Dierenmissies Weekjournaal van 28 juli 2019

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met kennels die we kregen en de tips die we kregen om de adopties een boost te geven, hebben we het over de reuzenteek waar we nog niet voor in de stress hoeven te raken, natuurlijk kunnen we niet echt om het warme weer heen, hebben we een boel nieuwe hondjes op de site en mogen er ook weer hondjes het asiel verlaten, en hebben we nieuws van baasjes uit het land. In de column wordt er gezocht naar een kandidaat om een hondenstrand te exploiteren en in de (on)zin van de week vragen we ons af wie het meer vervuilt de hond of de mens…

En dat is nog niet alles hoor want er valt nog veel meer leuks te lezen. Kijk maar:

– Kennels gedoneerd
– Adoptietips
– De reuzenteek
– Hoe we de hitte door te komen…
– Leuk filmpje
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Honden die het asiel mogen verlaten.
– Nieuwe koppies op de site
– Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.
– Lynnie komt op vakantie

– Lopende adopties
– Noodkreet voor langzitters
– Berichtjes van de baasjes van Bonita en Archie, Lucy,
Ramos, Sue & Pepe en Bentley
– De vierkante column van Ton met : Wilt u in Spanje een hondenstrand exploiteren?
– De (on)zin van de week gaat over: We houden het nog even bij hondenstranden
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

.
Maandag 22 juli 2019
.

Kennels gedoneerd
.
Gisteren kregen we de gedoneerde kennel. Die werd afgegeven door Corina en toen bleek het dat het er twee waren. Vandaag kregen we het bericht dat er nog eentje aan zal komen.  We zijn hier natuurlijk hartstikke blij mee…
.

Adoptietips
.

Op onze hulpvraag om tips te krijgen om de adopties een boost te geven, kregen we vandaag een dubbele tip om de adopties een impuls te geven. Daar gaan we natuurlijk mee aan de slag…. Esmee schreef ons het volgende:
.

Beste Ton,

In het weekjournaal vroeg je of iemand toevallig tips had om de adopties weer toe te laten nemen. Nu heb ik geen verklaring waarom het de laatste maanden teruggelopen is, maar ik denk dat het voor nu en in de toekomst ontzettend zou kunnen helpen om de vindbaarheid op Google te verbeteren. Als je bijv intypt “hond adopteren spanje” of “spaanse hond adopteren” dan staat dierenmissies op pagina 7. Voor het verbeteren van de SEO kun je https://support.google.com/webmasters/answer/7451184?hl=nl hier tips vinden van Google zelf. Ook geeft Google gratis cursussen over oa SEO met de Google School Bus, die door NL trekt. Daar kun je ook een privé-uurtje krijgen met tips specifiek voor je website.

En verder denk ik dat heel veel mensen op zoek naar een hond ook op Marktplaats kijken. En niet alleen impuls aankopers, maar ook serieus geïnteresseerden.

Ik hoop dat je er iets aan hebt en ik duim voor de hondjes dat de adopties snel weer aantrekken!

Hartelijke groet,

Esmée

.


.<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

.
Dinsdag 23 juli 2019

.

De reuzenteek….
>

Is er reden voor paniek nee hoor. Maar het is wel goed om er het bestaan van te kennen. Ditnis het aertikele dat bij dit nare beestje hoort….

De twee weken geleden in Drenthe gevonden ‘reuzenteek’ blijkt inderdaad de gevreesde Hyalomma-teek te zijn. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdag bekendgemaakt. De tekensoort is een mogelijke verspreider van het dodelijke Krim-Congovirus, maar dit onderzochte beestje blijkt dat virus niet in zich te dragen.
Na de vondst op 14 juli meldden meerdere media al op basis van uiterlijke kenmerken dat het waarschijnlijk om een Hyalomma-teek ging. Deze tekensoort, die ook wel bekend is als de Middellandse-Zeeteek, komt normaal gesproken vooral in warme landen voor. Een beet van een geïnfecteerde teek kan tot Krim-Congokoorts leiden, waaraan 30 tot 50 procent van de patiënten overlijdt.
Vlekkenkoorts
Op het beestje in Drenthe trof het RIVM wel een bacterie aan: Rickettsia aeschlimannii. Deze bacterie kan bij de mens tot vlekkenkoorts leiden. Die gaat gepaard met hoofdpijn, spierpijn en huiduitslag. Het is een zeldzame ziekte die goed te behandelen is met antibiotica, aldus het RIVM.
Ook kunnen Hyalomma-teken de voor paarden schadelijke ziekteverwekkers Babesia en Theileria in zich dragen. Mogelijke gevolgen daarvan voor paarden zijn onder meer hoge koorts, benauwdheid en ernstige bloedarmoede.

