Dierenmissies Weekjournaal van 7 mei 2017

imagesG2HFYF10Beste mensen,

Natuurlijk staan we deze week even stil bij de Tweede Wereldoorlog. Hiervoor hebben we een stukje opgenomen over Artis met feitjes die maar weinig mensen weten. Maar ook luchtige onderwerpen komen aan bod zoals het weerzien van Roger en Miranda met vele hondjes die door hun zorg weer naar een nieuw baasje mochten gaan. Voorts kunt u lezen over  de bureaucratie die de hereniging van Rex en Dora in de weg staat ondanks een rechterlijke uitspraak. Kortom er zijn weer genoeg redenen om dit weekjournaal van voor tot achter te lezen en zo met ons de Dierenmissies week mee te maken. Lees over de onderwerpen:

  • Beeld verslag van de strandwandeling in Noordwijk met Miranda en Roger.
  • Trisha en Flippy een beetje extra in beeld
  • Clyde blijft waar hij zit.
  • Artis tijdens de bezettingsjaren
  • Dora blijft strijden om haar hond terug te krijgen
  • Politie Valencia is goed bezig
  • De registratie van uw hond is verplicht.
  • De vierkante column van Ton: “Wat gebeurt er met een inbeslaggenomen dier?
  • De (on)zin van de week over: “Liefde van een hond is niet te koop…” 
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertentienieuws over: Bed&Breakfast met hondenopvang in Spanje, Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, Dierbaar Sieraad, OnePack  en Fresh PC. Auteur Veronique van der Griend  ‘Een brandend dek’ uit de trilogie ‘Juliana, vriendin van mijn moeder’ 
.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

 
 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

logo meerkoelingAirconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 .

.

De week van dag tot dag:

.

Maandag 1 mei 2017

.
.
Beeld verslag van de strandwandeling in Noordwijk met Miranda en Roger.

.

Miranda en Roger waren op bezoek in Nederland en afgelopen zondag op het strand van Noordwijk om de strandwandeling bij te wonen die was georganiseerd voor alle ex-bewoners van het Odena asiel waar Miranda en Roger voor hen hadden gezorgd.
.

IMG-20170426-WA0014xIMG-20170501-WA0006De opkomst op het strand was een succes en het was een gezellige bijeenkomst waarbij de zon gelukkig het grootste deel  van de tijd volop scheen.
.

IMG-20170501-WA0002

links op de foto: Roger in gesprek met baasjes

IMG-20170501-WA0005

Miranda die één van haar ex zorgenkindjes knuffeld

IMG-20170501-WA0004 .

.

.

.

.

.

.

.

 

IMG-20170501-WA0001IMG-20170501-WA0008Veel baasjes hebben Miranda en Roger de handen geschud maar het belangrijkste was natuurlijk dat de hondjes op het strand super hebben genoten van de weidse vrijheid en elkaars gezelschap.

strandvideo

klik op foto om video te starten

..

.

.

.

.

Ook  de blonde Mechelse herder Trisha en de bruine kroelbeer Flippy waren op het strand aanwezig.

DSC_0481 CSC_0721.

.

Miranda laat weten:

“Het was super om ze weer te zien …

DSC_0419DSC_0414

Het was ook erg leuk om met de adoptanten kennis te maken.

Wat een lieve mensen …”

 

.
DSC_0418 CSC_0720

 

 

 

 

 

.

Gedurende hun vakantie hebben Miranda en Roger diverse hondjes bezocht die zij in Odena hebben verzorgd.

IMG-20170506-WA0009 IMG-20170506-WA0008 IMG-20170506-WA0007.

.

.

.

.
.

IMG-20170506-WA0006 IMG-20170506-WA0005 IMG-20170506-WA0003.

.

.

.

.

.

.

Dinsdag 2 mei 2017

Clyde mag blijven waar hij zit.
.
clyde 5Na de sluiting van het asiel Odena kwam Clyde terecht bij een opvanggezin die hem tijdelijke huisvesting zou bieden tot hij een echt baasje zou vinden. Nu had Clyde de belangstelling gewekt van een mevrouw die hem bij haar een fijne mand toewenste. We vonden dit geweldig nieuws omdat Clyde Leishmania en Epileptische aanvallen heeft waardoor de kans op een definitief huiselijk leven tot vandaag voor Clyde vrijwel onbereikbaar scheen.

