Dierenmissies Weekjournaal van 18 november 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we natuurlijk het reisverslag van Bros en Leda, meer asielverlaters, updates uit het hele land van geadopteerde hondjes, kauwstaafjes en jasjes voor het asiel, IKEA personeel blijkt dierenvriend,  In  de (on)zin van de week hebben we het over “honden zijn gewoontedieren…”. Kortom er zijn weer leuke en interessante berichtjes te lezen die genoeg gespreksstof opleveren om de week weer door te komen. Dus neem de tijd en lees over de volgende onderwerpen:

– Kauwstaafjes voor het asiel
– Hondjes die ook het asiel mogen verlaten
– IKEA personeel in Italië blijken grote dierenvrienden.
– Leuk filmpje: Hartmassage moet toch iedereen kunnen leren…
– Wat we lazen over de gemeente Gerona, Catalonië.
– Helaas gaat adoptie van Kaylie niet door.
– De grote reis van Bros en Leda
– Zakken vol met gedoneerde jasjes
– Nieuwe vakantie van Mosca en Albert al gepland
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen…
– Registratie van chipnummer is verplicht
– Overzicht van de lopende adopties

– Berichtje van de baasjes van Ayka (Anais), Estela, Charlie (Candy), Xavi (Boye) & Bajo, Ramos (Petter), Lucy (Bruxa)
– De (on)zin van de week gaat over: “ de hond als gewoontedier……”.
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.

.

.

.

.

.

.

.
GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.

.

Maandag 12 november 2018

.

Kauwstaafjes voor het asiel,
.
Van Sylvia uit Den Haag kregen we het berichtje dat zij ruim 100 kauwstaafjes heeft voor de honden in het asiel. We gaan die ophalen als we op 13 december in Rotterdam zijn voor de aankomst van Bowie en Nima. De staafjes worden dan weer meegezonden met de retourzending van de reiskennels.

.


 

.

QR code : de snelle redding van de zoekgeraakte hond
.

De penning aan de halsband met een QR code die toegang geeft tot de informatie van het baasje. De perfecte en snelle manier om het baasje te achterhalen. Een chipscanner is niet nodig want elke mobiele telefoon kan gratis een QR scanner installeren van Play Store. Dan even scannen en hopla je kunt zo, zonder tussenkomst van dierenarts, Amivedi of de dierenambulance, het baasje waarschuwen.
Lees alles over de QR-code penning en hoe je er een voor je hond kunt bestellen, door op de QR code te klikken…

.

 


.

.

Dinsdag 13 november 2018

.

Honden die ook op het punt staan om het asiel te verlaten zijn.

.

hond

Arriva

hond

Rockie

hond

Gunni

.
.

.

.

.
.

.

hond

Cilka

hond

Rex

hond

Niki

.

.

.

.

.
.

.

hond

Wilma

hond

Brent

hond

Oreoh

.

.

.

.

.
.

.

hond

Pepe

Enko

Turbo

.

.

.

.

.

.


.

.

Vakantie van Mosca en Albert is al weer besproken
.

Vandaag kregen we het vakantieverzoekje voor Mosca en Albert voor maart in het komende jaar.
De lieverds zijn dan van harte welkom want er is nog plaats genoeg. We weten dat het ineens heel snel kan gaan met het reserveren van een plekje daarom hopen we dat baasjes op tijd laten weten wanneer we logeetjes kunnen verwachten. Zeker in het hoogseizoen willen we zo min mogelijk baasjes te leur stellen. Zie ook achter in het weekjournaal de vakanties die nu al gepland staan.

.

.

.

.


.

IKEA personeel in Italië  blijken grote dierenvrienden.

.

We zagen dit artikel verschijnen en kwamen het daarna ook nog tegen op facebook. Toch vonden we het de moeite waard om te tonen. Omdat het een artikel in het Engels is hier in het kort waar het over gaat. :

IKEA vestiging in Italie zet ‘s nachts de deuren open voor de zwerfhonden. Personeel en klanten geven hen te eten. Diverse honden hebben zo al een baasje gevonden.

Una bella iniziativa per dare riparo ai randagi mentre fuori piove…..tutto questo succede nel centro commerciale di IKEA(Catania)……tra lo stupore di molti passanti,mia figlia commossa mi ha mandato questo video! Vogliamo applaudire questa civiltà?👏👏👏👏👏

Geplaatst door Vittoria Taccia Gabrielli op Zaterdag 10 november 2018

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

PUBLISHED ON 11/13/2018
Nice IKEA Store Opens Its Doors To Protect Stray Dogs From The Cold

Staff at this IKEA store in Catania, Italy, have gone above and beyond merely selling furnishing to fill a house — they’ve begun providing a home to pups who need it most. And the reception from customers couldn’t be warmer.

