Dierenmissies Weekjournaal van 6 oktober 2019

 WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week begonnen we met de zoektocht naar een nieuw baasje voor Trixie en die hebben we ook gelijk gevonden, kregen we bericht dat Harrie erg ziek is en een spoed operatie moest ondergaan. Ook hebben we weer een leuk filmpje waarin een hondje laat zien dat hij de muur gebruikt om over een hek te springen. In de column laten we zien dat honden een lach op het gezicht toveren bij ouderen en in de (on)zin van de week hebben honden een oorzaak waarom ze soms niet meteen luisteren maar vanzelfsprekend valt nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar:
.
– Trixie zoekt een nieuw baasje …
– Trixie staat in de belangstelling
– Harrie is erg ziek
– Hoera Trixie mag naar haar nieuwe baasjes
– Stevie’s World
– Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.
– Veilige hondentuigjes
– Hondje die ook het asiel mag verlaten
– Leuk filmpje:  “In ‘Free style’ over het hek”.
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Nieuwe koppie op de site
Met Harrie gaat het iets beter.
– Stand van de adopties
– Berichten van Ziva en Bowie
– De vierkante column van Ton met : “Iedereen gelukkig …”
– De (on)zin van de week gaat over: “Uw hond heeft zo een eigen reden om niet gelijk te luisteren……”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

.
Maandag 30 september 2019

.

Trixie zoekt een nieuwe mand.
.
Het werd hoog tijd dat we een fijne mand voor Trixie gaan vinden. Haar baasje kan niet goed meer voor haar zorgen. Het is geen punt om Trixie op te halen en bij ons roedeltje van vier te voegen maar we kunnen haar nu eenmaal niet voor altijd houden. Daarom zoeken we liever een baasje waar zij direct van haar oude baas naar toe kan gaan. Dat voorkomt dat zij een onnodige verhuizing moet mee maken. Vandaag hebben we haar een eigen adoptiepagina gegeven. Voor alle info over Trixie klik op de link van haar pagina.

 

 

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

.

Dinsdag 1 oktober 2019

.

Trixie in de belangstelling.
.
Marleen en Jean uit Heerlen hebben al gereageerd op de adoptiepagina van Trixie. Aangedaan door haar verhaal willen ze graag meer weten over Trixie. Nou dat kan natuurlijk….

.

.

.

.


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 2 oktober 2019

.

Harrie is erg ziek.
.
HarrieVandaag kregen we van Linda een naar bericht over Harrie. Harrie is een grote Mastin die in maart 2011 als pup naar Nederland kwam. Toen vond hij lieve baasjes die hem verzorgden maar helaas werd Harrie te groot en sterk zodat ze hem niet konden houden. Hierna vond Harrie in Ben, de zwager van Linda die in Spanje woont, zijn nieuwe baas. Die was gewend met grote honden om te gaan en zocht een grote jongen.  In december van dat jaar werden ze aan elkaar voorgesteld en de liefde was meteen wederzijds. Met de daar op volgende caravanreis die we maakten met de Kerstdagen om geadopteerde hondjes in Spanje te halen, is Harrie met ons mee naar Spanje gereisd.

Die reis was erg leuk en dat verslag is natuurlijk te lezen in het reisverslag van toen. Jullie zullen begrijpen dat we daardoor toch een bijzondere band hebben met Harrie.

Nu moeten we horen dat zijn leven aan een zijden draadje hangt. Hij zou een tumor op zijn milt hebben die opengebarsten zou zijn. Zijn milt moet worden verwijderd en we hopen dat hij door de operatie komt….

.

..


.

Hoera Trixie mag naar haar nieuwe baasjes in Heerlen.
.
Nu ligt Heerlen en IJhorst niet bepaald naast elkaar dus moesten even de agenda’s getrokken worden. Ze moet nog heel even wachten tot 18 oktober maar dan is het zover en dan komen Marleen en Jean haar halen.
Als onze logees weer zijn vertrokken gaan we Trixia alvast weghalen bij de boerderij zodat ze wat kan wennen aan het huiselijke leven dat ze de afgelopen jaren heeft moeten missen. Dat geeft ons mooi de gelegenheid om haar ondertussen een extra poetsbeurt te geven … gaat helemaal goed komen.

.

Waarom we niet eerder Trixie weggehaald hebben is omdat nu het boertje er zelf van doordrongen was dat hij niet meer voor haar kon zorgen en dat we er zeker van wilden zijn dat hij niet een andere hond zou nemen om te fokken.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

“In ‘Free style’ over het hek”.

 

.

