Dierenmissies Weekjournaal van 8 september 2019

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met een kijkje in de nieuwe levens van Fellow en Baxter, zien we hoe een vrouw opvang biedt aan honden op de door noodweer geteisterde Bahama’s, zoeken we nog steeds een nieuw baasje voor Toppie, hebben we een filmpje over de uitwerking op een hond bij wie de nagels wordt geknipt, staat Mollie in de belangstelling, hebben we updates van baasjes in het land en hebben een nieuwe bedreiging voor honden uit Noorwegen. In de column geven we een verhaaltje over hoe soms wordt gereageerd als een grote hond ten tonele verschijnt, en in de (on)zin van de week laten we nog maar eens zien hoe kinderen niet met een hond horen on te gaan. Maar er valt ook nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar:

– Het nieuwe leven van Fellow en Baxter.
– Noodopvang voor honden op de Bahama’s
– Stevie’s World
– Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.
– Veilige hondentuigjes
– Hondjes die ook het asiel mogen verlaten
– Leuk filmpje
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Een nieuw koppie op de site Bruixa genaamd,
– Herhaald verzoek van Miranda om te helpen zoeken naar een woning.
– Noorwegen in de ban van mysterieuze, dodelijke hondenziekte–
– Mollie in de belangstelling
– Berichtjes van de baasjes van Estela, Smiley, Fellow
– De vierkante column van Ton met : “Speciaal voor mensen met gevaarlijke honden”
– De (on)zin van de week gaat over: “Vragen om problemen…”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

.
Maandag 2 september 2019
.

Het nieuwe leven van Fellow en Baxter.
.
Nadat afgelopen zaterdag Baxter en Fellow in Nederland waren aangekomen kregen we al gauw berichtjes van hun ervaringen bij hun nieuwe baasjes in Nederland.
.

Fellow

Marieke laat weten: Fellow doet het echt heel goed!! Hij is nog wat schrikachtig, maar went heel snel. Hij loopt buiten super en is een échte knuffel kont. Binnen wijkt hij niet meer van m’n zijde Ik ben helemaal verliefd

 

.

Baxter

.

.

.

Maxime en Renske laten weten:

Eerste dag “Baxter” ging prima. Hij verliest ons geen seconde uit het zicht  ♡. De andere doggies negeren hem nog een beetje en zijn helemaal op hun gemak. Wat een kanjer is onze nummer 6..…

.

.

.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

.

Dinsdag 3 september 2019

.

Tijdelijke huisvesting voor honden.  Vrouw vangt 97 honden op in eigen huis tijdens orkaan in Bahama’s

.

We kunnen er niet omheen want iedereeen heeft wel gehoord van de orkaan Dorian die de Bahama’s teistert. Er zijn al 20 slachtoffers gevallen maar voor meer wordt gevreesd en 70% van alle huizen zijn vernield. Alle aandacht gaan in eerste instantie uit naar het menselijke leed maar gelukkig is er ook oog voor de ellende die huisdieren ondergaan. Ook je huisdier verdient het om gered te worden. Een klein lichtpuntje was wel dit bericht…  

.


.

.

Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.
.
Helaas moeten we nog steeds een nieuw baasje zoeken voor Toppie. Dit is Toppie is een teefje, geboren 2016 met een schofthoogte van 52 cm.

Toppie woont momenteel bij zijn huidige baasjes in Arnhem maar de match blijkt niet optimaal. Toppie durft, nadat ze zich steeds meer vertrouwd is gaan voelen, laten zien dat ze sommige vreemde mannen niet echt vertrouwd. De huidige baasjes zijn niet bij machten om dit te corrigeren. Een baasje die ook ‘baasje’ kan zijn is voor haar belangrijk.

