Dierenmissies Weekjournaal van 26 september 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste lezers,

In dit weekjournaal zien we dat we er acht nieuwe honden ter adoptie bij hebben gekregen, nemen we afscheid van de kleine Rova, zien we de beslommeringen met onze hondjes en de gasten, zien we een bijzondere vriendschap, is hondentrainer gestraft, zien we epilepsie door broodfok, hebben we weer asielverlaters en tip van de politie. In de column komen we van begrotingsonderhandelingen tot genegenheid en warmte en in de (on)zin van de week zien we dat het stokje van de dirigent een andere bestemming kan krijgen. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Nieuwe koppies op de site Rayo, Sombra, Noir, Jihn, Betsy, Nivea, Moka en Martina.
– In Memoriam Rova
– Hoe het met onze hondjes en de gasten gaat
– Toch nog plekje gevonden
– Hond wordt maatje van orang-oetan
– Man (74) die politiehond tijdens training mishandelde krijgt taakstraf
– Honden met epilepsie door fokdrift… 
– Asielverlaters: Ginesta, Maus en Dino
– Politie deelt het volgende mee: Hond gestolen? On line aangifte doen.
SteVie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: Leuke hondenfilmfragmentjes
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bericht van King
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Kon ons land maar geregeerd worden als een roedel.
– De (on)zin van de week:  De arme hond is met hele andere dingen bezig …

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

. Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


..

Maandag 20 september 2021

.

Nieuwe koppies op de site:

 

Dit is Rayo, reutje, geboren 2017, mix van mix. Rayo woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Loopt prima aan de lijn en is een fine hond om mee te wandelen. Hij is nog niet erg aanhankelijk omdat hij net binnen is en hij nog moet wennen. Hij voelt zich duidelijk niet zo op zijn gemak in het asiel.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dit is Sombra, teefje, mix teckel, geboren februari 2021. Sombra woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Super lief een aanhankelijk. Is een kroeldoos.

SORRY IS AL GERESERVEERD

.

.

.

.

.

.

.

.

Dit is Noir, reutje, Schnautzer- mix. geboren januari 2020, hoogte 60 cm. Noir woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Lief en zacht karakter, trekt een beetje aan de lijn maar niet hard, is aan de magere kant en licht van gewicht. Noir en wacht op een nieuwe kans met een lief baasje.

.

.

.

.

.

.

.

Dit is Jihn, reu, geboren 2020, herder mix. Jihn woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: zeer lief karakter, heeft zwakke heupen dus mag hij die niet te veel belasten.  Jihn zoekt een baasje die hem wil vertroetelen en lekkere wandelingetjes met hem wil maken. Jihn is geen hond voor het zware werk maar wel prima als gezelschapshond die veel liefde heeft te geven.

.

.

.

.

.

.

Dit is Betsy, teefje, mix jachthond, geboren augustus 2020. Betsy woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Betsy is een beetje terughoudend bij een eerste kennismaking maar zo gauw ze met je mag wandelen is alle schroom direct voorbij. Betsy is een beleefde hond gedraagt zich keurig en erg aanhalig en lief. Elke vrijwilliger van het asiel wil graag met haar wandelen. Ze is gek op haar speeltje…

.

.

.

.

.

.

Dit is Nivea, teefje, geboren januari 2017, mix van mix. Nivea woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Beweeglijk, super lief en aanhankelijk, trekt een beetje aan de lijn maar is goed te corrigeren. Nivea is gek op kinderen en andere hondjes.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dit is Moka, reutje, mix van mix, geboren januari 2019. Moka  woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Super lief , loopt prima aan de  lijn en trekt niet, is lekker speels, kan op commando rollen, zeer nieuwsgierig en leergierig. Moka zoekt een leuk baasje om de wereld te ontdekken.  Hij is wat aan de magere kant van aoe stress in het asiel dus het baasje mag hem best lekker verwennen met lekkers.

.

.

.

.

.

.

Dit Martina, teefje, herder mix, geboren 15 jaar en 8 maanden ??? Martina woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Ze komt een beetje bang naar buiten, maar ze ontspant zich tijdens de wandeling. Ze trekt niet aan de lijn, is erg volgzaam en ze volgt haar bevelen op. Ze is geschikt voor mannen en vrouwen. Ze is erg aanhankelijk en ze neemt de snoepjes aan zonder je vingers aan te raken..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

In Memoriam ROVA

Archieffoto 12 september 2014

Op 12 september 2014 kwam Rova in Nederland aan en mocht ze bij Nelson gaan wonen. Fijne jaren braken aan tot ze vorig jaar en auto-ongeluk kreeg.

.

Een operatie lapte haar weer op maar na verloop van tijd werd het lopen steeds minder en minder tot ze op het laatst het liefst alleen maar lag. Spelen met Nelson ging niet meer. Of ze lag in haar mandje of op schoot bij Froukje.

