Dierenmissie 2 – Aankondiging van de nieuwe “Caravan” missie

Beste mensen,

Het leven gaat door…..  Er moest iets gebeuren….

Drukte alom. Sinds eind februari 2011 hebben we ongeveer 25 hondjes bemiddeld. Gelukkig hebben we enige ondersteuning van de familie Talboom gehad om hondjes naar Nederland te laten komen. Hun onverwachtse hulp kwam als een geschenk uit de hemel.  Ondertussen proberen we iets structureels op te zetten. Zoals iedereen weet waren we van plan om, net als de Kerstmissie 2010, in oktober 2011 met een camper te  gaan rijden om de asiels te bezoeken. Opnieuw zouden we spulletjes afgeven en hondjes en/of katjes mee terug nemen. Dit gaat nog gebeuren maar dan met een caravan in plaats van een camper…..

Toen de adoptiebemiddeling in februari op onze pad kwam werden we keihard met onze neus op de feiten gedrukt. Dat camperplan moesten we bijstellen. Met zoveel bemiddelde hondjes kun je niet meer volstaan met één of twee dure camper-reizen per jaar. Uit nood hebben we (op 21 en 24 mei) twee vliegreizen geboekt naar Alicante waarbij we 4 honden naar Nederland kunnen laten komen. Ook dat is natuurlijk absoluut geen structurele oplossing omdat dit niet valt te bekostigen. Nee er moest iets anders verzonnen worden om de transportkosten drastisch te drukken.

Tja, toen hebben we de stoute schoenen aangetrokken en hebben we een oude caravan gekocht. Daar hebben we vervolgens een deel uit gesloopt om daar fatsoenlijke onderkomens voor hondjes in te kunnen plaatsen.

Een kleine slaapplaats  voor onszelf en het keukentje hebben we in tact gelaten. We willen perse bij de hondjes zijn om te eten, rusten en slapen. De caravanreizen moeten zijn zoals we met de camper reisden. Een huiselijke sfeer is voor ons een voorwaarde voor het transport van dieren. Met een camera in de caravan en een beeldschermpje in de auto houden we onder het rijden de hondjes in de gaten en kunnen we ze toespreken om te sussen.

Een sensor geeft ons constant de binnentemperatuur van de caravan door. En om het hele jaar de caravan te kunnen gebruiken zorgt een nieuwe gasinstallatie met ringverwarming ervoor dat we ook in het najaar en winter kunnen reizen.

En zo hebben we de afgelopen weken elk vrij uurtje besteed in de verbouwing van de caravan. Hij staat nu klaar en bijna volgepakt gereed om af reizen. Op 27 mei krijgt de caravan zijn vuurdoop.

Het is nu 17 mei en de eerste vlucht op 19 mei staat op stapel … we zijn er klaar voor. Koffers staan al gepakt.

Ondertussen komen er allerlei goederendonaties binnen. Lotte en Piet uit Den Haag hebben ruim 50 kg voer ingezameld en komen dat nog even afgeven voor de camperrit op 27 mei. Past nog net in de caravan. Zij zullen op 4 juni hun geadopteerde hondje Africa in hun armen kunnen sluiten. Uit Friesland komen ook Richard en Margreet nog gauw wat losse goederen en medicijnen brengen. Kan ook nog net mee… ik zie de wielen van de caravan steeds verder uit elkaar gaan staan. Nee dat zal wel verbeelding zijn..

Dit is de aanloop tot de nieuwe ‘nieuwsbrieven’ die we zullen schrijven tijdens onze reizen naar Spanje.  De volgende nieuwsbrieven komen eraan:

Omstreeks 22 mei: Nieuwsbrief 2: de vliegreis van Bonne (Niebla) en Kyra (Dallas)
Omstreeks 25 mei: Nieuwsbrief 3: de vliegreis van Kyra en Don Juan (Holland)
Omstreeks 28 mei: Nieuwsbrief 4:  De start van de 1e caravantrip…

Onze oude James heeft beloofd voor ons thuis de mail in de gaten te houden…

Tot zover… Veel leesplezier….

Groet van Annerie en Ton
dierenmissies@gmail.com
+31 (0)622225271

Bij voorbaat dank aan alle mensen, bedrijven, organisaties die ons geholpen hebben en nog gaan helpen bij het verzamelen van  goederen, het geven van advies, of anderszins ondersteuning hebben verleend aan de komende transporten.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com