Dierenmissies Weekjournaal van 7 juni 2015

lezen09-150x150paasdonatie2 001

Beleef de gebeurtenissen van deze week met ons mee en bekijk de diverse filmpjes en lees over de onderwerpen: Einde vakantie voor Simba en Nellie, Update Congo en Nina, Mantelzorg in Spanje, Korte termijnplanning van het Asiel, Gezocht: 100 spelers in e Vriendenloterij, Update Pipo en Pointy, Update Boston, De laatste rekening van het stroomproject, Onderhouds- en schoonmaakbeurt, Egeltjes lusten hondenvoer, Ongekend veel hondjes vonden baasje, Paura’s Place, De prijsvraag, Belangrijk nieuws van Dierenmissies, Petra’s camperreis gaat nu van start, Ingezonden stukjes van Truus en Iengrid, Corina en Noortje & Ron, De 4-kanten column met ‘Het tropenrooster van een hond’, De (on)zin van de week over “vriend-hond-vriend”, Belangrijk nieuws van Dierenmissies en nog veel meer…

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

GEZOCHT………..

ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL

Plaatsing van uw advertentie in het Weekjournaal bereikt jaarlijks 400.000 websitebezoekjes van dierenliefhebbers en het weekjournaal heeft 400 vaste abonnees!!!!!

Advertentiekosten zijn:

Geplaatste Logo met link naar website is 25 euro per kwartaal (circa 12 plaatsingen) Indien daarbij week of maand aanbiedingen worden vermeld dan is het 40 per kwartaal.

VRAAG MEER INFO over adverteren op dierenmissies@gmail.com

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ logo meerkoeling

Airconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

De week van dag tot Zondag 31 mei 2015

 

1415556758928Einde vakantie voor Simba en Nellie

Na een korte vakantie kwam ook een einde aan de vakantie van Simba en Nellie. Gladys en Herman kregen een onstuimige begroeting en daar moesten natuurlijk onze hondjes zich ook mee bemoeien.

1415556765352Maar zodra ze op de bank zaten waren Simba en Nellie niet meer bij hen weg te slaan.

1415556750991Korte tijd later namen we afscheid en gingen ze weer naar huis.

Het was gewoon stil…Tot de volgende keer maar weer…

 

 

Update Congo en Nina

Congo en Nina zijn beiden onder behandeling bij de dierenarts. Congo heeft last van haar lever en nieren. Nina is aan één oogje blind en om problemen te voorkomen moet dit oogje verwijderd worden.

11011638_800289743373827_3739230116082329719_n 10847904_800289746707160_5663292903722747669_n

.

.

.

.

.

.

.

.

==========

Korte termijn planning van het asiel

Het redden van honden kost niet alleen zorg, liefde en tranen maar ook veel geld (voornamelijk vanwege de sterilisaties/castraties, vaccinaties, het chippen en de medische zorg die nodig is om allerlei aandoeningen te laten behandelen). Vanwege de goede relatie met de dierenartsen kunnen ze nogal wat op de pof gedaan krijgen. Doordat er nu de afgelopen periode nogal wat hondjes zijn geadopteerd kunnen ze door de inkomende adoptiegelden weer wat rekeningen bij de dierenartsen betalen. Ze moeten zo schoon schip maken en hopen niet geconfronteerd te worden met vondelingetjes voor de asielpoort of hondjes die over het hek gegooid worden want als ze weer wat financiële ruimte hebben willen ze de hond in Monteallegre gaan redden. (Zie Dierenmissies Weekjournaal van 31 mei 2015)

Zij schrijft hierover:

We will go to Montealegre. After consulting and thinking we will steal the dogs. I have a plan B in case the terrible man has learnt his lesson and did chip the dogs….

Wanneer de honden voorzien zijn van een chip kan hij aantonen de eigenaar te zijn en de honden terug eisen…. De legale manier om dan die honden daar weg te krijgen is door ingrijpen van de overheid en dat is een zeer moeilijke en lange weg zoals we hebben gezien met redding van de vele honden uit de “de hel van Murcia” die voor veel stakkers te laat kwam.

========

Gezocht: 100 spelers in de Vriendenloterij

prijzenpot 2015Speel nu mee en steun direct het werk van Stichting Dierenmissies….

 

sl_bannerKLIK op dit logo

 

 

Prijzenpot juni 2015-1Prijzenpot juni 2015-2Vul uw gegevens in en maak voortaan iedere maand kans op ruim honderdduizend prijzen oplopend tot € 100.000,-.