.

Uiteindelijk was dat geen leven meer voor de arme Rova. Ze kon geen hond meer zijn al wilde ze dat wel. Na een overleg met de dierenarts werd het duidelijk dat er geen sprake meer kon zijn van ‘kwaliteit van leven’ voor de kleine Rova. Hoe pijnlijk het besluit ook was werd er gekozen om Rova te verlossen van haar fysieke gevangenis.

.

We wensen Froukje, Bert en Nelson sterkte toe met hun verlies… 

.

.

.

.

.


.

.

.

SteVie’s World. KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

.

.

.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd . Voor vragen over SteVie’s World mail naar:  info@steviesworld.nl

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 21 september 2021  Prinsjesdag

.

Hoe het met onze hondjes en gasten gaat ….

Gisteravond moest Botas naar de dierenarts. Hij had wederom een plekje op zijn rechter voor poot dat we niet vertrouwden. Onderweg in de auto wist hij nog niet dat hij naar de dokter moest dus ‘geen paniek’ maar lekker op z’n gemakje naast me op de leren stoel van de auto.

.

.

Binnen in de behandelkamer is het altijd maar zozo… terwijl hij niets had te vrezen. Alleen dat hij aan de dokter zijn poot moest laten zien, was al vreselijk. Je ziet hem denken: ‘Daar kan nooit iets goeds van komen… dus als ik van die behandeltafel af kan komen dan doe ik dat..” Toch was het leed gauw geleden. Het prikje antibiotica onder de huid deed geen zeer.  Een zalfje en antibioticapillen mee voor vijf dagen en hopla we stonden weer buiten. Daar zag hij een kat  lopen en hij was meteen weer zich zelf. Blaffend en trekkend aan de lijn zou hij die kat wel eens even in de boom jagen. Nou die kans kreeg hij natuurlijk niet.

.

Thuis moest hij er aan geloven. We hadden ook een kraag meegekregen want hij mag even niet likken aan die poot. En dan is hij ineens een zielig hoopje. De wanhoop in zijn oogjes die je vragend aankijken zo van : “Wat doe je met me ?”

Terwijl we Prinsjesdag op de TV volgden, gingen de hondjes hun eigen weg. Net als Botas, Mia en Flor hebben ook onze gasten Arie en Sara inmiddels zo’n beetje het huis en tuin toegeëigend. Sara en Arie gaan liggen rusten waar het hen uitkomt. Zo hoort het ook want dan voelen ze zich helemaal thuis.

.

.

.

.

.

.

Arie vindt het ook fijn om buiten te liggen. Natuurlijk mag dat gerust maar toen hij binnen kwam met een vuile snuit om te vertellen dat hij een lekker plekje had gevonden in de border.  Hierdoor waren we toch een beetje ongerust.

.

.

Hij had in de border wat ruimte gemaakt door wat planten een nieuwe bestemming te geven.

.

.

Hij had een nieuw plekje gevonden om een lekker tukkie te doen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Tja, als je een vieze snuit hebt moet die ook gewassen worden. En toen hij weer schoon was mocht hij weer binnen op de bank kruipen…

.

Hij keek een beetje sip maar dat was maar schijn hoor…

.

.

Op de onderstaand foto laat zien hoe we een tijdelijke maatregel hadden genomen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen. Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 22 september 2021.

.

Toch nog plekje gevonden.

.

Vanmorgen had Arie toch nog een plekje gevonden.

We geven het maar op …

.

.


.

.

Hond wordt maatje van orang-oetan …

Van Jolanda en Edgar, baasjes van Lynn, kregen we dit bijzondere verhaal toegestuurd dat afkomstig is uit een dierentuin in Noord Californië.

Nadat  deze drie jaar oude orang-oetan Suryia, zijn ouders was verloren was hij zo depressief geworden dat hij niet meer at niet meer reageerde op toegediende medische behandelingen. Dierenartsen dachten dat hij uiteindelijk zou sterven van verdriet. Dierenverzorgers van de dierentuin hadden de oude zieke hond Roscoe gevonden op het terrein van de dierentuin en hadden hem meegenomen naar het behandelcentrum de arts van de dierentuin. Bij toeval kwam hij daar aan op het zelfde ogenblik dat Suryia daar was voor behandeling. De twee verloren zielen maakten met elkaar kennis en zijn sindsdien onafscheidelijk. 

.

.

.

.

.

Suryia vond een reden om te leven en hij doet steeds zijn best om een goed gezelschap te zijn voor zijn nieuwe vriend Roscoe. Nu zijn ze 24 uur per dag samen en doen alles samen. Hin favoriete bezigheid is zwemmen hoewel Suryia een beetje bang is voor water. Suryia heeft zijn vriend Roscoe nodig om hem te helpen met zwemmen.

