Dierenmissies Weekjournaal van 29 oktober 2023

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met het mooie bericht dat er veel hondjes het asiel mogen verlaten en maken we ons op voor Halloween, is Spark levend onder het puin van een villa terug gevonden, vroegen we donaties om Cros naar school te kunnen sturen, is er een achtergelaten hondje op een hotelkamer aangetroffen, zoekt de politie een idioot die een kitten hardhandig heeft gedumpt, zijn er weer honden in beslag genomen en voorts komt Lizzy ons roedeltje permanent versterken. In de vierkante column heb ik het over de komende feestdagen met Oudjaar als een dubieus hoogtepunt en in de (on)zin van de week zien we dat folklore iets is voor mens en dier. Natuurlijk hebben we meer interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Hondjes die het asiel mogen verlaten
Hondje Spark is in Voorthuizen levend onder puin gevonden

– Hondje achterlaten op hotelkamer
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Financiële hulp gevraagd voor Cros.
– Hart van Nederland legt uit: hoe gevaarlijk is de wolf?

– Lizzy voor onbepaalde tijd bij onze roedel
– Leuk filmpje: 
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
–  
Politie zoekt getuigen: 
Kitten moet worden ingeslapen na wreed incident in Halle en Honden in beslag genomen
–  Berichten van baasjes: Nevel & Carlito & Timmy en Tayra
– De 4-kante column van Ton met: De heerlijke feestdagen zijn op komst. Het is de opmaat naar een nieuw Oudjaar… 
– (On)zin van de week: Folklore voor mens en dier
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.

.


.

.

Maandag 23 oktober 2023 

.

De volgende hondjes mogen het asiel verlaten

Canela, Bart, White, Lucky, Robin en Tessa

Canela

Bart

White

.

.

.

.

.

.

.

Robin

Tessa

Lucky

.

.

.

.

 

.

.


.

.

Dinsdag 24 oktober 2023  

.

Hondje Spark onder puin gevonden na explosie camping: ‘Heel veel geluk gehad

Warmtebeeldcamera’s, speurhonden en heel veel vrijwilligers: de afgelopen dagen is alles op alles gezet om het vermiste hondje Spark te vinden. Het diertje was spoorloos na de explosie in een bungalow waar hij verbleef in het Gelderse Voorthuizen. De grote zoektocht blijkt succesvol, want Spark is vrijdagmiddag onder het puin van het huisje gevonden. Dit laat de Honden Zoekgroep Gelderse Vallei (HZGV) weten aan Hart van Nederland.

“Donderdagavond zagen wij een oproep van de familieleden, dat Spark nog vermist was. Wij dachten gelijk oh jemig, de familie ligt in het ziekenhuis en het hondje ligt daar nog. Daar moeten wij gewoon gaan helpen”, aldus Ursula Zijlmans, voorzitter bij de HZGV.

De Zoekgroep heeft gelijk contact opgenomen met de familie van het baasje, die zelf gewond in het ziekenhuis lag na de explosie. “We hebben laten weten dat wij ons best gingen doen om Spark te traceren. Dan kon de familie zich richten op de zorg.”

Zoektocht

Na het contact van Zijlmans met de familie, heeft zij ook de politie en brandweer benaderd. “Wat zijn de mogelijkheden? Je kunt namelijk niet zomaar naar die plek toe om te zoeken, er is zoveel puin en instortingsgevaar. Met de toestemming van die instanties hebben wij op gepaste afstand gescand met de warmtebeeldcamera. Maar doordat er zoveel brokstukken op elkaar gestapeld waren, kwam de camera er niet doorheen.”

Omdat er met de warmtebeeldcamera geen succes werd geboekt, werden de speurhonden ingezet. “Die honden speuren op adrenaline. Zij gaven een duidelijke aanwijzing naar het chalet”, zegt Zijlmans. De Zoekgroep wist toen zeker: we gaan verder zoeken bij het chalet.

Geluk

Vrijdagochtend is de Honden Zoekgroep weer de kant van de camping opgegaan. “Vanmiddag was het moment aangebroken dat een speciaal bedrijf de stukken puin ging weghalen. Wij hebben geholpen samen met vrijwilligers. En toen wij een brokstuk voorzichtig omhoog tilde, zagen we Spark.”

De hond is direct naar de dierenarts gebracht. “Wonderbaarlijk genoeg gaat het goed met hem. Dit diertje heeft veel geluk had.

.

.

.


.

.

Woensdag 25 oktober 2023 

.

