Dierenmissies Weekjournaal van 11 november 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we, meer asielverlaters, nieuwe koppies, updates uit het hele land van geadopteerde hondjes, de speciale kennels voor de vlucht van Bros en  Leda zijn aangekomen, toekomst van Chispa toch weer onzeker,  weer een verslag van een gehouden feria en veel meer. In de column van Ton hebben we het over: ‘Hoe die stichtingen rijk worden…’, en in de (on)zin van de week hebben we het over “accepteren hoe je bent”.  Kortom er zijn weer leuke en interessante berichtjes te lezen die genoeg gespreksstof opleveren om de week weer door te komen. Dus neem de tijd en lees over de volgende onderwerpen:

– Honden die het asiel mogen verlaten…
– Gelukkig zijn de kennels aangekomen
– Leuk filmpje: … als je de ijscokar hoort … kun je zo verlangen naar een ijsje… …
– Kaylie in de belangstelling.
– Hondenjasjes en blikken met voer
– Nieuwe koppies op de site: Rizzo en Pembi

– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen…
– Hoera Nima is geadopteerd.
– Chispa’s toekomst opnieuw onzeker
– Registratie van chipnummer is verplicht
– De feria (braderie)
– Overzicht van de lopende adopties

– Berichtje van de baasjes van Max (Oki), Nando (Cohete), Estela, Pum en Rufus
– Column van Ton: “Hoe Stichtingen rijk worden…”
– De (on)zin van de week gaat over: “ Voor velen van ons is dit zo herkenbaar……”.
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.

.

.

.

.

.

.

.
GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.

.

Maandag 5 november 2018

.

Honden die het asiel mogen verlaten

.

hond

Phoebe

hond

Nirla

hond

Maida

.

.

.

.

.

.

hond

Jolie

hond

Subaran

hond

Micky

.

.

.

.

.

.

hond

Hardy

hond

Bobby

hond

Liva

 

.

.

.

.

.

hond

Cero

hond

Zeus

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


 

.

QR code : de snelle redding van de zoekgeraakte hond
.

De penning aan de halsband met een QR code die toegang geeft tot de informatie van het baasje. De perfecte en snelle manier om het baasje te achterhalen. Een chipscanner is niet nodig want elke mobiele telefoon kan gratis een QR scanner installeren van Play Store. Dan even scannen en hopla je kunt zo, zonder tussenkomst van dierenarts, Amivedi of de dierenambulance, het baasje waarschuwen.
Lees alles over de QR-code penning en hoe je er een voor je hond kunt bestellen, door op de QR code te klikken…

.

 


.

.

Dinsdag 6 november 2018

.

Gelukkig de kennels zijn aangekomen.
.

Zeven dagen te laat zijn, na twee keer gebeld te hebben met de koerier Cheap Cargo, de kennels op het asiel afgegeven. Ze stonden al die tijd in distributiecentrum van DHL in Barcelona. Eerst kregen we het bericht dat ze niet afgeleverd konden worden omdat het adres niet goed zou zijn. Dit was niet zo omdat we werken met stickers van Cheap Cargo waarop standaard het zelfde adres op staat vermeld. Dit is nu twee keer achter elkaar dat de aflevering verlaat is en dat we er achter aan moeten bellen. DHL is in Barcelona de koerier die de kennels moet bezorgen. Waarom dat het deze keer extra spannend was kwam omdat deze kennels aan extra eisen voldoen waardoor ze geschikt zijn om met de KLM te vliegen. Voor Transavia vluchten zijn er meerder kennels op het asiel. Bros en Leda moeten op 16 november in deze kennels met de KLM hun reis naar Nederland maken.

 

 


.

.

.

klik op het plaatje

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

Dit filmpje hoort eigenlijk in de zomer maar is te leuk om niet te laten zien

” … als je de ijscokar hoort … kun je zo verlangen naar een ijsje…

.

.

.

.


.

.
.
Woensdag 7 november 2018

.

Kaylie in de belangstelling.
.

Vandaag kregen we een informatie aanvraag voor Kaylie.
Natuurlijk hebben we alle informatie toegestuurd en hopen spoedig een reactie te mogen vernemen.
.

