Dierenmissies Weekjournaal van 15 september 2019

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met een nieuwe zending reiskennels, pech voor Mollie, eindelijk kennismaken met Oppie en Jacks, mogen er weer een flink aantal honden het asiel verlaten, ieder hondje gun je het allerbeste, wateroverlast in Spanje en veel updates van baasjes uit het land. In de column vertellen we dat het echt niet fout is om een hond op bed te hebben en in de (on)zin van de week laten we zien dat mensen zonder hondje maar zielig zijn… Maar er valt ook nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar:

– Weer een zending kennels naar het asiel.
– Pech voor Mollie die liefde en genegenheid voorop heeft staan.
– De beloofde kennismaking met Oppie en Jacks
– Stevie’s World
– Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.
– Veilige hondentuigjes
– Hondjes die ook het asiel mogen verlaten
– Leuk filmpje
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Soms wil je alle hondjes wel helpen….
– Hevige regen ten zuiden van Valencia
– Berichtjes van de baasjes van  Fellow, Baxter, Sic, Ace, Senna, Aika, Dunky en Nova
– De vierkante column van Ton met : “Beter een hond naast je in bed dan een mens”
– De (on)zin van de week gaat over: “Geen hond dus zielig ???.”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

.
Maandag 9 september 2019

.

Weer een zending kennels naar het asiel
.
Na de aankomst van Fellow en Baxter werd het weer tijd om te zorgen dat de nodige reiskennels teruggestuurd worden naar het asiel in Barcelona. Natuurlijk moesten die eerst weer ontsmet en schoongemaakt worden. Deze keer zijn het twee grote, één medium en twee kleine kennels. Met de kennels werd ook nog een flinke plastic zak met allerlei halsbanden, tuigjes en riemen meegestuurd. Dinsdag worden ze door DHL opgehaald en als de zending voorspoedig gaat komen de kennels aan het eind van de week op het asiel aan.

.
.


.

.

Pech voor Mollie die liefde en genegenheid voorop heeft staan.
.
Hoewel Mollie aan alle wensen van de nieuwe familie leek te voldoen werd de adoptie toch gestaakt.

We kregen dit Whasapp berichtje:

Hey Ton, ik lees al heel lang over adoptie vanuit het buitenland en begrijp dat deze honden niet meteen hele dagen alleen kunnen zijn. En dat snap ik heel goed. Denk dat ik opzoek ben naar een lot uit de loterij. Ik denk dat Mollie bij ons heel gelukkig zou zijn maar we durven het toch niet aan in de levensfase waar we nu in zitten, om een hond te adopteren die leven in huis niet gewend is. Later als we gepensioneerden zijn (of ooit de jackpot winnen en nooit meer hoeven te werken) is het voor ons wel een optie. Nu zou dat te riskant zijn en voor beide partijen niet eerlijk. Heel erg bedankt en een dikke kus van mij aan Mollie.

Tja, het zou natuurlijk wel fijner zijn geweest als mensen deze basale overweging zouden maken voordat we medewerkers van het asiel verzoeken om allerlei testjes te doen en filmpjes te maken van Mollie. Er zijn toch al zo weinig mensen om al de hondjes in het asiel de nodige aandacht te geven.

Het voordeel is wel dat we nu veel filmmateriaal hebben en weten dat ze prima met katten overweg kan. De lieverd verdient daarom om extra in het zonnetje gezet te worden in de hoop als nog een baasje voor haar te vinden. Ze was er zo dicht bij… Laten we hopen dat ze snel een ander baasje erg gelukkig mag maken.. dan is zij dat ook…

KLIK op de foto om haar adoptiepagina te bezoeken. Daar zijn meer foto’s en filmpjes te zien en u kunt er ook nog meer opvragen.

 

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

.

Oppie en Jacks

Dinsdag 10 september 2019

.