Geen unieke vondst
De Hyalomma-teek wordt niet vaak in Nederland gezien, maar de vondst is niet uniek. Tussen 2006 en 2009 werden drie Hyalomma-teken op paarden aangetroffen, aldus het RIVM. Begin deze maand werd in de Achterhoek ook al een Hyalomma-teek gevangen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onderzocht nadien zowel die locatie als die in Drenthe maar trof geen andere Hyalomma-teken aan.
Sinds 2012 zijn zo’n vijftig in Noordwest-Europa gevonden Hyalomma-teken getest op het Krim-Congovirus. Telkens bleek dat de reuzenteken het virus niet in zich droegen.

..


<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
Woensdag 24 juli 2019

.

Hoe we de hitte door komen…
.
Met de airco aan en de ventilatoren op 10, hebben onze hondjes en de logees het goed getroffen. De airco staat gericht op de bank en dat weten ze maar al te goed. Er wordt dan ook regelmatig geruild van plek.

In alle vroegte het bos in. De middagwandeling kort houden want ze hebben geen zin om wakker te worden om in de hitte te gaan lopen, en pas in de avond worden ze weer echt wakker… Ach ja.

Klik je op de foto dan zie je een filmpje dat niet bij ons gemaakt is hoor, maar dit geeft het niveau van verwennen aan wat ze gewend zijn… pffffff

 


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

klik op dit plaatje voor het filmpje

“met één slang de trap bedienen ”

.
Zo hebben ze er allemaal wat aan….

.

.

.

.

Donderdag 25 juli 2019

.

Honden die ook het asiel mogen verlaten
.

Rock

hond

Pelut

hond

Iris

.

.

.

.

.

,

.

hond

Nisha

hond

Micky

hond

Bracha

 

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Verzoek van Miranda om te helpen zoeken naar een woning.
.
Natuurlijk geven we graag gevolg aan haar oproep dus bij deze onze oproep:

📍HELP: tijdelijk huis gezocht!
Grote Spaanse dierenredders zoeken in Nederland een tijdelijk onderkomen.
Nee, ze zijn nu eens niet alleen bezig om al die Spaanse hulpeloze viervoeters een thuis te geven, maar nu ook voor zichzelf!
Deze Nederlandse dierenvrienden zoeken, namelijk samen met hun 2 honden (senioren), een huisje ergens in de randstad, groene hart of aanliggende provincies.
Vol goede moed zijn ze naar Nederland teruggekomen om ook eens aan zichzelf te denken en dat is hun goed recht hoor. Jarenlang hebben Miranda en haar vriend Roger vanuit Spanje alleen maar honden gered! Nu blijven ze betrokken bij de adopties vanuit Spanje maar met een thuisbasis in Nederland. Maar het vinden van een huisje voor mensen lijkt minstens zo moeilijk als voor een viervoeter Een baan is gevonden, maar geen huis…. 😳

Vandaar dit bericht over de kanalen waar onze diervriendelijke medemens zich bevindt. We hopen dat er voor hen tijdelijk of voor langere tijd een woning beschikbaar is waar zij hun leven kunnen opstarten.
.
Heeft u een woning leegstaan of weet u iemand die een woning beschikbaar heeft voor Miranda en Roger dan kunt u hen direct benaderen ….

email adres: miranda_rdam@hotmail.com
en nummer: 06 40277912

Een vriendelijke groet en alvast hartelijk dank namens Miranda van Blitterswijk en Roger

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 26 juli 2019

.

.

Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.
.
Helaas moeten we nog steeds een nieuw baasje zoeken voor Toppie. Dit is Toppie is een teefje, geboren 2016 met een schofthoogte van 52 cm.

