Dierenmissies Weekjournaal van 1 oktober 2023

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met goed nieuws voor Benji die net als Bart een baasje heeft gevonden, hebben we weer een update over de horrorfokker uit Eersel, hebben we Dilan erbij die een baasje zoekt, mogen hondjes vanaf 29 september in Spanje in restaurants, bars en openbare ruimten,  zoekt de politie naar daders van de afschuwelijke moord op een  paard en twee pony’s, is de vakantie van Sara en Arie ten einde gekomen, en nemen we afscheid van Nangi. In de vierkante column heb ik het over Dierenmishandelaars die eens te meer een gevaar voor mensen blijken en in de (on)zin van de week gaat het over het kwispelen dat  niet verward moet worden met ‘twerken’. Natuurlijk hebben we meer interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Hondjes die het asiel mochten verlaten: Benji en Bart
– Update Horrorfokker uit Eersel
– 
Nieuwe koppie: Dilan
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Nieuwe dierenwelzijnswet staat honden toe in de horeca en openbaar vervoer in Spanje
– Vakantie van Sara en Arie is afgelopen
– Hoe het met Nevel gaat als enige gast tussen onze hondjes.
IM Nangi
– Politie: Lugubere vondst van los paardenhoofd en dode pony’s
– Berichten van baasjes: Bonita & Archie & Jénö, Aika & Ace

– Leuk filmpje: hoe je hond leert speuren deel 1
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht 

– De 4-kante column van Ton met: Dierenmishandelaars blijken eens te meer een gevaar voor mensen.
– (On)zin van de week: Het verschil tussen kwispelen en de sensuele twerking…
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 25 september 2023 

.

Hondjes die het asiel mochten verlaten.

Benji

.

Van pechvogel naar geluksvogel. Nadat vorige week de adoptie van Benji niet door ging heeft hij opnieuw een baasje gevonden en mag hij alsnog het asiel verlaten. Jippie …

.

.

.

pup Bart

.

Net als zijn broertjes en zusje mag nu ook Bart naar een baasje …. .

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 26 september 2023  

.

Update over de Horrorfokker in Eersel. 

Maanden achtereen hebben we bericht wat er allemaal gedaan werd om de horrorfokker uit Eersel te stoppen. Keer op keer vonden er controles plaats door de NVWA en politie en vonden er steeds in beslagnames plaats van de honden die in erbarmelijke omstandigheden moesten leven.

Dit bericht is van Karen Soeters van House of Animals die hier constant achteraan gaat om het belang van de arme honden te dienen.

Update: het is weer rustig op het terrein bij de horrorfokker. Lijkt erop dat de honden zijn meegenomen door NVWA. Als ik meer weet laat ik het uiteraard weten. Grote vraag is nu wat gaat er met de honden gebeuren. Er was een extreem angstige golden retriever bij en inmiddels weet ik ook dat er honden van de groep die eerder in beslag zijn genomen geëuthanaseerd zijn. Ik kijk uit naar de strafzaak tegen deze man. Hij moet niet alleen een houdverbod krijgen maar ook een gevangenisstraf voor het jarenlang structureel ernstig mishandelen van dieren.
BREAK Horrorfokker In Eersel laat honden los omdat NVWA ze in beslag wil nemen. Hoe triest is dat?! Nog meer leed en stress!
Zie het videobericht uit juni van dit jaar:

.

.

Woensdag 27 september 2023

.

Nieuwe koppies:  Dilan
Dit is Dilan, reutje, mix bordercollie, Geboortedatum: 25/2/2019, Gewicht: 21 kg, Afmetingen: 43 hoog 58 lang. Dilan woont tijdelijk bij een gezin onder toezicht van Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Zeer sociaal met andere honden, is is aanhankelijk, erg lief, speels en onbevreesd. Dilan is gek op menselijk contact en erg goed met kinderen. Dilan woont bij vijf katten dus dat is ook geen probleem. Achtergrondinformatie: Dilan werd in een greppel gevonden nadat hij was aangereden. Hij werd opgenomen in een pleeggezin die hem liet behandelen door een dierenarts. Na een operatie is hij weer helemaal beter geworden en kan hij weer een gelukkige hond zijn zonder enige beperkingen. Hij woont nu met andere honden in een appartement en gedraagt zich prima als gezinshond. Dilan is een hond die zich heel goed aanpast, hij weet zonder problemen aan de lijn te lopen en hij is gewend om uitstapjes te maken. Hij kan ook goed alleen zijn. Natuurlijk is zijn verblijf nu tijdelijk en zoekt Elena via Dierenmissies een lief baasje voor hem.
Voor meer info over Dilan of de adoptieprocedure klik op zijn adoptiepagina of mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijn

s Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 28 september  2023

.