Echter toen we voor die mevrouw om extra info vroegen over Clyde, bleek dat het opvanggezin Clyde niet meer wilden missen.  Mede het feit dat Clyde epilepsie heeft, deed het opvanggezin besluiten Clyde een lange reis te besparen.  Nu mag hij voor altijd bij dat opvanggezin blijven. Dat is natuurlijk erg fijn voor Clyde maar wel een teleurstelling voor het  nieuwe baasje dat haar zinnen had gezet op Clyde. Onze welgemeende excuses daarvoor …

 

Woensdag 3 mei 2017
.

Dora blijft strijden om haar hond terug te krijgen

Dit artikel is gepubliceerd door Amimals Today.  Omdat dit een sprekend voorbeeld is van hoe het met een hond kan vergaan als hij eenmaal door het Openbaar Ministerie in beslaggenomen wordt, wordt dit betreffende artikel in zijn geheel geplaatst en wordt er in de column ook aandacht gegeven aan dit onderwerp.

Omdat het Openbaar Ministerie onrechtmatig heeft gehandeld en Dora Rodic haar hond Rex hierdoor niet terugkrijgt is zij samen met haar advocaat een bodemprocedure gestart. Daarnaast heeft Dora samen met hulp van Comité Dierennoodhulp een oproep op YouTube geplaatst,  waar zij samen 4000 euro uitloven aan diegene die Rex naar haar terugbrengt.

Hond

Dora blijft strijden om haar hond Rex terug te krijgen

Het filmpje is in een paar dagen tijd al meer dan 3000 keer bekeken en wordt flink gedeeld en verspreid via de social media.

Voorgeschiedenis zaak Dora Rodic en Rex
Dora’s hond Rex werd op 28 september 2016 in beslag genomen wegens een licht bijtincident. Dora diende gelijk samen met haar advocaat een klaagschrift in om Rex terug te krijgen. De zaak kwam uiteindelijk op 3 februari 2017 voor de rechter en de rechter besloot dat Rex terug naar Dora mocht. Twee dagen later bleek bij navraag door de advocaat van Dora dat Rex al op 5 januari door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) was vervreemd in opdracht van de officier van justitie. Dit was 15 dagen voor de eerste hoorzitting. Dora en haar advocaat hebben om deze niet te verteren gang van zaken een kort geding aangespannen waar de uitspraak op 13 april was.

Uit alles in deze uitspraak blijkt dat de hond Rex als een voorwerp door zowel de RVO als het Openbaar Ministerie (OM) wordt gezien en behandeld en daardoor vervreemd is en dit ook de reden is waarom Dora haar hond Rex ondanks de eerdere uitspraak van de rechter dat de hond weer naar Dora mocht, niet terugkrijgt.
.
Bron: AnimalsToday

===================================================

oudehondDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG OM OUDJES MEER KANS TE GEVEN OP EEN ADOPTIE
Door uw donatie kunnen we de adotiekopsten voor een senior verlagen.

Doneer op: NL15INGB 0005721780 t.n.v. St. Dierenmissies o.v.v. senioren adoptie.
uw donatie kunt u terug vinden op de donatiepagina van Dierenmissies.

.

================================

.

.

halfstok4.
Donderdag 4 mei 2017.  Dodenherdenking

.

Om op deze dag toch even stil te staan bij de oorlogsjaren waarin zoveel mensen de dood vonden, vonden wij het gepast om een stukje over Artis te publiceren waar niet alleen de dieren in de oorlog verzorgd werden die ook veel joodse mensen het leven redde en uitgehongerde landgenoten een beetje eten verschafte.

.

