Weekjournaal van 22 september 2019

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met het goede nieuws over Oppie en Jacks, zijn de eerste vakantieplekjes voor volgend jaar al weer geboekt, maken we op uit Linda’s ervaringen dat er nog veel werk te doen is in Spanje, had het transport van de verzonden kennels vertraging en notoire Nederlandse dierenbeulen zijn nu ook gestraft in Hongarije. In de column kunnen we kiezen voor een prijswinnaars en in de (on)zin van de week is kijken nog niet zien en…. vanzelfsprekend valt nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar:

– Oppie en Jacks samen naar een baasje.
– Vakantie van Ocean en Luna al weer geboekt
– Kennels hebben vertraging tijdens transport naar Spanje.
– Linda’s ervaringen in Spanje …
– Stevie’s World
– Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.
– Veilige hondentuigjes
– Hondjes die ook het asiel mogen verlaten
– Leuk filmpje:  Een bonte vriendschap
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Pech voor Hermes
– Woerdense teckelfokkers krijgen 81.000 euro boete in Hongarije
– Berichtjes van de baasjes van  Thelma, Nando, Lucy, Blanca & Marly & Lucky & Quatro, Archie & Bonita, en Arie.
– De vierkante column van Ton met : “Stemmen voor bewustwording…”
– De (on)zin van de week gaat over: “kijken is nog niet zien.”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

.
Maandag 16 september 2019

.

Oppie en Jacks geadopteerd.
.
Vorige week hebben we kennis gemaakt met de twee jonge herders Oppie en Jacks. We kunnen nu vertellen dat die twee een baasje hebben gevonden en de broers samen mogen blijven. JIPPPIE !!!!

.

.

.

.


.

Vakantie van Ocean en Luna al weer geboekt.
.
We zeggen het steeds weer. Als u uw lieverd bij ons een plekje wilt geven voor een vakantie dan is het verstandig tijdig te boeken. Ocean en Luna hebben hun plekje voor volgend jaar al weer geboekt. Vooral voor het hoogseizoen is het verstandig tijdig een plekje te bespreken want we zijn nu eenmaal geen pension met kennels waar veel hondjes opgesloten zitten. Nee, onze gasten wonen met ons en onze hondjes in huis en draaien mee in ons huishouden. We eten, slapen, en recreëren samen. Tja, dan zijn natuurlijk de opvangplekjes maar beperkt.

.

.

.


.
Kennels hebben vertraging tijdens transport naar Spanje
.
Vandaag vernemen we dat de kennels, die we vorige week dinsdag met Cheap Cargo (DHL) hebben verzonden, nog bij een distributiecentrum in Nederland staan. Ze hadden al in Spanje op het asiel moeten zijn. Natuurlijk vragen we om opheldering. Best mogelijk dat het noodweer  in Spanje hier debet aan is maar dan hadden we wel graag een berichtje gehad dat het vervoer vertraagd was.

Wordt vervolgd….

.

.


.

Linda’s ervaringen in Spanje.
.
Vorige week deelden we een berichtje van Linda over het noodweer in Spanje en vertelden we ook over haar buurmans gans en honden Toby en Luna waarvan Luna, ondanks alle waarschuwingen, toch zwanger was geworden.  Om te voorkomen dat deze pups straks afgemaakt gaan worden moet Linda iets verzinnen. De situatie is problematisch te noemen en omdat ze een heel verhaal naar ons heeft gestuurd kunnen we beter haar eigen verhaal hier plaatsen.

In het filmpje zie je Toby en Luna komt aan lopen …

“… Ik ga niet toezien dat hij ze laat afmaken. En ik wilde het er dus met jullie over hebben of ze via DM geadopteerd kunnen worden. Laat maar weten of jullie dat zouden willen, ik weet het anders ook niet. Ja, via social media misschien nog, maar ik ga niet zomaar met iedereen in zee, moeten wel gechecked worden, huisbezoek etc. En ik zal een inzamelingsactie op touw moeten zetten, want ik kan het ook niet betalen. Had hem ook gezegd dat Luna speciaal voor moest hebben, maar dat koopt hij ook niet, moet ik dus doen. Ik wil wel dat ze bij hun moeder kunnen drinken, dus ik zal ook een omheinde ruimte moeten maken, waar ze in alle rust met haar pups kan zijn. Ik ga ook nog ff met asiels praten, want ik zelf kan er echt geen eentje houden. Al mijn geld gaat op aan mijn eigen honden en dat heb ik er ook graag voor over, maar meer kan echt niet.
Het worden dus mixjes Mastin Es/ Husky/ Labrador.
Linda’s eigen hondjes