Toppie woont momenteel bij zijn huidige baasjes in Arnhem maar de match blijkt niet optimaal. Toppie heeft nadat ze zich steeds meer vertrouwd is gaan voelen een beschermingsdrang laten zien jegens vreemde mannen. De huidige baasjes zijn niet bij machten om dit te corrigeren. Een gehoorzaamheidscursus zou kunnen helpen maar vooral een baasje die ook ‘baasje’ kan zijn is voor haar belangrijk.

Toppie kwam op 20 mei 2019 op Schiphol aan en was daar tussen honderden mensen en toen was er van dit gedrag nog niets te zien. Ook in het asiel en tijdens een braderie waar het erg druk was, heeft ze dit gedrag niet laten zien. Tja, als zij gromt naar vreemde mannen dan betekent dit een stukje onzekerheid die zij compenseert.

.

 

Ze is een leuke speelse hond die erg knuffelig is maar nu zoeken we dus nieuwe baasjes die bij voorkeur ervaring hebben met honden en die haar kunnen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen zonder dat ze het gevoel heeft in actie te moeten komen.

Na bijna 2 maanden in Nederland te zijn, denken we dat Toppie een beter plekje verdient waar ze zich meer comfortabel zal voelen. Dit is wat haar huidige baasje vertellen over Toppie in de hoop een geschikt baasje voor haar te vinden.

.

.

.

.

.

Dit is wat de huidige baasje over Toppie vertellen:.

.

Toppie is al in Nederland en woont nu 8 weken bij ons. Ze is alles wat je van een hond zou willen. Ze is aanhankelijk, speels, slim en enorm lief. Ze vond het heerlijk om te rennen en spelen met andere honden maar kan zich ook goed alleen vermaken. Ze luistert en leert heel snel, ook is ze al snel gewend geraakt om een paar uur alleen thuis te zijn zonder problemen. Ze is snel aan mensen gehecht maar vindt sommige nieuwe mensen ( voornamelijk mannen ) toch wat spannend, ze wordt hier dan wat ongemakkelijk van en weet zich geen raad. Wat zich soms kan uiten in een grom / blaf.

Dit is enorm jammer aangezien de omgang met nieuwe mensen enorm belangrijk voor ons is. Wij vinden het moeilijk, maar hebben toch besloten om een nieuw baasje voor haar te zoeken.
.
Wij zijn namelijk ook echt afhankelijk dat ze op ten duur bijvoorbeeld mee naar het werk zou kunnen en regelmatig vrienden / familie op kunnen passen. Juist omdat Toppie zo’n enorm leuke hond is en wel overtuigd zijn dat met de juiste zorg en aandacht dit ook zeker verminderd kan worden hopen wij dat we voor haar een leuk baasje kunnen vinden en haar niet te lang aan ons te laten hechten.

Mocht je haar nieuwe baasje willen worden ben je altijd welkom om kennis met haar te maken!
.
Mail of bel naar Dierenmissies@gmail.com of bel 06-22225271.
Desgewenst zullen wij u direct in contact brengen met de huidige baasjes.

 

.

.


..<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 27 juli 2019

.

Nieuwe koppies op de site
.
Door op de foto’s te klikken kom je op de adoptiepagina’s van de kanjer die hier wordt voorgesteld….

.

Dit is Barty, Reu – 3 jaar, 6 maanden – German Pointer – 55 cm . Barty woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . . Karakter: Hij is fijne, lieve en sociale hond. Hij kan prima opschieten met andere honden. Een prachtige Duitse pointer die alles mee heeft. Hij heeft niet alleen een schitterende tekening maar ook heeft hij een karakter uit duizenden.

.

.

.
.

.Dit is Arnold, Reu – 5 jaar – Mix – 58 cm . Arnold woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . . . Karakter; Schat van een volgzame hond. Heerlijk stabiele hond die niet gauw in de stress raakt en rustig van aard is… . . . . Wie een hond zoekt die weet wat er in de wereld te koop is, die niet gauw van streek is, die je om een boodschap kunt sturen, die zich weet te gedragen tegenover een baasje, bezoekers en andere honden en die ook nog met katten kan… dan heb je aan Arnold de perfecte partner

.