.

.

.

.

.

.

Lang leve de vriendschap.

.

.


. <<advertentie>>

.

.

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 

Donderdag 23 september 2021.
.

Man (74) die politiehond tijdens training mishandelde krijgt taakstraf

politiehond

Hondentrainer Ad van W. is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een taakstraf van dertig uur voor het mishandelen van een politiehond in opleiding. Hij was al op non-actief gezet door de vereniging voor politiehonden.

De 74-jarige uit Boxtel had de politiehond tijdens de trainingen geslagen en geprikt met een zogenaamde veedrijver, een stok die elektrische schokken geeft. Op beelden in het tv-programma Zembla was in maart te zien hoe Ad van W. bij zijn hondenclub in Gemonde een politiehond in opleiding met een stok en slipketting sloeg en elektrische schokken gaf.

Zembla maakte de uitzending omdat politiehonden tijdens hun trainingen vaak mishandeld zouden worden. Dat zou gebeuren bij verenigingen die aangesloten zijn bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Politiehonden (KNVP). De KNVP deed na de uitzending meteen aangifte tegen de hondentrainer.

‘Hond amper geraakt’

Op verschillende beelden is te zien dat Ad van W. een van zijn trainingshonden sloeg met een harde plastic slang en ook met een veedrijver dreigde. “Daar zaten geen batterijen meer in, dus hij kreeg geen stroom”, verweerde de man zich tegen de rechter. “Ik heb de hond amper geraakt”, aldus de trainer.

De rechtbank legde hem uiteindelijk dus een taakstraf van dertig uur op. Ook mag hij van de KNVP drie jaar geen honden meer trainen en zijn club in Gemonde is de erkenning als officiële opleider van politiehonden in ieder geval kwijt tot er een verbeterplan is ingediend bij de vereniging. Ad van W. zei dat hij door de impact van de zaak helemaal is gestopt met zijn hobby.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 24 september 2021.

.

Honden met epilepsie door fokdrift… 

De honden van Mascha van der Molen uit Haarlem lijden allebei aan epilepsie. En iedere week heeft een van hen een aanval. Verschrikkelijk vindt ze. Daarom zou het volgens haar goed zijn als er een centraal registratiepunt komt waarin wordt bijgehouden welke dieren aan de aandoening lijden. Want: “Als fokker zou je dit niet moeten willen.”

“Het is echt intensief”, deelt Van der Molen de zorg voor haar honden. “Als ze een aanval hebben, zijn ze helemaal van de wereld. En na een aanval zijn ze even blind, dan lopen ze overal tegenaan.” Volgens haar zou het goed zijn als er ‘gezonder’ zou worden gefokt. En daar heeft ze een punt. “De aandoening komt voort uit inteelt”, legt dierenarts en neuroloog Paul Mandigers uit aan Hart van Nederland. “In feite worden er familieleden met elkaar gekruist en dat is ongezond als daar een drager van of lijder aan epilepsie tussen zit.”

Mandigers noemt de Drentse Patrijs als voorbeeld. “Dat is een klein, Hollands ras, dus er zijn ook minder reutjes waarmee kan worden gedekt. Binnen dat ras komt epilepsie heel vaak voor. En ook bij de populaire Border Collie zie je de aandoening vaak. Een meldpunt is goed nieuws voor de koper, maar ook uiteindelijk voor een fokker.”

.

Centraal meldpunt geopend

Juist om het gezonder fokken mogelijk te maken, heeft dierenbelangenorganisatie Dier&Recht deze week een centraal registratiepunt geopend voor rashonden met epilepsie. Het doel mag duidelijk zijn: met honden die in dat register staan, moet niet worden gefokt.

.

.

.


.

.

Asielverlaters:

hond

Dino

hond

Maus

hond

Ginesta

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 25 september 2021.

.

.