Toppie kwam op 20 mei 2019 op Schiphol aan en was daar tussen honderden mensen en toen was er van dit gedrag nog niets te zien. Ook in het asiel en tijdens een braderie waar het erg druk was, heeft ze dit gedrag niet laten zien. Tja, als zij soms gromt naar vreemde mannen dan betekent dit een stukje onzekerheid die zij compenseert.

.

 

Ze is een leuke speelse hond die erg knuffelig is maar nu zoeken we dus nieuwe baasjes die bij voorkeur ervaring hebben met honden en die haar kunnen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen zonder dat ze het gevoel heeft in actie te moeten komen.

Na bijna 2 maanden in Nederland te zijn, denken we dat Toppie een beter plekje verdient waar ze zich meer comfortabel zal voelen. Dit is wat haar huidige baasje vertellen over Toppie in de hoop een geschikt baasje voor haar te vinden.

.

.

.

.

.

Dit is wat de huidige baasje over Toppie vertellen:.

.

Toppie is al in Nederland en woont nu 8 weken bij ons. Ze is alles wat je van een hond zou willen. Ze is aanhankelijk, speels, slim en enorm lief. Ze vond het heerlijk om te rennen en spelen met andere honden maar kan zich ook goed alleen vermaken. Ze luistert en leert heel snel, ook is ze al snel gewend geraakt om een paar uur alleen thuis te zijn zonder problemen. Ze is snel aan mensen gehecht maar vindt sommige nieuwe mensen ( voornamelijk mannen ) toch wat spannend, ze wordt hier dan wat ongemakkelijk van en weet zich geen raad. Wat zich soms kan uiten in een grom / blaf.

Dit is enorm jammer aangezien de omgang met nieuwe mensen enorm belangrijk voor ons is. Wij vinden het moeilijk, maar hebben toch besloten om een nieuw baasje voor haar te zoeken.
.
Wij zijn namelijk ook echt afhankelijk dat ze op ten duur bijvoorbeeld mee naar het werk zou kunnen en regelmatig vrienden / familie op kunnen passen. Juist omdat Toppie zo’n enorm leuke hond is en wel overtuigd zijn dat met de juiste zorg en aandacht dit ook zeker verminderd kan worden hopen wij dat we voor haar een leuk baasje kunnen vinden en haar niet te lang aan ons te laten hechten.

Mocht je haar nieuwe baasje willen worden ben je altijd welkom om kennis met haar te maken!
.
Mail of bel naar Dierenmissies@gmail.com of bel 06-22225271.
Desgewenst zullen wij u direct in contact brengen met de huidige baasjes.

.

.


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 4 september 2019

.
Hondjes die ook het asiel mogen verlaten

hond

Yanis

hond

Orville

hond

Diesel

.

.

.

.

.

.

hond

Alec

hond

Pinchi

Boris

.

.

.

.

.

.

hond

Helga

hond

Bruixeta

hond

Thaddy

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

klik op dit plaatje voor het filmpje

Het knippen van nagels bij honden kan een bijzondere uitwerking hebben.
Je zou zomaar van je stokje kunnen gaan…

 

.

.

.

.


.

.

Donderdag 5 september  2019

.
Nieuw koppie op de site
.

Dit is Bruixa, Teef – 3 jaar, 7 maanden – Rottweiler – 52 cm . Bruixa woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . . Karakter: Lief, aardig, speels en leergierig . . . Bruixa is een ongelooflijke lieve en leuke hond die altijd klaar staat om te spelen. Ze is een werker met de nodige energie dus die het heerlijk vindt om lange wandelingen te maken. Ze luistert goed en is leergierig. Ze is prima geproportioneerd en is niet bepaald stressig. Gewoon een hele fijne stevige meid die goed op de poten staat.

Klik op de foto voor extra info en filmpjes van Bruixa

.

.

.

.

.

.

.


.