Mike

Sjors

Moos

.
.
.
.
.
.
.
Ja, tot die tijd zouden ze dan bij mij moeten blijven.
Ik ga dus eerst nog met Arca Noa en Ace praten of zij ze onder hun hoede willen nemen, want ik kan het simpelweg niet betalen. Maar hetgeen wat het voor mij het lastigst maakt en uiteindelijk zielig voor de pups is wanneer ze niet allemaal geadopteerd zouden worden, ik kan er zelf dus geen eentje houden en wil die dan niet alsnog naar het asiel moeten brengen.
Allemaal door zo’n klojo wat voorkomen had kunnen worden.
Voor zover ik kan achterhalen zijn alle asielhondjes veilig, maar ik hoor meer als ik er heen ga morgen
.

De buurman moet haar nu laten helpen, wij staan er op, want anders neemt Ben (zwager van Linda) maatregelen
Ik vind het zooooo’n dilemma, ik ben er dag en nacht mee bezig. Word hier altijd best wel depressief/boos/verdrietig, andere buurman aan de overkant heeft een hond aan de ketting en is er dus zelf niet, ook niet met dat noodweer. Wil hem bevrijden maar weet niet hoe, ik krijg ook niemand zover om me te helpen, je kunt hem ook niet zomaar pakken, want hij is heel agressief (logisch) Ben zegt aangifte te doen, maar dat de politie waarschijnlijk ook niets doet.
En het is nu jachtseizoen en er rijden in het weekend steeds auto’s met karren erachter, vol met galgo’s en podenco’s langs mijn huis, ik trek het echt ff niet meer af en toe. Vannacht hoorde ik ook weer heel veel geblaf (nog veel meer dan normaal) ergens aan van een berg aan de overkant vandaan komen, volgens mij staat daar een schuur/hok waar ze ze instoppen, je wordt er echt moedeloos van.
En die k*tboeren en jagers schieten je zo neer. Dat is laatst ook gebeurd met een activiste bij Barcelona.

Wij vroegen haar of ze niet beter terug naar Nederland kon komen…

Kom ik ook, maar kan nu nog niet. Ik wil echt niet in die klojo zijn huis blijven wonen. De gans is ook dood, die heeft teveel stress gehad, ook dat had ik aangeboden, om hem naar een opvang te brengen die ik ken, maar toen ik vertelde waar dat is (Sitges bij Barcelona ) zei hij gelijk nee, omdat het Catalonië is en dat wilde meneer dus niet. Maar de gans is beter af dood, dan in zijn uppie op het terrein bij hem!
Gans was dus bij mij gelukkig toen hij stierf
Voel me dan ook wel weer schuldig dat ik de dieren in de steek laat…”

Tot zover het relaas van Linda… Dan hebben we nog niet eens het stuk geplaatst dat ze ons schreef over de jagers in het gebied die s’nachts met karren achter de auto vol met galgo’s naar het jachtterrein trekken. Hoe dat daar aan toe gaat is algemeen bekend. Hoe dan ook er is nog een boel stichtelijk werk te verrichten in Spanje.

Ondertussen heeft Linda maatregelen genomen voor een rustige bevalling. Luna is inmiddels onder haar zorg gekomen.

Ze wil er alleen niet in blijven omdat ze dat niet gewend is natuurlijk. Dus anders maar gewoon in mijn tuin bevallen, we zien het wel
Ik was o.a. Bij Arca Noah geweest en doe willen de pups met 4 weken wel opnemen, maar zij willen net als ik dat ze nog bij de moeder kunnen drinken. Ik ga ook nog even met ACE praten.

Moos en Sjors zijn heel lief tegen Luna, Mike is zoals gewoonlijk weer een geval apart. Daar moet ik nog ff aan werken. Tegen Luna doet hij normaal ook nooit lelijk, alleen tegen de vader Toby, die moet hij echt niet, wat ook wel een beetje te begrijpen is, want is een ongecastreerde reu van net 1 jaar oud en een ongeleid projectiel. Moos is ook geen fan van Toby trouwens.

.

Maar ja… Pappa Toby bleef maar blaffen omdat hij gescheiden was van Luna. Nou, heb paps er maar bijgehaald,

.

Nu zijn ze allebei rustig en ik lig er vlakbij, dus kan niets gebeuren mocht ze gaan bevallen …

.

.

.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

.

Dinsdag 17 september 2019

.

Gelukkig de kennels zijn aangekomen.
.
We kregen net een berichtje van de DHL dat de kennels gearriveerd zijn op de het asiel. HOERA !!!
Klaarblijkelijk was hun track and trace-systeem niet up to date…. Een heel pak van ons hart…

.