Artis tijdens de bezettingsjaren.  Door de ogen van Ben Verzet

Dierentuin Artis wordt nader beschreven op de site over Amsterdam (MokumsNL), maar hier op de ‘Dokwerker’ wordt een kant van Artis belicht die slechts bij weinigen bekend is.
.
Ontstaan
Artis is de eerste en bekendste dierentuin van Nederland. Er waren al zes dierentuinen in Europa toen in 1838 Artis werd opgericht. Tussen 1838 en 1877 breidde de dierentuin gestaag uit. Maar Artis was er niet voor de burgers, nee, Artis was er vooral voor de twee eigenaren en hun vrienden. artis poortVanaf 1852 konden er op afspraak ook Amsterdammers een kijkje nemen maar het duurde tot het eind van de negentiende eeuw voordat de deuren ook voor het grote publiek opengingen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ging het voor de dierentuin van een leien dakje. Als enige dierentuin in Nederland die open kon blijven voorzag Artis in verschillende behoeften.
.
Vertier
Voor de Amsterdammers die erg leden onder de Duitse repressie waren de hekken rondom Artis een verademing, je kon er een paar uur vrij rondwandelen en genieten van de ‘grotere’ vrijheid die de wilde dieren leken te hebben. De bezoekersaantallen namen tijdens de oorlogsjaren meer en meer toe, het topjaar was 1943, navrant detail, in dat jaar maakten de Duitsers enorme haast met het wegvoeren van Joden uit de stad. Tijdens de hongerwinter van 1944 ging het slecht omdat de inwoners van Mokum nauwelijks geld voor eten hadden, laat staan dat ze een kaartje konden kopen voor de dierentuin. Reeds in 1939 was Artis door de gemeente overgenomen, de eigenaren konden de kosten niet meer opbrengen en hadden ook geen geld voor de nodige investeringen.
.
Dierenopvang
Andere dierentuinen hadden het enorm zwaar, in tegenstelling tot Artis kwamen er daar niet alleen minder bezoekers maar er was ook een tekort aan voedsel. De dierentuin in Wassenaar moest op last van de Duitsers vanwege strategische redenen worden ontruimd, Artis nam tientallen dieren over. De Duitsers waren zo gek met Artis dat ze zelfs dieren uit een aantal Duitse dierentuinen over liet brengen naar Amsterdam.
.
Voedsel
De dieren hadden het goed, Duitsers verzorgen hun beesten goed, misschien dat ze dat doen omdat ze voor mensen zo slecht zijn, wie zal het zeggen. Maar Artis had dus meestal de beschikking over voldoende voedsel, zelfs tijdens de hongerwinter van 1944. Het grapje ‘jatten bij de beren’ heeft een diepe lading. Groenten en vlees werden ‘verdeeld’ tussen de dieren en de mensen. Uit de gehele stad kwam men op de geruchten af dat Artis voedsel uitdeelde, dat was niet het geval maar er werd wel over de hekken geklommen om de dieren te ‘helpen’ bij het verorberen van hun eten. Overdag werd op slinkse wijze het voedsel van onder andere de apen meegenomen.
.
Onderdak
Wat nauwelijks bekend is en waarover ook maar zeer weinig geschreven is is dat Artis nog een wel zeer bijzondere functie had, het verleende onderdak aan zo’n 200 Joden die hun leven niet meer zeker waren. Het exacte aantal is niet bekend omdat sommigen een kaartje kochten om Artis te bezoeken maar er met een kennis naar een schuilplaats gingen. Dat kon een van de grote kassen zijn maar tientallen hebben er ook ondergedoken gezeten bij de leeuwen, daar was een hooizolder waar de dieren niet bij konden. Maar ook in het wolven- en berenverblijf, de volière en in het ijsberennachtverblijf zaten Joden ondergedoken. Overdag werkten de onderduikers in Artis als oppasser, hier vielen zij totaal niet op. ‘s Avonds konden zij uiteraard niet naar hun eigen huis buiten de hekken maar kropen zij hun veilige ‘schuilplek’ in. Soms waren er ook in Artis razzia’s want de geruchten dat er onderduikers zaten waren er. Er werd zelden iemand aangetroffen.
.
Artis tijdens de hongerwinter