 

 


 

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
Donderdag 8 november 2018.

.

Hondenjasjes en blikken met voer.
.
De toekomstige baasjes van Bros hebben aangegeven dat ze van tuincentrum Ranzijn in Zaandam een paar honderd hondenjasjes hebben gekregen om te doneren aan het asiel. Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee. Nu was de vraag hoe we die bij ons konden krijgen zodat we die naar Spanje kunnen sturen. Voorgesteld is om die mee te nemen naar Schiphol als hun Bros daar op 16 november aankomt. Omdat ik daar ook zal zijn en we op de zelfde parkeerplaats zullen staan is het overladen dan zo gebeurd. De jasjes zullen met kennels, die weer retour naar het asiel in Spanje gaan, meegezonden worden.

.

.


.

.

Nieuwe koppies op de site

.

Klik op de foto’s om hun adoptiepagina te bezoeken voor meer info…

.

Dit is Rizzo, Reu – 3 jaar, 10 maanden – Labrador Mix – 57 cm Karakter: Rizzo is een hele lieve, sociale, knuffelige en speelse hond. Hij vindt het heerlijk om met een balletje in de weer te zijn.

hond

Dit is Pembi, Teef – 1 jaar, 9 maanden – Kruising herdertje – 52 cm Karakter: Zeer lief en onderdanig gaat plat op grond liggen, actief teefje, zeer sociaal

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

vriendenloterij

.

.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

.

.
Vrijdag 9 november 2018

.

Hoera Nima is geadopteerd.
.
Met een kattentest die niet zo goed is verlopen moest de familie nadenken of ze met Nima door wilde gaan. Zij hadden immers poezen in huis. Ondertussen was er een tweede familie die interesse had getoond voor de mooie Nima. Uiteindelijk vond de eerste familie het toch een te grote gok om Nima te laten komen wat natuurlijk volledig begrijpelijk is. Hierop heeft de tweede familie blij gereageerd en is volledig voor Nima gegaan. Nu staat zij ook in de planning om op 13  december samen met Bowie de grote reis naar Nederland te mogen maken.

.

.


.
.

Chispa’s toekomst opnieuw onzeker.

KLIK HIER voor de hele correspondentie

.
Op dringend verzoek van de baasjes van Chispa zijn we op zoek gegaan naar een goede opvangplek voor de kleine Chispa omdat zij afstand van haar wilden doen.  Het moest een plekje zijn waar ze gelijk geholpen zou kunnen worden om van haar overdreven beschermingsdrang af zou kunnen komen. Toen we hadden aangegeven een plekje voor haar te hebben gevonden en professionele ondersteuning voor de training hadden geregeld, lieten de baasjes niets meer van zich horen. Toen we na drie weken eindelijk iets vernamen was dat plekje helaas tijdelijk ingenomen. Op hun verzoek hebben we getracht dat zelfde plekje opnieuw voor Chispa beschikbaar te krijgen. Dat is gelukt en nu is Chispa daar welkom per 14 november. Helaas hebben we opnieuw niets meer van hen vernomen. Vandaag hebben we per Whatsapp en per email onderstaand bericht naar hen verstuurd.

Hoi xxx,
Ruim twee weken geleden hebben we laten weten dat we voor een tweede maal een plekje vrij hebben voor Chispa en wel per 14 november a.s. Op die dag is hij om 14 00 uur welkom bij onze vrijwilligster Linda in Amsterdam. Ook hebben we gelijk een afstandsverklaring naar je toe gestuurd die per direct getekend teruggestuurd moest worden in de meegezonden retourenvelop. Helaas hebben we die nog niet mogen ontvangen. Noch hebben we van je mogen vernemen of je gebruik wilt maken van het aanbod van de opvangplaats voor Chispa.
Als we op dinsdag 13 november de afstandsverklaring niet in ons bezit hebben moeten we aannemen dat je afziet van het aanbod en dat Chispa verder bij jullie welkom zal blijven.
Dit is nu de tweede keer dat jullie niets van je laat horen waardoor opnieuw de opvangplek voor Chispa verloren dreigt te gaan. We snappen echt niets van jullie bedoelingen.
Met groet

.

