Dierenmissies Weekjournaal van 17 september 2023

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een leuke update over het verloren katje dat na een auto-ongeluk was weggevlucht, hierna hebben we een nieuw koppie ter adoptie, verzoeken we om een petitie te tekenen, lezen we over een reislustige pup uit Parijs, zijn er weer honden in beslag genomen, hebben we asielverlaters en hebben we een update over de logees. In de vierkante column heb ik het over een commerciële partij die praktijken van dierenartsen opkoopt met hogere dierenartskosten als gevolg en in de (on)zin van de week gaat het over een bijzondere foto met rimpels in het vel. Natuurlijk hebben we meer interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…
– Ook het katje is gevonden
– Nieuw koppie:  Robin
– Verzoek Petitie te tekenen.
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Een puppy uit Parijs heeft de reis van haar leven erop zitten.
– 16 honden in beslag genomen

– Politie: Hondje achtergelaten in auto na veroorzaken ongeluk

– Hondjes die het asiel mochten verlaten: Luna, Arena, Neka, Brida, Bart
– Hoe het met de logees gaat
– Berichten van baasjes: Tayra

– Leuk filmpje: De beste wekker van de wereld …
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht 

– De 4-kante column van Ton met: De investeringscowboys van de diergeneeskunde
– De (on)zin van de week: je moet twee keer kijken …
 De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 11 september 2023 

.

Ook het katje is gevonden….

.

Vorige week berichtten we over de chihuahua Nonnie en het poesje Inaja, die zoek waren geraakt na een auto-ongeval. Later in de week konden we  al berichten dat het hondje terecht was en nu kunnen we mededelen dat ook het poesje Inaja is gevonden.

Eind goed al goed.

.

.

.


.

.

Dinsdag 12 september 2023  

.

Nieuw koppie Robin

.

Dit is Robin, reutje, geboren  25/8/2022, mix van mix, 10 kg,  47 hoog 52 lang..

Robin woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real..

.

Karakter: Robin is een heerlijke gezinshond hond, erg goed met andere honden zowel reutjes en teefjes. Hij vindt het heerlijk om aangehaald en verwend te worden. Hij loopt prima aan de lijn en in de auto heeft hij het naar de zin. Hij is gek op mensen en kinderen. Hij is speels, rustig  en onderdanig. Zoekt menselijk contact en is aanhankelijk.

.

.

 

Achtergrondinformatie: Robin is door de politie opgepakt toen hij zwervend op straat naar eten zocht.

.

.

.

.

.

 

.

.

.


.

 

.

Woensdag 13 september 2023

.

Verzoek Petitie te tekenen.

.

Verzoek verplaatsing van Dierenbeschermende wetgeving van NVWA (ministerie LNV) naar ministerie van Justitie en Veiligheid.

.

De lijst met voorbeelden waarbij de NVWA faalt en geen enkele verantwoordelijkheid neemt, is ellenlang …

  • Boeren die hun koeien verwaarlozen,
  • slachthuizen die varkens mishandelen,
  • malafide hondenfokkers die keer op keer de fout in gaan maar slechts een waarschuwing krijgen

House of Animals eist dat dierenbeschermende wetgeving serieus wordt genomen. Al vele malen is aangetoond dat er zeer ernstige misstanden plaatsvinden met dieren. Zelden worden deze praktijken bestraft. Als onderdeel van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) als een slager die zijn eigen vlees keurt. Overplaatsing naar het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V) is noodzakelijk.

“Alle rapporten, reorganisaties en het (opzettelijk) niet adequaat reageren op meldingen, tonen aan dat de NVWA ongeschikt is en zal blijven om toezicht en handhaving van dierenwelzijnsregelgeving uit te voeren. Er vinden aangetoond zeer strafbare feiten plaats, die zelden of nooit leiden tot een ferme aanpak.”

Daarom vragen we de petitie te tekenen voor dit burgerinitiatief. 

KLIK HIER, lees meer info over dit onderwerp en teken de petitie. 

.

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijn

s Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 14 september  2023

.

Een puppy uit Parijs heeft de reis van haar leven erop zitten.

Hoe het kon dat een puppy uit Parijs in Nederland terecht kwam is een raadsel. Terwijl haar baasje een week lang in de stress zat omdat haar hondje nergens te vinden was, was Roxy onderweg naar het woonpaleis van onze koning.

