Dierenmissie 1 – Deel 9, Onderweg naar Brussel

Beste mensen,

Het kan dus echt….. Oudjaar vieren zonder vuurwerk te zien of te horen. Het was zonder meer een hele bijzondere jaarwisseling voor ons. We hebben het al meegemaakt op diverse uithoeken van de wereld maar dit is de eerste keer dat we niets gewaar zijn geworden van dit memorabele moment van het jaar. We hadden ons op het ergste voorbereid want er waren nog al wat vrachtwagens op dezelfde parking gestrand. Met een swingende CD in aanslag om rond middernacht de boel af te leiden wachtten we rustig op wat er komen zou …. Niets dus dan alleen het klinken van onze glaasjes met bubbels….. De hondjes gingen meestal vrij snel slapen na de het uitlaten en dan maakten we het ook wat donker in de camper… Deze avond niet. Nu kregen ze met middernacht iets extra’s. We hadden gedroogde pens, gedroogde kippenpoten, stukjes buffelhuid en lamsoren als traktatie hmmmm.

Vandaag moesten we een flink stuk rijden. Lekker vroeg wakker geworden op een schitterende parking “Aire Val de l‘ Indre” 300 km onder Parijs. Hier konden de honden lekker de beentjes strekken want ze zouden vandaag een flinke tijd in de bench moeten verblijven. Een rechte snelweg is te doen maar om een grote stad heen (zoals Parijs) betekent relatief veel bochtenwerk en dat vinden onze lifters niet zo leuk.

Tip: Oh ja, onderweg worden de honden erg rustig van Amy Whinehouse Back to Black. Nou moeten we eerlijk erkennen dat na de 5e keer je zelf ook erg rustig wordt van die CD.

Van de berichten uit Nederland hadden we ondertussen begrepen dat de wegen daar goed te berijden waren. Hoe het op de weg naar Nederland toe zou zijn wisten we nog niet.

Omstreeks 07.00 uur reden we in het donker weg van de parking. Het was flink mistig en de eerste negentig minuten sukkelden we niet harden 60 km/uur. We waren al doodop van het turen in het grijze niets en toen moest de dag nog beginnen. We besloten even te tanken en een kop koffie te halen … alles met draaiende moter om de honden niet de indruk te geven dat ze weer uitgelaten zouden worden.

Met de eerste tekenen van het ochtendgloren  opnieuw de snelweg opgedraaid. De mist trok toen gauw op en we konden eindelijk flink vaart maken. Nu is voor ons het dalen van de omgevingstemperatuur erg snel gegaan. Steeds meer kleren aantrekken was voor ons de oplossing. Laten we maar zeggen: Van korte broek met t-shirt naar jeans met vliestrui en trainingsjack. Tja… en hier hebben we dus een steekje laten vallen. Arme hondjes die steeds met ons naar buiten moesten… daar hadden we dus van te voren aan moeten denken. Iets voor de volgende keer. Met het weer valt nu eenmaal niet te spotten. Vlak voor Parijs zagen we rijp op de struiken langs de kant van de weg en zo werden we subtiel gewezen op het feit dat niet alleen gevoelsmatig de temperatuur was gedaald maar dat ook werkelijk de temperatuur buiten de auto beneden nul was.

Pompi

Pompi

Zarra en Kees

Zarra en Kees

Nieves

Nieves

Nieves, Pompi en Kees, hadden geen enkele moeite met de plotse temperatuursdaling maar Zarra (naast Kees in de bench) en de twee galgo’s Katie en Joie hadden het wat minder.

En zo kwamen we met de nodige tussenstops aan onder Brussel waar we besloten de nacht door te brengen. Hier hebben we contact gezocht met de mensen die we morgen om 12.00 uur gaan ontmoeten op Rotterdam Airport en die de dieren van ons zullen overnemen. Alleen Katie en Joie zullen later die middag op de Schoorlaan in Leidschendam worden overgedragen.

Irma Neijman (Second Change Foundation) zal Pompi, Kees en Zarra onder zijn hoede nemen

Hanno Berger (Dierennood) zal de poesen Marta en Alexia van ons overnemen.

Cor en Renee (Greyhounds In Need Nederland) zullen de Katie en Joie meenemen.

Deze organisaties zorgen ervoor dat de hondjes en katjes bij een nieuw baasje terecht komen.

Nieves die via Zwerfhonden In Nood is bemiddeld, wordt opgehaald door Michel Janssen die direct haar baasje wordt.

En zo gaan we de laatste nacht in….

Met pijn in ons hart bereiden we ons geestelijk voor op het afscheid van morgen. Het afscheid van acht dieren die, ieder met een eigen karakter, ons de laatste 6 dagen hebben vergezeld. Waar we lief en leed mee hebben gedeeld. Waar we mee gegeten, geslapen en gespeeld hebben. Die van ons wat zorg een stukje genegenheid mochten ontvangen en vervolgens ons, als totale vreemden, onvoorwaardelijk vertrouwen hebben geschonken.

De wetenschap dat voor hen een nieuwe wereld ligt die met nog slechts één stap voorwaarts betreden zal worden, doet het innerlijke verdriet om dit afscheid verzachten.

Wat zal het morgenavond akelig stil zijn.

Voorlopig reisschema:

2 jan 12.00 uur Parkeerplaats Airport Rotterdam Overdracht van Marta, Alexia, Nieves, Pompi, Kees en Zarra

2 jan 14.30 uur Schoorlaan 37 Leidschendam, overdracht van Katie en Joie

Tot zover…

Groeten,

van Annerie en Ton
+31622225271

Met dank aan alle mensen, bedrijven, organisaties die ons geholpen hebben bij het verzamelen van  goederen, het geven van advies, zorgdragen voor bemiddeling, of anderszins ondersteuning hebben verleend aan dit transport:

Afroditi, Dierenkliniek Animo, Den Haag;                    Mirjam, Greyhounds in Nood;
Menno de Jong, Dierenspeciaalzaak Buddies, V’burg;                    Hanno Berger, Dierennood;
Nancy Kuipers, Trimsalon Hondenboel, Schipluiden;       Kees en Arla, Greyhounds in Nood;
Ilja Staas, Dierenspeciaalzaak Damlaan L’dam;          Gea Vermeulen, Zwerfhonden in Nood;
Monique, Fitness & Racketclub Westvliet, L’dam;
Tennispark Overdam, L’dam;                                                                   Richard en Margreet Bijman;
Nicole, wed. Verhoog, Dierenspeciaalzaak Voorschoten;      Nicolien Groen, Leidschendam;
Fam. de Koning, Primera Damlaan, L’dam;                                             Carla van Duijn, Den Haag;
Ger Hekking, Dobey Dierenspeciaalzaak, Rijswijk;                                 Sytske Mens, Den Haag;

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com