Dierenmisssie Weekjournaal van 23 februari 2020

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met een tips van Dick en Ellen n.a.v. de column van vorige week, leven we mee met Onedin die een traumatisch bijtincident meemaakte, zetten we Rocco in het zonnetje, is de Spaanse politie goed bezig geweest tegen meerdere dierenbeulen, zoeken we dagopvang voor Morky. Verder zien we in de column dat ik me niet schaam om op een eigen manier met onze hondjes te praten en in de (on)zin van de week zien we dat we ons niet moeten laten beduvelen door de onschuldige ogen van onze hondjes. Natuurlijk is er nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar…

– Tips n.a.v. de column van vorige week over anti vlooien en teken middelen.
– Arme Onedin slachtoffer van bijtincident
– Rocco even in de belangstelling

– Stevie’s World (advertentie)
– Inval bij illegale hanengevechten in Cádiz met 200 deelnemers
– Veilige tuigjes (advertentie)
– Gezocht: Dagopvang voor Morky
– Leuk filmpje: “Nu nog blind leren typen”
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– 4000 euro boete voor jager die vos martelt en vermoordt
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Nieuwe koppies op de site
– Registratie van uw hond is verplicht

– Berichten van Ziva, Bella, Hermes, Trixie
– De vierkante column van Ton met : “Nee, het is geen geheimtaal en ik ben niet seniel….”.
– De (on)zin van de week gaat over: “Zijn dieren onschuldig of kunnen ze ook pesten en uitdagen?”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.
Zondag 16 februari 2020
.

Tips n.a.v. de column van vorige week over antivlooien en -teken middelen.

Tip van Dick, baasje van Luna (Toppie)
.
Als reactie op de column van vorige week over de middelen tegen het ongedierte, kregen we vandaag een tipje van Dick die zweert bij knoflook pilletjes.

.
Mijn reactie op het schrijven over vlooien, teken, wormen e.d.
Luna krijgt bij ons iedere dag 2 knoflook tabletjes en heeft bijna nooit
problemen met ongedierte ik doe dat met mijn honden al 40 jaar.
Wat ik nu gebruik is knoflox 900 stuks 15 euro.
Helaas is dat niet meer verkrijgbaar, maar ik kan nog 1,5 jaar vooruit,
dan kijk ik wel naar een alternatief.
m.vr.gr,
Dick en Luna

.

Tip van Ellen, baasje van Ramos en Catootje

Beste Ton,
Ook ik heb me vaak afgevraagd hoe het mogelijk is dat we onze honden en katten ongelimiteerd met gif mogen insmeren en -spuiten. Op het doosje staat dat je het middel (banden, vloeistof, etc) niet met je blote handen mag aanraken en als het toch gebeurd, moet je het goed afspoelen met ruim water. Maar je mag het wel op je huisdier aanbrengen. Daarbij komt dat je vervolgens je huisdier aait, je kinderen het huisdier knuffelen en dat is dan wel oké?
Veel van die middelen bevatten trouwens ook neonicotinoïden, waar de bijen en de hommels massaal het loodje van leggen.
Ik gebruik als anti tekenmiddel voor Ramos en Catootje altijd een soort apparaatje, wat signalen afgeeft waar teken niet tegen kunnen. Dat ding bevestig je aan de halsband van de hond. Kan nu de naam van het ding niet vinden, maar daar kom ik op terug. En verder in het tekenseizoen elke dag de hond even checken.
En wat heel goed helpt tegen vlooien, is gewoon ouderwetse hygiëne. Ik heb de kussens in de hondenmanden in oude dekbedhoezen en slopen gestopt. Die verschoon ik elke week. En elke week zuig ik de manden helemaal uit. Ze hebben nooit vlooien.
Tea trea olie schijnt ook te helpen en bij de dierenwinkel kan je ook een shampoo krijgen met tea trea olie erin.
Groet, Ellen

 .

