Onverwacht Hulp Uit Brabant

Woensdag 23 maart 2011, 20.00 uur.

12pups

12pups

Een bericht uit Spanje. Een teefje met 12 pups was binnen gekomen in het asiel. Of we aub konden helpen met het vinden van een plekje voor de pups…. !!!! Het asiel is niet de beste plek omdat de pups niet zomaar bij een groep kunnen. Het asiel in Tobarra heeft geen aparte hokken met een eigen ren. Het asiel is een groot terrein, verdeeld in segmenten met daarop een aantal lage gebouwde schuilplaatsen tegen zon en regen die aan één zijde volledig open zijn.  Enfin, de pups hadden een goed plekje nodig en asiel zelf zit al overvol…
Het huis van Piedy en Juan Carlos is al druk bevolkt met honden die speciale zorg nodig hebben en of herstellende zijn van een operatie… en ja natuurlijk kon daar mamma met haar twaalf spruiten nog wel bij…. Piedy had het mailtje natuurlijk niet voor niets gestuurd en je hoeft geen Einstein te zijn om te kunnen begrijpen dat dit echt weer geval was “help..!!!”. Alle opties werden bekeken of er een manier was om wat puppies naar Nederland te kunnen halen… en gedurende dat proces kwam er een helpende hand…..

Vrijdag 25 maart 2011, 14.00 uur.

Blanca

Blanca

Een afspraak was gemaakt om kennis te maken met Fred en Jolanda Talboom uit Berghem, die één van hondjes wilden adopteren. Blanca was de gelukkige deze keer die een nieuw baasje zou krijgen. ’s Morgens was ik nog aan de andere kant van het land en ‘s middags om twee uur belde ik aan.
Een hartelijke gezin met drie grote kinderen die hun leven onlosmakelijk vermengd hebben met dieren. Hun paarden waren natuurlijk niet in de woning maar de twee flinke honden “op leeftijd” straalden de rust uit die je tegenkomt in een harmonieuze leefomgeving.
Ik begreep uit het gezellige kennismakingsgesprek dat mogelijk in de toekomst ook nog een tweede hondje een tehuis zou kunnen vinden bij dit gezin. Dit gezien de hoge leeftijd van de beide viervoetige huisgenoten.
Toen ik had verteld dat Blanca per vliegtuig opgehaald zou worden maar dat dit pas in juni zou plaatsvinden vroeg Fred Talboom of het ook mogelijk was op Blanca zelf op te halen per auto….en wel zo snel mogelijk…. Of volgende week zou kunnen..?
Natuurlijk kan dat, graag zelfs want dat betekent dat er een andere hond in de plaats van Blanca kon vliegen. Ze begrepen heel goed dat vliegen een kostbare manier van vervoer is te meer omdat er per keer maar twee honden mee komen…, en er, gezien we nog geen vrijwillige vluchtbegeleiders hebben gevonden, we zelf een extra ticket moeten betalen.

Eind van de middag was er afgesproken dat dat Fred, Jolanda en één van hun zonen per auto naar Tobarra zouden reizen om hun Blanca op te halen. Sterker nog er was nog ruimte genoeg over om eventueel nog een hondje mee te nemen.
Toen ik vroeg of het ook een doos met puppies mocht zijn, was hun antwoord: “Geen enkel probleem”. Oh ja er stond ook nog een grote draad-bench in de tuin of we daar wat aan hadden. Natuurlijk kon Dierenmissies die erg goed gebruiken….
Ik ben weggereden met het nodige huiswerk. Piedy moest op de hoogte gebracht worden van hun komst op 1 april rond 16.00 uur in de middag. Blanca en 7 pups moesten dan klaar zijn voor vertrek naar Nederland. Paspoorten inentingen etc… tja dat wordt doorwerken.

In mijn enthousiasme van de onverwachte hulp bij onze werkzaamheden had ik de draad bench vergeten mee te nemen. Stom, maar dat werd even verholpen. Onderweg kreeg ik een telefoontje van Fred… Oh dat regelen we wel. Mijn zoon komt morgen de bench wel even brengen. Maar er is nog iets dat hij even wilde vertellen. In overleg met de kinderen is besloten niet langer te wachten om ook het tweede hondje maar te adopteren. Geen jonge pup maar een jonge hond met de uitstraling waar je ook direct verliefd op wordt. Met z’n allen hadden ze op de site gekeken en unaniem waren ze het over eens dat Maggy een hele leuke kandidaat zou zijn om samen met Blanca de club te versterken. “Tja, of Maggy beschikbaar was en eventueel met Blanca op zou kunnen schieten”. Contact met Piedy was gauw gelegd en de bevestiging dat die twee prima samen kunnen, was het antwoord dat we hadden verwacht en op hadden gehoopt…..

Maggy

Maggy

Op 1 april zullen Blanca, Maggy en een doos met 7 pups de reis naar Nederland aanvaarden.

Het was dezelfde avond nog dat ik de stoute schoenen aan trok en nog een verzoek had aan de familie Talboom. Of zij op de heen weg naar Tobarra ook nog air-kennels mee konden nemen. We moeten  die gebruiken op 21 mei voor het ophalen van 2 honden met Transavia….
Ook dat was geen probleem. Draad-bench werd afgegeven en twee air-kennels weer ingeladen.
Hoe kun je een familie bedanken voor hun bereidwilligheid om, zonder daarop voorbereid te zijn, voor een voor hen totaal vreemde Stichting alle zeilen bij te zetten, om het simpele feit dat er iets gedaan moet worden waar zij iets in kunnen betekenen. Petje af….!!!
We wensen Fred, Jolanda en hun zoon een leuke en veilige reis en hopen hen te kunnen begroeten op 2 of 3 april om de zorg van de zeven puppies weer van hen over te nemen.

Annerie en Ton
Dierenmissies

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com