Hond gestolen? Doe aangifte bij de politie!
De laatste weken ontvangt de politie signalen dat er veel honden gestolen worden en adviseert iedereen die met een diefstal van een dier te maken heeft, om altijd aangifte te doen. Ook bij het zien van een verdachte situatie omtrent een dier wordt geadviseerd om altijd een melding te maken.
Afhankelijk van de periode in het jaar nemen bijvoorbeeld de diefstallen of stroperij van bepaalde diersoorten toe. Dit gebeurt zowel in Nederland als internationaal.
Het is verplicht, maar daarnaast ook belangrijk dat je je hond laat chippen en registreren. Indien de hond dan gestolen wordt en op een andere plek opduikt, is het makkelijk om de hond weer terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar.
Ben je van plan om een pup te kopen? Check dan goed of de fokker goed aangeschreven staat. Heb je een fokker of verkoper gevonden en ga je naar een pup kijken, wees dan alert op een aantal zaken:
– de pup is niet jonger dan 7 weken;
– de pup is voorzien van een chip;
– de pup is geregistreerd en heeft een paspoort;
– de pup is ontwormd en ingeënt.
Het beste kan je de puppy thuis bij de fokker ophalen. Dan kan je de leefomstandigheden en moederhond bekijken, en weet je dat de hond uit een goed nest komt. Neem de tijd en laat je niet overrompelen wanneer je een hondje in je handen gedrukt krijgt.
Zie je een verdachte situatie in de omgeving of vertrouw je de fokker niet? Hoe moeilijk ook, maar zie dan af van de aanschaf van het dier en maak hier melding van bij #Meldpunt144.
Is je hond gestolen, doe dan aangifte bij de politie via 0900-8844 of via onderstaande link:
Er is iets gestolen
POLITIE.NL
Er is iets gestolen
Is er iets van u gestolen, dan kunt u online aangifte doen of op een politiebureau.

KLIK VOORAL OP DE LINK (LOGO VAN POLITIE) OM EENS TE KIJKEN HOE U AANGIFTE KUNT DOEN

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

.

Zondag 26 september 2021

.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

De bronafbeelding bekijken

Tegelijkertijd vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Leuke hondenfragmentjes

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


.

.

Martha en Jan, baasjes van King stuurden ons deze foto

.

.

.

Lekker slapen op zijn nieuwe kussentje.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


– – ..<<Advertentie>>

.

Merel  Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ? Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

Kon ons land maar geregeerd worden als een roedel.

 

Deze week stond in het licht van Prinsjesdag. Hoera hoe prachtig is die traditie zelfs in uitgeklede vorm door de grauwe sluier van de Corona ellende. Gelukkig lijkt de pandemie nu voor een goed deel voorbij maar is er nog een vuiltje op te knappen en dat is ‘het komen tot een regering die daadkrachtig kan opereren’.

Afbeeldingsresultaten voor Kabinet Tweede Kamer

Ach ja, de achterwege blijvende formatie maakt het allemaal niet zo makkelijk. De jaarbegroting en de onderhandelingen over de verdeling van de miljarden is losgebrand. Lijkt het eerst dat het geld de partijen iets dichter bij elkaar zouden brengen, worden er toch weer problemen op tafel gelegd om nog maar eens de verschillen duidelijk te maken. Wat een stelletje kinderen. Waarom niet ietsje meer naar vereniging zoeken in plaats van verdeeldheid?

.

Afbeeldingsresultaten voor roedelleider Laat ik me maar bezighouden met mijn hondjes. Meewarig mijmer ik over een vergelijking tussen Nederland en een willekeurige roedel honden. Was er maar een goede leider die onbetwist het beste voor had voor alle mensen. Iemand die simpel weg niet anders kon dan het beste voor het hele land na te streven. Die niet voor een deel van de bevolking is maar echt ieders belang in ogenschouw neemt en dan beslissingen neemt die voor het land als geheel het beste zijn. Niet iedereen komt er dan even goed van af maar het gaat om het welzijn van het collectief dat absoluut voorop staat. Iedereen weet dat de besluiten naar eer en geweten zijn genomen dus is er ook geen discussie over de integriteit van de leider. Het welzijn van iedereen stoelt op drie pijlers namelijk veiligheid, voedsel en gezondheid. Hoe simpel zou het leven dan zijn.

Ok even terug naar de realiteit. Ik gun elke premier de positie van een roedelleider maar helaas zal dat niet gaan. Door de welvaart hebben we meer eisen dan alleen veiligheid, voedsel en gezondheid. Daardoor kunnen mensen maar met moeite accepteren dat er verschillen zijn in kennis, kunde en levensstijl.  Elke vorm van luxe wordt met afgunst bekeken door hen die dat stukje luxe ontbeert.

Afbeeldingsresultaten voor knuffelen met hond

Honden kennen eigenlijk het begrip van luxe niet. Zij zijn trouw aan hun baasje die zorgt voor veiligheid en voedsel. Als dat baasje zorgt voor genegenheid en warmte wordt er een band gevormd die ongekend hecht wordt. Misschien is dat voor hen het beetje luxe dat ze wel kennen.

Laat dat nu net is iets zijn waar je geen begrotingsonderhandelingen over hoeft te voeren want die luxe kost geen geld…

.

.

.

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 5,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

. Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

De arme hond is met hele andere dingen bezig …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

.

.

King van 12 oktober tot 10 januari 2022

Nelson van 19 tot 23 oktober 2021

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Nangi en Pippa van 16 december 2021 tot en met 9  januari 2022

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022

Lizzy van 24 februari tot 6 maart 2022

 

 

 

 

 

 

.

.

.

Lizzy vanaf 30 juli 2022 tot 21 augustus 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com