In een woning in Den Haag heeft de politie vorige week een dode persoon aangetroffen, die vermoedelijk al een maand eerder was overleden. Uit de woning werden 18 katten gered. Zij hebben al die tijd met hun eigenaar vastgezeten. Je kunt de katten helpen met een donatie via Dierenambulance & Hospitaal Den Haag.

Help de 18 katten gered uit woning van overleden eigenaar
Help de 18 katten gered uit de woning van hun overleden eigenaar | Foto: via Dierenambulance & Hospitaal Den Haag

De politie schakelde de dierenambulance in om te assisteren. Linette Eveleens van Dierenambulance & Hospitaal Den Haag:

“Het is zo verdrietig. Dat iemand daar al een maand ligt, zonder dat die persoon door iemand wordt gemist.”

De medewerkers betraden de benedenwoning van 80 vierkante meter, waar wel 18 katten rondliepen. De dieren hadden geen eten meer en konden ook niet ontsnappen, want alle ramen zaten dicht. Ze wisten te overleven door een lekkage in de badkamer, waardoor zij genoeg te drinken hadden. De situatie is volgens het ambulancepersoneel uitzonderlijk. Gelukkig maken zij dit niet vaak mee:

“Hopelijk haalde de bewoner geluk uit het gezelschap van de katten, maar het houden van achttien katten, dat is geen gezonde situatie.”

Er waren twee ambulances nodig om de katten te vangen. Ze zijn veilig overgebracht naar het hospitaal van de dierenambulance bij landgoed Oosterbeek in Bezuidenhout. Ook werden er extra vangkooien met eten erin neergezet, voor het geval dat er nog andere katten verstopt zaten. Het bleef bij de achttien katten, die het naar omstandigheden goed maken.

.

Help de 18 katten gered uit woning van overleden eigenaar
Foto: via Dierenambulance & Hospitaal Den Haag

Elf katten die geen ernstige verwondingen of andere klachten hadden zijn overgebracht naar het dierenasiel Julialaantje in Rijswijk. De zeven andere katten blijven voorlopig nog even in het hospitaal. Wanneer zij er volledig bovenop zijn, wordt er een nieuw huisje voor hen gezocht:

“De katten zijn sociaal, ze genieten inmiddels voorzichtig van de aandacht die ze hier krijgen.”

Wil jij de katten helpen bij hun herstel? Doneren kan via de website van Dierenambulance & Hospitaal Den Haag.

.

.

.

.

.

.


.

Logeerpartijtje voor Nelson maar de kleine Doska zal nog even moeten wachten… 

.

Vandaag kregen we van baasjes Froukje en Bert, het verzoek om  een weekje op Nelson en Doska te passen. Normaal zou dat geen enkele probleem zijn maar in dit geval hebben toch even een klein voorbehoud. Dat komt omdat Doska nog een pup is en de veiligheid voor de kleine Doska voorop staat waardoor we dit antwoord hebben moeten gegeven:

“Nelson is van harte welkom maar we zijn wat huiverig voor Doska. Ze is een schat maar nog een pup met ondoordacht puppygedrag. Onze hondjes zijn 10+ en zijn niet echt vriendelijk voor een kleine drukte maker die de energie kwijt wil. Met name onze Botas wilt alles rustig houden en kan nog al eens uitvallen als iemand naar zijn zin te druk doet. Als hij een snauw geeft vallen de senioren hem bij. Nelson kan in het bos hard lopen maar is in huis rustig en past zich prima aan aan het luie leventje van onze bejaardenclub. Ik moet werken en dan is Annerie alleen met de hondjes. Als Doska eenmaal puppy af is en meer volwassen is, dan zal het minder moeilijk zijn en is ook zij natuurlijk welkom…”

We snappen dat dit even een probleempje oplevert omdat ze een alternatief vakantieadresje voor Doska moeten vinden. Doska komt in de toekomst ook wel aan de beurt hoor want het is natuurlijk fijn als Nelson en Doska samen kunnen blijven tijdens de vakantie.

.