het verhaal van de familie Talboom

Pa en Ma zijn  Fred en Jolanda. Ze hebben twee zoons en een dochter genaamd Maurice, Stefan en Elise. Ze waren op zoek naar een hond om hun twee oude honden Bram en Arab van extra gezelschap te voorzien.
Tja…. en dan gebeurd er van alles…. Gelukkig heeft Jolanda hun relaas aan het papier toevertrouwd.
Veel leesplezier …
Annerie en Ton
Dierenmissies.

Blanca
Blanca

2011

We hadden daar een mooi lief hondje gezien, de Lagotto. Een hondje met krulletjes. De kinderen vonden hem alle drie lelijk. Wij gingen toch op zoek dus rondbellen. Geen Lagotto te krijgen, die zijn snel voorzien. Fred zat verder te kijken op internet en zag een mooi wit hondje. Deze vonden de kinderen wel mooi. Fred bellen en Blanca, zoals ze heette was nog niet weg. Toen Fred vroeg of we haar konden zien werd het lastiger. Ze zat nog in Spanje. Ze is een van de vele Spaanse zwerfhondjes. Het was een hele aardige en enthousiaste man aan de telefoon. Een afspraak gemaakt dat ie vrijdag 25 maart langs komt.

25-3-2011

Jacky
Jacky

Om 14.00 uur was Ton Bogers hier. Hij had twee mooie foto’s mee van Blanca, die hebben we ingelijst. Blanca zit in Tobarra in Spanje. We hebben besloten haar te adopteren. Nu zou ze pas 7 juni naar Nederland kunnen komen. Dat vonden we te lang duren. Fred besloot meteen dat we haar zouden gaan halen. Ik had er meteen zin in. Stefan wilde gelijk mee, kunnen we met z’n drieën rijden. Want het is 2000 kilometer. We besloten om donderdagavond 31 maart te gaan rijden. Dan zijn we vrijdagmiddag in Tobarra. Ton was superblij dat we dat wilden doen. Echt een aardige man, hij ging pas om 17.30 uur weg. We besloten dat we voor iemand anders ook nog wel een hondje mee konden nemen als het nodig was. Ton vroeg of we ook wat pups mee konden nemen naar Nederland. Ja hoor, dat kunnen we. Elise en ik hadden wel zin in zo’n puppy erbij. Maar Fred wilde absoluut geen pup en hij heeft ook wel gelijk. Hij ging wel verder kijken op www.dierenmissies.nl . Eerst kwamen we een hond tegen, zal er heel zielig uit en had ook nog een gebroken poot. Fred Ton gebeld, maar de hond was nog te ziek. Wij weer verder kijken en toen kwamen we Maggi tegen. Een leuk hondje om te zien en ook niet zo groot. Wij weer bellen. Dat kan goed samen. Ton had even gemaild naar Tobarra. Nu hebben we twee hondjes geadopteerd. In Spanje waren ze heel blij en dachten ze dat ze droomden.  We gaan ze donderdag halen en ook nog 7 pups mee naar Nederland. Maggi vonden we niet zo’n leuke naam dus hebben we er Jacky van gemaakt.  Heb nu heel veel zin om naar Spanje te gaan. Elise was ook graag mee maar heeft 2 dagen proefwerken. We hebben nu met Ton afgesproken om in onze zomervakantie nog een keer naar Tobarra te rijden en wat hondjes mee te nemen voor andere mensen.

31-3-2011

Honden in Tobarra
Het terrein
Honden in Tobarra
Honden in Tobarra

Eindelijk was het donderdag. We zijn om ongeveer 18.00 uur gaan rijden. Ik ben begonnen met rijden want ik ben in de nacht blind, dus dan rijd ik niet. We konden lekker vlot doorrijden, geen files. We zijn via België, Luxemburg, Frankrijk, zo naar Spanje gereden. We hebben vaak even een kwartier of half uurtje gestopt. We zijn over de tolwegen gereden. Het was een hele mooie rit en we hadden het gezellig met z’n drieën. In Spanje aangekomen werd het ook lekker warm. De jassen konden uit. Het was bijna 30 graden.

We kwamen de vrijdagmiddag netjes om 15.00 uur in Tobarra aan. We hadden afgesproken bij een tankstation in Tobarra en dan Ton te bellen. We konden het tankstation niet vinden maar wel een grote supermarkt. Ton had Juan en Piedy gebeld dat we daar stonden. Geen probleem ze pikten ons daar wel op. We zijn achter Juan en Piedy aangereden naar de hondjes. De honden hebben daar heel veel ruimte. Ze lopen allemaal lekker buiten op een groot terrein. Maar wat waren ze blij met de aandacht en de knuffels. Ze kwamen allemaal naar ons toe en sprongen tegen ons op. Ze waren ook allemaal zo lief. Je zou er zo tien meenemen.