Bovendien maakt u elke Jackpottrekking (12 trekkingen per jaar) kans op meerdere auto’s.
Wint u een auto in de AutoJackpot en speelt u met uw winnende lotnummer mee met de Jackpotbonus, dan wint u óók nog € 10.000,-.

 

Bent u die ambassadeur van Dierenmissies die de moeite neemt om familie, vrienden en collega’s over het werk van Dierenmissies te vertellen en hen zo mogelijk te wijzen op de mogelijkheid om via onze website mee te spelen met de Vriendloterij?

Help mee om minimaal 100 spelers te vinden die voor Dierenmissies mee doen met de Vriendenloterij waarmee het werk van Dierenmissies voor lange tijd is verzekerd van voldoende structurele sponsoring.

De huidige lotenstand is 8.

Maandag 1 juni 2015

Update Pipo en Pointy

Het gaat goed met deze twee. Ze zijn erg close en altijd bij elkaar te vinden. Wat zou het fijn als ze samen naar één echt baasje zouden kunnen gaan. (zwarte) Pipo is iets voorzichtiger dan (witte)Pointy en voelt zich door hem gesterkt. Dat komt ook omdat Pointy al langer in het asiel is. We hebben ooit eerder een duo adoptie voorgesteld en misschien wordt dit het moment voor deze twee….

20150518_18243420150518_18243720150518_18221120150518_181955

 

.

.

.

.

.
.

.

20150518_181731Bekijk ook deze twee korte videofragmentjes
Pipo en Pointy 1 : https://youtu.be/mJQ-mH3V254
Pipo en Pointy 2: https://youtu.be/hHGOVKvUYV0
Mocht u meer willen weten van deze twee kanjers bel of mail ons gerust.

Natuurlijk kunnen ze ook afzonderlijk geadopteerd worden hoor.

 

 

 

Dinsdag 2 juni 2015

boston 1Update Boston

Met Boston gaat het redelijk goed. Hij is en blijft een lieve schat. Na een aansterkingsperiode waarbij hij de spieren in zijn achterhand verder moest ontwikkelen heeft hij eerst een terugval gehad maar is hij nu zo goed als genezen. Nu is hij weer de stoer uitziende jongen met het zachte karakter die gek is op spelen en kroelen.

boston PiedyKlik op de foto om een videofragmentje te starten

maar kijk ook eens naar

Boston: https://youtu.be/0mcsInVXK6o

Boston 2: https://youtu.be/8otiEJVrRo8

 

 

Woensdag 3 juni 2015

eindafrekening stroom 001De laatste rekening van het stroomproject.

Het stroomproject is eigenlijk al afgelopen maar een laatste rekening is nog op de proppen gekomen. (Zie nota). Nu hebben we destijds van veel mensen toezeggingen gekregen voor een donatie voor het stroomproject maar helaas mochten we die nog niet van iedereen ontvangen. Het is mogelijk dat men later het feitelijk doen van de donatie gewoon vergeten is of men heeft rechtstreeks aan het asiel gedoneerd waardoor wij geen zicht hebben op de overmaking en het eventueel gedoneerde bedrag. Hierdoor kunnen we dan die bedragen niet verantwoorden op onze site.
.
Mocht u toch nog genegen zijn deze bijdrage te willen storten om de eindafrekening te kunnen voldoen dan zien we die graag tegemoet op IBAN reknr: NL15INGB 0005721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies onder vermelding van “eindafrekening stroomproject“.

 

 

 

Donderdag 4 juni 2015:

Onderhouds- en schoonmaakbeurt

14155766180651415562700370Een schitterende staanplaats in het bos vergt ook extra onderhoud. Stuifmeel, takjes, bloesemblaadjes en regenwater zorgen na verloop van tijd voor een gedroogde modderplak op dak van de caravan. Die moet natuurlijk af en toe grondig gereinigd worden. We hopen dat we na deze schoonmaakbeurt er voorlopig weer tegen kunnen. Morgen komt de loodgieter voor de periodieke keuring van de gasinstallatie.

.

 

.

.