Martine Taccia was on a shopping trip to the retail giant on a chilly autumn day recently when she was surprised to discover a group of dogs nestled cozily among a living room display.
“My reaction was pure amazement,” Taccia told The Dodo. “It’s not a common thing.”
But, as it turns out, the dogs were local strays — and that little taste of home was actually a gift.
Taccia came to learn that the store had decided to open its doors to homeless pups in the area to give them refuge from the elements. And the welcome came with more than just a safe place to stay.
“The dogs receive daily food and pampering from IKEA’s employees and customers,” Taccia said. “Some dogs have even found a family, going home with customers.”
Touched by the store’s gesture of kindness, Taccia captured a video of the heartwarming scene:
Though it does not appear that IKEA’s Catania location publicly advertises this policy of letting in needy pups, it’s certainly made a positive impression on guests like Taccia. Another customer, Beppe Liotta, was likewise smitten with the store’s dog-friendly initiative.
“I felt a feeling of deep tenderness and great happiness in seeing dogs crouched in the exhibition space at the entrance of the IKEA,” Liotta told The Dodo.
A quick search of Instagram photos taken at Catania’s IKEA suggests plenty of other people have felt the same:
This isn’t the first time IKEA has advocated for animals; the retailer once partnered with Home For Hope in a campaign to encourage pet adoption by placing cardboard cutouts of shelter dogs in its stores.
Still, it’s hard to beat the real thing.
As a self-proclaimed animal lover, Liotta hopes other businesses will follow suit by opening their doors (and their hearts) to animals whose sad circumstances are all too often overlooked.
“If all the stores that had the space would make a place of refuge for strays, I would be really happy,” he said.
And Liotta’s certainly not alone.


.

.

.

klik op het plaatje

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

Hartmassage moet toch iedereen kunnen leren…

” heeft u geen EHBO diploma… kijk en leer…

.

.

.


.

.
.
Woensdag 14 november 2018

.
Wat we lazen over de gemeente Gerona, Catalonië.
.
Afbeeldingsresultaat voor gerona spanje
In de gemeente Gerona wordt het aantal honden dat je in je huis mag hebben beperkt. Natuurlijk gaat het om het welzijn van dieren en daarom komt er in die gemeente een verordening die daar in voorziet.  Maar let op de regels gelden ook voor andere huisdieren zoals katten. Tevens wordt ook voorgesteld te verbieden dat er meer dan één zogenaamde ‘gevaarlijke hond’ in huis mag wonen. Er zullen dus niet alleen regels komen voor het aantal huisdieren in een woning maar ook regels wat betreft de soorten huisdieren. Wat dan de nieuwe limiet voor huisdieren gaat worden is nog niet bekend.
.
Dat er twee dagen geleden in Alicante een vrouw is gearresteerd die het presteerde om 54 honden in haar appartement te houden, wil natuurlijk geen enkele gemeente meemaken. Dat die honden in slechte staat waren en er een doodziek hondje in de wasmachine werd aangetroffen maakt het plaatje nog eens compleet. Natuurlijk zijn de honden in beslag genomen en elders onder gebracht.
.
Landelijk in Spanje is de limiet vier. Dat geldt niet alleen voor honden maar ook als je bijvoorbeeld twee honden en drie kantten zou hebben. Dan moet je namelijk een zogenaamde “núcleo zoológico” vergunning aanvragen. Dat dit vrijwel nooit gebeurd houdt wel het risico in, dat je een boete kunt krijgen en dat de dieren in beslag kunnen worden.
.
Overigens ook in Nederland kennen we een maximaal aantal honden dat je mag houden in je woning. Dat is vijf. Heb je er meer dan moet je een kennelvergunning van de gemeente hebben. 
.

.


 

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.
Donderdag 15 november 2018.

.