Maandag 17 februari 2020 

.
Arme Onedin slachtoffer van bijtincident

Onedin

.
Van Getruud kregen we het volgende nare bericht:
.
Hoi Ton, Onedin is zaterdag door een loslopende jonge Stafford te grazen genomen. Ik was net de flat uit toen het monster uit het niets op ons af kwam. Het was door mijn kordate optreden dat ik voorkwam dat Onedin uit elkaar werd gescheurd. De kleintjes zaten al in de auto. Normaliter doe ik eerst de grote honden in de auto. Alsof het zo moest zijn. Penny en Sol hadden dit bijtincident niet overleefd. Ik heb maandag een afspraak op politiebureau Overbosch waar ik aangifte doe. Ze nemen het hoog op. Als deze jonge hond dit al doet, wat doet hij dan als volwassen hond. Deze hond is ook niet betrouwbaar bij kinderen. Ze gaan de eigenaar opsporen. Ze krijgt een boete en de hond moet gekorfd worden en mag nooit meer los.

Sol

Penny

Mijn lieve troetel ligt op de bank en ik geef haar veel aandacht. De eigenaar mag voor de kosten opdraaien. Al met al een hele nare zaterdag. Je schrikt je rot. Ik voelde na een paar uur nog de schrik in mijn lijf. Het is ook niet fijn dat het vlakbij je huis is. Je durft amper je hoofd om de deur te steken met al die vechthonden hier. Van mij mag er een fokverbod op deze honden komen. Nou goed, je bent weer op de hoogte. Ik ga wandelen. Fijn weekend en veel beterschap aan Flor.
Ik ben zo stapelgek op die hond. Het deed me letterlijk pijn.
.
Vraag van Ton: Arme Onedin. Goed dat de kleintjes net veilig waren… natuurlijk ben je van streek !!!!!! Waar is Onedin gewond? Is het alleen vel of zijn er ook pezen en of spieren beschadigd? Nu maar hopen dat de dader gevonden wordt. Is er een spoor die naar de eigenaar leidt? Is de hond gevangen?
.

Antwoord Baasje: Ze is bij haar nek en in de flank geraakt. Het zijn gaatjes en scheurtjes. Ik had ook niet in de gaten dat Onedin zo geraakt was. Ik heb die hond wel van haar af gesmeten. Maar ze ligt nu weer als vanouds op de bank. Hond is niet gevangen. Ik was in shock en in de auto gaan zitten. Ik weet wel hoe de eigenaresse eruit zag dus ik kan een goede beschrijving geven. Ze gaan haar vinden. Ze was Engelstalig. Door de schrik kon ik de Engelse woorden niet vinden om die meid aan te spreken. En uiteraard ga ik zelf ook op zoek en navraag doen waar ze woont. Bedankt voor je respons. Doet me goed. Ik ben nog steeds afgebluft Maar Onedin heeft het overleefd en dat is het belangrijkste.
Groetjes

.

Dinsdag 18  februari 2020 

.

Rocco even in de belangstelling
.

Gisteren kregen we van een baasje een verzoekje om meer informatie over Rocco. Vandaag konden we nog twee filmpjes sturen waarin onder andere  de kattentest werd getoond. Hier is hij met glans voor geslaagd want echt interessant vindt hij poezen niet. De informatieaanvraag was niet voor een adoptie maar uit algemene belangstelling over hoe het met de lieverd gaat. Rocco zou bij het baasje in een druk gezin komen te wonen met twee tieners, nog twee hondjes, poezen en dan komen te wonen op een woonboot. Dit zou sowieso voor Rocco wel een erg grote omschakeling worden. Met goede moed zoeken we gewoon verder naar een lief baasje zijn. Vandaar dat we nu toch nog even extra aandacht aan hem besteden… Dus lieve mensen…. Mocht u een plekje over hebben voor deze senior… klik op de foto en bekijk dan vooral zijn adoptiepagina voor meer info. U kunt ons natuurlijk altijd mailen of bellen voor meer info…. .

.

..


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Woensdag 19 februari 2020
.

Inval bij illegale hanengevechten in Cádiz met 200 deelnemers

Deze week is er een inval gedaan bij illegale hanengevechten. Ja je leest het goed. “Hanengevechten”… zoiets zie je in slechte films waar men in een ‘voodoo sfeertje’ het criminele gehalte van de personages duidelijk wil maken… Nou beste mensen deze keer was de inval dus in Puerto de Santa María nabij Cádiz in de autonome regio Andalusië waarbij 197 mensen werden gefouilleerd en geregistreerd bij een groots opgezet illegaal hanengevecht. Er werden daarnaast tientallen hanen, waarvan vier dode en acht gewonde dieren, duizenden euro’s contant geld, prestatieverhogende dieren-medicijnen en wapens in beslag genomen.
Hanengevechten zijn illegaal in Spanje maar op sommige plaatsen zoals in Andalusië, Murcia en op de Canarische Eilanden vinden ze nog steeds plaats. Ondanks dat de hanengevechten (peleas de gallos) illegaal zijn in Spanje houdt dat niet in dat ze nog steeds in het illegale circuit plaatsvinden. De reden daarvoor is dat ze blijkbaar bij een bepaalde bevolkingsgroep nog steeds populair zijn en dat er veel geld mee verdiend kan worden. Maar mensen laten we niet heiliger zijn dan de Paus…. want ook in Nederland en België vinden illegale hanengevechten plaats.