.

 


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 18 september 2019

.
Hondjes die ook het asiel mogen verlaten.

.

hond

Baba

hond

Body

hond

Baily

.

.

.

.

.

.

hond

Violeta

hond

Heidi

hond

Vito

.

.

.

.

.

.

.

hond

Nito

hond

Chester

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

klik op dit plaatje voor het filmpje

 

Een zachte vacht verbindt !!!!!.

Een bonte vriendschap …

.

.

.

.


.

.

Donderdag 19 september  2019

.

Pech voor Hermes
.

KLIK op deze foto om de adoptiepagina van Hermes te bezoeken

Het is weer zover. Vorige week konden we trots melden dat Hermes het asiel mocht verlaten. Hermes had zich van zijn beste kant laten zien en de toekomst zag er super zonnig uit. Met zijn lieve karakter had hij de harten gestolen van het gezin. Hij zou de afgelopen dagen door zijn nieuwe baasjes opgehaald worden maar helaas … niets is minder waar gebleken. De arme ziel zit er nog steeds en van de nieuwe baasjes is niets meer vernomen. Dit mag toch niet echt waar zijn.  !!! Helemaal klaar voor een nieuw leven met de koffertje gepakt klaar zitten en dan gewoon in de kou laten staan….

Onbegrijpelijk.>!!! Lieve mensen dat kunnen we arme Hermes toch niet laten gebeuren.!!!! Bij deze dus nog maar eens een dringende oproep om een baasje te vinden. Wie een super lieve herdermix zoekt met een erg hoog knuffelgehalte, die heerlijk sociaal met andere hondjes en lief is voor iedereen, moet echt de adoptiepagina van Hermes bezoeken. !!!

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 20 september 2019

.

Vandaag is het een rustige dag geweest. Weinig nieuws te melden en dat is ook wel eens lekker. Mooi even tijd om weer wat aan de administratie te doen. Niet bepaald onze favoriete bezigheid maar dat hoort er nu eenmaal bij.

 

.


..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?
.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.

.

.

.

.Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 21 september 2019

.

Woerdense teckelfokkers krijgen 81.000 euro boete in Hongarije
.
We hebben al diverse malen in het Dierenmissies Weekjournaal aandacht besteed aan het fenomeen broodfokkers met alle ellende die daarbij komt kijken. Vaak werd daarbij de trieste misstanden genoemd die veroorzaakt waren door de beruchte Woerdense teckelfokkers Marion en Betty van Z., waarbij afgelopen jaren diverse inbeslagnames van honden plaatsvonden.  Zo won het programma Opgelicht een House of Animals Award omdat aangetoond werd dat de fokkers fraude pleegden met de paspoorten van de teckels. De teckelfokkers sloegen daarna hun vleugels uit naar Hongarije maar ook daar volgde al snel een inbeslagname. Ze zijn nu door de Hongaarse rechter veroordeeld tot een boete van 27 miljoen forint (ruim 81.000 euro) en een voorwaardelijke celstraf van 14 maanden. Hun honden zijn ze kwijt.
.
Er is inmiddels een metersdik dossier opgebouwd over de Woerdense teckelfokkers, zowel door Animals Today en House of Animals, als veel andere Nederlandse media. Door de jaren heen hebben Marion en Betty van Z. een spoor van ellende achtergelaten dat zijn weerga niet kent. Een treurnis van fysiek en psychisch zieke puppy’s en verdrietige baasjes. Er werd gelogen en gefraudeerd over de ouders van de dieren – die in werkelijkheid allang dood waren – en de honden werden gehouden in ‘teckelflats met bloed en ontlasting aangekoekt op de muren’.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 22 september 2019
.

Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.
.
Helaas moeten we nog steeds een nieuw baasje zoeken voor Toppie. Dit is Toppie is een teefje, geboren 2016 met een schofthoogte van 52 cm.

Toppie woont momenteel bij zijn huidige baasjes in Arnhem maar de match blijkt niet optimaal. Toppie durft, nadat ze zich steeds meer vertrouwd is gaan voelen, laten zien dat ze sommige vreemde mannen die bij haar thuis komen niet echt vertrouwd. Hoewel het wel iets beter gaat en ondanks dat Toppie altijd erg lief is voor de baasjes, zijn zij niet bij machten om haar de angst voor die vreemde mannen weg te nemen. Een baasje die ook ‘baasje’ kan zijn is dus voor haar belangrijk. Het is best gek want buiten lijkt ze die angst niet te hebben. Sterker nog, ze kan in het bos lekker los lopen en luistert prima. Is goed met andere honden.

