Dierenmissies Weekjournaal van 9 januari 2020

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met demonstraties tegen het hondenleed in Spanje, voorts zien we een nieuw dieptepunt van het coronavirus in China,  heffen steeds minder gemeenten hondenbelasting, hebben we leuke zoekacties, zien we bijzondere oudjes overwinteren in Spanje en nemen we afscheid van Wolf. Verder zien we in de column dat we een slag gewonnen hebben tegen megastallen en in de onzin van de week hebben we het over leugens op internet. Natuurlijk is er nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar…

– Protest in Amsterdam tegen het leed van jachthonden in Spanje.
– Een nieuw dieptepunt in China van de nachtmerrie die Coronavirus heet.
– Hoofdzakelijk in de stedelijke gebieden zijn honden nog een melkkoetje…
– Stevie’s World (advertentie)
– Leuke zoekacties met misschien het gewenste resultaat…
– Mensen op leeftijd zijn niet de enige die overwinteren in Spanje.
– Veilige tuigjes (advertentie)
– In Memoriam Wolf
– Leuk filmpje: “hij met twee, wij met vier, zo herkenbaar ”
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Vervolg van de Coronavirus ellende….
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Geluksvogel die ook het asiel mag verlaten.
– Registratie van uw hond is verplicht

– Berichten van Xavi & Bajo en Estela
– De vierkante column van Ton met : “Eindelijk een slag gewonnen tegen megastallen…”.
– De (on)zin van de week gaat over: “Geloof niet alles wat je op internet leest”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


Zondag 2 februari 2020
.
Protest in Amsterdam tegen het leed van jachthonden in Spanje. 
.
Op zondag 2 februari protesteerden 150 mensen met 100 galgo’s en podenco’s in Amsterdam tegen de misstanden bij jachthonden in Spanje. Traditiegetrouw eindigt op 1 februari het jachtseizoen, waarna vele jagers zich van hun jachthonden ontdoen. Europarlementariër Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren) en schrijvers Yvonne Kroonenberg en Jeroen Siebelink spraken op de Dam het publiek toe.
Tegelijkertijd met Amsterdam werd er in Gent, Milaan, Toulouse en 39 Spaanse steden gedemonstreerd. Het protest werd georganiseerd door Greyhounds In Nood Nederland, GreyhoundFriends, GalgoProject, Stichting Podencoworld en Stichting DutchGalgolobby in samenwerking met het Spaanse Platform No a la Caza.
.
De demonstranten in Spanje demonstreerden natuurlijk tegen het dierenleed van de honden en dan met name de jachthonden Daarnaast wilden zij een betere wet om jachthonden zoals de galgo’s en podenco’s te beschermen en men wil over het algemeen strengere wetten tegen de jacht met honden, de mishandeling, het in de steek laten en het doden van jachthonden.

Wilt u meer achtergrond informatie over dit onderwerp, klik dan op Galgo en lees het artikel dat Animals Today erover heeft gepubliceerd.

.


.

Maandag 3  februari 2020 

.
Een nieuw dieptepunt in China van de nachtmerrie die Coronavirus heet.
.
Misschien kunt u zich de beelden herinneren van flats in Wuhan waar tussen stemmen klonken van mensen die elkaar moed toe schreeuwden?  Misschien kunt u zich ook het aandoenlijke filmpje herinneren van dat kleine kindje dat voor het open raam van een flat ook haar boodschap “Wuhan hou vol” riep….

Het coronavirus, de variant 2019-nCoV die zich op dit moment vanuit het Chinese Wuhan in razend tempo over de wereld verspreidt, zorgt ook voor honderden slachtoffers onder honden.
Vooralsnog niet door het virus zelf, maar indirect. De angst voor het virus zorgt ervoor dat honden, en andere

Skyline van Wuhan

huisdieren, massaal worden gevangen en gedo

od. Dat melden bronnen in Wuhan en de Chinese provincie Hubei, waarvan Wuhan de hoofdstad is. Hubei is inmiddels hermetisch afgesloten voor de buitenwereld, en ook andere Chinese steden sluiten de toegang af. Het virus –stand 2 februari- heeft inmiddels meer dan 300 doden geëist, terwijl zeker 14.000 mensen besmet zijn. Ook buiten China is de eerste dode gevallen, een man uit Wuhan die naar de Filipijnen reisde.

