Dierenmissies Weekjournaal van 16 februari 2020

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met het leuke nieuws dat Hermes een paar daagjes komt logeren, hadden we te stellen met de gevolgen van de storm, wordt Baby het nieuwe vriendje van Ian, hebben we nieuws van honden die bij de dierenarts zijn geweest. Verder zien we in de column dat dierenartsen soms bewust de schadelijke bijwerkingen van middelen tegen vlooien en teken verzwijgen en in de onzin van de week hebben we een bijzonder homeopathisch middel dat echt werkt. Natuurlijk is er nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar…

– Update van Flor
– Hermes komt een paar daagjes logeren
– De storm die ons raakte…

– Stevie’s World (advertentie)
–Hoera Baby mag bij Ian gaan wonen.
– Veilige tuigjes (advertentie)
– Het actieplan van Brussel !!!
– Leuk filmpje: “Aanpassingen in huis”
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Valentijnsdag
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– De geluksvogel die ook het asiel mag verlaten
– Registratie van uw hond is verplicht

– Berichten van Alma & Olly, Smiley, Ranger, Bentley, Bros & Albert…
– De vierkante column van Ton met : “Wat dierenartsen niet altijd vertellen”.
– De (on)zin van de week gaat over: “Dit homeopathische middel helpt echt”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.
Zondag 9 februari 2020
.
Update van Flor.
.
Zoals we eerder hebben gerapporteerd had Flor plekjes op haar neus en bultjes op haar hoofd. Toen antibiotica niet bleek te helpen werd Flor onderzocht in de dierenkliniek te Hellendoorn. Daar werd bloed en drie stukjes huidweefsel afgenomen. Dit is uitgebreid onderzocht en hier is waar we nu staan: …
Flor voelt zich nog steeds goed. Ze heeft er trouwens in totaal geen ongemak van gehad. Het is dat wij zien dat er iets aan de hand is. Maar wat de resultaten van de testen betreft is het eigenlijk wel wat teleurstellend want een duidelijke diagnose is er niet uit gekomen. Op drie verschillende manieren is er gekeken of het toch geen Leishmania kon zijn. Nee dus. Daarnaast was het een kwestie van eliminatie en steeds werd er een mogelijke ziekte weggestreept. Als laatste hebben we nog moeten wachten op de uitslag van de patholoog die moest bepalen of er geen zuurvaste bacteriën in het geding waren. Als uiteindelijke diagnose is gesteld: granulomateuze tot gemengde dermatitis. De dierenarts van de kliniek heeft gezegd dat het nu niet anders kan zijn dan een vorm van auto-immuunziekte. Ze heeft voor twee weken prednison gekregen en daar moet ze het mee doen. We gaan dus zien of dat iets gaat helpen. We weten dat Prednison niet een geneesmiddel is tegen een kwaal maar alleen de symptomen kan verminderen.

.

 .

Maandag 10 en dinsdag 11  februari 2020 

.
Hermes komt een paar daagjes logeren.
.
Vandaag kregen we de vraag van Wilma of Hermes in maart een paar daagjes bij ons kan komen logeren. Zij moet om medische redenen even de handen vrij hebben. Gelukkig konden we haar vertellen dat we haar lieverd graag een paar daagjes willen verwennen hoor.

 

.


.

De storm die ons raakte…
.
Gelukkig gaat het meestal goed. Maar soms laat de storm een spoor van vernieling achter. Deze keer was het goed raak en toen we ‘s avonds in ons chalet zaten en de storm over ons heen lieten komen, voelden we hoe het chalet bewoog. Toen dachten we nog dat het door de wind kwam. De hondjes gedroegen zich kranig en keken af en toe met vragende ogen wat er ging gebeuren. We wisten het niet.
Pas toen de storm was gaan liggen kwamen de bewoners allemaal naar buiten om te kijken of er schade was. Laat in de avond konden we zien dat we een partytentje kwijt waren maar dat de schade bij ons mee leek te vallen.  Eén van de buren hadden minder geluk en een grote tak was afgebroken en op een chalet gevallen met aanzienlijke schade en ook meerdere grote tenten waren verdwenen en werden verderop teruggevonden.

.

