Dierenmissies Weekjournaal van 5 november 2023

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de datum dat Cros naar zijn opleiding locatie kan gaan en wanneer Lizzy bij ons kan komen wonen, hebben we weer asielverlaters, heeft de politie de handen vol aan inbeslagname van zieke, niet gedocumenteerde, ongechipte en verwaarloosde puppy’s bij straatkrantverkopers, maken we kennis met de mooie Lorena, is Botas met zijn gezondheid aan het sukkelen en is er een overwinning geboekt op een notoire dierenbeul. In de vierkante column heb ik het het schoonhouden van het bos en in de (on)zin van de week zien we dat je de schuldige moet aankijken. Natuurlijk hebben we meer interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Cros mag 15 november naar Esmee in Limburg
– Hondjes de het asiel mogen verlaten

– Chica vindt explosieven in woonwijk 
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Opzettelijk kitten in schoendoos gedumpt
– Het gaat niet goed met Botas
– Kennismaken met de mooie lieve mastin Lorena
– Botas naar de dierenarts
– Overwinning op notoire dierenbeul.
– Botas een dag na de prik …

– Leuk filmpje: Fitness fan
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
–  Politie bezorgd om honden bij straatkrantverkopers
 
–  Berichten van baasjes: Lara, Bros
– De 4-kanten column van Ton met: Laten we de bossen schoonhouden alsjeblieft. 
– (On)zin van de week: Je moet wel de echte schuldige aanspreken …
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.

 

Maandag 30 oktober 2023 

.

Cros mag 15 november naar Esmee in Limburg

Vandaag kregen we te horen dat Cros op woensdag 15 november 0m 17.30 uur wordt verwacht bij Esmee in Het Huis van de dieren in Horn Limburg. Dat betekent dat we die dag rond 14.30 uur gaan rijden om op tijd daar te zijn. Het lijkt Esmee verstandig dat Cros daar aankomt zonder dat hij direct geconfronteerd wordt met een boel honden die daar los rond lopen.

Hat zal nog wel wat hartzeer geven als we afscheid van hem moeten nemen. Hij is een eerste klas vrijkous en eentje die in je hart een plekje verovert vanwege zijn onbenulligheid.

.

Lizzy

.

Het vertrek van Cros betekent dat Lizzy op donderdag 16 november bij ons kan komen wonen.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 31 oktober 2023  

.

.

Hondjes de het asiel mogen verlaten

Dilan

Xena

Limon

.

.

.

.

.

.

.

Abu

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 1 november 2023 

.

Chica vindt explosieven in woonwijk. 

Brigitte Schuurmans woont in de buurt van de Zomerdijk te Nuland en het is op maandagavond uitgerekend haar vader die met haar hond Chica aan de wandel was, toen ze het explosief in een zwarte rugzak aantroffen onder een struik. Chica slaat aan op de vondst en dat trekt weer de aandacht van Brigittes vader. “Daarom kwam hij kijken en heeft hij de tas opgepakt en een stukje verderop opengemaakt.” Hij rist hem open, voelt erin met zijn hand en hangt de tas dan snel weg: hij zit vol met explosieven. “Vier staven, met tape ingewikkeld”, aldus Brigitte. “Mijn vader had gelijk het gevoel dat er iets mis was.” Overrompeld door de vondst vraagt de vader van Brigitte of een buurvrouw de gemeente of politie wil bellen, en gaat daarna zelf naar huis toe. Later zegt de politie hem dat het verstandiger was geweest als hij direct 112 zou hebben gebeld en dat hij erg veel geluk heeft gehad. “Er had maar een draadje verschoven hoeven zijn en alles was ontploft. Dan had ik geen vader meer en geen hond meer.”

Klik op foto om video te starten

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijn

s Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 2 november 2023

.

Opzettelijk kitten in schoendoos gedumpt.

