is nu 3 jaar bij ons en zal een jaar of 7 oud zijn. Wat waren ze blij om mij te zien. Janken en springen. Ik ook van binnen, hahaha.

Wat ben ik blij dat we hebben doorgezet! Saar het eerste half jaar angst agressie, en Arie

pffff…… Een jaar lang bloed, zweet en tranen. Je kan een hond wel van de straat halen, maar hoe krijg je de straat uit je hond?
In het park laten rennen, Arie in geen velden of wegen te bekennen. Saar maar eerst naar
huis brengen en daarna op de fiets hem zoeken. En als ik hem dan vond kwam hij blij kwispelend naar mij toe. Hij was blij, had toch nooit iets anders geleerd…

En ook bij veel andere situaties, ongewenst gedrag (ongehoorzaam, nooit agressief).
Eigenlijk had ik dan weleens de neiging om ongewenst gedrag uit de weg te gaan maar wist dat hij het dan nooit zou leren. Dat het alleen maar tot meer problemen zou leiden. Iedere keer dus juist alle situaties opgezocht, 3 stappen vooruit, 1 achteruit.
Maar na verloop van tijd, toen Arie begon te voelen dat het echt was, zagen we de straat steeds meer uit hem verdwijnen en zijn hart voor ons openstellen. En nu, hij houdt van ons en het wordt voor hem steeds moeilijker om niet te luisteren, hahahaha.

Wat zijn we blij dat we hebben doorgezet en niet na een paar maanden al de handdoek in de ring hebben gegooid.
Eerst bloed, zweet en tranen en daarna de liefde!!

Als de lezer zich hierin herkent, houdt dus vol, het komt goed!!

Ton en Annerie, bedankt voor de logeerpartij! Ze liggen nu tevreden te slapen in hun manden!!

Unquote

.

Ondertussen is er voor deze twee, in mei van het komende jaar, al weer een nieuwe vakantie gepland. Daar kijken we naar uit. Jippie…

.


.

.

Vrijdag 1 oktober 2021.

.

Zuid-Korea overweegt verbod op hondenvlees 

Volgens Moon Jae-in, president van Zuid-Korea en tevens hondenliefhebber, is de tijd gekomen om te stoppen met de traditie van het eten van hondenvlees. Meer en meer Koreanen verruilen tegenwoordig het vlees op hun bord voor het gezelschap van deze trouwe viervoeters.

Zuid-Korea overweegt verbod op hondenvlees
Vleeshonden in Zuid-Korea | Foto: Humane Society International HSI

Volgens bronnen uit Jae-ins bestuur heeft de vertrekkende president het gesprek geopend over het mogelijk verbieden van het eten van hondenvlees. Het eten van hondenvlees is al heel lang een traditie in Zuid-Korea, maar is de afgelopen decennia door internationale kritiek onder vuur komen te staan.

Een vergane traditie

Er worden per jaar in Zuid-Korea ongeveer een miljoen honden gegeten, maar dit wordt steeds minder doordat Zuid-Koreanen honden steeds meer als gezelschap in plaats van voedsel zijn gaan zien. Honden zijn in de afgelopen twee decennia ontzettend belangrijk geworden als huisdieren: inmiddels hebben al bijna vijftien miljoen Zuid-Koreanen een hond. De invloed vanuit het buitenland heeft hoogstwaarschijnlijk ook een grote rol gespeeld in de toenemende afkeer voor het consumeren van hondenvlees.
.

Daarnaast krijgen de verschrikkelijke omstandigheden op hondenboerderijen steeds meer aandacht in de Zuid-Koreaanse media, waardoor velen tegenwoordig de traditionele Zuid-Koreaanse hondensoep ‘bosintang‘ laten liggen. De huidige wetten die dierenrechten bewaren, zorgen er alleen voor dat honden en katten niet meer op wrede wijze behandeld mogen worden, maar de slachting is nog steeds bruut: vaak worden de dieren opgehangen of geëlektrocuteerd. Vroeger werden de honden weleens geslagen om hun vlees malser te maken, maar dit is tegenwoordig gelukkig verboden.

