Dierenmissies Weekjournaal van 8 augustus 2021

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste lezers,

In dit dubbele weekjournaal hebben we afscheid genomen van onze Pichi, komen Lizzy en Nelson logeren, raken asielen weer overvol, moesten we Terra te leurstellen, is er een meldpunt gekomen om foute puppyhandelaren aan te geven, hebben we weer asielverlaters en nieuwe koppies op de site, hebben we weer meerdere berichten van de politie en hebben we weer leuke berichtjes van baasjes uit het land. In de column lezen over het verwerken van verdriet om het verlies van je huisdier, en in de (on)zin van de week zien we de grote schrik als je voor het eerst hoort geadopteerd te zijn. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– In Memoriam Pichi
– Lizzy komt logeren
– Nieuw snuitjes op de site
– Honden, katten en konijnen massaal gedumpt bij asiel: “Mensen zijn eigenwijs”

– Dit is de dus de reden dat we een weekje weekjournaal overslaan….
– Jammer dat we Terra niet kunnen helpen aan een vakantieplekje.
– Nelson kom logeren.
– Meldpunt broodfok: “meld foute puppyhandelaren”
– Politie deelt het volgende mee: straffen uitgedeeld en getuigen gezocht.
SteVie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: relaties tussen honden en vogels groot en klein
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Berichten van Demi, Broske, Ziva, Fala & Carlito & Leda, Bajo & Xavi en Dibbah en Ommic
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Het verdriet van een baasje…
– De (on)zin van de week : Kandidaat voor het tv programma “DNA onbekend”. 

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

. Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


..

Maandag 26 juli 2021

.

In Memoriam Pichi
.

 

Het laatste ritje in de auto …

Helaas moesten we vandaag Pichi uit zijn lijden verlossen. Al geruime tijd zagen we dat Pichi steeds moeilijker kon lopen en zijn tempo werd lager en lager. Pillen tegen zijn artrose deden eerst wonderen maar helaas was er meer aan de hand bij de kleine Pichi. Hij had al lange tijd onverklaarbare onderhuidse verdikkingen maar daar had hij tot nu toe geen last van. In overleg met de dierenarts werd daar aan, mede gezien zijn leeftijd (minimaal 14 jaar) , geen verdere actie op ondernomen. De laatste week werd zijn lopen met stramme achterpootjes steeds moeilijker en geregeld zakte hij door zijn voorpootjes waardoor hij struikelend met zijn koppie op de grond kwakte. Een karretje moest hem naar het bos rijden.  Tot hij afgelopen weekend plots pijn kreeg bij het liggen. Keer op keer opstaan op opnieuw een houding te zoeken om pijn vrij te kunnen liggen was vreselijk om te zien. Opnieuw overleg met de dierenarts en de diagnose was waarvoor we al vreesden. Pichi was ‘op’ . Het lichaampje was gewoon niet meer in staat om te doen wat hij graag wilde doen en een nieuwe grote bult in zijn buikje veroorzaakte de pijn bij het liggen. Opereren was geen reële optie meer. We hebben voor hem besloten dat het genoeg was. Pichi heeft een bewogen leventje gehad.

Op controle bij dierenarts in Spanje …

In Spanje was hij al aan de dood ontsnapt toen hij door zigeuners was gebruikt als oefenspeeltje voor vechthonden. Zwaar gewond werd hij aan de kant van de weg gegooid. Gelukkig had een dame dit gezien en die heeft hem, met opengereten buikje en een diepe wond aan de rug, naar een dierenarts gebracht. Die heeft hem weer opgelapt en zo kwam hij in het asiel terecht en konden wij voor hem een lief baasje zoeken. Die vonden we en ik kon Pichi in 2014 met het vliegtuig ophalen in Spanje.

samen wachten op de aankomst van hondjes op Schiphol

Toch was deze adoptie slechts van korte duur omdat het baasje psychische problemen kreeg waardoor Pichi bij ons terecht kwam. Pichi verbleef enkele maanden bij ons maar het baasje werd niet beter.  Sindsdien behoorde Pichi definitief tot ons roedeltje. Zeven mooie jaren heeft Pichi bij ons gewoond.

