Dierenmissies Weekjournaal van 5 december 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal staan Nukka en Darwin in het spotlicht, zien we dat King zijn positie heeft verstevigd, kunt op de Filippijnen uw dier vanuit de auto laten zegenen, zoekt de politie weer getuigen, hebben we ook nu asielverlaters en maken we kennis met Bandit. In de Tip van Ton lezen we dit keer 10 leuke weetjes, zien we zeer slimme honden in het filmpje van de week. In de column zien we dat Coronatijd slimme hondjes heeft opgeleverd en ide (on)zin van de week zien je een situatie waarin iets te ver is gaan met het invoeren dierenrechten. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Nukka en Darwin  in het spotlicht
– Logé King is gestegen in de roedel…
– Zegening van uw huisdier vanuit de auto
De politie laat het volgende weten: Getuigen gezocht….
– 
 Asielverlaters
– 
Kennis maken met Bandit
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Tip van Ton: 10 bijzonder wetenswaardigheden over honden
– Leuk filmpje: Hele slimme hondjes
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bericht van Trixie, Nelson & Doska, Moos, Wessy, Bentley

– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Corona heeft slimme honden opgeleverd.
– De (on)zin van de week: dierenrechten
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

. Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 29 november 2021 

.

Nukka, Darwin en Ron in het spotlicht

Wie op zoek is naar een senior en van een flinke hond houdt, dan mag je Nukka niet overslaan. Een superlieve herder van 9 jaar die nog heel wat fijne jaren voor de boeg heeft. Een evenwichtige dame die goed gezelschap is en met iedereen vriend wil zijn. Vindt wandelen heerlijk en trekt niet aan de lijn.

Klik op de foto’s voor meer info…

.

.

.

.

.

Wie op zoek is naar een volwassen boxer-mix dan moet je echt de pagina van Darwin bezoeken. Ook een evenwichtige super lieve hond die een allemansvriend is. Nu zo’n 6 jaar oud en een absolute topper. Heerlijke wandelaar die niet aan de lijn trekt en ook geen moeite heeft met de aanwezigheid van katten. Ook neemt hij uiterst voorzichtig snoepjes aan.

.

Klik op de foto’s voor meer info….

.

.

.

.

.

.

.

Dinsdag 30 november 2021  

Mia is een doetje…

.

Logé King is gestegen in de roedel.

Flor maakt plaats voor King

.

King is nu ruim 6 weken bij ons en hoewel hij al vanaf het begin af aan opgenomen was in ons roedeltje is het hem gelukt om toch te stijgen in de rangorde. Mia is altijd al een doetje geweest dus die liet sowieso iedereen voor gaan. Flor is de grote witte dame die weliswaar bang is voor mensen maar niet voor andere honden. Nu hebben we gezien hoe King, door stram te gaan staan pal naast Flor die staat te eten, haar doet bewegen om ruimte te maken voor de kleine King.

.

.

Zelfs dit was niet genoeg voor de kleine King. Nu is hij zo’n beetje aan de grens van zijn mogelijkheden gekomen. Hij durft zelfs tegelijk uit de bak van Botas te eten. Dit is absoluut een stoer staaltje van lef tonen want Botas is al jaren onbetwist onze roedelleider.

.

Nu kennen geen van onze hondjes baknijd maar dit is toch wel een nieuwe stap die hij heeft gezet  op de hiërarchische ladder. Vergeet niet dat King bijna blind is, maar dat dit hem niet weerhoudt om zich volwaardig te voelen.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen. Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 1 december 2021.

.

Nog even over Wereld Dierendag ….

.

Wat ik  niet wist is dat op de Filippijnen huisdieren op 4 oktober gezegd werden.  Voorheen werden de dieren in de kerk ontvangen maar door de Corona is er nu een drive-thru georganiseerd . We kwamen dit filmpje tegen en wilden u dat niet onthouden. KLIK op de foto

.

.


. <<advertentie>>

.

.

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 

Donderdag 2 december 2021.
.

 

.