Eigenaar laat hondje achter op hotelkamer: ‘Zat bang in de hoek’

Het hondje zat doodsbang in de hoek van de hotelkamer – Beeld: Politie Utrecht

De Utrechtse politie heeft een achtergelaten hondje aangetroffen in een hotelkamer. Het dier verbleef er al meer dan twee dagen alleen zonder baasje in de buurt. Omdat het hondje verwaarloosd overkwam heeft de politie besloten haar in beslag te nemen.

In een bericht op social media schrijft de politie dat het hondje haar behoefte op de vloer heeft moeten doen en “trillend en bang in een hoek zat” toen ze de hotelkamer binnenkwamen. Maar daar stopte de verwaarlozing niet: “Ook had het hondje het minimale aan water en crackertjes tot haar beschikking.”

Verontwaardiging

Naar de eigenaar van het verwaarloosde dier is een onderzoek gestart. Het hondje maakt het naar omstandigheden verder goed. Onder het bericht van de politie Utrecht staan veel verontwaardigde reacties. Mensen hebben het met het dier te doen en snappen niet hoe het baasje dit heeft kunnen doen.

Helaas heeft de chip geen uitsluitsel kunnen geven over het baasje.

.

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijn

s Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 26 oktober 2023

.

.
Gisteren vroegen we u om financiële hulp voor Cros.

.
Cros (jong volwassen Labrador) is, na een mismatch bij zijn adoptie, nu drie weken bij ons in huis. Te midden van onze honden Botas, Mia en Flor. Alles leeft samen en dat gaat prima. Echter, het probleem is dat Cros bij ons al een hele leuke familiehond is geworden maar dat hij naar mate hij langer bij ons is, ons roedeltje beschermt tegen elke vreemde hond die in de buurt komt. Zo kunnen we hem natuurlijk nooit zelf dit gedrag afleren…. Daarom moeten we uitwijken naar externe hulp! Vanuit onze woning kunnen we Cros zo niet ter adoptie aanbieden en omdat hij niet oneindig bij ons kan blijven moesten we deze noodsprong maken omdat we hem niet terug naar Spanje willen sturen.

Esmee Olthuis

De hulp hebben we gevonden bij Stichting Het huis van de dieren in Horn die wordt geleid door Esmee die eveneens een erkende professionele hondengedragstherapeute is. Esmee kan Cros overnemen en heeft eerdaags op haar boerderij in Limburg een opvangplek voor hem waarbij hij training krijgt zodat hij weer sociaal met vreemde honden zal worden.

Helaas waren daar kosten aan verbonden en er werd éénmalig een bedrag van 500 euro gevraagd voor de opvang en lessen/therapie die Cros zou krijgen. Cros zou vanuit hun stichting naar een nieuw baasje uitkijken.
Omdat Stichting Dierenmissies zelf geen liggende gelden heeft vroegen we hulp van de lezers en vrienden om een kleine donatie te doen zodat we Cros daar naar toe konden laten gaan.

.

Wetend dat het goed zou komen door donaties die we al binnenkregen durfden we het aan het eind van deze dag aan om voor Cros een definitieve reservering maken bij Esmee.

Lieve mensen hartelijk dank voor alle donaties. U heeft het mogelijk gemaakt dat Cros naar zijn opleiding kan waardoor hij weer een kans zal krijgen op een fijne mand. We wachten nu op bericht dat er een plekje vrij komt zodat hij er naar toe kan gaan. Dit krijgen we volgende week te horen. 

WORDT VERVOLGD …

.

.


.

.

Vrijdag 27 oktober 2023

.

Hart van Nederland legt uit: hoe gevaarlijk is de wolf?

Nu de discussie iets te zijn geluwd over de wolf in Nederland kunnen we er niet omheen dat hun aantal toeneemt. Nog steeds doen er spookverhalen de ronde over de wolf. Vaak zijn die door sprookjes gevoed en voor waarheid aangenomen en ook het grappige liedje van Drs P. over de Troyka reis waarbij alle reizigers één voor één te prooi vallen aan de meute wolven, doet hier geen goed aan.  De wolf zou een direct gevaar zijn voor mensen. Hoe fout kunnen mensen voorgelicht zijn.  Daarom nog één keer een duidelijke uitleg over de wolf en hoe te handelen bij een onverwachts treffen, met hulp van Hart van Nederland.

De wolf is sinds 2018 definitief terug in Nederland. De populatie neemt toe, en daarmee ook de vraag of we ons zorgen moeten maken over onze veiligheid. Al tientallen keren werden dieren door de wolf te grazen genomen. Ook werd een man in juli gebeten door een wolf, echter de wolf werd toen in het nauw gedreven en door de man met een riek bedreigd. 