Menig keer ging hij mee naar de aankomst van asielhondjes op verschillende luchthavens. Hij vond autorijden geweldig. Vandaag ging hij voor de laatst keer mee in de auto naar  de dierenarts. Anders ging hij gelijk lekker liggen maar nu kon hij tijdens het ritje geen fijne lighouding vinden en kroop hij uiteindelijk met veel moeite bij me achter het stuur op schoot. Ik liet hem maar en reed voorzichtig door naar de dierenarts. Daar is hij in mijn armen in slaap gevallen. Mijn vaste maatje, die overal ging waar ik was, wordt vreselijk gemist.

Pichi rust zacht…

.

.

.

.

.

Dinsdag 27 juli 2021

.

Lizzie komt logeren.

.

Vandaag is Lizzy gebracht voor een vakantie van drie weken.

.

Gelukkig had Lizzy hier al eerder gelogeerd en dat was goed te merken. Ze voelde zich meteen thuis en liet dat zien door volkomen op haar gemak languit te liggen slapen.

.

Ze durft zelfs op de plek van Flor te gaan liggen. Nu is Flor niet zo moeilijk maar toch is dat wel een beetje brutaal… Flor zoekt wel even een ander plekje.

.

.

.

.

.

.

Ook zonder enige gène vooraan gaan liggen of staan waar er eten te halen valt was zo’n overduidelijke indicatie.

.

.

.

.

.

.

Tja, en als je dan ook nog lekker met de club het bos in kan dan is het feest helemaal compleet. Gewoon in de buurt blijven van Botas want dan kan je niks gebeuren.

.

Maar leuker is om samen met Mia op avontuur te gaan…

 

.

.

.


.

.

Woensdag 28 juli  2021.

.

Nieuw snuitjes op de site
.
Dit is Tana, teefje, 45 cm hoog, 48 cm lang, geboren maart 2018. Tana woont in het particuliere asiel van Elena uit Ciudad Real omgeving, midden van Spanje. . Karakter: Lief voor mensen en goed met alle hondjes. Tana is positief getest op Leishmania maar is er tegen behandeld en dat is onder controle. Neemt hiervoor dagelijks tabletje Allopurinol. Is verder kern gezond en heeft een levensverwachting zoals die van elke andere hond. Tana is super lief en eg aanhankelijk. Vindt knuffelen het einde en zit graag bij de baas op de bank tv te kijken. Een lekkere wandeling is natuurlijk ook fijn want dat kan voor haar elk moment van de dag.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Dit is Yuma, teefje, geboren 2017, hoogte 55 cm. Yuma woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Hij is gevonden samen met Frodo. Ze zijn aan elkaar gehecht maar kunnen eventueel ook apart worden geadopteerd.  Yuma kan niet met katten. Na het Saint Juan feest met veel vuurwerk zijn ze samen zwervend aangetroffen. Baasje is ze niet komen zoeken. Yuma is erg lief voor mensen en andere honden.

.

Yuma en Frodo

.

.

.

.

.

.

.

En Dit is Frodo, teefje, geboren 2017, hoogte 55 cm. Frodo woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Hij is gevonden samen met Yuma. Ze zijn aan elkaar gehecht maar kunnen eventueel ook apart worden geadopteerd.  Na het Saint Juan feest met veel vuurwerk zijn ze samen zwervend aangetroffen. Baasje is ze niet komen zoeken. Frodo trekt niet, is erg knuffelig en lief voor andere honden.

..

 

 

 

.

.

.

.

.

Dit is Prada, teefje, Duitse Herder, geboren 2017. Prada woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Prada is een erg relaxte hond, ze heeft een geweldige band met een andere Duitse herder genaamd Smart. Ze trekt helemaal niet aan de lijn en is over het algemeen een geweldige teef. In het begin is ze nogal verlegen, maar na een paar minuten zal ze je overladen met genegenheid. Deze schoonheid moet toch snel een baasje kunnen vinden ?

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Hoera Sansa mocht het asiel verlaten.