Verder laten we u zo spoedig mogelijk kennismaken met Oddy en Jacks. Zij wonen in een particulier opvangcentrum bij Naomi in de buurt van Torrendembarra. Helaas hebben ze daar natuurlijk niet de medische faciliteiten van het asiel en worden ze adoptie-gereed gemaakt door een gewone dierenarts en is het vervoer naar Nederland eventueel over de weg omdat ze ver van een luchthaven wonen. Hierdoor zijn de adoptiekosten iets hoger dan normaal maar ze zijn zeker de moeite waard om ze te leren kennen hoor. Daarom willen we ze graag aan het grote publiek voorstellen want het zijn twee kanjers die lief zijn voor kinderen en katten. Het zijn twee broers die geboren zijn in oktober 2018.

Het wachten is op foto’s en filmpjes van beide lieverds…

.

Wordt vervolgd …..

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 6 september 2019

.
Mollie in de belangstelling>
.
We kregen van Fleur een mailtje dat ze met het gezin een hond wilden adopteren. Hiervoor was hun oog gevallen op Mollie en Eef. Nu bleek Eef al in een adoptietraject te zitten dus hebben we ons gericht op Mollie. Voorwaarden is dat ze met kinderen en katten kan omgaan. Voorts is er een klein oud mopshondje in huis waarmee ze ook op moet kunnen schieten. We hebben direct de vragen voorgelegd aan Miranda en Blanca in het asiel. Mollie zal een kinder- en kattentest krijgen. We wachten met Fleur in spanning op de uitslag….
.

.

.

.

.

.

.

.


..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?
.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.

.

.

.

.Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen. 

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 7 september 2019

.

Nadat we eerst bericht kregen van een virusziekte die vanuit Duitsland onze honden zou bedreigen kwamen nu dit artikel tegen dat melding maakt van een gevaar dat voor honden vanuit Noorwegen naar ons toe zou kunnen komen. Lees en oordeel zelf. (bron AD)
.
Noorwegen is in de ban van een vooralsnog mysterieuze hondenziekte waaraan verspreid door het Scandinavische land al tientallen viervoeters zouden zijn overleden. Alle slachtoffers hadden, voordat ze ziek werden en stierven, dezelfde symptomen: veel braken en bloederige diarree. Dierenartsen luiden de noodklok omdat lijkschouwingen weliswaar duiden op een ernstige darmziekte maar de oorzaak daarvan nog onbekend is.
.

Volgens Noorse media werkt een landelijk veterinair instituut keihard om het raadsel op te lossen. Hondenbezitters houden hun hart vast, omdat bestaande medicatie tegen spijsverteringsproblemen bij honden niet helpt. Er zijn geen aanwijzingen, zo blijkt uit de autopsieën, dat sprake is van vergiftiging. De slachtoffers zijn jonge maar ook oudere honden.
.
Het Noorse instituut voor voedselveiligheid heeft in een verklaring gemeld dat het nog onzeker is of alle dodelijke gevallen iets met elkaar te maken hebben. Maar wel dat sprake is van dezelfde symptomen. ,,Voorlopig zien we nog geen patroon, maar we werken er hard aan. We kijken naar welke honden momenteel ziek zijn en naar de omstandigheden om hen heen voor en nadat ze ziek werden”, aldus Ann Margaret Grøndahl, manager bij het instituut.
.
De afgelopen 24 uur zijn nieuwe gevallen geregistreerd in onder meer de regio’s Trøndelag in het midden van Noorwegen, Rogaland in het zuiden en de plaats Aurland vlakbij de kustplaats Bergen. De meeste andere gevallen doen zich voor in de regio Oslo. Het genoemde instituut schat dat tientallen honden ziek zijn en mogelijk eenzelfde aantal is overleden.
.
Virussen
Volgens Grøndahl wordt gekeken naar ‘alle mogelijke bacteriën en virussen’. Ze stelt dat in alle gevallen monsters worden genomen van de ontlasting van zieke en dode honden. En verder dat er ook honden zijn die weer opknapten. Waarschijnlijk gaat het nog dagen duren voordat het onderzoek is afgerond en met zekerheid kan worden gezegd wat er precies aan de hand is. ,,Maar de tests die al zijn gedaan hadden helaas geen bevredigend resultaat.”
.
De Noorse overheid heeft inmiddels alle activiteiten met honden in het land af laten lassen. Te denken valt aan hondenshows of drijfjachten met honden. Baasjes wordt aangeraden honden voorlopig, totdat meer duidelijk is, aangelijnd uit te laten en uit de buurt te houden van soortgenoten.
.
Hondenbezitters stellen in Noorse media geschrokken te zijn over de raadselachtige ziekte die in korte tijd zoveel slachtoffers maakt. De honden die ziek werden waren kort daarvoor nog kerngezond en levendig. Op sociale media wordt het vermoeden uitgesproken dat het mogelijk kan gaan om besmet hondenvoer. De overheid stelt echter dat dat niet het geval is, omdat ook monsters van landelijk verkocht nat voer en brokken zijn genomen.