.
.

.Dit is Mariana, Teef – 1 jaar – Mix German Shepherd – 50 cm . Mariana woont momenteel on het asiel nabij Barcelona. . . . Karakter: Goed met andere honden, geen interesse in katten (blijft er liever vanuit de buurt), ontzettend lief en aanhankelijk en gek op knuffels. . Mariana is een schat die net een volwassen dame is geworden. Als je haar aanhaalt dan vindt ze je geweldig. Van katten is ze wat bang want die kent ze niet en dat is te zien in het filmpje. Een heerlijke meid die probleemloos in een gezin past. Ze is speels en leergierig. Wie wil er voor deze dame gaan zorgen? Zij zal laten zien wat zij verstaat onder aanhankelijkheid en trouw.

.

.

.Dit is Vera, Teef – 2 jaar, 6 maanden – 55 cm . Vera woon momenteel in het asiel nabij Barcelona . Karakter; Lief en aanhalig, speels en leergierig. Goed met katten en andere honden. . Vera is een dame die gewoon een leuk gezin zoekt waar ze deel van uit mag maken. Ze alles wat je van een hond mag verwachten. Ze vindt het leuk om het baasje te plezieren. Haar bijzondere verschijning met haar blauwe ogen maakt haar een hond waar mensen twee keer naar om kijken.

.

.

.Dit is Valentin, Reu – 4 jaar, 6 maanden – Mix – 25 cm . Valentin woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . Karakter: Lief en aanhalig, moedig klein mannetje… . Wie wil er niet een kleine vriend die het baasje adoreert … die overal mee naar toe kan en met iedereen vriend wil worden en met elke hond overweg kan. Katten interesseren hem niet. Dat zijn maar gekke wezens. Dus we zoeken een lief baasje dat deze kleine man lekker wil verwennen.

.

.

Dit is Milo, reu, geboren 2013, 12 kilo en is 33 cm schouderhoogte. . Milo woont momenteel in een particuliere opvang nabij Barcelona . . Karakter: sociaal met mensen, kinderen en honden, Kan niet met katten. Milo is een heerlijk kereltje dat verder goed in zijn velletje zit. Op de foto lijkt hij wat groter dan hij in werkelijkheid is hoor. Hij blijft eigenlijk maar een frummel. Weet precies wat hij wil en kan. Hij is niet gauw in de stress of uit zijn evenwicht gebracht. Een ervaren jongen die weet wat een baasje van hem kan verwachten.
.

.

.


.

.

reikhalzend werd uitgekeken naar de komst van Lynnie

Lynnie komt vakantie vieren.
.
We hebben er naar uit gekeken. Al een tijdje geleden heeft Lynnie met onze club kennis gemaakt om te kijken of zij zich tussen hondjes thuis zou voelen. Zij is nou eenmaal flink aan de maat ten opzichte van onze hondjes. Dat ging geweldig goed en was zij van harte welkom. Omdat we toevallig nu ook de logees Ocean en Luna te logeren hebben wilden we de kennismaking toch even rustig begeleiden.

.
Maar ach ook dat was niet nodig hoor. Ze had zo alles gezien en na even lekker aan elkaar snuffelen hoorde ze meteen bij de club. Schaamteloos neemt ze een slaapplek in, in het midden van de kamer. Kijk zo hoort dat ….

.

.

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

Zondag 28 juli 2019

.

.

Naam        Besluitfase      formaliteiten      bloed      medisch        datum
                       baasje                                       onderzoek     traject      reis naar NL

Annie ———–in ijskast—————xxxxxxxxxx——xxxxxxxxx——-xxxxxxx——xxxxxxxxxxxx

.


.

Noodkreet voor langzitters
.

klik op de foto’s om de lijst met te adopteren hondjes te zien

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 4 augustus 2019.

.

.


.

Berichten van : …

.

Gjalt en Ellen, baasjes van Bonita en Archie, laten zien hoe hun kanjers  al gewend zijn aan Suske de kat…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

Anne Marie, baasje van Lucy, stuurde ons deze update en filmpje…

Hallo Ton en Annerie,

Lucy is nu 1 jaar in Nederland en dan ik geniet elke dag meer van haar.
Ze heeft gebruiksaanwijzingen, vooral in contact met andere honden maar ze leert heel voorzichtig.
Ze is mij lieve, ondeugende, lompe, enthousiaste , trouwe maatje.
Wat meer kun je wensen?!!