Een medewerker van de gemeente Uithoorn heeft een bijzonder treurige en bizarre vondst gedaan. Bij een bosje in de Noord-Hollandse plaats heeft hij een schoenendoos met daarin een gedumpte kitten aangetroffen. Het diertje was gelukkig nog in leven.

De doos zat weggestopt in een plastic boodschappentas van de Action, die in de bosjes bij een jongerenontmoetingscentrum was achtergelaten. Het diertje was nog piepjong en grijs-wit van kleur. De dierenpolitie, die over de vondst een bericht op Instagram heeft gemaakt, zegt dat de kitten “duidelijk opzettelijk gedumpt” is.

Fijn mandje gewenst

De Amsterdamse eenheid van de dierenpolitie is een onderzoek gestart. “Weet u waar het kitten thuis hoort of heeft u enig andere informatie met betrekking tot deze zaak? Belt u dan naar 144, 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000”, schrijven ze bij het bericht.

In de reacties spreken mensen schande van de dumping en wensen de kleine kitten veel liefde en goeds toe. Zo stelt Miranda: “Even naar het dierenasiel brengen of iemand om hulp vragen is blijkbaar lastig. Jammer dat zo’n dropje daar de dupe van moet zijn. Fijn dat ie gevonden is.” Suzanne sluit zich daarbij aan: “Hoop dat ze de daders pakken en dat dit lieverdje een fijn mandje krijgt.

.

.


.

Het gaat niet goed met Botas

.

Vandaag zijn we erg geschrokken van Botas. De hele dag heeft hij niet gegeten of gedronken. Deze morgen is hij nog mee geweest in het bos maar de rest van de dag lag hij in zijn mandje als een zielig hoopje. Botas is pas 13 jaar geworden en is een hondje op leeftijd maar ondanks zijn artrose, zwakke achterhand en maagje dat nog al eens van streek is, altijd het opgewekte ventje dat, als onze roedelleider, zijn mannetje stond. Zelfs tegenover de drukke Cros die heilig respect voor hem heeft. We zijn de rest van de dag steeds apart met hem uitgegaan want hij wilde niet verder dan het tuinpad. Het vervelende is dat, als hij niet eet, hij ook zijn medicatie tegen de pijn van de artrose niet binnen krijgt. We besloten de nacht af te wachten in de hoop dat een rustige nacht hem goed zou doen.

 


.

.

Vrijdag 3 november 2023

.

Kennismaken met Lorena.

.

Dit is Lorena, teefje, Mastin, geboren 14/06/2021, hoogte 70 cm lengte 70 cm. Lorena woont bij Elena in het asiel te Solana in de regio Ciudad Real.  Karakter: enorm lief voor mensen (volwassenen en kinderen) en is  zeer aanhalig. Ze vindt knuffelen het einde en is een super kroeldoo0s. Ze is super sociaal met alle andere honden en gedraagt zich tegenover alles en iedereen als een goede grote lobbes in alle denkbare manieren. Ze loopt prima aan de lijn  en vindt autorijden geweldig. Lorena is rustig van aard en gehoorzaam. Achtergrondinformatie: Haar aanhaligheid en liefde voor mensen heeft juist haar vorige baasje doen besluiten van haar afstand te doen. Lorena was bij een kudde schapen gezet om zo voor bescherming te zorgen tegen naderend onheil. Echter haar lieve karakter bewoog haar op het moment dat ze een mens zag er op af te stappen en om aandacht te vragen en om aangehaald te worden. Tja, daarbij liet ze de kudde voor wat het was en dat vond haar vorige baasje dus niet goed. Nu willen we voor Lorena  een baasje vinden die een kroeldoos van formaat zoekt, die je lekker vast kunt houden en die niet omvalt met een harde wind….

.

.


.

Botas naar de dierenarts. 

.

