Dierenmissie 3 – Deel 1, Voorbreidingen en vertrek

Beste mensen,

Allereerst willen we iedereen, die ons bij voorbaat een goede en behouden tweede caravantrip hebben toegewenst, bedanken voor het getoonde medeleven en het vertrouwen in Dierenmissies. Wat konden en kunnen wij die goede wensen goed gebruiken…… Het is hartverwarmend om de laatste paar dagen voor het geplande vertrek op 10 juni ruim 70 berichtjes binnen te krijgen vanuit meest uiteenlopende windrichtingen, uit binnen- en buitenland en zelfs van buiten Europa.

“Ja vanzelfsprekend”, zullen de meesten van u zeggen als er gevraagd wordt of het verstandig is om een goede planning te maken. Zeker als het gaat om de voorbereiding van een caravantrip van ruim 4000 kilometer en je hiervoor maar 6 dagen ter beschikking hebt. We zijn immers net terug van zo’n reis met hondjes uit Tobarra Spanje. Als je dan weer dezelfde reis gaat maken betekent dit dat je de ervaringen van de vorige reis moet gebruiken om goed voorbereid te zijn….

Om alle technische problemen van de vorige trip voor te zijn, hadden we in ieder geval voor het rollend materieel (auto en caravan) een onderhoudsbeurt en nieuwe bandjes gepland op woensdag 8 juni. Hierdoor zouden we op donderdag de boel kunnen schoonmaken en inpakken en, op vrijdag als ‘s morgens het laatste ‘reguliere’ werk is verricht, zouden we vertrekken. Maar ja …. wat als dan woensdagmiddag blijkt dat de auto in de garage niet meer wil starten… dan ontstaat er bij ons toch echt wel enige stress… De monteurs van Garage Autoservice Reeuwijk deden er alles aan om de auto weer rijdende te krijgen maar het geluk zat niet mee. Zelfs op donderdag in alle vroegte een speciaal onderdeel uit Amsterdam laten aanrukken gaf ook geen soelaas en zelfs de BMW dealer had op donderdagmiddag geen oplossing voor de vertrekdatum.

Toen bleek dat de mensen van Autoservice Reeuwijk ook de stichting Dierenmissies een warm hart toedragen. Richard en Koen vonden dat, terwijl de BMW in reparatie was, de reis door moest kunnen gaan. De keten van vrijwilligers die door hun inzet deze missie mogelijk maken, de mensen die een hondje hadden geadopteerd en natuurlijk de hondjes zelf zouden niet teleurgesteld worden. De caravan stond inmiddels bij de garage in Reeuwijk klaar met nieuwe bandjes en een nieuwe 13 polige stekker maar ja de BMW, die de boel moest trekken, ontbrak…

Wat is het dan niet geweldig om van de garage gratis een trekkend voertuig te krijgen om toch die reis van ruim 4000 kilometer te kunnen maken. Een Citroën Xsara Picasso werd klaar gemaakt voor de reis. Monteur Bart verrichtte en klein wonder door in amper een uur tijd de auto helemaal na te lopen, winterbanden te vervangen voor zomerbanden, kleine aanpassing aan de stroom te verrichten zodat we een aparte spanningsdraad hadden om onder het rijden de accu van de caravan te kunnen laden.

Hoera we konden toch vertrekken. Helaas konden we de autoverzekering van de BMW niet laten lopen op de Citroën omdat ik niet de eigenaar was van de auto. Uiteraard hebben we wel een goede reisverzekering en ANWB wegenwacht dekking. Niets stond meer in de weg.

Donderdagavond konden we de caravan en Picasso in Leidschendam laden. Annerie had alles in haar eentje al thuis “pak-klaar” klaargezet. Normaal is dat een klus die we samen doen. (ik dan voornamelijk als sjouwkracht natuurlijk). Ik had haar graag meegeholpen maar was de afgelopen dagen met de BMW in de weer geweest.

