OK, Ik wil sterilisatie/castratie programma’s wel steunen maar hoe doe ik dat?

Steun Stichting Dierenmissies en help mee aan de castraties en sterilisaties van zwerfhondjes in Spanje. De sterilisaties en castraties zijn onderdeel van de verzorging die de beestjes krijgen zodra ze onder de zorg van het asiel komen. Een deel van de adoptiegelden wordt aan de castraties/sterilisaties besteed maar die gelden zijn sowieso al nooit toereikend om een individuele adoptie in zijn geheel te bekostigen. Door verkregen donaties kan Dierenmissies bijdragen om die tekorten te voldoen. Voorts worden ook de hondjes die nog geen baasje hebben gevonden, in het castratie / sterilisatieprogramma opgenomen. Dit alles kan natuurlijk alleen door uw hulp..!!!

Heeft het wel zin? Er zijn zoveel zwerfhonden…   Is dit geen druppel op de gloeiende plaat??

Jaarlijks worden er zo’n 100 hondjes gecastreerd  of gesteriliseerd. Hiervan zijn er circa 50 teefjes die van de straat zijn gehaald en gesteriliseerd worden. Gemiddeld krijgt een zwervend teefje twee keer per jaar en nestje van gemiddeld 5 pups. Het directe resultaat van dat ene jaar werk is dat er voorkomen wordt dat er 500 ongewenste pups geboren worden. Bedenk dat een teefje zo’n 10 jaar vruchtbaar is …

Nee, het lukt ons niet om in heel Zuid Europa het probleem van de zwerfhonden op te lossen. Maar in de regio Tobarra (Waar hondjes van soms meer dan 100 kilometer afstand naar het asiel Los Mejores Amigos worden gebracht) maakt het al enorm verschil.

Hoe u kunt helpen?

De simpelste manier om te helpen is door mee te spelen in de VriendenLoterij voor nog geen 35 cent per dag (ca 10 euro per maand) en dan nog mooie prijzen kunnen winnen ook..

Meldt u op deze aan als lid van de Vriendenloterij en klik op de dokter….

Natuurlijk zijn we ook erg blij met een eenmalige donatie op reknr: 5721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies, Leidschendam.

Hartelijk dank!!!!!!!

«
»