Dierenmissies Weekjournaal van 4 augustus 2019

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met een korte blik op de vakantiegangers die bij ons logeren, hebben we fantastisch nieuws voor Fellow, hebben we drie jonge honden die we aan u voorstellen en veel updates uit het land. In de column praten we over verzekeren en in de (on)zin van de week delen we het verdriet van een hond die zijn baasje erg mist. Natuurlijk valt nog veel meer leuks te lezen. Kijk maar:

– Onze vakantiegangers Lynnie, Ocean en de kleine Luna vermaken zich prima…
– Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.
– Veilige hondentuigjes
– Fellow in de belangstelling.
– Leuk filmpje
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– “Zó… kun je lief zijn voor elkaar”
– Leuk bericht van Maxime en Renske, de baasjes van Max.
– Drie nieuwe jonge mix herders op de site

– Lopende adopties
– Berichtjes van de baasjes van
Pum, Sue&Pepe, Nima en Ziva
– De vierkante column van Ton met : Huisdierenverzekering ???
– De (on)zin van de week gaat over: “Hoe laat je zien dat je je baasje mist…”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

.
Maandag 29 juli 2019
.

Onze vakantiegangers Lynnie, Ocean en de kleine Luna vermaken zich prima…
.

Allereerst geven we een indruk van hoe dat in huis een plekje vindt om te rusten…  v.l.n.r. Lynnie, Mia, Ocean, Flor, Pichi en Luna. Botas ligt elders in zijn mandje…

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

lekker snuffelen is het allerfijnste dat er bestaat…..

.

.

.

.

.

.

.

.

Als Annerie en ik met de hondjes terug uit het bos komen lopen moeten de riemen weer aan. Dat is het moment dat Annerie gauw een kiekje kan schieten,

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.Ocean en Luna zijn hier kind aan huis maar Lynnie is hier voor het eerst en gelukkig voelt ze zich hier helemaal op haar gemak…  en kent ze geen enkele gêne.

.

.

.

.


.<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

.
Dinsdag 30 juli 2019

.

Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.
.
Helaas moeten we nog steeds een nieuw baasje zoeken voor Toppie. Dit is Toppie is een teefje, geboren 2016 met een schofthoogte van 52 cm.

Toppie woont momenteel bij zijn huidige baasjes in Arnhem maar de match blijkt niet optimaal. Toppie heeft nadat ze zich steeds meer vertrouwd is gaan voelen een beschermingsdrang laten zien jegens vreemde mannen. De huidige baasjes zijn niet bij machten om dit te corrigeren. Een gehoorzaamheidscursus zou kunnen helpen maar vooral een baasje die ook ‘baasje’ kan zijn is voor haar belangrijk.

Toppie kwam op 20 mei 2019 op Schiphol aan en was daar tussen honderden mensen en toen was er van dit gedrag nog niets te zien. Ook in het asiel en tijdens een braderie waar het erg druk was, heeft ze dit gedrag niet laten zien. Tja, als zij gromt naar vreemde mannen dan betekent dit een stukje onzekerheid die zij compenseert.

.

 

Ze is een leuke speelse hond die erg knuffelig is maar nu zoeken we dus nieuwe baasjes die bij voorkeur ervaring hebben met honden en die haar kunnen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen zonder dat ze het gevoel heeft in actie te moeten komen.

Na bijna 2 maanden in Nederland te zijn, denken we dat Toppie een beter plekje verdient waar ze zich meer comfortabel zal voelen. Dit is wat haar huidige baasje vertellen over Toppie in de hoop een geschikt baasje voor haar te vinden.

.

.

.

.

.

Dit is wat de huidige baasje over Toppie vertellen:.

.

Toppie is al in Nederland en woont nu 8 weken bij ons. Ze is alles wat je van een hond zou willen. Ze is aanhankelijk, speels, slim en enorm lief. Ze vond het heerlijk om te rennen en spelen met andere honden maar kan zich ook goed alleen vermaken. Ze luistert en leert heel snel, ook is ze al snel gewend geraakt om een paar uur alleen thuis te zijn zonder problemen. Ze is snel aan mensen gehecht maar vindt sommige nieuwe mensen ( voornamelijk mannen ) toch wat spannend, ze wordt hier dan wat ongemakkelijk van en weet zich geen raad. Wat zich soms kan uiten in een grom / blaf.