Helaas gaat adoptie van Kaylie niet door.
.
Vandaag kregen we het mailtje dat de adoptie van Kaylie niet door gaat. Het potentiele baasje heeft aangegeven niet van computers en procedures te houden en had graag telefonisch de adoptie geregeld. Helaas kunnen we daar niet op ingaan. Iedereen kan ons altijd bellen voor informatie. Bij voorkeur bellen we zelf niet omdat dit onnodige kosten met zich meebrengt en werkt dit eindeloze herhaling van vraag en antwoord in de hand. Voorts kan er altijd de discussie ontstaan van wat er wel en niet gezegd is.  Daarom doen we het liefst alles schriftelijk zodat antwoorden kunnen worden nagelezen en stellen we ook eisen aan toekomstige baasjes. Mensen moeten begrijpen dat we niet anders kunnen dan de adoptieprocedure te volgen. Dit is puur en alleen in het belang van de hond. We proberen het maximale haalbare te bereiken voor wat betreft de garantie op een goede plek voor de lieverd die we over laten komen zodat hij of zij de beste kans krijgt op een fijn nieuw leven. Volgende week zullen we Kaylie extra in het zonnetje zetten en hopen we zo snel een lief baasje voor haar te vinden.

.


.

.

vriendenloterij

.

.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

.

.
Vrijdag 16 november 2018

.

De grote reis van Bros en Leda.

.

Leda heeft het relatief makkelijk gehad want zij woont al een hele tijd in een opvanggezin. Zij heeft zodoende al mogen ruiken aan wat meer luxe en ziet er goed en schoon uit en is klaar om de reis te maken.
.

Bros daarentegen is een echte jongen die in het asiel woont en die hard toe is aan een poetsbeurt.
Klik op de de foto’s om te zien

 

Bros uit de kennel

Wasbeurt van Bros

Bros verlaat het asiel

 

 

 

 

 

 

.

.

.

Vandaag hadden we het geluk dat we assistentie kregen van Miranda C. en Esther J. Deze twee dames hebben een tijdelijke klus te klaren in Barcelona en hadden aangegeven het leuk te vinden om op het terugvluchten hondjes mee te laten vliegen. Daar maakten we natuurlijk graag gebruik van voor Bros en Leda.

Zo kwam het dat Anna (directrice van het asiel) en Miranda van B. (ons contactpersoon op het asiel) hen ontmoetten op de luchthaven bij de KLM balie op de luchthaven Barcelona. Rond 15.00 uur waren zij daar met Bros en Leda met de reiskennels.

Anders dan bij Transavia, waar bij je alles van te voren digitaal kunt regelen, moet je vij de KLM van te voren plaatsen voor de kennels reserveren en dan krijg je na een paar dagen de goedkeuring dat ze mee mogen. Voorts moet je ze bij het inchecken de tickets voor de honden afrekenen. Dat is niet erg natuurlijk maar dat kost weer extra tijd en dat is toch altijd wel spannend. Maar alles liep op rolletjes en vlak voor de hondjes naar de odd-size bagage afdeling gebracht werden, nam Miranda van B. nog even gauw een kiekje.

.

v.l.n.r.  Bros, Miranda C., Anna, Leda en Esther J.

.

Ondertussen reizen wij uit allerlei windstreken richting Schiphol om de hondjes van harte welkom te heten. De baasjes van Bros hebben een beetje geluk want die kwamen uit Zaandam dus hoefden zij niet zover te rijden.

v.l.n.r. Setty, Alba, Donella en Mario

v.l.n.r. Maria. Ton. Setty en Donella

Setty is de vriendin van Hanneke die het nieuwe baasje van Leda is maar zelf niet in staat was bij de aankomst te zijn.  Setty moest uit Tilburg komen dus dat is ook wel een stukje tijden. Ik moest natuurlijk uit IJhorst komen dus ook een lekkere afstand. Maar niet getreurd. Met een verwachte aankomsttijd van 17.45 uur hadden we tijd genoeg.

Terwijl we onderweg zijn vernemen we dat de vlucht vertraagd is. Dan hoorden we eerst dat de aankomt om 20.00 uur werd verwacht maar uiteindelijk hoorden we dat dit pas om 20.27 uur zou zijn.  Gezellig kletsend en onder het genot van een lekker bakkie koffie kwamen we de tijd wel door. Hoewel we ons realiseerden dat het na de aankomst nog wel 45 minuten zou duren aleer Miranda en Ester met de hondjes de aankomsthal in zouden komen konden we toch niet langer op de stoel blijven zitten.

.

En  dan wordt het geduld pas echt op de proef gesteld.  Al weet je dat ze er zo zouden moeten zijn ;ijkt elke minuut een uur te duren. Uiteindelijk hebben we ze dan gezien door de glazen scheidingswand en na nog eens 10 minuten komen ze eindelijk door de schuifdeuren gelopen. …

Direct werden de hondjes uit hun kleine verblijf gehaald. Zichtbaar opgelucht moeten ze alles besnuffelen.

