Dierenmissies van 24 september 2023

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de pechvogel van de week Benji. Hij had een baasje gevonden maar de hond die er al was duldde geen tweede hond in huis. Voorts zien we een plekje waar hondjes welkom waren in een zwembad, is een dierenmishandelaar gepakt door optreden van een omstander, redt de politie te jonge kittens, hebben we de asielverlater Tessa en de nieuwe koppies Guinea, Altea, Duka, Afrika, Israël en kleine Naturo. Natuurlijk hebben we weer een update over de logees bij ons in huis en berichten van baasjes in Nederland. In de vierkante column heb ik het over sommige bezigheden die niet zo goed samen gaan en in de (on)zin van de week gaat het over iets dat nooit gaat lukken. Natuurlijk hebben we meer interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Pechvogel van de week: Benji
– Heerlijk zwemmen in een mensen zwembad
– Hond tegen reling van brug gegooid en dan in Zuid-Willemsvaart gedumpt

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– DNA onderzoek tegen poepoverlast
– Hoe het met de logees gaat …

– Politie redt te jonge kittens die van moeder gescheiden werden

– Hondje dat het asiel mocht verlaten: Tessa
– Nieuw koppies: Guinea, Altea, Duka, Afrika, Naturo, Israël en Baku
– Berichten van baasjes: Ziva & Zora & Zando, 

– Leuk filmpje:
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht 

– De 4-kante column van Ton met: Sommige bezigheden gaan niet goed samen.
– De (on)zin van de week: Hoe kun je hem duidelijk maken dat het zo echt niet lukt …
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 18 september 2023 

.

Pechvogel van de week: Benji.

.

Helaas is Benji weer terug in het asiel gekomen. De plaatsing bij een  lief baasje leek geweldig maar omdat die al een hond had die erg territoriaal gedrag vertoonde is het toch niet goed gegaan. Zie het bericht van Elena:

“The family has a very territorial dog, although Benji is more in the area outside the house because that is what he likes, when the dog sees him, she goes to attack him and barks at him all day…”

Daarom zetten we Benji vandaag nog eens in het zonnetje. De schat verdient een baasje die hem de liefde en een fijn plekje wil geven. De grote kroeldoos verlangt niet veel en hoewel hij met elke andere hond prima op kan schieten kan hij niet op tegen een super valse hond die geen hond naast zich duldt.

REUTJES VAN 0 TOT 4 JAAR – Dit is Benji, reutje, geboren 01/02/2021, Kaukasische herder, 37 kg, 68 cm hoog en 60 cm lang. Benji Estrella woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Benji is een speelse, lieve, actieve, jonge hond, hij houdt erg van spelen in het veld. Hij is geschikt… Lees Verder

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 19 september 2023  

.

Heerlijk zwemmen in een mensenzwembad.

.

Afgelopen zondag, eens per jaar, is dit mogelijk … wellicht goed voorbeeld voor veel zwembaden … !!!!

.

.

.


.

.

Woensdag 20 september 2023

.

Hond tegen reling van brug gegooid en dan in Zuid-Willemsvaart gedumpt in Rotem

In Rotem is gisterenavond een hond tegen de reling van een brug over de Zuid-Willemsvaart geslagen. Daarna werd het dier in het water gegooid. Een opmerkzame visser kon het hondje redden. Vzw Dieren in Nood (Dino) uit Kinrooi vangt het dier momenteel op. Politiezone Maasland voert een onderzoek naar de feiten. Burgemeester Sofie Vandeweerd (Open VLD) begrijpt de verontwaardiging op sociale media, maar roept op om de kalmte te bewaren.

Een opmerkzame man zag gisteravond hoe een hond tegen de reling van de brug over de Zuid-Willemsvaart in Rotem werd geslagen. Vervolgens werd het dier van op minstens 6 meter hoogte in het kanaal gedumpt.

“Ik zat te vissen niet ver van de brug en zag een auto stoppen”, begint ooggetuige Giovanni Cafaro uit Maasmechelen zijn verhaal. “De chauffeur stapte uit en wilde de hond in het water gooien. De eerste keer mislukte dat en gooide hij het dier tegen de reling. Toen ik dat zag, heb ik niet nagedacht en ben ik in mijn wagen gesprongen.”