Waarom ik begon met het stukje over de flat? Komt omdat er verhalen de ronde doen dat er honden en katten over het balkon gekieperd worden. Die informatie komt echter uit niet te controleren bronnen. Ook zou politie honden weghalen bij burgers en die vervolgens afmaken. Sommige gruwelijke foto’s zouden hiervan het bewijs zijn echter die beelden kunnen ook al jaren oud zijn en dus niets met het coronavirus te maken hebben.

De Chinese Staatstelevisie en ook de Aziatische tak van PETA meldt dat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn dat het virus door (huis)dieren kan worden verspreid.

In Wuhan zelf zijn dierentuinen, dierenwinkels en dierenhospitaals op last van de lokale overheid gesloten. Ook is er een verbod op de verkoop van wilde dieren en hun vlees. Ook andere steden voeren restricties in. Anshan, een stad zeker 600 kilometer van Wuhan verwijderd, heeft de markthandel in dieren voorlopig verboden. Ook het reizen met dieren per trein of ander openbaar vervoermiddel mag niet meer, net als je hond uitlaten op openbaar terrein. Het overheidsbesluit is van 29 januari jl, en noemt verder het Coronavirus niet. De Daily Mail maakt melding van andere steden, maar noemt de bronnen niet. Ook de Humane Society International maakt melding van steden en dorpen die eigenaren dwingen hun honden en katten af te maken, maar ook hier ontbreken de bronnen.
Hoeveel honden en andere huisdieren nu indirect door de uitbraak zijn afgemaakt is onbekend, wel zal de toch al vaak niet al te beste situatie van huisdieren in China er niet beter op worden.

Even de feiten op een rijtje
Is het coronavirus gevaarlijk voor honden?
“Nee”, zegt de WHO, de World Health Organisation. Er zijn weliswaar andere varianten van het Coronavirus die zich specifiek op honden richten zoals het canine respiratory coronavirus dat voor het eerst in 2003 in Engeland werd ontdekt, maar uit onderzoek blijkt dat in Europa ruim de helft van de honden antilichamen tegen dit virus heeft, hetgeen op een eerdere besmetting duidt. Het virus behoort tot de groep die ook kennelhoest veroorzaakt. Vooral op plekken waar veel honden bij elkaar zijn is de kans op infectie groot. Er zijn geen aanwijzingen dat CRCV overgedragen kan worden van hond op mens. Bij honden gedraagt het virus zich meestal mild, met hoesten en niezen en een loopneus. Incidenteel krijgt een hond longontsteking. Voor dit virus is geen vaccin beschikbaar. Een andere vorm bij honden is het Canine Coronavirus (CCV) dat milde spijsverteringsproblemen veroorzaakt zoals diarree en misselijkheid. Dit virus is al sinds 1971 bekend en komt regelmatig bij honden, maar ook bij vossen en wasberen, voor. In tegenstelling tot de luchtwegenvariant lijkt dit virus genetisch niet verwant aan het Rundercoronavirus.
Coronavirussen zijn echter onderworpen aan veel mutaties, waardoor er steeds weer nieuwe varianten opduiken. Lang niet alle varianten zijn soortspecifiek (oftewel, beperken zich tot één diersoort). Zo is bekend dat het SARS-virus van enkele jaren geleden (SARS is ook een Coronavirus en gedraagt zich volgens wetenschappers min of meer gelijk aan het huidige Coronavirus qua infectie) voor het eerst is overgedragen door een wilde Civetkat op de mens. Ook nu vermoeden de Chinese autoriteiten dat “patiënt zero”, de allereerste patiënt, besmet is geraakt door het eten van vlees van een wild dier. Dit wordt echter door het meest recente onderzoek genuanceerd. Patient Zero is nog steeds niet gevonden, en onderzoekers hebben de link tussen de inmiddels beruchte Huanan Seafood Wholesale Market en patient zero betwijfeld. “Now it seems clear that the seafood market is not the only origin of the virus,” aldus onderzoeker Bin Cao tegenover de American Association for the Advancement of Science (AAAS). “But to be honest, we still do not know where the virus came from now.”
De stelling dat deze huidige variant van het Coronavirus niet op honden kan overgaan, zoals de WHO zegt, wordt echter genuanceerd door de Chinese onderzoekster Li Lanjuan, die voor de Chinese overheid de huidige uitbraak onderzoekt (als een van de vele epidemiologen). Li Lanjuan, lid van het expertteam op hoog niveau over het nieuwe coronavirus, bijeengeroepen door de National Health Commission in China, zei dat mensen moeten proberen hun huisdieren uit de buurt van virusbronnen te houden, omdat de ziekte mogelijk van zoogdier op zoogdier wordt overgedragen. “Als huisdieren contact hebben met een besmette persoon, hebben ze de kans om besmet te raken. Naast mensen moeten we voorzichtig zijn met andere zoogdieren, vooral huisdieren,” zei ze in een interview met China Central Television afgelopen woensdag.
.
Honden in China: masker of dood
Deze stelling heeft in China voor twee totaal verschillende reacties gezorgd. De groep –meest bemiddelde- hondeneigenaren in de grote steden als Bejing en Shanghai schaft massaal neuskapjes aan voor honden. Een Amerikaans bedrijf dat deze luchtfilters –oorspronkelijk bedoeld om vooral rookvergiftiging bij bosbranden te voorkomen- produceert heeft het aantal bestellingen explosief zien stijgen. Het merendeel van de maskers gaat overigens vanuit de VS naar bezorgde Amerikanen in de VS zelf. In China zien lokale verkopers van hondenmaskers hun verkoop inmiddels ook toenemen. Het bedrijf van hondenproductenmiljonair Zhou Tianxiao verkoopt in Bejing inmiddels meer dan 50 maskers per dag.
Het andere uiterste in de reacties van de Chinezen is echter veel erger. In diverse steden, waaronder Wuhan, treedt de politie op tegenover honden. In Wuhan zelf worden normaal al zeker 500 honden – meest zwerfhonden- per maand door de politie opgepakt en afgemaakt, maar bronnen in Wuhan vrezen dat dit aantal nog enorm zal stijgen.
.