.

.

Gelukkig heeft Sansa een baasje gevonden.  Jippie !.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 29 juli 2021.

.

Dit is de dus de reden dat we een weekje weekjournaal overslaan….

.

De operatie aan mijn hand is gelukt maar ik ben wel even een beetje gehandicapt. Uitlaten van de hondjes kan maar met één hand en dan komt de verzorging van onze eigen hondjes en die logeetjes nu Lizzy en strakjes ook Nelson en daarna Arie en Sara vooral op de schouders van Annerie neer.

 

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 30 juli 2021

.

Jammer dat we Terra niet kunnen helpen aan een vakantieplekje.
.

Vandaag kregen we een onverwachts verzoekje voor de vakantieopvang van Terra. Het verzoekje kwam van Ellis en haar vriend Stephan. Terra mocht bij hen gaan wonen nadat haar vader, aflopen maart, plots overleed. Niemand, maar zeker zij niet hadden kunnen voorzien hoe hun vakantietijd eruit zou zien. Natuurlijk wilden we dolgraag Terra een plekje geven maar het kan nu echt niet omdat we vol geboekt zijn en ik met mijn hand zit.

.

.

.

.

.

.

.

.We hopen een volgende keer Terra een fijne vakantie te kunnen bieden.

.

.

Zondag 1 augustus 2021

.

Nelson komt logeren.

.

Nelson’s vakantie was gepland. Hij is een stoere makker die bij ons feilloos de weg en alle gebruiken kent. Toen ik zijn baasjes tegemoet liep op de camping kwam hij al uit de verte aangerend om me te begroeten. Een heerlijk ventje die voor ons een leuke gast is.

.

Direct heeft hij een fijne ligplaats gevonden die hij nodig heeft om uit te rusten van zijn olympische capriolen in het bos zoals op de filmpjes is te zien. Zowel met onze  hondjes als met onze logé Lizzy is het dik aan.

.

.


.

.

Dinsdag 3 augustus 2021 

.

Honden, katten en konijnen massaal gedumpt bij asiel: “Mensen zijn eigenwijs”

Gezelschap van een huisdier als je toch alleen maar thuiswerkt, dat leek veel mensen ideaal. Tot het einde van de lockdown in zicht kwam en steeds meer werkgevers hun medewerkers weer op kantoor verwelkomen. Wat doe je dan met je pas aangeschafte puppy, kitten of konijntje?

Veel mensen kiezen dan toch als oplossing voor het asiel. Althans, dat merkt het asiel van Amsterdam (DOA). In het staartje van de lockdown wordt het steeds drukker bij de opvang met onder meer dieren uit het buitenland. “We merken een toestroom van huisdieren”, vertelt woordvoerder Esther Balfoort. “Zowel van honden en katten als konijnen. Het is echt opvallend.”

Konijnen gedumpt

Andere woordvoerder Jeannine Kornmann valt haar bij. “In het eerste kwartaal van dit jaar kwamen er meer dan dubbel zoveel dieren binnen ten opzichte van die periode in 2020, voor corona. Vier keer zoveel dieren werden mishandeld. De hoeveelheid mensen die afstand doet van katten valt enorm op nu. Katten komen binnen met een raar verhaal; impulsaankopen, lijkt het.”

“We merken ook dat er heel veel konijnen gedumpt worden”, vervolgt Kornmann. “Dat is ook wel een dier waarbij mensen vaak onwetend zijn over de juiste verzorging. Het is heel schrijnend. In de aanloop naar de vakantie krijgen we bijna iedere dag wel een konijn in een doosje binnen, echt verschrikkelijk!”