“Het hondje is gevonden op een hele drukke weg, de Bezuidenhoutseweg in Den Haag”, vertelt John Buijs van de dierenambulance. “Ze hield het verkeer op. Mensen hebben de hond kunnen aanlijnen, want ze was in paniek.” Ze belden de dierenambulance, die vervolgens het het hondje hebben opgehaald.
Toen de dierenambulance de chip van de puppy checkte, stond ze een grote verrassing te wachten. Die stond niet geregistreerd in Nederland, maar in Frankrijk. “In eerste instantie was die niet te traceren, maar na wat onderzoek bij ons in de meldkamer bleek dat de eigenaar in Parijs woont. Ze was al zeven dagen als vermist opgegeven.”

Of ze het hondje naar Parijs brengen of dat de eigenaar haar hier komt halen, weten ze nog niet. Het is wel duidelijk dat de puppy een genot is om te verzorgen. “We gaan haar hier lekker verwennen en lekker wat aandacht geven. Ze is heel lief”, lacht Buijs terwijl Roxy op hem blijft springen en zijn gezicht likt.

“Dan kan ze weer terug naar haar veilige, liefdevolle mand. Ze heeft een groot avontuur achter de rug.

.


.

.

Vrijdag 15 september 2023

.

Honden en puppy’s gered uit ontzettend vieze omstandigheden

Een van de zielige dieren. Bron: LID.

Zestien honden, waarvan vijf puppy’s, zijn afgelopen vrijdag uit ontzettend vieze omstandigheden gehaald in een woning in het Brabantse Maashorst. De houten vloeren waren doorweekt, de stank onhoudbaar en de dieren verwaarloosd, aldus de rapporteurs.

De Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de politie troffen de arme dieren aan. “De dieren zijn in de bewaring genomen in een geheime locatie”, zegt een woordvoerder van de LID tegen Hart van Nederland.
De reden hiervoor is dat het nog wel eens voorkomt dat mensen hun in bewaring genomen dieren terug proberen te halen. “Hoe slecht ze ook voor hen zorgen, ze zijn aan die dieren gehecht”, legt de woordvoerder uit. De dieren krijgen ook een andere naam en op een andere plek weer geadopteerd.

De eigenares had het al een half jaar lang aan de stok met de LID, politie, en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). “Ondanks eerdere waarschuwingen van de inspectiedienst en meerdere, door de RVO opgelegde, bestuursrechtelijke lasten aan de beklaagde, verbeterde de situatie nauwelijks,” aldus de LID. De bewoonster heeft een proces-verbaal gekregen.

.

.

.


.

.

Zaterdag 16 september 2023

 .

Een automobilist is maandagochtend tegen een boom gebotst in het Gelderse Terborg. Hij sloeg op de vlucht, maar liet daarbij een hondje achter in de auto.

Het ongeval gebeurde even na 05.00 uur op de Heidedijk, in het buitengebied ten oosten van Terborg. De bestuurder raakte van de weg en kwam tot stilstand tegen een boom. Hij vluchtte daarop een naastgelegen aardappelveld in.

Hond achtergebleven in gecrashte auto

De politie is een zoekactie gestart, waarbij ook een helikopter en een politiehond zijn ingezet. De voortvluchtige bestuurder is niet meer aangetroffen. Wel vond een agent een zwart hondje onder het dashboardkastje van de beschadigde auto.

Het beestje is in eerste instantie opgevangen op het politiebureau. Het is nog niet duidelijk wat er met het diertje gaat gebeuren.

.

.

.


.

 

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 17 september 2023 

.

Hondjes die het asiel mogen verlaten

.

Luna

Arena

Neka

.

.

.

.

.

.

Brida

Bart

.

.

.

.

.

.


.

.

Hoe het met de logeetjes gaat …

 

Nou beste lezers,  het gaat geweldig. Arie en Sara zijn natuurlijk de echte gasten want Neveltje beschouwen we eigenlijk als een beetje ‘eigen’ omdat hij vanwege een noodsituatie tijdelijk bij ons verblijft en zo ook door Botas, Mia en Flor als zodanig wordt beschouwd.

Nevel heeft behoefte aan weinig en is met alles tevreden. Omdat hij zo onopvallend is in zijn gedrag, moeten we er op letten dat hij genoeg aandacht krijgt. Zo heeft hij wel wat maniertjes om daar iets aan te doen hoor. Dat gebeurt dan bijvoorbeeld bij het aankleden om een wandeling te maken. Dat gebeurt dus vier keer per dag. Dan worden de riemen en tuigjes aangedaan en dat is een ‘vrij-momentje’ met de hondjes. Ze staan dan in de rij te wachten tot ze aan de beurt zijn voor een aankleed-knuffelbeurt en Neveltje weet zich dan elke keer zo tussen de klant, die aan de beurt is, en ons te wringen om zo extra aangehaald te worden. Ach de lieverd heeft het echt nodig …

In de vroege ochtend en late avond is de hele club compleet om een wandeling te maken in bos en over de hei.

