Dierenmissies Weekjournaal van 8 oktober 2023

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de nieuwe asielbewoners Campeon, pup Bill, Kay Abu en Lucky die een baasje zoeken, hebben we ook weer asielverlaters, komen Nelson en Doska met oudjaar weer logeren, is Cros geadopteerd en kwam hij op zaterdag al naar Nederland, is er een nieuwe jacht geopend op een bekende illegale hondenhandelaar, dreigt een nieuw wettelijk fokverbod voor gevaarlijke honden en is Commander verbannen uit het Witte Huis. In de vierkante column heb ik het over het feit dat een hond op de werkvloer stress verlagend werkt en in de (on)zin van de week denkt de hond een lotgenoot te treffen. Natuurlijk hebben we meer interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Nieuwe koppies: Campeon, Bill, Kay, Abu en Lucky
– Hondjes die het asiel mogen verlaten: Naturo en White
– Er staat een korte vakantie van Nelson en Doska gepland
Cros heeft na twee mislukte adoptiepogingen een baasje gevonden.
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Nieuwe jacht op de bekende illegale hondenhandelaar.
– Opnieuw een fokverbod voor gevaarlijke honden is een kwestie van tijd.
– De aankomst van Cros
 
– Leuk filmpje: hoe je hond leert speuren zonder voer op het spoor ???
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht 

– De 4-kante column van Ton met: “Hond op de werkvloer verlaagd de stress…”
– (On)zin van de week: Begrijpelijke vergissing
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 2 oktober 2023 

.

Nieuwe koppies: Campeon

Dit is Campeon, reutje, retriever, Geboortedatum: 25/2/2019, Gewicht: 33 kg, Afmetingen: 61 hoog 68 lang. Campeon woont in het asiel van Elena ni Solana en de regio Ciudad Real. Karakter: Hij is erg aanhankelijk en extravert. Het is een heel speelse en aanhankelijke hond die erg houdt van menselijk contact. Hij kan heel goed met kinderen omgaan en kan goed  met andere honden overweg. Hij loopt prima aan de lijn. Achtergrondinformatie: Campeon werd door zijn baasje in het asiel achtergelaten omdat hij niet voor hem kon zorgen. De reden waarom hij niet meer voor Campeon kon zorgen is niet bekend.

.

Voor meer informatie over Campeon of het adoptieproces kijk op zijn adoptiepagina of mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.

.

.


.

Dit is Bill, reutje, bordercollie, Geboortedatum: 19/5/2023, Gewicht: 12 kg, Afmetingen: 40 hoog 44 lang. Bill woont in een pleeggezin onder toezicht van Elena in Solana en de regio Ciudad Real. Karakter: Met andere honden is hij een sociale en aanhankelijke hond, hij woont met kinderen en loopt prima aan de lijn. Hij is aanhankelijk en erg lief. .

Achtergrondinformatie: Bill werd met haar zus Luna gered van een fokker. Hij was super mager, zat opgesloten zonder water of voedsel en had bloedarmoede. Toen Bill werd gered had hij pijn in zijn zij. Omdat de fokker meer dieren had zoals paarden en, ezels, denken de dierenartsen dat hij een trap heeft gehad. Hij is geopereerd. Daarom verblijft hij sindsdien in een pleeggezin. Hij herstelde langzaam maar nu is hij gezond en hersteld om een ​​gelukkig leven te leiden. Het pleeggezin kan hem niet veel langer houden en we willen niet dat hij terugkeert naar het asiel.

.

.


.

.
Dit is Kay, reutje, mix van mix,  Geboortedatum: 1/10/2022, Gewicht: 16 kg, Afmetingen: 56 hoog 61 lang. Kay woont in het asiel bij Elena in Solana en de regio Ciudad Real. Karakter: Super lief voor volwassenen en kinderen. Erg sociaal met andere honden. Is speels en aanhankelijk, zoekt het menselijke contact. Kay loopt goed aan de lijn en vindt autorijden het einde. Natuurlijk vindt hij het ook leuk om af en toe sprintjes te trekken. Achtergrondinformatie: Kay is samen met Ness door de politie van straat gehaald. Daarbij bleek al direct dat hij nieuwsgierig en niet bang van mensen was. Omdat ze geenchip hadden hebbe  ze direct Elena gebeld om voor opvang te zorgen. Omdat niemand heeft gereageerd op berichtgeving van hun vondst is deze kanjer nu op zoek naar een nieuw baasje.

Voor meer informatie over Kay of het adoptieproces kijk op zijn adoptiepagina of mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271..

