Dierenmissies Weekjournaal van 15 oktober 2023

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met Cros die helaas niet bij zijn baasje kon blijven en beschrijven we onze ervaringen met Cros, namen we afscheid van Sara, redde de politie broodfokhondjes, maken we kennis met Pepon en zie je in het filmpje dat je met veel hondjes toch op pad kunt gaan. In de vierkante column heb ik het over de tijd nemen om een hond te laten wennen aan een nieuw huis en in de (on)zin van de week zien we nieuwsgierige neuzen. Natuurlijk hebben we meer interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Cros  opnieuw op zoek naar baasje.
– In Memoriam Sara
– Politie: Broodfokhondjes gered

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– ‘Verzamelziekte’ leidt tot inbeslagname hondjes.  
– Kennismaken met Pepon
– Zeven piep jonge gedumpte kittens gevonden. 

– Leuk filmpje: Het houden van hondjes hoeft geen beperking van mobiliteit te betekenen. 
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht 

– De 4-kante column van Ton met: Geef een hondje de tijd om te wennen
– (On)zin van de week: Nieuwsgierige neuzen.
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 9 oktober 2023 

.

Cros opnieuw op zoek naar een baasje.
.

Afscheid met gemengde gevoelens.

Nadat hij zaterdagmiddag verenigd werd met zijn nieuwe baasjes, kregen we zondagmorgen het bericht dat Cros niet bij zijn baasje kon blijven. Hij zou te energiek en sterk zijn. Hij had twee keer in de vijver gelegen waar hij niet zelf uit kon komen en dat het baasje haar er in haar eentje niet uit kon halen. Dat hij nog extra druk/onrustig was, vanwege alle emoties van de verandering van de omgeving en de lange reis van 29 uur waarbij hij in een bench opgesloten had moeten zitten, was te verwachten. Vervolgens wachtte hem nog een rit naar huis van 2 uur waar hij eind van de middag aankwam. Cros was begrijpelijk nog behoorlijk druk in zijn doen. Om hem dan op zijn gemak te stellen en rustig te laten worden kost tijd en kan wel wat dagen duren.  Daar moet je dus mee aan de slag. Toen hij vervolgens nog op de dag van aankomst voor de nacht weer in een bench werd gestopt, maakte zijn onrust en baldadigheid vanzelfsprekend nog hoger en had hij van de bench een rommeltje gemaakt. Dat hij ook nog sproeigedrag vertoonde, volgens het baasje onvoldoende zindelijk was, beter thuis zou zijn op een boerderij en dat hij het bazinnetje omver had getrokken  zorgde ervoor dat de maat vol was en hij per direct weg moest.

Kortom zijn baasje was ten einde raad en zo kwam het dat Cros op zondagmiddag terug bij ons werd gebracht.  Einde adoptie !!! Hij werd gebracht door dochter en schoonzoon en omdat hij de liefde zelf is en een ontzettend zacht karakter heeft, werd er met enige spijt afscheid genomen.  Tja, kunnen we hier spreken van een mismatch met de moeder die zijn baasje was? Wellicht is dat zo en nu konden we zelf ervaren hoe het gedrag van Cros was.

We merkten dat Cros de nodige aandacht vroeg en, zoals alle adoptiehondjes, achter je aanloopt om te zien wat er staat te gebeuren. Dat is in het begin iets dat nou eenmaal normaal is.  Omdat hij wat flink van formaat is kan dat als overweldigend worden ervaren. Echter, als alles rustig is en jezelf plaatsneemt gaat hij ook liggen.  En oh ja,  hij is een hond die graag steeds de goedkeuring van zijn baasje verlangd. Uit verveling pakte hij speeltjes die niet zijn speeltjes zijn en ook zijn sproeigedrag verdiende extra aandacht.

.

.

.

Cros is een hele lieve, leergierige, aanhankelijke hond die graag wil werken en het baasje een plezier wil doen… Dat is een prima basis om hem van alles te leren. Het zou goed zijn als een nieuw baasje met hem naar een gehoorzaamheidscursus gaat. We weten zeker dat hij met vlag en wimpel zijn  gehoorzaamheidscertificaat zal halen. Als hij zo zijn basis gedragsregeltjes heeft geleerd zoals zitten, liggen, blijven, komen als hij wordt geroepen, etc… zijn dat natuurlijk vaardigheden waar hij en het nieuwe baasje zijn leven lang plezier van heeft.  Annerie maakt hem ook duidelijk dat hij niet altijd zijn zin kan krijgen en dan gaat hij aan haar voeten liggen.