Giovanni achtervolgde de wagen tegen hoge snelheden tot aan een huis. Onderweg kon hij de politie bellen. “Toen ben ik direct terug naar het kanaal gereden om de hond te redden. Ik was als eerste onder de brug. Na mij is nog een koppel aangekomen dat het tafereel van wat verder zal gezien hebben. Samen zijn we langs de waterkant gaan zoeken.”

Geslaagde reddingsactie

De hond leefde nog, maar geraakte zelf niet uit het water. “Voor ik er kon inspringen, is de vrouw van het koppel in het water gesprongen. Zij heeft de hond uit het kanaal getild en samen met een jongeman heb ik de vrouw op het droge geholpen. We hebben de hond afgedroogd tot de politie en de dierenopvang ter plaatse waren”, aldus Cafaro.

Vzw Dieren in Nood (Dino) uit Kinrooi vangt het hondje momenteel op. Volgens de vzw is de hond ongeveer zes jaar oud. “Het diertje is superlief… en graatmager. Het zit onder de klitten, kale plekken en wonden. De hond is uitgehongerd en vuil. Elke dag verbazen we ons meer en meer over hoe harteloos en egoïstisch ons menselijk ras kan zijn.”

Onderzoek loopt

Cafaro zelf blijft zeer nuchter bij zijn heldendaad. “De politie vroeg me om een beschrijving van de man. Ik heb hen perfect kunnen aanwijzen bij welk huis ik hem zag stoppen. Er ging een hoop adrenaline door me heen. Het enige dat ertoe deed was de man pakken en te weten komen wie het was. Ik hoop dat ik een goede daad heb gedaan, zowel voor het hondje als voor het gerecht. Nu moeten zij hun werk doen.”

Dat is ook de oproep van Sofie Vandeweerd, burgemeester van Dilsen-Stokkem (Open VLD). “We zien vele oproepen voor tips en krijgen veel reacties”, zegt ze. “Iedereen is terecht aangedaan door de harde feiten, maar oproepen zijn niet meer nodig. De politiezone Maasland voert inmiddels een concreet onderzoek. De redder van het hondje kon de verdachte aanwijzen. We vragen dan ook om de onderzoekers hun werk te laten doen.”

.

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijn

s Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 21 september  2023

.

DNA-test voor hondendrol: SGP wil overlast in Reimerswaal aanpakken

Baasjes die de poep van hun hond op straat niet opruimen, kunnen in Reimerswaal in de toekomst mogelijk opgespoord worden. De SGP in het Zeeuwse dorp wil hondenbezitters verplichten een DNA-paspoort voor hun hond op te stellen, zodat rondslingerende drollen getest kunnen worden. Reimerswaal zou volgens initiatiefnemer Rien Sinke de eerste gemeente in Nederland zijn die deze regel invoert.

De hondenpoep in Reimerswaal is SGP’er Rien Sinke een doorn in het oog. “Het is een van de grootste overlastveroorzakers hier in het dorp. Mensen klagen er veel over”, zegt hij tegen Editie NL. De handhaving verloopt alleen moeizaam. “Het kan alleen door iemand op heterdaad te betrappen. En dat is erg moeilijk. Met de middelen die er nu zijn is het onmogelijk voor de gemeente om iets te doen.”

Daarom komt hij met een plan: elk baasje moet verplicht het DNA van zijn hond laten vastleggen in een database. Zo krijgt elke hond in het dorp – volgens Sinke zijn het er in totaal zo’n 2000 – zijn eigen profiel.

Als boa’s vervolgens op straat een hondendrol tegenkomen, moeten zij hiervan een monster afnemen en deze opsturen naar een partij die de ontlasting analyseert. “Zo kan er onomstotelijk vastgesteld worden van wie de hond was”, vertelt Sinke. “Zodat we de eigenaar een boete kunnen opleggen.”

.

Buitenlandse initiatieven

Het idee is niet ontstaan vanuit hondenhaat, zegt de SGP’er die zelf geen viervoeter heeft. “Ook niet om geld te verdienen met boetes. Het is puur om de overlast te reduceren.”

Sinke heeft zich laten inspireren door vergelijkbare initiatieven in het buitenland. Zo maakte de Franse stad Béziers deze zomer bekend dat alle hondenbaasjes een genetisch paspoort moeten laten maken voor hun huisdier, met als doel de hondenpoepoverlast aan te pakken. “Ook in Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten bestaat dit concept”, zegt Sinke. “In Nederland zouden we naar mijn weten de eerste gemeente zijn die dit invoert.”