Toen het oosten en zuiden van Nederland, maar het westen nog niet bevrijd was stokte de aanvoer van voedsel, ook Artis kreeg het toen zwaar. Wat er aan voedsel binnenkwam werd dus door de mensen en dieren gedeeld. De apen konden tijdens de openingstijden niet meer gevoerd worden omdat het publiek hun voedsel probeerden te pakken te krijgen. Het personeel ging zelf eten verbouwen in de kassen, er kwam een koe voor de melk en vogels die aan kwamen vliegen zoals duiven en eenden werden afgeschoten en door het eten gemengd.
.
Bommen
Helaas bleef ook Artis niets bespaard, de dierentuin lag naast de spoorrails die later voor velen alsnog de laatste tocht betekende. De Engelse luchtmacht had opdracht de spoorrails te vernietigen omdat de Duitsers er goederenwagons met zoeklichten voor het Duitse luchtafweer hadden geplaatst. Maar erg nauwgezet was de piloot niet want in de nacht van 13 op 14 juli 1941 bombardeerde een Brits gevechtsvliegtuig niet alleen de rails en wat wagons maar ook een dienstwoning, het nijlpaardenhuis, een laboratorium, de giraffenstal, de roofdierengalerij, de pinguinrots, het apenhuis, het vogelhuis, de wisentstallen, de antilopenstallen, de timmerwerkplaats en de smederij. Wonderwel vielen er onder de dieren en mensen geen slachtoffers. artis jodenHet eigenlijke doel, het uitschakelen van de lampen, werd niet bereikt.
.
Verboden voor Joden
Zoals veel plekken was op een gegeven moment ook Artis voor Joden verboden terrein. In de nazomer van 1941 kondigde de Duitse bezetter beperkende maatregelen aan. De Joodse bevolking mocht Artis niet meer in. Artis ligt nagenoeg in de oude Amsterdamse Jodenbuurt waardoor ook het aantal bezoekers van Joodse afkomst groot was. Artis hing het bord ‘verboden voor Joden’ aan het hek, hiermee vielen zij in het gevlei van de Duitsers en de NSB. Er waren zelden controles.
.
artis onderdakWeetje 01
Op een dag vindt er in de Joodse wijk een razzia plaats, de Duitsers zijn op zoek naar Joden om ze op transport te zetten. Een grote groep vlucht de buurt uit, richting Artis. Daar worden ze door een van de oppassers via een achteringang binnengelaten. De Duitsers zat de groep op de hielen en ineens leken ze in rook te zijn opgegeaan. Daarop besluiten de nazi’s een inval in de dierentuin te doen, de directie en de oppassers zeggen van geen Joden te weten. De dierentuin wordt voor zover mogelijk uitgekamd, maar de Duitsers vinden de groep gevluchte Joden niet. Die zaten veilig op de apenrots. Het personeel had een plank over het water gelegd, zo konden enkele gevluchtten zich verstoppen in de rots, de Duitsers hadden niets door, de plank was uiteraard weggehaald.
.
artis directeurZonder goed bestuur geen goed beleid
Directeur (van 1927 tot 1953) A.L.J. Sunier had contacten waardoor hij aan persoonsbewijzen kon komen. Zo kon hij niet alleen onderdak bieden aan opgejaagde Joden maar ze ook helpen het land uit te komen of zich voor te laten doen als niet-Jood. Armand Louis Jean Sunier was geboren in Rotterdam maar had Zwitserse ouders. Op 31 maart 1953 nam Sunier officieel afscheid als directeur van Artis, hij overleed in 1974 op 87-jarige leeftijd. Hoeveel mensen er een schuilplaats hebben gehad in Artis is niet exact bekend. De schattingen lopen uiteen tussen 150 en 300. Sunier is altijd bescheiden gebleven over zijn rol.
.
Weetje 02
Sunier was een dierenvriend in hart en nieren. Hij redde niet alleen mensen, maar had zijn sporen al ver voor de oorlog breeduit verdiend. Eeuwenlang was de wisent in Euwisentropa het grootste in het wild levende dier maar het beest had ruimte nodig en daarvan was er steeds minder. Sunier zag dat het beest aan het uitsterven was waarop hij in 1920 een fokprogramma opstartte om de wisent in gevangenschap te kunnen houden en daarmee de behoeden voor uitsterving. Een jaar later werd de laatste vrije wisent gedood. Doordat er in Artis en enkele andere dierentuinen ook onder zijn aanvoering, wisenten gefokt waren kunnen we vandaag de dag nog steeds van dit imposante dier genieten.

