Dierenmissies Weekjournaal van 22 oktober 2023

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een vakantie aanvraag van Mellow, hoort Bentley dat hij met Toon ook een vakantie tegemoet kan zien, is er weer een kattenhater en een hondenhater actief,  wordt er op klaarlichte dag onder de neus van het baasje een pup gestolen, geven we een snelheidstip voor het rijden op Spaanse snelwegen, blijken er meer honden dan kinderen in Spanje te zijn en redt de Spaanse politie 400 honden door een illegale bende op te rollen. In de vierkante column heb ik het over hoe ik Cros naar een lager energieniveau kan krijgen en in de (on)zin van de week zien we dat kruipen voor een hond een prima manier van lopen is. Natuurlijk hebben we meer interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Nevel terug naar baasje
– Vakantieplekje voor Mellow alk gereserveerd

– Opnieuw kattenhater actief.
– Pup gestolen op klaarlichte dag onder neus van baasje

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Maximum snelheid op de Spaanse wegen
– Meer honden dan kinderen onder de 14 jaar in Spanje
Hondenhater actief op losloopgebied op St. Pietersberg
– Leuk filmpje: De voetbal fan en de mops die niet van de herfst houdt
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
–  
Politie: Vierhonderd pups en kittens gered bij oprollen netwerk van illegale Spaanse dierenhandelaren
–  Berichten van baasjes: Mellow, Bentley
– De 4-kante column van Ton met: Hoe ik Cros probeer rustig te maken…
– (On)zin van de week: Wie bepaalt de hoogte van de lat ????
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.

Zondag 15 oktober 2023

.

Nevel terug naar baasje

.

Weken lang hebben we laten zien hoe witte Nevel het bij ons maakte sinds hij uit noodzaak bij ons kwam logeren. We raakten in de afgelopen twee maanden enorm aan hem gehecht en met weemoed moesten we van hem afscheid nemen. Natuurlijk waren we blij voor het baasje dat het met haar beter gaat en ze nu weer de zorg van Neveltje op zich kan nemen. Neveltje kon met alle hondjes goed opschieten. Zelfs met Cros was hij goede vriendjes.  Toen we afgelopen week hoorden dat het weer tijd was om hem naar huis te laten gaan konden we ons daar geestelijk op voorbereiden.

.

.

.

Setty, de vriendin van baasje Hanneke, had aangeboden om Neveltje te komen halen. Zo geschiedde. Ze had voor de gezelligheid tijdens de rit van 2 x 2,5 uur haar eigen hond Pathou meegenomen.

.

.Maar dan kwam toch onvermijdelijk het moment dat Neveltje zijn halsband om kreeg om mee te gaan met Setty.

.

Annerie had al afscheid genomen en ik deed dat  op de parkeerplaats bij de auto. Neveltje die pas sinds maart in Nederland is, heeft op ons een bijzondere hartverwarmende indruk achtergelaten.

.

Fijn dat we dezelfde avond nog en bericht van Hanneke kregen waarin we konden lezen dat Neveltje zich weer direct thuis voelde.

Ongetwijfeld zullen we later nog wel nieuwe foto’s krijgen van de kleine… we kijken daar naar uit.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Maandag 16 oktober 2023 

.

Vakantie van Mellow al gereserveerd

.

Dit weekend kregen we een vakantieaanvraag voor Mellow die komend jaar van 28 januari tot 17 februari bij ons komt logeren.  We kijken er naar uit om hem weer lekker te mogen verwennen.

.

.

.


.

.

Dinsdag 17 oktober 2023  

.

Opnieuw kattenhater actief. 

We komen het steeds weer tegen. Hadden we Lelystad, Alkmaar, Haarlem, Barneveld en nog tal van andere steden, nu wordt Hoogeveen aan het rijtje toegevoegd.  In deze plaatsen is er blijkbaar iemand die zoveel haat jegens katten koestert dat hij/zij ze lokaal systematisch probeert uit te roeien.

Kattenbaasjes in Hoogeveen kunnen hun diertjes de komende tijd maar beter binnenhouden. In één week tijd zijn al zes verdronken katten gevonden in het kanaal, en tientallen worden nog vermist. Een groep vrijwilligers hield maandag een zoektocht langs het kanaal in de hoop ze nog (levend) terug te vinden.

.

.

.

Jessica Schilperoort liep ook mee. Haar kat is één van de overleden dieren. “Pip is zaterdagavond verdwenen”, vertelt ze. Op dinsdag kreeg ze een telefoontje van de dierenambulance: Pip was dood gevonden in het kanaal. Raar, denkt Jessica nog, “omdat Pip een katje was dat voornamelijk in en rondom het huis was.”