GETUIGENOPROEP
Zwaargewond in doos achtergelaten: wie herkent deze jonge kitten?
De dierenpolitie kreeg vrijdagmiddag melding van de dierenambulance Hoorn dat een doos met daarin een ernstig gewonde kitten door onbekenden was gedumpt of achtergelaten. De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over deze jonge kat van ongeveer 8 – 10 weken oud.
De doos met hierin een zwaargewonde kitten bleek in een blauwe Ikea tas achtergelaten te zijn op de Zuiderdijk, nabij een bankje van de West-Friese Omringdijk: gelegen tussen Oosterleek en Wijdenes. Het is een cyperse kat, met witte pootjes en een witte borst.
De dierenambulance had donderdagmiddag 25 november een melding gekregen en trof de doos met de zwaargewonde kitten aan. De kat werd direct overgebracht naar een dierenarts; helaas bleek het dier er zo slecht aan toe te zijn dat hij uit zijn lijden verlost moest worden.
De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die informatie hebben over de eigenaar, het achterlaten/dumpen van dit jonge dier, of alle andere informatie die kan helpen bij het onderzoek van de dierenpolitie.
Heb jij antwoord op één van de volgende vragen of andere relevante informatie:
* Weet jij wie de eigenaar is?
* Ken of herken je het jonge katje?
* Heb je iets verdachts gezien op de West-Friese Omdijk in de periode voorafgaand aan donderdagmiddag 25 november, dat te maken kan hebben met dit achtergelaten katje?
* Herken je de doos en/of de Ikea tas?
* Heb je recent gereden op de Zuiderdijk en ben je in bezit van dashcambeelden?
* Heb je andere informatie die de dierenpolitie kan helpen in dit onderzoek?
Geef je tips/informatie dan door via onderstaand tipformulier.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.


.

.

Vrijdag 3 december 2021.

.

Zij mochten het asiel verlaten

.

hond

Macy

hond

Rica

hond

Wringley

Tor

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 4 december 2021.

.

Kennis maken met Bandit die een plekje op de site heeft gekregen.

Dit is Bandit, reutje, geboren december 2017.

Bandit woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona.

Karakter, Lief aanhankelijk en is beweeglijk want om even stilstaan om een foto te maken daar hij even geen zin in zoals is te zien op de video. Bandit heeft geen interesse voor katten en loopt er zo voorbij. Dus Bandit is een pram maatje voor iemand die een fijne hond zoekt en misschien ook een poes in huis heeft. Natuurlijk moet  de poes dan ook met honden om kunnen gaan.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


Afbeeldingsresultaten voor sinterklaas zwarte piet.

.

Zondag 5 december 2021

.

Tip van Ton:                                        “Vergeet niet je schoen te zetten” 

 

Deze week hebben 10 ‘hondenwetenswaardheden’ die besist niet iedereen kent en die altijd leuk zijn op een feestje te vertellen…

1. 70% van de mensen schrijven de naam van hun hond op de vakantiekaarten.

2. Hoe langer de neus van een hond is, hoe effectiever het interne koelsysteem is.

3. Na de geboorte, doen puppies de ogen niet volledig open totdat ze ongeveer 12 dagen oud zijn.

4. Honden worden 14 keer genoemd in de Bijbel.

5. Dalmatiër puppies zijn wit als ze geboren worden en ontwikkelen hun vlekken naarmate ze ouder worden.

6. Er zijn ruim 330 internationaal erkende hondenrassen.

hondenweetjes7. Honden kunnen worden opgeleid om epileptische aanvallen te detecteren.

8. De neus van een hond kan meer dan 100.000 keer sterker ruiken dan die van een mens.

9. Een Afrikaanse wolfshond die bekend staat als de “Basenji” (zie foto) is de enige hond in de wereld die niet kan blaffen.

10. Honden hebben 2 keer zoveel spieren om hun oren te bewegen dan mensen.

.

Bron: Medpets

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Hele slimme hondjes….

 

 

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


.

.