In dit geval waren er 197 betalende deelnemers die niet alleen uit Andalusië kwamen maar vanuit meerdere autonome regio’s inclusief de Balearen eilanden. Het gaat dan om pure toeschouwers, mensen die komen om te gokken, de personen die de vechtende hanen meenemen en andere personen die van alles en nog wat verkopen dat met hanengevechten te maken heeft.
In de ruimte bij een bar trof de politie een arena aan met daarom heen stoelen plaats voor 57 personen. Er is een onderzoek gestart naar de verantwoordelijken voor dit hanengevecht waarbij een 33-jarige man werd aangehouden.

.

.


 

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als u niet zeker bent van uw lijn als veilig controle middel om uw hond te leiden…. omdat bijvoorbeeld:

  • de halsband over de kop kan schieten,
  • u niet sterk genoeg in uw handen bent
  • een kind met een hond loopt
  • er, om wat voor reden ook, een bepaald vluchtrisico bestaat .

Kijk dan eens naar dit plaatje… Het is niet gek hoor om een dubbele lijn te hebben als daar enige reden toe is…

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 20 februari 2020
.

Gezocht: Dagopvang voor Morky
.
Vandaag kregen we een noodoproep om mee te zoeken naar een dagopvang voor kleine Yorkshire Morky. Het gaat voor vier dagen per week van dinsdag tot en met vrijdag. . Dit was het verzoek van Marieke en Loes…

Beste Annerie en Ton,

Twee jaar geleden hebben wij Morky van jullie geadopteerd. Al vrij snel kwamen wij erachter dat Morky eigenlijk geen moment alleen kan zijn, hier hebben wij toen nog telefonisch contact over gehad. We hebben veel geprobeerd (tijd alleen zijn opbouwen, hondencoach ingeschakeld etc.), maar het is helaas zo gebleven.
De afgelopen jaren konden wij onze werkschema’s op elkaar afstemmen en was Morky nauwelijks alleen. Nu is onze (werk)situatie echter gewijzigd en kunnen wij dit vanaf 1 maart niet meer voor hem doen doordeweeks van dinsdag tm vrijdag.

Wat zouden jullie hierin voor ons kunnen betekenen/over kunnen meedenken?
Zou Linda bijvoorbeeld kunnen helpen of contacten hebben in Amsterdam van dagopvang/hondenoppassers?

We horen het graag.

Vriendelijke groet, Marieke en Loes

Natuurlijk denken we mee en doen we bij deze een oproep aan mensen in Amsterdam die het leuk vinden om overdag op een klein speels frummeltje te passen van dinsdag tot en met vrijdag.

Bel voor info 0622225271 of mail dierenmissies@gmail.com

.

.


.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

“nu nog blind leren typen…

 

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 21 februari 2020 
.

4000 euro boete voor jager die vos martelt en vermoordt
.

Deze vriendelijk ogende man, die zomaar je buurman of gezellige oom zou kunnen zijn, is in werkelijkheid een super sadist.
Eind december 2018 werd op de sociale media een video gedeeld waarop te zien was hoe deze jager niet alleen een vos doodschoot maar ook martelde door het arme dier te schoppen, door de lucht te gooien en er op te staan. Dit filmpje is echt te walgelijk voor woorden en je maag draait om als je het ziet. De Spaanse Partij voor de Dieren PACMA opende zelf toen de jacht op deze jager waarbij zij gesteund werden door dierenactivisten en anti-jacht verenigingen. De Seprona dienst van de Guardia Civil wist al snel na de verschijning van de video op de sociale media de 35-jarige man te arresteren. Nu, februari 2020, moet hij zijn boete betalen. Persoonlijk had ik wel een andere straf voor de man kunnen bedenken. Natuurlijk hebben wij de gruwelijke beelden niet in het weekjournaal staan maar mocht u het hele artikel willen lezen klik dan op de foto en kom op de site van Spanje Vandaag.