.

.

.


.

.

Donderdag 3 oktober  2019

.

Mollie krijgt extra kans
.

Roxy

Mollie

.
Vorige week konden we melden dat ook Roxy en Mollie in de belangstelling stonden.
Het baasje dat zich had gemeld voor Mollie had zich terug getrokken maar gelukkig is er een nieuw baasje dat belangstelling voor haar heeft getoond. We blijven de dus goede moed houden dat de twee lieverds snel het asiel mogen verlaten.

.

.

.

.

 


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 4 oktober 2019

.

Wereld Dierendag… ook in Spanje.
.
Día mundial de los animales heet het in Spanje. Ondanks dat er nog veel dierenellende is in Spanje klopt het niet dat elke Spanjaard een dierenbeul is. Er zijn heel veel Spanjaarden die wel om dieren geven, die niet van stierenvechten houden en daar fel tegen zijn of zelfs met hart en ziel elke keer dat ze kunnen als vrijwilliger meehelpen in de vele honderden kennels en asiels. Men ziet ook steeds meer honden en katten als huisdier tegenwoordig en aangezien de dierenspeciaalzaken en dierenartsen meer dan genoeg werk hebben en dat er veel geld aan de huisdieren wordt uitgegeven, kan men wel zeggen dat men de huisdieren een warm hart toedraagt.
.
Het stierenvechten is in enkele delen van het land zoals de Canarische Eilanden, Baskenland en Catalonië verboden (al is dat nog niet helemaal 100% zeker) en in de circussen mogen geen dieren meer gebruikt worden in een groeiend aantal regio’s in het land. Helaas gaat het hier vaak om regionale wetten en geen landelijke regels.
.
De politie in Spanje heeft bij de Guardia Civil en regionale politie-eenheden zoals de Catalaanse Mossos d’Esquadra speciale agenten die zich bezig houden met dierenmishandeling en andere verwante zaken en ook lokale politiekorpsen hebben steeds meer de zogenaamde “Policía verde” die voor het milieu en dierenbescherming zijn. En straffen voor dierenmishandeling worden steeds zwaarder. ER is zefs ook een partij vor de diren in SPanje die PACMA of Partido Animalista Contra el Maltrato Animal. Deze partij heeft weliswaar landelijk gezien in het Spaanse Parlement nog niet veel in te brengen (maar dat gebeurde in Nederland ook niet van de ene op de andere dag) maar heeft wel een vertegenwoordiging in de Spaanse Senaat. Ook regionaal en provinciaal gezien heeft PACMA steeds meer volksvertegenwoordiging en op sommige momenten was de inbreng van PACMA erg belangrijk.
.
Er wordt in Spanje nog steeds gejaagd met honden. Deze honden doen eigenlijk al het zware werk voor de jagers maar als ze ouder worden of niet voldoen aan de kwaliteiten om een jagershond te zijn, worden ze vaak (maar lang niet altijd) achtergelaten in de natuur en in sommige gevallen gedood of zelfs opgehangen aan bomen. Het jagen in Spanje is nogeen ‘cultuur-ding’ en veel bekendheden en politici vinden dat jagen eeen lejuke bezigheid.
.
Ondanks de ellende is er toch een lichtpuntje hoor want Spanjaarden zelf beginnen ook een steeds grotere afkeur te krijgen van het stierenvechten en het mishandelen van dieren in het algemeen. Het is een langzaam maar onomkeerbaar proces …

.

.


.

.

Hondje die ook het asiel mogen verlaten.

.

Dolly

.

.

.

.

.

.

.


.

.
Met Harrie gaat het iets beter
.
Van Linda kregen we de volgende update…
.

.

Hola…
Harrie is de nacht goed doorgekomen en hij mag als het goed blijft gaan morgen naar huis. Ben, baasje van Harrie, heeft morgen een gesprek met de arts over hoe nu verder… Ik hou jullie weer op de hoogte. 

.

.

.

 

 

Pat (buurvrouw) haalt vanavond Toby (vader van pups van Luna) op en hij wordt dan morgen gecastreerd. Hij blijft een nachtje daar.

De pups groeien als kool.

.

.

.

Ach ja, pups zijn altijd leuk om te zien…

.

.


..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.

.

.

.

.Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 5 oktober 2019

.

.

Nieuwe koppies

Voor meer info kunt u op de foto’s klikken.
.
Dit is Flopy, Reu – 7 jaar, 1 maand – mix – 45 cm, Flopy woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . Karakter: Aanhankelijk en vriendelijk. Lief en kalm/rustig met andere honden. Hij loopt prima aan de lijn en is niet bang. Bijzonderheden: Leishmania positief getest maar dat is onder controle.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 6 oktober 2019

.