.

.


.

.

Dit is Abu, reutje, senior pinchertje, geboren 2013, kort haar, zwart, hoogte is 31 cm en weegt 5,8 kilo. Abu woont in een opvang adres van het asiel van Naomi regio Catalunya. Karakter: Aanhankelijk en lief voor mensen, sociaal met andere honden. Loopt goed mee aan de lijn en autorijden is geen probleem. Bijzonderheden: Abu is op leeftijd en nog vitaal. Toch is het goed om hem met een beetje respect te behandelen. Een druk gezin met lawaaiige rondrennende kinderen is niet zo goed. We zoeken een baasje die Abu  lekker wil verwennen en die geen topprestaties van hem verlangd. Abu heeft een hartje met een onregelmatige hartslag (heeft hartmedicatie). Niet al te lange wandelingen, vooral veel aangehaald worden en samen op de bank TV kijken met als het kan wat lekkers erbij, is helemaal top !!!!

.

Voor meer informatie over Abu of het adoptieproces kijk op zijn adoptiepagina of mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271..

.

,


.

 

.

Dit is Lucky, reutje, mix van mix, hij is 8 jaar oud, hoewel hij ons ouder lijkt. Lucky woont in het asiel bij Noemi in Torredembarra. Karakter: Is rustig, erg lief voor mensen, loopt prima aan de lijn, is gek op aandacht van mensen. Kan prima met andere honden.  Achtergrondinformatie: in augustus verlaten door baasjes die zeiden dat ze  tijdens de vakantie niet op hem konden letten. Hij kwam bij Noemi met een ernstige ooginfectie dus is het gewoon een schandalige manier om te voorkomen dat je rekening van de dierenarts krijgt. Natuurlijk is hij direct behandeld en zoals je kunt zien gaat het veel beter met hem, hij ziet eruit als een andere hond, hij heeft zijn gezonde ogen weer terug.

Ik hoop dat iemand hem de kans geeft om zijn laatste levensfase in een echt huis door te brengen. Als jij dat wilt zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Voor meer informatie over Lucky of het adoptieproces kijk op zijn adoptiepagina of mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271…

.

.

.

..


.

.

Dinsdag 3 oktober 2023  

.

Hondjes die het asiel mogen verlaten: Naturo

.

Naturo

White

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Korte vakantie van Nelson en Doska gepland

.

De twee doerakjes komen opnieuw met oudjaar ons clubje versterken. Dan is ook Lizzy er weer en hebben we, met onze drie kanjers, het huis weer vol. We kijken er naar uit want  we weten dat dit weer een leuke periode zal worden.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 4 oktober 2023 Wereld Dierendag

.

Cros heeft na twee mislukte adoptiepogingen een baasje gevonden.
.
Dit is wel het beste nieuws dat we op dierendag konden krijgen
Na twee mislukte adopties van Cros naar Duitsland heeft hij nu en fijn baasje gevonden.  De twee eerdere adopties werden door Elena van het asiel tegengehouden omdat de families in Duitsland onvoldoende informatie wilden verstrekken over de nieuwe leefsituatie waarin Cros zou komen te wonen. Tja, dan wordt elk risico vermeden en gaat het niet door.
.
Dat was natuurlijk voor Cros even vervelend maar wel het beste want als het nu mag hij aanstaande zaterdag al naar Nederland komen. Daar mag hij bij Veronique gaan wonen die onlangs afscheid moest nemen van Nangi. Hun hondje Pippa mist Nangi heel erg en daarom is met enige spoed gezocht naar een hondje die opnieuw Pippa wat gezelschap zou kunnen  bieden. Toen Cros in beeld kwam was het liefde op het eerste gezicht en toen ook nog duidelijk werd wat voor heerlijk karakter hij had werd al gauw de knoop doorgehakt. Nu krijgt Cros een 24 karaats super gouden mandje in Nederland.

.

.

.


.

.

Pechvogel van de week is Benji

.

Opnieuw is een adoptie van Benji niet doorgegaan. Helaas heeft een potentieel baasje, dat eerder had aangegeven voor Benji te komen, verstek laten gaan. Hierdoor is deze pechvogel weer beschikbaar voor adoptie. Laten we deze keer hopen dat er een baasje voor hem in Nederland gevonden wordt. Die Spaanse baasjes bleken andermaal niet te vertrouwen.

Dit is Benji, reutje, geboren 01/02/2021, Kaukasische herder, 37 kg, 68 cm hoog en 60 cm lang. Benji woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Benji is een speelse, actieve, jonge hond, hij houdt erg van spelen in het veld. Hij is geschikt… Lees Verder

.