.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 10 november 2018

.

De feria
.
Vandaag was er weer een feria (braderie) in het plaatsje Vilanova i Geltru.
Een selectie van hondjes mochten mee om daar het asiel te vertegenwoordigen.

.

.

.

.

.

Laten we ze even voorstellen.

.

Narco

Archie

Afron

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

Willow

Misty

Prem

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pepe

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Alle honden gedroegen zich vandaag fantastisch! om 10.45 uur reden we weg uit het asiel, na alle honden met parfum overspoten te hebben en alle honden halsband en harnas te hebben aangemeten voor de veiligheid.

tot 14.30 waren we in Vilanova i Geltru op de grote november feria van het jaar met onze 6 honden in de hoop adoptanten te vinden voor deze Kanjers!

Helaas is dat niet gelukt vooralsnog, maar we hebben een aantal fantastische foto´s en video´s van alle deelnemers kunnen maken en ze heel goed kunnen observeren buiten het asiel.

Geen enkele hond was bang voor de geluiden, vele mensen en drukte..
Allemaal waren ze super blij om zoveel geuren te mogen op nemen..

Narco en Prem als echte vrienden zochten elkaar telkens weer op.. Beide fantastische honden die met alles en iedereen door 1 deur kunnen, kinderen, andere honden, kleine hondjes.. leuke nieuwsgierige honden, die het heerlijk vonden om deze dag mee te maken.
Prem en Narco zijn honden die als ze eenmaal een baas hebben, hier snel mee conecteren..

Archie was het meest verlegen van de groep, maar eigenlijk schrok hij nooit ergens van, hooguit wat alert bij een geluid. Liep rustig mee (heelrijk om te wandelen). prima met kinderen en onbekende honden…

Sowieso was er geen enkele hond die naar andere honden blafte..

Willow en Pepe gingen samen met een stel vrijwilligers de hort op.. heerlijk vonden ze het!
Pepe genoot van alle aandacht als pup zijnde, die eindelijk zijn ei kwijt kon. Willow vond de beweging ook heerlijk als sportieve hond zijnde. Ook Willow en Pepe kunnen prima met kinderen.

Kleine oude Misty hield zich prima staande tussen de ´hoge heren´… maar zat maar al te graag op schoot wanneer het mogelijk was..

En zijn van alle 6 de honden mooie foto´s gemaakt en vele video´s.. indien u interesse heeft om meer te zien van 1 van deze kanjers dan is er genoeg materiaal beschikbaar met kinderen, andere onbekende honden om u een goed idee te laten krijgen welke kameraad u eventueel in huis haalt.

Op en top een fantastisch honden team vandaag en daardoor een genot voor de vrijwilligers om met hen te wandelen.

Hieronder vinden jullie  nog wat leuke impressies van het evenement.

Als ze dichterbij komen is de muziek al te horen maar de hondjes raken niet onder de indruk .

.

.

.

En nu maar hopen dat er bezoekers zijn die graag een van de schatten wil adopteren. …

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

.

Zondag 11 november 2018
.

In alle vroegte hebben we de laatste hand gelegd aan dit Weekjournaal.

We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen beleefd als wij hebben gehad bij het schrijven ervan.

.


.

Helaas wachten we opnieuw op de bevestiging van de baasjes van Chispa dat zij haar op 14 november 14.00 uur af zullen geven bij Linda. Het moet heel duidelijk zijn dat als nu de afstandsverklaring niet op 13 november in ons bezit is, dan vervalt het aanbod voor Chispa definitief. Het is onmogelijk om de noodkreet van de familie om haar met spoed bij een ander baasje te krijgen, dan nog serieus te nemen. 

.

.


.

.

Lopende adopties
.
Even een overzichtje van de status hoe het er nu uitziet met de adopties.
.

Naam              besluitfase formaliteiten          bloed-          medisch       reis naar
                          baasjes                                        onderzoek       traject          Nederland

.