De beloofde kennismaking met Oppie en Jacks
.
KLIK op de foto rechts om hun adoptiepagina te bezoeken. Zij wonen in een particulier opvangcentrum bij Naomi in de buurt van Torrendembarra. Helaas hebben ze daar natuurlijk niet de medische faciliteiten van het asiel en worden ze adoptie-gereed gemaakt door een gewone dierenarts en is het vervoer naar Nederland eventueel over de weg omdat ze ver van een luchthaven wonen. Hierdoor zijn de adoptiekosten iets hoger dan normaal maar ze zijn zeker de moeite waard om ze te leren kennen hoor. Daarom willen we ze graag aan het grote publiek voorstellen want het zijn twee kanjers die lief zijn voor kinderen en katten. Het zijn twee broers die geboren zijn in oktober 2018.

.

.

.

.

Oppie

Jacks

.

De twee broers zijn pas tegelijk in het asiel beland. Twee jonge heren die nog echt volwassen moeten worden dus die kun je nog van alles te leren zoals jij dat wilt. Ze zijn er klaar voor hoor en popelen om een nieuw leven te beginnen. Ze zijn apart te adopteren maar ook samen….

.

.

.

.

.

.Jacks met katten….

Oppie met katten…

.

 


.

.

Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.
.
Helaas moeten we nog steeds een nieuw baasje zoeken voor Toppie. Dit is Toppie is een teefje, geboren 2016 met een schofthoogte van 52 cm.

Toppie woont momenteel bij zijn huidige baasjes in Arnhem maar de match blijkt niet optimaal. Toppie durft, nadat ze zich steeds meer vertrouwd is gaan voelen, laten zien dat ze sommige vreemde mannen die bij haar thuis komen niet echt vertrouwd. Hoewel het wel iets beter gaat en ondanks dat Toppie altijd erg lief is voor de baasjes, zijn zij niet bij machten om haar de angst voor die vreemde mannen weg te nemen. Een baasje die ook ‘baasje’ kan zijn is dus voor haar belangrijk. Het is best gek want buiten lijkt ze die angst niet te hebben. Sterker nog, ze kan in het bos lekker los lopen en luistert prima. Is goed met andere honden.

Toppie kwam op 20 mei 2019 op Schiphol aan en was daar tussen honderden mensen en toen was er van dit gedrag ook niets te zien. Ook in het asiel en tijdens een braderie waar het erg druk was, heeft ze dit gedrag niet laten zien. Tja, als zij dus in  huis soms gromt naar vreemde mannen dan betekent dit een stukje onzekerheid gecombineerd met het gevoel ingesloten te zijn, die zij compenseert.

.

 

Ze is een leuke speelse hond die erg knuffelig is maar nu zoeken we dus nieuwe baasjes die bij voorkeur ervaring hebben met honden en die haar kunnen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen zonder dat ze het gevoel heeft in actie te moeten komen.

Na bijna 4 maanden in Nederland te zijn, denken we dat Toppie een beter plekje verdient waar ze zich meer comfortabel zal voelen. Dit is wat haar huidige baasje vertellen over Toppie in de hoop een geschikt baasje voor haar te vinden.

.

.

.

.

.

Toppie is al in Nederland en woont nu 15 weken bij ons. Ze is alles wat je van een hond zou willen. Ze is aanhankelijk, speels, slim en enorm lief. Ze vond het heerlijk om te rennen en spelen met andere honden maar kan zich ook goed alleen vermaken. Ze luistert en leert heel snel, ook is ze al snel gewend geraakt om een paar uur alleen thuis te zijn zonder problemen. Ze is snel aan mensen gehecht maar vindt sommige nieuwe mensen ( voornamelijk mannen ) toch wat spannend, ze wordt hier dan wat ongemakkelijk van en weet zich geen raad. Wat zich soms kan uiten in een grom / blaf.