.

Zie links onderaan op de foto Nevel in mand van Botas.

Overdag gaat Flor niet mee uit omdat zij bang is voor mensen en dan alleen met angstogen om zich heen kijkt en niets doet.  Zij geeft er de voorkeur aan om overdag in de tuin te blijven. Het zij zo … Zo komt het dat we overdag dus alleen met Mia, Botas, Nevel, Sara en Arie uit hoeven te gaan. Om die gasten optimaal de behoefte te kunnen laten doen delen we de club in twee en lopen we twee rondes. Eerste loop met Arie, Sara en Nevel. Daarna met Botas, Mia en Nevel. Ja……  zo zie je dat Nevel een dubbele wandeling krijgt. Nee hij komt echt niets te kort. Hij heeft zelfs de mand van Botas in beslag genomen. En dat is pas echt getuigen van lef …

 

 

Arie en Nevel zijn beiden speels maar als Nevel een knuffel heeft om te spelen dan zal Arie die af pakken. Niet om vervelend te doen maar door onderdanigheid levert Nevel de knuffel of balletje direct in. in het volgende filmpje is te zien hoe dat gebeurt en dat Neveltje steun komt zoeken door achter mij te kruipen.

.

.

Arie is de grote lummel die soms wat met zijn grootte wat onhandig kan manoeuvreren en dan iemand of iets omver kan lopen. Af en toe horen we een piep als hij weer per ongeluk op iemands staart staat of iemand omver loopt maar daar schrikt hij dan zelf nog het meeste van. Maar zoals is te zien kunnen Arie en Nevel het samen toch er goed vinden.

.

.

Sara heeft de hele dag door lekkere trek. Ze wordt gewoon zenuwachtig als er wat lekkers te halen valt. Ze dribbelt dan de hele tijd zenuwachtig om je heen en of rond de salontafel want oh oh ze mag niets missen. Nu krijgt iedereen hetzelfde en ieder moet op zijn/haar beurt wachten maar voor Sara is dat echt erg moeilijk. Omdat Sara en Arie al vaak bij ons zijn geweest weten we dat natuurlijk  en besteden we daar altijd wat extra aandacht aan want als zij wat onbehouwen voor probeert te dringen dan kan onze kleine Botas (roedelleider) daar soms paal en perk aan willen stellen. Nou, en dat doen we liever zelf natuurlijk.

Afgelopen week kregen we bezoek van onze dochter en kleindochter die een nachtje bleven slapen. De hele club heeft hen uitgebreid welkom geheten en ze hebben zich verder meer dan voorbeeldig gedragen. Uiteraard heeft Flor zich afzijdig gehouden maar Neveltje, die toch wat meer verlegen is, liet zich daarentegen, na een korte kennismaking, volop aaien. Dat was dus ook al met al een hele leuke onderbreking van de week.

 

.


 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijkenGraag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

De beste wekker van de wereld …….

.

.


.

.

Berichten van.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.

 


.

Lex en Madeleine, baasjes van Tayra, showen haar zwemkunsten. 

.

.

.

.

Toen ze pas bij ons was, liep ze door het water.

Nu bij vloed gaat ze echt zwemmen. Zo schattig

We kunnen zeggen dat ze nu haar zwemdiploma A heeft.

Afgelopen week zijn we iedere dag geweest. Heerlijk op een klein strandje.

Laatst stonden we allebei in het water en zwom ze van de een naar de ander. Net een kind …

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 

kop-ton

De 4-kanten column van Ton

 

Bescherm baasje én dier beter tegen winstbejag dierenzorg

We hebben jaren geleden al gewezen op idioot grote prijsverschillen van behandelingen tussen de diverse dierenartspraktijken en dat het de moeite loont om niet de eerste de beste dierenarts te kiezen. Nu dient er zich een nieuw fenomeen aan te weten:

De investeringscowboys van de diergeneeskunde

Wie met zijn hond of konijn naar de dierenarts gaat, beseft waarschijnlijk niet dat de zorg voor dat huisdier vaak in handen ligt van een commerciële keten: Evidensia. Winst lijkt er belangrijker dan het welzijn van je huisdier. Het NRC heeft een onderzoek gedaan waarvan we je de resultaten graag laten lezen.