Nieuwe dierenwelzijnswet staat honden toe in de horeca en openbaar vervoer in Spanje

.

De nieuwe Spaanse dierenwelzijnswet is op 28 maart 2023 in het staatsblad gepubliceerd en wordt officieel op 29 september 2023 van kracht. Dat is in de meeste gevallen goed nieuws voor de honden, katten en andere huisdieren en dieren in het algemeen in Spanje, al zijn er nog heel veel onzekerheden over de uitvoer van deze vergaande wet om het welzijn van dieren te garanderen. Maar wat zegt deze wet over met een hond naar een restaurant, bar of hotel gaan of als je het openbaar vervoer wilt gebruiken?

Een van de belangrijkste punten van de wet is het toegangsrecht van huisdieren tot het openbaar vervoer, instellingen en openbare ruimtes. Volgens artikel 29, punt 2 , van de wet kunnen “openbare en private instellingen, hotels, restaurants, bars en andere instellingen waar dranken en eten worden geconsumeerd” de toegang toestaan van huisdieren die geen gevaar vormen voor mensen, andere dieren en eigendommen.

De ‘ley de Bienestar Animal’ bepaalt dat huisdieren alleen mogen verblijven in “zones die niet zijn bedoeld voor de bereiding, opslag of behandeling van voedsel, zonder afbreuk te doen aan de bepalingen van de wetgeving inzake volksgezondheid of gemeentelijke verordeningen of specifieke wetgeving”.

 


.

.

Vrijdag 29 september 2023

.

Vakantie Sara en Arie is afgelopen

.

We hebben weer een boel indrukken van die twee opgedaan. Altijd leuk om te zien hoe ze zich gedragen met onze hondjes en eventuele andere logees. Hoe ze precies wisten waar en wanneer er iets lekkers te halen viel.

De laatste weken was dat natuurlijk alleen met logeetje Nevel waar Arie een heel speciale band mee had gekregen. De ondeugendheid spatte er soms van af. Samen knuffels slopen, gereedschap door elkaar gooien, doosje schroeven in kleine stukjes scheuren en alle schroeven over de grond verspreiden, tijdens de wandelingen samen de struiken in duiken. Ach als ze het maar leuk hadden. Sara mag graag wandelen maar is een stukje rustiger geworden. Nu is zij erg knuffelig en met een poppetje spelen is ook leuk en minder vermoeiend.

Arie en Nevel samen de struiken in

.

.

.

.

.

.

.

.

Natuurlijk waren in het maisveld de lijnen al gauw door elkaar en een grote puinhoop.

 

.

.

.

.

Maar al dat drukke gedoe zorgt ook voor momentjes van rust in huis.

.

Maar voor het zover was moest Botas laten blijken dat hij het er niet mee eens is dat Nevel weer eens in zijn mandje was gaan liggen. Hij kan dan heel verongelijkt naar ons kijken of wij Nevel even uit zijn mand willen halen.

. .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

En ondanks het stoer doen van Arie is het gewoon een grote knuffelkont met een klein hartje.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

En als Sara zich af en toe los kon rukken van haar speeltje dan vond ze het tijd worden voor haar knuffelsessie.

Die kreeg ze dan ook …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

En toen waren we in afwachting van de komst van Ingrid.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

En toen, rond 10.00 uur, was Ingrid daar om haar lieverds op te halen.

.

.

.

.

.

.

.Natuurlijk hebben we onder het genot van koffie en koek bijgepraat en hadden Arie en Sara alle aandacht. .

.

.

.

.

Logeetje Neveltje tussen onze hondjes… 

Het was voor Nevel even wennen nu zijn grote vriend Arie naar huis was. Zijn vaste kameraad waarmee hij tijdens het wandelen de struiken in dook, die overal als eerste plaste en waar Nevel dan ook moest plassen, die hem met knuffels uitdaagde en die dan als dappere vriend de knuffels ook een beetje durfde te slopen. Tja zijn grote voorbeeld is weg en nu moet hij het weer doen met Botas, Mia en Flor. Het geeft wel meer ruimte om te liggen waar je maar wilt. Al is en blijft de derde foto hieronder wel gewaagd omdat dit de mand van senior Botas is.