Vanmorgen wilde Botas niet mee uit gaan. We hebben hem uit zijn mandje getild en hem in de tuin gezet waar hij half zittend een beetje poepte en verder verloren voor zich uit staarde. Hierop hebben we hem gewassen en weer terug in zijn mandje gelegd. Dit zag er niet goed uit. Hierop belden we met onze dierenarts die Botas kent en die ons voorzichtig vertelde dat het lichaampje wel eens ‘op’ kon zijn… We spraken af dat we met Botas rond de middag langs zouden komen om te zien of er toch niet iets voor-de-hand-liggend in de weg zat. Want zo plotseling in zo’n afwezige slappe houding in zijn mandje liggen, was niets voor Botas. Zo werd Botas voorzichtig achter in de auto gelegd en gingen we op pad naar onze Dierenarts in Balkbrug.

.

 

op de onderzoekstafel

De dierenarts vond het raar dat het zo plotseling opgekomen was. Immers liep hij gistermorgen nog mee het bos in en pal erna was het foute boel. Tijdens onderzoek constateerde de dierenarts dat hij pijn had bij het betasten van de achterhand en ruggengraat. Het vermoeden was dat Botas een acute beklemming van een zenuw had in dat gebied waardoor hij pijn had bij het staan en lopen. Omdat er op dat ogenblik, behalve de artrose, geen ander  mankelement gevonden kon worden, werd besloten dat hij een spuit met Prednison zou krijgen in de hoop dat hij zich lekkerder en pijnvrij zou voelen waardoor hij weer meer tot zichzelf zou komen en daardoor ook weer zou gaan eten en drinken.

weer achterin de auto op zijn bedje… op naar huis

Hiermee zou hij door het weekend moeten komen en weer wat opknappen. Mocht dit niet het gewenste resultaat hebben dan zag het er niet goed uit voor de arme Botas. De prik heeft hij gekregen en zo gingen we weer naar huis.

Thuis, uit de wagen getild, zagen we dat hij weer zijn staart fier omhoog droeg wat wij een goed teken vonden. Hij waggelde wat onzeker en nadat ik hem het trapje van de veranda op had gedragen, dronk hij voor het eerst weer wat waarna we hem weer in zijn mandje hebben gelegd. We hoopten dat de Prednison nu zijn werk zou doen…. Daar heeft hij in liggen te slapen tot 22.00 uur. Tijdens de laatste avondwandeling ging Botas niet verder mee dan het begin van het tuinpad net buiten het tuinhekje.

.

.


.

.

Zaterdag 4 november 2023

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 22 oktober 2023 

Overwinning op notoire dierenbeul.

Eindelijk komt er na 27 jaar dierenleed een aan het omstreden dierenverhuurbedrijf Bert’s Animal Verhuur in het Gelderse Appeltern. Zowel bedrijf als eigenaar Bert Roelofs zijn door rechtbank Gelderland failliet verklaard. Wat heeft ons team hier voor gevochten.

1 werknemer voor de ruim 200 dieren is wel heel erg weinig.

Hoewel Roelofs al ruim een kwart eeuw stelselmatig de wet overtrad, leek de gemeente maar geen vat op de ondernemer te kunnen krijgen. De vele meldingen van dierenverwaarlozing en mishandeling waren daarom voor House of Animals aanleiding om een diepgaand onderzoek in te stellen.
Door de aanhoudende druk die House of Animals uitoefende op de gemeente, werd er sinds vorig jaar eindelijk doorgepakt. Documenten van de NVWA die House of Animals na een WOO-verzoek (Wet Open Overheid) in handen kreeg, bevestigden de eerdere schokkende bevindingen.
We vieren een klein feestje omdat er na al onze inspanningen nu eindelijk een eind is gekomen aan dit bedrijf, maar tegelijkertijd maken we ons nog steeds ernstige zorgen over de dieren die er nu nog zitten. Het is voor ons pas echt voorbij als het laatste dier daar weg is.
Volgens de curator is er voldoende voer voor de aanwezige dieren en er blijft één werknemer actief voor de verzorging. Op aandringen van House of Animals wordt de NVWA betrokken bij het toezicht op dierenwelzijn. Toezichthouder NVWA heeft zelf ook nog een aantal zaken lopen tegen de dierenverhuurder.
Verwacht wordt dat Roelofs in hoger beroep gaat tegen de uitspraak, al is het maar om tijd te winnen. Na zijn definitieve faillissement wordt er beslag gelegd op de dieren, als onderdeel van de inboedel. Daarna volgt verkoop, of er wordt opvang voor ze gezocht. House of Animals houdt nauwlettend in de gaten wat er met de dieren gebeurt.
Grote dank aan iedereen die achter de schermen heeft meegewerkt! Samen zijn we zo sterk!!!!! ❤️