Zes katten verdronken in week tijd

Het verdrietige nieuws zorgde voor een schok in huis. “Mijn zoontje kwam net thuis van voetbaltraining, dus die stortte in. Mijn dochtertje stortte ook in. Je weet op dat moment niet zo goed wat je moet denken”, zegt Jessica. “Het is een deel van je gezin, ook al was ze nog maar een jaar en vier maanden. Het is je maatje. Ik heb zelf nog een kat, die is echt helemaal radeloos, die ligt echt bij mij als een baby nu. Die durft ook niet echt meer naar buiten, heb ik het idee.”

Jessica zelf is vooral woedend. Pip is namelijk niet de enige kat die dood is gevonden. In een week tijd zijn in totaal al zes verdronken katten gevonden in het kanaal. “Het is echt heel erg wat hier gebeurt”, vertelt Tina Gosink van Stichting Dierenambulance Hoogeveen.   “Langs het kanaal zit een metalen schot, de katten kunnen dus niet zelf uit het kanaal komen. Je zou dan verwachten dat de katjes verdronken zijn en dat ze daardoor verstijven. Maar de katjes zijn niet verstijfd. We denken dus dat ze al dood waren voordat ze het water in zijn gegaan.”

‘Stop ermee!’

Waarschijnlijk zijn de katten dus moedwillig om het leven om het leven gebracht. Voor Jessica is dat moeilijk te bevatten. “Ik snap het niet dat iemand zoiets een diertje aan kan doen. Ik snap dat er mensen zijn die het niet op katten hebben, dat begrijp ik. Als je niet van kinderen houdt, dan doe je daar toch ook niks mee? Dieren hebben ook recht op leven.”

Ze heeft een duidelijke boodschap voor de dader. “Stop ermee, want er zijn mensen die heel veel van hun dieren houden. Voor sommige mensen is het zelfs zo dat het net hun kindjes zijn. Het is een deel van een familie dat je zomaar wegrukt en niet alleen maar een beest.”

.

Bron Hart van Nederland

..


.

.

Woensdag 18 oktober 2023 

.

Puppy gestolen tijdens wandeling op klaarlichte dag

Een puppy van nog geen tien weken oud is donderdagmiddag tijdens een wandeling in Limburg gestolen. Het baasje was de hond, genaamd Freya, aan het uitlaten op de Brunssummerheide toen de viervoeter plotseling op klaarlichte dag werd weggegrist.

.

.

De diefstal vond plaats op donderdagmiddag tussen 12:00 en 12:45 uur op de Brunssummerheide, vlakbij Heerlen. Freya’s eigenaar zat op dat moment op haar knieën en probeerde de pup te lokken nadat ze zich had losgerukt uit haar halsband door een luid geluid. Plotseling dook er uit het niets een man op die de pup weggriste. Daarna vluchtte hij razendsnel in de richting van de Kamperheide.

Het stelen van honden komt soms voor. Ook Tycho, de hond van Henny, werd voor haar ogen gestolen en later dood teruggevonden.

Aangifte

De eigenaar was in shock en kon niet snel genoeg reageren. De familie heeft aangifte gedaan van diefstal en verduistering. Zowel de politie, de dierenambulance en boswachters zijn op de hoogte gebracht van de vermissing.

Freya is een zwarte pup met een witte vlek op haar borst, een klein wit vlekje op de kin en op de linker achterpoot. Ze is gechipt en geregistreerd.

De vrouw en haar man namen na de diefstal direct contact op met Stichting Hart Limburg Zuid. Zij hebben een opsporingsbericht geplaatst om Freya weer veilig thuis te brengen. Die is op sociale media al ruim 10.000 keer gedeeld. Ook zijn er flyers in de omgeving uitgedeeld.

Beloning

De stichting roept mensen in de omgeving op om hun camera’s en dashcams te controleren op mogelijke aanwijzingen, vooral tussen 12:00 en 13:00 op de dag van de diefstal. Wie met een gouden tip komt, wordt ‘rijkelijk financieel beloond door de baasjes’, aldus de stichting.

.

Bron: Hart van Nederland

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijn

s Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 19 oktober 2023

.

Maximum snelheid op Spaanse wegen.

Tsjechië en Italië willen de maximumsnelheid op snelwegen verhogen naar 150 kilometer per uur. Dit is een drastische verhoging ten opzichte van de huidige maximumsnelheid van 120 kilometer per uur in Spanje. De Spaanse verkeersdienst DGT is tegen deze maatregel, omdat ze vreest dat het tot meer ongevallen zal leiden.