Bros . . . . . . . . . afgerond . . . . . afgerond . . . . . . . afgerond. . . . . afgerond . . . 16 november 2018

Leda. . . . . . . . . afgerond . . . . . afgerond . . . . . . . afgerond. . . . . afgerond . . . 16 november 2018

Bowie . . . . . . . afgerond . . . . . afgerond . . . . . . . afgerond. . . . . afgerond . . .  13 december 2018

Nima . . . . . . . . afgerond . . . . . ———–. . . . . . . ———–. . . . . ———- . . .  13 december 2018

Kasym . . . . . . . gaande . . . . . . ———–. . . . . . . ———–. . . . . ———- . . .  nog onbekend

.

We kijken uit naar komende week wanneer de aankomst van Bros en Leda zal plaatsvinden en ook voor Bowie en Nima zijn plekjes in het vliegtuig al geboekt.

 

.


.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand
KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.

.


.
.

Berichten van : …

.

Renske en Maxime, baasjes van Max (Oki) stuurden ons deze update
.
Hi Ton,
.
Goed nieuws over Max. Hij heeft de bloedtest en de eiwitenzymen test gehad en ondanks dat hij levenslang Leishmania heeft, hoeft hij tot de volgende test over vier maanden geen pilletjes. Hij is kern gezond en in top conditie Leuk hè !!!
Hij is wel een beetje te dik… ahum .. kilootje of vijf !!!
.
Laatst heb ik op een hamster gepast en het geld daarvoor naar jullie over laten maken. Alle kleine beetjes helpen toch?  Als ik nog iets kan bedenken dan help ik jullie daar natuurlijk mee…

.

Wat een geweldig nieuws voor Max en wat een leuke geste en zeker kunnen we je donatie erg goed gebruiken hoor. (zie de column van vandaag) Hartelijk dank

.

.


.

.

Stefanie, baasje van Nando (Cohete), stuurde ons deze update.
.
(Nando is sinds 16 oktober in Nederland)
.
.
Even een update over Nando (Cohete).
Het gaat super goed met hem en hij kan al anderhalf uur alleen zijn.
Hij slaapt ‘s nachts door en is gek op tennisballen en knuffels.
Hij is maandag voor het eerst naar puppycursus geweest en deed het heel goed.
Met honden en mensen spelen gaat ook heel goed. Hij is een lieverd.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Jean Piere, baasje van Estela, laat zien dat ze mee gaat naar het werk

.
Zo zie je Estela bij de tijdelijk garage van de RET

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Na het werk is het goed rusten

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Emily en Germ Henk, baasjes van Pum stuurde ons hun update
.
(Pum is nu bijna anderhalf jaar in Nederland. Van een wat verlegen mannetje (is het broertje van onze bange Flor)  is hij een heerlijke vent geworden. )

.

We zijn zo ontzettend trots! Het spelen met een bal doet hij sinds afgelopen zaterdag. Het spelen lukt nog niet elke dag. Hij vindt het soms lastig en hij snapt het niet helemaal. Maar we hebben geduld. Hij speelt deze stoffen bal en met een rubberen balletje waar we soms snoepjes in verstoppen. En na het spelen is er natuurlijk altijd en boloning – een dikke knuffel en iets lekkers. Wij zien echt na zijn gebitsoperatie dat hij veel meer zichzelf kan zijn. Hij gaat ook steeds vaker zijn bek gebruiken, Bijvoorbeeld om zijn dekbed in zijn mandje goed te leggen. Dat vinden we heel mooi om te zien. Je merkt dat hij een jachtinstinct heeft maar vraagt wel om een bevestiging bij ons. Wij hadden nooit verwacht dat hij zich zo zou ontwikkelen, heel bijzonder.

.

.

.

.

.

.

Rufus bij aankomst in Nederland

Vader Pieter, Dean, Dion en moeder Karin zijn sinds 10 oktober jl de baasjes van Rufus. 

.
Zij kregen een leuke verrassing want dit is wat ze ons schreven:

Hoi Ton,

Loopt een vriendin van ons in het bos en komt ze 2 keer Rufus tegen.

.

Blijkt Rufus een Centraal Aziatische Herder (Alabai) te zijn.