.

.====================================================

 

thSK6T0KLG.

Vrijdag 5 mei 2017. Bevrijdingsdag

.

Politie Valencia is goed bezig.
.

2013-12-15 12.06.13

uitlaatplaats in het schitterende park dat dwars door Valencia loopt

Tijdens de diverse vliegreizen die we hebben gemaakt op Valencia om geadopteerde hondjes te halen was ons al opgevallen dat de stad behoorlijk hond-vriendelijk was. We merkten toen al op dat we op meerdere plaatsen omheinde honden-uitlaatplaatsen tegen waren gekomen waar baasjes hun hond los konden laten lopen.

Nu heeft ook de Guardia Civil zich weer van een goede kant laten zien door een 9 maanden oud hondje uit de handen van een 43 jarige dierenbeul te redden. Het beestje was zo erg mishandeld dat  zijn kaak kapot was en hij één oogje zal moeten missen.

De dierenbeul was door mensen aangegeven waarna de Guardia Civil er meteen op af ging. De agenten hadden weinig nodig om in actie te komen toen ze te zien kregen wat er aan de hand was.

fcb3bcb311558c9f228c7ca08cbfccac

hondje eindelijk in veilige handen van de politie

Het arme ondervoede en mishandelde hondje werd meteen in beslag genomen en naar een dierenarts gebracht waar een uren durende behandeling nodig was om het beestje de nodige medische zorg te geven. Daarbij bleek ook nog dat problemen had met nieren, longen en maag had. De meneer werd terstond gearresteerd en in de boeien afgevoerd. Kijk, daar hou ik nou van. Niet dat slappe gedoe maar gelijk hard optreden.

 

.

============================================

.

.

2017-05 Vakantie bench.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

=================================================

.

.

20170506_152448Zaterdag 6 mei 2017
.
Aan +20 graden moet je even wennen
.
Vandaag schijnt de zon en ‘s middags hangt er een zomers sfeertje. Onze hondjes moeten nog een beetje wennen aan het mooie weer.  Nellie ligt volop in het zonnetje. Pichi zoekt de rand van de zon op en Botas met zijn zwarte vacht, is het liefst in de schaduw.
.
Ach ja … niets is zo veranderlijk als het weer.

 

.

Zondag 7 mei 2017 

.

Als in alle vroegte de laatste puntjes op de i zijn gezet kan het weekjournaal van deze week weer gepubliceerd worden. We hopen dat u ook deze keer weer met genoegen de nieuwsfeiten zult lezen.

Volgende week kunnen we weer meer over het werk met de Spaanse hondjes vertellen. Miranda en Roger zijn dan weer terug in Spanje en zullen dan een strategie bespreken met de directie van CAAD om de hondjes die daar in de opvang zitten, aan een baasje te helpen. Dat is ook het moment dat wij de hondjes van CAAD op onze website plaatsen.

.

.

===========================================
.

De stakkers in Spanje…
.
triestWie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in een Spaanje op een baasje wachten…
.

Graag wijzen we u daarom op het volledige overzicht van alle te adopteren hondjes (<= KLIKKEN)

.

Wie kunnen er bij Dierenmissies een hond adopteren ?
.
KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt …

===================================================

.

De ideale plek in Spanje voor dagopvang voor uw hond tijdens vakantie!

Bent u in Spanje op vakantie met uw hond, maar wilt u toch even een dagje de stad in, op het strand liggen of gewoon even naar een restaurant! Dat kan! U kunt u viervoeter bij ons brengen voor een dag of meerdere dagen, zodat u een combinatie vakantie kan maken. U kunt zelf ook van ons Pension gebruik maken.

Welkom in Pension Bedfast & dagopvang voor uw viervoeter

bedfastplus

Lieve vrijwilligers en dierenvrienden,

  • Bij ons tref je Nederland sprekende persoon aan;
  • Directe treinverbinding van vliegveld (Barcelona, 5 kwartier) naar ons pension Bedfast cq opvang (in het dorpje Pobla de Claramunt in Catalunya);
  • Bent u met auto of camper, dan zijn er in het dorp altijd parkeerplekken

KLIK HIER voor meer info

bedfastplus2016@gmail.com

 

.

===================================================.

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.

Registratie van uw hond is verplicht

imagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

=====================================================

  .

kop-ton.

De 4-kanten column van Ton: “Wat gebeurt er met een inbeslaggenomen dier?

.

