Dierenmissie 1 – Deel 5, Van La Linea terug naar Tobarra

Beste mensen,
Gisteren sloot ik af met een onrustige nacht. Een paar dingen waren ons duidelijk geworden. De hondjes moeten leren hun behoefte te doen tijdens het uitlaten en er moet rust komen in de tent en dan zeker in de nacht…. Zarra’s verlatingsangst moeten we overwinnen anders blijft ze een zielig piepend hoopje hond die alleen maar stil kan zijn als ze bij iemand op schoot zit. …
Vanmorgen om 5 uur opgestaan. We wilden de behoefte van de honden voor zijn. Nou dat is dus bijna gelukt…. Hopla de hele boel naar buiten met de riempjes aan en ondertussen de boel weer schoonmaken. Regelmaat is de belangrijkste schakel om iets aan te leren dus…. even laten dollen en een laatste verdwaalde druppel buiten achter laten. Zowaar moest Pompi weer poepen. Kijk dat was al weer wat gewonnen. Daarna allemaal wat lekkers en hup de bench weer in.  Zarra die uiteindelijk van 03.00 tot 05.00 stil was geweest ging direct weer piepen. We besloten haar een reistabletje te geven om haar een beetje rustig te maken.
Om 06.00 uur vertrokken we in de hoop dat Zarra sneller weer rustig zou zijn. We wilden zoals eerder aangegeven in de buurt van Albox een plek vinden waar we konden bivakkeren. Na twee uurtjes rijden weer even uit maar nog geen geschikte plaats gevonden. Helaas nog geen sanitair resultaat maar de aanhouder wint. Beestjes vertroeteld en wat lekkers gegeven en opnieuw onze weg vervolgd. Zarra was alleen kort na het uitlaten nog een beetje aan het piepen maar dat was direct over toen we weer gingen rijden. Rond 10.00  uur hadden we de perfecte plek gevonden. Een grote parkeerplaats bij de plaats Vera. Direct de riempjes aan en dat had wel resultaat. De eerste plasjes werden gedaan en ook nu konden we Pompi weer en Kees (Pekinees) laten poepen. Alleen speelse Zarra heeft haar grote behoefte nog niet gedaan. Dat was en is voor ons een puntje van aandacht. Na het uitlaten hebben we alle drie de honden weer in de bench gedaan en hebben de boel zo rustig mogelijk gehouden. Zelfs Zarra is rustig gaan liggen en hoefde door Kees niet meer tot de orde geroepen te worden. Om 14.00 uur en om 18.00 uur het ritueel herhaald.
Omdat de camper prop vol zit met benches is er maar weinig plaats meer over om met de laptop aan de gang te gaan. Gisteravond deed ik dit op mijn schoot. Sorry voor de vele taalfouten in Nieuwsbrief 4 maar het was niet het de beste moment om een stukje te schrijven. Bij gebrek aan een tafel heb ik me nu noodgedwongen in de ingang van de camper geposteerd. Annerie kon het niet laten om dat even vast te leggen.
Pompi is echt iemand die alleen moet eten. Hij beschermt zijn bakje tegenover andere honden en hij wilt niets liever dan ook de bakken van de andere twee in bezit krijgen. Uiteindelijk is hij zo bezig met dit gedrag dat hij zelf vergeet te eten. Dat is iets dat niet zo snel door ons verholpen kan worden. We geven hem dus nu eten terwijl hij de anderen niet kan zien. Voorlopig is hiermee het probleem opgelost. Nu Kees nog ‘s morgens en ’s avonds een half tabletje door haar eten krijgt en Zarra af en toe haar ‘rustigmaak’ pilletje kunnen we niet zo maar toelaten dat de bakken door elkaar raken.
Met de twee poezen gaat het goed. Ze hebben hun brokjes opgegeten, drinken van het water en bewegen zich nu wat vrijer door de bench. Zelfs zagen we, de ene kat die nog een beetje kan zien, voorzichtig gluren tussen het gordijn van het slaapvertrek en de deken die we over de bench hebben gelegd. Het werd tijd dat ze ook iets extra’s kregen in de vorm van Gourmet Gold (Zalm)…  Dat werd met dank aanvaard.
Het is nu 18.15 uur en we zijn net weer uit geweest met hondjes. Gelukkig heeft ook Zarra nu haar grote boodschap gedaan. Haar tabletje heeft haar ook meer rust gegeven om de tijd te nemen voor haar behoefte. Ze was zo trots op haar grote daad…. En dat hebben we met haar natuurlijk flink gevierd. We denken dat we de zindelijkheid bij alle drie nu voor elkaar hebben al zal het best nog wel eens fout gaan. Immers, morgen komen er weer drie nieuwe hondjes bij….
Zojuist nog telefonisch contact gehad met Diana van het asiel in Albox en Piedy in Tobarra om aan te geven hoe laat we daar morgen denken te zijn.
Alles is nu klaar voor morgen. Het is donker geworden en we gaan proberen wat slaap in te halen van afgelopen nacht. De hondjes liggen met volle buikjes in een diepe slaap. Zelfs Zarra is rustig en dat  terwijl we niet aan het rijden zijn.

Voorlopig reisschema:

29 dec ‘s 10.00 uur Albox ophalen galgo’s Katie en Joie
29 dec ’s 15.00 uur terug in Tobarra om Nieves op te halen
2 jan Nederland.
Tot zover…
Groet van Annerie en Ton
+31622225271
MET DANK AAN ALLE MENSEN, BEDRIJVEN, ORGANISATIES DIE ONS GEHOLPEN HEBBEN BIJ HET VERZAMELEN VAN  GOEDEREN, HET GEVEN VAN ADVIES, ZORGDRAGEN VOOR BEMIDDELING, OF ANDERSZINS ONDERSTEUNING HEBBEN VERLEEND AAN DIT TRANSPORT:
AFRODITI, DIERENKLINIEK ANIMO, DEN HAAG;                    MIRJAM , GREYHOUNDS IN NOOD;
MENNO DE JONG, DIERENSPECIAALZAAK BUDDIES, V’BURG;                    HANNO BERGER, DIERENNOOD;
NANCY KUIPERS, TRIMSALON HONDENBOEL, SCHIPLUIDEN;       KEES EN ARLA, GREYHOUNDS IN NOOD;
ILJA STAAS, DIERENSPECIAALZAAK DAMLAAN L’DAM;          GEA VERMEULEN, ZWERFHONDEN IN NOOD;
MONIQUE, FITNESS & RACKETCLUB WESTVLIET, L’DAM;
TENNISPARK OVERDAM, L’DAM;                                                                   RICHARD EN MARGREET BIJMAN;
NICOLE, WED. VERHOOG, DIERENSPECIAALZAAK VOORSCHOTEN;      NICOLIEN GROEN, LEIDSCHENDAM;
FAM. DE KONING, PRIMERA DAMLAAN, L’DAM;                                             CARLA VAN DUIJN, DEN HAAG;
GER HEKKING, DOBEY DIERENSPECIAALZAAK, RIJSWIJK;                                 SYTSKE MENS, DEN HAAG;

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com