Dit is enorm jammer aangezien de omgang met nieuwe mensen enorm belangrijk voor ons is. Wij vinden het moeilijk, maar hebben toch besloten om een nieuw baasje voor haar te zoeken.
.
Wij zijn namelijk ook echt afhankelijk dat ze op ten duur bijvoorbeeld mee naar het werk zou kunnen en regelmatig vrienden / familie op kunnen passen. Juist omdat Toppie zo’n enorm leuke hond is en wel overtuigd zijn dat met de juiste zorg en aandacht dit ook zeker verminderd kan worden hopen wij dat we voor haar een leuk baasje kunnen vinden en haar niet te lang aan ons te laten hechten.

Mocht je haar nieuwe baasje willen worden ben je altijd welkom om kennis met haar te maken!
.
Mail of bel naar Dierenmissies@gmail.com of bel 06-22225271.
Desgewenst zullen wij u direct in contact brengen met de huidige baasjes.

.

.


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 11 september 2019

.
Hondjes die ook het asiel mogen verlaten.

.

hond

Boxie

Weed

Xanxan

.

.

.

.

.

.

Hermes

Hada

Vera

.

.

.

.

.

.

.

Nena

Dobie

Dexter

.

.

.

.

.

.

.

Kheops

Negritaa

Orville

.

.

.

.

.

,

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

klik op dit plaatje voor het filmpje

 

Muzikaliteit kun je niet aanleren. Dat heb je of dat heb je niet.

In ieder geval kan hij goed de maat houden…

.

.

.

.


.

.

Donderdag 12 september  2019

.
Soms wil je alle hondjes wel helpen….
.
Onze hondjes hebben het erg goed en we verwennen ze eigenlijk veel te veel maar ja je geeft ze alles wat ze behoeven en nog veel meer…  Zo eten we nooit alleen en zijn alle wandelingen in het bos waar ze helemaal zich zelf kunnen zijn.

.

.

.

Zo’n fijn leven gunnen we dus elke hond maar ja dat kan natuurlijk niet. Zo kom ik  tijdens mijn rondes met de post veel honden tegen op diverse boerderijen. Met allemaal heb ik een goede relatie en altijd wat lekkers bij me.

Met één hond Trixie genaamd heb ik een speciale band omdat ik de zo ontzettend zielig vind. Het baasje is een stokoud boertje die het normaal vindt om de hond aan een touw op het erf te houden.  Ik kom daar elke dag en zorg er voor dat de Trixie niets te kort komt. Ik laat haar uit de kennel en zorg dat ze genoeg eten en drinken heeft. Ook krijgt Trixie natuurlijk altijd wat lekkers en haal ik af en toe een borsteldoor haar vacht want anders zit ze onder de klitten. Ik heb afgesproken dat als het boertje niet meer voor haar kan zorgen dat ik haar mee zal nemen.

.

.

.

Ze vindt het heerlijk om aandacht te krijgen en wil haar dankbaarheid tonen op elke manier die ze maar kan.

Zij is voor mij een aangenaam lichtpuntje tijdens mijn route en mocht voor haar de nood aan de man komen, dan zullen wij haar lichtpuntje aan de horizon zijn….

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 13 september 2019

.

Hevige regen ten zuiden van Valencia
.
De nodige voorbereiding werden genomen na de waarschuwing

Scholen gesloten en leerlingen thuis, winkels en winkelcentra dicht, markten en evenementen geannuleerd inwoners worden opgeroepen hun voertuigen uit garages te halen, havens en parken gesloten en op de stranden worden dijken gebouwd. De regio’s Valencia, Murcia en de provincie Almería in Andalusië bereiden zich voor op de storm die komen gaat en die al flink heeft huisgehouden op de Balearen eilanden.

En dat was niet voor niets…

Op het nieuws zagen we verschrikkelijke beelden over de overtollige regen die was gevallen onder Valencia aan de Oostkust van Spanje. Enorme kolkende waterstromen voerden auto’s en van alles mee door de straten…

We maakten ons wat zorgen over onze vrijwilligster Linda die op dit ogenblik met haar drie hondjes in Spanje verblijft.

Gelukkig zit zij een stukje zuidelijker dan waar de zware hoosbuien zijn gevallen en heeft zij slechts een enkele regenbui te verwerken gekregen.