.

.


.

.

Dinsdag 4 februari 2020
.
Hoofdzakelijk in de stedelijke gebieden zijn honden nog een melkkoetje…
.
Het aantal gemeenten met hondenbelasting is opnieuw licht gedaald. Dit jaar heffen 193 gemeenten belasting op het bezit van een hond, acht minder dan vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.
Gemeenten verwachten komend jaar zo’n 51 miljoen euro op te halen met de hondenbelasting, 2,9 procent minder dan in 2019. Ongeveer een half procent van de gemeentelijke opbrengsten komt uit de hondenbelasting.
Den Haag verwacht de grootste opbrengst, met ruim 2 miljoen euro. In de hofstad betaalt een hondeneigenaar per hond 124,08 euro per jaar.

Het aantal gemeenten dat hondenbelasting heft, daalt al jaren. In 2010 werd nog in 308 van de 431 gemeenten hondenbelasting geheven. In 2020 is dat gedaald naar 193 van de 355 gemeenten. In verhouding is het aantal gemeenten met een hondenbelasting gedaald van 71 procent naar 54 procent.
De hondenbelasting komt het meest voor in stedelijke gebieden. Zeven van de tien gemeenten met een sterk stedelijk karakter heffen belasting op het bezit van een hond. In niet-stedelijke gemeenten heft maar één op de drie gemeenten belasting op honden; in Drenthe zelfs niet één.

 

 

..


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Woensdag 5 februari 2019
.
Leuke zoekacties met misschien het gewenst resultaat… 
.
Vandaag kregen we een leuk verzoek om mee te zoeken naar een leuke hond voor Darryl. Zijn broer Dennis heeft Ace en Shira geadopteerd. Natuurlijk helpen we graag mee om een leuke hond uit te zoeken. Na wat honden te hebben voorgesteld kregen we te horen dat de voorkeur uit gaat naar een mix herder. Een kleine hobbel in dit adoptieverhaal is dat er nog formeel toestemming moet komen van de huisbaas want die bepaalt of er honden gehouden mogen worden. OK, dus even tikkie terug …. De nieuwe huisgenoot van Darryl zal regelmatig Ace en Shira ontmoeten. Voor de volledigheid hebben we hier een filmpje van die twee… het is duidelijk dat de hond van Darryl ook best van formaat mag zijn.