Kosten

Baasjes zullen eenmalig tussen de 75 en 100 euro moeten betalen om het DNA-profiel te laten maken. “Dat is nodig om een monster af te nemen en een analyse te maken.” Hij denkt dat de kosten het probleem niet hoeven te zijn. “In 2018 is de hondenbelasting hier afgeschaft, wat neerkwam op een vergelijkbaar bedrag per jaar. De kosten waar het nu om gaat zijn eenmalig.”

De gemeenteraad buigt zich volgende week over de motie. “Ik heb er wel vertrouwen in”, aldus Sinke.

 


.

.

Vrijdag 22 september 2023

.

Nieuwe koppies: Guinea en Altea,

 

Dit is Guinea, teefje, Greyhound, geboren 28/10/2021, 21 kg, hoogte 57cm en lang 65 cm. Guinea woont in het asiel bij Elena in de plaats Solana en de regio Ciudad Real. Karakter: .Ze is een heerlijk vrolijke hond die het heerlijk vindt om te spelen en te rennen. Ze is erg aanhankelijk en zoekt het menselijke contact. Ze is goed met volwassenen en vooral met kinderen. Voorts is ze erg sociaal en kan goed met andere honden. Ze loopt prima aan de lijn. Ze verdient nu een lief baasje want ze heeft nog nooit de echte liefde van een baasje gevoeld. Achtergrondinformatie: Guinea moest gered worden omdat ze vel over been was. Omdat ze het fijn vindt om te spelen en te rennen zou het goed zijn als de nieuwe baasjes een patio of tuin hebben zodat ze naar buiten kan wanneer ze dat wilt. Men heeft gezien dat ze in een kleine ruimte werd gehouden. Het is daarom ook niet zo gek dat ze wat claustrofobische trekjes heeft als ze in een te kleine ruimte wordt opgesloten.  Het zou mooi zijn als er al één of meerdere hoonden in het gezin wonen.

Wilt u meer weten over Guinea of de adoptieprocedure ga naar haar adoptiepagina en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271

.
.

.

.

Dit is Altea, teefje, mixed greyhound, geboren: 28/4/2022, 31 kg,  67 cm hoof en 70 cm lang. Altea woont in het asiel bij Elena in de plaats Solana en de regio Ciudad Real. Karakter: Ze is een heerlijk vrolijke hond die het heerlijk vindt om te spelen en te rennen. Ze is erg aanhankelijk en zoekt het menselijke contact. Ze vindt het heerlijk om aangeraakt en geaaid te worden.  Ze is goed met volwassenen en vooral met kinderen. Voorts is ze erg sociaal en kan goed met andere honden. Ze loopt prima aan de lijn. Achtergrondinformatie: Ze is van de straat gehaald terwijl ze zwervend naar eten zocht.

.

Wilt u meer weten over Altea of de adoptieprocedure ga naar haar adoptiepagina en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271

.

.

.


.

.

Dit is Duka, teefje, gemengde Duitse herder, Geboortedatum: 01/5/2023, Gewicht: 11 kg, 42 hoog 47 lang.  Duka woont in het asiel bij Elena in de plaats Solana en de regio Ciudad Real. Karakter:  Pup Duka is een super vrolijke hond die houdt van rennen en spelen. Het is een heel speelse en aanhankelijke hond, ze houdt erg van menselijk contact. Ze kan heel goed met kinderen omgaan en kan goed overweg met andere honden, ongeacht geslacht. Ze weet zonder problemen aan de riem te lopen. Bijzonderheden: Duka is nog niet gesteriliseerd ivm haar jonge leeftijd maar zal gesteriliseerd worden voor ze naar Nederland komt. Achtergrondinformatie: Duka is te vondeling achtergelaten in het open veld. Hierop heeft Elena zich over haar ontfermd.

Wilt u meer weten over Duka of de adoptieprocedure ga naar haar adoptiepagina en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271

.

.


.

.