=====

naamlooscairo3Cairo is geadopteerd.
.
Ook Cairo is het gelukt om, via een ondersteunende organisatie van Los Mejores Amigos in Duitsland, daar een baasje in Duitsland te vinden. Eindelijk wel te verstaan want ook Cairo heeft eerder al een ‘bijna adoptie’ gehad. Cairo zal eerdaags het asiel voorgoed verlaten. We hopen dat ook voor hem in Duitsland een fantastisch nieuw leven is wacht.
.
=====
.
CIMG3130Lisa is geadopteerd
.
Lisa mag naar Frankrijk gaan. Ook Lisa heeft nog al eens op het punt gestaan om geadopteerd te worden maar nu is het zeker dat ze het asiel mag verlaten. Voor haar is er, via een ondersteunende organisatie uit Frankrijk, een baasje gevonden. Jippy !!!!
.
.
Vrijdag 5 juni 2015
.
Egeltjes lusten hondenvoer….
.
1433471426812Het 04.30 uur als we plots wakker worden gemaakt door onze hondjes die zenuwachtig snuivend door de caravan lopen. Nieuwsgierig naar wat er aan de hand is komen we ons bed uit en als we de deur oenen schieten de hondjes naar hun etensbak. Daar liggen nog een paar minihondenkoekjes in liggen maar alle brokjes zijn eruit. Dan lopen ze de naar de drinkensbak waar ze de dader aantreffen. Het is in één week tijd de vijfde keer dat we bezoek hebben van een egeltje. We hebben er al één uit de hoek van de tent gehaald, ééntje nog met zijn halve lijf in de voerbak hing toen die gesnapt werd, twee in de tuin en nu weer een in de waterbak. De brokjes zullen hem een droog bekkie hebben gegeven. Toen de hondjes wat bedaard waren mocht Botas met de egel op de foto. Gelukkig had ik nu de tijd om een plaatje te schieten. Dit is het zoveelste egeltje dat we hierna hebben opgepakt en een stukje verder in het bos hebben uitgezet. We hebben niet de illusie dat dit de laatste keer zal zijn hoor.
.
=======
.
Ongekend veel hondjes vonden baasje
.
Mede dank zij de recente adopties via organisaties in Duitsland en Frankrijk is er de laatste tijd een goede uitstroom van hondjes geweest waarbij ook de wat langer geplaatste stakkers een kans hebben gekregen op een nieuw leven. Hierdoor is er niet alleen wat financiële armslag gekomen maar is er ook in het asiel wat ruimte ontstaan om tijdelijk hondjes in een ander stukje terrein te huisvesten zodat er gewerkt kan worden aan de hondenhuisjes. Piedy stuurde ons dit berichtje:
.
We are amazed and happy that in two months so many dogs have found a home. We are going to take advantage of this situation and prepare the shelter for the cold and rain
.
DSC04678
DSC04679
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
This is the first result for Paura’s place
DSC04744DSC04745
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Zaterdag 6 juni 2015
hond vragtekenDe Prijsvraag
.
Het is een rustige dag en daarom is het mooi tijd voor de volgende PRIJSVRAAG:
Geef de drie namen van de hondjes uit dit weekjournaal die een sterk op elkaar gelijkend gezichtsmasker hebben.
.
Stuur uw antwoord op naar : dierenmissies@gmail.com en win een snoeppakket voor uw hond.
NB
Vergeet niet uw naam en adres bij uw antwoord te vermelden.
.
.
Zondag 7 juni 2015
.
Terwijl het zonnetje opkomt en langzaam weer aan kracht wint maken we dit Weekjournaal weer verder klaar voor publicatie. De laatste plaatjes worden er nog ingezet en de laatste redactieslag gaat er overheen.
.
1432558911242De reis van Petra begint
.
Vandaag is het vertrek van de camperreis van Petra met haar haar hondjes Betum, Tycho en Jacky en met de spulletjes voor het asiel. We hopen deze week een eerste verslag van haar ervaringen onderweg en de aankomst bij Piedy en Juan Carlos te mogen ontvangen . Uiteraard zullen we hiervan verslag doen.
.
.
.
.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Koelhalsbanden bij HETDIER.nl
Volg-HETDIER_nl-op-Facebook-300x102
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.
Ingezonden stukje Truus (Baasje van Mosca en Samira) n.a.v. vakantie Mosca
.

Annerie en Ton,

2015-05-24 10.56.532015-05-24 11.17.01Nog heel erg bedankt voor alle goede zorgen voor lieve Mosca.

De eerst twee dagen wilde ze niet eten, ze heeft bij jullie zoveel lekkers gehad.