Nog niet eerder gezien

Naast de toestroom vallen ook de cijfers van de dagopvang op. “Dat is onze hondencrèche”, vertelt Balfoort over de dagopvang. “Als je aan het werk bent kan je ‘s ochtends je hond brengen en ‘s avonds weer ophalen.” Het gaat niet zozeer om de hoeveelheid honden, dat is vergelijkbaar met 2019, maar ‘de crux is dat er veel meer puppy’s en honden uit het buitenland zijn dan voorheen’, vertelt Kornmann.
DOA

 

DOA
“Die kunnen minder hebben en hebben veel meer begeleiding nodig. We kunnen ze niet zomaar bij een groep zetten: soms zijn ze nog niet getraind of hebben ze gedragsproblemen.” Van de negen aanmeldingen van de afgelopen twee weken, waren er zes puppy’s. “Dat is een percentage dat heel hoog is en wij nog niet eerder hebben gezien”, vertelt Kornmann.

Dat er nu zoveel corona-metgezellen in het asiel belanden doet de opvang verdriet. “We vinden het jammer: we hebben geprobeerd mensen te waarschuwen, maar de mens is eigenwijs.” De hond moest en zou er komen, maar nu blijkt het toch niet te werken. “Allergieën, toch weer naar kantoor moeten of een hond uit het buitenland halen, maar zelf in Amsterdam wonen. Dan merken ze dat de hond het gewoon niet trekt; het is hier te druk, er zijn te veel prikkels en de hond kan niet goed aarden.”

Aan een adoptie uit het asiel gaat een strenge ‘sollicitatie’-procedure vooraf. “Er zit flink wat tijd tussen de aanvraag en het fysiek ontmoeten van een mogelijke match: in die tijd kunnen mensen nadenken of het echt wat voor hen is.”

Geen tijd

Mensen worden ook actief gewaarschuwd: “Soms krijgen we aanvragen van mensen die zes dagen per week werken. Dan zeggen we gewoon eerlijk dat we denken dat ze geen tijd hebben voor een hond”, vertelt Balfoort. “We zijn eerlijk. Als we er geen goed gevoel bij hebben, krijg je geen dier. Je moet echt duidelijk weten waar je aan begint. Een dier blijft voor z’n hele leven bij je!”

 

.


.

.

Woensdag 4 augustus 2021 

.

Meldpunt broodfok: “meld foute puppyhandelaren”

Slachtoffers van broodfokhandel kunnen daarvan melding doen bij House of Animals. De dierenwelzijnsorganisatie is het zat dat de handel in zieke dieren uit Oost-Europese puppyfabrieken floreert door gebrek aan handhaving. “Uniek aan ons meldpunt is dat wij een nog completer beeld krijgen van de hondenhandel en daarbij met een handhavingsverzoek controles kunnen afdwingen bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA)”, vertelt Karen Soeters, oprichter van House of Animals. “Alleen melding maken heeft geen enkele zin, zo blijkt.”

foute puppyhandelaren
House of Animals lanceert meldpunt foute puppyhandelaren | Foto: Pexels

Soeters legt uit waarom mensen terughoudend kunnen zijn om de misstanden aan het licht te brengen: “Met de schrijnende ervaringen van gedupeerden wordt veel te weinig gedaan. En wie toch de energie opbrengt om zijn verhaal te delen met de autoriteiten, of in een review op Google, loopt het risico bedreigd te worden. Door angst te zaaien slagen de handelaren er vaak in aangifte tegen te houden. En intussen tiert de illegale handel welig.”

Bij House of Animals komen wekelijks verhalen binnen van baasjes die een zieke pup kochten. Het diertje is geboren in een Oost-Europese puppyfabriek, waar teefjes onder erbarmelijke omstandigheden leven in betonnen hokken en constant nestjes moeten werpen. De puppy’s worden te jong weggehaald bij de moeder, zijn vaak ondervoed en onvolledig gevaccineerd. Hierdoor ontstaat een risico op gevaarlijke ziektes en overlijden. Ook heeft de pup vaak last van trauma’s en veroorzaakt het gebrek aan socialisatie ernstige gedragsproblemen.

Met het meldpunt hoopt House of Animals een flinke stap te zetten. Soeters: “De Nederlandse en Europese wetgeving is helder over de vereisten waaraan fokkers en handelaren moeten voldoen. Het probleem is dat er nauwelijks gehandhaafd wordt door controlerende instanties als de NVWA. Maar wij weten hoe de hazen lopen. Elke melding wordt, indien mogelijk, door ons vertaald naar een handhavingsverzoek, waarmee wij actie door de NVWA afdwingen.”

