Dierenmissie 5 – Deel 2, Eerste traject tot Lyon

Beste mensen,

Dove

Dove

Danque

Danque

Wat een bijzondere manier om werelddierendag te vieren. Op dierendag zelf hebben we, nog vlak voor vertrek, contact gehad met twee nieuwe baasjes voor de pups Rita en Dove. Wat een geweldig dierendagcadeau… !!!!! Deze gelukkige puppies mogen nu ook nog met ons mee reizen naar Nederland. Dat wordt vast een hele gezellige boel in de caravan….

Nu is alleen Dunque nog over… wie weet of er zich, voor dat we in Tobarra zijn, nog een baasje meldt voor deze kleine schat…

Ok, alles is bijna klaar voor vertrek. Wij willen nog even douchen en ook Sally krijgt nog een bad. Ze moet per slot van rekening netjes bij

Sally

Sally

tante Piedy en Ome Juan-Carlos aankomen. (nee … we hebben geen foto’s van onze douchebeurt)  Na het waterballet zijn we snel en vroeg het bed ingekropen.

En dan is het eindelijk 03.00 uur in de nacht. De portieren slaan dicht. Een snelle blik in de achteruitkijkspiegel doet mij recht in de wijd opengesperde nieuwsgierige oogjes van Sally kijken. Ze  is klaar wakker en heeft zich geposteerd op de achterbank. Koelbox binnen handbereik evenals de thermoskan met koffie en de broodjes. Langzaam laat ik de auto op gang komen en wordt de zwaar beladen caravan van zijn plaats getrokken. Het is zover we zijn op weg. Een nieuwe dierenmissie is van start gegaan. Ingezamelde en gedoneerde spulletjes zullen hun weg naar het asiel Los Mejores Amigos in Tobarra vinden. We realiseren ons dat we opnieuw in de fortuinlijke omstandigheid zijn om wederom hondjes en een katje mee te kunnen nemen naar hun nieuwe baasje in Nederland waar voor hen, over een paar weken van nu, een nieuw leven zal beginnen… Beste lezers wees maar niet bang hoor .. echte filosofen zijn we niet maar even stilstaan bij het feit dat wij dit mogen en kunnen doen is op zich al heel bijzonder.
Het is 04.30 uur,  hoera we zijn in België… de koers is Antwerpen-Brussel-Namen-Luik-Luxemburg- Dijon-Lyon. Annerie voorziet ons van de versnaperingen. Sally was begonnen aan een nieuw botje maar ze was voor Rotterdam al in slaap gevallen. Ik zie haar liggen in mijn spiegel. Totaal op haar gemak… Ik voel de verleidelijk wens in me opkomen om ook mijn ogen te sluiten. Het is altijd vechten tegen de slaap tijdens een lange rit in het donker. Gelukkig heeft Annerie nog een lekkere kop koffie met een broodje… Speculoos zit er op. Het is elke keer weer een verrassing wat het beleg zal zijn. Kijk daar blijf je wel voor wakker … .
De mobieltjes gaan weer piepen om aan te geven dat we tegen zo’n ongelooflijk goedkoop tarief kunnen bellen in België…
We rijden door Luxemburg en, zoals het een goed Nederlander betaamt tanken we daar diesel voor de prijs van 1,16 euro per liter.
Opnieuw gaan de mobieltjes te keer en deze keer voor goedkope beltarieven in Frankrijk pfff…..
Het is goed te merken dat het later in het seizoen is. Het wordt laat licht en het is zelfs in Noord Frankrijk ‘s-morgens nog best frisjes. Natuurlijk stoppen we regelmatig om even de beentjes te strekken… en Sally wat gras onder de pootjes te laten voelen…. Dat plast zo heerlijk weg…. !!!!

Troy

Troy

Dit is een mooi moment om nog even iets over de lieve Troy te vertellen. Onnoemelijk veel mensen hebben al weer gereageerd op het eerste artikeltje dat we aan Troy hebben gewijd.
We prijzen ons gelukkig dat we een select aantal mensen om ons heen hebben die echt alles over hebben voor de dieren. Ook voor die hondjes die een wat moeilijke start hebben gehad. Zo is er David die al eerder een noodopvang verzorgde voor Angela en Megan …. Zelf heeft hij Don Juan (Holland) en Koy (Megan) geadopteerd. Of er ruimte was voor de opvang van de drukke en energieke Troy..???? Of hij alsjeblieft ook gelijk een goede huistraining wilde geven, hem tot rust wilde laten komen en hem wat manieren kon aanleren bij het ontvangen van visite… “Een uitdaging”,  vond David.. “vooral het kanaliseren van zijn energie maar … dat moet wel lukken hoor”. Het kost wel wat tijd en een 24 uurs begeleiding om vergissingen te voorkomen. Hij heeft het er graag voor over en heeft met Mirjam, een goede vriendin van hem die hondengedragstherapeute is, hierover overleg gehad. Troy zal voor zijn lessen lekker de tijd krijgen om zijn energie kwijt te raken. Pas dan kan hij rust vinden en kan hij door intensieve training weer lekker in zijn velletje komen te zitten. Voor Troy wordt er een behandelplan geschreven en als het goed is kan Troy begin November naar de boerderij van David om aan zijn interne opleiding te beginnen. Hij kan dan een frisse nieuwe start maken en werken aan zijn toekomst. Natuurlijk zullen we zijn vorderingen en belevenissen volgen en hiervan melding maken op de website van Dierenmissies.
Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van de zoektocht van Troy naar een nieuw baasje….

16.00 uur. We zijn weer een stuk zuidelijker gekomen en 100 km voor Lyon maken we nog een laatste stop. Het weer is aanzienlijk beter geworden en we hebben onze kleding er op aangepast. Het is nu 24 graden en de zon, die eerst lange tijd achter een grijs pak wolken verscholen ging, komt steeds meer tevoorschijn. Dit is het weer dat we graag willen. De weldadige warmte maakt je loom en brengt je in een vakantiesfeer. Zelfs Sally laat zich in een lome bui, na het doen van een plasje, graag weer naar de auto terug dragen … Tja verschil moet er zijn….

Rond 17.30 uur kwamen we aan op de camping in Lyon. Er is plaats genoeg en we kunnen zo parkeren dat de caravan aan de auto gekoppeld kan blijven. Hup de pootjes uitgedraaid, de stroom aangelegd, de buitenren voor Sally opgezet en de laptop geïnstalleerd. Annerie zorgt voor een snelle snack en gaat met Sally wandelen. Ik stort me op de nieuwsbrief…. En die is nu zo’n beetje klaar.
Het is 22.00 uur…. We zijn best moe. De nieuwsbrief is nu op de website geplaatst want hij was weer te groot om te verzenden per mail…..

Nu wordt het tijd dat er op de verzendknop wordt gedrukt….
Groet van Annerie en Ton
dierenmissies@gmail.com
+31 (0)622225271
Bij voorbaat dank aan alle mensen, bedrijven, organisaties die ons geholpen hebben en nog gaan helpen bij het verzamelen van goederen, het geven van advies, of anderszins ondersteuning hebben verleend en nog zullen verlenen aan de komende transporten.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com