Toppie kwam op 20 mei 2019 op Schiphol aan en was daar tussen honderden mensen en toen was er van dit gedrag ook niets te zien. Ook in het asiel en tijdens een braderie waar het erg druk was, heeft ze dit gedrag niet laten zien. Tja, als zij dus in  huis soms gromt naar vreemde mannen dan betekent dit een stukje onzekerheid gecombineerd met het gevoel ingesloten te zijn, die zij compenseert.

.

 

Ze is een leuke speelse hond die erg knuffelig is maar nu zoeken we dus nieuwe baasjes die bij voorkeur ervaring hebben met honden en die haar kunnen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen zonder dat ze het gevoel heeft in actie te moeten komen.

Na bijna 4 maanden in Nederland te zijn, denken we dat Toppie een beter plekje verdient waar ze zich meer comfortabel zal voelen. Dit is wat haar huidige baasje vertellen over Toppie in de hoop een geschikt baasje voor haar te vinden.

.

.

.

.

.

Toppie is al in Nederland en woont nu 15 weken bij ons. Ze is alles wat je van een hond zou willen. Ze is aanhankelijk, speels, slim en enorm lief. Ze vond het heerlijk om te rennen en spelen met andere honden maar kan zich ook goed alleen vermaken. Ze luistert en leert heel snel, ook is ze al snel gewend geraakt om een paar uur alleen thuis te zijn zonder problemen. Ze is snel aan mensen gehecht maar vindt sommige nieuwe mensen ( voornamelijk mannen ) toch wat spannend, ze wordt hier dan wat ongemakkelijk van en weet zich geen raad. Wat zich soms kan uiten in een grom / blaf.

Dit is enorm jammer aangezien de omgang met nieuwe mensen enorm belangrijk voor ons is. Wij vinden het moeilijk, maar hebben toch besloten om een nieuw baasje voor haar te zoeken.
.
Wij zijn namelijk ook echt afhankelijk dat ze op ten duur bijvoorbeeld mee naar het werk zou kunnen en regelmatig vrienden / familie op kunnen passen. Juist omdat Toppie zo’n enorm leuke hond is en wel overtuigd zijn dat met de juiste zorg en aandacht dit ook zeker verminderd kan worden hopen wij dat we voor haar een leuk baasje kunnen vinden en haar niet te lang aan ons te laten hechten.

Mocht je haar nieuwe baasje willen worden ben je altijd welkom om kennis met haar te maken!
.
Mail of bel naar Dierenmissies@gmail.com of bel 06-22225271.
Desgewenst zullen wij u direct in contact brengen met de huidige baasjes.

.

.


.

.
Het volgende weekjournaal komt uit op 29 september 2019.

.

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.

.


.

Berichten van : …

.

Roelie, baasje van Thelma, stuurde ons deze vraag en update van haar lieverd.
.
Roelie vroeg ons of wij de plekjes op haar huid wel eens eerder hadden gezien.
.
Ze vertelt: Ze heeft er verscheidene over haar lichaam. Kleine zwarte verhoginkjes .. wratjes

Helaas hebben we dit niet eerder gezien dus lijkt ons een bezoekje aan de dierenarts verstandig.

Inmiddels heeft een bezoekje aan de dierenarts iedereen gerust gesteld en zijn de plakjes weer zo goed als verdwenen.

.

.

.

.

.

.

Verder gaat het prima met haar.

Geen klachten .. veel energie .. mooie poep…
Haha.

.

.

.

.

.

.


.

.

Ingrid en Inma, baasjes van Sara en Arie, stuurden ons deze foto van Arie als voorproefje van hun komst voor de vakantie van hun twee lieverds. 

.

Hij moet zich wel heel erg op zijn gemak voelen om zo midden in de kamer languit op de vloer te gaan liggen… met zijn balletje …

.

.

.

.


.

.

Stefanie, baasje van Nando, stuurde ons dit verjaardagsverslag.
.
Hoi Ton, met Nando alles goed Vandaag is het precies een jaar geleden dat wij besloten dat Nando voor goed bij ons kwam wonen. Daarom vinden we vandaag een mooie dag waarop wij zijn verjaardag vieren. Nando is vandaag 5 jaar geworden Hij heeft (zoals elke dag) de dag van zn leven. Lekker eten, een mooie wandeling en natuurlijk cadeautjes. Want cadeautjes uitpakken en scheuren aan het papier vindt Nando geweldig!

Liefs van Joel en Stefanie en een poot van Nando

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Fred en Jolande,  baasjes van Blanca, Lucky, Marley en Quatro (Ollie) stuurden ons deze foto van Quatro.

.