Het weerzien met Samira was zeer vriendschappelijk, twee neuzen tegen elkaar en kwispelen (Samira is nooit uitbundig).

Ook jullie foto’s spreken voor zich, ze was ook bij jullie thuis.

We kijken uit naar de weekjournaals en sturen ze door.

Gr. Truus, Samira en Mosca.

.

=============
.

Ingezonden stukje en foto van Iengrid (baasje van Whoopy)

.

IMG_1353kHallo Ton,

.
Even een kort berichtje van mij.
Bijgevoegde foto maakt ik begin deze maand in ons vakantiehuisje. Whoopy zat er zo mooi bij en met mijn nieuwe camera werd het een plaatje!
Whoop vindt het heerlijk bij ons huisje, lekker rennen en spelen in de tuin en uitwaaien op de dijk.
.
Groet,
Iengrid en Whoopy
.
========
.
Ingezonden stukje en foto van Noortje en Ron (baasjes van Bella)
.
2014-06-06 12.41.18

toen op luchthaven Rotterdam

Hallo Ton,
.
Even een kleine update van Bella. Vandaag 6-6-2015 is het 1 jaar geleden dat we Bella (als pup) op het vliegveld van Rotterdam hebben opgehaald!
.

Het was voor ons een hele uitdaging om Bella aan al dat nieuws te laten wennen. Ze schrok van echt bijna alles (alles was ook zo nieuw) Ook erg onzeker als we de riem aan wilde doen en als ze een andere hond zag gromde ze onzeker. Ook erge verlatingsangst.
2015-03-07 13.17.57IMG-20140923-WA0000Inmiddels is Bella al helemaal gewend en vind ze nu bijna alles leuk! Als Bella wordt benaderd door een vreemde schrikt ze nog wel.
Thuis alleen blijven gaat nu goed zolang ze maar niet in de bench zit. Bella weegt nu ongeveer 11 kilo en heeft een ruwharige vacht.
We zijn nog steeds erg blij met haar! !
IMG-20141115-WA0006
2015-05-10 17.53.29Groetjes,
Noortje en Ron
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
=============
.
Ingezonden foto’s van Corina van Essen (baasje van Elzar)
.
image5Enkele weken geleden waren we in Zwolle bij Monique en Corina om spulletjes op te halen voor het asiel in Spanje. Toen was helaas Elzar niet van de partij en konden we geen fotootje van hem nemen. Nu wordt dit alsnog goed gemaakt….
Hallo Ton,
Ik zou nog een paar foto’s van kleine Elzar sturen.
Bij deze……

groetjes Corina

image4

wandelen op de hei

image6

op vakantie in Schotland 2015

image7k

in de tuin

.

.

.

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ imagesU525U8CX
DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak. .

logo KarlijnSNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

Wellicht wilt u een mooi cadeautje kopen bij Karlijns Shop, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

kop ton

De 4-kanten Column van Ton met “Het Tropenrooster van een hond”