Dit is Afrika, teefje, Belgische herder, Geboortedatum: 1-03-2022, Gewicht: 24 kg, Afmetingen: 57 hoog 63 lang. Afrika woont in het asiel bij Elena in de plaats Solana en de regio Ciudad Real. Karakter: Afrika een vrolijke hond en houdt van rennen en spelen. Ze is een heel speelse en aanhankelijke hond, ze houdt erg van menselijk contact. Ze kan heel goed met kinderen omgaan en kan goed overweg met andere honden, ongeacht geslacht. Ze weet zonder problemen aan de riem te lopen. Achtergrondinformatie: Afrika is zwervend op straat aangetroffen zoekend naar eten. Ze was achtergelaten en aan haar lot overgelaten. Hierop is door dorpsbewoners Elena gebeld die haar heeft meegenomen naar het asiel.
Wilt u meer weten over Afrika of de adoptieprocedure ga naar haar adoptiepagina en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271

..

.


.

.

Dit is Baku, reutje,  windhond, Geboortedatum: 28/05/2017, Gewicht: 35 kg, 69 hoog 72 lang. Baku woont in het asiel bij Elena in de plaats Solana en de regio Ciudad Real. Karakter: Baku is een lieve, zachtaardige, zeer speelse en aanhankelijke hond. Hij kan heel goed met kinderen omgaan en kan goed overweg met andere honden, ongeacht geslacht. Hij weet zonder problemen aan de riem te lopen. Hij is in eerste instantie verlegen maar dat is over na een kennismaking. Dan laat hij zien dat hij aanhankelijk en onderdanig is. Achtergrondinformatie: Baku is zwervend in het dorp opgepakt. Natuurlijk ook zonder chip en niemand kwam hem claimen. Het is duidelijk dat een jager van hem af moest. Baku is niet geschikt om voor een jager achter wild aan te gaan. Natuurlijk heeft hij wel een jachtinstinct maar hij is veel te lief en zachtaardig.

Wilt u meer weten over Baku of de adoptieprocedure ga naar zijn adoptiepagina en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271
.

.


.

.

Dit is Israël, reutje, geboren: 25/02/2019,  25 kg,  58 hoog 63 lang. Israël woont in het asiel bij Elena in de plaats Solana en de regio Ciudad Real. Karakter: Israël is absoluut niet bang, erg sociaal, speels en vindt menselijk contact het einde. Israël is een vrolijke hond die het heerlijk vindt om af en toe eens te rennen en spelen. Hij is aanhalig en goed met alle andere honden. Hij loopt goed aan de lijn. Achtergrondinformatie: Israël in het asiel gekomen omdat zijn baasje ging emigreren en hem niet kon meenemen.

Wilt u meer weten over Israel of de adoptieprocedure ga naar zijn adoptiepagina en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.

.


.

.

Dit is kleine Naturo, reutje, geboren 05/03/2020, mix teckeltje, 14 kg, 38 cm hoog en 45 cm lang. Naturo  woont in het asiel bij Elena in de plaats Solana en de regio Ciudad Real. Karakter: Naturo is super sociaal, lekker aanhalig en een kleine knuffelbeer. Hij komt meteen als je hem roept en vindt het heerlijk om aangehaald te worden. Hij kan prima met andere honden en is speels met hondjes en het baasje. Hij loopt prima aan de lijn. Hij is erg goed met kinderen. Achtergrondinformatie: Naturo was opgehaald bij de dierenarts. Daar was Naturo naar toe gebracht dor de eigenaar die hem wilde laten inslapen omdat hij verzorgd moest worden aan zijn teentje waarin hj was gestoken dor een insect. De eigenaar wilde geen geld aan hem spenderen dus wilde hij hem laten inslapen,. Dit weigerde de dierenarts en die heeft Elena gewaarschuwd. Nadat hij was behandeld werd hij liefdevol bij Elena opgenomen en nu zoekt hij een lief baasje die hem lekker wil verwennen en een nieuw leven met hem wil beginnen om zo samen prachtige leuke nieuwe ervaringen op te doen.

.

Wilt u meer weten over Naturo of de adoptieprocedure ga naar zijn adoptiepagina en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 23 september 2023

 .

.Politie redt piep jonge kittens

De politie in Den Haag heeft twee piepjonge kittens in beslag genomen. De jonkies zouden pas enkele weken oud zijn en waren nu al gescheiden van hun moeder. Dat meldt de politie op Facebook.

Een omwonende van De Heemstraat schakelde politie in toen een vrouw met twee jonge katjes haar woning binnenging. De kittens, waarvan de moeder op straat leeft, werden in zorgelijke omstandigheden aangetroffen, waarop de politie besloot de beestjes mee te nemen. De oogjes zouden pas enkele dagen eerder geopend zijn.