Zuid-Korea overweegt verbod op hondenvlees
Bosintang – soep met hondenvlees | Foto: Kbarends/Wikipedia CC BY-SA 3.0

Een jaar geleden schreef AnimalsToday dat 84 procent van de Zuid-Koreanen verklaart geen hondenvlees te (zullen) eten, en dat 59 procent een verbod steunt. Vooral de jongere generaties willen er niks meer van weten, en ook dierenrechtenorganisaties vechten al jarenlang hard om een verbod te bewerkstelligen. Volgens kenners van de Zuid-Koreaanse samenleving lijkt de tijd dan ook rijp voor een officieel verbod. Hoogleraar Koreastudies Remco Breuker wijst erop dat het tegenwoordig zelfs al lastig is om een restaurant te vinden waar ze nog hondenvlees serveren.

Reacties Zuid-Korea

Volgens een woordvoerder van de premier Kim Boo-Kyum heeft de president tijdens hun wekelijkse overleg aan de premier gevraagd of het ‘niet eens tijd wordt om het verbieden van het eten van hondenvlees te overwegen?’ Moon Jae-in heeft zelf meerdere honden rondlopen in het presidentsgebouw, waaronder een hond die hij heeft gered nadat hij president werd.

.
Hoewel er nog geen concrete plannen zijn gemaakt, heeft de opmerking al veel teweeg gebracht. Naar aanloop van de presidentsverkiezingen volgend jaar sloten kandidaten van de progressieve Democratische Partij zich massaal aan bij de uitspraak van Moon Jae-In. Provinciegouverneur Lee Jae-myung belooft om voor een verbod te vechten als hij gekozen wordt als president. Hij noemt het verbod: 

…een logische maatregel die ik van harte welkom… Dierenwelzijn is mensenwelzijn. Samen met onze huisdieren maken we een gelukkig land.”

Ook voormalig minister van Justitie Choo Mi-ae verklaart dat ze al sinds haar jeugd walgt van het idee van het eten van honden. Ze vindt dan ook dat het niet past in een ontwikkelde samenleving en dat een verbod op zijn plaats zou zijn. En zelfs de favoriete kandidaat van de conservatieve partij PPP Yoon Seok-youl zegt inmiddels dat hij als hondeneigenaar een verbod logischerwijs zou steunen. Grote kans dus dat hondenvlees in Zuid-Korea voorgoed van het menu verdwijnt.

.

Met dank aan Animals Today

.


.

.

Asielverlaters:

.

Noir

Martina

Ginesta

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 2 oktober 2021.

.

.

.Getuigen gezocht

De politie in Pernis is op zoek naar een dierenbeul die op wrede wijze een kat om het leven heeft gebracht.

kattenlijk PernisGemeentemedewerkers ontdekten dinsdag aan de Oud Pernisseweg een houten kooitje met daarin een kattenlijkje, schrijft Politie Oude Maas op Facebook. “In het kistje zaten een paar stenen die dit kistje in de sloot naar de bodem hadden laten zinken. Ook zat in dit kistje een dode kat. Duidelijk was te zien dat de kat had geprobeerd uit het kistje te komen.”

Volgens de politie was het ook goed zichtbaar dat de kat al enige dagen in het water had gelegen.

Politie Oude Maas roept getuigen, en mensen die hun kat missen, op zich te melden. “Uiteraard willen wij weten wie dit soort dingen doet. Mensen die dit soort dingen doen, moeten worden aangepakt”, schrijft het korps.

.


.

Mijn lieve Fray, Freekie of in het uiterste geval Frédéric von Huckelhoven,

.