De maximumsnelheid op snelwegen en autowegen in Spanje is 120 kilometer per uur. In 2020 werd deze maximumsnelheid tijdelijk verlaagd naar 110 kilometer per uur, maar deze maatregel is inmiddels weer teruggedraaid. De maximumsnelheid op secundaire wegen is 90 kilometer per uur.

Tsjechië en Italië willen de maximumsnelheid op snelwegen echter verhogen naar 150 kilometer per uur. Dit is een maatregel die al is ingevoerd in andere landen, zoals Duitsland, waar op sommige snelwegen geen maximumsnelheid geldt.

In Spanje is het in sommige gevallen toegestaan om tot 150 kilometer per uur te rijden op snelwegen. Dit is alleen toegestaan wanneer er een experiment of test met een voertuig wordt uitgevoerd. Bij deze tests is het nodig om de prestaties van het voertuig bij hoge snelheden te controleren. De auto’s moeten zijn geïdentificeerd met de markering V12 en moeten vooraf door de autoriteiten zijn geautoriseerd.

.

Bron: Spanje Vandaag

.


.

.

Vrijdag 20 oktober 2023

.

Meer honden dan kinderen onder de 14 jaar in Spanje. 

Als gekeken wordt naar de officiële cijfers over het aantal minderjarige kinderen en het aantal geregistreerde honden, kan de conclusie getrokken worden dat er meer honden zijn dan kinderen. Volgens de cijfers van het Spaanse Statistiekbureau INE zijn er 47.307.133 inwoners in Spanje, waaronder 6.654.130 minderjarigen onder de 14 jaar. Volgens officiële cijfers staan in Spanje echter 9.280.821 honden geregistreerd.

In absolute termen heeft Spanje 47.307.133 inwoners en 9.280.821 honden. Deze gegevens zijn van 2021, aangezien de recentste volkstelling van ANFAAC uit dat jaar dateert. In absolute termen zijn er 6.654.130 minderjarigen onder de veertien jaar en 9.280.821 honden, dus er is bijna 1,5 dier van deze soort per kind.

.

Bron: Spanje Vandaag

.

.


.

.

Hondenhater actief op losloop-gebied op de Sint Pietersberg

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 21 oktober 2023

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 22 oktober 2023 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijkenGraag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

.

.De voetbal supporter …

klik op dit plaatje voor het filmpje.

 

.

.

.

.

.

.De herfst is aangebroken

en dat is ook deze mops niet ontgaan.

KLIK maar op de foto

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Berichten van baasjes

.

.

Van Ellen, baasje van Mellow, kregen de volgende update 

 

.

Goedemiddag,
Een berichtje van (het baasje van)Mellow.
Zes jaar geleden kwam Mellow bij ons wonen.
Het gaat heel goed met haar, ze is nog steeds heel blij.

Groetjes

Ellen en Mellow.

.

.

.

.

.

.


.

.

Toon, baasje van Bentley, laat weten dat hij weer uit kan kijken naar  een leuke vakantie.

Hij moet nog even wachten maar in December mag Bentley weer met Toon naar het Bospark ‘t Wolfsven te Mierlo. Jippie maar dan moet hij begin december eerst nog even naar de trimmer in Oosterhout.

.


.

.

.

De 4-kanten column van Ton

.

Hoe ik Cros probeer rustig te maken…

In deze update over Cros beschrijf ik hoe ik hem rustig maak. Wellicht is dat voor een baasje die ook een energieke hond heeft een hanteerbare werkwijze.

Ik verbaas me steeds weer hoe snel je honden iets aan kunnen leren. Zindelijkheid in huis, netjes wandelen aan een korte lijn, gaan zitten tijdens en wandeling als je stil staat, het gaan zitten voor ze iets lekkers krijgen, naar een eigen plekje gaan als er naar toe gewezen worden en zo nog tal van kleine dingetjes. Al deze  vaardigheden zijn belangrijk en zeker voor een hond als Cros die van zichzelf al erg energievol is. Op een verbaal commando zijn energieniveau te laten dalen is erg moeilijk en daar is absoluut ook een rust uitstralend gedrag van het baasje bij nodig. Er is geen plaats voor frustratie want als je dat laat zien werkt dat contraproductief. Er zijn voorwaarden in acht te nemen die daarbij kunnen helpen. Hij moet af en toe stoom afblazen om hem zijn energie te kunnen kanaliseren. Hem voor korte tijd sprintjes laten trekken, om bijvoorbeeld een balletje te halen, is daarbij een goede manier. Daarbij kun je de tijd en duur zelf bepalen.