.

.

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijn

s Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 5 oktober 2023

.

Nieuwe jacht op de bekende illegale hondenhandelaar. 

House of Animals (Karen Soeters), heeft opnieuw de jacht geopend op de bekende hondenhandelaar in Diessen. Hier alvast een korte indruk van hun onderzoek van wat ze aantroffen op het verlaten terrein in Diessen. En als je denkt waar ken ik die plaats van. Hier zat de grootste broodfokhandelaar van Nederland. 3000 puppy’s per jaar uit Hongaarse broodfokfabrieken. Het team van House of Animals heeft jarenlang gestreden om deze ellende gesloten te krijgen. Karen was diep geraakt door de situatie die ze deze week aantroffen. Hun strijd hier is helaas dus nog niet voorbij. Maar zoals ze eerder aangaf gaan zij door tot de laatste hond daar weg is.

.
Klik HIER om de videorapportage te zien.

.

.


.

.

Dat de strijd tegen de illegale hondenhandel zien ook resultaten boekt zien we door deze veroordeling van een eerder gegrepen kandidaat genaamd Kevin T. .

Hondenfokker Kevin T. zojuist veroordeeld tot 18 maanden cel waarvan 9 voorwaardelijk. Hij krijgt voor 10 jaar een houdverbod. .

.

KLIK HIER om de videorapportage te zien

.

.


.

.

Vrijdag 6 oktober 2023

.

.

Opnieuw een fokverbod voor gevaarlijke honden is een kwestie van tijd. 

Door de vele ernstige bijtongelukken hebben nu de plastisch chirurgen aan de bel getrokken. Honden die ernstig letsel kunnen veroorzaken zijn bijvoorbeeld Pitbulls, Staffords, Rottweilers, Duitse herders en nog wat rassen. Deze keer wordt niet meer gefocust op rassen maar op de kenmerken die een hond tot een gevaarlijke hond maken.

Het fokken en houden van bijtgevaarlijke honden moet verboden worden als het aan de VVD ligt. Daarmee verschuift de partij van standpunt. Eerder vonden de liberalen dat eerst andere maatregelen moesten worden geprobeerd, zoals een landelijk registratiesysteem, voordat ze konden instemmen met een verbod.

Het verbod moet zich van de partij richten op agressieve honden met een “enorme kaakkracht” en die niet van ophouden weten als ze bijten. In 2016 pleitten PvdA en CDA nog voor een dergelijk verbod, maar vond VVD dat te voorbarig. Denemarken, Portugal en Engeland hebben al zo’n verbod.

PS

Dat de hond van president Joe Biden (naam: Commander en ras: Duitse Herder) nu het Witte Huis moet verlaten komt omdat er inmiddels 11 bijtincidenten hebben plaatsgevonden met personeel van de beveiliging (Secret Service) dat daar speciaal voor de president rondloopt. Nu ben ik daar niet zelf bij geweest dus eigenlijk kan ik daar geen oordeel over vellen. Echter, heb ik meerdere filmpjes van Commander gezien in de nabijheid van de presidentiële familieleden. Ik kon daarbij toen geen spoortje van agressie bij Commander ontdekken. Ja het is een herder en die moet je als vreemdeling met respect behandelen. Zoals eigenlijk elke hond moet worden benaderd. Mogelijk dat de getroffen beveiligers geen hondenliefhebbers zijn en of geen enkel idee hebben over hoe ze met een hond om moeten gaan en zeker niet de signalen begrijpen die de hond uitzend.

.

.

Nu zullen de beveiligers geen kleine kinderen zijn maar dat er ongelukken gebeuren door ouders die het leuk vinden dat hun hond zo lief is om alles maar te slikken van het wangedrag van hun peuters is gewoon misdadig. Natuurlijk krijgt de hond de schuld als hij na eindeloos getreiter van zich af bijt …

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 7 oktober 2023

.

.

Gisteren mocht Cros rond 13.00 uur plaatsnemen in de bus van Quety Transport Celtic en samen met zo’n 25 andere honden werd de reis naar Nederland aanvaard. Tijdens de rit naar de grens hadden ze al vertraging omdat er hondjes opgepikt moesten worden op afgesproken plaatsen in Spanje maar dat die op die plaatsen te laat werden aangeleverd.