In Memoriam Fray

Enkele dagen geleden kregen we al wat verontrustende berichtjes van Selena, het baasje van Fray, dat ze zich ernstig zorgen maakte over zijn gezondheid. Vanmorgen kregen we het volgende bericht te lezen dat Fray is overleden:

Bijna 6 jaar geleden kwam jij ons gezin, ons “pack” versterken. Naast Titan en Djovi en de kat, werd jij onze 4e fluffy gezinslid.
Ik wilde graag een vriendje voor Titan erbij die een beetje zijn maat was. Hij werd gediscrimineerd vanwege zijn uiterlijk/ras: mensen zijn bang voor Duitse herders 🙄 en hij wilde wel eens wat enthousiaster spelen dan een 7 kilo hondje kon doen.

Ook wilde ik een oudere hond de kans geven om uit een Spaans hellhole weg te komen en nog een hondswaardig leven te kunnen leiden…en toen zag ik foto’s van jou. Bijna 7 jaar oud, 4,5 jaar al achter het tralies😢.

 

8 Januari 2016 kwam je aan, je was flink gestrest van de reis en op weg naar huis deed je pogingen om door de achterbank van de auto heen te graven. Monica is toen bij jou achterin gaan zitten en de stress was gelijk over: je ontspande, legde je kop op haar schoot en het was goed.

Het enige probleem wat ik samen met jou heb moeten tackelen was je verlatingsangst. Je transport kwam wat te vroeg,. Ik had pas 2 weken later vakantie en omdat met Titan alles erg makkelijk was gegaan, dacht ik dat het deze keer ook wel goed zou gaan…..helemaal omdat je met de 2 anderen was. Maar dat was fout ingeschat: je groef de eerste 2 weken bijna door mijn keukendeur heen, een bench was helemaal geen optie omdat je daarin echt flipte.

 

Na die 2 weken had ik vakantie en in die tijd heb jij geleerd dat ik altijd terugkom als ik wegga. Vanaf dat moment werd jij mijn meest “bomproof” hond. Je echte ik kwam naar boven en binnen een mum van tijd werd jij de Alfahond.
Je had een natuurlijk overwicht op andere honden, zowel binnen als buiten. Een grom van jouw kant was genoeg om een “ruzie in aantocht” af te kappen en luisterden ze niet dan stond je op: borst vooruit, kop hoog en staart hoog en ging er tussen staan. Die boodschap kwam altijd aan.
Je hebt een aantal keer buiten echt ingegrepen bij een gevecht tussen andere honden. Je wist altijd precies wie de veroorzaker was en jouw ingrijpen ging nooit gepaard met bloedvergieten: je gooide ze gewoon omver en bleef er dan bijstaan totdat het gevaar geweken was.

Je hebt in je tijd bij ons veel (foster)honden zien komen en gaan. Jij bent altijd mijn rechterhand geweest in het opvoeden en begeleiden van hen. Ik kon met een gerust hart gaan werken want jij hield thuis de boel wel voor mij onder controle.
Als ik thuis was, was je altijd naast me. Je had veel behoefte aan menselijk contact, dus waren de kinderen thuis, was ik thuis of was er visite…je zorgde er altijd voor dat je dicht bij ze was. Je “nam” véél liefde mag gaf ook zoveel liefde terug. Ik heb je voor de grap wel een een kruising wasbeer/kat genoemd want iedereen werd grondig gewassen en afgelikt door jou.

Je was altijd lichamelijk een gezonde hond, je hebt de binnenkant van de dierenartspraktijk maar weinig gezien. Als we de DA echter nodig hadden, was je niet de makkelijkste patiënt m.n. voor jezelf. Als roedelleider kon je geen zwakte tonen, dus ik moest meestal op mijn onderbuikgevoel afgaan bij jou.

Je reageerde nogal extreem op steekvliegen….krabde dan in een mum van tijd je hele kop open.