 

.


.

 

Vera en Wim zoeken een vriendje voor hun Ian

Tegelijkertijd loopt er al een tijdje een zoekactie op verzoek van Vera en Wim. Zij zoeken een vriendje voor hun Jack Russel Ian. De zoektocht is gestart maar er waren duidelijke eisen. Het moest een klein hondje zijn en liefst van de zelfde leeftijd van Ian (ca zeven jaar). Tja, dat is niet zo makkelijk want kleine hondjes vinden meestal snel een baasje, voorts moet het een sociaal en speels hondje zijn want Ian mag ook graag spelen. Dat zien we overigens keer op keer als hij bij ons komt logeren. Dan mag hij graag met onze Mia samen rennen. Natuurlijk hebben we de wensen doorgegeven aan de mensen van het asiel in Spanje maar soms komt er een pareltje voorbij die toch speciale aandacht verdient. Zo kregen we van de medewerkers van het asiel een lief klein speels hondje gepresenteerd die nog maar net binnen is. Baby is haar naam.

Ze is ietsje groter dan Ian en is nog meer 1 jaar dus eigenlijk te jong. Toch hebben we haar voorgesteld want het is echt een toppertje en gelukkig willen Vera en Wim haar misschien toch wel een kans geven. Dat zou natuurlijk prachtig zijn. Baby is de komende dagen voor Vera en Wim gereserveerd zodat ze nog heel even kunnen nadenken. Wat we wel moeten doen is sowieso wachten tot de eerste 20 dagen voorbij zijn want binnen die termijn kan de eigenaar nog komen om Baby op te halen. Nu is die kans erg klein maar ja, dat zijn nu eenmaal de spelregels. We kunnen alleen maar duimen voor Baby want een beter plekje kunnen we voor haar niet wensen.

.
.


.

Mensen op leeftijd zijn niet de enige die overwinteren in Spanje.
.
Het aantal senioren uit Nederland die overwinteren in Spanje neemt nog elk jaar toe. Dat is niet zo gek want als je het koude weer in Nederland wilt ontlopen en wilt verblijven in een senioren-vriendelijke omgeving, in een lekker klimaat, tegen een aantrekkelijke prijs, dan is de kans groot dat je dan voor Spanje kiest.
.
Nu blijkt dat zo’n 80% van de senior ooievaars steeds vaker overwinteren in Spanje in plaats van door te vliegen naar de Sahel (voornamelijk Mauritanië, Senegal, Gambia, Mali, Burkina Faso, Niger en Nigeria). Jonge ooievaars gaan instinctief nog wel de hele reis maken maar de ouderen vinden het wel prima zo.
.

.

 

.


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als u niet zeker bent van uw lijn als veilig controle middel om uw hond te leiden…. omdat bijvoorbeeld:

  • de halsband over de kop kan schieten,
  • u niet sterk genoeg in uw handen bent
  • een kind met een hond loopt
  • er, om wat voor reden ook, een bepaald vluchtrisico bestaat .

Kijk dan eens naar dit plaatje… Het is niet gek hoor om een dubbele lijn te hebben als daar enige reden toe is…

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 6 februari 2020
.

In Memoriam Wolf.

We waren al gewaarschuwd door Selena dat het niet goed ging met Wolf. Vandaag kregen we dit bericht:

Mijn lieve Wolfje,
Ruim 2,5 jaar terug zag ik je via Facebook. Je omschrijving was: depressief. Raar hè, als je als hond van ruim 8 jaar oud, 6,5 jaar in een Spaans asiel hebt doorgebracht. Je mooie jaren heb jij in een hokje moeten doorbrengen. Tot het “asiel” ( verzamelhok) eindelijk onder ogen kwam van diverse stichtingen die Spaanse honden in NL een gouden mandje wilden geven.
Jij bent een van de eerste honden geweest die uit dat “Hell Hole” geadopteerd werd ( door mij)
. Mijn hart klopte heel hard voor jou en uiteindelijk werd jij mijn 4e hond. Jij moest daar gewoon weg!
Ik heb moeite om jou te omschrijven omdat je gewoon perfect was.
Tijdens wandelingen MOEST jij gewoon even kindjes kussen die je tegen kwam, van 0 tot 6 ( ooghoogte van jou)..Daar had je beslist een zwak voor. Dat deed je ook altijd op jouw lieve manier waardoor niemand zich bedreigd voelde.
Je was een zandhapper, niets deed jou meer genoegen dan even graven en met een zandkop/ zandlijf weer met een blije kop voor me te staan. Pas vorig jaar begon je te wennen aan water. ..Je ging er zelfs tot je buik in ..
Jouw enige nadeel was je vacht: manmanman, wat kwam daar een haar vanaf. Je ruide letterlijk van je oren tot je staart. En dan had je ook nog eens een verschrikkelijke hekel aan geborsteld worden
Je hebt zo ongeveer 20-25 opvanghonden voorbij zien komen in de 2,5 jaar dat ik van je heb mogen genieten . Met iedereen kon je het wel vinden op jouw rustige manier.
Een meer lieve, trouwe, betrouwbare hond bestaat gewoon niet ( alhoewel ik dan ga liegen want jouw vriend Titan was ook geweldig )
Vandaag moet ik afscheid van je nemen…om jou tegen jezelf te beschermen.
Je bent altijd een hond geweest die slecht pijn liet zien.. je was vrolijk, rende en rolde door het gras …met 2 kapotte kruisbanden. De kwaliteit van je leven is beslist vooruit gegaan na een operatie aan 1 kant, de andere kant had jouw lijf grotendeels herstelt met bindweefsel.
Maar vandaag houdt het op. Je lijf is een lichaam van een 15+ hond met een geest van een 7 jarige hond. Ik zie en voel dat je pijn hebt en “op” bent. Dat komt door je verleden en hoewel ik je nog heel graag bij me wil houden….houden van is ook loslaten.
Ik ga je missen, mijn vriend….. en een hoop mensen met mij

 

 

.


.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

“hij met twee honden…

wij met vier…

zo herkenbaar… “

 

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 7 februari 2019
.
Vervolg van de Coronavirus ellende….
.
Op afgelopen maandag hadden we het nog over onbevestigde berichten over dieren die in het Chinese Wuhan van flats af werden gegooid. Helaas blijken de geruchten waar te zijn. Dieren worden uit de flats naar beneden gegooid omdat mensen bang zijn voor besmetting via hun huisdier. Dit terwijl het helemaal niet aangetoond is dat er ooit een coronavirus besmetting via een huisdier heeft plaatsgevonden. Gevoed door stupiditeit en onkunde nemen veel baasjes  zo het zekere voor het onzekere ……

Verlaten straten in miljoenenstad Wuhan

Tegelijkertijd weten we dat er zo’n 50.000 huisdieren in Wuhan wachten op verzorging van hun baasje.  Het coronavirus, dat koorts en luchtwegklachten kan veroorzaken, brak als eerste uit in de stad Wuhan. De Chinese regering nam daarop het rigoureuze besluit om de stad en haar directe omgeving af te sluiten van de buitenwereld. Ook op andere plaatsen werd reizen ten strengste afgeraden en zelfs nationale vakanties werden verlengd. Chinezen, die in de periode dat het virus uitbrak net in grote getalen naar hun familie en vrienden reisden voor de viering van het Chinese nieuwjaar, konden daardoor niet terug naar huis. Hun huisdieren in afwachting achterlatend. Reddingsteams doen nu hun best om dieren te bereiken maar vele dieren zitten in huizen die afgesloten zijn waar men niet zomaar bij kan komen. Nu zijn er inmiddels zo’n 1000 dieren gered maar dat is nog maar een druppel op een gloeiende plaat.  De ellende van het Coronavirus is dus voor dieren minstens zo erg als voor mensen. Dat die ellende dan ook nog door menselijk toedoen wordt veroorzaakt, maakt het nog veel erger…

.

Is er aan de Corona ellende dan geen enkele positieve kant?
Ja wel, je zult het geloven of niet : “de brandstof wordt goedkoper”. Het schijnt dat, doordat de mobiliteit in China stil is komen te liggen, de vraag naar brandstof in China drastisch is gedaald. Hierdoor is wereldwijd de prijs van brandstof gezakt en zal die nog verder zakken. Hoeveel centen dat gaat schelen per liter weet ik niet.
Als we alle ellende voor mens en dier kunnen voorkomen door de normale brandstofprijs te betalen, dan ben ik natuurlijk de eerste die dat zal doen….