Medische zorg

De wettelijke leeftijd om kittens van hun moeder te scheiden, bedraagt zeven weken. In overleg met de Dierenpolitie en Dierenambulance zijn de diertjes elders ondergebracht. Hier zullen ze ook medische zorgen krijgen.

.
.
.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 24 september 2023 

.

Hondje dat het asiel mocht verlaten

 

Tessa

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

Hoe het met de logeetjes gaat …

.

.

Deze week hebben we weer het een en ander te melden over onze logeetjes Arie, Sara en Neveltje. Dat Arie en Nevel het erg goed samen kunnen vinden en met hun tweetjes ondeugende streken uithalen wisten we al. We zien dat ze steeds meer met elkaar optrekken en elkaars nabijheid opzoeken. Of dat komt omdat ze ook samen aan de lijn moeten lopen vanwege hun jachtinstinct weten we niet. We zien dat ze in het bos samen steeds de struiken induiken en waar de één ruikt moet ook de ander ruiken. Pluche beestjes worden om beurten uit de speelgoedmand gehaald en zijn dan middelpunt van hun spel.

.

.

.

.

Sara is al met haar 14 jaar aardig op leeftijd en soms wordt ze verdacht van een lichte vorm van vergeetachtigheid maar we zien dat ze zich kranig staande houdt tussen de hondjes. Haar grote drive was voorheen een balletje maar dat is wat afgezwakt. Mogelijk komt dat omdat ze ook wat moeilijker beweegt waarvoor ze nu ook pilletjes krijgt. Nu zien we dat haar wens, om vooral nimmer iets lekkers te missen, zo mogelijk voor haar nog belangrijker geworden. Daarnaast belet haar leeftijd haar niet om erg aanhalig te zijn en ook met een pluche beest te spelen die in haar enthousiasme soms wat vulsel kan verliezen.

.

Sara staat het dichtst bij Annerie want er komt wat lekkers aan.

.

.

Sara kijkt uit de verte welke kant we op gaan

gauw weer aansluiten bij Mia en Botas

Tijdens de wandelingen houdt Sara je in de gaten want ze loopt haar eigen weg maar, zodra ze ziet dat je een andere weg inslaat, dan staat ze zo weer naast je. Roepen lijkt weinig zin te hebben want of ze Oost-Indisch doof is of echt geluiden mist is niet duidelijk. We houden er rekening mee door ervoor te zorgen dat  ze altijd ziet waar we heen gaan.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Slapen is een hele andere ervaring. Ieder heeft zo zijn eigen favoriete plekje. Dat hebben we al eens eerder laten zien.

.

Waarom grote honden zo nodig in een te kleine mand willen liggen is ons niet duidelijk. Zo zien we Flor en Arie in het kleinste mandje liggen dat voor handen is.

 

.

.

.

.

.

 

 

 

 

 

Hoewel we hier (links) Nevel en Mia apart zien liggen (Nevel in de mand van Botas en Mia op  de lichtblauwe koelmat) is dat toch niet hun gebruikelijke plaats om een tukkie te doen. Zij vinden de poef wel een geschikte plaats om te rusten. Zo liggen ze van de grond af en kunnen ze alles overzien.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Volgende week zijn er weer nieuwe belevenissen van de logees. Arie en Sara zullen komende week weer huiswaarts keren.

.

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijkenGraag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

 

Zie hoe je hond laat zien dat hij van je houdt …

.


.

.

Berichten van.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.

 


.

Jolanda en Ronald, baasjes van Ziva, Zora en Zando, vertellen over hun afgelopen vakantie. 

.

Vakantie zit erop. 20 dagen met de caravan weggeweest naar Duitsland. Een geslaagde en gezellige vakantie en uiteraard zijn de honden mee geweest.
Ziva, Zora en Zando hebben het goed gedaan. Elke dag heerlijk gewandeld. Bergje op en af en veel watertjes bezocht.

.

Samen met de honden van vrienden bestond onze roedel uit 5 honden. Gezellige club waarmee we samen ongeveer 195 km gewandeld hebben. Ziva doet het nog super goed. Ze is onderhand 9 jaar (volgens paspoort) maar nog steeds een blij ei.

.

Op naar volgend voorjaar. Dan staat de volgende vakantie gepland.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 

kop-ton

De 4-kanten column van Ton

.

Deze week in de column: Sommige bezigheden gaan niet goed samen.