De vakantie van Sara en Arie komt vandaag ten einde.
.
Rond de middag zullen de baasje Inma en Ingrid hun lieverds weer op komen halen.  We zullen de twee missen want hun aanwezigheid was een warme leuke ervaring.

Links zit Sara te genieten van een klein zonnestraaltje…

Rechts ligt Arie zijn uiterste best te doen om geen malle fratsen uit te halen…. kost erg veel moeite hoor…

Onze hondjes krijgen nu even rust want al gauw zullen we Trixie verwelkomen die tot 18 oktober bij ons mag logeren.

.

.

.

.

.


.

.

Stand van de adopties

Naam ——— besluitfase –Formaliteiten—bloedonderzoek—medisch——datum naar
——————-baasje——————————————————-traject———-baasje

Foxy  ———-gaande————-xxxxxxx————–xxxxxxx————-xxxxxx————xxxxx
Mollie ———gaande————-xxxxxxx————–xxxxxxx————-xxxxxx————xxxxx
Trixie———-afgerond ————————————————————————18 oktober

.


 

Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.

We hebben weliswaar een belangstellende gekregen maar het contact verloopt wat moeizaam. Hierdoor is het nog niet zeker of de matching kansrijk zou kunnen zijn. Vandaar dat we nog steeds een nieuw baasje zoeken voor Toppie.
.

Dit is Toppie is een teefje, geboren 2016 met een schofthoogte van 52 cm.

Toppie woont momenteel bij zijn huidige baasjes in Arnhem maar de match blijkt niet optimaal. Toppie durft, nadat ze zich steeds meer vertrouwd is gaan voelen, laten zien dat ze sommige vreemde mannen die bij haar thuis komen niet echt vertrouwd. Hoewel het wel iets beter gaat en ondanks dat Toppie altijd erg lief is voor de baasjes, zijn zij niet bij machten om haar de angst voor die vreemde mannen weg te nemen. Een baasje die ook ‘baasje’ kan zijn is dus voor haar belangrijk. Het is best gek want buiten lijkt ze die angst niet te hebben. Sterker nog, ze kan in het bos lekker los lopen en luistert prima. Is goed met andere honden.

Toppie kwam op 20 mei 2019 op Schiphol aan en was daar tussen honderden mensen en toen was er van dit gedrag ook niets te zien. Ook in het asiel en tijdens een braderie waar het erg druk was, heeft ze dit gedrag niet laten zien. Tja, als zij dus in  huis soms gromt naar vreemde mannen dan betekent dit een stukje onzekerheid gecombineerd met het gevoel ingesloten te zijn, die zij compenseert.

.

Ze is een leuke speelse hond die erg knuffelig is maar nu zoeken we dus nieuwe baasjes die bij voorkeur ervaring hebben met honden en die haar kunnen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen zonder dat ze het gevoel heeft in actie te moeten komen.

Na bijna 4 maanden in Nederland te zijn, denken we dat Toppie een beter plekje verdient waar ze zich meer comfortabel zal voelen. Dit is wat haar huidige baasje vertellen over Toppie in de hoop een geschikt baasje voor haar te vinden.

.

.

.

.

.

.

.

Toppie is al in Nederland en woont nu 15 weken bij ons. Ze is alles wat je van een hond zou willen. Ze is aanhankelijk, speels, slim en enorm lief. Ze vond het heerlijk om te rennen en spelen met andere honden maar kan zich ook goed alleen vermaken. Ze luistert en leert heel snel, ook is ze al snel gewend geraakt om een paar uur alleen thuis te zijn zonder problemen. Ze is snel aan mensen gehecht maar vindt sommige nieuwe mensen ( voornamelijk mannen ) toch wat spannend, ze wordt hier dan wat ongemakkelijk van en weet zich geen raad. Wat zich soms kan uiten in een grom / blaf.

.

.

Dit is enorm jammer aangezien de omgang met nieuwe mensen enorm belangrijk voor ons is. Wij vinden het moeilijk, maar hebben toch besloten om een nieuw baasje voor haar te zoeken.
.
Wij zijn namelijk ook echt afhankelijk dat ze op ten duur bijvoorbeeld mee naar het werk zou kunnen en regelmatig vrienden / familie op kunnen passen. Juist omdat Toppie zo’n enorm leuke hond is en wel overtuigd zijn dat met de juiste zorg en aandacht dit ook zeker verminderd kan worden hopen wij dat we voor haar een leuk baasje kunnen vinden en haar niet te lang aan ons te laten hechten.