.

.


.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijkenGraag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

De fitness fan … (Nederland in Beweging)

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van baasjes

.

Karin, baasje van Lara, stuurde ons dit berichtje.. 

.

.Ola! Vandaag Lara, de allerliefste, alweer 6 jaar bij ons ❤

Lara ‘s “geschatte” leeftijd is nu ronde de 9, hoop dat zij ook nog vele mooie jaren heeft..

.

.

.

.

.


.

.

Alba en Donnella, baasjes van Bros, stuurden ons deze update

.

De herfst is nu echt begonnen…

Bros vindt het heerlijk op zijn eigen bedje, lekker warm en een extra koekje.
Wat een hondenleven..????

.

 


.

.

.

De 4-kanten column van Ton

.

Laten we de bossen schoonhouden alsjeblieft. 

.

Dat we erg bevoorrecht zijn met de bossen die ons in IJhorst omringen, daar zijn we ons van bewust. De seizoenen mee mogen maken in de bossen is prachtig. De winter die in al haar extremen, tussen de bomen door, een weids uitzicht geeft waarin op afstand wild te ontdekken valt. De lente met het frisse nieuwe groen, dat steeds meer het zicht ontneemt en je daardoor het gevoel geeft dat je je in een beschermende warme omgeving waant. De zomer waarvan de zomerhitte getemperd wordt door een schaduwrijk bladerendek en die zorgt voor een overvloedige flora waaraan de fauna zich te goed kan doen …. Tja, en dan de herfst die afrekent met het zachte weer, de droge periode, de schone wegen en komst van de bergen bladeren…

namaak lijk in het bos

De herfst die ons doet voorbereiden op de feest- en themadagen waaronder Halloween. In de herfstvakantie zijn er dan ook groepen kinderen die op kamp gaan en verblijven in een kinderboerderij. Groepen die in het donker de bossen onveilig maken. Zij die na 22.00 uur als groep hard gillend door het bos lopen is wat minder want dan weten we dat we de komende weken weer geen enkel wild dier meer zullen tegenkomen omdat die zich uit angst diep in het donkere bos hebben teruggetrokken.

Deze kinderen en groepsleiding zijn blijkbaar niet bang voor de wolven die er zijn gesignaleerd. Dat is dan weer mooi meegenomen want daar hoef je ook niet echt bang voor te zijn maar ik denk eerder dat ze niet weten dat er hier wolven zijn aangetroffen.

Natuurlijk gunnen we hen wel het plezier van griezelen in een donker bos. Zeker als dat nog eens extra voor de gelegenheid  is geprepareerd. Wel is het jammer dat we dagen later nog de resten van hun griezelspel tegenkomen en dat is toch eigenlijk niet nodig. Vermoedelijk is het gewoon vergeten op te ruimen en zullen ze ooit de attributen missen.

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a.

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

 Je moet wel de echte schuldige aanspreken …

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

 

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december tot en met 1 januari 2024

Mellow van 28 januari en 17 februari 2023

 

.

.

.

.

.

.

.

 

Arie van 16 tot 30 mei 2024

 

 

 

«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com