Eddy
Eddy

Piedy liet ons ook een hond zien die door de groep niet wordt geaccepteerd. Als Eddy in de groep komt, vallen een hoop honden hem meteen aan.

Hij zit dan ook apart. Best zielig en Fred wilde hem al meenemen.  Maar we hebben nu al 4 honden, en een auto vol, dus toch maar niet. Blanca en Jacky zagen er super leuk uit. Nog leuker dan op de foto. De puppy’s waren echt schattig. Blanca en Jacky mochten op de achterbank bij mij en de puppy’s in een doos in de achterbak. De puppy’s zaten niet lang in de doos. Aan het einde van het pad lagen ze door de achterbak verspreid. Ze gingen wel lief slapen gelukkig, want ze maakten best wat herrie met z’n zevenen. Er zat 1 heel klein puppy bij, die moesten we een beetje in de gaten houden. Hij lag lekker alleen in de doos. En er zat een rolmopsie bij, de grootste en dikste. Hij lag iedere keer klem en probeerde over de achterbank te klimmen. Uiteindelijk heeft rolmopsie veel bij mij en Stefan op schoot geslapen. Echt lief. Blanca was vrij rustig op de achterbank. Zat lekker naar buiten te kijken of lag rustig. Jacky vond alles erg eng en was heel zenuwachtig. Ze durfde ook niet te gaan liggen. Als we bij een tankstation stopte of ergens om iets te eten, hield Blanca Fred al in de gaten. Ze zag meteen als Fred het was, echt leuk zo snel al. We zijn vaak gestopt om Blanca en Jacky te laten plassen en de puppy’s wat eten te geven. En de achterbak van de nodige poep en plas te ontdoen. De honden hebben het allemaal prima gedaan op zo’n lange autorit van 22 uur. Jacky dutte af en toe een beetje weg maar durfde niet echt te slapen. Blanca lag wel lekker te slapen af en toe. We hadden nog een afslag gemist, maar de Tom Tom berekende snel een andere route en de tijd maakte niet zoveel uit. Als verrassing kwamen we nu over de mooie lange brug bij Malau. Super mooi, wel jammer dat het donker was. We kwamen ook vlak langs Parijs. We konden de Eiffeltoren zien. De terugreis was wel vermoeiend. We moesten oppassen niet in slaap te vallen. Thuis aangekomen eerst de puppy’s in bad gedaan, ze stonken naar poep en plas, maar dat kon ook niet anders. Blanca en Jacky kennis laten maken met Arab en Bram, maar die vonden het meteen goed.

Puppies bij elkaar

Puppies bij elkaar

De puppy’s lagen allemaal bij elkaar te slapen in de badkamer, alleen rolmopsie zat voor de deur te piepen. Elise had ‘m naar beneden gehaald. Hij ging eerst even rondkijken en toe bij Bram liggen slapen. Een uur later kwamen Ton en Annerie bij ons langs om de puppy’s op te halen. Stefan, Elise en ik wilde rolmopsie wel houden, hij was zo lief. En Bram was zijn pappa. Maar Fred wilde geen pup. Met Ton en Annerie gezellig nog iets gedronken en verteld over onze reis. We kregen een mooie bos bloemen, een leuke kaart, een lekker drankje uit Leidschendam en zakjes thee en snoepjes in de vorm van een bos bloemen. Super leuk! !

Op een gegeven moment alle puppy’s van boven gehaald en ze bij Ton en Annerie in de auto gezet. En wie klom er door het open raam weer in mijn armen? Ons rolmopsie. Hij wilde gewoon bij ons blijven. Nu ging Fred toch overstag en rolmopsie mocht blijven. Joepie! Maar ja om nou buiten rolmopsie te roepen is ook niet alles. We hebben hem Marley genoemd. Naar de film Marley and me. We hebben een mooie reis naar

Blanca en Jacky

Blanca en Jacky

Spanje gemaakt en zijn drie superhonden rijker.

Blanca en Jacky gingen de andere dag al mee op concours van de paarden. Ging super. En twee dagen later liepen ze al los mee door het bos. Het zijn geweldige honden die graag geknuffeld willen worden.
Juan en Piedy zijn hele lieve mensen die alles voor de honden over hebben. Ze stonden met tranen in hun ogen dat Blanca en Jacky weggingen.
We gaan er zeker nog een keer terug!

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com