.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 8 september 2019

.

Naam    Besluitfase    formaliteiten        bloed          medisch           datum
                   baasje                                     onderzoek      traject         reis naar NL

Mollie ——-gaande————– xxxx————-xxxx————-xxxxx———- begin oktober

 

 

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 15 september 2019.

.

.


.

Berichten van : …

.

Jean Piere, baasje van Estela, heeft uitgelegd wat ze moet doen als naar het strand gaan. 

Goed op de spulletjes letten… net zo lang tot Jean Piere weer terug is…

.

.

.

.


.

.

Van Frances kregen we deze update van Smiley die nu twee jaar in Nederland is…
.
Met ons en Smiley gaat het goed. Smiley is onlangs een aantal dagen ziek geweest, hij had pijn in zijn buik en diarree. Gelukkig is dat weer over dankzij de “vieze” pillen van de dierenarts. Was nog een creatieve klus om 5 dagen lang 2 x daags 4 antibiotica pillen naar binnen te krijgen.
Momenteel is hij erg gecharmeerd van de luchtjes van een paar loopse teefjes in de buurt en dat kun je aan zijn gedrag goed merken, hoewel Smiley gecastreerd is, blijft hij toch een echt mannetje. Het is nooit saai met hem…..

Hopelijk gaat het met jullie en de hondjes allemaal naar wens en wordt het in jullie leefomgeving weer wat rustiger nu de vakanties voorbij zijn.

Hartelijke groeten van ons allemaal

.

.


.

Marieke, baasje van Fellow, laat zien dat hij al op een stoel kan klimmen.

.

En dat valt nog helemaal niet mee…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

maar hij vindt ook elders  wel een plekje

.

.

.

.

.

.

.

Lekker even de pootjes strekken is natuurlijk helemaal prachtig. .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

COLUMN NIEUWS

.

De 4-kanten column van Ton

We kregen van Frances, baasje van Smiley, een leuk verhaal toegestuurd dat zo herkenbaar is en daarom meer dan de moeite waard is om het te publiceren. Ongetwijfeld hebben veel baasjes met een wat grotere hond, een gelijksoortige situatie wel eens mee gemaakt. De oplossing die de man uit het verhaal heeft gekozen kan misschien voor eigenaren van kleine hondjes een eye-opener zijn…. De schrijfster van het verhaal is Saskia Jansen dus deze keer komt haar alle eer toe…

.

.