.

Tja dan gauw naar buiten om  ze de ruimte te geven even een plekje te zoeken om te plassen.

.

Natuurlijk is er dan ook even tijd om nader kennis te maken. Even een klein momentje zoeken. .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Met de gedemonteerde kennels op een karretje en de hondjes aan de lijn. (Mario nog dank voor je hulp bij het demonteren) konden we terug naar de auto’s.

Van Setty namen we als eerste afscheid toen zij met Leda naar een verdieping lager moest waar haar auto stond.

De baasjes van Bros stonden op dezelfde verdieping als ik en dat was makkelijk omdat we de zakken vol met hondenjasjes moesten overladen. Zoals we vorige week al hadden gemeld zijn die door plantencentrum Ranzijn in Zaandam gedoneerd. Zowel de kennels als de zakken vonden zo een plekje achter in de auto.

Bros vond alles best en zat zo in de auto.

Tja, vanwege de korte afstand naar Zaandam was het ook niet zo gek dat we al snel een berichtje kregen dat ze thuis waren aangekomen.

Bros in zijn nieuwe huis ontmoet daar zijn nieuwe vriend Albert.
.

.

En ook Bros wil graag meemaken dat er een bed is met een echt dekbed waar je op en onder mag slapen…
.
Dat is toch wel een heel groot verschil met de betonnen vloer in het asiel.

.

.

.

.

.

.

.

.

Zaterdag 17 november 2018
.

.

Na middernacht, toen ik bijna thuis was, kreeg ik het berichtje van Setty dat ook Leda met haar nieuwe baasje had  kennis gemaakt.

.

.Het ging goed en Hanneke was gelijk een stukje met haar roedeltje gaan lopen.

.

Leda maakte zo ook op een leuke manier kennis met Fala en de kleine Carlito

.

Dit is de upadte van Hanneke:

.

Hallo Ton en Annerie,

Na een nacht en dag: alles gaat prima. Setty kwam rond 0.15 uur aan en Leda lag nog heerlijk te slapen achter in de auto. En alles droog gehouden. Dat zal Stef wel fijn vinden. Ben nog even gaan lopen (wat nodig was) en daarna bedtijd. Geen kik gehoord vannacht en ik had expres de deur open gelaten; ze heeft zich al meteen aangepast aan de andere twee. Ben even om 8.00 uur naar buiten gegaan met de drie, daarna weer in bed gedoken. De middag weer lekker gewandeld. Ze is (net als Oli) erg nieuwsgierig maar met haar is dat geen probleem.
Vooral Carlito is enorm gecharmeerd van Leda en ze zijn flink aan het spelen. Fala kijkt het nog even aan.
Het is echt een schatje hoor, beetje dik wel maar daar gaan we aan werken. Als de conditie wat beter is, en er wat spek is verdwenen, gaan we lekker met de fiets.

Met Leda is de roedel weer compleet. Twee hondjes is voor mij toch een beetje weinig.

Morgen zal ik wat foto’s sturen. Moet eerst de accu van de camera nog opladen.

Groetjes,

Hanneke

.

.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

.

Zondag 11 november 2018
.

,

Op speciaal verzoek van Miranda willen we Malik in het zonnetje zetten….
.

Malik is zielig. Hij laat zijn plekje onder het afdak innemen door de andere honden van de kennel en staat zo buiten in de regen. Hij heeft een zacht karakter en conflict mijdend gedrag dus kiest hij liever voor in de regen te staan dan zich tussen de andere honden te wurmen om droog te staan. Het is gewoon nog maar eens een extra reden om Malik in het zonnetje te zetten in de hoop zo snel een baasje voor hem te vinden.

Wilt u meer weten over Malik ??? klik dan op zijn foto om zijn adotiepagina te zien…..

.

.

.


.

We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen beleefd als wij hebben gehad bij het schrijven ervan.

.

—————

.

.

Lopende adopties
.
Even een overzichtje van de status hoe het er nu uitziet met de adopties.
.

Naam             besluitfase  formaliteiten        bloed-           medisch             reis naar
                            baasjes                                    onderzoek         traject               Nederland

.