Recent zijn op basis van onderzoek door House of Animals twee hondenhandelaren gedwongen te stoppen. Ook werd er aangifte gedaan wegens dierenmishandeling en valsheid in geschrifte tegen zes dierenartsen in Hongarije, die betrokken waren bij malafide hondenhandel naar Nederland. Inmiddels zijn twee dierenartsen op non-actief gesteld en wordt de kwestie behandeld in het Europese Parlement en de Tweede Kamer.

Een speler van belang is Marktplaats. Het platform weigert advertenties van foute handelaren te blokkeren. Soeters: “Handel in dieren op advertentiesites moet stoppen. Broodfokkers hebben soms wel dertig accounts die ze telkens vernieuwen. Zo doen ze zich voor als iemand met één leuk nestje. In werkelijkheid beheren ze een schuur met honderden puppy’s. Wie het waagt om een negatieve recensie te schrijven loopt het risico bedreigd en geïntimideerd te worden. Het systeem van reviews op Marktplaats faalt.”

Toch is er ook een belangrijke rol weggelegd voor de kopers van de puppy’s, vindt Soeters: “Aanbieders van zieke puppy’s overtreden willens en wetens de wet. Maar ook kopers dragen verantwoordelijkheid. De vraag naar broodfokhondjes creëert aanbod. Met voorlichting creëren wij bewustzijn. Men denkt nog te vaak dat het wel meevalt. En gaat het mis, dan schaamt men zich. Onze boodschap is: deel je verhaal (anoniem) op ons meldpunt en help mee het mensen- en dierenleed te stoppen!”

Meldingen van malafide hondenhandel zijn vanaf morgen welkom op meldpuntbroodfok.nl

Persbericht Meldpunt Broodfok

Bron: House of Animals

 


.

.

Donderdag 5 augustus 2021 

.
Gein tijdens de vakantie van Lizzy en Nelson.
.

We zagen al dat zowel Lizzy en Nelson het met onze hondjes en het ook samen prima konden vinden. Dat blijkt steeds maar weer als we ‘s morgens in alle vroegte het bos in trekken. Nu zijn we elke morgen om 06.30 uur in het bos al mag dat voor Nelson best een uurtje eerder zijn. Hoe leuk is het niet als dan elke keer weer blijkt dat de logees Lizzy en Nelson  samen toch wel een leuke band hebben. Ze zijn niet te beroerd om elkaar uit te dagen en dan sprintjes te trekken. Gelukkig had ik vanmorgen mijn telefoon op tijd in aanslag om een filmpje te maken..

.

.


.

.

Vrijdag 6 augustus 2021 

.

Einde vakantie voor Nelson.

Mia, Nelson en Botas

Nelson

Vandaag is Nelson weer met zijn baasje vertrokken naar zijn eigen mandje.
.
Al lijkt hij nu lekker lui… elders in dit weekjournaal hebben kunnen zien hoe actief hij is. We hebben met veel plezier Nelson bij ons clubje gehad en zullen hem vast in de toekomst weer mogen verwennen.

.

.

.


.

.

Zaterdag 7 augustus 2021

.
.

.

De politie laat het volgende weten: 

.

.

GETUIGENOPROEP
Een vrouw liep op woensdagmiddag 28 juli op het Nieuwlandhof in de wijk Holendrecht te Amsterdam. Plotseling hoorde zij een vreemd geluid. Het geluid bleek uit een dichtgeplakte doos te komen die bij een berg afval naast een vuilcontainer stond. Toen ze de doos openmaakte trof zij twee levende kittens aan. De dierenambulance Amsterdam heeft de dieren opgehaald en naar het opvangcentrum gebracht. De kittens mankeerden gelukkig niets en waren oud genoeg om zonder hun moeder te kunnen overleven. De dieren krijgen nu de juiste verzorging. Katten en kittens worden vaak onder zorgwekkende omstandigheden gedumpt. De regelgeving van de Wet Dieren waarborgt het welzijn en de gezondheid van dieren. Het dumpen en achterlaten van dieren is een misdrijf en dus strafbaar. Dit geldt ook als een dier wordt achtergelaten bij een hek of bij de deur van een asiel of een andere organisatie waar dieren verzorgd worden.
.
Weet je van wie de kittens waren of weet je wie de dieren daar heeft neergezet? Heb je misschien camerabeelden waar meer op te zien is? Bel ons dan op 📞 #144. Wij zorgen dat de informatie bij het juiste team terecht komt.
.
Heb je wel informatie maar wil je liever anoniem melden? Dat kan ook, bel dan Meld Misdaad Anoniem 📞 0800-7000