Chalet van buren

Het was pas de volgende morgen toen we zagen dat wij en onze directe buren erg veel geluk hadden gehad. De boom die pal naast ons chalet stond was scheef gaan hangen en het bleek dat de omhoog gekomen kluit door de onderkant van ons chalet werd tegengehouden en zo voorkwam dat hij volledig omviel. Dat was ook de reden geweest dat we de boel zo voelden schudden.

.

.

.

.

Was hij wel om omgevallen  dan was het chalet van de buurman volledig geplet geweest en hadden we aanzienlijke schade gehad aan de leidingen en de zijkant van ons chalet. Het was dus zaak om onmiddellijk de Douglasboom op professionele manier te laten kappen.

.

Aldus geschiedde …

.

.

.

Nadat vrijwel alle zijtakken waren afgezaagd en de top was verwijderd kon de stam stukje voor stukje kleiner gemaakt worden en uiteindelijk kon het restant  worden omgezaagd.

Met een flinke klap ging hij om en dat de struikjes deels werden geplet was natuurlijk van minder belang. Het gevaar was geweken…
.

.

.

.

.

.

.

Met dank aan de professionals die hoog de boom in waren geklommen bij een toch sterke wind…

.

dat doe ik ze niet na… .

.

.

.

.

.

..


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Woensdag 12 februari 2019
.
Hoera Baby mag bij Ian gaan wonen.
.

Vandaag hebben we definitief te horen gekregen dat Baby bij Ian mag gaan wonen. We hadden al wel gelezen dat baasjes Wim en Vera interesse hadden in Baby als nieuw vriendje van Ian maar we hadden nog niet begrepen dat het wat hen betreft al helemaal rond was. Dat was natuurlijk het beste nieuws dat we vandaag maar konden krijgen en door konden geven aan Blanca van het asiel en Miranda. Ian die hier rechts op de voorgrond staat en duidelijk plezier maakt met onze hondjes krijgt nu een eigen vast maatje …. Baby hieronder is er klaar voor. We moeten nog een paar daagjes wachten om de officiële termijn van 20 dagen af te wachten voordat Baby de medische molen in kan gaan om klaar gemaakt te worden voor de adoptie.

  .

.

.

.

.


 

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als u niet zeker bent van uw lijn als veilig controle middel om uw hond te leiden…. omdat bijvoorbeeld:

 • de halsband over de kop kan schieten,
 • u niet sterk genoeg in uw handen bent
 • een kind met een hond loopt
 • er, om wat voor reden ook, een bepaald vluchtrisico bestaat .

Kijk dan eens naar dit plaatje… Het is niet gek hoor om een dubbele lijn te hebben als daar enige reden toe is…

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 13 februari 2020
.

Het actieplan van Brussel !!!

Nu is het zover. Gisteren is bijna unaniem voor het actieplan gestemd in het Europees Parlement (EP). Dat wil zeggen dat alle honden en katten in Europa verplicht een chip krijgen met informatie over fokkers, handelaren, dierenartsen en eigenaren die een rol in het leven van een huisdier hebben gespeeld. Wie knoeit met de chip, zoals nu nog geregeld gebeurt, moet zwaarder gestraft worden. Ook de controles op fokkers, dierenwinkels en websites die huisdieren aanbieden, dienen aangescherpt te worden. Voorts is men ook voor een humane omgang met zwerfdieren, zonder afschot of andere vormen van doding. De chipverplichting is natuurlijk al goed tegen de illegale puppyhandel en broodfokkers en dat ook alle katten een chip moeten krijgen komt vooral omdat er alleen al in Nederland jaarlijks 35000 katten via de straat in asiels terecht komen zonder dat het baasje achterhaald kan worden.

OK, eindelijk wordt het nu meer tastbaar en blijft het niet alleen bij het maken van plannen. Nu nog de controle op de invoering en handhaving …. we gaan het zien.

 


.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

“Als senioren langer thuis blijven wonen, dan moeten er aanpassingen komen…

 

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 14 februari 2020 Valentijnsdag
.

Is knap, heeft prachtige bruine ogen, kan mij zo verliefd aankijken en houdt van lange wandelingen in het bos en langs de vloedlijn, overlaadt mij met liefdesbetuigingen… tja…

.