.

.

.

.

.

.


.

.

4-kanten Column van Ton

Deze week in de column: “Hoe stichtingen rijk worden..”.

.

Wat doe je als Stichting wanneer een dierenarts in Nederland een nieuw baasje vertelt dat de adoptie van buitenlandse hondje alleen maar oplichterij en het vullen is van de zakken van de stichtingen. ??? Boos worden ???  Teleurgesteld zijn ??? Je vraagt je af wat zo’n dierenarts probeert te doen.  Is hij/zij tegen de adoptie van een buitenlands hondje ???   Lopen we hem/haar in de weg ??? Is een vorm van afleiding van hun rekening die ze aan een baasje presenteren? We weten het echt niet en kunnen er alleen maar naar raden…

.

Lieve mensen als je alle vrijwilligers die kosten noch moeite sparen, bij het zich inzetten voor het welzijn van arme stakkertjes in het buitenland, op hun hart wil trappen, dan moet je dat dus zó doen.
.
Wij adviseren altijd om kort na aankomst in Nederland even de hond kennis te laten maken met de eigen dierenarts want dan kent hij zijn/haar nieuwe patiënt en kan hij/zij gelijk even een algemene check up doen.
.
Een enkele keer kan het zijn dat ondanks de gezondheidsverklaring (die eigenlijk is bedoeld om te zien of de hond de reis aan kan) er medische zaken zijn die aandacht behoeven. Niet dat de hond ziek zal zijn want daar wordt echt wel goed op gelet in het asiel, maar het kan bijvoorbeeld wel eens zijn dat er een oorontsteking sluimert die niet opgemerkt is of dat het gebit aandacht behoeft. Zolang een hond geen problemen heeft wordt een gebit in het asiel niet gesaneerd. Daar is gewoon geen geld voor.
.
Als zo’n arts zich dan zo uitlaat op de manier zoals dat boven beschreven staat, dan wordt de grond onder de voeten van het baasje weggeslagen. Het baasje ging trots  hun nieuwe gezinslid laten zien, had het goede gevoel van een hondje gered te hebben en deel uit te maken van de keten van mensen die probeert iets goed te doen voor de stakkers in het buitenland. Maar dan wordt dat fijne gevoel te niet gedaan en kan men zelfs het gevoel krijgen bedrogen te zijn. We kunnen dan alleen maar hopen  dat het baasje in zo’n geval contact met ons opneemt zodat we het een en ander kunnen uitleggen want zulke giftige onwaarheden verspreiden, doet het werk van ons en vele andere goedbedoelende stichtingen, geen goed. Het enige resultaat dat je hiermee bereikt is dat de behoeftige hondjes is het buitenland steeds moeilijker geholpen kunnen worden.
.
Om u een weerwoord te geven voor het moment dat iemand u als baasje aanspreekt en dergelijke beweringen uit, hebben we een vergelijkend warenonderzoekje gedaan.
.
Er is niks spannends aan hoor maar maakt wel het een en ander duidelijk. Zo kun je zien hoe de bonafide stichtingen ‘rijk’ schijnen te worden… We kunnen natuurlijk alleen voor onszelf spreken maar geloof me dat het voor de meeste goede stichtingen niet veel anders al zijn.

.