Voor veel mensen is het een enge gedachte dat we de steeds vaker in aanraking komen met de wolf. In deze video, die gemaakt is in samenwerking met wolvenexpert Leo Linnartz, leggen we je uit hoe gevaarlijk de wolf eigenlijk is én wat je moet doen als je oog in oog met het dier staat.
.

.

.


.

.

Zaterdag 28 oktober 2023

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 29 oktober 2023 

.

Lizzy voor onbepaalde tijd bij onze roedel. 

.

Lizzy op de voorgrond met Botas links en Mia rechts

Ongeplande omstandigheden kunnen soms zorgen voor zaken waar je mee moet dealen. Al eerder zag het baasje van Lizzy aankomen dat er een moment zou kunnen komen dat Lizzy thuis niet meer de aandacht zou kunnen krijgen die zij nodig heeft. Omdat zij al vaak bij ons te gast was, hier gelukkig was en hier alles wel kan krijgen wat zij behoeft, is destijds al met ons besproken dat, mocht dat moment komen, Lizzy bij ons welkom zou zijn om permanent onze roedel te komen versterken.

Afgelopen week werd duidelijk dat dit moment was gekomen. Vanzelfsprekend moeten we een moment kiezen nadat Cros naar zijn school is gegaan. Lizzy zou sowieso al met oudjaar bij ons zijn dus dat wordt nu gewoon een vervroegd en permanent verblijf.

.

.

.

.


.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijkenGraag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

Kunstmatige honden tijdens festival in Frankrijk

.

.

.

.

.

.

 


.

.

Berichten van baasjes

.

Hanneke, baasje van Nevel, Carito en Timmy, stuurde ons de volgende update over haar huisgenootjes. 

(Nevel heeft door omstandigheden twee maanden bij ons gewoond en is nu weer terug bij Hanneke)

Hallo Ton en Annerie

Nevel struint door de tuin

Hierbij wat foto’s van mijn roedel. Nevel is weer helemaal thuis. Begint ook weer gewoon te eten en vindt spelen/rennen in het losloopgebied heerlijk.

.
Met die regen helaas nog geen foto kunnen maken. Jullie hadden hem misschien niet eens herkend, het moddermonster. Maar hij geniet met volle teugen.
Zoals je ziet, is mijn schoen nog steeds zwaar favoriet als hoofdkussen. De knuffels staan braaf toe te kijken op de tafel.

Nevel voelt zich weer helemaal thuis.

De 3e foto:

Tsja, een hondje is een hondje of het nu uit Spanje of uit België komt. Na een noodkreet van mijn dierenarts is Timmy de roedel komen versterken. Baasje plots overleden, kinderen konden hem niet overnemen i.v.m. 2 poezen, bijna 10 jaar, hartklachten….. Ik had nog een plaatsje vrij in mijn hart/huis dus sinds gisterenavond woont hij hier. Een  klein (nog) bibberend diertje.

.

Timmy de nieuwe huisgenoot

Maar dat komt wel goed. Hij was bij het vorige baasje het prinsje in huis; nu leeft hij plots met 2 grote huisgenoten die hem ook niet met rust laten. Het is net alsof je een vogeltje in je handen hebt.

Vreemd genoeg is het Nevel die problemen heeft met Timmy. Hij trekt zich helemaal terug. Maar dat komt wel bij. Misschien omdat Timmy, zo fragiel als hij is, toch een grote hond is die weet wat hij wil. Hij vraagt veel aandacht; duidelijk een verwend prinsje. Maar is keurig opgevoed. Hij slaapt inmiddels ook op mijn bed, maar daar komt wel een eind aan hoor. En wil alleen op schoot zitten. Ik denk dat Neveltje zich wat achtergesteld voelt.
Gelukkig ben ik veel thuis dus ze kunnen aan elkaar wennen.
Groetjes,
Hanneke

.

.

.

.

.


.

.

Lex en Madeleine, baasjes van Tayra, stuurden ons deze update … 

.

Tayra is vandaag 13 geworden!!!

Tijd voor een feestje, maar eerst uitslapen .

.

.

Ze moet per slot van rekening uitgerust kunnen feesten ….

.

.


 

.

De 4-kanten column van Ton

.

De heerlijke feestdagen zijn op komst. Het is de opmaat naar een nieuw Oudjaar…

Met de komst van Halloween op 31 oktober stevenen we weer af op de ‘feestdagen’ waar de meeste mensen weer naar uitkijken. Wij ook hoor want ook wij vinden die dagen altijd een bijzondere tijd van het jaar waar mensen toch vaak extra aan elkaar denken. 