Cros- Ollie in de bench onderweg naar Nederland

Zo kwam het dat ze pas rond 22.00 uur de Franse grens passeerden.  Dat ze ook nog door Duitsland (Mulhausen, Koblenz, Karslsruhe, Neuss en Oberhausen) naar Nederland zouden rijden  zorgde ervoor dat de verwachte aankomst in Steenderen tussen 15.30 en 16.00 uur zou plaatsvinden.  Persoonlijk vind ik dat een lange rit maar het is niet anders. Wel beraden we ons of we ook een volgende keer een adoptant zo’n lange rit laten maken.

Ondertussen volgde ik de vorderingen die ze maakten en zag ik op hun app hoe zij de hondjes op de verschillende stopplaatsen overdroegen aan de nieuwe baasjes. Wetende dat dit enkele uren later ook met Cros zo zou zijn maakt me ongeduldig. Op dat moment kon ik  niets anders dan Veronique vertellen dat Cros echt onderweg was en dat zij in de middag haar nieuwe kanjer in de armen kon sluiten. De stop in Oberhausen zou plaatsvinden tussen 14.00 en 14.30 uur waarna Steenderen aan de beurt zou zijn.

.

Pippa met de kleindochter wachten op de komst van de bus met hondjes.

Het was ongeveer anderhalf uur rijden van IJhorst naar Steenderen dus vertrok ik rond 14.15 uur om ruim op tijd bij de aankomst aanwezig te zijn. Veronique was ook al onderweg want die hadden een rit van ruim 2 uur te maken.

Gerrie heet iedereen met een gulle lach hartelijk welkom.

In Steenderen zag ik als eerste onze gastvouw Gerrie en werd ik hartelijk welkom geheten. Vervolgens druppelden de nieuwe baasjes binnen. Onder het genot van een kopje koffie met cake wachtten we op de komst van de bus met hondjes. Het is altijd een gezellige boel waarbij van de gezichten de nieuwsgierigheid is af te lezen voor hoe het zou zijn als zij hun nieuwe huisgenoot zouden ontmoeten. Dan is ook Veronique gearriveerd met dochter Yasmin, de kleinkinderen en Pippa. We hadden al gehoord dat Cros een nieuwe naam ging krijgen. Hij zou vanaf vandaag door het leven gaan al Ollie. De naam was gekozen in meerderheid van stemmen.

.

Kety doet de tuigjes om en Fernando staat klaar om de reizigers aan te pakken.

En daar was dan de bus.

Rond 16.30 uur draait de bus de oprijlaan op en werd deze , net zoals altijd, geparkeerd binnen het hek van het erf bij Gerie. Hier en nu konden de hondjes veilig uitgeladen worden.

Toen de openging werd het gelijk een drukte van jewelste. Alle hondjes kregen zo voor het eerst hun nieuwe baasje te zien.

.

Al gauw is Ollie aan de  beurt en die kreeg een anti-ontsnappingstuigje om.

 

 

 

Veronique gaat eerst een stukje wandelen om Ollie de poten te laten strekken.

Zoals was te verwachten was Ollie, die net 29 uur in een bench had moeten zitten, in een uitgelaten stemming.

 

.

.

.

.

.

Nu kreeg Pippa de kans om even kennis te maken met Ollie maar Pippa was nog wat voorzichtig want Ollie wilde graag spelen en dat was nog net even iets te veel van het goede… Zo’n grote jongen … Dat komt echt wel goed hoor …

.
.
.
.
.
Veronique had het paspoortje gekregen en opgeborgen en nadat Ollie nog wat gedronken had werd het tijd om naar huis te gaan. Om Ollie in de auto te krijgen was nog wel even een klusje want met een volle auto met vier mensen en twee honden erin,  is het opschuiven geblazen. Ollie kreeg een hele mand voor zich alleen. Hij was per slot van rekening ook het middelpunt van de belangstelling.

We wensen Olie een geweldig nieuw leven toe….

.

Natuurlijk danken we Gerrie weer voor haar gastvrijheid.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 8 oktober 2023 

.

Volgende week hebben we weer een groter verslag van het wel en wee van onze gast Neveltje.

.

Vlak voor de nacht valt gaan we nog even wandelen.

Als ze daarna nog even wat lekkers gegeten hebben om rustig te worden voor de nacht neem Neveltje al vast een voorsprong want gedurende de nacht heeft hij inmiddels wel zijn plekje gevonden.

.

Neveltje gaat alvast naar bed…

Veilig in mijn armen

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

 

Halverwege de nacht ligt hij zo ook wel lekker …

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijkenGraag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

Leren speuren zonder voer te gebruiken …

 

.


.

.

Berichten van.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.

.


.

.