.

.

.

.

.

.

.

.


 

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

 

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 15 februari 2020

.

Geluksvogel die ook het asiel mag verlaten.
.

hond

Cersei

.

.

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 16 februari 2020
.
In alle vroegte mocht dit weekjournaal weer gepubliceerd worden. En dat doen we natuurlijk graag want we hopen dat we u het nodige leesplezier kunnen geven.
.

.


.

Berichten van…

 

Golida en Lammert, baasjes van Alma en Olly, vertelden ons het volgende
.
.

Zij hadden ons al laten weten dat Alma een gezwel had in haar mond en dat die weggehaald moest worden. Het is overigens geen kwaadaardige tumor maar wel vervelend voor haar. Ze heeft dit zeven jaar geleden ook al gehad en toen is dat ook verwijderd. Nu is Alma dus opnieuw naar de dierenarts geweest. 

.

.

.

Alma en Olly


Hoi Ton en Annerie,
Even een update over Alma. Ze moest vanmorgen om 10 uur nuchter bij de DA komen. Nu was dat al iets omdat ze ’smorgens eten krijgen.
.
Olly snapte er niks van. WATTTT geen ontbijt? En toen ging ze ook nog met baasje weg. Hij was helemaal van slag af.
Enfin eerst een bloedtest, of ze de narcose aan kon. Nou dat was dik in orde.
Toen onder narcose, het was geen roesje maar een echte narcose.
Bij deze DA mocht Lammert er niet bij blijven, dus in de wachtkamer gebleven.
Dat ding wat ze weg gingen halen heet een epulide een soort wratachtige woekering op haar tandvlees onder haar lip. Toen tandsteen weghalen.

.
Bleek ze toch ook nog hele slechte kiezen en tanden te hebben en moesten er wat getrokken worden. Het gaat nu goed, ze heeft wat gegeten en gedronken.
Ze heeft hele zware pijnstillers en daardoor ligt ze af en toe te piepen en te jammeren.
Dat schijnt normaal te zijn, volgens de DA. Ze belden vanmiddag nog hoe het met haar ging. Olly was ook helemaal gelukkig toen ze thuis kwam. Hij hoorde de auto en sprong in de vensterbank, daar komt ze. Ze ligt nu in haar mandje te slapen.
Zo nu zijn jullie op de hoogte.

Groetjes, Lammert, Golida en de doggies.

De volgende dag: 
Hoi Ton en Annerie,
Met Alma is alles goed. Ze heeft de hele nacht doorgeslapen en vanmorgen stond ze in de keuken
te jammeren, ze had honger. Toen naar buiten, ze liep goed alle behoeftes gedaan en toen
naar huis. Dus alles is prima.


.

Frances, bazinnetje van Smiley,  deelde met ons Smiley’s ervaring met de dierenarts.
.
Bij Smiley zijn vorige week zijn tanden weer schoongemaakt (2x) en moest er een bovenkies getrokken worden. Helaas reageerde hij niet zo goed op narcose evenals de vorige keer. Hij krijgt er epileptische verschijnselen van. De DA vindt het dus maar beter om gebitsreiniging niet meer bij hem te doen. Twee dagen erna kreeg Smiley een zwelling op zijn snuit aan de kant van de getrokken kies (zie bijgaande foto).
Nu krijgt hij Rimadyl als pijnstiller en een kuurtje Clavubactin tegen de ontsteking. Verder gaat gelukkig alles goed

Hartelijke groetjes uit Limmen
Frances

.

.


.

Cees en Alma, baasjes van Ranger (Bruno), deelden met ons deze foto’s met commentaar
.
Nu vier maanden hier, nog een paar dingetjes en hij is perfect.
Nu mooi op gewicht met 30,5 kg. Hij is een topper….  
.

.

.

.

.

.

.

.


.

Toon, baasje van Bentley, stuurde ons dit berichtje

.

.

Vandaag is mijn trouwe viervoeter Bentley hier één jaartje bij mij in huis. Hij kwam op 15 februari 2019, dankzij Dierenmissies, vanuit Barcelona (Spanje) aan op Rotterdam Airport waar de onderstaande foto’s zijn gemaakt.