.

.


..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?
.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.

.

.

.

.Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 14 september 2019

.

Toch noodweer bij Linda.
.
Vandaag kregen we het volgende bericht van Linda:
“Nou jullie hadden een vooruitziende blik, het is hier vannacht noodweer geweest. Straten in het dorp staan blank, auto’s drijven door de straten… Zelf ook de hele nacht in de weer geweest met de honden en de gans, arme zielen. Die van mij waren natuurlijk binnen maar Moos is altijd bang met onweer. Het ging te keer, niet normaal meer, ook behoorlijk grote hagelstenen.”
.
Voorts vertelde ze nog dat het teefje Luna van haar buurman zwanger was geraakt. Hij was eindeloos gewaarschuwd en geadviseerd om haar te laten steriliseren maar natuurlijk was deze man super eigenwijs. Nu was het dus toch gebeurd en hij had al gezegd de pups te zullen vermoorden. Op aandringen van Linda en haar zwager was hij naar de dierenarts gegaan in de hoop dat het nog niet te laat was om de pups te laten aborteren maar dat ging al niet meer. Het gevolg is dat de pups er aan zullen komen. Linda ziet aan komen dat zij de pups zal moeten verzorgen en voor die kleintjes een baasjes zal moeten vinden… Het worden mix-mastif/husky/labrador pups.  Hoe dit uit gaat pakken…  we zullen het zien…..

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 15 september 2019
.

We konden vroeg het weekjournaal publiceren waardoor we heerlijk kunnen genieten van een mooie zondag.

.
Het volgende weekjournaal komt uit op 22 september 2019.

.

.

..


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.

.


.

Berichten van : …

.

.

Marieke, baasje van Fellow, laat zien dat hij al op een stoel kan klimmen.

.

En dat valt nog helemaal niet mee…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

maar hij vindt ook elders  wel een plekje

.

.

.

.

.

.

.

Lekker even de pootjes strekken is natuurlijk helemaal prachtig. .

.

.

.


.

Renske en Maxime, baasjes van Beer (Baxter) stuurden ons deze update…

.

Beer wacht hier tegenwoordig tot wij thuis komen. Op het aanrecht!!!
Geen idee hoe hij dat voor elkaar krijgt! Wat is het toch een geweldige hond.
Hij doet alles zó goed
Heeft het wel zó voor elkaar gekregen dat hij nog steeds naast het bed van Maxime mag slapen…
Studie Buddy tijdens haar examenjaar

.

.

.

.

.


.

Karin, baasje van Lara, stuurde ons deze update

.

Ola! Even weer eens een berichtje van Lara Bijna 2 jaar is Lara nu bij ons. Hoe bang en voorzichtig zij in het begin was, na een paar weken had zij het vertrouwen en zagen wij een prachtige, lieve en sociale hond. Wij zijn ontzettend blij met haar en dankbaar voor alle liefde en gezelligheid die Lara ons geeft. Net een heerlijke avondwandeling over de dijk gemaakt, Lara in haar element, op zoek naar muizen…. Groetjes van ons, knuffel van Lara

.

.

.

.

,


.

Len en Jos, baasjes van Ace, Senna, Aika en vriendje Dunky, stuurden ons deze filmpjes

.

Als er nog wat rijst over is dan wordt dat gedeeld…

.

Bij het wachten op spelletjes is Senna haantje de voorste…

 

.

En dank komt Dunky logeren tot grote vreugde dan Ailka.

 

 

.


.

Anna Maria deelt via Whatsapp haar foto met Sic

.

Afgelopen week was het baasje jarig….
.

Tuurlijk is Sic dan ook jarig haha heeft al lekker snoepjes gekregen.

Met vriendelijke groeten,
Anna Maria

.

.

.

.

.


Compleet uitgeteld na een zwem middag

.

Annet en Bart, baasjes van Nova, delen met ons hun vakantie-ervaring aan zee

.