We waren net klaar met inladen toen we later op die avond van Mieke Magnee bericht kregen dat de drie zielige jonge katjes, die op onze website staan, ook een plekje zullen krijgen in Nederland. Geweldig natuurlijk. Op het allerlaatste moment hebben we contact gezocht met Piedy in Spanje en gevraagd of de kittens al volledig gereed waren om naar een baasje in Nederland te gaan. Hierop kregen we direct van haar de bevestiging. Op 13 juni zouden ze ontwormd, ingeënt, gechipt, voorzien van EU paspoort en gezondheidsverklaring van de dierenarts, klaar zijn voor de reis. Naast de benches voor Almeria, Bruno, Donna, Kim, Libia en Funny hebben we nog diezelfde avond in de caravan een speciale bench ingericht voor de 3 kleine reisgenootjes. Ach … van die drie kleintjes heb je geen last en die kunnen er wel bij…

Vrijdag  10 juni 14.00 uur.

Een voorspoedig vertrek boezemt vertrouwen. De Picasso is verrassend stabiel tijdens het trekken van de caravan. De 1.6 liter benzine motor doet zijn werk en natuurlijk verwachten we geen prestaties als van de 3 liter diesel van de BMW… We hebben geen haast… en we tuften heerlijk met een gangetje van 90 km per uur. Tenminste zolang het verkeer het toeliet. De A13 naar Rotterdam was de eerste file… Antwerpen zat ‘vast’ en langzaam sukkelden we richting Lille. Om de benen te strekken hielden we voor deze stad, omstreeks 19.00 uur, een korte pauze en om 22.00 uur, net voorbij Parijs, hebben we een parkeerplaats gezocht voor de nacht. Dat waren de eerste 8 uur…. Vrijwel het hele eerste traject hebben we in de regen gereden en werden we vergezeld door onheilspellende luchten. Toen we voor de nacht gestopt waren was ook de regen voorbij…. Nu zou het reizen iets voorspoediger gaan.

Zaterdag om 07.00 uur waren weer aan het rijden en hebben in midden Frankrijk opnieuw talloze prachtige plekjes gezien waar we op de terugweg de honden uit kunnen laten.

Het is nu is 19.00 uur en staan we voor de nacht op een camping tussen Milau en Montpellier. Ondanks dat deze camping door de ANWB werd aangeprezen is het er erg smerig en gelukkig kunnen we ons aardig redden met de voorzieningen in de caravan. We hebben parkeerplaatsen bij benzinestations gezien op de Franse tolweg die er vele malen netter uitzien dan deze camping. Het enige dat fijn is dat we even van de snelweg af zijn, het rustig om ons heen is en we stroom hebben. Hoe vervelend kan een cliché klinken maar Frankrijk stelt ons qua hygiëne ook nu weer teleur.

Nu kan ik eindelijk de nieuwsbrief schrijven die jullie nu gaan ontvangen. Ondertussen is Annerie speciale koelmatten aan het prepareren voor de hondjes want het is 30 graden in midden Spanje. De matten worden in de benches gelegd zodat er naast luchtcirculatie ook voldoende koeling is vanaf de bodem van de bench.

Morgen hopen we in de buurt van Valencia of Alicante te komen. Ook daar zullen we een camping gebruiken, uit ervaring kunnen we zeggen dat die gegarandeerd, qua hygiëne, 100 maal beter is… We kijken uit naar een lekkere douchebeurt…

 

Tot zover…
Groet van Annerie en Ton

dierenmissies@gmail.com
+31 (0)622225271

Bij voorbaat dank aan alle mensen, bedrijven, organisaties die ons geholpen hebben en nog gaan helpen bij het verzamelen van  goederen, het geven van advies, of anderszins ondersteuning hebben verleend aan de komende transporten.

Speciale dank aan het hele team van Autoservice Reeuwijk http://www.autoservicereeuwijk.nl

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com