.

.

Hem lange wandelingen laten maken naast de fiets  is niet zo’n goed idee omdat je dan juist extra conditie kweekt waardoor hij minder snel vermoeid zal raken en dat is nu juist wat je wilt bereiken om zijn energie niveau te kunnen beteugelen. Is hij zichtbaar aan het hijgen door lichte vermoeidheid, na een spel met een balletje, dan is dat het beste moment daar om te stoppen en hem de kans te geven rustig te worden. Zorg dat er geen nieuwe prikkels om heen zijn die hem door, instinctieve nieuwsgierigheid, doen opveren en laat hem een tukkie doen. Wees er zeker van dat zijn opgewondenheid niet komt door het feit dat hij zijn behoefte moet doen. want dan lukt het je maar heel even of niet …

Een hond die zindelijk is zal proberen door op allerlei manieren aandacht te vragen en proberen te laten zien dat hij uit moet. Dit gedrag zou makkelijk verward kunnen worden met opgewonden gedrag door een hoog energieniveau.

We hebben Cros een eigen plek gegeven maar weten dat hij erg aanhankelijk is.  Als hij braaf is mag hij bij ons op de bank en komt hij zo extra snel tot rust. Daar voelt hij zich zó op zijn gemak dat hij de wereld om hem heen even vergeet.  Als hij het echt te bont maakt dan is soms een luide “KLAAR” met een duidelijke verwijzing naar zijn “PLAATS”, desnoods aan de halsband naar zijn plaats brengen, noodzakelijk. Als hij daar dan weer netjes gaat zitten dan mag hij weer een knuffelbeurt krijgen zonder hem van de plaats te laten komen. Omdat hij groot is en over de andere hondjes heen dendert, is dat ook de plek waar hij op gezette tijden wat lekkers krijgt ondanks dat onze andere hondjes wel dichterbij mogen komen.  Je kunt alleen succes behalen als je super consequent ben. Geen discussies over wat wel of niet mag. Jij als baasje bent de enige die bepaalt wat goed is. Alleen dan gaat hij snappen wat je hem wilt leren. Mensen die bang zijn zo uit de gunst van hun hond te vallen snappen niet wat hun rol is. De aanhankelijkheid en trouw wordt alleen maar groter als je keer op keer laat zien dat je precies weet wat JIJ wilt. JIJ bent de baas (de roedelleider) die de hond tot zelfs in de meest extreme omstandigheden blindelings zal vertrouwen, beschermen en volgen. Iets dat bij mensen nog al eens ver is te zoeken.

Overigens wat ik nog wilde melden is dat op dag 10 van zijn verblijf bij ons, hij af en toe vergat om achter ons aan te lopen als we opstonden om iets te pakken uit de keuken. Dat is een goed begin om te werken aan de bestrijding van verlatingsangst. Nog een weekje wachten en we kunnen hem stap voor stap gaan leren om heel even alleen thuis te zijn. Niet dat we dan weg gaan maar even de deur uitstappen en de deur sluiten en weer binnen komen… gewoon om te oefenen. Dat zal voor Cros al een hele belevenis zijn. Nog steeds is hij telkens door het dolle heen van blijheid als Annerie of ik thuis komen na vijf minuten de deur uit te zijn geweest.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a.

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Wie bepaalt de hoogte van de lat ???? 

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

 

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december tot en met 1 januari 2024

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Mellow van 28 januari en 17 februari 2023

 

.

.

.

.

.

.

.

 

Arie van 16 tot 30 mei 2024

 

 

«
»
 • Hanneke

  hoi Ton, foto’s komen er aan hoor. Ik wacht op een rennende Neveltje in het losloopgebied. Daar wil ik een filmpje van maken.

  Over die vondst in Spanje. Laatst op Duitsland 3 was ook een documentaire over hondenfokkerij in de binnenlanden van Spanje. In toeristische gebieden ziet het er blijkbaar allemaal prima uit; maar in de binnenlanden is een heel netwerk van illegale fokbedrijven actief. Ook jachthonden die na de jacht in schuren vastgebonden het volgende jachtseizoen afwachten. Tenminste als ze niet worden afgemaakt. Was erg schrijnend. Misschien kun je de uitzending zien op internet. Het was vorige week zondag.
  Neveltje stelt het prima. Moet flink lopen en rennen maar heeft energie genoeg. Eten was een probleem (wat gaven jullie hem??). Maar nu zit hij weer gretig aan de hondenbrokken.
  Groetjes

  Hanneke

  1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com