.

.

.

.

.

.


.

Alba en Donnella, baasjes van Bros en Albert, stuurden ons deze leuke foto’s
.

samen slapen

.

Bros kwam in een gespreid bedje. Daar ontmoette hij zijn grote vriend Albert waarmee hij nu verder zijn leven deelt.

.

.

.

.

Samen in de vrije natuur

.

En natuurlijk is samen ondeugend zijn veeeeeeel leuker  …..

.

.

.

.

.

.

.


.

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten collumn van Ton

.

“Wat niet alle dierenartsen vertellen”.
.

We kunnen het niet vaak genoeg vertellen aan baasjes die de volgende middelen gebruiken of van hun dierenarts voorgeschreven krijgen tegen vlooien en teken:
.
Bravecto, Nexgard, Simparica, Credelio, Easecto, Comfortis, Vectra 3D enzovoort….
.
Dierenartsen, dierenwinkels en online winkels zijn zeer actief in het promoten van (giftige) teken- en vlooienmiddelen, omdat dit een aantrekkelijke extra bron van inkomsten is. Echter deze middelen zijn helemaal niet zo onschuldig als wordt voorgedaan. Het aantal bijwerkingen zijn legio zoals: Overgeven van bloed, bloederige ontlasting, verlies van eetlust, misselijkheid, lusteloosheid, vergiftigingsverschijnselen, epileptische aanvallen, leverfalen, nierfalen, maag-darmontstekingen, inwendige bloedingen, veranderde bloedwaarden, en talloze andere bijwerkingen worden gemeld. Zelfs het overlijden van het huisdier wordt regelmatig gemeld.
.
Denk even terug naar uw eigen ervaring…. “Heeft u van uw dierenarts na of voor toediening van één van deze middelen de bijsluiter laten lezen of heeft uw dierenarts u vertelt over alle bijwerkingen van het betreffende middel? Vast niet ….. 
.
Hoe kan het nou zijn dat veel dierenartsen de bijwerkingen gewoon niet serieus nemen of gewoon ontkennen? Het is gewoon echt onbegrijpelijk terwijl deze middelen gewoon als ‘medicatie’ geregistreerd staan bij het Europees Medicijnen Agentschap. Hierbij zijn dus ook de bijwerkingen bekend. Het is ronduit stuitend te noemen dat baasjes bij klachten over deze middelen vaak niet serieus genomen worden, en het komt regelmatig voor dat men ‘met een kluitje in het riet’ wordt gestuurd.
.
Nu dienen klachten eigenlijk te worden geregistreerd en gemeld maar dat komt gewoon te weinig voor. De dierenarts doet het niet en de baasjes ook niet. Dierenarts Karin de Haas bekent:  “Ik bel ook het bureau voor registratie diergeneesmiddelen niet en ik geef de eigenaar ook niet de opdracht de bijwerking daar te gaan melden.” Zij erkent wel dat dit een groot probleem is. Zij vertelde in de TV-uitzending van RADAR over het omstreden teken- en vlooienmiddel Bravecto. (Zie onderaan deze column)
.
Feit is dat veel dierenartsen ontkennen dat deze middelen, die vreemd genoeg bij het Europees Medicijnen Agentschap geregistreerd staan als “medicatie”, zulke ernstige bijwerkingen kunnen hebben.
.
Het Europees Medicijnen Agentschap (EMA) in Amsterdam, dat verantwoordelijk is voor de registratie van gemelde bijwerkingen, geeft in reactie op kritische vragen van een groep hondenbezitters (op 4 oktober 2019 is een lijst met dringende vragen, samen met 100.000 handtekeningen, aangeboden aan het EMA) aan dat “onderrapportage” inderdaad een groot probleem is. De hondenbezitters benadrukten dat dierenartsen vaak bijwerkingen ontkennen, en daarom ook weigeren mee te werken aan het melden bij de autoriteiten.
.
Het EMA reageerde in hun schrijven als antwoord: “Om de continue controle van toegelaten geneesmiddelen mogelijk te maken, is het belangrijk dat dierenartsen vermoedelijke ongewenste gebeurtenissen (bijwerkingen) van geneesmiddelen melden. Gezien uw negatieve ervaringen in dit opzicht, zal de EMA uw bezorgdheid onder de aandacht brengen van de Federatie van Dierenartsen van Europa (FVE)”.
.
Of het EMA de klachten van diereneigenaren daadwerkelijk serieus neemt, is nog maar de vraag. Uit diverse officiële EMA-rapporten van bijwerkingen blijkt dat veel daarin beschreven gemelde bijwerkingen worden (onterecht) afgedaan als “niet gerelateerd aan”, of met “niet voldoende gegevens beschikbaar”. En zo verdwijnen diverse meldingen van serieuze bijwerkingen wellicht – al dan niet bewust – in de doofpot, en blijft het percentage bijwerkingen voor de farmaceutische fabrikanten ‘comfortabel laag’….. Interessant om te beseffen is dat meer dan 85 % van de inkomsten van het EMA worden betaald door de farmaceutische bedrijven. Voor ieder toegelaten medicijn ontvangt de organisatie geld. Beide partijen hebben er dus alle belang bij dat een medicatie c.q. teken- en vlooienmiddel op de markt blijft.    * BEKIJK DE KORTE VIDEO VAN DE UITZENDING VAN RADAR ONDER AAN DE PAGINA *