.

.


 

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

 

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 22 februari 2020

.

Nieuwe koppies op de site….

Dit is Bibi, Reu – 4 jaar, 8 maanden – Mix Poodle . Bibi woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . . Karakter: Bibi is van straat gehaald in Sant Pere de Ribes op 12 december 2019. Bibi is positief getest op leishmania maar is er inmiddels tegen behandeld. Nu krijgt hij dagelijks een pilletje… Lees Verder
.
.
.
.
.
Dit is Leonard, Reu – 5 jaar, 1 maand – Mix – 63 cm . Leonard woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . Karakter: Leonard is rustig en huiselijk. Toen hij in het asiel kwam was hij wat angstig maar nu heeft hij een stuk meer vertrouwen gekregen. Hij is prachtig, Misschien een tikje dominant… Lees Verder
.
.
.
.
.
Dit is Betty, Teef – 6 jaar – 50 cm . Betty woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . . Karakter: liefdevol, sociaal en goed met katten . Betty is een schat van een hond. Ze is onlangs moeder geworden maar dat is voordat ze in het asiel kwam. We weten niet waar de pups… Lees Verder
..
.
.
.
.
Dit is Chica, Teef – 2 jaar – Mix Labrador – 55 cm . Chica woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . . Karakter: Chica is jong, actief, sociaal, huiselijk en vriendelijk. Ze kan goed overweg met katten. . . . Chica is de perfecte gezinshond. Ze is altijd klaar voor plezier maken en vindt… Lees Verder
..
.
.
.
.
Dit is Rocco, Reu – geboren 2009 maanden – Belgian shepherd . Rocco woont in het asiel nabij Barcelona . . Karakter: Rocco was geadopteerd toen hij nog een jonge hond was. Helaas kunnen de baasjes vanwege ouderdom en fysieke beperkingen niet meer voor hem zorgen. Nu is hij helaas, op leeftijd, terug in het asiel… Lees Verder
..
.
.
.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 23 februari 2020
.
In alle vroegte mocht dit weekjournaal weer gepubliceerd worden. En dat doen we natuurlijk graag want we hopen dat we u het nodige leesplezier kunnen geven.
.

.


.

Berichten van…

Jolanda en Robert, baasjes van Ziva, Zando en Zora, stuurden ons deze beelden van pret in de Oostenrijkse sneeuw

.

.

Met z’n allen op vakantie is wel zo leuk….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Noortje, baasje van Bella, deelde met ons deze foto
.
.

.

Bella heeft een nieuw speeltje en dat moet natuurlijk even goed uitgetest worden…

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wilma, baasje van Hermes, laat zien dat Hermes ook mee wil helpen

.

.

Zo komisch, ik wilde de door mijn hoogbejaarde moeder gehaakte cirkels op een ondergrond naaien werd een bijzondere klus met de hulp van Hermes.

.

Plekje in de vensterbank gemaakt. Hermes is dol op konijntjes kijken die huppelen in de ren.

.

.

.

.

.


.

Marleen en Jean, baasje van Trixie, stuurden ons deze foto met commentaar…

.

Trixie heeft niks met kippen maar nu blijkt dat ze kippenpoep eet ?!?!?!

.

We hebben Marleen en Jean laten weten dat we ze dat echt niet hebben geleerd want we vinden dit niet passen bij deze dame…. ach ja ….

.

.

.

.

.

.

.


.

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten collumn van Ton

.