Bowie . . . . . . . afgerond . . . . . afgerond . . . . . . . afgerond. . . . . afgerond . . . 13 december 2018

Nima . . . . . . . . afgerond. . . . . afgerond . . . . . . .gaande. . . . . . . ———–. . . 13 december 2018

 

We kijken uit naar komende week wanneer de aankomst van Bros en Leda zal plaatsvinden en ook voor Bowie en Nima zijn plekjes in het vliegtuig al geboekt.

 

.


.

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand
KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.

.


.
.

Berichten van : …

.
Margo, baasje van Charlie (Candy) stuurde ons dit filmpje…
.

.

.


.

Familie Noorda, baasjes van Xavi (Boye) en Bajo deelden deze foto’s die geen commentaar behoeven…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

Van Gerrie, baasje van Ayka (Anais), kregen we deze update.

.

.

.

.

.

De mooie Ayka laat zien dat ze niet alleen lui en mooi maar ook heel sportief is..

en niet bang is voor het water als het balletje gered moet worden van de verdrinkingsdood…

.

.

.


.

.

Ellen en Mark, baasjes van Ramos (Petter) stuurde ons deze leuke originele update

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Jean Pierre, baasje van Estela. laat weer zien waartoe Estalla in staat is…

.

.

.

.

.

.

.

Vorige week zagen we Estela op het werk…

Nu laat ze weer zien dat ze zowel op de bank

als in de natuur het allemaal prima vindt.

.

.

.

.


.

.

Fred en Jolanda, baasjes van Quatro (Oli), laten zien dat Olie stapje voor stapje meer geniet van een vrij leven waar hij zo maar op de bank mag liggen. ..

.

.

Het was al een stap om zelf op de bank te gaan liggen maar nu ook nog uit zich zelf tegen Jolanda aan gaan liggen is een enorme stap …

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Anne Marie, baasje van Lucy stuurde ons deze foto

.

Bij zo’n foto hoeft maar weinig commentaar geleverd te worden.

Lucy in diepe slaap… Let vooral op haar tongetje…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

4-kanten Column van Ton

In verband met het reisverslag van Bros en Leda komt deze week de column te vervallen..

 

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 3 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

“ de hond als gewoontedier..”

.

Of je huis nu goed in de verf zit of niet…
of er kunst aan de muur hangt of niet…
of de meubelen oud zijn of nieuw…
het maakt een hond helemaal niets uit.
Hij herkent situaties en gedraagt zich er naar.

.

Zo zie je in het plaatje dat ook de locatie niets uitmaakt….
een bank en een zacht vloerkleed doet hen aan thuis denken en wat doe je dan.???
juist een lekker plekje zoeken.

 

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

.

.

. .
,
GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Mosca en Albert van 14 tot en met 26 maart 2019
Luna en Ocean van medio juli tot medio augustus 2019
Copito van medio oktober tot eind oktober 2019

«
»
 • Ellen

  Dag Ton,
  Hier ben ik weer en wil ingaan op het laatste stukje in deze nieuwsbrief, n.l. dat het een hond niet uitmaakt hoe een huis etc. eruit ziet. Ik heb op dit moment 19 honden, 3/4 is gekomen via Miranda. In 2011 uit Cuenca, in 2016 van Odena en daarna een paar van CAAD. Velen zijn al heel oud. Ik ben alleenstaand en heb een kleine woning met heel veel grond. Spaanse honden zijn slopers dus een leren bank kan ik hier niet meer hebben. Helaas maken ze ook de stoffen banken kapot maar dat ligt daarna toch wel lekker. Alles is tweedehands hier en als de banken en matrassen er te erg aan toe zijn dan worden deze ingeruild. Helaas krijg ik hierop nog wel eens commentaar.
  Zelfs in mei van dit jaar van een voorzitter van een honden stichting. Zij begreep er helemaal niets van. Van een leek begrijp ik wel dat ze commentaar hebben maar van iemand die zelf al jaren ‘in de honden’ zit was dat voor mij bijzonder pijnlijk. De honden krijgen hier alles wat ze nodig hebben, goed voer, vrijheid, warmte en vooral liefde. Ze kunnen de hele dag naar binnen en naar buiten. Wat wil een zwerver nog meer??
  Veel organisaties zoeken die ‘gouden mand’ en alles moet keurig zijn maar is een hond dan alleen maar gelukkig? Ik voel me bijzonder thuis tussen de honden ( en de katten ) meer dan tussen mensen.

  Dit wilde ik gewoon even kwijt!

  Ik zal nog 50 euro overmaken. Rijk in geld ben ik niet maar wil graag dieren in mijn extraatjes laten delen.

  Groeten,
  Ellen

  1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com