Quatro vind dit echt lekker liggen, we hebben een zacht kussen en een fluffy mand, maar dit is echt fijner. Hij is wel echt super lief en heel goed gaan luisteren, hij loopt nu heel veel los mee.

Met Blanca, Lucky en Marley gaat het ook super !! Ze vinden het allemaal ook leuk om naar de camping te gaan. Als we de papegaaien in hun box stoppen en in de auto zetten weten ze het al, staan ze alle vier te springen voor de deur.

.

.


.

😎 ZONAANBIDDERS

Anne Marie, baasje van Lucy (Bruxa) stuurde ons deze foto met commentaar…

.

Kon jullie deze foto niet onthouden.

Vanmorgen geniet de diva van het zonnetje..

Groetjes Anne Marie

.

.

.

.

.

Ellen, baasje van Archie en Bonita (en drie poezen), deelde via facebook deze foto.

.

Om dat het nu nog kan weer drie op een rij.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

.

“Stemmen voor bewustwording…”

De 4-kanten column van Ton

.

Beste lezers, we kunnen niet genoeg doen aan bewustwording bij mensen die niet inzien dat ook dieren pijn, emotie en empathie kunnen voelen. Veel van deze ‘onderbedeelde’ mensen kunnen niet genoeg gewezen worden op hun te kortkoming. Natuurlijk is het nog beter dat zij geholpen worden door te laten zien wat een dier voelt en meemaakt als er dierenbeulen hun gang kunnen gaan. Nu zijn er hele volksstammen aan dierenliefhebbers die er alles aan willen doen om dat bij de groep mensen onder de aandacht te brengen. Een fantastisch initiatief is de toekenning van de House of Animals Awards 2019 die op 3 oktober wordt uitgereikt. Het is de prijs voor de Nederlandse nieuws- en entertainmentmedia die in het afgelopen jaar aandacht hebben besteed aan dierenwelzijn. De vakjury bestaat uit presentatrice Loretta Schrijver, filmmaker Eddy Terstall, bioloog David van Gennep, mediawetenschapper Maarten Reesink en reclamemaker Joeri Jansen. Zij toetsten mediaproducties op impact, lef, creativiteit en journalistieke integriteit.

Het leuke is dat u degene bent die de winnaars aan kunt wijzen in de diverse categorieën.

Nieuws & Actualiteiten

 • RTL Nieuws met item over niet ingrijpen NVWA Noordelijke slachthuizen
 • Brandpunt+ met item ‘Dieren in armoede’
 • Nieuwsuur met item ‘Hondengevechten’

Infotainment

 • Kassa met item over dons
 • Rambam met aflevering ‘Handel in Exotische Dieren’
 • Tuvalu Media met aflevering geit uit serie ‘Travel with a Goat’

Fictie

 • De film Zwaar Verliefd
 • De film Superjuffie
 • De film Teef

Documentaire

 • Documentaire ‘Forest hope’
 • Documentaire ‘Last Male on Earth’
 • Documentaire ‘Catstories’

Jeugd

 • Klokhuis met aflevering ‘Paardenrusthuis’
 • Dierendetectives met aflevering ‘Geit Mandy’
 • Freeks Wilde Wereld met Wolvenspecial

Krant/tijdschrift

 • Volkskrant met opiniestuk Veeboeren we stoppen ermee
 • Quote met artikel ‘Bloedgeld’
 • De Groene Amsterdammer met artikel ‘Dier als laatste strohalm’

Stemmen

De House of Animal Awards, die de vorm hebben van een Gouden Vogel, worden dit jaar uitgereikt door bekende dierenliefhebbers, waaronder Giel Beelen, Guido Weijers, Antoinnette Scheulderman en Janine Abbring. Breng vandaag nog je stem uit voor de Gouden Vogels 2019 en bepaal mee wie de House of Animals Awards 2019 gaan winnen. Stemmen kan hier.

Mocht u niet alle inzendingen kennen dan kunt u bij het stemmen nog lezen wat de inzendingen inhouden.

We hopen dat u stemt…!!!

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 3,77 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Soms kan de een beeld bedrieglijk werkelijk echt zijn…”
.

Je loopt nietsvermoedend op een industrieterrein. en plots zie je in de verte een tijger liggen. Je eerste reactie is om weg te duiken en uit het zicht te blijven van dit prachtige roofdier.

.

.

..

Als je bent weggedoken en je opnieuw durft te kijken met je telefoon in de hand om een foto te maken zie je wat deze dreiging inhoudt !!!

.

.


.

.

Planning van de logés bij Dierenmissies

Arie (Geza) en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019
Pum op  2 oktober 2019
Luna en Ocean van 15 juli tot 12 augustus 2020

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com