“Nee, het is geen geheimtaal en ik ben niet seniel….”.
.
Ik schaam me er niet voor. Ik heb een prima contact met mijn hondjes. Ze snappen precies wat ik bedoel en doen wat ik wil. Nou ben ik niet zo veeleisend hoor want ze hoeven geen circushondjes te zijn. Als ik ze roep dan komen ze. Misschien niet altijd direct maar als ik mijn best doe om ze uit te nodigen met een verleidelijke vriendelijke stem, dan zijn ze er zo. Ze weten dat ze dan een beloning krijgen of dat er iets leuks gebeurt als ze luisteren en dat is prima zo. We hebben zo van die vaste dingen die ze goed kennen…. Als we bijvoorbeeld hardop zeggen: “Wie gaat er mee plassen….?!! Dan staan ze allemaal in de startblokken en klaar om de riemen aan te doen. Zijn ze ondeugend en zeggen  we “Uh uh uh ….”,  dan weten ze verdomd goed dat ze iets doen wat niet mag. Met een schuldbewuste blik kijken ze ons dan aan en dan zijn wij het weer die de hand over het hart strijken en dan zeggen … “OK kom dan maar hier …” en zie… hopla ze zijn dan weer de liefste vriendjes die heerlijk kunnen slijmen om aandacht te krijgen. We weten het, we worden vaak genoeg in de maling genomen en we houden dit zo zelf in stand. Maar het is zo leuk om te zien dat het een spelletje is dat we zo goed kennen en waarbij we ook precies weten wie welke rol speelt. Overigens hoeven we niet altijd iets te zeggen hoor. Als we op een bepaalde moment van de dag iets doen, kan dat een levensgroot signaal voor de hondjes zijn. Wie herkent bijvoorbeeld niet het moment dat je de riemen van de kapstok pakt waardoor de hond al naast je staat voor dat je het weet. Wij hebben dat ook als het aan het aan het eind van de avond is en we wat lichten uit doen… Dan moeten we zorgen dat we eerder een plekje hebben gevonden op bed dan onze lieverdjes… ach ze hebben inmiddels allemaal een eigen plekje hoor en dat weten ze maar al te goed dus… uiteindelijk is er ook altijd plek voor ons.

Tot zover hebben we het voornamelijk over onze conversaties met onze hondjes gehad in huiselijke kring.  Maar natuurlijk ben ik met de hondjes ook vaak buiten de veilige muren van onze woonstede…
Meestal waan ik me alleen want, zeker buiten de geijkte vakantiedagen, is het stilletjes op de camping en in het bos. Ik hoef me dus niet in te houden en praat met onze hondjes zoals ik dat ook thuis doe. Dat geeft wel een rare blikken van toevallige passanten maar daar stoor ik met niet aan. Ik heb het niet tegen hen maar tegen mijn huisgenootjes die begrijpen wat ik dan zeg.

Om een voorbeeld te geven hoe dat dan gaat moet je weten dat ik de namen en beetje heb verbasterd. Botas wordt dan “Botas totas” en Mia wordt “Miamore”, Pichi wordt “Pitipichi” en Flor wordt niet anders dan Floortje.. en … om aandacht te vragen zeggen we vaak “Kijk eens!!!”.. meestal betekent dit dat we iets lekkers in de hand hebben .. en dat weten ze ook…

Dus als ze dan bij mij moeten komen om ze bijvoorbeeld weer aan te lijnen, roep ik met een hoog uitnodigend stemmetje  iets in de trant van: “Hee Pitipichi, Botastotas, Miamore, Floortje kijk eens !! Kom maar bij pappa… Kijk eens !!… Ga maar mooi zitten…. kijk eens !! goed zo….!!!” Niet zelden moet ik dan dat riedeltje herhalen maar het werkt echt hoor…

Dat vreemden dan denken dat ik niet helemaal lekker ben, kan ik wel begrijpen …
Als ze dan uiteindelijk keurig één voor één bij mij zijn gekomen om de riem aan te doen, dan kijk ik met gepaste trots in hun richting en knik ik vriendelijk… .

.

.


klik op de foto om de website te bezoeken

<<Advertentie>>
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al over de 4 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Zijn dieren onschuldig of kunnen ze ook pesten en uitdagen?

.
Uitgebreide studies van diverse soorten apen lieten al zien dat dieren ook behoorlijk kunnen klieren… Elkaar eindeloos plagen om een reactie uit te lokken is echt niet iets bijzonders.
.
Of de foto hiernaast nu echt laat zien wat ik bedoel, weet ik niet maar laat u geen zand in de ogen strooien want vooropgezet ondeugende streken komen dus echt voor… ook bij u lieve hond …..

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.

King                        van 3 maart  tot 30 april 2020

.

.
.

.

Hermes                 van 4 tot 7 maart 2020

.

.

.
.

.

Kino                      van 16 juni tot 23 juni 2020

 

.

.
.

.

Nelson, Rova en vriendje   van 3 juli tot 10 juli 2020

.

.
.

.

Luna en Ocean      van 15 juli tot 12 augustus 2020

.

.

.

Arie en Sara          van 12 sept.  tot 3 oktober 202

«
»