Nova deze vakantie de eerste keer de zee in hierna vond ze het prachtig!

.

 


.

.

COLUMN NIEUWS

.

“Beter een hond naast je in bed dan een mens”

De 4-kanten column van Ton

.

Ik hoor u al zeggen: Wat is dat nou weer voor een bewering”.
Lees het volgende artikel en oordeel zelf…
.
Als je een hond hebt, weet je dat er niets zo fijn is dan je trouwe viervoeter naast je terwijl je je favoriete serie kijkt. Enne, wist je dat het slapen naast je schattige doggo eigenlijk heel goed voor je is?
.
.
Onderzoek
Lees ook: Hoe een hond nemen je gezondheid verbetert
Uit onderzoek van The Mayo Clinic is gebleken dat je een betere nachtrust krijgt als je naast je lieve pup slaapt. De onderzochte personen sliepen beter als ze naast een hond lagen, ongeacht hoe groot of klein de viervoeter in kwestie was of hoeveel het ‘s nachts bewoog.
.
Troost en veiligheid
“De meeste mensen gaan ervan uit dat het hebben van huisdieren in de slaapkamer een verstoring is. Terwijl het onderzoek juist aantoont dat mensen eigenlijk troost en een gevoel van veiligheid vinden als ze samen met hun huisdieren slapen”, zegt Lois Krahn van de Mayo Clinic.
“Tegenwoordig zijn veel baasjes een groot deel van de dag niet bij hun huisdier, dus willen ze hun tijd met hun viervoeters maximaliseren als ze thuis zijn. Een makkelijke manier om dat te doen, is om ze in de slaapkamer toe te laten. Nu kunnen eigenaren zich er ook comfortabel bij voelen, wetende dat het geen negatieve invloed heeft op hun nachtrust.”
.
Partner vs. viervoeter
Een ander onderzoek heeft uitgewezen dat je zelfs een betere nachtrust krijgt als je naast je hond slaapt, in plaats van naast je partner. Zo onderzocht de wetenschappelijke studie van Dr. Christy L. Hoffman of het slapen naast een huisdier invloed heeft op het slaappatroon van de vrouw. Enne, de resultaten toonden aan dat degenen die naast een hond sliepen, een betere en rustigere nacht hadden dan degenen die naast een kat of een mens sliepen.
Wel gaf de studie aan dat het gebaseerd is op geaggregeerde gegevens en een gemiddelde van de reacties. “Het slapen naast een hond zal niet iedereens slaapproblemen oplossen.”
.
Enfin, wij vinden het een goed excuus om een trouwe viervoeter in huis te nemen! Kun je nagaan hoe goed wij slapen met onze vier hondjes…

.
Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

 

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 3,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Ben je zielig als je geen hond hebt?”
.
Nou nee maar:
Je mist je dagelijkse wandelingen,
Je mist het contact met andere baasjes
Je hebt geen huisgenoot die nooit een geheim verder zal vertellen
Je hebt geen huisgenoot die altijd blij is als je thuis komt
Je hebt geen huisgenoot die onvoorwaardelijke liefde geeft
Je hebt geen huisgenoot die je nooit zal tegenspreken
Je hebt geen huisgenoot die jouw beslissingen nooit zal bekritiseren
Je hebt geen huisgenoot die jou altijd als allerbeste mens beschouwt

EN .….

I Feel Sorry For People Who Don't Have Dogs

😂

Geplaatst door Shared: Animals op Zondag 27 augustus 2017

levenservaringen.

.

.

Arie (Geza) en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019

.

«
»
  • Gertrude

    Wat een enige nieuwsbrief beginnend met een plaatje van een hondenpolonaise. Naar mijn idee is Mollie beter af bij een ander baasje want een hond de hele dag alleen laten lijkt me geen goed voornemen. En bij het verhaal over boeren Trixie springen de tranen in mijn ogen. Wat fijn dat je aandacht hebt voor Trixie Ton. Je bent haar vaste vertrouweling! Superfijn om te lezen.

    1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com