Met het hitteprotocol in gedachten was zwemmen het beste te doen deze week.

Groetjes Anne Marie

PRIMA TIJDSBESTEDING

.

Anne Marie liet ons nog  verder weten…
>

Hoi Ton en Annerie,

Nog even reageren op de column van vorige week.
Ik denk dat veel mensen reageren op een lief koppie en met al de beste intenties ervoor willen gaan. Maar dat kan, zoals blijkt, soms anders uitpakken waarbij alle partijen verliezen. Helemaal voorkomen lukt niet denk ik.

Als ik het bij mezelf houdt en denkend aan Lucy, dan heb ik ook momenten gehad waarbij ik moest puzzelen om ons gedeelde leven voor beiden zo goed mogelijk te maken.
Lucy is mijn zesde buitenlandse hond, de tweede die ook op dat moment als enige hond in huis was. De anderen kwamen in een kleine roedel.
Lucy heeft veel moeite met andere honden vooral als ze te dichtbij komen. En je kunt de hond van de straat halen maar de straat niet uit de hond. Ze heeft het principe dat de eerste klap een daalder is. Wandelen met haar vereist aanpassingen….
Plaatsen waar andere honden spelen zijn dus niet de plek waar wij samen komen. En wat heb ik het haar gegund om te spelen met andere honden, helaas doe ik haar daar geen plezier mee. Misschien slijt het een beetje in de loop van de jaren, misschien ook niet. Lucy vindt de wereld best spannend en na een wandeling met een gedragsdeskundige hebben we wel wat meer tips en trics om haar te helpen die spannende wereld aan te durven. Ze woont nu 1 jaar bij me en we hebben samen een manier gevonden om ons beider leven te verrijken. Lucy is gewoon zichzelf en heeft vertrouwen in mij, dat vergt tijd maar is zo de moeite waard.
Ik ben 63 en heb mijn hele leven honden gehad van verschillende rassen en allen hadden hun eigen karakter en gebruiksaanwijzingen. Wat ik van hen geleerd heb is dat ik als mens altijd moet blijven leren, flexibel moet zijn, zoeken naar mogelijkheden , blijven proberen, vertrouwen geven en veel liefde. Daarvoor is de beloning dan ook mooier dan het winnen van de loterij, hoewel dat altijd welkom zou zijn.

Groetjes Anne Marie

.


.

Ellen baasje van Ramos stuurde ons deze update met filmpje….
.
Beste Ton,

Ik heb je net een filmpje van onze stervoetballer gestuurd via wetransfer. Ik hoop dat je hem kan openen.
We zijn op vakantie in Frankrijk en zoals je ziet, hebben we een grote tuin tot onze beschikking, tot grote vreugde van Ramos. Hij kan zo uren met zijn bal spelen. Inmiddels weet hij het verschil tussen voet-bal en tennis-bal. Het is een slimme jongen.

Afgelopen januari ben ik met hem op cursus gegaan bij de Dierenbescherming voor de opleiding van Gehoorzame Huishond. Niet dat hij niet luisterde, maar om toch weer wat meer te leren. Het bleek uiteindelijk een cursus van 2 jaar te zijn, nl van pup tot volwassen hond, maar onze jongen heeft de opleiding in 5 maanden met een diploma mogen afsluiten. Vrouwtje was heel trots, dat begrijp je.
Ik ben nu bezig met zoekspelletjes, uiteraard weer met een bal. Vindt hij geweldig.

Verder is het een echte Spaanse Don Juan. Op het dorp wordt hij al de Spanjool met zijn chickies genoemd: Betsy, Roxy, Luna, maar met stip op 1 staat de Drentse patrijs Famke. Als die twee elkaar zien, vallen ze elkaar echt in de poten en dan is het tikkertje, onvervalst robbertje hondenworstelen, dikke vette pret.