 

.

Even op een rijtje:

Halloween 31 oktober Verkleedpartijtjes zijn er door het hele land te vinden. Kinderen gaan langs de deuren voor het ophalen van snoep.

11 november Sint Maarten. Kinderen gaan langs de deuren voor het ophalen van snoep.

11 november Vastenavond . Het begin van de Carnaval

.

.

.

.

.

.

.

.

 

5 december Sinterklaas Dit heeft geen verdere uitleg.

25 december Kerst. Het feest van de geboorte van Christus.

31 december oudjaar, het vieren van het nieuwe jaar met vuurwerk

.

.

.

.

.

.

.

.

Tja en dat laatste festijn is nou precies waar we nu al wat vervelende voorproefjes van krijgen. Ik krijg van baasjes uit het hele land te horen dat hier en daar al begonnen wordt met het afsteken van illegaal vuurwerk. Rond de jaarwisseling hebben we altijd hondjes te logeren die hier, in de betrekkelijke rust van de bossen in IJhorst, Oud en Nieuw door maken.

Dat er nu al door ‘hele stoere mensen’ illegaal vuurwerk wordt ingekocht in Duitsland en België baart mij zorgen. Dit is trouwens elk jaar zo. Hoe fijn zou het zijn als we dit jaar nou eens die hele reeks van komende feestdagen konden afsluiten met een vuurwerkvrij oudjaar. Ik weet het … het zal wel een utopie blijken maar toch. Daarnaast was deze week op het nieuws te zien dat zware criminelen de zogenaamde Cobra’s ook gebruiken voor hun afschrikkings acties… Waarom ? Omdat die een enorme explosieve kracht hebben. Afrekeningen in het criminele circuit worden uitgevochten door hele voorpuien uit huizen te blazen. Ter illustratie ziet u hieronder een filmpje waarop een ontploffende Cobra is te zien in een oude caravan waar alle ramen al uit zijn gehaald. Bedenk dat hierdoor de luchtdruk van de explosie weg kan. Als je dit explosief, met de kracht van een handgranaat, in je huis ontploft, dan kun je, als je nog leeft, gaan verhuizen.

Dat diezelfde Cobra’s dus ook, door overmoedige jeugdigen, voor de ‘gein’ in woonwijken worden gebruikt is gewoonweg ‘achterlijk’ en voor de gemiddelde burger en dieren zeer ongewenst gedrag.  Dat nu op Europees niveau wordt geprobeerd om de Italiaanse producent van de Cobra’s te verbieden deze dingen te maken, lijkt vooralsnog een vruchteloze poging. Daarnaast staat er nog legio ander zwaar vuurwerk met een vergelijkbaar resultaat op de verlanglijstjes van de jeugd.

Wie weet is er misschien dit jaar wat meer compassie voor de dieren die van de harde knallen niets snappen en keer op keer van angst vreemd gedrag vertonen. Sommige baasjes geven hun dieren een pilletje om ze rustig te maken. Ik ben daar persoonlijk niet zo voor maar als het bij hen werkt dan is dat wellicht een oplossing. Liever raad ik aan om het knallawaai te ontwijken door ergens heen te gaan waar je dat niet of slechts zachtjes hoort. Ik hoorde van mensen dat ze met Oudjaar een afgelegen vakantiehuisje hadden gehuurd of met de auto op de snelweg gingen rijden. .. Alles om hun hondje(s) maar te beschermen voor paniek en stress door het vuurwerk. Natuurlijk kun je ook proberen met de gordijnen dicht ervoor te zorgen dat er geen lichtflitsen zichtbaar zijn en door de TV of Radio harder te zetten ook de knallen minder hard te laten overkomen. Afleiden van het Oudejaars geknal is doorgaans ook een goede remedie. Kun je dat allemaal tegelijk doen en ben je actief met de hond bezig dan zal hij/zij de knallen nog wel horen maar dan is de blinde paniek meestal wel te voorkomen.

Laten we hopen dat het voor echt iedereen een leuke jaarwisseling wordt !!!!

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a.

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Dit keer laten we een Mexicaans filmpje zien waarop duidelijk is dat folklorisme niet alleen voor mensen een leuk tijdverdrijf is maar ook voor honden.

klik op de foto …

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

 

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december tot en met 1 januari 2024

Mellow van 28 januari en 17 februari 2023

 

.

.

.

.

.

.

.

 

Arie van 16 tot 30 mei 2024

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com