Mocht je haar nieuwe baasje willen worden ben je altijd welkom om kennis met haar te maken!
.
Mail of bel naar Dierenmissies@gmail.com of bel 06-22225271.
Desgewenst zullen wij u direct in contact brengen met de huidige baasjes.

.

.


.

Berichten van …..

.
Ronald en Jolanda, baasjes van Ziva, stuurden onze de foto’s met commentaar

Ziva vandaag in de ballenbak. Eerst heel voorzichtig. Daarna iets vrijer. Op zoek naar wat lekkers

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Robert, het baasje van Bowie, laat ons op 4 oktober weten ….

.
… bij ons is het iedere dag dierendag …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
Het volgende weekjournaal komt uit op 13 oktober 2019.

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.

.

.

.

.


.

COLUMN NIEUWS

.

“Iedereen gelukkig …”

De 4-kanten column van Ton

.

Soms zijn er tijdens een initiatief alleen maar winnaars. Tenminste zo lijkt het echt te zijn. We kwamen dit artikel tegen waarbij honden opnieuw mensen gelukkig maken. Nu heb je allerlei manieren waarop dit kan gebeuren maar deze variant was voor ons nieuw en juichen we van harte toe. Lees zelf dit artikel van Omroep Gelderland…

.

.

.

.

Honden zorgen voor glimlach bij demente verpleeghuisbewoners

EWIJK – Vol enthousiasme kijken de bewoners van verpleeghuis Klein Waelwick naar de honden op het uitlaatveld. Zorggroep Maas & Waal heeft samen met uitlaatservice ‘De Uitwaaiers’ een nieuw project gestart waarmee dementerende ouderen in contact kunnen komen met honden van de uitlaatservice. Het project ‘Hondenheuvel’ in Ewijk is een groot succes en vraagt daarom om extra handjes

Met zijn scootmobiel scheurt Jeroen Hilhorst over het hondenveld. Een stuk of negen honden rennen kwispelend en blaffend achter hem aan. Jeroen heeft samen met zijn vrouw al jaren een uitlaatservice als hij getroffen wordt door een CVA, Cerebro Vasculair Accident. Na zijn beroerte is het voor Jeroen lastig om te lopen en moest er gezocht worden naar een oplossing voor het uitlaten van zijn oppashonden. ‘Ik kon niet meer met de honden mee naar de uiterwaarden’, vertelt Jeroen.

De deal: elke dag bij de bewoners langs

‘Honden zijn mijn hobby, mijn passie, mijn alles en bovendien mijn broodwinning. Min of meer per ongeluk hebben we dit veld ontdekt. Mijn vrouw werkt bij dezelfde zorggroep dus we hadden al contacten met het verpleegtehuis. Toen wij ons voorstel deden om op het leegstaande grasveld ons uitlaatservice te beginnen en er een speelveld van te maken was Zorggroep Maas & Waal direct enthousiast. Met als deal dat we iedere dag met de honden bij de bewoners langs zouden gaan’.

‘Het is natuurlijk een fantastisch item om zo vlakbij bewoners met dementie te brengen. Heel veilig, de bewoners kunnen komen kijken, wij kunnen de honden uitlaten, we kunnen spelen met de honden en de honden kunnen lekker ravotten met elkaar. Het is echt iedere dag weer een feest voor ons. Ook als het slecht weer is’, lacht Jeroen.

Bron: Omroep Gelderland

Thea van Husen loopt met twee mensen achter een rollator het Klein Waelwick uit. ‘Gaan we even lekker honden aaien’, zegt ze tegen de man naast haar. Thea is leidinggevende bij het verpleegtehuis en ziet ook dat de Hondenheuvel een mooi effect heeft op de bewoners. ‘We weten dat dieren heel veel doen voor mensen met dementie. Mensen worden daar vrolijk van. Jeroen of andere vrijwilligers komen twee keer per dag langs met de honden bij de bewoners en dat is heel waardevol om te zien. Je ziet dat er verhalen los komen en dat ze meer interactie met elkaar krijgen’.

Om iedere dag met de honden langs de bewoners te gaan en om de Hondenheuvel te onderhouden is Jeroen op zoek naar meer vrijwilligers.

Kunt u Jeroen helpen? Kijk dan op www.gelderlandhelpt.nl

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 3,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Uw hond heeft zo een eigen reden om niet gelijk te luisteren……”

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Luna en Ocean van 15 juli tot 12 augustus 202

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com