.

.

.

..

 


.

Eigenaar aangetroffen caracal gevonden en aangehouden
Door een mooie samenwerking van onze ketenpartners (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en politie) heeft er op 27 juli een aanhouding plaatsgevonden van een 24-jarige man uit Rotterdam.
Op 14 juli zag een omstander een caracal (woestijnlynx) op het viaduct over de A15 lopen en in het Kooiwalbos bij Barendrecht verdwijnen. De politie werd gewaarschuwd en het dier werd later die middag gevonden en gevangen. De caracal is direct overgebracht naar een geschikt opvangadres.
De inbeslagname van het dier was het begin van een onderzoek dat leidde naar de identiteit van de verdachte. De man werd in zijn woning aangehouden. Daar troffen de politie en de NVWA nog twee servals aan die de man legaal in bezit had en dus mocht behouden. Dat gold niet voor een brilkaaiman die ook in het huis van de man werd gevonden. De man kon de legaliteit van het dier niet aantonen. Daarom is het dier van ± 60cm in beslag genomen. Het dier is op een veilige plek ondergebracht en krijgt daar de verzorging die het nodig heeft.

De huisvesting van de servals was niet op orde. De LID heeft een bestuursrechtelijke maatregel opgelegd en daar wordt door de politie en LID op gecontroleerd. Bij een bestuursrechtelijke maatregel moet de eigenaar of houder van een dier zorgen dat de leefbare situatie van een dier wordt hersteld. De aangehouden man is na verhoor in vrijheid gesteld, maar blijft verdachte.
Een caracal en een brilkaaiman vallen onder de zogenoemde CITES-overeenkomst. In de CITES-overeenkomst staan regels om ongeveer 5.800 diersoorten en 30.000 plantensoorten te beschermen. Voor een CITES dier zoals een caracal of een brilkaaiman is een vergunning of een certificaat nodig.
Zie je dierenmishandeling en/of –verwaarlozing in je omgeving, of vermoed je dat er dieren worden gehouden zonder de juiste papieren neem dan contact op met Meldpunt 144.

.

,


.

.

GETUIGENOPROEP

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Op dinsdag 27 juli 2021 omstreeks 16.50 uur kreeg de politie Leeuwarden de melding dat er door de dierenambulance een poes in een rugzak was aangetroffen in het water. De poes werd levenloos aangetroffen in de rugzak en was hoogzwanger.
De poes in de rugzak werd gevonden in het Van Harinxmakanaal door opvarenden van een boot ter hoogte van de Nijlansdyk te Leeuwarden. Het betrof een zwart/witte poes en deze was niet voorzien van een chip.
Weet jij wie mogelijk de eigenaar was van deze poes of weet je een combinatie tussen de hoogzwangere poes en de rugzak? Bel ons dan op het nummer 144 en geef de informatie aan ons door. Geef dan ook het zaaknummer mee; 2021202924.
Heb je wel informatie maar wil je dat liever anoniem delen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000.

.

.


.