.

 .


 

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

 

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 8 februari 2020

.

Geluksvogel die ook het asiel mag verlaten.
.
Hebben we nauwelijks Cersei voorgesteld aan Darryl, maar moesten we even in de wacht staan tot we groen licht hadden van zijn huisbaas, is hij nu al geadopteerd en mag hij het asiel verlaten. Geweldig. !!!!

 

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 9 februari 2020
.
In alle vroegte mocht dit weekjournaal weer gepubliceerd worden. En dat doen we natuurlijk graag want we hopen dat we u het nodige leesplezier kunnen geven.
.

.


.

Berichten van…

Martin, Harriët en Liang, baasjes van Xavi en Bajo, stuurden ons de linker foto met commentaar….

Xavi’s poot in Bajo’s neus; welterusten!

.

Xavi kwam in oktober 2018 aan in Nederland om bij Bajo te gaan wonen. Daags na de aankomst liet Liang al zien dat ze goede maatjes waren. Dat ze nu echt zo close zijn geworden konden we toen alleen maar hopen

 

.


.

Jean Pierre, baasje van Estela, stuurde ons deze foto

.

We zien dat zij moe is van het inruimen van de afwasmachine.

.

.

.

.

.

.


.

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten collumn van Ton

.

“Eindelijk een slag gewonnen tegen megastallen…”.
.
Daar gaan we weer.  Blijken er toch nog mensen met verstand te zitten op belangrijke plaatsen. Keer op keer hebben we onze ongenoegens geuit over de megastallen.  Die produceren zoveel stikstof dat gewone kleine boeren geen bestaansrecht meer hebben.  Vlees moet zo goedkoop mogelijk en schaalvergroting kan daar voor zorgen. Dat het houden van dieren in een megastal absoluut niets te maken heeft met dierenliefde weten we al lang. Daar hoeven we het niet meer over te hebben. Wat is nu het geval?

In 2010 heeft Provinciale Staten van Noord Brabant de bouw van megastallen in Brabant tegengehouden.  Burger protesten  waren in eerste instantie de aanleiding om de vergunningaanvragen nog eens goed te bekijken en uiteindelijk af te wijzen. Uiteraard werd er tegen dit besluit geprocedeerd maar nu is geoordeeld dat het tegenhouden van de megastallen terecht was. Dat oordeel heeft de Raad van State deze week geveld in beroepsprocedures over uitbreiding van intensieve veehouderijen in Helmond, Hoogeloon en Hapert.

Omdat er meerdere rechtzaken lopen tegen weigeringen van de provincie om ontheffing te verlenen van het verbod op megastallen is dit oordeel van de hoogste bestuursrechter van groot belang.
Eerder stapten onder andere inwoners van de Oude IJsselstreek al naar de Raad van State om een pleidooi te houden tegen megastallen. In het gebied tussen Doetinchem en de grens met Duitsland staat de bouw van een nieuwe megastal gepland, waar veel van de huidige bewoners het niet mee eens zijn.

Als ik dat verloop zo zie, wordt ik een gelukkig mens.  Nu nog de bestaande megastallen proberen gesloten te krijgen. Laten we hopen dat ze niet plotseling in de brand vliegen zoals we al diverse maken hebben gezien waarbij zomaar per keer 20 tot 40 duizend varkens het leven lieten. Zoals ik al zei… veehouderij in megastallen heeft niets te maken met dierenliefde maar wel om pure commercie. Mocht er iemand zijn die daarover een andere mening is toegedaan, dan ga ik met die persoon graag in discussie…

.

.


.

Wist u overigens dat we al over de 4 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Geloof niet alles wat je op internet leest”..

.

.

En zo worden ook hondjes op internet te koop aangeboden door broodfokkers en handelaren….

daar trappen we toch niet meer in !!! Nee toch ???

.

.

.

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.

King                        van 3 mrt     tot 30 april 2020

.

.

.

Kino                   van 16 juni   tot 23 juni 2020

 

.

.
.

.

Nelson, Rova en vriendje   van 3 juli      tot 10 juli 2020

.

.
.

.

Luna en Ocean     van 15 juli     tot 12 augustus 2020

.

.

.

Arie en Sara          van 12 sept.  tot 3 oktober 202

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com