Soms zijn er van die artikelen waar ik niets aan toe hoef te voegen.  Die spreken voor zich en geven een kritische blik op de gang van zaken. Dit is ook zo met het vervolg dat is gepubliceerd na het eerdere bericht over de in beslag genomen Rex… (zie hierboven Donderdag 4 mei 2017)

1 mei 2017 – Zes dierenbelangenorganisaties; Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Dier & Recht, Rechten voor al wat leeft, Sophia-Vereeniging en stichting Dierennood, hebben de Tweede Kamer een brandbrief gestuurd naar aanleiding van de zaak Dora Rodic en haar hond Rex. In deze zaak is de hond Rex door zowel de RVO als het Openbaar Ministerie (OM) als een voorwerp gezien en behandeld en daardoor vervreemd, waardoor Dora Rodic haar hond Rex ondanks de eerdere uitspraak van de rechter dat de hond weer naar haar terug mocht, niet terugkrijgt.

wettelijke bescherming

Welke rechten hebben dieren? | Foto: Pixabay

Dat een dier louter als een voorwerp wordt gezien en zo in een procedure wordt behandeld door het OM achten de dierenbelangenorganisaties strijdig met de Wet dieren. Helaas is deze zaak geen uitzondering: advocaten die opkomen voor in beslag genomen honden stuiten regelmatig op het feit dat honden voortijdig zijn vervreemd of gedood en ook de dierenbelangenorganisaties stuiten telkens op het beleid van het OM om een dier nog altijd als een voorwerp te behandelen en op geen enkele wijze er rekening mee te houden dat er in de Wet dieren staat dat een dier een eigen intrinsieke waarde heeft, een levend wezen is met gevoel en bewustzijn, waar rekening mee gehouden dient te worden en dat niet zonder redelijk doel in zijn welzijn aangetast mag worden. Ook maken advocaten en dierenbelangenorganisaties telkens in de praktijk mee dat de RVO en het OM verzaken rekening te houden met artikel 1.10 uit het Besluit houders van dieren, onderdeel van de Wet dieren, waarin staat dat een hond alleen gedood mag worden vanwege niet te corrigeren gevaarlijke gedragskenmerken. Bovendien blijkt uit correspondentie dat met toestemming van RVO honden door de opslaghouders verhandeld worden om er een werkhond van te maken en die voor veel geld verkocht wordt als beveiligshond in Europa en Amerika.

De dierenbelangenorganisaties verzoeken in hun brandbrief de Tweede Kamer om er voor te zorgen dat de minister de werkwijze van de RVO en het OM aanpast waardoor het lot van levende dieren door een rechter wordt bepaald (en niet door een officier van justitie) en er tevens rekening wordt gehouden met de intrinsieke waarde van een dier zoals de Wet dieren voorschrijft.

Persbericht Comité Dierennoodhulp,Een DIER Een VRIEND, Dier & Recht, Rechten voor al wat leeft, Sophia-Vereeniging en stichting Dierennood

Bron: AnimalsToday

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.

karik lima

Karlijn’s Shop
klik hier ….

Klik op de tekening van hun Lima om een kijkje te nemen in de webshop van Karlijn.   

Lima is de oogappel van Karlijn en Alexander en daarom mag zij aan de deur zitten van hun webshop. Zij heet u van harte welkom….

Snuffel eens tussen de luxe artikelen voor uw eigen persoonlijke verzorging maar natuurlijk ook om cadeau te doen. 

De kans is erg groot dat u iets vindt van uw gading… 

.

Wilt u zich in persoon laten verzorgen dan bent u van harte uitgenodigd in de
.
Kapsalon Karlijn & Sanne’s Schoonheidssalon
.
adres: Kalf 186A 1509 BB te Zaandam, tel 075-6150352

.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Liefde van een hond is niet te koop…”

.

Het aanschaffen van een hond is meestal niet het probleem. Als dan toch, om een duistere reden, een scheiding onvermijdelijk is, komt het vaak omdat men verzuimd heeft om voldoende te investeren in de relatie en dat heeft niets met geld te maken ….

Voor geld is een mooie hond te koop maar niet het kwispelen van zijn staart.

.
=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

.

.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,

kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.,

====================================================

.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.

Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.

 

maart 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12-
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  –

 

april 2017
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  30
–  

 

mei 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  –
–  
juni 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  –
–  

 

juli 2017
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 13
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  30
 31 –  

 

augustus 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
september 2017
ma di wo do vr za zo
1 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
oktober 2017
ma di wo do vr za zo
–  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

===============

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en TonDierenmissies Weekjournaal

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com