.
Hondenfokker uit Maarheeze veroordeeld voor verwaarlozing
De rechtbank Oost-Brabant heeft een 55-jarige man uit Maarheeze veroordeeld voor het meermaals verwaarlozen van zijn honden. De fokker krijgt een geldboete van €7.200 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden met een proeftijd van 3 jaar. In die tijd mag hij onder meer geen honden fokken, verkopen of daarin bemiddelen.
De inspectie van de dierenpolitie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming voerden op verschillende momenten controles uit bij de hondenfokker. In juli 2017, september 2017 en september 2019 troffen zij honden aan in een toestand die erop wees dat de honden in ieder geval die dagen, en ook minstens kort daarvoor, niet de nodige verzorging kregen. De honden verbleven in hokken die niet schoon waren en ook anderszins ondermaats waren. De hokken lagen bezaaid met uitwerpselen, stonken naar urine, boden niet de benodigde beschutting tegen weersinvloeden, beschikten niet over deugdelijke nachtverblijven en/of drinkwater ontbrak. De verdachte was als houder van de honden verplicht die zorg te bieden, maar liet dat na.
Zie jij zelf dieren die niet de juiste verzorging krijgen van hun eigenaar?
We gaan graag met je in gesprek via 📞#144.
.
.
.

.

.

Zondag 8 augustus 2021 

.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

SteVie’s World. KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

.

.

.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd . Voor vragen over SteVie’s World mail naar:  info@steviesworld.nl

.

.

 

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Relaties tussen honden en vogels groot en klein.

.

.

.

 


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen. Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn

.

.

.

.

.

.


. <<advertentie>>

.

.

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.


.

.

 Ilona, baasje van Demi stuurden ons deze foto’s van haar lieverd. 

.

Demi toen…

Demi nu …

Demi begint een grijze toet te krijgen.

Hij is al bijna 6 jaar bij ons.
Echt een lieverd

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Alba en Donnella, baasjes van Broske en Albert, stuurden ons deze leuke foto’s van het contact met Rufus….

Soms komen Bros en Albert tijdens het uitlaten Rufus (met de zijn baasje Pieter) tegen. En dan is het pret.

Bros kreeg in oktober 2018 een mandje naast die van Albert en Rufus kreeg in dezelfde maand zijn mandje bij baasje Pieter.

 

.

.

.


.

.

Ronald en Jolanda, baasjes van Ziva, delen hun vakantie-ervaringen…

Ons eerste deel van de vakantie zit er bijna op.

Zoals je ziet geniet Ziva enorm van de Harz.

Lekker in het water en daarna lang uit nagenieten op de camping plek in de schaduw.

Volgende week gaan we naar Oostenrijk.

Groet Fam Huisman.

.

.

.

.

.

.


.

Hanneke, baasje van Fala, Carlito en Leda liet ons het volgende weten… 

Hallo Ton en Annerie,
Hier een foto van mijn drie schatjes, mee op vakantie in Frankrijk.
Wij hadden heerlijk weer, droog en niet te warm.
We hebben genoten en de honden evenzo.
Groetjes,
Hanneke

.

.

.


.

.

Martin, Harriët en Liang, baasjes van Xavi en Bajo, delen vakantiefoto’s uit Duitsland. 

.

Op vakantie in Duitsland; lekker wandelen en daarna lekker slapen!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Cari, baasje van Dibbah en Ommic, deelde met ons schitterende foto’s op facebook.

Hier is een selectie van haar toppertjes die ze liefkozend Bibbeltje en Ommeke noemt…

.

.

.

.

.

.

 

Dibbah ligt languit en overziet haar wereld..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ommic is een echt fotomodel en speelt met de lens … .

.

.

.

.

.

.

.

.


– – ..<<Advertentie>>

.

Merel  Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ? Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

Het verdriet van een baasje

.

Hoe vaak hebben we al geen “In Memoriam” gehad in het weekjournaal naar aanleiding van het overlijden van een hond ??? Elke keer weer getuigt het van smart en verdriet. Elke keer weer zit er een verhaal achter die het overlijden van het huisdier een bijzondere of speciale lading geeft. Tja en deze week waren wij aan de beurt met onze Pichi zoals u dat elders in dit weekjournaal kunt lezen. Pichi is inmiddels ons vijfde hondje waarvan we afscheid hebben moeten nemen sinds we, elf jaar geleden, Stichting Dierenmissies startten.  Ik kan u vertellen het went nooit en altijd komt het op een onverwacht ogenblik ook al ben je er verstandelijk op voorbereid. Baasjes die ons al volgen van het eerste uur hebben ook meegemaakt dat we onze lieverds Sally, Daisy, Nesje en Nellie verloren. Natuurlijk zijn de verhalen over deze hondjes in eerdere weekjournalen terug te lezen.