We zullen deze week gebruiken om de lezers te laten zien hoe het met Cros bij ons vergaat. Natuurlijk hopen we dat er zich vlug een nieuw baasje meldt dat de tijd en moeite wil nemen om Cros verder de ideale huishond en of werkhond te laten worden. Want onze inschatting is dat Cros het juiste karakter en fysieke capaciteiten heeft om alles aan te leren wat hiervoor nodig is.

.

.

.


.

In Memoriam Sara.

.

Afgelopen zondag kregen we het bericht dat Sara was ingeslapen. Het schokte ons dit te lezen omdat we Sara al heel lang kennen. Sara die vele malen samen met Arie bij ons kwam logeren was een super lieve meid die helaas werd ingehaald door de leeftijd die met gebreken kwam. Al langer sukkelde ze met gewrichtspijn waarvoor ze medicatie kreeg. We merkten tijdens de laatste vakanties dat haar obsessie voor het spelen met een balletje al minder was geworden. Toch kwam dit bericht als een nare verassing.

 

Hey Ton en Annerie,

We hebben verdrietig nieuws.
We hebben Sara zojuist laten inslapen. Het ging niet meer.
Ze had zoveel pijn en het leek wel of ze attackjes had gehad.
Keek wezenloos voor haar uit en wilde niet meer lopen. Heel onrustig.
We zijn heel verdrietig maar konden haar niet langer laten lijden.
Ook voor jullie sterkte!

Ingrid en Inma

.

Sara is 14 jaar geworden en kwam als Spaanse schone en jonge dame bij Ingrid en Inma. Op 18 augustus 2018 kwam Arie als maatje voor Sara. Sindsdien waren die twee onafscheidelijk. Dat haar baasjes en Arie haar ontzettend zullen missen is zeker. We wensen hen alle sterkte met het verlies van lieve Sara. Ook wij zullen haar missen ….

 


.

.

Dinsdag 10 oktober 2023  

.

Derde dag met Cros.
.

Dat Cros een ondernemende jongen was wisten we. Nieuwsgierig naar alles wat er gedaan wordt en wat er allemaal in huis te vinden valt. Tja, dan moet alles dan ook grondig worden onderzocht op een manier die hem goed lijkt. Alles van binnen en buiten bekijken dat is het motto. Stap voor stap leert hij dat er dingen zijn waar hij niet aan mag komen. Mijn oude rubber schoenen hebben zijn aandacht al gehad. Dat was stom van ons. Je kunt nu eenmaal alleen iets af leren als hij iets fout doet. Dat betekent dat het verstandig is om alle spullen die niet voor hem zijn om mee te spelen, veilig op te bergen. Zijn grootte stelt hem in staat ook blikken te werpen op de aanrecht. Dat is dus een puntje van aandacht want zijn neus lokt hem naar plekjes waar je lekkere dingen kunt verwachten. Op dit moment is eten voor hem nog steeds prioriteit nummer één. Dat gaat pas over als hij door heeft dat hij altijd genoeg te eten krijgt. Zodra hij dat vertrouwen heeft wordt dit minder. Tegelijkertijd is die eigenschap ook een hele sterkte prikkel die je kunt gebruiken om hem dingen aan te leren.

Tijdens het wandelen loopt hij keurig naast je en trekt hij niet constant aan de lijn.

Hij luistert prima naar zijn naam en als hij even niet oplet en je een fluitje geeft staat hij direct naast je. Dat gaf zoveel vertrouwen dat ik hem al in het bos los kan laten. Zo kan hij zijn energie kwijt en dat is natuurlijk erg goed.

.

.

.


.

.

Woensdag 11 oktober 2023 

.

Vierde dag met Cros.

Spelen op de veranda

Hij is een stuk rustiger geworden. Natuurlijk kunnen we hem gemakkelijk naar een hoog energieniveau krijgen. Zodra hij denkt dat hij aandacht krijgt om te dollen is het gelijk hoezee… Als hij zijn behoefte moet doen is hij ook druk en dat is normaal gedrag.  Zo weten we ook dat het weer tijd wordt voor een wandeling. Nu gaan we vier keer per dag uit dus zijn we niet bang dat hij in huis zijn behoefte zou doen. Ook het sproeigedrag is in huis en op de veranda afgeleerd. In de tuin is de volgende stap maar dat vinden we niet zo erg. We zien dat plasjes die hij doet tijdens het uitlaten iets langer duren dan de vluchtige vijf druppels van weleer. Dat is een goed teken.