.

..

.

.

.

.

.

.

Toch is het fijn om weer een maatje te zoeken waar je mee op kunt trekken. Al was het maar om een maatje te hebben waar je bij kunt gaan liggen.  Hier is hij naast Mia op de poef gaan liggen. Nu hoeven we Nevel niet zielig te vinden hoor. Hij heeft al die tijd precies geweten hoe hij aandacht moet vragen en krijgen. Hij is sinds hij nu bij ons logeert circa 1 kilo aangekomen. Hij heeft een enorm zelfvertrouwen gekregen, durft met ons te stoeien en ons uit te dagen waarbij hij verwacht dat we achter hem aan komen. Nee … Neveltje is niet zielig.

Voorts hebben we bericht gekregen dat Nevel binnenkort week naar huis mag. Zijn baasje mist hem en dat begrijpen we maar al te goed want alleen al bij de gedachte dat hij weg zal zijn voelen wij het gemis nu al …

.

.


.

.

In Memoriam Nangi

.

Nangi kreeg in 2013 op 3 jarige leeftijd haar donkere vriendje Pippa erbij. Ze waren vanaf dat moment onafscheidelijk. Die twee kwamen in al die jaren geregeld logeren en zo was het ook onlangs nog in augustus. Nangi had al een tijd wat problemen met haar stabiliteit in de achterhand maar hobbelde nog met de club mee tijdens de boswandelingen.

 

Ondanks dat ze af en toe even de weg kwijt scheen te zijn bleef ze een opgeruimd karakter houden. Natuurlijk wisten we dat ze wat gezondheidsprobleempjes had maar toch schrokken we behoorlijk toen we begin september verontrustende berichten over Nangi kregen.

“Helaas is het met Nangi heel snel bergafwaarts gegaan. Ze valt steeds om en ligt veel in haar mand. Vanmorgen viel ze in de vijver en ze is nu helemaal apathisch.  Ze was het weekend na de logeerpartij erg ziek. Van de dierenarts kreeg ze medicijnen tegen misselijkheid en pijn en een antibiotica kuurtje. Daar knapte ze goed van op. Maar sinds een week gaat ze hard achteruit. Ze is er ook niet helemaal bij en wil het liefst liggen in stilte. Ze valt ook heel veel af. Ze is begin juni 13 geworden.”

In alle redelijkheid vroeg Veronique zich af hoe lang ze nog moest wachten voordat ze Nangi uit haar leiden zou moeten verlossen.

9 september kregen we het berichtje:

“Nee, ze is nog bij ons. De dierenarts is met vakantie. We hebben dus besloten een week te wachten. Gek genoeg is ze nu wat levendiger, maar het lopen gaat niet lekker en ze eet ook bijna niets. Donderdag ging het opeens slecht. Ze kreeg stuipen en het leek alsof ze niet meer wist waar ze was. Ik geef haar dagelijks pijnmedicatie want je weet het niet he. We kijken het deze week weer aan.”

Vorige week zondag lazen we nog:

“Nangi is aan het kwakkelen, maar we bekijken elke dag hoe ze het doet. Ze wil nog wel, maar kan niet veel meer. Korte loopjes, geen bal. Ze eet wel, maar weinig en lust geen tussendoortjes meer. We willen haar nog niet missen, dus ik probeer haar zo veel mogelijk te verwennen. Ze ligt overdag lekker op een vachtje en luistert naar klassieke muziek.”

.

.

Vandaag kregen we het nieuws dat Nangi verder lijden werd bespaard.

In huiselijke kring mocht ze in slaap vallen omringt door ieder die haar lief was.

Ze heeft een grafje gekregen in de tuin.

We wensen de familie en Pippa veel sterkte want ze zullen Nangi erg missen …

.

.

.

 


.

.

Zaterdag 30 september 2023

 .