.

Je kunt het het baasje van teckel Olly nauwelijks kwalijk nemen. Haar hondje was ziek, ze klopte aan bij een dierenarts en werd verleid om met steeds duurdere behandelingen voor de zieke hond in te stemmen, zo bleek uit een onderzoeksverhaal dit weekend in NRC. Olly, met darmkanker, was volgens de dierenarts nog te goed om te laten inslapen. Een chemokuur met eiwitpillen was de beste oplossing. Een kleine 1.500 euro en een paar weken later heeft ze Olly alsnog moeten laten inslapen.

Elke eigenaar weet hoe diep de band met het dier kan zijn. En hoe ver baasjes bereid zijn te gaan voor het welzijn van hun dier: niets is te dol, qua voeding, hulpmiddelen, pijnbestrijding. Die emotionele band – en de economische irrationaliteit die dat met zich meebrengt – lijkt nu ontdekt door buitenlandse commerciële ketens, die in de kleine 25 miljoen gezelschapsdieren die Nederland telt een uiterst profijtelijk verdienmodel zien.

Anders dan de zorg voor mensen, is de zorg voor dieren in Nederland aan weinig regels onderworpen. Er dienen gediplomeerde artsen te zijn, en de praktijk moet aan bepaalde voorwaarden voldoen, maar bijvoorbeeld de prijzen zijn veel vrijer dan in de mensenzorg. Dat was nooit een probleem: de dierenarts gaf net zoveel om dieren als zijn cliënten deden, en van de zorg voor een dier hoefde je dus niet schatrijk te worden.

Dat is anders sinds de komst van commerciële ketens in de dierenzorg. Net als in de huisartsenzorg hebben steeds meer dierenpraktijken moeite met het vinden van een opvolger, en net als in de huisartsenzorg staan er bedrijven klaar die met een beroep op efficiency en schaalvergroting de ene na de andere praktijk opkopen.

Hoe winstgevend de praktijken van deze ketens zijn, blijkt wel uit de prijs die zij bereid zijn te betalen voor dierenklinieken. Die ligt zeven tot negen keer hoger dan de prijs die gangbaar is. Dergelijke powerplay, waar veel dierenartsen begrijpelijkerwijs voor zwichten, kan alleen maar als er vertrouwen is dat die overnameprijs snel wordt terugverdiend.

En dat vertrouwen is er: na een overname schieten de tarieven voor de behandeling fors omhoog, vooral in regio’s waar de commerciële ketens de facto een monopolie hebben (omdat ze alle individuele praktijken opkochten). De baasjes én de dieren zelf wordt zo een poot uit gedraaid en daaraan ontkomen zit er domweg niet in.

En daar blijft het niet bij: de grootste keten, het Britse Evidensia (in Nederland eigenaar van 300 praktijken, spoedziekenhuizen en dierencrematoria) heeft een complexe financieel-juridische constructie opgetuigd om zo min mogelijk belasting te betalen. De winst wordt zo laag mogelijk gehouden, onder meer door leningen vanuit de Britse moedermaatschappij. Die heeft weer een lening bij een limited op Guernsey. Zo verdwijnen de torenhoge kosten voor Olly’s chemo naar een belastingparadijs dat op de zwarte lijst staat van de fiscus.

Het is natuurlijk wrang dat hierdoor de basishouding van een baasje er nu een van wantrouwen moet zijn. Tegelijkertijd is niemand verplicht een huisdier te nemen. Mensen die dat toch doen, dienen zich bewust te zijn van het speelveld dat zij daarmee betreden.

Maar een speelveld dat in slechts een paar jaar tijd zo veranderd is, daarbij verdient de consument ook enige bescherming. Nederland heeft geen adequate regelgeving die de huidige golf van monopolie- of kartelvorming effectief tegen kan gaan. Dat is niet goed. Ook een sluipende opbouw van marktconcentratie is slecht voor consument (en huisdier), en toezichthouder ACM zou daar scherper naar moeten kijken. Andere Europese landen laten zien dat er wel degelijk paal en perk gesteld kan worden aan deze ketens. Daar moet Nederland van leren, in het belang van mens én dier.

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Je moet twee keer kijken.

.

.

.

.

.

Sommige honden hebben wat veel vel dat rimpels veroorzaakt.

Als je dan de hond ondersteboven fotografeert  moet je twee keer kijken om te zien wat de afbeelding voorstelt ….

Hoe dan ook … het blijft een mooi en aandoenlijk plaatje  .

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Arie en Sara van 16 tot 30 mei 2024

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com