.

Begraafplaats voor dieren in Frankrijk.

Mausoleum voor hond in Italië

Hoe ga je verder na het verlies van je trouwe viervoeter ? Het afscheid op zich is altijd pijnlijk maar je moet verder en dan komt de vraag ….. Hoe maak je je verdriet draaglijk ? Sommigen mensen proberen het overlijden te omgeven met een rituelen zoals we dat ook bij mensen zien. Het huisdier wordt begraven of gecremeerd al dan niet met alle toeters en bellen erbij… Zelfs is een graftombe voor hele rijke mensen geen uitzondering. Ik heb in het buitenland hele mooie graftombes voor huisdieren gezien die zo groot waren dat je eerst denkt dat er een belangrijk persoon in begraven moet liggen. Meestal zijn die graven dan al wat ouder.

.

Voor de gemiddelde hondenbezitter is het  verwerkingsproces omgeven door een verschillende handelingen. Crematie is wel het meest voorkomende ritueel bij het overlijden van een hond. Dan kun je nog kiezen tussen crematie van je dier alleen of tijdens een gemeenschappelijke verbranding met meerdere kadavers tegelijk. Uiteraard zit er een prijskaartje aan een crematie of begrafenis. Sommige mensen kunnen moeilijk afscheid nemen en laten hun huisdier zelfs opzetten zodat die voor altijd ‘in volle glorie’ bij hen kunnen blijven. Anderen zullen bijvoorbeeld een fotootje met kaarsje op een tafeltje hebben staan. Een soort gedenkplekje in huis. Voor iedereen is dat anders en doet men wat voor hen het beste helpt bij het verwerken van het verlies.

Als bij ons het noodlot heeft toegeslagen, dan proberen we het verdriet van het verlies te dragen door het ophalen van positieve leuke herinneringen en mooie foto’s. Zo willen we onze dieren, die jaren lang deel uitmaakten van ons leven, gedenken. Wij persoonlijk halen vooral kracht uit de wetenschap dat we alles tijdens het leven van onze trouwe viervoeter hebben gedaan om hem of haar een fijn leven te geven. Met name de begeleiding van de laatste levensfase is voor ons dan belangrijk. We zullen er alles aan doen om onze dieren bij hun laatste uren zo veel mogelijk op hun gemak te stellen en een veilig gevoel zonder pijn te geven. Hoe prachtig is het niet dat we dit voor onze dieren kunnen doen !!! Daarmee kunnen we onze onfortuinlijke lieverds het meeste steun bieden. We zorgen ervoor dat hij of zij niet beseft dat dit de laatste keer is dat hij of zij de oogjes sluit maar dat hij of zij in het volste vertrouwen en zonder stress in onze armen in slaap valt. De wetenschap dat we onnodig pijn en ongemak hebben kunnen voorkomen in die laatste fase, helpt ons het verdriet verdragen.  Ondanks dat je dit allemaal kunt bedenken blijft het gemis van je huisdier voor altijd voelbaar. Maar, na verloop van tijd komt er een soort berusting en kun je met een glimlach terug denken aan de leuke tijden die je met je dier hebt beleefd.

Misschien is dat het moment dat er weer ruimte in je hart is gekomen om zorg en liefde te kunnen geven aan een nieuwe hondje dat zo naar een mandje verlangt. …

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

. Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Dat is wel even schrikken…

.

.

 

Kandidaat voor het tv programma “DNA onbekend”.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

Lizzy van 27 juli tot 18 augustus 2021

.

.

.

.

.

.

.

.

King van 12 oktober tot 10 januari 2022

Nangi en Pippa van 16 december 2021 tot en met 9  januari 2022

Saar en Arie van 13  tot 30 september 2021.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022

Lizzie van 24 februari tot 6 maart 2022

Banjer (Bambu) van 26 februari tot en met 5 maart 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com