Lugubere vondst

Paardenhoofd en twee kadavers van pony’s gevonden in Venlo

In de buurt van de Kapel van Genooy werden de twee kadavers en het paardenhoofd aangetroffen.© Google Maps
Een lugubere ontdekking in Venlo: daar heeft de politie twee kadavers van pony’s en een ‘los’ paardenhoofd aangetroffen. De kadavers werden vorige week maandag gevonden, het hoofd afgelopen weekend.
Dat laat de politie desgevraagd weten aan L1. De twee kadavers waren dicht bij de Kapel van Genooy en de Groeneweg begraven. Het paardenhoofd lag in een groengebied iets verderop, zo is te lezen op een bericht dat rondgaat op Facebook.

Onderzoek

Na de ontdekking is de politie een buurtonderzoek gestart, dat nog steeds loopt. “We roepen iedereen op die op 18 september of twee dagen daarvoor, iets vreemds heeft gezien in de buurt van de kapel, het ons te laten weten”, vertelt een woordvoerder van de politie. Ook buurtbewoners met camerabeelden worden gevraagd zich te melden.
Omdat het onderzoek nog bezig is, in samenwerking met de dierenpolitie, kan er nog niet meer informatie naar buiten gebracht worden.

‘Het is een nachtmerrie’

Op Facebook wordt momenteel een bericht van een man uit Venlo veel gedeeld. Hij ontdekte afgelopen weekend het paardenhoofd en schakelde de politie in. “Gisteravond rond 19:30 uur was ik met Bruno bij de Maas aan het lopen. Wat een leuke, mooie wandeling had moeten worden, werd voor mij een nachtmerrie”, schrijft de man.
In een weiland dichtbij de Groeneweg schrok ‘hij zich kapot’, toen hij het paardenhoofd zag liggen. “Meteen het nummer van de politie gebeld, mijn bevindingen doorgestuurd en wat ik hiermee moest doen.”
Volgens de man lag het paardenhoofd, met de teugels er nog aan vast, zonder verdere lichaamsdelen op de grond. “Mijn wandeling richting de Maas met dit beeld op mijn netvlies, zal nooit meer hetzelfde zijn.”
.
.
.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag in oktober 2023 

.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijkenGraag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

hoe je hond leert speuren deel 1

 

.


.

.

Berichten van.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.

 


.

Gjalt en Ellen, baasjes van Bonita, Archie en de nieuwe Jénö,  stuurden ons deze update uit Hongarije. 

.

Hoi Ton en Annerie,
Weer even een berichtje over Bonita en Archie vanwege hun verjaardagen.
Volgens haar boekje is Bonita 1 oktober jarig en wordt ze dan 11 jaar. In december is ze alweer 6 jaar bij ons. Het is een ongelooflijk lief meisje die het hier samen met Archie en Jénö (Hongaars vondelingetje die op dezelfde dag als Bonita jarig is en 2 jaar wordt) helemaal naar haar zin heeft.
Archie is volgens zijn boekje 15 oktober jarig, hij wordt dan 8 jaar en is alweer bijna 5 jaar bij ons. Super jaloers maar toch ontzettend lief, het is eigenlijk een patsertje met een klein hartje.
Gelukkig gaat het met de honden hier prima. Ze kunnen veel naar buiten omdat alles omheind is. Al laten we ze evengoed nooit alleen buiten rondlopen, je weet maar nooit. Dus zij wij ook gezond veel buiten!
Groetjes,
Ellen en Gjalt

Archie

Bonita

Jénö

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Jos en Len, baasjes van Aika en Ace, stuurden ons deze update van hun vakantie.

.

Even een weekje ertussenuit, natuurlijk in de bossen…Ace en Aika genieten..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Gezellig mee-eten, wel onder de tafel !????????
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Groetjes van Ace, Aika, Len en Jos.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Dierenmishandelaars blijken eens te meer een gevaar voor mensen.

 

De 4-kanten column van Ton

.

Al twee keer eerder besteedde ik er aandacht aan in deze column. Dierenmishandelaars blijken steeds weer opnieuw een gevaar te zijn voor de gemeenschap. Huiselijk geweld wordt vaak gepleegd door mensen die ook dierenmishandeling niet schuwen en zich daaraan schuldig maken of gemaakt hebben. Niet voor niets is er ook al een Blijf van mijn lijf huis waar ook dieren welkom zijn. Helaas is deze vluchtplek nodig omdat met name vrouwen meer dan een jaar langer in een afschuwelijk gewelddadige relatie bleven zitten dan noodzakelijk was en dan enkel en alleen om dat ze niet willen dat de hond of kat achter zou blijven bij de geweldpleger.