Voorts hebben we hem geleerd dat hij een vast plek heeft waar hij naar toe moet als we “Plaats” zeggen. Hij weet precies wat we bedoelen. Als hij in een hoog energieniveau zit gaat dat soms onder protest maar dan zijn we zeer resoluut en is er geen discussie. In een enkel geval moet hij er aan de halsband heen gebracht worden. Als we ‘Klaar” zeggen weet hij dat zijn claimgedrag om aandacht afgelopen moet zijn. Daar mag hij ook met een speeltje aan de gang gaan.

Alles is er dus op gericht om hem in huis te helpen op een laag energieniveau te houden. Zo kan hij bij je komen zitten om aangehaald te worden. Als je dit op dat moment geen probleem vindt kan hij heerlijk knuffelen. Als het klaar moet zijn dan negeren we hem of sturen hem naar zijn plaats al gelang zijn reactie.  Het is zijn plek om een tukkie te doen.

.

Ook doen van spelletjes is een perfecte manier om wat energie kwijt te raken.

.

.

.


.

.

Broodfokhondjes gered

Dierenpolitie Oost-Brabant heeft dinsdag dertien broodfokhondjes in veiligheid gebracht. Eerder die dag kreeg de dierenpolitie een melding binnen van honden op een parkeerplaats op de grens van Veldhoven met Eindhoven. De hondjes zaten in twee auto’s.

Twee mensen die bij de hondjes stonden, vertelden de politie dat de dieren afkomstig waren van een broodfokker en nu “gered” werden, schrijft de dierenpolitie op Instagram. Het duo had geen verplichte paspoorten en gezondheidsverklaringen van de honden. Wel werd de dierenpolitie verteld dat de honden uit België kwamen.
In beslag genomen

Door het ontbreken van meerdere documenten is de afkomst onbekend, maar ook het ras. Het vermoeden bestaat dat het ging om chihuahua’s. Daarnaast schrijft de politie dat er heel veel regels gelden voor het transport en de import van dieren. ” In deze zaak waren meerdere dingen niet op orde.”

Daarop besloot de dierenpolitie om alle honden in beslag te nemen. “Dit is de eerste stap in het onderzoek om de herkomst en de legaliteit van deze hondjes te onderzoeken.”

De twee mensen zijn als verdachte aangemerkt, aldus de dierenpolitie. De dierenpolitie doet eerst onderzoek naar de herkomst van de honden, daarna volgt een verhoor met de twee verdachten en dan wordt gekeken of er strafbare feiten zijn gepleegd.

.

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijn

s Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 12 oktober 2023

.

‘Verzamelziekte’ leidt tot inbeslagname hondjes.

Vorige week heeft de Haagse dierenpolitie maar liefst zeven verwaarloosde honden in beslag genomen. Agenten schrijven in een bericht op Instagram dat de eigenaar “geen rem wat betreft het aanschaffen van dieren” had. Het verzorgen van de dieren werd daardoor “behoorlijk lastig”.

De eigenaar was al meerdere keren aangesproken op de staat waarin de dieren verkeerden. “Ondanks dat de eigenaar veel van zijn dieren hield kon hij de dieren niet meer de verzorging geven die zij verdienen”, schrijft de politie. “De beestenboel werd alleen maar groter.”

‘Arme dieren’
Daarop heeft de dierenpolitie ingegrepen en de honden in overleg met de officier van justitie in beslag genomen. Onder de Instagrampost van de dierenpolitie reageren mensen positief op het ingrijpen. “In deze gevallen gaat het welzijn van deze arme dieren voor. Bedankt!” schrijft iemand

.

.

.


.

.

Vrijdag 13 oktober 2023

.

Kennismaken met Pepon

Dit is Pepón, reutje, Geboortedatum: 1/09/2019, Ras: podenco, Gewicht: 10 kg, Afmetingen: 48 hoog 53 lang, Pepon woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Pepon is een attente hond, hij wordt graag geaaid en is aanhankelijk. Met andere honden kan Pepón prima overweg, ongeacht geslacht, en loopt heel goed mee aan de lijn, vindt autorijden prima.  Hij is graag bij mensen en kinderen, hij zoekt menselijk contact. Achtergrondinformatie: Pepon werd van straat gered. De arme schat was achtergelaten alsof hij afval was. 