Twee jaar terug bezorgde je ook de nodige grijze haren: na een vuiltje in je oog ( wat eruit gespoeld was maar blijkbaar irriteerde er nog iets) had je je ooglid met krabben flink toegetakeld.
Daar werd je aan geopereerd….en bij een “normale” hond was het dan goed geweest, maar ja: jij bent nooit een standaardhond geweest.
Je irriteerde je aan de kap (beperking in je roedelleiderschap) bleef de neiging houden om te willen krabben en was slim genoeg om je met de kap om zó te manoeuvreren dat je bij de punt van de salontafel kon om toch te wrijven. Gevolg was: hechtingen eruit en alles lag wéér open. Verband er omheen werkte ook niet, dat kreeg je er ook af.
Uiteindelijk ben ik na een tip over een soort van “laskap” naar Den Haag gereden om die daar te gaan halen en na 4 operaties in een maand tijd heelde je oog eindelijk.

De laatste maanden merkte ik dat je ging inleveren, maar ja: je was ook een seniorhond.
Wandelingen gingen trager, je lontje werd m.n. in huis een stuk korter. Maar verder zag je er nog goed uit, je vacht glansde, je had geen last van je gewrichten….niks zeer verontrustend dus.

Toch zei mijn onderbuikgevoel dat er iets niet goed zat, dus afgelopen maandag ben ik met je naar de dierenarts geweest. Die zag ook niets aan jou, maar voor mijn gemoedsrust toch een bloedtest gedaan….en daaruit bleek dat het flink mis was.

Maar eer dat we je echt konden helpen, ging je vanaf gisteren ineens heel hard achteruit.
Nu moet ik net zo goed voor jou zorgen zoals jij altijd voor mij hebt gedaan. Ik heb je een verdere lijdensweg willen besparen en laat je nu over de regenboogbrug gaan.

Dag lieve jongen, bedankt voor je vertrouwen en liefde. Ga nu maar spelen met Titan en Wolf.

.

We wensen Selena veel sterkte met dragen van het verlies….

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

.

Zondag 3 oktober 2021

.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Liefdesbetuigingen

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.


.

Jany en Cees, baasjes Fidel en Charlie, stuurden deze aandoenlijke foto van Charlie…

.

.

Waar Charlie gaat … gaat ook haar knuffel.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Maurits en Siriphan, baasjes van Bruno, stuurden ons deze update met foto’s

archief foto 20 juni 2011.

2021

Op 18 juni 2011 mocht Bruno bij Maurits gaan wonen. Kort daarna werd hij onze webmaster en bestuurslid van Dierenmissies. Bruno had zijn gouden mandje gevonden en die koestert hij al ruim 10 jaar.

Maurits laat weten: “Hij heeft de laatste tijd nu wel wat last van zijn achterpoten. Bruno had in maart een tijdje zwelling en jeuk op zijn buik. Wij denken dat hij daardoor lastiger loopt. Hij wiebelt soms. Drukt op zenuwen.

Hiervoor bij DA pillen gehaald en hij begon toen ook weer te springen. Het neven effect was dat door het onderdrukken van de jeuk ook zwelling minder werd.  Ik ga nu op zoek naar een homeopathisch middel tegen de zwelling/jeuk. Hij moet zich lekker voelen want hij is verder nog een hartstikke blije en lieve hond. Over één maand wordt hij 11 jaar. Hij is een schat van een hond. We hebben nooit gedoe met hem gehad behalve dat hij nog steeds trekt bij het uitlaten 😂

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


– – ..<<Advertentie>>

.

Merel  Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ? Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

Is 17 dagen celstraf zwaar genoeg voor het martelen en doden van 7 katten?

.

Even de feiten op een rijtje: 

.

Voor het doden en zwaar mishandelen van zeven katten in Hellevoetsluis is dinsdag door het Openbaar Ministerie zeventien dagen celstraf geëist tegen Yusuf Y. (32) uit Rotterdam. Precies even lang als zijn voorarrest. De verdachte ontkende bij de rechtbank dat hij verantwoordelijk was voor de reeks dierenmishandelingen.

Binnen enkele dagen tijd werden in juli 2017 vier dode en drie ernstig gewonde katten gevonden in de wijk Kooistee in Hellevoetsluis. De beesten Zorro, Spooky, Mingming, Tara, Nala, Tigo en Boris waren ernstig geschopt en gestompt en hadden allemaal soortgelijk letsel aan het hoofd.

