Even bijkletsen…

Beste mensen,

Nauwelijks zijn we enkele weken met de caravan terug uit Spanje waarbij Yaya, Selena, Toi, Lui en Suerte werden verenigd met hun baasjes, en nu zijn er al weer hondjes die met hun koffertje klaar staan om naar hun baasje te kunnen. Zie hiervoor de laatste nieuwsbrief van de caravanreis die we onlangs gemaakt hebben.

De komende vlucht op 29 november.
Lotte en Piet, onze trouwe vrijwilligers die al eerder vrijwilligerswerk hebben verricht op het asiel in Spanje en ook per vliegtuig al eens eerder hondjes mee naar Nederland hebben genomen, hebben zich opnieuw bereid verklaard om ook tijdens hun vakantie hondjes de kans te geven naar Nederland te komen. Aansluitend op hun vakantie in Barcelona zullen ze met de trein doorreizen naar Alicante om vandaar met hondjes naar Nederland terug te komen. Dit is natuurlijk geweldig dat ze dit willen doen want zoals we al vertelden staan er in ieder geval Pupi (die Fred zal gaan heten), Carmen (zal de naam Terra krijgen) en Bongo klaar om de reis van hun leven te maken. Natuurlijk maken we van de aankomst een leuk verslag maar laten we ze toch maar even fatsoenlijk voorstellen.

Terra zal bij Tessa en Patrick in Rhenen gaan wonen. Daar krijgt Terra een cusrsus voor jonge honden. Dat is een uitstekend idee zeker als je zelf nooit eerder een jonge hond hebt opgevoed. Terra zal er erg veel van leren maar ook de baasjes. Kijk, dat is een win-win situatie …

Bongo wordt verwelkomt door Gilbert, Janie en hun eerder geadopteerde hond Muki. Muki zal Bongo laten zien hoe het goede leven in Bleiswijk eruit kan zien. Bongo heeft heel even de tijd nodig om zich helemaal lekker en veilig te voelen maar dat gaat bij Gilbert en Janie helemaal goed komen.

 

Fred mag met Miquette en Martien mee naar Hooge Mierde. Daar zal Fred kennis maken met hun twee kinderen en twee katten. We kunnen ons niet voorstellen dat Fred zich ook maar één minuut zal vervelen.

 

Wie worden er nog meer Nieuwe Hollandse Makkers
Op dit moment hebben we al weer een nieuwe adopties gepland staan.  Dit betekent dat we met de feestdagen met de caravan op stap zullen zijn. Voor onze hondjes is dit een zegen omdat ze erg bang zijn van vuurwerk. Nou, dat hoeven ze dan mooi niet mee te maken. Als we dan weer terug komen zullen we zeer vermoedelijk meer hondjes bij ons hebben die voor het eerst kennis gaan maken met een totaal nieuw leven. Welke hondjes dit zullen zijn weten we nog niet. De stroom aan mailtjes die om adoptie-informatie vragen blijft aanhouden. Hier zitten dus ook weer de nodige kennismakingsgesprekjes aan vast.
Al blijft de hoeveelheid mee te nemen goederen beperkt ivm met total gewicht van de caravan, groeit ondertussen de toch tapel van spullen die mee moet naar Spanje en op de foto is hiervan slechts een gedeelte te zien. Het vertrek staat nu gepland rond 12 december en medio januari zullen we dan weer terug zijn.

Update van de Stro-actie:

Zoals pas op de site is verschenen is er een ‘STRO’ actie gestart. Dit is om de leefomstandigheden in de winter een beetje draaglijker te maken voor de hondjes. Dit heeft al direct de eerste reacties opgeleverd van trouwe lezers en ook Gaby (die eerder de zeer geslaagde lege-flessen-inzameling op de basis school De Vlinder in Dieren had georganiseerd voor de 4 oktober actie) is ook nu opnieuw in de weer om in haar woonwijk in samenwerking met lokale middenstand leuke goederen in te zamelen die op de Kerstmarkt te koop zullen worden aangeboden waarvan de opbrengst weer ten goede zal komen van de zwerfhonden in Spanje. Hiervan doen we natuurlijk uitgebreid verslag want onderweg krijgen we alle ervaringen van Gaby toegezonden.

Ook Lotte en Piet zijn voornemens om later dit jaar of begin volgende jaar met de Basisschool De drie Linden in Den Haag een schilderprojectje te doen waarbij de eventuele opbrengst ten goede zal komen van het asiel in Spanje.

 

 

Tweede kans voor Vamos
Dan vragen we nog eens extra aandacht voor Vamos die een nieuw baasje zoekt. Vamos staat al een tijd lang op de site maar om de een of andere reden lukt het maar niet om voor deze prachtige jongen een baasje te zoeken die echt ‘baasje’ wil zijn. Een schat van een hond die als pup is geadopteerd door de huidige familie maar net iets te groot en sterk is geworden voor het gezin. Vamos is volledig ingeent, gecastreerd, gechipt en net volwassnen en dolgraag wil werken voor zijn baasje. Natuurlijk vraagt hij wel of hij daarbij wat hulp en sturing kan krijgen want dat is nou net wat zijn huidige baasjes hem niet kunnen geven. Binnen is hij makkelijk in omgang maar als hij buiten weer iets bijzonders ziet dat wil hij daar graag even gaan kijken. Vamos buiten net iets te sterk geworden om met kleine kinderen te gaan wandelen. Daardoor moet hij voor zijn uitlaatbeurten wachten op de ‘grote’ baasjes en vaak in een bench doorbrengen.  Dit is niet het leven dat Vamos verdient. Er moet toch een baasje zijn die een gezonde, intelligente, energieke en vooral lieve trouwe hond een warm nest wil geven??? Vamos woont in Den Haag en met hem is op afspraak kennis te maken.  Laten we hopen dat Vamos voor Kerst een nieuw baasje heeft waar hij in het nieuwe jaar een verse start kan maken…. Kijk voor meer info op de Vamos advertentie op de site van Dierenmissies.
Video van Vamos in de tuin 1
Video van Vamos in de tuin 2
Video van Vamos in de kamer 3

