Dierenmissie 5 – Deel 5, En toen was het eventjes vakantie

Beste mensen,

Dit wordt een rommelige nieuwsbrief met een boel losse onderwerpen….
Het is een heugelijke dag vandaag. Annerie is jarig en ik heb een verrassing voor haar. Ik kon hier niet eerder over spreken want ik heb dit met Piedy en Juan Carlos moeten voorbereiden. Nu eindelijk kan ik het nieuwtje met iedereen delen.
Annerie had eerder een lief hondje gezien bij hen op internet dat Botas heet. Ze heeft al op allerlei manieren mij ervan proberen te overtuigen dat kleine Botas best bij Daisy en Sally zou kunnen….. Daisy is namelijk al een paar jaartjes ouder maar Sally zou zóóó graag een speelkameraadje hebben… en dat zou zóóó goed Botas kunnen zijn… Laat nou Botas zóóó graag bij Sally en Daisy willen wonen….
Dus Hoera !!! Botas komt ook mee…

09.00 uur.
We kregen gisteren en vanmorgenvroeg al een wat lieve belletjes, verjaardagsmailtjes en een sms van Juan Carlos en Piedy met een geluidsfragmentje waarop ze Annerie “Happy Birthday” toezongen in het Spaans… is toch weer erg leuk om te horen maar we geloven niet dat het materiaal is voor de ‘Voice of Holland’… we zullen het maar niet doorsturen naar Wendy van Dijk en Martijn Krabbé.

10.00 uur.
En ja hoor de strijd van het werk voor de beestjes gaat gewoon door.  We kregen een berichtje van Hanno Berger (stichting Dierennood) over de Skype-verbinding… “.. of we mensen wisten die vandaag tussen 12.00 en 13.00 uur,  bij de overhandiging van een petitie aan de Oekraïense ambassade aanwezig wilden/konden zijn. Het programma Man Bijt Hond had bij hem aangeklopt omdat hij op zijn website aandacht had besteed aan de afslachting van de zwerfhonden in de Oekraïne. Natuurlijk vindt men in de Oekraïne dat men best levende honden mag verbranden en of dood mag knuppelen omdat meneer Michel Platini (voorzitter UEFA) zijn ergernis had uitgesproken over de hondjes. Tja en daarom wordt het dus tijd om, voor het EK voetbal, de straten ‘vrij te maken’ van zwerfhonden….
Hierop hebben we Lotte en Piet (vrijwilligers van Dierenmissies) in Den Haag gebeld en gevraagd of ze tijd hebben en eventueel genegen zijn daarbij aanwezig te zijn. Natuurlijk … als het enigszins te regelen was met het werk. Ik gaf Hanno hun nummer of nadere afspraken te maken. Jammer dat er te weinig tijd was om de boel naar alle contacten te sturen. Hoe dat afgelopen is laten we later weten…

Update :
Eind mei van dit jaar ging de familie Talboom 2 honden halen die ze zelf geadopteerd hadden. Met die rit brachten ze van het asiel in Tobarra 7 pups mee naar Nederland.
Alle pups kwamen uit één nestje en wat blijkt nu ze wat groter geworden zijn…geen van die pups lijken op elkaar….
Regelmatig krijgen we mailtjes met berichtjes hoe het met de hondjes gaat. Zo kregen we afgelopen week van Cindy een fotootje van Vamos te zien. Dat was voor ons de aanleiding om eens drie pups van het stel in het zonnetje te zetten. Let op… alle drie uit één nestje…. Moeder was ‘labrador-achtig’… Ongelooflijk:

Dobber

Dobber

Vamos

Vamos

Harrie

Harrie

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu eerst even de beloofde zwemles van Sally.

Situatie inschatten

Situatie inschatten

Kennis maken met de zee

Kennis maken met de zee

Ik speel met mijn baasje

Ik speel met mijn baasje

 

 

 

 

 

 

 

 

Even mijn vacht föhnen …

Even mijn vacht föhnen …

Ik ben dapper!

Ik ben dappe

We zijn gewaarschuwd door Piedy dat we onze handen vol zullen hebben aan de zes pups die dan 11 weken oud zullen zijn…. Ze heeft ons aangeraden om oordoppen te gebruiken. Ze schijnen met elkaar een boel kabaal te kunnen maken.
We kunnen alleen maar hopen dat ze ’s nachts willen slapen… We laten ons niet gek maken… we hebben een grote ren bij ons die we op kunnen zetten zodat ze toch kunnen spelen op de momenten dat we ergens stil

staan. Op dit moment hebben we hem rond de tent staan zodat Sally niet aan een lijntje hoeft. (die bijt ze toch door.. we zijn al aan de vierde rollijn bezig).