“Kom voorrrrr”. Ik schrik van de plotselinge kreet van de man die op het grasveld naast het
hondenuitlaatpad staat.
Net op het moment dat ik hem passeerde dacht ik nog, wat een enge man, wat staat hij daar
nou in zijn eentje met die wollen grijze muts over zijn oren getrokken op dat grasveld.
Vanuit de bosjes komt er met een bloedgang een enorme rottweiler tevoorschijn. In een
rechte lijn rent hij op de man af, en een centimeter voor zijn voeten gaat hij zitten en kijkt
met zijn tong uit zijn mond enthousiast naar zijn baas. “Af”, klinkt het streng.
De hond duikt direct plat op de grond. “Blijf”, zegt de man terwijl hij met zijn wijsvinger zijn
commando kracht bij zet.
De man draait zich om en loopt weg van de hond. Met grote stappen loopt hij mijn richting
op.
Het is een hele lange man. Zijn handen zitten diep in zijn zakken gestoken, tientallen gele
bladeren verpulveren onder zijn zware bergschoenen.
Ik besef dat ik stil was blijven staan en loop snel verder. “Goedemiddag”, zegt de man met
een vriendelijke stem die ik niet bij zijn uiterlijk vind passen.
“Goedemiddag”. Langs zijn gezicht kijk ik naar de hond die nog steeds plat in het gras ligt.
Wachtend op het seintje dat hij mag komen.
De man besteedt geen aandacht aan de hond en lijkt meer geïnteresseerd in mij. Zijn ogen
glijden over mijn lijf heen. Het geeft mij een ongemakkelijk gevoel. Ik kijk snel even om mij
heen. In de verte komt er gelukkig iemand aanlopen.
“Wat een goed opgevoede hond heeft U”, zeg ik terwijl ik een knikje maak met mijn hoofd
richting de hond.
De man kijkt voor het eerst ook weer even naar zijn hond waarop deze direct zijn hoofd nog
iets hoger houdt. Als de man weer wegkijkt zakt het hoofd teleurgesteld weer naar beneden.
Nog steeds geen nieuw commando.
“Bedankt, dat is mijn passie. Honden trainen zit in mijn bloed”.
“Knap hoor”, zeg ik gemeend en maakt aanstalten om weer door te lopen.
De persoon die ik in de verte aan had zien komen lopen is nu heel dichtbij. Het is een jonge
vrouw met een Chihuahua aan een riempje. Ze glimlacht naar ons. Ik zie dat haar ogen
plotseling blijven hangen op de rottweiler in het gras en met een snelle beweging pakt ze
direct haar hondje op en houdt deze op haar arm.
“Waarom pak jij jouw hond op?”, vraagt de man. Hij fronst zijn donkere wenkbrauwen die
hierdoor tegen de rand van zijn muts aangedrukt worden.
“Omdat mijn hond bang is voor rottweilers, hij is vroeger aangevallen door een rottweiler ”.
“Aangevallen?”, herhaalt de man.
“Ja, toen hij klein was”.
De man kijkt even naar het hondje op haar arm en begint dan hardop te lachen. “Toen die
klein was?”, buldert hij.
De vrouw glimlacht flauwtjes.
De man blijft lachen. “Die rottweiler was zeker al heel oud dan?”.
“Geen idee, hoezo vraagt u dat?”.
“Nou, jouw hondje heeft de aanval van een rottweiler overleefd. Die rottweiler zal wel geen
tanden meer gehad hebben dan denk ik. Of had hij wel bijtwonden?”.
“Nee, ze had gelukkig niks”, zegt de vrouw bloedserieus.
De man kijkt haar aan alsof hij water ziet branden en schudt zijn hoofd.