Dan hebben we deze week het drama in Rotterdam !!! Man Fouad L. schiet vrouw en dochter dood en even later ook een docent van het Erasmus Medisch Centrum. Iedereen is ontstelt en verbijsterd… Hoe kon dit gebeuren ? Was dit te voorkomen ?

De volgende dag komen er beetje voor beetje feiten boven tafel die, indien men die allemaal wist, wellicht maatregelen had kunnen nemen. Maar ja, dan nog is het nooit zeker wat iemand doet als die uit zijn dak gaat of in psychose raakt. Wat was de trigger waardoor dit kon gebeuren ?

Even een paar feiten op en rijtje wat we weten van de man.

  1. De man Fouad L. was van buitenlandse afkomst maar onbekend is of hij afkomstig was uit een oorlog gebied.
  2. Hij studeerde voor arts aan het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam.
  3. Hij woonde naast de neergeschoten vrouw (39) en dochter (14).
  4. Hij is eerder half naakt, schreeuwend, liggend in de tuin aangetroffen in psychose.
  5. Hij had op zijn computer beeldmateriaal van vermoorde mensen en extreem rechts gedachtengoed
  6. Gezien zijn zorgwekkende geestestoestand hebben de autoriteiten de universiteit geadviseerd om hem niet af te laten studeren als basisarts.

Wat we weten van getroffen vrouw en dochter en de neergeschoten docent

  1. Vrouw heeft aangifte gedaan tegen de man wegens dierenmishandeling.
  2. De docent was ook basisarts in Rotterdam

De omstandigheden voor iemand die geen geweld schuwt en gestoord gedrag kan vertonen, blijken voor een explosieve mix te zorgen.

Alles begint met de wankele geestesgesteldheid van de man waardoor hij blijkbaar geen enkele moeite had om mensen om het leven te brengen. Waardoor dat gekomen is weten we niet. Dit kan mogelijk gekomen zijn door gebeurtenissen uit het verleden.

Dan komt het moment dat hij zichtbaar voor de vrouw één of meer dieren mishandeld. De vrouw die het enige deed wat ze kon om verder dierenleed te voorkomen is het doen van aangifte van de dierenmishandeling.  Hierop is de Fouad L. veroordeeld voor de dierenmishandeling en kreeg een taakstraf. Het gevolg was dat hij uit zijn dak ging waarop de autoriteiten  de universiteit per mail informeerde en adviseerde hem niet als basisarts af te laten studeren.

Hoe hij dit te horen heeft gekregen weet ik op dit moment niet. Mogelijk hoorde hij dit van de docent ???

Hierop is de man wraak gaan nemen op iedereen die hem zijn toekomst dwars zat. Hoe hij aan een vuurwapen is gekomen is nog niet duidelijk.

Als eerste was de vrouw aan de beurt. Nadat de deur werd opengedaan werden de vrouw en dochter neergeschoten. De vrouw is op slag dood en de dochter overleed later in het ziekenhuis. Om de zaak af te maken had hij in het huis brand gesticht.

Vervolgens ging hij naar de universiteit en zocht hij de docent op die hij direct dood schoot. Opnieuw probeert hij brand te stichten in het gebouw dat al gauw door de sprinklerinstallatie wordt gedoofd. Hij werd buiten aangehouden en zijn pistool werd in zijn nabijheid aangetroffen.

klik op foto om video te starten

Tot zover wat er gebeurd is….

Wat leren we hier nu van? Beste mensen… hou er rekening mee dat iemand die een dier pijn of leed veroorzaakt geen moeite heeft met toebrengen van pijn of leed bij mensen. Mocht u een relatie of kennissen hebben waarvan u weet dat die het niet zo nauw nemen met het wel en wee van dieren… dan kunt het beste voor uw eigen veiligheid afstand houden ….

Bedenk dat u ook aangifte kunt doen van dierenmishandeling zonder dat uw naam bij de dader bekend wordt. Indien u een foto of filmpje kunt maken van het feit dan is dat altijd een enorm krachtig bewijs. Dank namens alle dieren die van mensen zoals u afhankelijk zijn om een fijn veilig leven te kunnen leiden.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Het verschil tussen kwispelen en de sensuele ‘twerking’ dans…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Arie en Sara van 16 tot 30 mei 2024

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com