ATTENTIE..!!!!!
Registratie van uw hond of kat…..
Wij hebben te horen gekregen en gemerkt dat www.Huisdierenregistratie.nl niet werkt zoals het zou moeten werken.!!!!!
Er wordt geen code toegezonden naar het opgegeven emailadres waardoor je niet kunt controleren of de registratie gelukt is.
Wij hebben tot onze spijt menig van u gewezen op deze site en aangeraden om daar uw huisdier te registreren. Dit was kennelijk geen goed advies van ons .. !!!!
Wij raden u ten stelligste aan om uw huisdier opnieuw te registreren op de website van de Nederlandse Databank  Gezelschapsdieren http://www.ndg.nl/ .
Sorry voor deze misser…..
Inmiddels hebben wij contact gehad met H.K.S.W. Winschoten de partij die bij het rekeningnummer 1820 hoort. Het betreft een Assurantiekantoor. De eigenaar claimt dat er slechts 5 mensen zich bij hem geregistreerd hebben. Hij beloofde me uit te zoeken waar het fout gaat. Helaas heeft hij niet meer terug gebeld …
Het gesprek met de eigenaar van de site heeft ons niet het vertrouwen gegeven dat de registratie bij hem het resultaat geeft dat we ervan verwachten bij de vermissing van uw huisdier..!!!!!
Mocht u hier uw huisdier hebben geregistreerd bel dan naar nummer 0597-430000. Zeg dat u via Dierenmissies op hun site bent gekomen en vraag om uitleg… of uw 5 euro retour…..

Ooit zoiets gezien???? We kregen het toegezonden van Golida, Lammert en Alma om het vakantiegevoel aan te wakkeren… een bijzondere relatie tussen hond en dolfijn… kleine liefdes-tranentrekker tussen hond en dolfijn…
http://www.youtube.com/watch_popup?v=Yfbchq0xQmQ&vq=medium#t=183

12.00 Update over Troy:
Zoals we eerder hebben bericht in één van de vorige de nieuwsbrieven zoeken we een goed plekje voor de energieke pup Troy. Troy woonde in een druk gezin en zijn baasjes achtten hem onhandelbaar geworden. Hij plaste in huis en blafte vanuit zijn bench tegen de visite en sprong tegen ze op… enfin de duivel was in hem geslopen. Gelijktijdig met het zoeken naar een nieuw baasje voor de energieke Troy, hebben we ook gezocht naar een plaats waar hij tot rust kan komen en geobserveerd kan worden hoe zijn gedrag werkelijk is. Gisteravond mocht hij naar de boerderij bij David. Daar kwam hij tot rust. Hij zal daar stapje voor stapje een beetje structuur bijgebracht krijgen waardoor hij zijn onzekerheid kwijtraakt en zich weer lekker in zijn velletje zal voelen.. Hij is de nacht goed doorgekomen. Hij heeft wat verkennend ontledingswerk gedaan bij een speelbeertje en kan zich prima vermaken met zijn huisgenoten Juan en Koy. David houdt ons dagelijks op de hoogte van zijn vorderingen.

14.00 uur. Nu we weten wie werkelijk deze keer allemaal mee naar Nederland komen wordt het verlangen om naar Tobarra af te reizen steeds groter. Het gaat een beetje ver om nu al de boel klaar te maken voor vertrek van de camping maar we praten er steeds over… Het berichtje van Piedy over de pups doet ons alleen maar lachen. We weten immers hoe dat werkt. We proberen voor onszelf de plaatsindeling te bepalen. Voor zover we nu kunnen zien lijkt het verstandig om de zes pups Spencer, Sue, Rita, Chiara, Dove en Dunque  in de grote bench te laten logeren gedurende de reis. Daarnaast zal Franky een bench krijgen. Daarnaast hebben we nog een flinke bench die we toebedelen aan Katy of Daisy.

Katy en Iti

Katy en Iti

Gezien Katy een speciale relatie heeft met de kitten Ity is het wellicht verstandig om Katy in een bovenbench naast Ity te plaatsen. Zo zal Ity niet zo eenzaam zijn. Sally en Botas lijken nu de plaats op de achterbank te hebben.

We zullen wel zien….. Op naar de nieuwe dag…
Groet van Annerie en Ton
dierenmissies@gmail.com
+31 (0)622225271
Bij voorbaat dank aan alle mensen, bedrijven, organisaties die ons geholpen hebben en nog gaan helpen bij het verzamelen van goederen, het geven van advies, of anderszins ondersteuning hebben verleend en nog zullen verlenen aan de komende transporten.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com