“Aangevallen, zei je toch net?”
“Ik was er erg van geschrokken “, zei de vrouw zachtjes. Ik vermoed dat ze zelf ook wel weet
dat dit waarschijnlijk geen echte aanval was geweest destijds.
“Dus als ik het goed begrijp til jij nu je hondje bij iedere rottweiler op omdat jij er bang voor
bent?”.
Ik voel de spanning in de lucht hangen en vraag me af waarom ik hier nog bij sta. Ik heb
totaal geen zin om in dit gesprek betrokken te zijn.
Plotseling verandert de houding van de rustige vrouw.
“Laat mij lekker mijn hondje beschermen als ik dat prettig vind”, schreeuwt ze ineens. Vanuit
het niets geeft ze de man een harde duw tegen zijn schouder waardoor de Chihuahua zijn lip
optrekt en hard begint te blaffen.
Ik steek mijn hand op en besluit om snel verder te gaan.
“De man steekt allebei zijn handen in de lucht naar de vrouw met de Chihuahua en zegt:
“Rustig maar hoor, ik wist niet dat je kwaad werd”.
“Kom Nero wij gaan lekker verder wandelen”, zegt de vrouw tegen haar hondje.
Nero, denk ik, en lach in mezelf.
Met gebogen hoofd vervolg ik mijn weg in de tegenovergestelde richting als de vrouw. De
man blijft in het midden achter.
Mijn hart slaat een slag over wanneer ik weer die enorme harde kreet hoor: “Kom voorrrrr!”.
Wanneer ik achterom kijk zie ik hoe de hond dolenthousiast voor zijn eigenaar zit. De man
aait hem en zegt: “Braaaaf Peertje”.
Peertje! Hoe komt die erop denk ik.
De volgende dag zie ik de man stomtoevallig voor de tweede keer lopen. Peertje loopt dicht
naast hem.
Hij steekt zijn hand naar mij op. Ik zwaai terug en loop snel door.
Vanuit een zijweg komt de vrouw met de Chihuahua aangelopen.
De man ziet haar ook aankomen. Vliegensvlug tilt hij zijn rottweiler op. Een hand onder zijn
buik en een hand onder zijn hals. De rottweiler hangt gewillig in zijn armen als hij de vrouw
met de Chihuahua passeert. Zijn gezicht strak in de plooi.
De vrouw laat haar Chihuahua op de grond lopen en kijkt naar dit vreemde tafereel met
verbazing in haar ogen. Op het moment dat ze elkaar passeren zegt de man tegen zijn hond:
“Niet bang zijn Peerke, alles komt goed”.
“Wat doe je nou toch achterlijk”, zegt de vrouw met een veel te hoge stem.
“Ja sorry, maar ik ben weleens aangevallen door een vrouw met een Chihuahua en sindsdien
ben ik een beetje bang geworden.

.

Opmerking:
Onlangs liepen wij met onze hondjes in het bos toen er plots een bouvier uit een naburig pad op ons af kwam rennen. Onze hondjes hadden we aan de lijn en de bouvier liep los. Zonder enige aanleiding beet hij Pichi en Botas. Het is dat ik hem van onze hondjes af kon trekken en vast kon houden tot het baasje verscheen anders had het beslist anders afgelopen. Gelukkig mankeerde onze hondjes niets maar later hoorden we dat hij ook al een chihuahua had gebeten die naar de dokter moest om opgelapt te worden.  Het is dus niet verkeerd om voorzichtigheid te betrachten als er plots een grote onbekende hond verschijnt maar als het even kan is het natuurlijk wel goed om honden aan elkaar te laten snuffelen. Het zijn nu eenmaal roedeldieren… 

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 3,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Vragen om problemen”
.

 

Kijk eens hoe lief hij voor de kleine is ????

Hij is zo makkelijk … hij laat alles toe..

De kleine kan echt alles bij hem doen….

Het ergste is dat de hond altijd de schuld krijgt al er een incident plaats vindt. Hij hoeft maar één keer een snauw te geven tegen de kleine plaaggeest en hij kan vertrekken. Heeft hij pech dan wordt hij afgemaakt. Hoe oerstom kunnen ouders zijn.

Honden zijn geen speelgoed voor kleine kinderen. 

Kinderen moeten leren respect te hebben voor de hond.
Dat betekent niet onnodig plagen, pijn doen of bang maken…
De hond  valt alleen uit alleen als hij in het nauw zit, pijn heeft of bedreigd voelt. Elke hond heeft zo zijn eigen grens van hoe en wanneer dat zal gebeuren en is gebaseerd op zijn levenservaringen.

.

.

Arie (Geza) en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com