Marleen en Jean, baasjes van Trixie,

stuurden ons dit vredige tafereeltje

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Froukje en Bert, baasjes van Nelson en Doska, stuurden ons dit filmpje…

.

.

.


.

.

Linda, baasje van Moos, Mike, Sjors en Millie,

stuurde ons deze foto van Moos die tien is geworden. 

.

.

.

.

.

.


.

.

Marlene en John, baasjes van Wessy,  introduceren hun nieuwe ‘oude’ aanwinst…

Marlene en John hebben onlangs afscheid moeten nemen van hun Spikey. Van de hondenspulletjes deden ze afstand want het verdriet was groot en ze wisten het zeker … er zou geen ander hondje meer komen. Tja, en nu kregen we dit berichtje..

Hallo Annerie en Ton, even voorstellen dit is Wessy een 10 jarige Jack Russel die op ons pad gekomen is, hij blij en wij blij.

Nu weer door weer en wind de deur uit lekker.

Groetjes John en Marlene

.

We wensen  Wessy een hele fijne “oude dag” toe …

.

.

.

.

.


.

.

Toon, baasje van Bentley, laat zien dat Bentley op zijn Paasbest is en daarom ook klaar is voor de Kerst …

Voor de make-over …

Na de make-over …

.

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


– – ..<<Advertentie>>

.

Merel  Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ? Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

Corona heeft slimme honden opgeleverd.

.

We hebben allemaal  wel gelezen of gehoord  dat de Coronatijd een hele boel baasjes heeft doen besluiten om een hond te nemen. Zeker toen de grote lockdown een feit werd, en je alleen om een dringende reden (zoals het uitlaten van je hond) buiten mocht komen, kregen we er plots een aanzienlijke hoeveelheid baasjes bij. Mensen hadden door thuiswerk ineens veel vrije tijd en natuurlijk is het thuis gezelliger als je een vriend hebt die altijd aan je zijde is. Dit fenomeen heeft er ok voor gezorgd dat er veel meer dan normaal tijd was voor de hond die anders een stuk minder aandacht kreeg of zou krijgen.

Aandacht geven aan de hond komt er vrij vertaald op neer dat de hond automatisch dingetjes leert. Zodra je quality-time spendeert met je hond, vindt hij dat heerlijk en doet hij zijn best om het baasje een plezier te doen.

Nog leuker als je een speciaal spelletje voor de hond koopt waardoor te zien is dat hij echt slim is of wordt. Er zijn in de coronatijd 35% meer hondenspelletjes verkocht die voor de intelligentie van de hond een uitdaging vormen. Je snapt natuurlijk wel dat dit over de gehele linie de slimheid van de hond goed heeft gedaan.

.

..

Jammer dat, toen er weer buiten de deur gewerkt moest worden, in veel gevallen de hond een last werd.  Totaal on voorbereid om alleen thuis te moeten zijn, kregen baasjes problemen met de buren vanwege aanhouden geblaf of werden de baasjes verrast bij thuiskomt door een ravage of spullen die gesloopt waren uit pure verveling.  Tja, toen moest de hond de deur uit …  Als je 24 uur per dag bij elkaar bent en ze alleen maar spelletjes leert  dan moet je niet gek opkijken als je vriendje tegen de muren op klimt wanneer hij plots alleen gelaten wordt.

.Gelukkig mochten een boel hondjes ook wel bij het baasje blijven.. en hebben hondjes die opnieuw in het asiel waren beland toch weer een baasje gevonden.

Nu de Corona besmettingen weer toenemen en nieuwe maatregelen bijna niet te voorkomen zijn, ben ik benieuwd of er ineens ook weer nieuwe baasjes’ verschijnen.

.

.

.

.

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Dierenrechten ….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

King van 12 oktober tot 25 januari 2022

Nangi en Pippa van 23 december 2021 tot en met 9  januari 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 24 december tot 2 januari 2022

Lizzy van 24 februari tot 6 maart 2022

 

 

 

 

 

 

.

.

.

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

Lizzy vanaf 30 juli 2022 tot 21 augustus 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com