Onbekend maakt onbemind.
Laatst hadden we weer zo’n geval. De adoptie van Bimbo ging ten onder aan ‘vooroordelen en ontwetendheid’. Daags voor het adoptiegesprekje zou plaatsvinden werd de afspraak afgezegd. Dat familie en bekenden elkaar waarschuwen voor missers, misstanden, oplichtpraktijken en allerlei onheil is natuurlijk prachtig. Maar wat als die ‘raadgeving’ fout is, gebaseerd is op gebakken lucht en echt een geval is van “de bekende klok horen luiden maar de klepel nergens kunnen vinden….” !!!!! Het gevolg werd al gauw duidelijk …. Deze lieve mensen die op leeftijd zijn en een lief hondjee zochten en dachten die in Bimbo gevonden te hebben, kregen een stortvloed van negatief advies over zich toen de familie en bekenden tijdens een verjaardag hoorden dat zij voornemens waren een hondje uit het butenland te adopteren. TV beelden van gesmokkelde en zieke  hondjes uit Oost Europa, negatieve voorbeelden van broodfokkers en malafide organisaties  zorgden voor een nare sfeer in de familiekring waardoor die mensen onmogelijk door konden gaan met de adoptie. Geen van ‘raadgevers’ had de moeite genomen om zich te verdiepen in de Stichting Dierenmissies als organisatie, of überhaupt welke andere bonafide stichting dan ook die zich met de adoptie van zwerfdieren bezig houdt. Voorts was men het idee toegedaan dat een hondje uit het buitenland per definitie niet sociaal zou zijn naar mens en andere honden… je zou nooit weten wat je in huis haalt… De druk uit hun onmiddellijke omgeving werd voor de lieve mensen die Bimbo wilden adopteren te groot. Het is maar goed dat uiteindelijk de adoptie niet door is gegaan. Bimbo had nooit een eerlijke start gehad bij deze mansen hoe zeer zij ook Bimbo een fijn huis hadden willen bieden….  JAMMER..!!!!! Het enige dat overblijft na deze desillusie is uithuilen op de schouder van Piedy.

Mogen we even stilstaan bij de resultaten van alle adopties?
Beste mensen, wist u dat door de adopties en donaties, voorlichtingssessies, inzamelingsacties en goederentransporten inmiddels een enorm aantal hondjes een ellendig leven is bespaard? Ja dat had u vermoedelijk al wel gedacht maar heeft u werkelijk enig idee wat de positieve impact is van dit alles?
Laten we eens even stilstaan bij uw adopties en zien wat die hebben bijgedragen aan het terugdringen van het zwerfhondenprobleem.
Lossen wij samen het zwerfhondenprobeem in Spanje op?  NEE !!! Maar het resultaat liegt er niet om….  Rekent u mee?

Bedenk dat elk geadopteerd hondje een plekje vrijmaakt voor een zwervertje.
In één jaar hebben ruim 100 hondjes door Dierenmissies een baasje in Nederland gevonden.
Elke volwassen adoptiehond wordt gesteriliseerd of gecastreerd waardoor in dat jaar ca 50 teefjes zijn gesteriliseerd.
Elk zwervend teefje per jaar 2 nestjes werpt van gemiddeld zo’n 5 pups.
Elk zwervend teefje gemiddeld 10 jaar vruchtbaar is.

Dit betekent dat door uw adopties van dat ene jaar er  in de regio Tobarra jaarlijks zo’n 500 ongewenste pups minder geboren worden.

Lost dit het zwerfhondenprobleem  op… “NEE, dat vertelden we al”.  Maar als je bedenkt dat door de crisis diverse asiels zijn gesloten en er hondjes van heinde en ver (soms van verder dan 100 km) terecht komen in het asiel Los Mejores Amigos. dan snap je dat de hele regio er baat bij heeft. We hopen dat doordat het aantal zwervertjes afneemt, ook de houding van de bevolking tegenover deze dieren minder agressief wordt en er ook  minder hondjes betrokken raken bij verkeersongelukken.

Uw adopties en donaties, die binnen kwamen op de reknr: 5721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies te Leidschendam, maakten het werk van Dierenmissies mogelijk. Daarom is het gepast om, hoewel het nog geen Oudjaar is, nu al namens alle hondjes, Piedy en Juan Carlos (de beheeders van het aiel Los Mejores Amigos) en alle mensen die zich vrijwillig inzetten voor Dierenmissies, onze dankbaarheid uit te spreken voor het vertrouwen en steun die u ons tot op heden heeft gegeven.

Bij deze  HARTELIJK DANKen omdat er nog zoveel werk blijft te doen hopen we  dat we op uw steun mogen blijven rekenen….

Tot zover…

Groetjes,
Annerie en Ton

 

 

 

 

 

 

«
»