We hoorden het om ons heen zeggen. “Wat laat de zomer lang op zich wachten zeg…”, “Wanneer krijgen wij nou eens een warmte periode met veel zon…”, “Nou ik dacht dat we door de ‘Global Warming’ warmer weer zouden krijgen… “ en nog een aantal van dat soort klaagliederen… Maar beste mensen … zijn we wel klaar voor de warmte ??? Hoeveel mensen zullen er dan nu weer bevangen worden door de hitte, een zonnesteek oplopen, verbranden door de zon, huidkanker krijgen, etc.. Heeft u het al gehoord? Nu wordt er al voor gepleit dat de scholen extra schaduwplekken moeten creëren en dat leerkrachten kinderen moeten gaan insmeren om veilig door het speelkwartier heen te komen.
.
Wat is er dan in Godsnaam aan de hand met de zon die ons van de noodzakelijke vitamine D moet voorzien. We kunnen toch zelf zien dat mensen veel gelukkiger en vrolijker zijn als het zonnetje schijnt en er statistisch minder zelfmoorden zijn als gevolg van depressies, de flora tot volle bloei komt en alles vol van leven is? Ik weet niet wat er allemaal echt zoveel anders is dan 40 jaar geleden maar ik vertrouw erop dat de natuur zelf het beste kan laten zien hoe je om moet gaan met het warme weer. Zeker als mijn voorbeeld komt van hondjes die generaties lang zijn geboren en getogen in een land dat extreme warmte kent.
.
De eerste tropische dag in Nederland van 2015 is een feit. Wellicht ten overvloede melden we dat wij er in ieder geval naar hebben uitgekeken. Of dat nu meteen weer boven de 30 graden moest zijn was niet onze eis hoor, 20 of meer was ook al dan voldoende geweest. Nee we gaan het niet over het insmeren met een beschermingsfactor 50 hebben, want daar is al aandacht genoeg voor. Maar waar ik wel eens over na denk is waarom mensen altijd meteen zo extreem gedrag moeten vertonen en niet luisteren naar wat je lichaam je vertelt.
.
1415579298904Om echt te weten hoe je het beste van het zonnetje kunt genieten, hoeven we maar naar onze hondjes te kijken. Die hebben geen TV spotjes nodig om te begrijpen dat lang in een brandend zonnetje liggen niet goed is voor je. Op een koele dag met een weersverwachting van tussen de 7 en 15 graden zien we de hondjes de allereerste zonnestraaltjes proberen op te vangen. Liggend op een kleedje lekker liggen te rollen in de zon. Naar mate de tempratuur stijgt hoe vlugger zij ook weer uit het zonnetje gaan. Daarnaast maken ze net als Sally laat zien, graag gebruik van de hulpmiddelen die wij mensen gebruiken om een beetje verkoeling te zoeken. Nee, als mensen geen rare dingen van hen vragen en hun drinkensbak gevuld houden met vers drinkwater, dan zullen ze nooit verbranden, uitdrogen of onpasselijk worden. Zij zullen intuïtief ervoor zorgen dat ze op de meest comfortabele manier door de hitte periode heen komen en genieten van het zonnetje waar en wanneer het kan..Dus: niet langer zonnen dan uw hond doet en als uw hond uit de zon gaat en een schaduwplekje opzoekt, is dat een goed teken om dit voorbeeld te volgen. Oh ja… smeren is nooit slecht natuurlijk want wij lopen zonder vacht en qua tijd meer in het zonnetje dan uw hond. Als laatste is de volgende tip zo’n beetje één van de belangrijkste adviezen die uw hond u kan geven:.Beweeg zo weinig mogelijk en hou je rustig. Elke opwinding vergt energie en zorgt ervoor dat uw lichaam warmte produceert terwijl u juist warmte kwijt wil… Zie hoe uw hond pas weer actief wordt als de avond enige verkoeling brengt. Ja zelfs zij kennen het tropenrooster..NB.Er zijn honden zonder of met erg weinig pigment. Die hebben zomers vrijwel altijd schaduw en huidbescherming (zonnebrandcrème) nodig !!!!!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

;ogo henselmans 001

Rechtsgebieden: contracten en aansprakelijkheid, huurzaken, echtscheiding, erfrecht, probleemoplossing

Advocaat Mr Stef Henselmans houdt kantoor te Amsterdam aan de Herengracht 142.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “vriend-hond-vriend”.

hond vriend1hond vriend2Als je vriend een hond blijkt te zijn is dat pijnlijk voor je gemoed ….Maar heb je een hond als vriend dan doet dit je gemoed meer dan goed …

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo onepack_logo Maurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

BELANGRIJK NIEUWS VAN DIERENMISSIES

Stichting Dierenmissies heeft in de afgelopen jaren diverse malen dringende verzoeken gehad om ook andere Spaanse asielen te helpen. Steeds hebben we dit afgewezen omdat we exclusief voor Los Mejores Amigos wilden werken. Immers er was zoveel werk te verrichten op het asiel dat we geen tijd hadden om ons ook te richten op schrijnende omstandigheden in andere asielen.

.

Nu het asiel van Piedy en Juan Carlos steeds verder op orde komt en er ook steun is uit Duitsland en Frankrijk, lijkt die ruimte er wel te komen. Natuurlijk blijft het werk met Piedy en Juan Carlos gewoon doorgaan maar in principe staan we in de toekomst ook open voor steunverlening aan andere Spaanse asielen die met een gerichte hulpverzoek komen en of het houden van inzamelingsacties ter ondersteuning van de hulp bij rampspoed waarbij we denken een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de leefomstandigheden van zwerfdieren.

.
Hoe we dit verder vorm gaan geven staat nog niet vast en we vragen daarom de lezers en alle vrienden van Stichting Dierenmissies hiervoor suggesties aan te dragen.

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com