Dit is enorm jammer aangezien de omgang met nieuwe mensen enorm belangrijk voor ons is. Wij vinden het moeilijk, maar hebben toch besloten om een nieuw baasje voor haar te zoeken.
.
Wij zijn namelijk ook echt afhankelijk dat ze op ten duur bijvoorbeeld mee naar het werk zou kunnen en regelmatig vrienden / familie op kunnen passen. Juist omdat Toppie zo’n enorm leuke hond is en wel overtuigd zijn dat met de juiste zorg en aandacht dit ook zeker verminderd kan worden hopen wij dat we voor haar een leuk baasje kunnen vinden en haar niet te lang aan ons te laten hechten.

Mocht je haar nieuwe baasje willen worden ben je altijd welkom om kennis met haar te maken!
.
Mail of bel naar Dierenmissies@gmail.com of bel 06-22225271.
Desgewenst zullen wij u direct in contact brengen met de huidige baasjes.

 

.

..


<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
Woensdag 31 juli 2019

.

Fellow in de belangstelling.
.
Fellow heeft de belangstelling gewekt van twee families. Zaterdag krijgt hij nog een kattentest. Als het goed is zal hij vlug formeel geadopteerd zijn en kan hij het medische traject in om klaar te zijn voor zijn grote reis. Eindelijk lacht het geluk hem toe… Jippie…

.

.

.

 


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

klik op dit plaatje voor het filmpje

“Zó… kun je lief zijn voor elkaar”

.

Dat geldt zelfs voor de meest onwaarschijnlijke stelletjes

.

.

.

.


.

.

Donderdag 1 augustus 2019

.

.

Herhaald verzoek van Miranda om te helpen zoeken naar een woning.
.
Natuurlijk geven we graag gevolg aan haar oproep dus bij deze onze oproep:

📍HELP: tijdelijk huis gezocht!
Grote Spaanse dierenredders zoeken in Nederland een tijdelijk onderkomen.
Nee, ze zijn nu eens niet alleen bezig om al die Spaanse hulpeloze viervoeters een thuis te geven, maar nu ook voor zichzelf!
Deze Nederlandse dierenvrienden zoeken, namelijk samen met hun 2 honden (senioren), een huisje ergens in de randstad, groene hart of aanliggende provincies.
Vol goede moed zijn ze naar Nederland teruggekomen om ook eens aan zichzelf te denken en dat is hun goed recht hoor. Jarenlang hebben Miranda en haar vriend Roger vanuit Spanje alleen maar honden gered! Nu blijven ze betrokken bij de adopties vanuit Spanje maar met een thuisbasis in Nederland. Maar het vinden van een huisje voor mensen lijkt minstens zo moeilijk als voor een viervoeter Een baan is gevonden, maar geen huis…. 😳

Vandaar dit bericht over de kanalen waar onze diervriendelijke medemens zich bevindt. We hopen dat er voor hen tijdelijk of voor langere tijd een woning beschikbaar is waar zij hun leven kunnen opstarten.
.
Heeft u een woning leegstaan of weet u iemand die een woning beschikbaar heeft voor Miranda en Roger dan kunt u hen direct benaderen ….

email adres: miranda_rdam@hotmail.com
en nummer: 06 40277912

Een vriendelijke groet en alvast hartelijk dank namens Miranda van Blitterswijk en Roger

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 2 augustus 2019

.

Maxime

Renske

Leuk bericht van Maxime en Renske, de baasjes van Max.
.
Vandaag kregen we dit hartverwarmende appje van Renske en Maxime.
.
Hallo Ton, hoe is het met jullie? Teckel Max gaat geweldig. Is zó opgeknapt…Vraagje: Hebben jullie nog “oude stakkers” zitten ergens? Maxime zit op Zakistosh/Griekenland en heeft daar gekeken, maar daar zijn bijna alleen maar puppy’s en alle opvanghonden zitten bij mensen thuis. Daarom willen wij misschien toch overwegen om een oudje te adopteren die al een lang en ellendig leven achter de rug heeft. Maxime blijft voorlopig thuis wonen en daarom kunnen wij het organiseren.