Iets minder goed bericht is dat hij voor de vakantie de buurman heeft gebeten. Tja, het is toch een hond met een rugzakje. Dus na de vakantie nemen we een gedragstherapeut in de arm om te kijken hoe we dit het beste kunnen aanvliegen. Het is nl. niet de eerste keer dat hij is uitgevallen, wel de eerste keer met letsel.
Wat mij wel duidelijk is dat hij uitvalt uit angst. Maar het is niet altijd duidelijk, althans mij en Marc niet, waardoor hij dan plotseling zo angstig wordt. Wat triggert hem op zo’n moment? Hij heeft de buurman meermalen gezien.
Wat mij wel duidelijk is, is dat je hem altijd rustig moet benaderen, geen stemverheffing, maar ook geen plotselinge bewegingen door hem even snel een aai over zijn kop te geven. Daar schrikt hij van.
Ik heb bij de Hondenbescherming navraag gedaan hoe ik het beste aan een goede gedragstherapeut kan komen. Iedereen kan zich nl. hondengedragstherapeut noemen. Hun advies was altijd iemand te nemen die aangesloten is bij de NVGH: Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden. Op hun website kan je ook zoeken op provincie, dus dat zijn we nu aan het doen. En wat ik tot nu toe heb gezien, valt de prijs ook best mee.
Want verder is het een dot van een hond, we zijn stapel op hem en tja, iedereen heeft tenslotte zijn gebruiksaanwijzing en is niet perfect. En dan verwachten we dat van honden wel?

In september laat ik hem weer prikken op leishmania, maar ik denk dat alles okay is. Hij heeft een energie voor 10.

Groet, Ellen

.

.


.

.

Hans en Marianne, baasjes van Sue en Pepe, stuurden ons deze leuke foto.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Toon stuurde ons dit filmpje van Bentley na een verkwikkende douchebeurt
.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

.

De 4-kanten column van Ton

Wilt u in Spanje een hondenstrand exploiteren? 

.

Sinds een paar jaar loopt Alicante voorop met allerlei voorzieningen voor honden in de stad. Dat zij als één van de eerste een hondenstrand hadden met allerlei bijzondere  voorzieningen voor honden was dan ook niet verwonderlijk. Jammer dat daar nou toch weer de klad in komt.

.

Terwijl de honden en hun baasjes nu nog kunnen genieten van het Agua Amarga ‘Doggy-Beach’ in Alicante wordt dit voor de baasjes iets minder leuk deze zomer. De gemeente heeft bevestigd dat er geen chiringuito, geen toilet, geen strandbedjes, geen parasols en geen voorzieningen komen voor honden en baasjes.
De gemeente zegt dat ze er niet in zijn geslaagd een persoon of bedrijf te vinden die deze zomer de service op het hondenstrand op zich wil nemen. Zo zegt de gemeente dat ze het drie keer geprobeerd hebben maar dat niemand geïnteresseerd is. Dat is dan de versie van de gemeente want de inwoners die gebruik maken van het hondenstrand zeggen dat er geen moeite is gedaan door de gemeente.

Het laatste contract verliep na de zomer 2018 en gedurende de hele winter en lente is men er bij de gemeente niet in geslaagd om een geschikte vervanging te vinden. Tot vorig jaar waren er 15 parasols, 30 strandbedden, een toilet en een chiringuito met van alles en nog wat.

In 2016 werd het 250 meter brede Agua Amarga strand geschikt gemaakt voor honden en hondenliefhebbers en waren er ook vanaf het begin voorzieningen zoals een strandtentje (chiringuito) waar naast eten en drinken voor de mens ook artikelen waren voor de honden. Er waren ook strandbedden en parasols om het verblijf voor de honden en hun baasjes aangenamer te maken (te denken valt aan schaduw).
Dit jaar zal het voor het eerst zijn dat er dus geen voorzieningen zijn op het hondenstrand van Alicante waarbij kan worden opgemerkt dat er ook geen toilet is voor de mensen.

Dus als er iemand is die het leuk vindt om op het strand in Alicante te werken en daarbij het hondenstrand wil exploiteren…. neem dan vooral contact op met de gemeente van Alicante…

.

Dat de Spaanse burgers echt wel gek zijn op de nieuwe ontwikkelingen omtrent hondenstrandjes blijkt wel uit een handtekeningenactie die nu wordt gehouden om een hondenstrand te realiseren op Menorca.
.