De realiteit:
.
Laten we in gedachten houden dat het gewone adoptiebedrag 325 euro is waarvoor de stakker naar Nederland komt. Dit betekent dat hij/zij is gecastreerd/gesteriliseerd, gechipt, zeer uitgebreid bloedonderzoek heeft gehad, volledig is ingeënt, ontwormd en onvlood is geworden, voorzien is van paspoortje, gezondheidsverklaring en ook de reis wordt betaald. Dit kan omdat er voor de kosten van de opvang en de medische handelingen absolute minimale vergoedingen worden berekend en er gewerkt wordt met de nimmer aflatende inzet van een team van vrijwilligers. Waar we moeilijk om heen kunnen zijn de kosten zoals:
.
Kosten vrijwilligers asiel om hond naar vluchthaven te brengen (retour van anderhalf uur) Benzine kosten + parkeerkosten
Kosten vliegreis in ruim
Kosten vrijwilliger in Nederland voor het begeleiden van de aankomst van de honden (max. 2 honden per vlucht), reiskosten van en naar luchthaven, parkeerkosten, presentje vluchtbegeleiders
Retourzending kennels naar Spanje per koerier.
Bij geadopteerde hond met Leishmania, 1e half jaar verstrekking medicijnen door stichting
Bij geadopteerde hond met Erlichia, volledige maand durende antibiotica kuur
Dan krijg je nog kosten die de stichting moet maken die bestaat uit administratie kosten waaronder o.a. toezenden contracten, telefoonkosten, verpakkingsmateriaal bij retourzending kennels, inkt cartridges, kopieerpapier, enveloppen, registratiekosten bij NVWA, kvk, UBN- nummer eventueel huisbezoek, verzekering, eens in de zoveel tijd aanschaf reiskennels.
.
Het adoptiebedrag is eigenlijk absoluut onvoldoende en alleen vanwege het feit dat Stichting Dierenmissies bestaat uit vrijwilligers en dat we trouwe donateurs hebben, hebben we een basis om alles draaiende te houden, maar zelfs daar redden we het niet altijd mee. Vaak moeten we er zelf op toeleggen. Dat doen we door vakantie opvang voor hondjes aan te bieden tegen een kleine donatie voor de stichting en bieden we noodhulp aan voor de dieren bij een bejaarde boer in ruil voor een kleine donatie.

.

De vergelijking
.
OK… dan gaan we nu bekijken wat het alleen al zou kosten als we een adoptant door de dierenarts in Nederland klaar zouden laten maken voor adoptie. Hiervoor hebben we gemiddelde prijzen genomen die op internet te vinden zijn.
.
1 consult                                                                                 35,50
Grote enting cocktail                                                           53,50
Rabiës                                                                                     37,50
Sterilisatie 375,00 / Castratie 250,00 gemiddeld       315,00
Chippen                                                                                  27,00
Paspoort                                                                                   7,50
Zeer uitgebreide bloedanalyse                                        130,00
Eindcontrole en gezondheidsverklaring                         35,50
.
Kosten dierenarts in Nederland minimaal    600,00 euro

.

Dat voor ons hier dan nog de kosten bijkomen zoals die zijn beschreven hoeven we er niet meer bij op te tellen.
Misschien wil die dierenarts het negatieve saldo bijplussen ???
.
Tja je zou dus kunnen stellen dat door een adoptie uit het buitenland ergens in Nederland een dierenarts een omzet misloopt van 600 euro.  Misschien komt daar wel de aversie tegen buitenlandse hondjes vandaan maar als we dan even terug kijken naar de bewering dat stichtingen zoals wij van Dierenmissies er ‘rijk’ van zouden worden ?!?!?!….. hoe dom kun je zijn …

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 3 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

“ Voor velen is dit zo herkenbaar……”

.

.

Ach, je kunt beter accepteren hoe je bent….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

.

.

. .
,
GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.
In de maand september komt Ian logeren maar die maand is verder geblokt wegens huisvestingswerkzaamheden,

Luna en Ocean van medio juli tot medio augustus 2019
Copito van medio oktober tot eind oktober 2019

«
»
 • Ellen Verlaat

  Dag Ton,
  Mijn complimenten voor het steeds weer uitbrengen van de nieuwsbrief met goede informatie en reacties van blije adoptanten.
  Ik heb net jouw optelsom van dierenartskosten bekeken maar ik vind dat je de sterilisatie- en castratiekosten veel te laag hebt gehouden. Bij de sterilisatie mag je wel gemiddeld 100 euro tellen en bij de castratie 50 euro.
  Sinds kort moet ik ook 1,5 consult betalen als ik met twee dieren kom. Voorheen kon ik meerdere dieren meenemen voor één consult prijs. Ondanks mijn korting, ben ik iedere maand erg veel geld kwijt aan de dierenarts, maar ja, mijn aantallen dieren zijn ook wel erg groot!!
  Groeten en succes,
  Ellen Verlaat, Woerden

  1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com