Natuurlijk moet het een hondje zijn dat past bij hen en Max. Zo geven ze de voorkeur aan een reutje en mag het beslist geen pitbull, herder, Doberman of zo zijn dus daar gaan we gezamenlijk rustig naar op zoek. …

.


..<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

EN U MAAKT KANS OP RUIM 100.000  ANDERE PRIJZEN

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 3 augustus 2019

.

Drie nieuwe jonge mix-herders op de site…

Dit is Aslan, Reu – juli 2018 – mix herder – 60 cm . Aslan woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . . Karakter: Sociaal, opgewekt en vriendelijk . Aslan is vrolijke jonge knaap die net aan de volwassenheid ruikt. Vol idealen stapt hij de wereld in die hij eigenblijk nog moet ontdekken. Onbevreesd en… Lees Verder
.
.
.
.
.
.
Dit is Eddy, Reu – geboren oktober 2018 – mix herder – 60 cm . Eddy woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . . Karakter: Sociaal, vrolijk en vriendelijk. . Eddy is een leuke jonge hond die vol in het leven staat.  Hij is energiek, speels en nieuwsgiereig. Hij leert snel en het is erg… Lees Verder
.
.
.
.
.
.
Dit is Ayron, Reu – geboren november 2018 – mix herder – 58 cm . Ayron woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . Karakter: Opgewekt, sociaal en vriendelijk . Ayron is een echte jonge hond zoals je die ook mag verwachten. Hij kan prima opschieten met ander honden dus kan zonder problemen met andere honden… Lees Verder
.
.
.
.
.
.
.
.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

Zondag 4 augustus 2019

.

.

Naam        Besluitfase      formaliteiten      bloed           medisch       datum
                        baasje                                       onderzoek        traject      reis naar NL

Fellow——-afgerond——–gaande———-gaande———-gaande——eind augustus

Annie ——-in ijskast——xxxxxxxxxx——xxxxxxxxx——-xxxxxxx——xxxxxxxxxxxx

.


.

 

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 11 augustus 2019.

.

.


.

Berichten van : …

.

Germ Henk en Emily, baasjes van Pum, vertelden ons het volgende …

Omdat Pum (broertje van onze Flor) vlak bij ons woont komt ik Pum af en toe tegen als hij met zijn baasjes aan de wandel is.  Zo was ik afgelopen week net op weg naar mijn werk toen Emily met Pum aan kwam lopen. Pum die op afstand al mijn brommer herkent en dan graag een boterhammetje mee eet van mijn lunch, liet gelijk zien hoe goed hij was opgevoed. Hij ging keurig voor me zitten en mij strak aanstaren want hij weet dan dat boterhammetje vanzelf zijn kant op komt.

Ondertussen vertelde Emily dat hij bij de dokter was geweest voor een kleine nekhernia die met rust weer over moest gaan. Dat betekende alleen buiten lopen om zijn behoefte te doen en dan verder rustig blijven. Dat viel natuurlijk niet mee want hij moest ergens zijn energie kwijt maar gelukkig is dat verder goed gelukt en na een paar weekjes was hij weer volledig van zijn pijnlijke nek af.

 

.


.

.

Hans en Marianne, baasjes van Sue en Pepe, gaven ons deze update op facebook. 

Pepe

Sue

Hoi Ton verhaal over Sue staat op mijn fb pagina, met Pep gaat het naar omstandig heden nog steeds goed hij krijgt, 20 mg vetoryl per dag en doet het daar nog steeds goed op, hij is zo een dankbaar hondje. Sue is nog steeds heel angstig ondanks al onze inspanningen, ook op alle medicatie daar voor helpt niet. Nu stelde de dierenarts prozac voor, we gaan daar in september mee starten, want vanaf oktober beginnen ze hier al met vuurwerk en wil ze bijna niet naar buiten. Hopen dat dat wat doet.

Groetjes Hans, Mar, Sue en Pepe

.

.


.

Sanne en Marlies, baasjes van Nima, stuurden ons deze foto’s en filmpjes

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Ronald en Jolanda, baasjes van Ziva stuurde ons deze update
.
.