De stad Ciutadella op het Balearen eiland Menorca heeft nog geen hondenstrand maar de hondenliefhebbers willen dat wel graag hebben. Op zich is het gebrek van een ‘playa de perros’ in de stad vreemd want er zijn meer dan genoeg stranden en baaien te vinden waar honden niemand lastig zouden hoeven te vallen en waar niemand zich hoeft te storen aan de honden die plezier hebben op het strand en in zee.
Het dierenopvangcentrum Protectora d’Animals in de stad Ciutadella is een actie gestart waarmee men zoveel mogelijk handtekeningen wil ophalen om deze daarna aan de gemeente Ciutadella te presenteren. De actie is nog maar net begonnen en er zijn nu al meer dan 668 handtekeningen verzameld.

Overigens wil men geen gebruik maken van het populaire Change.org en is het alleen mogelijk een handtekening te plaatsen in diverse winkels en bij dierenartsen op het eiland zelf om zo te voorkomen dat mensen die niet op het eiland wonen handtekeningen zetten.
Het voorstel van de Protectora d’Animals is om een of twee stranden beschikbaar te stellen voor de honden en hun baasjes maar niet de hele dag. Als dat al kan voor 9 uur ‘s morgens en daarna weer vanaf 19 uur ‘s middags dan is men al tevreden. Op die manier worden de warme momenten op een dag vermeden want dan zal er toch niemand zijn die van het strand gebruik maakt met hun hond en kan niemand hinder ondervinden van de honden die plezier hebben in zee en op het strand.

Op dit moment zijn er drie stranden te vinden op Menorca waar het is toegestaan om met honden op het strand te komen en alle drie bevinden deze zich in de gemeente Es Migjorn met daarnaast veel beperkingen.
Het is de bedoeling tot 3.000 handtekeningen te komen waarna deze aan de burgemeester van Ciutadella worden gepresenteerd. Met zo’n groot aantal kan de gemeente niet ander dan haar inwoners tevreden houden.

Met dank aan de bron: SpanjeVandaag

.

.

 


.

Wist u overigens dat we al meer dan 3,6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:
.
“We houden het nog even bij de stranden voor de hondjes”

 

.

.

.

Wat jammer dat honden ook overal de schuld van krijgen…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Luna en Ocean van 20 juli tot 14 augustus 2019
Lynn van 27 juli tot en met dinsdag 15 augustus 2019
Geza en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019

«
»
  • Ellen Biesma-Hartskeerl

    Hoi Ton en Annerie,

    De verhalen van Anne Marie en Ellen zijn zeer herkenbaar! Bonita heeft helemaal niets met vreemden en blaft naar ze. (misschien weet je nog dat ze in het begin ook naar mij gromde). Het is vast allemaal angst maar we redden het er prima mee als we daar rekening mee houden. Er is gelukkig 1 buurman die zich niets van haar gegrom en geblaf aantrekt maar gewoon tegen haar praat en vraagt of ze een koekje wil. Desnoods gooit hij het op de grond, eet ze het op en begint dan soms weer te blaffen, maar soms ook niet. Naar andere honden blaft ze samen met Archie ook redelijk hysterisch waardoor ook niemand zijn/haar hond durft te laten besnuffelen. De cursus is alleen daarom al een blijvertje. Als daar een nieuwe hond/nieuw mens komt moet ze er ook niets van hebben: ‘die ken ik niet’. De rest kan haar gewoon koekjes geven. Archie is ook niet wild van mensen dus gaat gewoon een stapje opzij. Op straat is hij gek op andere honden maar ook bij hem durft niemand zijn/haar hond te laten snuffelen omdat hij enthousiast is en dat gaat gepaard met een hoop geblaf. Dus ook bij hem is de cursus een uitkomst hoewel hij de meeste honden daar weer niet interessant vindt. Misschien omdat het bijna allemaal reutjes zijn? Hoe dan ook; wij redden het -soms met van hang-en vliegwerk- ook goed. En als je ze meeneemt op visite bij een ander in huis gedragen ze zich als keurige kostschoolkinderen.

    Groetjes, Gjalt en Ellen

    1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com