Rijnmond-verslaggever Paul Verspreek deelde via Twitter bij vlagen lugubere details vanuit de rechtszaal. Zo werd Ming Ming aangetroffen met gebroken ondertanden en waren bijna al zijn nagels uitgetrokken.

In drie gevallen troffen buurtbewoners de verdachte Yusuf Y. aan bij het zwaargewonde beest. Zelf beweerde hij tegen de rechters dat hij alle keren, net als de getuigen, af was gekomen op een “vreselijke noodkreet” van de kat. Toch is hij op camerabeelden te zien geweest, terwijl hij achter de nog ongedeerde kat Tara aanloopt.

Na zijn arrestatie zat Y. zeventien dagen in voorarrest. Doordat de strafzaak lang op de plank bleef liggen, vindt de officier van justitie een celstraf van even lange duur op zijn plaats. Mocht de rechter hiermee akkoord gaan, dan hoeft Y. dus niet meer de cel in.

.

En dan is eindelijk, na ruim vier jaar, de eis van de openbare aanklager bekend geworden. Hoe kan dit een reden zijn om een straf lager te laten zijn dan gewenst ??? Hoe kan het zijn dat het leed dat dieren en baasjes wordt aangedaan minder erg wordt gevonden als door schuld van het Openbaar Ministerie een zaak te lang op een plank blijft liggen? Meneer Y heeft destijds 17 dagen in voorarrest gezeten dus blijft nu gewoon vrij.

De bronafbeelding bekijkenHet nare van dit abnormaal gedrag is dat het over het algemeen escaleert in sadistische handelingen en het gebruik van geweld jegens mensen. Je moet constateren dat dit gedrag een echte gedragsstoornis betreft. Dergelijk gedrag zou onderzocht moeten worden in een forensisch psychiatrisch centrum zoals het Pieter Baan centrum. Zo nodig gevolgd door een behandeling. Als je het leed van de dieren en baasjes al niet erg genoeg vindt, zorg er dan op zijn minst voor dat de maatschappij beschermd wordt tegen zo’n psychopaat. Nee, het afdoen met de woorden ‘het is te lang geleden waardoor is de detentietijd van 17 dagen een straf die zwaar genoeg is, is geenzins een vorm van genoegdoening voor het gepleegde feit. Een vrijheidsstraf hoort een voorbereiding te zijn op een terug keer in de maatschappij maar hij heeft hier niets van kunnen leren.

Meneer Y. krijgt nu alle gelegenheid om opnieuw toe te slaan. Hij zal alleen nu beter uitkijken om buiten beeld van camera’s te blijven. De hele gang van zaken lijkt ver af te staan van rationeel denken… Hoe dom kun je zijn…

.

.

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 5,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

. Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Het is maar hoe je het bekijkt

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

.

.

King van 12 oktober tot 25 januari 2022

Nelson van 19 tot 23 oktober 2021

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Nangi en Pippa van 16 december 2021 tot en met 9  januari 2022

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022

Lizzy van 24 februari tot 6 maart 2022

 

 

 

 

 

 

.

.

.

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

Lizzy vanaf 30 juli 2022 tot 21 augustus 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

«
»
  • Gertrude

    Wat ontzettend leuk om nader kennis te maken met Bruno, de broer van mijn lieve Onedin die ik in 2011 mocht begroeten. Deze zus houdt er ook van om dagelijks een plons te nemen in de Haagse wateren en heeft ook regelmatig wat jeuk aan de buik. Ze lijken als 2 druppels water op elkaar. In het voorjaar laat ik haar trimmen en dan heeft ze een keurig bijna English uiterlijk. Ik hoop van harte dat naar aanleiding van deze leuke nieuwsbrief er ook nog bericht volgt van de eigenaar van de andere, gladharige broer van zus Onedin Troy! Dat we nog maar lang van deze lieverds mogen genieten. Troetels pur sang! Bedankt voor het delen van de leuke foto’s.

    1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com