 

“Hond op de werkvloer verlaagd de stress…”

De 4-kanten column van Ton

.

Wat een leuk bericht !!!! Baasjes weten het al lang. Een hond op de werkvloer is echt harstikke leuk en blijkt nu ook nog allerlei positieve effecten te hebben.
.
Toen ik 13 jaar geleden nog een drukke baan als consultant/manager had bij een IT bedrijf in Reeuwijk, nam ik af en toe Sally mee.  Dierenmissies lezers van het eerste uur, kennen ongetwijfeld Sally nog wel. Het was een ondernemend Bodeguero hondje. Zij was het eerste hondje uit Spanje dat definitief bij ons kwam wonen. Iedereen vond Sally aardig en bij iedereen kon ze een potje breken. Zwervend door het gebouw kon ze bij menig bureau iets lekkers verwachten… dat had ze natuurlijk gauw door…

Sally

Sally

Het was vol in de zomer toen ik Sally uit liet op de groenstrook van het industrieterrein bij het hoofdkantoor van mijn werk. Ze luisterde prima dus mocht ze altijd los lopen. Die groenstrook en een brede sloot, vormde de scheiding tussen industrieterrein en de berm van de rijksweg A13. Nu lag er kroos in de sloot en dat had Sally niet gezien. Het onvermijdelijke gebeurde en Sally belandde in de sloot. Omdat ze niet op de kant kon komen besloot ze naar de overkant van de sloot te zwemmen. Dat was voor mij het teken om achter Sally aan te springen om te beletten dat zij bij de snelweg zou komen. Dat ik nog een net pak aan had was voor mij van mindere zorg. Natuurlijk heb ik Sally uit het water kunnen halen aan de veilige kant van de sloot op het droge kunnen zetten. Mijn kleding en telefoon waren geruïneerd en we stonken enorm. Ten overstaan van mijn collega’s stond ik even later in mijn onderbroek, en met een handdoek van mijn werk om mij heen geslagen, op de parkeerplaats. Zo ben ik met Sally naar huis gereden. Sally en ik hebben samen een warm bad genomen en met een hele berg geurende zeep werden we verlost van de stank uit de sloot.  Tijdens elk uitje van mijn werk moest ik het verhaal van mijn duik in de sloot om Sally te redden aan horen en dat zorgde steeds weer voor veel hilariteit. Voor mij was mijn actie van toen iets dat ik zo weer zou doen… ach wie niet …

Tot zover mijn leuke positieve ervaringen van ‘een hondje op het werk’.

Dat het over het algemeen door werknemers als zeer positief ervaren wordt kan ik alleen maar onderschrijven. Nu kwam ik, al weer jaren geleden, dit onderstaand bericht tegen in de Marie Claire.

De kantoorhond is populair in Nederland en wij zijn fan. Een viervoeter zorgt voor minder stress, een fijne werksfeer en is een ijsbreker of leuk onderwerp in gesprekken. Het bedrijf Blixen in Breda en Nestle in Amstelveen zweren erbij.
Voor mensen die naar binnen gekeerd zijn en sociale contacten maken moeilijk vinden, zijn honden de perfecte hulp. De medewerkers bij Nestle zien dat een hond ontstrest. Als je het lastig hebt op werk of stress ervaart, kun je het dier aaien. Het zorgt hoe dan ook voor een goede sfeer.
Rottweiler op de werkvloer?
Toch moet je je ook niet vergissen en met je roedel wolfshonden of Rottweilers op de proppen komen. Niet alle honden zijn namelijk geschikt als “kantoorhond”. Kies liever voor een ras als een labrador. Eentje die niet waaks is, extreem gehecht is aan zijn baas en om kan gaan met anderen.
Lees ook: Je kunt beter naast een hond slapen dan naast een mens
Mascotte
Naast alle gezondheids-benefits doet het natuurlijk ook wat voor het imago van een bedrijf. Maak van je kantoorhond een mascotte en mensen zullen sneller “even” langswippen voor een gezellig bezoek. Dat uiteraard weer tot mooie dingen kan leiden…
Door een hond op kantoor blijven mensen in beweging. De vrolijke stapper even uitlaten, of het pakken van een snack. Het helpt dus óók nog bij het gezond houden van werknemers.
Alles bij elkaar opgeteld, zeggen wij: ren naar je baas en zegt het voort.

Bron: Marie Claire

.

 


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Begrijpelijke vergissing

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

 

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december tot en met 1 januari 2024

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Arie en Sara van 16 tot 30 mei 2024

 

Doska

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com