.

Onze Ziva als zeemeermin, bijenjaagster, struikenduiker en diva op het caravanbed.

.

Ze doet het weer bijzonder goed. Nu al 1 jaar bij ons.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

.

De 4-kanten column van Ton

Uw huisdier verzekeren ?

Bij het nadenken over een onderwerp voor de column van deze week viel mijn oog op en artikel over de ziektekostenverzekering voor huisdieren. Ook wij promoten zo’n ziektekosten verzekering om zo baasjes mensen te wijzen op bijzondere kosten mocht uw huisdier (hond) onverwachts wat komen te mankeren. Veel mensen, die kapitaalkrachtig genoeg zijn, vinden een verzekering niet nodig en dat snappen wij ook wel maar als je een niet al te grote beurs hebt kun je je wel indekken voor onverwachtse kosten die flink op kunnen lopen.
.
Kijk, normale kosten voor de dierenarts zoals periodieke inentingen of een incidenteel dierenartsbezoekje is meestal wel te dragen maar mocht je hond een ongeluk krijgen en bijvoorbeeld een poot zou breken, dan wil je toch ook dat je hond een prima behandeling krijgt. Als je dan niet honderden euro’s te besteden hebt, dan wordt het erg vervelend. Immers niet elke dierenarts zit te wachten op een afbetalingsregeling.  Elk huisdier brengt nu eenmaal kosten met zich mee. Een hond kost gemiddeld per jaar 580 euro. Hierbij moet je denken aan de kosten voor hondenbelasting, voer, speelgoed, reguliere dierenartskosten van vaccinaties, ontwormen en ontvlooien. Smeer je dat uit over 12 maanden dan is dat met 48 euro per maand wel te overzien.  Maar een onverwachtse doktersrekening vele honderden euro’s kan een baasje natuurlijk in de problemen brengen. Een dierenartsnota van 1.000 euro is echt geen uitzondering meer. Denk aan: MRI-scans, transplantaties, oncologische behandelingen of orthopedie. Als je dat kunt afdekken met een verzekering die tussen 15 tot 25 euro per maand kost (afhankelijk van de leeftijd van de hond) dan kan dat een boel rust geven. Dat steeds meer mensen daar gebruik van maken zien we uit de gegevens van verzekeraar Reaal Dier & Zorg.
.
In de eerste helft van 2019 steeg het aantal afgesloten ziektekostenverzekeringen met 55 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018. In de meeste gevallen gaat het om verzekeringen voor pups, honden jonger dan twaalf maanden. In 2019 zijn ruim vierduizend nieuwe polissen voor huisdieren afgesloten. Relatief het vaakst voor een hond en in een op de vijf gevallen voor een kat.
.
Het is goed om de polisvoorwaarden te lezen want sommige zaken zijn uitgesloten. Het is logisch dat hoe meer je verzekert hoe duurder de verzekering is en dat geldt ook voor de leeftijd van de hond: hoe ouder, hoe duurder. Een standaard verzekering is dan ook het meest geliefd gebleken.
.
Wij zijn met meerdere hondjes verzekerd bij de Hema en dat bevalt ons best maar vrijwel elke verzekeringsmaatschappij heeft tegenwoordig wel een dierenverzekering in hun pakket. Het loont echt de moeite om meerdere verzekeringen te vergelijken alvorens er één af te sluiten.

 

.

 


.

Wist u overigens dat we al meer dan 3,6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:
.

“Hoe laat je zien dat je je baasje mist…”

Ja, ook een hond kan intens verdriet hebben. Het niet kunnen snappen dat hij de stem van het baasje niet meer hoort, niet meer de hand over zijn bolletje voelt, niet meer de goedkeuring krijgt waarnaar hij verlangt …
.
Wanhopig vraagt hij zich vraagt zich af wat er aan de hand is ..????
.
Er alles aan willen doen om dicht bij het baasje te kunnen zijn en geen moment van zijn zijde willen wijken…

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Luna en Ocean van 20 juli tot 14 augustus 2019
Lynn van 27 juli tot en met dinsdag 14 augustus 2019
Geza en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com