(bron: Natuur-nieuws).

.

.


klik op de foto om de website te bezoeken

<<Advertentie>>
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al over de 4 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

Dit homeopathische middel helpt echt. 

.

.

.

.

Nu kun je sceptisch staan tegenover het gebruik van homeopathische middelen, maar ik denk dat dit toch echt werkt…

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.

King                        van 3 maart  tot 30 april 2020

.

.
.

.

Hermes                 van 4 tot 7 maart 2020

.

.

.
.

.

Kino                      van 16 juni tot 23 juni 2020

 

.

.
.

.

Nelson, Rova en vriendje   van 3 juli tot 10 juli 2020

.

.
.

.

Luna en Ocean      van 15 juli tot 12 augustus 2020

.

.

.

Arie en Sara          van 12 sept.  tot 3 oktober 202

«
»
 • Dick

  Mijn reactie op het schrijven over vlooien, teken, wormen e.d.
  Luna krijgt bij ons iedere dag 2 knoflook tabletjes en heeft bijna nooit
  problemen met ongedierte ik doe dat met mijn honden al 40 jaar.
  Wat ik nu gebruik is knoflox 900 stuks 15 euro.
  Helaas is die niet meer verkrijgbaar, maar ik kan nog 1,5 jaar voorruit,
  dan kijk ik wel naar een alternatief.
  m.vr.gr,

  Dick en Luna

  1
 • Ellen Parma

  Beste Ton,
  Ook ik heb me vaak afgevraagd hoe het mogelijk is dat we onze honden en katten ongelimiteerd met gif mogen insmeren en -spuiten. Op het doosje staat dat je het middel (banden, vloeistof, etc) niet met je blote handen mag aanraken en als het toch gebeurd, moet je het goed afspoelen met ruim water. Maar je mag het wel op je huisdier aanbrengen. Daarbij komt dat je vervolgens je huisdier aait, je kinderen het huisdier knuffelen en dat is dan wel oké?
  Veel van die middelen bevatten trouwens ook neonicotinoïden, waar de bijen en de hommels massaal het loodje van leggen.
  Ik gebruik als anti tekenmiddel voor Ramos en Catootje altijd een soort apparaatje, wat signalen afgeeft waar teken niet tegen kunnen. Dat ding bevestig je aan de halsband van de hond. Kan nu de naam van het ding niet vinden, maar daar kom ik op terug. En verder in het tekenseizoen elke dag de hond even checken.
  En wat heel goed helpt tegen vlooien, is gewoon ouderwetse hygiëne. Ik heb de kussens in de hondenmanden in oude dekbedhoezen en slopen gestopt. Die verschoon ik elke week. En elke week zuig ik de manden helemaal uit. Ze hebben nooit vlooien.
  Tea trea olie schijnt ook te helpen en bij de dierenwinkel kan je ook een shampoo krijgen met tea trea olie erin.
  Groet, Ellen

  2

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com