.

Ik heb het niet zo op jagers in het bos. Met enige regelmaat hoor ik, vaak ik de vroege ochtenduren, de twee kort achter elkaar klinkende knallen van dubbelloops jachtgeweren. Nu draagt geluid in bossen erg ver en nu ben ik niet bang dat er verdwaalde hagel ons zal treffen hoor want het klinkt erg ver weg en kan wel anderhalve kilometer ver weg zijn. Maar ja, ik hou gewoon niet van het doden van dieren. En zeker niet als dat voor de “sport” is.  Onze Botas heeft het niet zo op fietsers in het bos. Dit komt omdat hij ooit is aangereden door een fietser die het nodig vond om vlak langs hem heen te scheuren en hem daarbij omver te reed. Elke fietser die hem nu passeert wil hij, als ik hem niet goed waarschuw, achtervolgen en probeert hij in de schoenen te bijten.

Dat dit voornamelijk mountainbikers zijn zal niemand verbazen. Nu moet ik wel zeggen dat niet elke mountainbiker datzelfde gedrag vertoont. Gelukkig houden de meesten wel fatsoenlijk rekening met wandelaars maar die paar asocialen … die verpesten de relatie tussen wandelaars en fietsers. OK, ik heb het dus ook niet zo op fietsers in het bos maar mijn hekel is nou niet zó groot dat ik ze naar het leven sta…. Terwijl ik dat zo overdenk moet is denken aan een bericht uit een Franse krant uit 2018.

Nu bleek in Frankrijk, in 2018, de relatie tussen jager en moutainbiker tot een absoluut dieptepunt te zijn gezakt. De twee bezigheden blijken niet zo goed samen te gaan. Zie onderstaand artikelen.

Getty Een Franse politieker stelde voor om mountainbiken in het bos te verbieden tijdens de jacht, zo’n vier maanden per jaar.
In Frankrijk was op een mooie zondag opnieuw een mountainbiker neergeschoten door een jager. Hij kreeg een kogel in de schouder en werd zwaargewond. Een week eerder werd in de Franse alpen al een Britse mountainbiker doodgeschoten. Een parlementslid stelde voor om mountainbiken in het bos te verbieden tijdens de jacht.
Het ongeval van afgelopen weken gebeurde in Mirepoix, een gemeente in de Midi-Pyrénées in het zuiden van Frankrijk. Rond 11 uur werd daar een mountainbiker geraakt door een kogel. Een groep jagers was in de buurt op everzwijnenjacht. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis in Toulouse gebracht. Zijn verwondingen waren ernstig, maar er was geen levensgevaar.  Het parket onderzocht de exacte omstandigheden van de schietpartij.

Het nieuwe drama kwam amper een week na de tragische dood van de Brit Mark Sutton. Die 34-jarige mountainbiker werd de zaterdag ervoor per ongeluk doodgeschoten in de Franse Alpen. Dat gebeurde ook door een jager die dacht dat hij een wild dier in het vizier had.
De jachtongevallen bij onze zuiderburen zorgden voor felle discussies tussen voor- en tegenstanders van de jacht. Alain Perea (LREM), afgevaardigde voor het département Aude in het parlement en medevoorzitter van een studiegroep over de jacht, riep op Twitter op om mountainbiken in het bos te verbieden tijdens het jachtseizoen gedurende een viertal maanden per jaar.
Rémi Gaillard, een Franse komiek die zich inzet voor dierenrechten, richtte zich in een tweet rechtstreeks tot president Emmanuel Macron. “Moeten we ons op zondag verkleden in everzwijn opdat we niet doodgeschoten worden?”, vraagt hij zich af.
Van president Macron is en was bekend dat hij zich graag bekommert om het milieu, maar gedurende zijn verkiezingscampagne flirte hij ook met de jagers. In juni 2018 stelde hij nog voor om de prijs voor een jachtvergunning, die 400 euro koste, in prijs te halveren. Het ging dan ook om een groep van vijf miljoen potentiële kiezers. Toch was het opletten voor de president, want veel Fransen balen van de jacht. Tussen 2000 en 2018 vielen er jaarlijks gemiddeld 20 doden bij jachtongevallen volgens De Telegraaf in Frankrijk.

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Hoe kun je hem duidelijk maken dat het zo echt niet lukt …???.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Arie en Sara van 16 tot 30 mei 2024

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com