.

Wil je meer weten over Pepon of de adoptieprocedure mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

of ga naar zijn adoptiepagina

.

.


.

.

Zaterdag 14 oktober 2023

.

Zeven piep jonge gedumpte kittens gevonden. 

.

In het bos bij de Huis te Landelaan in Rijswijk zijn woensdag zeven verwaarloosde kittens gevonden in een boodschappentas. Volgens een correspondent ter plaatse had iemand ze gevonden die de hond aan het uitlaten was.

De kittens zouden nog maar vijf weken oud zijn, laat Dierenambulance Den Haag weten aan Hart van Nederland. Alle zeven kittens waren nog in leven, maar flink verwaarloosd. “Ze waren allemaal erg hongerig, dorstig, vies en mager”, aldus de dierenambulance.

.

Bron: Hart van Nederland.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 15 oktober 2023 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijkenGraag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

Je hoeft niet ‘groot’ te wonen om één of meer hondjes te houden en één of meer honden hoeven geen belemmering in je mobiliteit te zijn. Kijk maar naar dit filmpje …

 

 

.


.

.

 

 

De 4-kanten column van Ton

.

Geef een geadopteerde hond de tijd om de gewenste huishond te worden. 

.

Gelukkig komt het maar zelden voor dat een hond niet de tijd van drie maanden krijgt om zich helemaal thuis te voelen bij een nieuw baasje. Natuurlijk kan het altijd voor komen dat door omstandigheden een geadopteerde hond toch uit moet kijken naar een nieuw baasje. Het overlijden van de eigenaar of onvoorziene medische omstandigheden kunnen een valide reden zijn om een herplaatsing te moeten regelen en gelukkig  is er uiterst zelden sprake van een mismatch. De verantwoording voor het vinden van een nieuw plekje ligt in principe bij de eigenaar maar vanzelfsprekend doen wij er alles aan om zo’n herplaatsing zo snel mogelijk waar te maken. Omdat wij meestal niet onmiddellijk een plekje voor een herplaatser hebben kan dit enige tijd in beslag nemen. Tot die tijd blijft de hond bij het baasje. Dit is in het adoptiecontractje overeen gekomen.

Om onnodig leed te voorkomen voor baasje en hond, kijken we we mee met de keuze die men maakt bij uitzoeken van een geschikte hond. Als een hondje nog training nodig heeft is het van belang dat het potentiële baasje ervaring heeft in de opvoeding van een hond.

.

Hierbij moeten we af gaan op wat het potentiële baasje ons vertelt tijdens het adoptieproces.  Helaas blijkt in incidentele gevallen de realiteit niet overeen te komen met hetgeen is voorgespiegeld. Immer, en zeker bij jonge honden die nog basisvaardigheden moeten leren, wordt aangeraden om met de hond een gehoorzaamheidscursus te volgen bij een erkende hondenschool.

Men moet er van doordrongen zijn dat een adoptiehondje altijd een rugzakje heeft. Dit hoeven geen onoverkomelijke issues te zijn maar wel iets waar men altijd rekening mee moet houden. Vaak kan dit wat verlegenheid of bangig gedrag zijn als gevolg van een vorig leven en ervaring met minder lieve mensen. Als er zaken zijn zoals een bijtverleden of agressief asociaal gedrag jegens andere honden dan zal een dergelijke hond niet aangeboden worden voor adoptie.

Zodra een hondje in Nederland aankomt en een baasje maakt kennis met hun nieuwe huisgenoot, is er meteen een klik. Dit moment is goud waard en een prille band staat op het punt om een heerlijke relatie te worden waarbij het hondje nimmer het baasje zal teleurstellen. Een geadopteerde asielhond, die een baasje heeft gevonden die voor hem zorgt en veiligheid biedt, zal het baasje nooit verlaten. De band die dan bestaat laat zich zien door onvoorwaardelijke trouw.  Dit aandoenlijke feit hebben we zelf al honderden malen mogen aanschouwen.

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Als er iets bijzonders te zien is moeten ze dat allemaal zien…

.

.

.

.

.

In enkele seconden van 1 naar 4 nieuwsgierige neuzen. .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

 

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december tot en met 1 januari 2024

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Arie van 16 tot 30 mei 2024

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com